|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg ZAPRASZAM!
Hejka
Trzeba mieć mięśnie, bo one spalają tłuszcz. Ćwiczenia aerobowe też, ale na dłuższą metę mięśnie bardziej działają na spalanie tkanki tłuszczowej. Ja wczoraj ładnie- 5 posiłków dziennie. Nie przekroczyłam 1500kcal do tego pół godz jeżdżenia na rowerku stacjonarnym. Od wczoraj biorę TLII po 1 x2 dziennie i już miałam powera jak nie wiem, a w dodatku nie mogłam spać w nocy może 2,5h spałam... Mam nadzieję, że dziś się wyśpię.
|
|
#872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja już nie wiem, czyli brzuszki pomogą mi jak chce mieć mniejszy brzuch tak?Cytat:
tylko ja nie am roweru, nie umiem pływać i biegać też nie bardzo mam gdzie:/ myślicie że takie bieganie w miejscu w mieszkaniu da coś? a to muszę taki sprzęt zakupić do tej agrafki, boję się że nie umiałabym się tym obsługiwać:/
11.05.2015, godz. 13.30 Edytowane przez justi699 Czas edycji: 2010-04-07 o 10:00 |
||
|
|
|
|
#873 |
|
BAN stały
|
Hej
Chyba znalazlam watek dla siebie, bo jakbym zrzucila 5 kg to by bylo akurat ![]() Mam 20 lat, 162 cm wzrostu i ważę 57 kg. Po tych świętach mam taki brzuch, że szok normalnie.. U mnie niestety jest problem z dietą i ćwiczeniami, bo mieszkam w akademiku no i same wiecie jak to jest... Jadam na szybko byle co, byle wiecej, byle szybciej zeby sie najesc i nie marnowac duzo czasu. Nie chce cwiczyc przy wspollokatorkach. Mam poltorej godziny basenu tygodniowo w ramach w-fu. Chcialabym do tego zaczac biegac, ale nie mam z kim... |
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
witam nową koleżankę
wiem jak to jest mieszkać nie w domu ja mieszkam na stancji ale co tam ćwiczę przy koleżankach, chociaż czasem jak one sobie siedzą i objadają się i mi odchodzi ochota;/ szkoda że nie jesteś z Rzeszowa, biegałybyśmy razem, bo ja też nie mam z kim
|
|
#875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana TH2 trzeba najpóźniej wziąść o godz 16. Pewnie wziełaś zbyt późno i dlatego nie umiałaś zasnąć.
|
|
|
#876 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
by najmniej ja tak to rozumiem;PCytat:
![]() bieganie w mieszkaniu? a może lepiej skakanie na skakance? ale i tak myślę że miałabyś gdzie pobiegać, ja widzę jak u mnie niektórzy śmigają po chodnikach czy ulicach.. ![]() MadameButterfly6 witamy ja to bym się tak zmęczyła i zasapała po paru krokach że i tak bym się do nikogo nie odezwała:PJa dzisiaj wypiłam wodę z cytryną na czczo, do tego sałatka owocowa podsmażana na maśle(oczywiście malutko masła ) jak na razie tyle, czas szykować drugie śniadanie..
|
|
|
|
#877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana chcesz mieć ładny brzuch?? Rób brzuszki, zacznij trenować interwały nie jedz białych składników (wiesz o co mi chodzi). A jeżeli chodzi o ćwiczenie z agrafką to na obrazku tak ona wygląda , ściska się ja udami lub rękami.
|
|
|
#878 |
|
Raczkowanie
|
Agrafka
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny!
![]() Postanowiłam, że mnie też by się przydało zrzucić co nie co i mój cel to właśnie 5 kg, ale bardziej mi zależy na zamianie tłuszczu w mięśnie. Mam 22 lata, 163 cm wzrostu i ważę 55,5 kg... Mój cel: 50 kg ![]() Zawsze było mi ciężko trzymać się zasad diet, więc postanowiłam zmienić nawyki żywieniowe- mniej słodyczy, słodkich napoi, tłustego, kalorycznego jedzenia i ostatni posiłek w godzinach 18-19. Raz w tygodniu chodzę na aerobik w ramach wf'u, ale mam zamiar ćwiczyć też w domu/akademiku. Najgorzej jest mi trzymać się tych zasad w domu w weekendy, ponieważ mieszkam z babcią, a jak wiadomo- starsze pokolenie gotuje tłusto i dużo... a raczej odpada żebym gotowała sama dla siebie Do tego "problemem" jest mój narzeczony, który za każdym razem gdy do mnie przychodzi (czyli teraz, w przerwie świątecznej praktycznie codziennie, a gdy jestem w akademiku to w weekendy tylko) zazwyczaj przynosi paczkę chipsów, które są moją słabością...:/ Ale on oczywiście nie widzi powodu, żebym się odchudzała
|
|
#880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana jedyne co z posiłków idzie do mięśni to jest to białko, które buduje mieśnie. Jeśli w posiłkach brakuje białek i ktoś nie ćwiczy mięśnie zanikaja dlatego jak sie zacznie ćwiczyć to są zakwasy. Jeśli w posiłkach nie ma białka to nic nie idzie do tych mięśni wszystko rozpuszcza sie w żołądku i dzieli sie na tłuszcz złożony, prosty, na weglowodany itp. I to co ma iść do światła (wiecie o co mi chodzi??) idzie do strawienia a to co złego w naszych posiłkach idzie nam w boczki czyli tłuszcze proste. Jedyne tłuszcze jakie możemy jeść to tłuszcze złożone.
|
|
|
#881 |
|
Wtajemniczenie
|
o, a ja dodam jeszcze że podobno jeśli się ćwiczy brzuszki to potem po ciąży brzuch nie jest taki obwisły
(zasłyszane )Kasia Zawasia no tak oczywiście że białka, ale myślałam też że tłuszcze się jakoś spalają za pomocą mięśni no bo w sumie jeśli się ćwiczy np nie jedząc wcześniej to spala się wtedy tłuszcz? czy nie?aj nie wiem jak to rozumiec
|
|
|
#882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie możesz ćwiczyć nie jedząc śniadania czy jakiegokolwiek posilku bo po pierwsze nie masz sily po drugie nie dostarczasz miesniom bialek i substancji odzywczych a zeby miesnie spalaly tluszcz musza miec sile. To nie jest tak ze jak nie bede jadla przec caly dzien i zaczne cwiczyc to spale tluszcz raczej zasłabniesz. Trzeba jesc bialka weglowodamy i tł złożone cwiczyc systematycznie regolarnie i wkladac w to cale sily i serce po miesniacu beda super efekty Ufffffffffff ale sie napisalam
|
|
|
#883 |
|
BAN stały
|
Fakt, macie racje, lepiej chyba biegac samej
Najlepiej wieczorem, zeby mnie nikt nie widzial, mam nadzieje, ze mnie tylko nikt nie porwie ![]() Niestety juz zle zaczelam dzien od sniadania, bo zjadlam ostatni kawalek swiatecznego ciasta... ![]() Ale postaram sie to jakos nadrobic. Zjadlam przed chwila polowe duzego jablka i popijam teraz zielona herbate A na obiad mama robi zupe brokułową
|
|
|
|
|
#884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy Zrób postanowienia i zacznij je wypełniac PS. świetne paznokcie
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do postanowień to jestem na etapie ich ustalania Nie chcę sobie narzucić za dużo, żeby później się tego nie trzymać... Ale jak już coś postanowię to na pewno to tu napiszę
|
|
|
#886 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję, takie rzeczy się przydają wiedzieć![]() Cytat:
ważne żeby nie stracić kontrolę i mówić, "skoro już zjadłam jedno ciasto to odłożę dietę na później i zjem teraz kolejne ciasto". ja niestety tak miałam az mi tyłek porządnie spuchł![]() DobraDusza witamy pamiętaj że odchudzasz się dla siebie! mi TŻ też mówi żebym więcej nie chudła bo mu się taka podobam, ale co z tego jak ja się źle czuję ze sobą.a przy okazji widzę że kolejna dziołcha ze śląska ![]()
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Tycikata dziękuję za przywitanie
Tylko, że mój TŻ jeszcze mi w odchudzaniu przeszkadza...:/ Jak tylko padnie hasło "dieta" to mnie zabiera na pizzę, do kina (wiadomo, popcorn...) lub kupuje jakieś dobroci... i wystawia moją silną wolę na próbę
|
|
#889 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=justi699;18410462]dziewuszki żegnam sie z wami do piątku bo jadę na moją stancję;*[/QUOT
papapapp bedziemy tesknic ![]()
|
|
#890 |
|
Rozeznanie
|
Witam witam Ale tutaj miałam dużo do nadrobienia ![]() :roll eyes: mmm a jeszcze tak niedawno wydawało się że jeszcze tyle czasu... ale przeleciało Dzisiaj dietkowo Czas pozbyc sie tych zaległych 5 kilogramów ![]() ![]() Musi się udac
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pędzicie z tymi postami! Bylam dzisiaj bardzo bliska zjedzenia czegoś zdecydowanie niedietkowego, ale pomyślałam sobie, że dość tego oszukiwania i trzeba się za siebie zabrać
. Nie mam właściwie czasu na komputer, więc nie spodziewajcie się mnie tu zbyt często :/ (niestety, matura wzywa).
|
|
#892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a za mną dzisiaj ciastka chodziły i darły się żebym je zjadła ale nie dałam się im i jestem dumna z siebie
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Cały czas mnie kusi ta dieta Dukana.
Tylko czy, jeśli z wytrzymanien na "zero słodyczy, zero fast foodów" mam problem, to porywanie się na tak "ograniczoną" dietę to nie jest przesada? No i co ja bym miała jeść w szkole będąc na takiej diecie? :/ Szczególnie mnie kusi to, że dość szybko są efekty, a mnie naprawdę tego trzeba. Co ja gadam, właściwie te efekty są dosyć natychmiastowe, więc myślę, że pod tym względem by to było coś dla mnie.
XOXO Edytowane przez winyl Czas edycji: 2010-04-07 o 19:10 |
|
|
|
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
oh winylek co ci szkodzi spróbowac?
Ja naczytałam sie wiele pozytywnych opinii o tej diecie niestety osobiscie jej nie próbowałam i raczej nie spróbuje bo ukladam sobie z reguły diete z tego co jest w lodówce pod zasiegiem ręki Czyli krótko mówiąc moje 1000 kalorii AH jak ja się nie mogę doczekac wakacji Tradycyjnie już nad morze z moim TŻ lecz nie tradycyjnie miejmy nadzieję 5 kilogramów lżejsza A ogólnie teraz to szkoła szkoła szkoła i ... szkoła ![]() Ale dla łatwości podzieliłam sobie do końca raku na dwa etapy jeden kończy się 30 kwietnia (długi weekend majowy) , drugi zaczyna 6 maja i kończy 28 czyli do końca 1-szego etapu 17 dni szkolnych
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie cieszy mnie to, no bo ... matura Jak już to napisałam - hmm 12 dni. Myślałam, żeby zrobić 1-3 dni białkowych z tej diety (faza uderzeniowa), a później już z tymi warzywami mogłoby być latwiej. Mogłabym przecież zrobić np. 2 dni białkowe w weekend, a do szkoły najwyżej bym nosiła jakieś marchewki hahaha . Kurde no strasznie mnie kuszą tak szybkie efekty!
|
|
|
#896 |
|
Raczkowanie
|
Może i ja dodam swoje zdjęcia ale w ubraniu. Jestem mężatką i mąż mi zabrania innych fotek dodawać
|
|
#897 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie, wiem, że to nie ten wątek ale wam już ufam bo pisze z wami od jakiegoś czasu. A więc co sądzicie o kolorze tych paznokci i popatrzcie czy bedzie mi pasować taki rudy kolor włosów. Oderwijcie się od odchudzania na 5 minut co??
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do paznokci... kwestia gustu. Jeśli lubujesz się w takich kolorkach to czemu nie Ale dla mnie kształt jest okropny Wg mnie jak szpice- to długie. Ale to może takie zboczenie ![]() Tak jak pisałam wcześniej TŻ kusił ciasteczkami, ale się oparłam Ciężko było, ale dałam radę ![]() Na śniadanko zjadłam Musli z mleczkiem, później jabłko. Na obiad 3 racuszki z jabłkiem, a później marchewka Żałuję, że nie zjadłam nic więcej, bo teraz mnie strasznie ssie No ale ostatni posiłek jadłam koło 16:30-17... Jutro już lepiej to rozplanuję No i ćwiczyłam dziś troszkę w domu Głównie takie ćwiczenia rozciągające i do tego brzuszki. noo i zapomniałam, że byłam z TŻ na godzinnym spacerku
1.09.2012 (...) i ślubuję Ci... Edytowane przez DobraDusza88 Czas edycji: 2010-04-07 o 22:55 |
|
|
|
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
Ło matko ale ruch, nie było mnie ledwo 24h a tutaj tyle do czytania!
![]() ja dziś wprawdzie zjadłam trochę czekolady, ale dużo chodziłam wiec nie jest źle stopniowo coraz mniej słodyczy i będzie git!jasie żegnam z Wami do piątku, bo jutro nie wejdę na wizaż a nie zważę się, bo okres mam xD papa!
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczęta !
![]() Nie spać, szkoda dnia Ja właśnie szamię śniadanko- musli z mleczkiem i czerwona herbatka pozniej koleżanka przychodzi na paznokcie, a po poludniu planuję troszkę poćwiczyć
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

Trzeba mieć mięśnie, bo one spalają tłuszcz. Ćwiczenia aerobowe też, ale na dłuższą metę mięśnie bardziej działają na spalanie tkanki tłuszczowej. 

to ja już nie wiem, czyli brzuszki pomogą mi jak chce mieć mniejszy brzuch tak?
nie jadłam praktycznie nic...po pierwsze nie było kiedy a po drugie boli mnie brzuch;/
Chyba znalazlam watek dla siebie, bo jakbym zrzucila 5 kg to by bylo akurat 
ja to bym się tak zmęczyła i zasapała po paru krokach że i tak bym się do nikogo nie odezwała:P

1.09.2012

Czas pozbyc sie tych zaległych 5 kilogramów 

Żałuję, że nie zjadłam nic więcej, bo teraz mnie strasznie ssie