![]() |
#1801 | |
Rzabbocop
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
- przy ssaniu smoczka pracuja inne miesnie (mniej) niz przy ssaniu piersi, dziecko moze miec potem problem z technika ssania - przy skokach rozwojowych oprocz apetytu zwieksza sie czesto tez potrzeba ssania a ssanie jak wiadomo pobudza piersi do produkcji mleka, jesli potrzeba zostanie zaspokojona przez smoczek, to piersi moga miec potem czasowe problemy z zaspokojeniem apetytu a czesto konczy sie podaniem butelki, bo dziecko glodne i problem narasta u niektorych dzieci problemy moga pojawic sie juz po kilku dniach u innych dopiero po kilku tygodniach/miesiacach a u innych wcale moja starsza corcia miala bardzo silna potrzebe ssania i czesto z tego powodu nie mogla zasnac, smoczek wtedy bardzo pomagal ale podawalam go tylko w takich przypadkach, czasem bylo 3 dni pod rzad, czasem raz na 2 tygodnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Zadomowienie
|
Thebestme: Ja kupuje wozek Phil&Teds model Sport, z miekka gondola i fotelikiem Phil&Teds. Mialam okazje zobaczyc kilkukrotnie ten wozek w akcji, a nawet sobie nim pojezdzic (z dziecieca "zawartoscia", rzecz jasna) i jestem pod wrazeniem. Chyba jedynym minusem tego wozka jest jego cena... Nie chce twardej gondoli, bo uwazam, ze w lipcu bedzie mi zbedna.
Luna, jestem pod wrazeniem, co to za chusta? Ja nie jestem pewna, czy bede chustowac, ale moj maz jest bardzo zainteresowany. Wczesniej myslelismy o nosidelku Phil&Teds, ale moze chusta bedzie lepsza dla takiego swiezo wyklutego malucha?
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vedma to freedom sling http://www.freedomslings.co.uk/userimages/procart11.htm
![]() |
#1804 |
Raczkowanie
|
Vedma całkiem ciekawa twoja propozycja wózka, fajne są te modele sportowe.
Mnie spodobał się ten: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...d=&mfe=sidebar ale jak TZ zobaczył cenę za ten używany model to powiedział, że chyba zwariowałam i że za tyle kasy to już nawet sprawne auto można kupić. Wiem, że dosć drogi ale bardzo mi się podoba i wizualnie (fajne połączenie kolorów) i opinie ma dobre.
#1805 |
Zadomowienie
|
Thebestme: obawiam sie, ze Phil&Teds jest jeszcze drozszy... Ale przeciez wozek to inwestycja na lata, zwlaszcza, jesli nie chce sie poprzestac na jednym dziecku
![]() ![]() A ja jestem na etapie kupowania nowych opon do samochodu, wiec porownuje, kombinuje, dzwonie, a i tak taniej niz 240 funtow nie bedzie ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
No i po świętach wszystko wróciło do normy.Maż w pracy, córka ma wolne w szkole to siedzi przed kompem.Dzis urzadziłysmy sobie babskie zakupy.Obkupiłam ja na wakacje i po porodzie juz nie bede musiała latać po sklepach. A i niechcacy wygrałam aukcje na kołyske. http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX :IT |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Zadomowienie
|
Witam kobietki
![]() Właśnie z tymi smoczkami to różnie jest... Mój starszy syn ssał smoczek,ale młodszemu już bałam się podać nawet picie z butelki,żeby nie odrzucił cyca. Za to moja koleżanka karmiła piersią,a jej mała ssała smoczek i nie było żadnego problemu ![]() Myślę,że dużo zależy od dziecka.Nawet takie maluchy bardzo się różnią ![]() Oczywiście zakupiłam smoczek ![]() ![]() ![]() indiria współczuję kochana ![]() ![]() Kasiowa24 myślę,że to nie prawda,że Twój maluszek śpi dużo,bo jest karmiony butelką ![]() Dzieci są różne niezależnie od tego czym są karmione ![]() ![]() Moi chłopcy mimo,iż wszystko przy nich robiłam tak samo od samego początku byli różni.Co lubił jeden z nich,to drugiemu w ogóle się nie podobało(np. leżenie na brzuszku) ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
Odebralam już kołyskę i jest jak nowa.Bardzo się ciesze bo za 10 funtów to naprawde okazja i babka dala mi jeszcze 4 prześcieradła do tej kolyski,które moge wykorzystać do gondoli.
Dziewczyny czy w angielskich szpitalach robią lewatywe? |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Przyczajenie
|
witajcie dziewczyny-czytalyscie ten artykul?straszne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Rzabbocop
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluje kolyski-piekna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zocha23-faktycznie straszne,ja sama nie chcialam nigdy stosowac chust wiec ten artykul jeszcze mnie utwierdzil w tej decyzji.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 |
Wtajemniczenie
|
Jam mamuśka irlandzka, tak czasem podczytuje Was żeby porównać życie kobiety ciężarnej/mamuśli w IRL i UK.
Z lewatywą jest chyba tak jak "u nas", nie robią. Ale można w aptece kupić lewatywę i wykonać ją samodzielnie w domu. Mogę podać przykładową nazwę: microlax enema Wszystkim Wam życzę szybkich i bezbolesnych porodów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem artykuł jest tendencyjny. Oczywiście, że chusta, tak jak każdy inny sprzęt może zaszkodzić, jeśli jest źle uzywana. Oczywiscie nie podali firmy, która produkuje chusty,które są wadliwe.
![]() |
#1814 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
No ja podczas pierwszego porodu nie zdazyłam zrobić lewatywy a byłam zaraz po obiedzie.Więc kupka była a wstyd musiałam schować do kieszeni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Raczkowanie
|
używam smoczka (choć wcale nie miałam zamiaru) i chromolę co inni mówią, Julek ssie równo i smoka i cyca, a ja czasem potrzebuję chwili ciszy, jak Bąbel złapie nutę do płakania. Nie wkładam mu smoka do gębusi non-stop, a zdarza się, że Julek go wypluwa momentalnie. Podobnie było z butlami, byłam przeciw, a jednak w pewnym momencie musiałam użyć formuły, bo straciłam mleko, a butelki do tej pory w użyciu, nie bardzo wyobrażam sobie karmienie piersią na spacerach, za bardzo u mnie wieje, chyba by mi cycek odpadł
![]() Niestety, dopiero zaczynam chustować, wcześniej starałam się nie dźwigać za dużo, bo rana po cesarce okropnie rwała. Coraz ciężej nosić na rękach moje słodkie cztery kilo (przez cztery tygodnie Juluś przybrał prawie kilo ![]() Niestety, skończyły się piękne czasy, gdy Julek przesypiał większość dnia, teraz jest bardziej na etapie nieustannego płaczu. Dają się nam we znaki kolki, nie mogę prawie nic jeść, bo Mały się męczy ![]() Wczoraj byłam mile zaskoczona, gdy położna, którą nasłała na mnie hv za spanie z dzieckiem w łóżku (też wcześniej sobie tego nie wyobrażałam) powiedziała mi, że nie ma nic złego, jeśli teraz czasem dokarmię Julka sztucznym mlekiem. Według niej na tym etapie sporo rodziców rezygnuje z karmienia piersią, bo mają wrażenie, że maluch się nie najada (też tak myślałam, bo ile, do cholery, można wisieć na cycku!) i jeśli jestem wykończona, to świat się nie zawali, jak mój synek zje formułę. Zupełnie inne podejście niż moja hv. Wolę tego nie robić, bo już wiem, że to oznacza brzuszkowe problemy, ale jakoś lepiej się poczułam z takim "pozwoleniem". Ktoś wykwalifikowany powiedział mi, że nie muszę być perfekcyjna i mam prawo do jakiś słabości. Wiem, że nie brzmi to zbyt mądrze i odkrywczo, ale ja lubię mieć wszystko poukładane i zaplanowane i strasznie mi czasem ciężko z tym, że nie daję sobie rady tak jak bym chciała. A właśnie zaczęłam się łamać... Najbardziej martwi mnie, że Julkowi jeszcze się nie skończyła żółtaczka. Położna wczoraj wysłała nas do szpitala na badania krwi, pediatra powiedział, że wstępne wyniki nie są rewelacyjne, ale zadowalające, a na szczegółowe trzeba czekać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dlaczego polożna nasłała HV na ciebie? Tak złośliwie? My też jakiś czas spaliśmy z małą w jednym łóżku i nikt nie robil z tego problemu. Oby Julek szybciutko wyszedł z żółtaczki. Trzymam za was kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My byliśmy dziś u położnej ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nikha jeśli możesz napisz jakie brzuszkowe problemy po wypiciu formuły ma Julianek. My właśnie wylądowaliśmy z małą na całą noc w szpitalu na obserwacji po podaniu formuły. Mała nie przybiera prawidłowo na wadze i polecono mi ją dokarmiac butelką. Tymczasem ona w ogóle nie chce pic z butelki a jeśli udaje jej się coś przyjąc to potem wszystko wymiotuje.Na dodatek była ospała, nie byliśmy w stanie jej dobudzic, leciała przez ręce. Zupełnie już nie wiem co robic. Jutro idziemy do poradni laktacyjnej ale szczerze mówiąc nie wiem jaki to ma sens. W piątek wizyta u pediatry, też mi ręce opadają kiedy po raz kolejny słyszę, że wszystkie objawy są normalne. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chce pic bo przyzywczajona do cycka. Brzuszkowe problemy to chyba najczesciej kolki noi zatwardzenia, po mleku butelkowym jest tak najczesciej, ja podaje przed kazdym karmieniem wody troche albo hebrakte rumiankowo - koperkowa i pomaga. a odnosnie butelek to moze jej smoczek nie odpowiada, bo najlepiej bybylo gdyby przypominal jak najabrdziej sutka Mamusi. Ja za czasow ciazy kupilam butelki tommy i wlasnie leza nie tkniete, Alex nie lubi z nich pic , smoczki sa badziewne jak w wiekszosc butelek. Najbardziej akceptuje i lubi smoczki, ktorymi byl karmiony jeszcze w szpitalu po porodzie, tam daje Ci takie jednorazowe szklane butelki z mleczkiem i smoczkiem, smoczki sa firmu NUK, znalazlam je w bootsie i kupilam, smoczki wygladaja jak sutki ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Rozeznanie
|
Czym różnią się Pampers New Baby 3 od Pampers Baby Dry 3 i Pampers Simply Dry? (oprócz tego, że jedne są od 4-7kg a drugie 4-9kg)
Nie rozumiem, dlaczego kilogramy zachodzą na siebie? Pampers New Baby 2 są od 3 do 6kg a New Baby 3 od 4 do 7kg? Powinnam kupić najpierw rozmiar 1 a potem, który 2 czy 3? Tych jedynek to ile opakowań na początek? One są od 2 do 5kg. Czy wystarczy opakowanie - 54 sztuki? Bo zawsze można dokupić, a jak kupię więcej to może okazać się, że dziecko wyrośnie szybko z nich i mi zostanie.
#1823 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Widze ze jest glodna, pakuje lapy do buzi, wisi non stop na cycu ale butelki nie tknie. Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-04-07 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Rzabbocop
|
a co dla lekarzy oznacza, ze slabo przybiera? bo dziecko ma prawo wracac do wagi urodzeniowej przez 10-14 dni po porodzie
jesli powodem slabego przybierania na wadze jest slaba technika ssania to doradca laktacyjny jak najbardziej moze pomoc ![]() zwroci tez uwage na pozycje dziecka (ucho, ramie, biodro w jednej linii) itp. u nas HV przychodzi zawsze jak juz polozne przestaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- aa i zapomnialam napisac odnosnie fotelikow samochodowych, nie pamietam, ktora jeszcze zakupila polski wozek tako jumper, ja kupilam na polskim allegro ale na ebayu tez mozna znalezc. Na obecna chwile dla zmotoryzowanych nie polecam, chcielismy dzisiaj kupic baze pod fotelik do auta, taka ktora na stale jest przypieta pasami w aucie i fotelik sie tylko wpina do tego, znacznie to napewno ulatwia zycie, bo owijanie fotelika pasami, zapinanie, odpijanie jest upierdliwe, zjechalam dzisiaj kilka sklepow i nie mieli zadnmych uniwersalnych baz, wiekszosc jest pod dane firmy, a tako to poslki porducent, napisal do nich zobaczymy co odpisza, ale poki co szukajac w internecie nie moglam znalezc nic odnosnie bazy pod fotelik tako, mam nadzieje, ze znajde jakas uniwersalna.. a jak nei to zaluje ze nie kupilam tutaj wozka bardzo popularnego maxi cosi ![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Rozeznanie
|
Kasiowa a nie da się zamontować do tego wózka fotelika maxi cosi? Niestety byłby to dodatkowy wydatek dla was, one nie są tanie. Ja zamówiłam x-landera, ale zrezygnowałam z ich firmowego fotelika i chce kupić maxi cosi, on też pasuje.
#1827 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mam do was ogromną prośbę. Piszę pracę mgr na temat emigracji zarobkowej do Wielkiej Brytanii i Irlandii. Proszę ![]() Będę wam baaardzo wdzięczna . Link do ankiety: http://www.moje-ankiety.pl/wypelnij/...onariusz/13187 Z góry dziękuję i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki,tajka ładna pogoda,że wolę spędzac czas na dworze z moja latoroślą,niż z wami. Wybaczycie
![]() ![]() U mnie 7-y tydzień, czuję sie ok,tylko troche mdłości mnie męczą i zmęczona jestem. Indiria kurcze,nieciekawie masz z Lidką, trzymam kciuki,aby szybko wszystko się unormowało. ![]() Może spróbuj inny smoczek? Wbrew opini Kasiowej u mnie sprawdziły się butelki Tommee Tippee. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na szczęście szybko dziecko z niego wyrośnie i następny już można kupić inny ![]() Cytat:
![]() Życzę szybkiego zafasolkowania ![]() U mnie pogoda cudowna jest ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2010-04-08 o 18:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.