Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 10:48   #3481
aniaaa84
Zadomowienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
aniu mieszkanie ma 55 metrow,rodzice porobili fotki,ale przez moja chorobe sie wszystko zastopowalo.Musze ich poprosic o przeslanie.
Na razie musimy zobaczyc wszystkie mieszkania i potem cos ustalimy,ale raczej wolelibysmy takie nowe. Szambo to jest problem,moja kumpela miala cale zycie dopiero co kilka lat temu im kanalize zrobili i mowila ze nie bylo tak zle,trzeba sie dowiedziec jakie duze jest itp.A kanalizy tam chyba nie bedzie bo to wioska,ja nic nie wiem bo przez telefon nie udzielaja informacji trzeba sie spotkac.
Metraż jest spory i co bardzo podoba mi się w tym mieszkanku z kolei to to, że do każdego pomieszczenia wejście jest osobno, nie ma przechodnich pokoi, dla mnie to będzie podstawa jak będziemy szukać. No i ogródek to też ogromny plus
Może z szambem będzie tak, że za jakiś czas poprowadzą kanalizację. Moja babcia też mieszka na wsi i póki co też mają szambo trochę z tym jest kłopotu, ale wiem że już jest plan poprowadzenia kanalizacji to tylko kwestia czasu.
Jak będziecie w Pl to się wszystkiego dowiedziecie
A zdjęcia tego porzedniego lokum jak juz bedziesz miala to wklej

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
o 14 sie urywam z pracy i jade do lekarki

dobrzez e mam ludzkiego szefa ktory nie robi przy takich rzeczach problemu
Czekamy na wieści. Ja w tym tygodniu też się muszę umówić na "przegląd"
Stary 2010-04-07, 10:49   #3482
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Weź przestań się chwalić, bo mnie to zaczyna wnerwiać

atomufka - nie narzekaj na szambo ja mam je i jakoś żyję to nie problem
ja tez mam prawie pod samym oknem nie jest zle
maz wlewa od czasu do czasu taki dziwny srodek i nie ma z nim problemu
nawet w lato

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:52   #3483
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez mam prawie pod samym oknem nie jest zle
maz wlewa od czasu do czasu taki dziwny srodek i nie ma z nim problemu
nawet w lato
w domkach jednorodzinnych szambo jest w 70% przypadków niestety ale u nas niby za 2 lata ma być kanalizacja... zobaczymy co z tego będzie My mamy szambo koło orzecha, nie widać w ogóle, smrodku tyż ni ma także atomufka nie peniaj

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:53   #3484
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Weź przestań się chwalić, bo mnie to zaczyna wnerwiać
a jak tam sprawa z biedronką?? dalej pracujesz?? od kiedy idziesz do R.??

Atomufka a to zwykłe szambo, czy te ekologiczne ??

Jakos mi tak dziwnie, ze moze juz za 2 tyg bedziemy wracac do PL. z jednej strony sie ciesze, z drugiej fajnie jakbysmy jeszcze zostali. ale jak wrócimy to bedzie mozna wczesniej szukac pracy, aby nie było tak znowu,z e zadzownia do mnie z jakiejs szkoły a ja w Holandii jestem i dupa z pracy ale.. wszystko sie okaze za 1,5 tyg

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:58   #3485
Rybulka
Zakorzenienie

Zupa gotowa, pizza w piecu, więc czas na wizaż

Oddałam wymaz do badania, L4 do pracy, a jutro na badanie krwi.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Znowu Was trochę zaniedbałam, ale wiadomo święta a po świętach wcale nie lepiej, bo przed nie robiłam żadnego prania i już nie mieliśmy z mężem co na siebie włożyć więc od wczoraj non sto piorę. U ginekologa nic się nie dowiedziałam, bo dzidzia odwróciła się pleckami więc nadal nie wiem nic na 100% jednak mam zamiar iśc na to USG 3D i może tam dowiem się czegoś więcej. Muszę tylko znaleźć ginekologa, który robi to w miarę tanio, bo jak zawsze krucho z kasą, a po świętach tym bardziej.
To widzę, że maleństwo robi Wam takie same numery, jak nam- też się wstydzi i nie chce pokazać co ma między nóżkami

Cytat:
dzien dobry dziewczynki

zrobiłam testa

i tylko jedna kreseczka

a maż jak zawiedziony, ze 3 razy pytał czy aby na pewno tylko jedna kreseczka a potem kazał pokazac testa bo nigdy nei widział i sam musi sprawdzic
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć!!!
Widzę , że piszecie o depilacji.
Zlinczujecie mnie jak Wam coś napisze.
Nie mam prawię włosów na nogach.
Wosk robię raz na pół roku bo czasem są tam jakieś niby odrosty które czuje pod ręką. Teraz to miałam chyba ten wosk z 3 albo 4 miesiące temu.
Ale z ciebie szczęściara!

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)
Rybulka no coz mam ci powiedziec... dasz rade bo dzielna jestes a co do spania to wspolczuje... nie da sie wymyslic czegos jakiejs podporki pod plecy zebys spala np a jednym boku caly czas... no chyba ze ci tez nie wygodnie..
(...)
Tak, tak, wszyscy mi mówią, że jestem dzielna i twarda
Właśnie nie jestem w stanie spac na jednym bolku cały czas, bo wiecznie się wiercę póki nie zasnę. Jestem w stanie parę minut poleżeć z jednej pozycji

aguś, jeśli decyzja przemyślana, jesteś pewna na 100% wzoru tatuażu, jego umiejscowienia itd. I do tego bardzo chcesz, to nic tylko trzymam kciuki, żeby za bardzo nie bolało

Cytat:
rybulko 3mam kciukasy dobry tekst urodzimy dołem

Kochana, z każdym dniem pewnie będzie Cię bolało mniej i szybko dojdziesz do siebie
Mieszkanie mi się podoba i do tego ten ogród! Cena fajna i z zewnątrz przyjemnie wygląda .

Też się uśmiałam z tego tekstu. Najbardziej, jak spojrzałam na TŻa, który gdy to usłyszał był lekko zdezorientowany

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
(...)
Rybulko super, że z Miłoszkiem ok, a dotora masz jak widać gościa z jajem..."urodzimy dołem"

ciekawa jestem jak długo Miłoszek wytrzyma
(...)
dziewczyny ja po świetach chyba sie za jakas diete wezme, zapuścilam sie strasznie...ale jakos brak mi motywacji :/
no i katar mam znowu, jak tak dalej pójdzie to mozg wysmarkam bo u mnie katar raz na dwa lata przez 3 dni
Tak, mój lekarz to w ogóle złoty chłop Jest niesamowitym człowiekiem, bardzo się opiekuje swoimi pacjentkami, wprowadza taką fajną atmosferę. Dla niego jestem "Madziula", "kochanie" i "skarbeczek"

Co Ty gadasz, nie mogłas się zapuścić przez dwa dni
Jaaaa, jak ja nie cierpię kataru!
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 10:59   #3486
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
kurcze kwiatuszku, to TZ by co weekend wracał do PL?? to gdzie on chce wyjechac do pracy?? mieszkacie gdzies przy granicy??
Nie nie mieszkamy przy granicy tylko na śląsku, ale jeżeli znalazłby pracę niedaleko granicy to jest taka możliwość. Mąż mojej siostry pracował tak prawie 5 lat i co weekend był w Polsce, bo mieli niedaleko. Także wiem, że jest taka możliwość.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:01   #3487
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie mieszkamy przy granicy tylko na śląsku, ale jeżeli znalazłby pracę niedaleko granicy to jest taka możliwość. Mąż mojej siostry pracował tak prawie 5 lat i co weekend był w Polsce, bo mieli niedaleko. Także wiem, że jest taka możliwość.
to skoro jest taka mozliwosc, to super i tym bardziej bym z tego korzystała. a pracy w którym kraju chce szukac??

Stary 2010-04-07, 11:04   #3488
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Domyslam sie ze z taka pileczka ciezko sie dobrze ulozyc .. ale pomysl ze juz niedlugo i bedziesz miala dzidzie juz w domu
To mnie motywuje do wszystkiego, choć to wciąż jakaś abstrakcja

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
(...)
rybulciu kazda kobieta w koncocwe ciazy czuje sie jak toczaca sie pilka
Ale fajnie ze milosz rośnie!!
Moj maz sie tak 'opalał' w dniu porodu z pozycji dobrej sie przekrecil w poprzeg i sie opalał (...)
Mnie się w ogóle wydaje, że jakoś tak chodzę z szeroko rozstawionymi nogami I z kręgosłupem wygiętym do tyłu. TŻ twierdzi, że mi sie wydaje
Zobaczymy kiedy Miłosz się obróci

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
(...)
Ja sobie nie potrafię wyobrazić jakbym zasnęła z takim brzucholem A w jakiej pozycji najlepiej Ci się śpi?(...)
Śpię albo na jednym, albo na drugim boku. Inaczej nie ma szans
Stary 2010-04-07, 11:05   #3489
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
To widzę, że maleństwo robi Wam takie same numery, jak nam- też się wstydzi i nie chce pokazać co ma między nóżkami
No niestety Jak byłam w szpitalu i robili mi USG to gin powiedziała, że coś tam jakby rosło między nóżkami no i ja też to widziałam, ale powiedziała też, że mogą to być obrzęknięte wargi sromowe dlatego nie chce mi nic mówić na 100% no i myślałam, że teraz na usg u mojego gin się pokaże a tu nic. W ostatnim tyg. kwietnia idę znowu do gina więc może już coś będzie widać chyba, że prędzej znajdę jakieś w miarę tanie USG 3D.
Stary 2010-04-07, 11:08   #3490
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
aniu mieszkanie ma 55 metrow,rodzice porobili fotki,ale przez moja chorobe sie wszystko zastopowalo.Musze ich poprosic o przeslanie.
Na razie musimy zobaczyc wszystkie mieszkania i potem cos ustalimy,ale raczej wolelibysmy takie nowe. Szambo to jest problem,moja kumpela miala cale zycie dopiero co kilka lat temu im kanalize zrobili i mowila ze nie bylo tak zle,trzeba sie dowiedziec jakie duze jest itp.A kanalizy tam chyba nie bedzie bo to wioska,ja nic nie wiem bo przez telefon nie udzielaja informacji trzeba sie spotkac.

Gucia u nas tez nie buduja w takich cenach ,bo to jest juz ponad 20 km za Poznaniem dlatego tak tanio....a blisko miasta to ceny srednio wyzsze o 60 tys w stanie deweloperskim.
No to wszystko jasne Chociaż 20km, to jeszcze nie jest bardzo daleko, ważne żeby jakieś dobre połączenie było

Cytat:
w domkach jednorodzinnych szambo jest w 70% przypadków niestety ale u nas niby za 2 lata ma być kanalizacja... zobaczymy co z tego będzie My mamy szambo koło orzecha, nie widać w ogóle, smrodku tyż ni ma także atomufka nie peniaj
Moi rodzice od zawsze mają szambo i nie ma z nim najmniejszego problemu. Czy lato, czy zima - nic. Ani razu nie śmierdziało, nie wyciekło nic z tych rzeczy!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:08   #3491
atomufka
Zakorzenienie

Rybulko dzieki juz dzis znacznie lepiej sie czuje
Fajny lekarz to podstawa no nie? a na kiedy masz termin?

MAdzia wracacie do PL? wiem ze pisalas ale nie jestem w stanie nadrobic
Poki co nie znam szczegolow co to za szambo bedzie

Agatek domyslam sie ze szambo to nie jest az taki problem,ale cale zycie mieszkalam w bloku wiec wiesz nie mam porownania

Aha dziewczyny juz wiemy czemu taka cenatak jak myslalam zreszta bo to jest na totalnym zadupiu.Znajomy TZ ma tam pojachac i zobaczyc.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:08   #3492
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
to skoro jest taka mozliwosc, to super i tym bardziej bym z tego korzystała. a pracy w którym kraju chce szukac??
Jest możliwość pojechania do Niemiec i w sumie tylko stamtąd mógłby wracać na weekendy do domu, bo z Holandii to raczej trochę za daleko. No i czeka aż kolega się zdecyduje, bo nie chce jechać sam i rozumiem go też bym sama nie pojechała. Jednak jestem dobrej myśli, że szef okaże się łaskawy i da podwyżkę no i mąż nie będzie musiał nigdzie wyjeżdżać.
Stary 2010-04-07, 11:12   #3493
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Rybulka napisz mi jak wygladaj po kolei badania lekarskie podczas całej ciązy co ile się chodzi na krew, nausg i takie tam....

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:

Agatek domyslam sie ze szambo to nie jest az taki problem,ale cale zycie mieszkalam w bloku wiec wiesz nie mam porownania

Aha dziewczyny juz wiemy czemu taka cenatak jak myslalam zreszta bo to jest na totalnym zadupiu.Znajomy TZ ma tam pojachac i zobaczyc.
ja mam porównanie przez 30 lat w bloku z kanalizacją a od 0,5 roku w domku z szambem
mowie ci nei ma problemy tylko trzeba o dnie "dbać" odpowiednio

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:16   #3494
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

tak, tak tylko nie wiem kedy dokładnie. najwczesniej za 2 tyg a najpóxniej za 4 miesiące wszystko opisałam wczoraj ok., godz 1 nad ranem (hm.. to własciwie dzis )
Cytat:
Jest możliwość pojechania do Niemiec i w sumie tylko stamtąd mógłby wracać na weekendy do domu, bo z Holandii to raczej trochę za daleko. No i czeka aż kolega się zdecyduje, bo nie chce jechać sam i rozumiem go też bym sama nie pojechała. Jednak jestem dobrej myśli, że szef okaże się łaskawy i da podwyżkę no i mąż nie będzie musiał nigdzie wyjeżdżać.
to trzymam kciuki aby dostal podwyzke i nie musiał wyjeźdzac.

Stary 2010-04-07, 11:17   #3495
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:

Oddałam wymaz do badania, L4 do pracy, a jutro na badanie krwi.
(...)

Tak, mój lekarz to w ogóle złoty chłop Jest niesamowitym człowiekiem, bardzo się opiekuje swoimi pacjentkami, wprowadza taką fajną atmosferę. Dla niego jestem "Madziula", "kochanie" i "skarbeczek"

Co Ty gadasz, nie mogłas się zapuścić przez dwa dni
Jaaaa, jak ja nie cierpię kataru!
U nas po świętach narazie nie ma potrzeby gotowania, przywieźliśmy od babci masę słoików z jedzeniem i tylko podgrzewamy i modyfikujemy wg upodobań
Dobrze, że masz takiego lekarza, a to on będzie z Tobą przy porodzie? tak?
Rybulko nie zapuściłam się przez dwa dni, to kwestia już paru dobrych miesięcy, wcinam wieczorem dużo śmieciowego jedzenia, bo w ciągu dnia głodna nie jestem, a poza tym moje jelita też pozostawiają wiele do zyczenia.
Katar rzeczywiście jest utrapieniem, zwłaszcza że u mnie atakuje jedną dziurke, a potem przechodzi na drugą :/

Cytat:
Fajna opcja i sensowne rozwiązanie, choć w sumie tylko do czasu rozwiązania, bo jak już maleństwo będzie to pomoc męża będzie nieoceniona
Stary 2010-04-07, 11:18   #3496
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak tylko nie wiem kedy dokładnie. najwczesniej za 2 tyg a najpóxniej za 4 miesiące wszystko opisałam wczoraj ok., godz 1 nad ranem (hm.. to własciwie dzis )

to trzymam kciuki aby dostal podwyzke i nie musiał wyjeźdzac.
zaraz poszukam
Tz stwierdzil ze juz jestem zdrowa bo zaczelam sie stroic przed lustrem a ja tylko chcialam zmierzyc ciuszki z wymianki

szafa

Stary 2010-04-07, 11:18   #3497
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
a jak tam sprawa z biedronką?? dalej pracujesz?? od kiedy idziesz do R.??
Ja mam już urlop a do R ide od pon/wt

Cytat:

ja też mieszkałam w ... domu 6 rodzinnym (o tak to ujmę, bo blok to nie jest ) ale jak się przeprowadziłam tutaj to jakoś zapomniałam o tym... nie zwracało to na siebie zbytniej uwagi, także jest luzz. A jeśli to zadupie, to z jednej strony dobrze, z drugiej nie. Fajnie, jeżeli macie prawko i samochód i będziecie mogli robić zakupy o której tylko będziecie chcieli a nie żeby się przystosować do rozkładu jazdy autobusów i nerwówka czy zdążycie na ten autobus

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:19   #3498
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Fajna opcja i sensowne rozwiązanie, choć w sumie tylko do czasu rozwiązania, bo jak już maleństwo będzie to pomoc męża będzie nieoceniona
No właśnie dlatego mam nadzieję, że dostanie podwyżkę i nie będzie musiał wyjeżdżać.
Stary 2010-04-07, 11:21   #3499
martucha84
Zakorzenienie

atomufka ladny uklad mieszkania... ppodoba mi sie, a szambo nie jest problemem tylko trzeba bardziej zadbac... powiedz mi jak jest z tym ogrodkiem jest caly dla was czy dzielicie go z tymi na gorze? no i najwazniejsze pomysl ile bedzie was kosztowal dojazd.. bo jak to takie zadupie i bedzie problem to nie wiem czy na dojazdach sie niesplukacie... ale oferta fajna..

Cytat:
laski dzwoniłam do lekarki i mam przyjechac bez kolejki i poczekac moze!!!! mnie przyjmie
trzymam kciuki

Cytat:
Tak, tak, wszyscy mi mówią, że jestem dzielna i twarda
Właśnie nie jestem w stanie spac na jednym bolku cały czas, bo wiecznie się wiercę póki nie zasnę. Jestem w stanie parę minut poleżeć z jednej pozycji
ale sie napracowalas.. ja posprzatalam zrobilam zapiekanke ale taka wlasnego pomyslu ciekawe co z tego wyjdzie no i jestem w trakcie robienia deseru zobaczymy
aaaaa co do lezenia... to jak tak dalej pojdzie na siedzaco bedziesz spac haahahha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 11:25   #3500
atomufka
Zakorzenienie

no wlasnie Agatek auto mamy w Polsce i prawko oboje,ale obawiam sie ze musilebysmy miec dwa auta ,bo na pewno bedziemy pracowac na rozne zmiany.A dwa auta to juz spory wydatek do tego kredyt
Zobaczymy

Madzialenka juz wszystko wiem fajnie jakbyscie wrocili kurde my jeszcze do konca roku ,a teraz czeka nas przeprowadzka ,bo chcemy zaoszczedzic wiecej pieniazkow i znow trzeba bedzie mieszkac z obcymi no ale mozemy zaoszczedzic 300 euro wiecej miesiecznie to sporo ,wiec jakos sie przemeczymy te kilka miesiecy

martucha ogrodek nasz ci z gory beda mieli swoj.Znajomy TZ mieszka w okolicy i zgodzil sie oblukać ten teren wiec moze dzis juz bede cos wiedziala.Wiem ,biore wszystko pod uwage ,bo jesli na benzyne mamy wydawac majatek to juz tak kolorowo nie wyglada ;/

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2010-04-07 o 11:29
Stary 2010-04-07, 11:25   #3501
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz poszukam
Tz stwierdzil ze juz jestem zdrowa bo zaczelam sie stroic przed lustrem a ja tylko chcialam zmierzyc ciuszki z wymianki

a ja juz nie wiem który tydzien wybieram się na zakupy ciuszkowe, ale jak nadchodzi weekend to mi się odechciewa, cos nie tak chyba ze mną
Cytat:
Ja mam już urlop a do R ide od pon/wt
ooo czyli wszystko wyszło tak jak chciałas

Stary 2010-04-07, 11:29   #3502
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:

a ja juz nie wiem który tydzien wybieram się na zakupy ciuszkowe, ale jak nadchodzi weekend to mi się odechciewa, cos nie tak chyba ze mną

ooo czyli wszystko wyszło tak jak chciałas
hehe no cos nie tak ja juz od dawna nic nie kupuje tylko sie wymieniam ,a moja szafa i tak peka.

szafa

Stary 2010-04-07, 11:31   #3503
kliwia
Zakorzenienie

rybulka miednica sie troche 'otwiera' dlatego wydaje CI sie ze masz nogi rozszerzone

A ja dzis na obiad robie łazanki
koszt na 3 dni całe 15 zł

My niestety mamy tylko na sniadania i kolacje ze swiat, bo ja nic nie gotowalam, a u tesciowej byl tylko zurek odswitny na cieplo. Wiec musze gotowac
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:31   #3504
Maja102
Zakorzenienie

jakoś nie mam co napisać...
Odkryłam pagan metal i mnie wcięło
Stary 2010-04-07, 11:32   #3505
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój sąsiad wiele lat jeździł do pracy do czech- ale od nas to było jakieś 40 minut

Cytat:
No niestety Jak byłam w szpitalu i robili mi USG to gin powiedziała, że coś tam jakby rosło między nóżkami no i ja też to widziałam, ale powiedziała też, że mogą to być obrzęknięte wargi sromowe dlatego nie chce mi nic mówić na 100% no i myślałam, że teraz na usg u mojego gin się pokaże a tu nic. W ostatnim tyg. kwietnia idę znowu do gina więc może już coś będzie widać chyba, że prędzej znajdę jakieś w miarę tanie USG 3D.
My dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli syna jakoś w 25, czy 26 tygodniu ciąży. Wreszcie lekarzowi udało się przechytrzyć małego

Cytat:
(...)

Oj tak Jak byłam u niego w zeszłym roku z tym moim guzem i widziałam jakie ma podejście do pacjentek, od razu wiedziałam, że tylko on będzie mógł poprowadzić moją ciążę
Termin na 10 maja, ale prawdopodobnie do niego nie dotrwam w dwupaku

Cytat:
Rybulka napisz mi jak wygladaj po kolei badania lekarskie podczas całej ciązy co ile się chodzi na krew, nausg i takie tam....
To zależy od lekarza chyba. Bo jak tak rozmawiałam ze znajomymi, które rodziły, to różnie to bywało. Ja np. tak średnio co dwie wizyty robiłam morfologię i mocz, a USG miałam robione w czasie każdej wizyty, czyli co miesiąc, a potem co 3 tygodnie Teraz zrobił mi jeszcze wymaz na jakieś paciorkowce i jutro idę zrobić chyba ostatni raz morfologię + jakieś inne wyniki z krwi niezbędne do porodu.
Stary 2010-04-07, 11:33   #3506
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Czesc slonca
Przyszlam sie przywitac tylko, bo od rana siedze nad nauką... w sobote mam egzamin a czuje sie taka zielona ze szkoda co gadac.... mam jakies testy z poprzednich lat i poprostu jak je czytam to chce mi sie wyc bo nie znam odp na zadne pytanie super poprostu... przeczytalam juz 3 ustawy a i tak poziom wiedzy rowny zero
zeby tego bylo malo to ide za chwile do dentysty... dawno juz nie bylam i sie denerwuje... po 1 stanem moich zabkow, ktore niestety sa podatne na psucie i zawsze cos sie wynajdzie, a po drugie ze nie bylam nigdy u tej pani co ide bo leczylam sie w bielsku... ale z racji tego ze do bielska za daleko musialam sie w koncu przelamac i znalezc kogos tutaj... tz mowi ze fajna ta dentystka ale ja niestety mam zle doswiadczenia z dentystami wiec sie boje trzymajcie kciuki o 14

AAAA i zapomnialam dodac ze bardzo ale to bardzo podoba mi sie to mieszkanie atomufki jesli tylko macie prawko i samochod to ja bym brala

Madzia a przez ten czas w Holandii udalo Wam się już uzbierać na tą działkę? Czy wracacie do Polski i będziecie kombinować jakiś kredyt czy cos?

Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO
Czas edycji: 2010-04-07 o 11:37
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:37   #3507
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
martucha ogrodek nasz ci z gory beda mieli swoj.Znajomy TZ mieszka w okolicy i zgodzil sie oblukać ten teren wiec moze dzis juz bede cos wiedziala.Wiem ,biore wszystko pod uwage ,bo jesli na benzyne mamy wydawac majatek to juz tak kolorowo nie wyglada ;/
aha to fajnie... to zostaja wam 2 rzeczy - wybadanie terenu i tego jak sie posuwają prace (ale to znajomy) no i wyliczenie kosztow dojazdow.. i mozna brac jesli oczywiscie wszytko bedzie ok

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
To zależy od lekarza chyba. Bo jak tak rozmawiałam ze znajomymi, które rodziły, to różnie to bywało. Ja np. tak średnio co dwie wizyty robiłam morfologię i mocz, a USG miałam robione w czasie każdej wizyty, czyli co miesiąc, a potem co 3 tygodnie Teraz zrobił mi jeszcze wymaz na jakieś paciorkowce i jutro idę zrobić chyba ostatni raz morfologię + jakieś inne wyniki z krwi niezbędne do porodu.
tak wszytko zalezy od lekarza.. ja co wiztye (2-3 tyg) musze miec zrobione badaie moczu.. krew i wszytkie te badania mialam na pocztaku i teraz powinnam miec kolejna ture (ta z piciem glukozy) no a usg mialam prawie co wizyte a na bank 1 raz a miesiac... a do tego przy kazdej wizycie badanie sluzu no i te badania macalne
Stary 2010-04-07, 11:39   #3508
Rybulka
Zakorzenienie

Aniu, mam nadzieję, że ten lekarz będzie przy porodzie, bo nie wyobrażam sobie, że mogłoby go zabraknąć przy mnie w tej chwili

Cytat:
(...)
ale sie napracowalas.. ja posprzatalam zrobilam zapiekanke ale taka wlasnego pomyslu ciekawe co z tego wyjdzie no i jestem w trakcie robienia deseru zobaczymy
aaaaa co do lezenia... to jak tak dalej pojdzie na siedzaco bedziesz spac haahahha
No i tak się właśnie zastanawiam czy z tym moim rozwarciem nie powinnam bardziej odpoczywać...
Ja se kisiel chyba zrobię, bo mnie naszło Trzy salaterki dla mnie, bo TŻ nie lubi
A wiesz, że chyba najwygodniej by mi było właśnie na siedząco!

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
rybulka miednica sie troche 'otwiera' dlatego wydaje CI sie ze masz nogi rozszerzone
(...)
Ach, jak Ty wszystko wiesz

Ja tez muszę gotować, bo też nic ze Świąt nie mam- oprócz dwóch kawałków ciasta w lodówce
Stary 2010-04-07, 11:43   #3509
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu, mam nadzieję, że ten lekarz będzie przy porodzie, bo nie wyobrażam sobie, że mogłoby go zabraknąć przy mnie w tej chwili

No i tak się właśnie zastanawiam czy z tym moim rozwarciem nie powinnam bardziej odpoczywać...
Ja se kisiel chyba zrobię, bo mnie naszło Trzy salaterki dla mnie, bo TŻ nie lubi
A wiesz, że chyba najwygodniej by mi było właśnie na siedząco!

Ach, jak Ty wszystko wiesz

Ja tez muszę gotować, bo też nic ze Świąt nie mam- oprócz dwóch kawałków ciasta w lodówce

no wlasnie Ty tak biegasz po tej kuchni jeszcze za wczesnie Miłoszka urodzisz a lekarz kazal sie oszczedzac?

szafa

Stary 2010-04-07, 11:44   #3510
Rybulka
Zakorzenienie

Samba, będziemy trzymac kciuki w sobotę
Dasz radę, spoko

Co do dentysty, to ja się nie dziwię- od lat chodzę do jednej babki i nie poszłabym do nikogo innego

Cytat:
(...)

tak wszytko zalezy od lekarza.. ja co wiztye (2-3 tyg) musze miec zrobione badaie moczu.. krew i wszytkie te badania mialam na pocztaku i teraz powinnam miec kolejna ture (ta z piciem glukozy) no a usg mialam prawie co wizyte a na bank 1 raz a miesiac... a do tego przy kazdej wizycie badanie sluzu no i te badania macalne
No przecież Zapomniałam o najważniejszym
Mój TŻ zawsze przeżywa, że obcy facet a takie rzeczy

atomufko, właśnie lekarz nic nie mówił o oszczędzaniu się Powiedział tylko, że to dobrze, że jestem na L4. I że teraz już małemu nic nie grozi. Ale chyba sama się muszę trochę przystopować, bo przecież chcę dociągnąć do maja A że ja sie przez całą ciążę dobrze czułam, to tez się ze sobą nie szczypałam

Edytowane przez Rybulka
Czas edycji: 2010-04-07 o 11:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości