Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 09:25   #2911
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

No wlasnie ja chce zeby Tomuś siedział w tym kojcu podczas zabawy ale tez chcielibysmy go zabierac na wyjazdy...No więc przydałby się jednka większy, tylko ciezko znalezc taki zeby ta siatka nie bylo w jakies zwierzątka itp..

Dziewczyny rzućcie jakimis linkami

Unholy
Stary 2010-04-07, 09:28   #2912
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Sto lat dla dzisiejszych Solenizantów
Danielku, Adasiu, Sebastianku i Zuziu

Hej

Widzę, że nie tylko u mnie cyrki w nocy. No może Antoś nie wstaje na dłużej, ale non stop się przebudza i płacze przez sen, jest niespokojny i się przeokropnie wierci. Wczoraj dałam mu Panadol, ale nie pomógł za bardzo. Ciekawe, czy zęby na górze idą, czy dwójki dolne się szykują
Przytulam wszystkie kompanki w niedoli nocnej

Wredna, fajny kojec, ale mały. Krótszy niż łóżeczko, a lekko tylko szerszy. Za długo dzieć w nim nie posiedzi, za ciasno mu będzie

Co do pogody, to niesprawiedliwe...
Przywieźliśmy deszcz w poniedziałek od teściów i tak już zostało (druga strona Wawy, a inna pogoda była - u nas słonecznie). u nas zimno i brzydko
...Ja chcę słoneczko

Sylko, trzymam za wyniki. Daj znać jak będziesz już coś wiedziała

Czeko
, ja też mam kilka czapeczek i niektóre, albo przymałe, albo za duże. Dwie są tylko tak w miarę akurat. W ogóle to nie wiem, jaką Antosiowi kupić. Taką jeszcze wiosenną, bawełnianą na uszka, czy już bardziej letnie Znając siebie będą takie i takie

Ide na śniadanko
Stary 2010-04-07, 09:34   #2913
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemanko
Pogoda do bani pochmurno i pada mały deszczyk. Czekam z utęsknieniem na słoneczko.
Kubus ładnie przespał nocke, dopiero ok 6 sie obudził, wziełam go do siebie i jeszcze pospał ok 40 min
Dzisiaj miał kolejny mały wypadek. Drzwiczki od szafki na buty uderzyły go w nosek, nie obyło sie bez płaczu ale szybko sie uspokoił. Bedzie siny nosek
Na kazdym kroku trzeba go pilnowac, bo włazi tam gdzie nie mozna.

Wczoraj bylismy na małych zakupach.
Zapas kaszek, obiadków (były w Tesco w promocji - 3 duze słoiczki po 8mc, za 9,66 zł), deserków, chusteczek.
Zaszlismy tez do Pepco, TŻ kupił sobie spodnie, ja bluzke a małemu wzielismy komplecik na lato (koszulka i spodenki), bluzeczke, 3 pary skarpetek.
Jesli ktos lubi Pepco to są nowe dostawy, szczegolnie dla dziewczynek jest duzo slicznych ciuszków.
W zabawkowym kupilismy 3 zabawki dla Kuby. Taka żyrafka z guziczkami, naciska sie a ona gada, kolorowy telefot nasladujacy odgłosy zwierząt i TŻ kupił takie ufo (ale dla dzieci od lat 3). Mowiłam mu, ze Kuba za mały i miałam racje. Bo co prawda fajne jezdzi ta zabawka, gra i swieci ale za duzo hałasu robi i Kuba sie wystraszył i teraz nawet jak ja widzi to od razu płacze.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Svi, oglądałam wczoraj KSD i jak mnie zezłościł ten odcinek
że w dzisiejszych czasach są jeszcze takie głupi matki
A ktory był odcinek? Bo ja ogladam tylko na vod onet i nawet nie wiem ktory leci teraz na TVN.
Ja ostatnio oglądałam 5 odcinek, jak Karolina brała ślub.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 09:35   #2914
UnholyOne
Ola-Unhola

Svi, a jak Tata po operacji?

Znalazłam takie portki dla naszych Starszaków (rozm. 122, ale wymiary ok, 128 maja 81 cm dł., wiec na teraz przydługie)
http://www.allegro.pl/item988560865_...wyprzedaz.html

Dresik, pizamka i bluzki dł, tez fajne:
http://www.allegro.pl/show_user_auct...71&gr_id=26484
Stary 2010-04-07, 09:36   #2915
p4w
Zakorzenienie

u nas bardzo ładne słoneczko
na pewno wybierzemy się na spacer

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 09:39   #2916
Cassandra 23
Zakorzenienie

Sto lat,sto lat dla dzisiejszych Solenizantów
Danielku, Adasiu, Sebastianku i Zuziu rośnijcie zdrowo

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-07, 09:42   #2917
Cassandra 23
Zakorzenienie

Gdzie się podziewa Mariola?

Ide wypic kawke, kto sie napije ze mną?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-04-07 o 09:43
Stary 2010-04-07, 09:45   #2918
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

ja
też idę sobie zrobić...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-07, 09:56   #2919
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Niezłe szaleństwo Wercia odstawiła No ale nowe umiejętności za to są
taaa tylko czemu sobie noc wybrala na takie cwiczenia

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Witam po dłuższej przerwie

U nas też pogoda do kitu , ale my i tak siedzimy przymusowo w domu, bo Maciejka się rozchorował. Całe święta miał wysoką gorączkę i ma mega katar. Bidulek ten mój maluszek, bo ciągle coś łapie

Po świętach lodówka mi się nie domyka. Mamusia zadbała o zapasy jedzonka. Tylko kiedy my to przejemy

Gratuluje Waszym maluszkom ząbków (pierwszych i następnych). U nas jest już 8 i idą kolejne
Wspaniałych postępów również gratuluje i zazdroszczę, bo mam w domu leniwca
duzo zdrowka dla Maciusia i mega slodki buziak od Werci

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Hej

Widzę, że nie tylko u mnie cyrki w nocy. No może Antoś nie wstaje na dłużej, ale non stop się przebudza i płacze przez sen, jest niespokojny i się przeokropnie wierci. Wczoraj dałam mu Panadol, ale nie pomógł za bardzo. Ciekawe, czy zęby na górze idą, czy dwójki dolne się szykują
Przytulam wszystkie kompanki w niedoli nocnej

Czeko
, ja też mam kilka czapeczek i niektóre, albo przymałe, albo za duże. Dwie są tylko tak w miarę akurat. W ogóle to nie wiem, jaką Antosiowi kupić. Taką jeszcze wiosenną, bawełnianą na uszka, czy już bardziej letnie Znając siebie będą takie i takie

Ide na śniadanko
ciekawe ile takich nocek jeszcze bedzie

moja mama kupila Werci w koncu 2 czapeczki ktore ma dobre-jedna wlasnie bawelniana na uszka i na wiazanie, a druga szydelkowa i tez ma fajnie na uszka jej nachodzi,no a te czapki co ja kupilam to na jesien moze beda dobre albo za rok

Cytat:
Siemanko
Pogoda do bani pochmurno i pada mały deszczyk. Czekam z utęsknieniem na słoneczko.
Kubus ładnie przespał nocke, dopiero ok 6 sie obudził, wziełam go do siebie i jeszcze pospał ok 40 min
Dzisiaj miał kolejny mały wypadek. Drzwiczki od szafki na buty uderzyły go w nosek, nie obyło sie bez płaczu ale szybko sie uspokoił. Bedzie siny nosek

Zapas kaszek, obiadków (były w Tesco w promocji - 3 duze słoiczki po 8mc, za 9,66 zł), deserków, chusteczek.
Zaszlismy tez do Pepco, TŻ kupił sobie spodnie, ja bluzke a małemu wzielismy komplecik na lato (koszulka i spodenki), bluzeczke, 3 pary skarpetek.
Jesli ktos lubi Pepco to są nowe dostawy, szczegolnie dla dziewczynek jest duzo slicznych ciuszków.
W zabawkowym kupilismy 3 zabawki dla Kuby. Taka żyrafka z guziczkami, naciska sie a ona gada, kolorowy telefot nasladujacy odgłosy zwierząt i TŻ kupił takie ufo (ale dla dzieci od lat 3). Mowiłam mu, ze Kuba za mały i miałam racje. Bo co prawda fajne jezdzi ta zabawka, gra i swieci ale za duzo hałasu robi i Kuba sie wystraszył i teraz nawet jak ja widzi to od razu płacze.

A ktory był odcinek? Bo ja ogladam tylko na vod onet i nawet nie wiem ktory leci teraz na TVN.
biedny Kubusiowy nosek
ja obiadkow juz nie kupuje odkad gotuje malej a i tak jeszcze pare sloiczkow stoi -musze kiedys dac jej zjesc ich zawartosc

ta zyrafka to moze ta sama co Wercia ma?? jak sie wita to mowi"czesc jestem zyrafa" potem jak nic sie nie naciska to gada"polaskocz moj brzuszek" i tak 2 razy a potem mowi"papa"

ja kupilam Werci ostatnio pana metke, taka gasienice ktora mozna do wozka albo lozeczka przyczepic i ja sie naciaga a ona wibruje
i klocki edukacyjne takie miekkie 6szt w paczce bylo

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:00   #2920
UnholyOne
Ola-Unhola

I ja, I ja

Coś dla laluni na lato:
Rampers 1
Rampers 2
Rampers 3
Do spanka i po kąpanku
Stary 2010-04-07, 10:07   #2921
Ania0104
Zakorzenienie

CZESĆ

nie udało mi się wczoraj Was nadrobić bo małż był w domu więc wiecie
dzisiaj już pojechał w delegację to będe miała więcej czasu

idę na kawkę bo padam

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:16   #2922
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem jaki nr - chyba 6
na pewno to już po tym jak Karola brała ślub

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-07, 10:20   #2923
UnholyOne
Ola-Unhola

Tak, to był 6, po tym odcinku ze ślubem.
Stary 2010-04-07, 10:23   #2924
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
u nas lato za oknem ale cudownie
chyba zaraz wybywamy i bedziemy sie szlajac do wieczora

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item980308760_..._3_kolory.html

dziewczyny a co sądzicie o takim kojcu?? Kurcze zalezy mi na tym zeby na tej siatce nie bylo żadnych rysunkow bo strasznie mi sie nie podoba ,a tu wlasnie nie ma
jak juz pisalam - to sa lozeczka turystyczne i tak naprawde nie sa kojcami - jezeli Twoje dziecko bedzie bardzo ruchliwe, bedzie stawac w kojcu i sie gibac, bujac nim, to moze go przeciazyc - facet w hurtowni mowil, to nie sa kojce, to sa lozeczka

lepiej kwadrat - a jak Ci sie nie podobaja obrazki to moze jednak lepiej wez ten z wklesla siatka, napewno jest bezpieczniejszy niz ten i bedzie wiecej miejsca niz w prostokacie
Cytat:
Svi, oglądałam wczoraj KSD i jak mnie zezłościł ten odcinek
że w dzisiejszych czasach są jeszcze takie głupi matki
no smutny byl
Cytat:
6
Cytat:
Svi, a jak Tata po operacji?

Znalazłam takie portki dla naszych Starszaków (rozm. 122, ale wymiary ok, 128 maja 81 cm dł., wiec na teraz przydługie)
http://www.allegro.pl/item988560865_...wyprzedaz.html

Dresik, pizamka i bluzki dł, tez fajne:
http://www.allegro.pl/show_user_auct...71&gr_id=26484
dziekuje, lepiej, dochodzi powoli do siebie, reka coraz mniej boli - ale dluga droga przed nim, nie obejdzie sie bez rechabilitacji

co do spodenek - a nie zamowilas tych co Ci kiedys wklejalam? sa ekstra, ja zamowie drugie tylko, ze wieksze napewno
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:47   #2925
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
I ja, I ja

Coś dla laluni na lato:
Rampers 1
Rampers 2
Rampers 3
Do spanka i po kąpanku
wlasnie ja musze jakis szlafroczek Werci kupic bo nie mamy

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-07, 10:50   #2926
Ania0104
Zakorzenienie

Wszystkiego naj naj naj dla Danielka, Adasia, Sebastiana i Zuzi

Ale się ząbki sypią ... gratuluję wszystkim dzieciaczkom!
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
U mnie jak w ulu- maz chory, Ani przebijaja sie dwie gorne jedynki, a ja mam 120 pudel do zapakowania Dobrze, ze pogoda piekna, nastraja optymistycznie

Dobrego dnia!
ojojoj ... zdrówka dla męża ... dla Ani duuużo cierpliwości, a dla Ciebie siły do tego pakowania pudeł
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
To i ja witam się z kawką
Jestem zawalona papierami nie chce mi się za to zabierać a spać to tak mi się chce że szok. Moje dziecie coś ostatnio niespokojnie śpi, muszę po 10 razy wstawać do niej w nocy.
Dziś po południu szczepienie, później biegiem jadę do dentysty a później dla relaksu basen
Miłego dnia dziewczynki
za szczepienie, zazdroszczę basenu

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
A u nas pogoda do kitu:szaro,buro i znowu pada.

Witam się i ja
Wychodzą nam kolejne ząbki:dolne jedynkiprawa już przeziera,lewa lada dzieńNie dziwne,że Bartoszek siedzi cały czas na rękach i marudzi
Wczoraj pierwszy raz,moje dziecko poszło spać o 21.30 przeważnie o 19.30 już śpi.Nawet nie marudził,po prostu nie mógł zasnąć może to na te ząbki.
Zapomniałam napisać:założyłam w święta baleriny,które kupiłam sobie w ciąży i co? zaciasne,zamałe się zrobiły Chyba noga mi urosła

Dzisiejsza pogoda niczym nie przypomina wiosny,mam nadzieję,że jutro będzie lepiej.

Koło 11 będę mieć wyniki,w wolnej chwili napiszę.
Jeszcze raz dziękuję za kciuki

Chyba zostało mi coś sernika jeszcze idę zobaczyć.

Miłego dnia
u nas pogoda taka sama

jest przed 11 wiec kciuki jeszccze trzymam

sarnika mówisz? ja włąsnie pałaszuje drugi kawałek do kawki co tam - pare razy przebiegne po schodach z góry na dół i zgubi się te kalorie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-04-07, 10:50   #2927
UnholyOne
Ola-Unhola

Nie, w końcu nie zamówiłam.
Bałam się, że mogą być za szerokie i mieć za duże, jakby to napisać, za dużą dł. od pasa do kroku. Wiesz, taki wór się robi.
Bartek jest chudziutki i boję się, ze będzie taki efekt.
A one są na gumce, czy tak normalnie zapinane?
Stary 2010-04-07, 10:50   #2928
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
nocka koszmarna bo dziecko nie dalo spaczbudzila sie o 1.00 i wzielo ja na wyglupy,potem marudzenie to wzielam ja do lozka a potem nie mogla zasnac wiec wytrabila mleko i nic ,dalej nie spala tylko namietnie cwiczyla zeby usiasc i udalo jej siepotem co ja polozylam to podpierala sie raczkami i siup juz siedzi a jak sie cieszyla przy tym ze sama usiadla
w koncu zaczelo sie marudzenie i musialam ja ululac na rekach ale i tak po paru minutach znowu sie wiercila i obudzona
zasnelam jakos o 4.00 jak mala sie uspokoila
współczuje nocki ale przynajmniej jeden plus z tego - gratuluję nowej umiejętności
Cytat:
Witam po dłuższej przerwie

U nas też pogoda do kitu , ale my i tak siedzimy przymusowo w domu, bo Maciejka się rozchorował. Całe święta miał wysoką gorączkę i ma mega katar. Bidulek ten mój maluszek, bo ciągle coś łapie

Po świętach lodówka mi się nie domyka. Mamusia zadbała o zapasy jedzonka. Tylko kiedy my to przejemy
ehhh ten Maciulek się nachoruje oby jak najszybciej mu przesżło

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-04-07, 10:51   #2929
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...

Co do pogody, to niesprawiedliwe...

Przywieźliśmy deszcz w poniedziałek od teściów i tak już zostało (druga strona Wawy, a inna pogoda była - u nas słonecznie). u nas zimno i brzydko...Ja chcę słoneczko

Sylko, trzymam za wyniki. Daj znać jak będziesz już coś wiedziała

Czeko, ja też mam kilka czapeczek i niektóre, albo przymałe, albo za duże. Dwie są tylko tak w miarę akurat. W ogóle to nie wiem, jaką Antosiowi kupić. Taką jeszcze wiosenną, bawełnianą na uszka, czy już bardziej letnie Znając siebie będą takie i takie

Ide na śniadanko

Do mnie też przywieźliście

Sylka, ja też zaciskam

Co do czapeczek, to chłopcy są dyskryminowani Zresztą nie tylko odnośnie czapeczek.

Cytat:
Siemanko

Matko, jak mój Maciek zacznie chodzić, to będzie jazda bez trzymanki.
Dobrze, że Kubie nic poważnego się nie stało.

Cytat:
...
duzo zdrowka dla Maciusia i mega slodki buziak od Werci
...

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
CZESĆ

nie udało mi się wczoraj Was nadrobić bo małż był w domu więc wiecie
dzisiaj już pojechał w delegację to będe miała więcej czasu

idę na kawkę bo padam

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-04-07 o 11:07
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:54   #2930
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja tez zjadlam sernik na sniadanie - pol blachy mi zostalo

Cytat:
Nie, w końcu nie zamówiłam.
Bałam się, że mogą być za szerokie i mieć za duże, jakby to napisać, za dużą dł. od pasa do kroku. Wiesz, taki wór się robi.
Bartek jest chudziutki i boję się, ze będzie taki efekt.
A one są na gumce, czy tak normalnie zapinane?
to chyba o innych spodniach mowimy
widzialas mojego Eryka? Bartek napewno nie jest chudszy od niego bo moje dziecko to szkieletor i cale zycie wszystkie ciuchy na nim wisza i juz mnie to dobija - jak na dlugosc dobre to w pasie mega za duze, jak juz w pasie dobre to dawno za krotkie

a te co Ci wklejalam to najwezsze dzinsy jakie ma, sa wlasnie bardziej waskie i swietnie wyglada w nich, tak powazniej i sa na gumce w pasie i sa dobre na moja chudzine

a rozmiarowo na 128 jest na teraz na styk, dlatego biore wieksze na pozniej
nie sadze zeby Bartek byl nizszy od Eryka, stope przeciez ma duzo wieksza
Stary 2010-04-07, 10:55   #2931
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
współczuje nocki ale przynajmniej jeden plus z tego - gratuluję nowej umiejętności

ehhh ten Maciulek się nachoruje oby jak najszybciej mu przesżło
dzisiaj jeszcze nie usiadla-chyba zapomniala ze umie

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-07, 10:57   #2932
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Do mnie też przywieźliście

Sylka, ja też zaciskam

Co do czapeczek, to chłopcy są dyskryminowani Zresztą nie tylko odnośnie czap
No sorki, ale odganialiśmy jak moglismy najbardziej

Zgadzam się co do dyskryminacji ubraniowej

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja tez zjadlam sernik na sniadanie - pol blachy mi zostalo

to chyba o innych spodniach mowimy
widzialas mojego Eryka? Bartek napewno nie jest chudszy od niego bo moje dziecko to szkieletor i cale zycie wszystkie ciuchy na nim wisza i juz mnie to dobija - jak na dlugosc dobre to w pasie mega za duze, jak juz w pasie dobre to dawno za krotkie

a te co Ci wklejalam to najwezsze dzinsy jakie ma, sa wlasnie bardziej waskie i swietnie wyglada w nich, tak powazniej i sa na gumce w pasie i sa dobre na moja chudzine

a rozmiarowo na 128 jest na teraz na styk, dlatego biore wieksze na pozniej
nie sadze zeby Bartek byl nizszy od Eryka, stope przeciez ma duzo wieksza

T daj link jeszcze raz, widocznie o innych myślałam.

Dziewczyny czego szukacie dla dzieci (ubranka). Przeglądam sporo stron , więc mogę zawsze coś wkleić
Stary 2010-04-07, 10:57   #2933
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mamuski doradzcie co kupic dziewczynce na 5 urodziny???
wiem ze szwagierka chce ja do przedszkola od tego roku zapisac -myslalam wiec o jakiejs ksiazce ale nie wiem , a moze lepiej jakas zabawka?

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-07, 11:03   #2934
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
biedny Kubusiowy nosek
ja obiadkow juz nie kupuje odkad gotuje malej a i tak jeszcze pare sloiczkow stoi -musze kiedys dac jej zjesc ich zawartosc

ta zyrafka to moze ta sama co Wercia ma?? jak sie wita to mowi"czesc jestem zyrafa" potem jak nic sie nie naciska to gada"polaskocz moj brzuszek" i tak 2 razy a potem mowi"papa"

ja kupilam Werci ostatnio pana metke, taka gasienice ktora mozna do wozka albo lozeczka przyczepic i ja sie naciaga a ona wibruje
i klocki edukacyjne takie miekkie 6szt w paczce bylo
Ja Kubie tez staram sie gotowac ale jak wiem, ze nie bede miała czasu albo jestesmy w gosciach to zabieram gotowe danie

Tak to ta żyrafka był tez misio z tej serii ale misków ma sporo a żyrafki nie miał żadnej
A nawet tania była ta zabawka (39 zł) w porównianiu z tym misiem Edusiem gadającym z Fishera

Cytat:
nie wiem jaki nr - chyba 6
na pewno to już po tym jak Karola brała ślub
O kurka, a ja myslałam ze na TN to dopiero 4 albo 5 odcinek leci, obejrzałaby wczoraj bo na Vod onet nie ma 6 (nie wiem dlaczego) a 7 jest płatny.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam
u nas lato za oknem ale cudownie
chyba zaraz wybywamy i bedziemy sie szlajac do wieczora
To niesprawiedliwe, u Ciebie słonce a u nas chmury

Gotuje dzisiaj małemu zupke na skrzydełku, ziemniaczek, marcheweczka, fasolka szparagowa, pietruszka, odrobina soli, listek i ziele. Ostatnio smakowała mu ta zupka.

A kilka dni temu probował zwykły budyn. Miałam straszna ochote i zrobiłam śmietankowy. Dałam mu na łyżeczce sprobowac to az piszczał z radosci zeby dac mu jeszcze.
Myslicie, ze jak zje kilka łyzek to mu zaszkodzi?Wydaje mi sie, ze nie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-07, 11:04   #2935
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Czyta i pije kawe

witajcie

Ja oczywiscie w pracy bylam, a wczoraj dopadla i nas wirusowka, wiec nie mialam sily i czasu pisac.

Gratuluje nowych zabkow i umiejetnosci
U nas (oczywiscie) zebow brak

Musze pochwalic moje dziecko, ze potrafi sie slicznie sam bawic , zabawek ma od groma, to przyznaje, ale zawsze daje mu tylko kilka na kocyk, a on potrafi sie naprawde ladnie zajac. Oczywiscie do momentu kiedy jestem w pokoju, bo pozniej psoci , a ulubionym zajeciem jest przyciskanie czegos w DVD i sky, a bardzo sie spieszy, bo wie, ze nawet nie pozwalam mu zblizac sie do nich. Musze przyznac, ze jak mu powiem, ze nie wolno tam isc i przyciskac, to zazwyczaj sie pozlosci przez chwile, ale zawraca na kocyk . Moze uwazacie, ze ja jakas glupia jestem, ale chcialabym, aby moje dziecko sluchalo sie mnie i wiedzialo, co oznacza "nie wolno" czy "zostaw". Nie oznacza to, ze moje dziecko niczego nie moze dotykac itd, ale chcialabym uniknac zasilania duzymi sumami kieszeni producentow wszystkich zabezpieczen, a kupic tylko te naprawde niezbedne. Jakos bezstresowe wychowywanie nie przekonuje mnie , bo widze takie dzieci wokol i wlos mi sie jezy na glowie . Np moje dziecko juz od dawna bardzo ladnie je, nie ma wkladania rak, nog do buzi, ciapania wokol itp, gdy go karmie. Moge go bez problemu zabrac na lunch i bedzie ladnie sie zachowywal i jadl.
Oczywiscie inne story jest, gdy daje mu cos, aby samodzielnie jadl...
Nie chcialabym budowac klatki wokol dziecka, ale chcialabym, aby wiedzial sam, jakie sa ograniczenia... Oczywiscie wszystko w granicach rozsadku i w zaleznosci od charakteru dziecka.
Nie wiem, czy udalo mi sie wytlumaczyc o co mi chodzi..

Moze dziwna jestem, nie wiem...

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-04-07 o 11:08
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:07   #2936
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czego szukacie dla dzieci (ubranka). Przeglądam sporo stron , więc mogę zawsze coś wkleić
A ja nadal nie moge sie przekonac do zakupów przez Allegro, mam na mysli ciuszki boje sie, ze nie trafie z rozmiarem a juz miałam kilka razy takiego pecha.
A tak pojde do sklepu, obejrze, pomacam i wiem na 100%, ze bedzie dobre. A pozatym cały czas jestem wierna Pepco no i czesto wpadam do lumpka.

Cytat:
mamuski doradzcie co kupic dziewczynce na 5 urodziny???
wiem ze szwagierka chce ja do przedszkola od tego roku zapisac -myslalam wiec o jakiejs ksiazce ale nie wiem , a moze lepiej jakas zabawka?
A moze jakies ubranko?

Ja mam w maju komunie chrzesnicy,cos wspominała ze chce aparat. Musze dokladnie zapytac sie ciotki co małej kupic.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-07, 11:08   #2937
UnholyOne
Ola-Unhola

Dla pięciolatki idącej do przedszkola laptop może być fajnym pomysłem, coś w tym stylu
http://www.allegro.pl/item982070340_...nowosc_tv.html
Stary 2010-04-07, 11:09   #2938
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
... ehhh ten Maciulek się nachoruje oby jak najszybciej mu przesżło

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:14   #2939
mariolasl
Zakorzenienie

Cass, dodalam zdjecie z 10 miesiaca
Moze sprobuj ugotowac budyn na mleku modyfikowanym? Ja juz gotowalam i dobry wyszedl.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Magi77 zdrowia dla Maciejki

Dzisiaj przyszly 2 body z Disney'a z Kubusiem Puchatkiem () i kilka sliniakow z dlugim rekawem.
Mam problem z czapeczka, chcialam taka bawelniana na uszka, bo u nas czasami naprawde wieje. Nie ma. Nigdzie. W ogole latem z czapkami krucho, bo tu dzieci zazwyczaj caly rok bez czapek chodza, niemowlaki tez. Pamietam jak w zeslzym roku chcialam kupic dla malego Antosia. Nigdzie nie dostalam, musialam z oddzialu pozyczyc .
Moje dziecko w czapce zawsze zwraca uwage . Teraz nosi tylko takie letnie z daszkiem, bo u mnie juz cieplej i innych nie potrafie kupic, a przydalyby sie czasami.
Stary 2010-04-07, 11:15   #2940
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
T daj link jeszcze raz, widocznie o innych myślałam.

nie mam na tym kompie a nie chce mi sie odpalac drugiego

moze znajde to wrzuce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości