|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
Nazwę sprawdze w domu to jutro napiszę. Ale są takie darmowe programy do domowego budżetu, zamiast wpisywać w zeszyt to wpisujesz w ten program przychody i wydatki (są różne kategorie). Można nawet zrobić podział na konta. Ja sobie wpisuje swoje przychody i ile dostaje od TŻ i wydatki wpisujesz jako gotówkę lub przelew itd. Możez wpisać sobie terminy opłacania rachunków też. I cały czas ci oblicza saldo ile ci kasy jeszcze zostało. Mam ten program od grudnia ale jakoś nie mogłam sie przymusić do korzystania z niego. Ale obiecuję poprawę, bo będzie ciężko.
|
|
|
|
#3842 |
|
Konto usunięte
|
ooo
zaraz poszukam czegoś takiego w necie..
|
|
|
|
#3843 |
|
Raczkowanie
|
a ja napewno poczytam o gnu cash
jak któraś używa jakiegoś fajnego programu to niech się pochwali a teraz mykam na zakupy niestety
|
|
|
|
#3844 |
|
Rozeznanie
|
fajnie że nas coraz więcej
witamy ![]() a ja polecam do spisywania wydatków: w w w. K o n t o m i e r z. p l korzystam od 2 m-cy jak się zapomni wejść zaraz się przypomina a to akurat u mnie bardzo ważne bo bywam zapominalska i wydaje mi się potem że mogę dużo wydać a tak naprawdę jestem do tyłu...
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Wydałam
6zl na lusterko do pokoju 4.69zł polerka do paznokci 4.50zł wysyłka na poczcie Widziałam super adidasy Adidasa ( ) za 99zł w outlecie, jeszcze się zastanowię i może je kupie
|
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie nowe oszczędzające
Ja dziś nie wydałam nic
|
|
|
|
#3847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witamy nowe witamy u mnie komplet bielizny 40 zł i tylko 1 stanik kupiłam bo reszta nie pasowała
|
|
|
#3848 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
ooo to i ja muszę wypróbować ten program
![]() Ayo22 dzięki Tobie zaoszczędze
|
#3850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podatek Belki to 19% to podatek od zysków kapitałowych. Bo w Polsce nie dadzą Ci zarobić
|
|
|
#3851 | |
|
after hours
|
Cytat:
tylko się nie zraźcie do GNUcash. on tak tylko groźnie wygląda ale wystarczy sobie to zorganizować i jest bardzo przydatny wtedy ![]() ps. w mbanku od 2 kwietnia obniżyli oprocentowanie o ,25% - na jednodniowej lokacie i na emax+, o ile obniżyli resztę - nie wiem. grrrrrrrrrrrrrrr. Edytowane przez Ayo22 Czas edycji: 2010-04-06 o 19:39 Powód: literówka |
|
|
|
|
#3852 |
|
Zadomowienie
|
Ale dziady ! nic mi o tym babka nie mówiła, o tym podatku ;/ ale te 19% zabierają tylko z odsetek tak
i to w każdym banku tak ![]() A poza zdenerwowaniem stanikowym to pod wpływem reklamy kupiłam pastę blend-a med tą co w 14 dni niby wybiela ząbki i mam nadzieję, że zdziała cuda więc 10zł wydane
|
|
#3853 |
|
Konto usunięte
|
oo a co do mBanku.. bo ja mam konto.. i jak się zaloguję to mam jakieś 3 numery właśnie to zwykłe jakieś eMAX i eMAXplus czy cuś takiego.. o co w tym chodzi? mogę z tego korzystać? jak się tym posługiwać?
|
|
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Foltynka, na twoim miejscu bym sie bała wkładać tyle kasy do Skoku - przecież to nie jest bank, nie masz BFG...
|
|
|
#3855 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy dobrze rozumiem ale np. mam na koncie 100 zł a odsetki 3,5% czyli 3,5 zl więc zabierają mi z tych 3,5o zł 19% czy z 103,50 zł
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Nie wiem czy dobrze rozumiem ale np. mam na koncie 100 zł a odsetki 3,5% czyli 3,5 zl więc zabierają mi z tych 3,5o zł 19% czy z 103,50 zł ![]() Słabo się znam na tych bankowych sprawach, po prostu chciałam zacząć odkładać kasę a wiem, że w domu na kupce długo nie uleżą więc konto założyłam w WBK i nie wiem czy to dobra decyzja
|
|
#3856 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kupuj.Cytat:
i żadnych podatkow ani opłat nie zabierają. Cytat:
ja za to co poł roku rozbie tzw piaskowanie zębow i mam śnieznobiałe ![]() Cytat:
co do skoku-racja tez wolałabym uważac. i nie trzymam calej kasy w 1 banku tylko w roznych-dla bezpieczenstwa. |
||||
|
|
|
#3857 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny doradźcie i mi..
mam konto w mBanku.. i chciałabym zacząć oszczędzać .. ale nie tak jak mówi giovinezza na kupce w domku.. nie wiem co lepsze lokata czy eMAX ? czytałam na stronie mBanku ale dalej nie wiem o co chodzi.. co lepsze? |
|
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
Myślałam, ze konto oszczędnościowe bo możesz wypłacić kasę w każdej chwili bez straty odsetek, ale teraz to sama nie wiem bo ten podatek belki ;/ nie kumam go
i jeszcze raz ponawiam pytanie zabierają tylko od odsetek czy od odsetek+wpłaty własnej ![]() Na lokatę jak się nie mylę trzeba mieć jakąś sporą sumkę na wplatę, na konto nie potrzeba nic. I na lokacie jak chcesz wypłacić szybciej niż czas jej trwania to tracisz odsetki. Więcej sama nie kumam ....
|
|
#3859 |
|
Konto usunięte
|
konto-nie ma podatku, wyplacasz kiedy chcesz
lokata-jest belka, zamrazasz pieniadze. zreszta juz raz ten temat tu wałkowałyśmy
|
|
|
|
#3860 |
|
Konto usunięte
|
czyli jednak lepiej konto.. a ja mam już je jakoś aktywowane czy coś skoro jak się zaloguję to są 3 rachunki?
i jak się wpłaca na to konto? jak mam później z niego wybrać kasę? |
|
|
|
#3861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i za miesiąc przywoziła 5, czasem 6 tys
|
|
|
|
|
#3862 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I już od wczoraj nie napisał nic |
|
|
|
|
#3864 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;18391799]Można się dołączyć?
![]() Mam 18 lat i MUSZĘ się nauczyć oszczędzać.. Mam konto w MBanku .. i płacę tylko za ubezpieczenie karty.. 1,70 / miesiąc... Co miesiąc dostaję 500zł na konto (alimenty) Najczęściej wydaję na.. 1. słodycze i jakieś niepotrzebne jedzenie w ciągu dnia (jakiś pączek drożdżówka napój..) i tak się pieniądze rozchodzą.. ![]() Mój cel oszczędzania to : 1. prawo jazdy (ok 1200zł)[/QUOTE] Witam ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
powiedz Nam jaki to program
|
||
|
|
|
#3866 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe oszczędzające!
Dzisiaj wydałam 4,60 na znaczki
|
#3867 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;18398205]czyli jednak lepiej konto.. a ja mam już je jakoś aktywowane czy coś skoro jak się zaloguję to są 3 rachunki?
i jak się wpłaca na to konto? jak mam później z niego wybrać kasę?[/QUOTE] Zadzwoń na bezpłatną infolinię w mBanku i wszystko Ci powiedzą ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;18398342]jak to ? zerwaliście z TŻ?[/QUOTE] Ja zerwałam. W ogóle nie wiem czy tak to można nazwać, bo po prostu przestaliśmy się do siebie odzywać. Ja uważam to za koniec, on niech myśli sobie co chce. Nie umiał załatwić ze mną tego jak normalny facet, to nie, ja biegać za nim nie będę - co robiłam do tej pory ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Oj nie był, nie był
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tych które kupiłaś nie znam, jak z resztą większości ostatnich nowości (choć taki plus )Witajcie Dziewczyny, widzę że wiele z nas ma potrzebe oszczędzania Ja dziś wydalam niecałe 5 zl na warzywka dla prosiaków, jutro też cos powydaję bo idę kupić farbę do włosów
|
|
#3870 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wydałam ok. 10zł na spaghetti i gorące kubki do pracy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

zaraz poszukam czegoś takiego w necie..

) za 99zł w outlecie, jeszcze się zastanowię i może je kupie 

i to w każdym banku tak