|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Hej babeczki... dziękuje wszystkim za miłe słowa odnośnie brzuszka.
Myśmy wrócili z zakupów... Łucja dostała pieniążki na buciki od teściów, od moich rodziców na płaszczyk i kolczyki. No i udało się aż dziw, ale kupić wszystko. Zrobiłam zdjęcia i potem wrzucę... eleganckie buciki czarne, okrągłe przody, na paseczek wokół kostki, podwyższenie na pięcie, takie co stuka, dziecko się cieszy, że ma buty 'na obcasie'... malutkie kolczyki z czerwonym oczkiem, Łucja sama sobie wybrała i trenczyk czarny, dwurzędowe zapięcie - prześliczny... A jeszcze dzisiaj udało mi się w ciuchlandzie kupić po 2zł za sztukę - dwie bluzeczki na krótki rękaw i sukienkę na lato Więc wielka radość ![]() Myśmy kupili też coś dla siebie... wieki nie jedliśmy gyrosa w cieście w naszej ulubionej kiedyś knajpie, i sobie podjechaliśmy i wzięliśmy na wynos... pychota Teraz mała gra na swoim mini laptopie, puszcza muzyczkę, czekamy na dobranockę... a potem pewnie wieczór we troje, jakieś zabawy i wogóle.Co do rozwoju dzieciaków, szybkości mówienia itd... Łucja np mimo, że miesiąc przed terminem urodzona, to w wieku 10 miesięcy już ładnie chodziła... jak miała 1,5 roku bardzo dużo mówiła... zdania ładnie składała mając ok 20-22 miesiące... teraz mówi wszystko, przegada każdego, jest bardzo śmiała i wogóle. Tak samo np sprawa ze smoczkiem, sama szybko sobie odrzuciła... pampersy tez jakos bez wiekszego ale poszly w niepamiec i to w dodatku bardzo szybko... tzn teraz jeszcze zostaly na noc niestety... ale szybko zaczela wolac siku i kupe, dumna z niej jestem a np od mojej dobrej znajomej synek jest ponad pol roku starszy i nadal nie ma mowy o tym by chodzic bez pampersow gdzies na dwor, malo co mowi, teraz dopiero pojedyncze slowa... dosc pozno zaczal chodzic... rozwoj dziecka to indywidualnosc i to wielka... jedni szybciej, inni wolniej taka norma ![]() temat: MLEKO... ja pijam litrami, ze wzgledu na zgagę, bardzo mi pomaga. Nie gotuje, pije zimne z lodowki... takie zwykle kartonowe, najczesciej 1,5 %, chyba, ze akurat nie ma takiego w domu, jest od babci to 3,2% sie zdarza... Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-04-06 o 18:53 |
|
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
dziewczyny śliczne brzuszki
![]() Lilka ja też piję mleko z kartonu i nie zawsze go gotuję. A co do dzieci to mój syn w lipcu skończy 8lat i czasem zadaje mi takie pytania że szok.np" jak jest zbudowany ten silnik że samolot tak lata?" "co to jest sex bo ja niewiem" można oszaleć czasem ale już mam na to sposób. Poprostu pytam go o to samo i mówię że mamusia nie ma encyklopedii w głowie.No i czasem pomaga
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja staram się gotować mleko, ale do kawy daję prosto z kartonika.
|
#304 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No juz 3/4 za mna na pewno I wczoraj po raz pierwszy pomyslalam, ze ciesze sie, ze juz mam tak blisko do konca. Caly czas cieszylam sie ciaza i chcialam, by jak najdluzej trwala, ale od paru dni czuje juz roznice jesli chodzi o sily, zmeczenie, itd. Cytat:
Cytat:
![]() A z imieniem to naprawde dla nas jest duza decyzja, bo wiele aspektow bierzemy pod uwage. Po pierwsze pochodzenie imienia, po drugie jak pasuje do naszego nazwiska, a po trzecie chcemy, zeby bylo polsko-uniwersalne, zeby tutaj wszyscy potem nie przekrecali jej imienia...No i musi sie jeszcze podobac
|
|||
|
|
|
#305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny sliczne brzuszki. Bylismy dzis w Media markt i tz poszedl wybierac patelnie a ja sobie usiadlam na fotelu z mata masujaca, bajka normalnie jak mnie wymasowalo...Wstalam i zaczelam czytac o tej macie i patrze a tam wielkimi literami kartka ZAKAZ UZYWANIA PRZEZ KOBIETY W CIAZY i oczywiscie sobie zaczelam wkrecac, ze dostane skurczy ;P ale wszystko w porzadku jest na szczescie, tak swoja droga w innym supermarkecie przy rybach tez widniala karteczka z napisem NIE ZALECA SIE SPOZYWANIA RYB WEDZONYCH PRZEZ CIEZARNE to milo, ze tak uprzedzaja bo nie wszystkie kobiety msza wiedziec wszystko. |
|||
|
|
|
#306 |
|
Rozeznanie
|
niezawsze ja mam taką matę masującą, super sprawa, ale właśnie nie można korzystać w niej w ciąży.
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
ja to chyba jakas wyrodna matka jestem
czy moj synus ma adhd??? na krotkie chwile tylko jest spokojny. ciagle sie kreci kopie i rozpycha i naprawde coraz czesciej to mnie boli. moze cos jest nie tak? ja juz zmeczona jestem czasem tymi kopniakami
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-04-06 o 19:22 |
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
To ja wole nie wiedziec jak ja bede sie czula.. skoro juz z 2 miesiace ledwo ciągne, a taki ogromny mam brzuch a co bedzie za 2-3 miechy..
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Ania widzisz a ja to sie ciagle martwie o moja mala. Dzisiaj tylko rano kopala a tak to isza caly dzien i teraz tylko sie wierci, ale to tak malutko. Czasami kopie niezle zdarza jej sie, ale zadko :/ najlepsze to to, ze tz czul mala tylko 2 razy!!! bo jak tylko przyklada reke to ona przestaje kopac!! Wczoraj np dawala caly dzien mi popalic, ale to bylo takie milusie przykladalam reke do brzucha a ona tak jakby sie wtulala w moja dlon
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mnie strasznie juz kopie to ide do meza zeby brzucha potrzymal to troche spokoju bedzie ale ogolnie to jest maly wariat i maz az czasem oczy otwiera jak dostanie kopa po rece albo np w plecy jak lezymy i sie przytule. nie martw sie na pewno wszystko jest ok. kazda dzidzia jest inna ![]() a nasz od paru dni tak wariuje strasznie to moze tez jeszcze to przed toba
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-04-06 o 19:43 |
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze moja tez jakos szczegolnie nie szaleje... czasem mam wrazenie ze to wszystko przez to lozysko na przedniej scianie. np pod reka to tylko ja czuje, moj maz poczul tylko raz jak dzidzia kopnela. a dzisiaj leze caly dzien i jej sie to chyba nie podoba bo mi kuksance sprzedaje doslownie w tylek
ale jak mnie pukala to widzialam jak sie na brzuszku odznacza i niestety tez jest tak ze jak mezus przyklada reke to mala sie nie odzywa w ogole.a ja mam dosyc tego ze ciagle chce mi sie siku chyba sie przeniose z laptopem do kibelka lol. a z nudow zrobilam liste czego mi jeszcze brakuje i tak na dobra sprawe to chyba wszystkiego niech no tylko M wroci z pracy to jak mu pokaze to sie za łeb zlapie
|
|
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
bassienka to czekamy na zdjecia
niezawsze na pewno wszystko jest w porzadku, ale z tym przykladaniem reki tz to smieszne U mnie akurat na odwrot, jak tylko maz sie zblizy, mowi cos do malej albo przylozy ucho czy reke, to od razu dostaje odpowiedz Widac juz, ze bedzie coreczka tatusia
|
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczynam sie bac ze cos nie tak
|
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
Ale macie piękne bruszki!!! Jestem pod wrażeniem !!! Mnie się wydaję że ja nie mam takiego fajnego ![]() Pisałyście o zgadze.... ja póki co nie wiem co to jest , jeszcze w życiu jej nie miałam!!! Właśnie wróciłam z zakupów... noo i jak się brzuszek bujał było ok a teraz sam maluch zaczyna szaleć ... ale to jest fajne ![]() wciąż nie mogę uwierzyć że to są te ruchy pomimo tego, że czuję je od dłuższego czasu ale dość rzadko. Już nie mogę doczekać się czwartku idę na USG
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze nie ma powodu do obaw, widac taka jego natura moja cora to chyba wiecej spi niz bryka. ale mamuska leniwa wiec i corka pewnie taka jest a jak sie martwisz to zapytaj na nastepnej wizycie gina, napewno rozwieje twoje obawy. ja mam nadzieje ze moja niunka po urodzeniu tez bedzie taka grzeczna teraz jest jej pora, obudzila sie a nastepna pobudka miedzy 23-24
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
no moj tez mial dokladnie takie same pory kiedy kopal i sie krecil. a teraz caly czas prawie. do gina de w czwartek wiec na pewno o wszystko wypytam
![]() slyszalyscie cos o syndromie ponospowym u dzieci? ze niby dzieci maja problemy ze ssaniem i wady wymowy. moja gin nic nie mowila a dzis jedna dziewczyna z innego watku mi o tym napisala |
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
idealnecialo ale wkręciłaś swojego M dobre, dobre to było
ja niestety nigdy nie mam pomysłów na wkręcenie kogoś.Alguien no piękny brzunio "dżunia" kasandra82 mały, zgrabnutki, okrąglutki śliczny brzusiopapeteria to są właśnie uroki mieszkania w bloku, idź do niego i mu powiedz żeby tak nie hałasował bo Ci się macica stawia - moja znajoma tak zrobiła jak zatrzymała ją policja za przekroczenie prędkości wyszł z auta wypieła brzuch i mówi "panowie tylko proszę mnie nie stresować bo mi się macica stawia" niezawsze ciekawa jestem twojej miny jak przeczytałaś kartę napewno fajnie wtedy wyglądałaś ![]() ania22 pierwsze slyszę o syndromie ponospowym u dzieci.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-04-06 o 20:04 |
|
|
|
#319 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zawsze go poprawiam jak coś nowego powie i szybko sie uczy mówić poprawnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
ogólnie słyszałam że dziewczynki szybciej się uczą wszystkiego zawsze są do przodu Mój Bastus odpukać juz też nawet nie śpi w pampersie zaraz jak wstanie siku robi a nawet nie raz mówi mi że jeszcze nie ze jeszcze sobie poleży Cytat:
no to z imieniem podobnie , chcę polskie, żeby się podobało pasowało do nazwiska, i pochodzenie oraz znaczenie też.A co do wagi to fakt jak na taka chudzinke to mało te 7 Ja w tamtej 9 kg przytyłam ale ja przed wazyłam 60 przy 167 wzrostu, teraz startowałam z 55 na razie 5 na plusie mam nadzieje bo ważyłam się 2 tyg temu![]() No pewnie że tak, mi moje 9 zeszły przy porodzie ale później jeszcze 6 schudłam ( z czego się tak cieszyłam bo zawsze na diecie musiałam byc a po ciązy tak coś mi się zmieniło) i ważyłam juz aż do teraz mam nadzieje ze po tej ciąży też tak będę miała ![]() Cytat:
Może cię pociesze z Bastkiem miałam tak samo jak ty teraz oprócz tych żeber ale wiercił sie niesamowicie a po urodzeniu dziecko aniołek fakt ruchliwy strasznie ale i spał kiedy miał spać nie miał kolek no cud miód tak do roku bo do 2 lat mi wstawał w nocy na kaszke hehhe ale juz się przyzwyczaiłam do wstawania co 2 -3 godziny jak był mały to mi już raz w nocy póxniej nie przeszkadzało teraz juz spokuj ale znowu nie na długo hehe
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez o tym nie slyszalam ale troche sie wystraszyla bo nospe juz od stycznia biore a gin nawet slowem nie wspomniala ze moze to miec wplyw na dzidzie. ta dziewczyna studiuje logopedie czy cos takiego i miala to podobno na zajeciach
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Siala widze sie pojawila a juz znowu mialam pisac ze sie nie odzywa ![]() a co myslicie o imieniu Kryspin? nie za dziwne? synek poszedl spac chyba wreszcie troche spokoju
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-04-06 o 20:21 |
|
|
|
|
#321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz mam problem.. np. przedwczoraj kopal od 23 do 2 nad ranem i zasnac mi nie dal. Dopiero jutro zaczne 26 tydz. i juz te kopniecia sa dosc mocne nie wiem co bedzie pozniej jak juz teraz brzuch mi podskakuje jak taki spory glosnik,faluje itp. Rozmawialam z tesciowa i mowila ,ze Mariusz tak samo ja kopal ,ze o malo brzucha nie rozniosl. Takze juz wiadomo w kogo maly poszedl Przynajmniej sie ciesze ,ze kazdego dnia czuje te ruchy i nie musze wyczekiwac i stresowac sie czy wszystko w porzadku ,ale czasami moglby byc spokojniejszy
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
basienka czekamy na fotki wcczoraj moja siostra ubrala ta mlodsza w jeansy ruski i miala dla niej takiego fajnego grzybka i tak super wygladala niunia w takich wlasnie chwilach zaluje ze nie bede miala coreczki
bajka ja jak kiedys zrobilam liste z tym ze moja byla z tym co juz mam tz wrocil do domu i mowi "jej to wszystko jeszcze musimy kupic" odpowiedzialam nie to mamy juz wiec kolejnej listy juz mu nie pokazywalam jeszcze biedaczyna w tak mlodym wieku osiwieje
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Nospa, zażywanie jej w czasie ciąży i jakiś syndrom... nie wiem, nie słyszałam. Ja w ciąży z Łucją długo brałam regularnie nospę, z zalecenia lekarza, ze względu na początkowe problemy... i nie zauważyłam by Łucja miała problem z ssaniem czy wadę wymowy... mówi ładnie i dość wyraźnie, chyba, że się popisuje
Co do tego co trzeba by kupić przed porodem... no to ja się pocieszam, że mam wszystkie ciuszki, mam wózek, wanienkę, mam nosidełko, tzn fotelik do auta itd. Jedynie będzie trzeba kupić pampersy, sobie bym chciała piżamkę jakąś kupić, podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, nowe łóżeczko i pewnie jakieś pierdoły. Bo tak to wszystko mamy... jednak pierwsze dziecko to kosztowniejsza sprawa ![]() Co do zdjęć, to dzisiaj już nie zrzucę, jutro rano to zrobię... Czytam teraz książke, korzystam z tego, że Damian czyta Łucji bajeczki i uciekam spowrotem do książki, a potem to już tylko łóżko
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem
![]() Nadrabiałam te 9 stron ;] To i ja pochwalę się swoim Wielkanocnym jajeczkiem ![]() Zdjęcie z 20 tygodnia, teraz aż się boję robić nowego bo jestem taka buła, że ho ho
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Basiu dzieki za wypowiedz o nospie juz sie chyba nie doczekam na fotki twojej corci ![]() a to ja juz chociaz cos mam dla siebie do szpitala. koszule nocne 2 mam
|
||
|
|
|
#327 |
|
Rozeznanie
|
ania ja słyszałam o nospie, nawet niedawno czytałam w necie o tym, wpisz sobie w googlach "nospa w ciąży" i na pewno coś znajdziesz na ten temat. Ja akurat nospy nie biorę więc się nie przejmuję, ale znając życie to pewnie tylko takie piep...
Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-04-06 o 20:39 |
|
|
|
#328 |
|
BAN stały
|
Cześć dziewczynki ja zaganiana przed ślubem... kupiłam dzisiaj sukienkę i buty....
a wczoraj TŻ oficjalnie się oświadczył
|
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale zawsze to lepiej niz wzale hi hi pochwal sie kiecka i butami wlasnie mnie maz opitolil ze caly dzien przed kompem siedze
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

Więc wielka radość 

ty powinnas na modelkę ciążową pójść
pocieszam sie tym ze kg spadna podczas karmienia piersia, bo jedzonko nie bedzie zbyt kaloryczne
czy moj synus ma adhd??? na krotkie chwile tylko jest spokojny. ciagle sie kreci kopie i rozpycha i naprawde coraz czesciej to mnie boli. moze cos jest nie tak? ja juz zmeczona jestem czasem tymi kopniakami

zaczynam sie bac ze cos nie tak
Rozmawialam z tesciowa i mowila ,ze Mariusz tak samo ja kopal ,ze o malo brzucha nie rozniosl. Takze juz wiadomo w kogo maly poszedl