|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Svi kurcze fajnie że taki duzy ten kojec ale zupełnie mi sie nie podoba z wyglądu
Myslalam o takim http://www.allegro.pl/item972623764_...is_kurier.html szczegolnie dlatego że jest cały przezroczysty i Tomus dobrze by widzial co się dzieje wokół albo taki http://www.allegro.pl/item971451586_...y_hurtowe.htmlTylko pamiętam że coś mówiłas że najlepiej jakby miał uchwyty do nauki stawania a te chyba nie maja
|
|
#2882 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Wredna, tego drugiego nie polecam, jest mały jak łóżeczko i za duzo przestrzeni w nim nie ma.
Taki jak ten pierwszy miałam (innej firmy) i był ok. Dla mnie Bartek miał sporo przestrzeni. Minusy takie to to, że jak złożysz zajmuje dużo miejsca, do przewożenia np na wakacje kiepski (nam zawalał cały bagażnik w combi). Ale jak używać będziesz tylko w domu to moim zdanie jest ok i uchwyty ma
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
Unholy własnie potrzebuje taki żeby mozna bylo tez na wakacje wziac, w takim razie oba odpadają...
|
|
#2884 |
|
Ola-Unhola
|
No to ajlepiej taki kwadratowy materiałowy. Tylko ładny wzór poszukaj
|
#2885 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super Cytat:
U mnie też od wczoraj wieczór pada,dzisiejszy spacer mieliśmy z głowy. Nawet rzeczka która płynie niedaleko nas dosyć sporo przybrała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
spryciula z Kingusi.Bartosz tak robi w wanience trzeba go dobrze trzymaćCytat:
![]() Cytat:
dla Kubcia za całokształt.
|
||||||||
|
|
|
#2886 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mądry chłopczyk z Tomusia.Cytat:
ale się sypią ząbki na wizażu.Cytat:
![]() dla męża.Cytat:
dla Majeczki i za jutrzejsze szczepienie.---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Melduję się deszczowego popołudnia Cały dzionek u nas leje,spaceru nie było ![]() Czekamy na ząbka,Bartosz cały dzionek marudzi ![]() Wieczorem,może mnie już nie być,bo mąż wcześniej do domku wraca ![]() więc już teraz poproszę o kciuki za jutrzejsze wyniki badań obu moich chłopców . Wyniki będą koło południa(trochę się denerwuję,ale mam nadzieję że wszystko ok)Jakby co,to odezwę się jutro Miłej końcówki dnia |
||||
|
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
marysia_258 gratuluję nowych umiejętności Majeczki
![]() ![]() Ta pogoda nastraja mnie ![]() Kiedy będą słonko i spacerki ![]() Idę na all, Ola mnie rozochociła tą czapeczką
|
#2888 |
|
Ola-Unhola
|
Ja się rozochociłam czapeczką, a przejrzałam 3/4 allegro...
:brzyd al:![]() A co tu takie pustki? Pogodę plażową macie, czy co?
|
#2889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A gdzie Wy wszystkie ?Idę inhalować małą
|
|
#2890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i u nas , jak u reszty familii jedno uderzenie i po krzyku ogromne gratki, dla małża.Ja tez sie zabieram konkretnie od poczatku, bez popuszczania sobie.Odpalam parowar, wracam do Tamilee itp Cytat:
? bo przeciez to zupelnie inna konsystencja chleba.Odkąd sama piekę mam szersze pojęcie ![]() ![]() czesto zaglądałas do nas ![]() u mnie tak 2x na spacerze byłyśmy Dzis wieczor przed tv KSD, Na Wspolnej, Wojewodzki ![]() No i lada chwila wam napisze ze mamy drugiego ząbka Jesli mialabym sie sugerowac poprzednim zabkiem, to za 2dni bedzie wyczuwalny, bo narazie kropka. cos jeszcze mialam napisac i mi ucieklo
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
witam po świętach z nadprogramowym kilogramem
![]() Wczoraj byliśmy nA IMPEZIE faaaajnie było, potańczyłam sobie moja mama została z Bartekim i tylko się modliłam, zeby się nie obudził - wrócliśmy do domu przed 3, a Bartus wstał 3 min przed naszym powrotem ![]() oczywiście sie nie wyspałam :/ do tego wszystkiego od rana pada deszcz .... i cały dzień chodze jak zombi ![]() wpadne po kąpieli, bo moja maruda kochana już krzyczy
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
u nas właśnie pogoda była wyborna
w słońcu było naprawdę cieplutko - mam nadzieję, ze tak już zostanie ja się nawet nie ważę - ale jem nadal, bo mamy pełną lodówkę od jednej i drugiej mamy
|
|
#2893 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
taki jak ten pierwszy mialam przy Eryku i nie chcialam drugi raz takiego bo jest bardziej chwiejny niz ten co mam, Eryk nim trzasl i go w koncu rozwalil, patrzylam teraz w hurtowniach i dalej sa takie gibajace sie, poza tym mi sie nie podoba, no i ta wklesla siatka powoduje mniej miejsca Cytat:
![]() pol dnia z dziecmi na dworzu bylam u Marciego widac juz przebijajaca sie gorna jedynke, a dziaslo ma tak spuchniete, ze koniec, przy dolnych mu tak nie spuchlo
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też pełna lodówka niestety. i sałatka z majonezem też jest
![]() pogoda była beznadziejna, nie byłysmy na spacerku bo padało prawie przez cały dzień. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- zabieram sie za allegro. mamy sobie urządzic pokój u tesciow, zeby czasami na weekend wpadac tam, a ja jak juz mam tam nocowac, to chce miec swoj pokoj urządzony tak jak mi sie podoba. no i czeka nas malowanie tego pokoju, zakup karniszy firanek, zasłon, żyrandola, dywanu, łóżeczka, jakichś mebli niestety, wszystko tam trzeba wymienić.
|
|
|
|
#2895 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
no nareszcie jest co poczytac
![]() bylam z malzem na zakupach w sumie dla Werci-mleczko,plyn da kapieli i kilka deserkow udalo nam sie kupic rower dla chrzesnicy malza na komunie ![]() jutro maja nam ta lodowe przywiezc Cytat:
dla malza za zdrowszy tryb zyciaCytat:
![]() chodza za mna jakies chipsy a sklep juz zamkniety dla Majki i trzymam kciuki za szczepienie![]() Cytat:
wiecie co ja ostatnio kupilam 3 czapeczki i wszystkie za duze sa ![]() Wercia ma bardzo mala glowke bo 43cm wiec ma dobre czapeczki 3-6mcy......ale tak to jest jak sie w ciemno kupuje ,nastepnym razem biore ja zeby przymierzyc Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Ja na chwilkę bo nie wiem ile net będę miała. Od wczoraj tnie i połączyć nie mogę się. Sylko trzymam ![]() Dobrej nocki |
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
a co to za pustki ?????????
ide spac
|
#2898 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry mamusie!
Sylka trzymam kciuki za wyniki ![]() U mnie jak w ulu- maz chory, Ani przebijaja sie dwie gorne jedynki, a ja mam 120 pudel do zapakowania Dobrze, ze pogoda piekna, nastraja optymistycznie Dobrego dnia! ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Caluski dla naszych solenizantow: Daniela, Adasia, Sebastiana i Zuzi
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Zapraszam na kawkę
![]() Wszystkiego Naj dla dzisiejszych solenizantów Lecę nadrabiać wątek, póki chwilka wolnego w pracy. Widzę że temat odchudzania tżtów na tapecie Mój też się odchudza. Przełom nastąpił, gdy założył swoje ulubione dżinsy i były na nim tak opięte, że wszystko (dosłownie) mu się odznaczało przez materiał Tż się zawziął i nie je kolacji. Schudł tak ze 112 do 98 kg. Nadal nie je kolacji i mocno się tego trzyma.Kolejna noc z płaczem za nami. O 20 Kinga już spała, a około 21.30 obudziła się z płaczem. Z trudem udało mi się ją uśpić, a już po 22 historia się powtórzyła. Tż wziął ją do siebie a ja spałam dalej. Trochę podokazywali i zasnęła około 24. A o 2 znów pobudka. Dałam radę ją jakoś uspokoić i w końcu zasnęła tak, że spała do rana. A rano oczywiście uśmiech od ucha do ucha. Całkiem inne dziecko niż to w nocy. Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2010-04-07 o 07:35 |
|
|
|
#2900 |
|
Zadomowienie
|
To i ja witam się z kawką
Jestem zawalona papierami Dziś po południu szczepienie, później biegiem jadę do dentysty a później dla relaksu basen ![]() Miłego dnia dziewczynki
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukaj zeba ![]() witam sie baaardzo wyspana, padlam po Wspolnej ![]() ide sie kapac poki mala spi, a potem spacer, dzis mega pieknie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2902 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas odkąd wyszedł pierwszy,też jakoś szybko to idzie ![]() Czego się spodziewać,jak tak późno malcom ząbki idą? ![]() Cytat:
Fajnie,że sobie potańcowałaś ![]() Cytat:
za zdrówko męża.Znajdź czas na odpoczynek A u nas pogoda do kitu:szaro,buro i znowu pada Cytat:
Cytat:
za szczepienie.Witam się i ja Wychodzą nam kolejne ząbki:dolne jedynki Nie dziwne,że Bartoszek siedzi cały czas na rękach i marudzi![]() Wczoraj pierwszy raz,moje dziecko poszło spać o 21.30 przeważnie o 19.30 już śpi.Nawet nie marudził,po prostu nie mógł zasnąćZapomniałam napisać:założyłam w święta baleriny,które kupiłam sobie w ciąży i co? zaciasne,zamałe się zrobiły Chyba noga mi urosła![]() Dzisiejsza pogoda niczym nie przypomina wiosny,mam nadzieję,że jutro będzie lepiej. Koło 11 będę mieć wyniki,w wolnej chwili napiszę. Jeszcze raz dziękuję za kciuki Chyba zostało mi coś sernika jeszcze idę zobaczyć.Miłego dnia ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2903 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() czy tylko my mamy beznadziejną pogodę? aa nie , widzę że u sylki to samo ![]() Ni c kompletnie nie chce mi się,pada jest ponuro i śpiąco... Sylka, trzymam kciuki za wyniki.
|
#2904 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() nocka koszmarna bo dziecko nie dalo spac zbudzila sie o 1.00 i wzielo ja na wyglupy,potem marudzenie to wzielam ja do lozka a potem nie mogla zasnac wiec wytrabila mleko i nic ,dalej nie spala tylko namietnie cwiczyla zeby usiasc i udalo jej siew koncu zaczelo sie marudzenie i musialam ja ululac na rekach ale i tak po paru minutach znowu sie wiercila i obudzona zasnelam jakos o 4.00 jak mala sie uspokoila ![]() Cytat:
Cytat:
![]() widze ze znowu ciezka nocka u was mowia ze bol najbardziej w nocy dokucza wlasnie Cytat:
Cytat:
|
|
#2905 |
|
Zadomowienie
|
U nas tez beznadziejna pada i jest "aż" + 2 stopnie.....
|
|
#2906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niezłe szaleństwo Wercia odstawiła No ale nowe umiejętności za to są
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po dłuższej przerwie
U nas też pogoda do kitu , ale my i tak siedzimy przymusowo w domu, bo Maciejka się rozchorował. Całe święta miał wysoką gorączkę i ma mega katar. Bidulek ten mój maluszek, bo ciągle coś łapie ![]() Po świętach lodówka mi się nie domyka. Mamusia zadbała o zapasy jedzonka. Tylko kiedy my to przejemy ![]() Gratuluje Waszym maluszkom ząbków (pierwszych i następnych). U nas jest już 8 i idą kolejne ![]() Wspaniałych postępów również gratuluje i zazdroszczę, bo mam w domu leniwca
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-04-07 o 09:05 |
|
|
|
#2908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas znowu pogoda do d. ach gdzie to słońce ( nie wierze ze to mówie, ja która ze słońcem się nie lubi) |
||
|
|
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
http://www.allegro.pl/item980308760_..._3_kolory.html
dziewczyny a co sądzicie o takim kojcu?? Kurcze zalezy mi na tym zeby na tej siatce nie bylo żadnych rysunkow bo strasznie mi sie nie podoba ,a tu wlasnie nie ma
|
|
#2910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie jest w swoich wygibasach niezmordowany i łapie się wszystkiego (moich włosów też :strach Cytat:
ale to było pierwsze co mi przyszło do głowy ![]() Cytat:
my mamy taki, bo chciałam zintegrowany z łóżeczkiem turystycznym, ale ja zamierzam wkładać tam Tomusia w wyjątkowych chwilach (wyjście do toalety, kąpiel), bo ja mam małe mieszkanie i aneks kuchenny, więc mam cały czas oko na mojego urwisa jak planowałabym go na dłużej (na całą zabawę) wkładać, to większy bym brała ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Svi, oglądałam wczoraj KSD i jak mnie zezłościł ten odcinek że w dzisiejszych czasach są jeszcze takie głupi matki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.

Myslalam o takim
albo taki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

trzeba go dobrze trzymać
Małż poszedł pobiegać na stadion to i ja się dołączyłam i z Amelką wózkiem po bieżni śmigałam
a teraz 88
Ale za to ja nabrałam ciałka tu i tam 

? bo przeciez to zupelnie inna konsystencja chleba.Odkąd sama piekę mam szersze pojęcie 

aa nie , widzę że u sylki to samo