Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 11:31   #541
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Shinee wszystko zależy od tego jakie się ma kontakty. Ja zawsze miałam z moim dobry kontakt, wszystkie imprezy spędzamy razem w 4, wychodzimy na pizzę itp. jesteśmy bardzo blisko. A swoim się nie przejmuj bo teraz maleństwo najważniejsze a jeszcze kiedyś na pewno zmądrzeje dbajcie o siebie i unikajcie takich stresów

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:39   #542
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

ja ostatnio ciągle chodzę głodna- bez znaczenia ile jem, jak często i co Zaczyna mnie to już wkurzać
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:40   #543
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Nie przeprosilam. Chcialam mu wyjasnic, ze zle mysli. Dla niego dziecko moze byc najwazniejsze, ale to nie znaczy, ze dla innych tez. Oczywiscie nic sobie nie dal przetlumaczyc. Jeszcze bardziej zaczal sie mnie czepiac. Odpuscilam.
Ale on juz taki jest. Jego dziewczyna tak samo Gdzies na poczatku ciazy ojciec mojego TZ powiedzial, ze bedzie rozpieszczac malego i mowil co kupi. W czasie jak z ta dziewczyna rozmawialam zadzwonila jeszcze moja babcia, mowiac, ze kupi dla malego ciuszki i musimy go na weekendy zawozic do niej.
Dziewczynie skoczylo cisnienie, zaczela bardzo glosno (zeby nie powiedziec krzyczac ) wypowiadac sie, ze jakos do jej dziecka tak nie powiedzieli od razu itp itd. Rzucila nawet zdanie "my sobie sami radzilismy, w weekendy nigdzie jej nie zawozilismy to niby dlaczego wy macie miec inaczej. Nam nikt nie pomagal".
Coz, z tymi ludzmi sie nie da rozmawiac
Ale zazdroszcze Ci brata Do mnie taki jest brat TZ, ale wiadomo, ze lepiej by bylo, gdyby moj taki byl...
Faktycznie, oboje oni to jakieś ciężkie przypadku. Pamiętam, że już pisałaś o bracie i jego podejściu do świata pt. ja i moje dziecko. Strasznie mnie tacy ludzie wkurzają. Wiadomo, że dziecko jest ważne ale bez przesady z tymi wymaganiami "masz się nim zajmować" itd. Moja bratowa się tak dawniej zachowywała, ale na szczęście jej przeszło i zrozumiała, że jedyne osoby, które mają obowiązek się dzieckiem zajmować to jego rodzice, a reszta to co najwyżej może się zająć jak zechce.

A ja po świętach mam dosyć dobrych rad rodzinnych, "gróźb" pt. no to teraz zobaczycie jak to ciężko jest mieć dziecko itd. Komu ciężko, temu ciężko, opowieści o strasznych porodach, nieprzespanych nocach itd. Niektórzy ludzie przed otworzeniem paszczy powinni się 100 razy zastanowić co i komu chcą powiedzieć. Tak samo ten cały teść kasieńki ...
Stary 2010-04-07, 11:42   #544
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Rozkładając wydatki na poszczególne miesiące nie odczujemy ich tak drastycznie
Już kiedys o tym pisałam, ale powtórzę moje zdanie. Sa dwa wyjscia na takie wydatki, można co miesiąc odkładać pieniadze na zakupy dla dzidzi (ja tak robię) i potem kupić od razu więcej (ja nie czuje jeszcze potrzeby kupowania i czekam też na pewniejsze określenie płci) albo właśnie co miesiąc kupować cos. W sumie prawie na jedno wyjdzie

Shinee az nie mogę uwierzyć, ze rodzony brat może się tak zachowywać! I liczył na przeprosiny? No ja nie wiem czy on zawsze taki był czy może jego partnerka mu mózg wyprała? Chyba kulturalniej by było jakby właśnie jego dziecko nie wymagało uwagi całej rodziny, achhh szkoda gadać i szkoda, ze sie musiałaś tak zdenerwować

Klarisa wiem, ze ci troche smutno, bo tak zawsze wyczekujemy tych wizyt, ale najważniejsze, ze dzidzia zdrowo rośnie, akurat nie chciała zebyscie podgladali

Ewcia a jaki wózek wybraliście?

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:43   #545
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
We czwartek idę do ginki-zrobiłam sobie listę pytań(jest wielka)
Ja mam wizytę dzisiaj o 16 i też chyba zrobię listę pytań, bo zawsze z wrażenia zapomnę i o nic nie spytam.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja już po USG jaka jestem szczęśliwa
A tu foteczka mojego synka
Gratulacje dla 90%-wego Franka Śliczne foto

Cytat:
Co do teścia to szkoda gadać w ogóle.
Nie przejmuj się, może jest niezbyt bystry i nie wiedział, że zrobi CI przykrość? Fakt faktem, że brzydko z jego strony. Nie ma co o tym myśleć. A co mąż na to?

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Porobię foty, może mi mężowina wieczorem obrobi, bo ja tego Jego kompa nie trawię
Pochwal się ciuszkami jakie masz. Ja mam dopiero 2 wyprawki czteroczęściowe i jedne body. Tyle jeszcze przed nami....

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A ja byłam wczoraj na USG ale taki zawód trochę przeżyłam.
Super że maleństwo zdrowe, a płeć jeszcze zdążysz poznać. Im później tym pewniej Mój mąż jeszcze nie był na USG ani razu i będzie dopiero na połówkowym.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 12:01   #546
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Już kiedys o tym pisałam, ale powtórzę moje zdanie. Sa dwa wyjscia na takie wydatki, można co miesiąc odkładać pieniadze na zakupy dla dzidzi (ja tak robię) i potem kupić od razu więcej (ja nie czuje jeszcze potrzeby kupowania i czekam też na pewniejsze określenie płci) albo właśnie co miesiąc kupować cos. W sumie prawie na jedno wyjdzie
My właśnie zdecydowaliśmy się odkładać pieniądze. Nie wiem jeszcze dokładnie jakie rzeczy będą mi potrzebne a i przyznaję, że nie chcę jeszcze niczego kupować - nawet nie mam gdzie trzymać. Latem będzie mały remoncik i przemeblowanie i wtedy zacznę zbierać rzeczy dla maluszka

Cytat:
Klarisa wiem, ze ci troche smutno, bo tak zawsze wyczekujemy tych wizyt, ale najważniejsze, ze dzidzia zdrowo rośnie, akurat nie chciała zebyscie podgladali
Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Super że maleństwo zdrowe, a płeć jeszcze zdążysz poznać. Im później tym pewniej Mój mąż jeszcze nie był na USG ani razu i będzie dopiero na połówkowym.
No wiem, wiem... Po prostu byłam już ciekawa. Ale między 30 kwietnia a 15 maja mam się zgłosić na USG połówkowe więc wtedy liczę na to, że już wszystko się dowiemy. Zastanawiamy się też nad tym czy by nie zrobić bardziej szczegółowych badań. Do tej pory nie robiliśmy, ale teraz zaczynam się wahać. Jeszcze zobaczymy z mężem jak nam finanse pozwolą.
Stary 2010-04-07, 12:07   #547
gabisun
Zakorzenienie

o właśnie Nikuś pochwal się , bo ja się wybieram na zakupy na weekned to może coś mnie natchnie

Stary 2010-04-07, 12:27   #548
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ja na razie takich rzeczy typu leżaczek, karuzela, mata edukacyjna nie będę kupować, bo wiadomo na początku każdy będzie przychodził do maluszka i coś tam kupi, więc z tym się wstrzymam. A z ciuszkami to kurcze sama nie wiem ile tego powinno być bo trochę już dostałam a nie wiem ile jeszcze muszę dokupić. Muszę chyba zrobić jakąś listę i powoli zacząć kupować
Ma rację,w sumie nie pomyślałam o tym,że przecież ludziska będą dzidziolka po urodzeniu odwiedzać z darami Ale lezaczek to sobie kupię,bo sporo ich jest,a nie wszystkie mi się podobają.Mam już upatrzony taki jeden w Fisher Price'a
Z ubrankami to ja miałam tak,że z tych co już mamy przejrzałam wszystko razem z listą wyprawkową,która ściągnęłam z netu i zaznaczyłam sobie czego nam brakuje,a czego mamy w nadmiarze.Na moje oko i z informacji,które zbieram od znajomych,którzy mają maluszki,najwięcej na początek potrzeba pajacyków i śpioszków i body.Najlepiej takich rozpinanych(nie zakładanych przez głowę),bo dzidziuś się denerwuje,a poza tym na początku takiego maluszka trzeba przewijać baaardzo często,więc ciągłe zdejmowanie i zakładanie przez głowę i mnie by w równowagi wprowadziło.

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
No to widze, ze nie tylko u mnie swieta nie wyszly najlepiej
Kiedys pisalam o moim bracie i jego corce, ktora wszystkim za wszelka cene wciska.
Bardzo współczuję brata i jego dziewczyny.takie podejście do rzeczy,świadczy tylko o ich prostactwie i głupocie.Ktoś powinien ich chyba sprowadzić na Ziemię,ale nie Ty.Ty nie możesz się denerwować i brać do serca takich zachowań.Dbaj o siebie i maleństwo,pamiętaj,że twoje denerwowanie i jemu się udziela

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja ostatnio ciągle chodzę głodna- bez znaczenia ile jem, jak często i co Zaczyna mnie to już wkurzać
Ja jednorazowo nie mogę zjeśc dużo,ale za to jem bardzo czesto.W Święta np Tż był w wielkim szoku jak po powrocie z "gości",gdzie bylo mnóstwo jedzenia, powiedziałam,ze muszę zjeść kolację...Dla mnie to naturalne,przeciez mam teraz inne potrzeby żywieniowe.Normalnie pewnie nic bym już nie tknęła,ale teraz potrzebuję więcej i częsciej,bo dzielę się z małym lokatorkiem w brzuszku

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A ja po świętach mam dosyć dobrych rad rodzinnych, "gróźb" pt. no to teraz zobaczycie jak to ciężko jest mieć dziecko itd. Komu ciężko, temu ciężko, opowieści o strasznych porodach, nieprzespanych nocach itd. Niektórzy ludzie przed otworzeniem paszczy powinni się 100 razy zastanowić co i komu chcą powiedzieć. Tak samo ten cały teść kasieńki ...
Dla mnie spotkania rodzinne były raczej miłe(poza jedną wpadką...).Cioteczki i wujkowie raczej mi dogadzali i sypali miłe słowa,więc nie narzekam,ale mam kilku znajomych"dobra rada",którzy jak tylko dowiedzieli sie o ciąży zaczęli sypać teksty typu"no,to teraz już koniec wolności","już nie będzie tak jak kiedyś","Boże to przechlapane macie","to teraz już nic nie użyjecie,koniec imprez i zabawy","teraz to cała kasa na dzieciaka"...Żałosne po prostu,ja oczywiście tylko z usmiechem przytakuję,bo skoro ktoś mówi coś takiego,to albo nie dorósł jeszcze do roli rodzica,albo jesli jest już rodzicem,to chyba z wpadki i ma pretensje do świata,że w pore nie dowiedział się o istnieniu srodków antykoncepcyjnych...

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, może jest niezbyt bystry i nie wiedział, że zrobi CI przykrość? Fakt faktem, że brzydko z jego strony. Nie ma co o tym myśleć. A co mąż na to?
Mąż ma takie samo podejście jak ja.Mówi,że najchętniej przeniósł by się na drugi koniec świata,bo w przypadku upierdliwości moich teściów(ze szczególnym naciskiem na teścia),nawet przeprowadzka do innego miasta nic by nie dała..

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 12:44   #549
NIKaP-n
BAN stały

Same tego chciałyście :P

Oczywiście te skarpetuszki- grzechotki i maskotka są od mamci na zająca dla Małego

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-04-07 o 12:55
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 12:47   #550
NIKaP-n
BAN stały

No i wpadłam w szał, wszystko spisałam no i moje Kicie sie załapały
Stary 2010-04-07, 12:49   #551
NIKaP-n
BAN stały

Takie ubranko do chrztu... to jest 30letnie po mnie
jeszcze mam stertę używanych ciuszków, zdawało mi się, że też robiłam im fote, ale cos się nie zgrały

już są

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-04-07 o 12:52
Stary 2010-04-07, 12:52   #552
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Takie ubranko do chrztu... to jest 30letnie po mnie
jeszcze mam stertę używanych ciuszków, zdawało mi się, że też robiłam im fote, ale cos się nie zgrały
wow
ja mam dopiero jedne body i kupiłam je tylko dlatego bo chciałam mieć choć jedną malutką rzecz w domu dla dzidzi
szybko robicie te zakupy
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 12:54   #553
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
wow
ja mam dopiero jedne body i kupiłam je tylko dlatego bo chciałam mieć choć jedną malutką rzecz w domu dla dzidzi
szybko robicie te zakupy

My nie mamy za bardzo wyjścia
Z tych używek większość mam od siorki, wczoraj też sporo wynajdłam za grosze
Stary 2010-04-07, 12:56   #554
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
My nie mamy za bardzo wyjścia
Z tych używek większość mam od siorki, wczoraj też sporo wynajdłam za grosze
fajnie
ja nie mam od kogo wziać ubranek, bo u mnie w rodzinie jakoś mało małych dzieci a jak juz jakieś są to jest to dalsza rodzina
także jestem zmuszona wszystko sobie sama kupić

jestem teraz na etapie przeglądania jakiegoś pojazdu dla maleństwa
a ty już masz wózyk?

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-04-07 o 12:57
Stary 2010-04-07, 12:58   #555
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
fajnie
ja nie mam od kogo wziać ubranek, bo u mnie w rodzinie jakoś mało małych dzieci a jak juz jakieś są to jest to dalsza rodzina
także jestem zmuszona wszystko sobie sama kupić

To tak jak my
Od siorki mam kilka body, 3 nowe pajace, butki, czapeczki.
Więcej nie dostanę, bo Ona teraz już myśli o 2 dzidzi, z resztą przesyłka z UK do nas za droga, lepiej juz tu kupić. Ale ja kupuję używane też, nie mam oporów, wypiorę, wyprasuję ten śpiworek np niebieski do spania- wyniósł mnie całe 5,30
Stary 2010-04-07, 12:59   #556
Pomidora
Zakorzenienie

Monika, ależ ciuszków! Strasznie mi się podoba bluzeczka z żabą i ten zestaw safari - rewelacja Ja to mam wszystkie ciuszki w kartonie i zaklejone, to nawet nie mogę zdjęć porobić.

Paula, normalnie padłam jak przeczytałam kolejne rewelacje o twoim bracie No toż nie wierzę, że tacy ludzie mogą istnieć, normalnie bym ich...

Klarissa, szkoda, że płci nie poznaliście, ale najważniejsze, że maluch zdrowy

Abz masz rację z tym odkładaniem, ale ja to bym nie wiedziała, ile mam odkładać

Ewcia, pochwal się jaki wózek kupiliście? My licytujemy i jutro w południe będzie wiadomo, czy coś z tego wyjdzie.

Właśnie stwierdziłam, ze nie mam się w co ubrać i licytuję od jednej dziewczyny z all chyba z 10 tunik ciążowych Może mi się chociaż kilka uda kupić, bom uboga w ciuszki

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 13:01   #557
NIKaP-n
BAN stały

Wózka jeszcze nie mamy, ale na pewno kupie przed porodem.
Tp mamy na ok20 sierpnia, później się okaże, że nie daj Boże będę musiała leżeć jakiś czas- jak moja siora- i będzie piekna pogoda, a z dzieckiem nikt nie wyjdzie na spacer, bo wózka nie będzie... Dlatego kupimy przed

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Kasiek ja sobie wczoraj kupiłam piękną kiecę, bluzkę i spódniczkę za... całe 15zł
Stary 2010-04-07, 13:02   #558
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie spotkania rodzinne były raczej miłe(poza jedną wpadką...).Cioteczki i wujkowie raczej mi dogadzali i sypali miłe słowa,więc nie narzekam,ale mam kilku znajomych"dobra rada",którzy jak tylko dowiedzieli sie o ciąży zaczęli sypać teksty typu"no,to teraz już koniec wolności","już nie będzie tak jak kiedyś","Boże to przechlapane macie","to teraz już nic nie użyjecie,koniec imprez i zabawy","teraz to cała kasa na dzieciaka"...Żałosne po prostu,ja oczywiście tylko z usmiechem przytakuję,bo skoro ktoś mówi coś takiego,to albo nie dorósł jeszcze do roli rodzica,albo jesli jest już rodzicem,to chyba z wpadki i ma pretensje do świata,że w pore nie dowiedział się o istnieniu srodków antykoncepcyjnych...
Fajnie to w sumie ujęłaś Też mnie denerwuje takie gadanie o "końcu życia". To samo od niektórych słyszałam na temat ślubu parę lat temu. Ludzie nie rozumieją, że może dla nich to był koniec, ale dla innych to dopiero początek.

Moja mama z nami włóczyła się pod namioty (braciak miał parę miesięcy i jakoś nic mu się nie działo), podróżowali z tatą gdy była w ciąży itp. i nikomu nic się nie stało. Jedni siedzą w domu, inni nie siedzą bez sensu jest takie generalizowanie... A najwięcej do powiedzenia to mają zawsze stare ciotki, które najwyżej jeździły do pensjonatu w Rabce...

W sumie to nie było tak na świętach, że ktoś mi coś przykrego powiedział, ale po prostu denerwowało mnie to ciągłe gadanie o jednym w kółko... Wbrew pozorom nadal można ze mną rozmawiać też o innych rzeczach nie związanych z ciążą i dziećmi, szkoda, że wiele osób o tym zapomniało.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-04-07 o 13:04
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 13:02   #559
NIKaP-n
BAN stały

No ja właśnie pospisywałam co mamy, podzieliłam rozmiarkami i popakuje już do zabrania do naszego domku
Żabol najlepszy jest ale też kosztował 25zł
Za to safari w lumpku- ok 2zl
Stary 2010-04-07, 13:07   #560
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie pospisywałam co mamy, podzieliłam rozmiarkami i popakuje już do zabrania do naszego domku
Żabol najlepszy jest ale też kosztował 25zł
Za to safari w lumpku- ok 2zl
Ty już masz całkiem niezłą kolekcję Ja wiem, że mnie po kryjomu zbiera mama i babcia ciuszki więc na razie nic nie kupuję, poczekam co dostanę od nich bo pewnie mi dadzą na koniec ciąży...

Pomidorka - ja też się cieszę, że Dzidek w porządku. Kurcze już taki jest duży - ok. 15 cm z nóżkami... Nie mogę uwierzyć, że niedługo skończę 4 miesiąc. Jak to strasznie szybko leci...
Stary 2010-04-07, 13:09   #561
martucha84
Zakorzenienie

SHINee no tragedia.... ubilabym brata.... dobrze ze go nie przeprosilas... to on powinien..

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja tez hahahaha tragiczne to jest
no ale widoczie dzidziołek potrzebuje
Stary 2010-04-07, 13:10   #562
angelikaw
Zakorzenienie

IlonaN2 - gratulacje

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
siedze w pracy i mysle czy do lekarza nie isc bo kicham i katar leci.
ja też mam katar i kicham, to podobno normalne w ciąży. Ale na wszelki wypadek idę do alergologa.

Cytat:
Angelika fajny brzusio Mi już mój sprawia problemy, zwłaszcza ze spaniem, ale także z nachylaniem, bo taki się twardy zrobił...
ja tez mam już problem ze spaniem...

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
angelikaw-super brzusio, ja w 15t i malo co widac.
Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Angelikaw, brzuszek śliczny, okrągły! Na pewno nie tłuszczyk, tylko ciążowy! Ja to takiego nie mam w 19tc

nie martwcie się, niedługo i Wam brzusio "wyskoczy"
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 13:12   #563
NIKaP-n
BAN stały

Klarissko no mam, ale tez jestem półtora m-ca przed Tobą

Ja uwielbiam wszystkich ludzi "dobre rady"... każdy czuje się w obowiązku moralnym i chyba nie tylko, żeby uświadamiać co to i jak to teraz będzie...Mnie ostatnio sąsiadka dorwała na ulicy i już zaczęła to teraz musisz...ect. Powiedziałam tylko, że jak będę potrzebować rady, to do niej zajrzę, a póki co- to sami się wszystkiego będziemy uczyć i dowiadywać, bo taka jest kolej rzeczy.
Stary 2010-04-07, 13:13   #564
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Abz masz rację z tym odkładaniem, ale ja to bym nie wiedziała, ile mam odkładać
A myślisz, ze ja wiem? Raz 200zł, raz więcej, różnie. Zawsze odkładam coś zaraz po wypłacie, a jak do następnej wypłaty jeszcze coś zostanie to dokładam. Jeszcze na samochód odkładam, tzn na przyszłe ubezpieczenie i też staram sie mieć coś w zapasie w razie nagłych wypadków czy np naprawy samochodu czy prywatnej wizyty u lekarza.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 13:15   #565
angelikaw
Zakorzenienie

NIKaP-n - ale ciuszków! Fajnie
Ja jeszcze nie mam nawet jednych skarpeteczek czy śpioszków, choć bardzo chciałabym już zacząć kupować... Moja mama i teściowa mówią, że za wcześnie.. więc poczekam do maja.. wtedy i tak mam dostać coś od mojej siostry, która przyleci z Anglii na Komunię naszego brata. Niby mama trzyma jakieś ciuszki po Młodym (ma teraz 9 lat), większość wydała, ale część "nowych" rzeczy zostawiła.
Wózek i łóżeczko zostawimy na sam koniec, chyba, że wcześniej trafimy na jakiś ciekawy używany wózek w okazyjnej cenie.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 13:25   #566
NIKaP-n
BAN stały

Moja Mamcia czasem coś kupi, nie jesteśmy przesądne. Kończymy 21 tydzień i wszystko będzie dobrze Moja siostra się bała, nic nie kupowała, potem szwagier musiał po wszystko biegać, bo Ona leżała po cc...
Inna sprawa, że Oni do końca nie wiedzieli- kto się urodzi

Łóżeczko mąż sam będzie robił, już ma wszystko przygotowane, więc jakoś latem się weźmie za to
Ja też staram się odłożyć jakieś pieniążki, ale niestety, jestem realistką i wiem, że już nam brakuje jakieś kilkanaście tysięcy, żeby wykończyć choćby dół domu do zamieszkania... także to, co teraz odłożę na pewno pójdzie na sprawy związane z zamieszkaniem. A ciuszki kupuję w promocjach, na wyprzedażach potem może takich okazji nie być a zawsze znajdą się rzeczy do dokupienia.

Shinee tak sobie myślę o Twoim bracie, że pewnie nie dorósł jeszcze do wielu rzeczy w życiu. Przykre, że tak się zachowuje, nie przejmuj się w ogóle, bo szkoda nerwów. Na pewno kiedyś mu się oczka otworzą, a swoją drogą to chyba się długo szukali z ta jego dziewczyną?
Stary 2010-04-07, 13:31   #567
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja tez hahahaha tragiczne to jest
no ale widoczie dzidziołek potrzebuje
taaa....może...ale mam nadzieję, że jest to spowodowane ograniczeniem przeze mnie ilości cukrów (tzn staram się jeść normalnie, ale przez ostatnie tygodnie jadłam zdecydowanie zbyt dużo węgli) i za kilka dni przejdzie, jak tylko unormuje mi się poziom cukru/insuliny we krwi
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 13:49   #568
enis84
Zakorzenienie

a ja dziewczyny ciągle jem, całe święta jadłam i nic nie przytyłam nawet jestem na -1kg

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-04-07 o 13:58
Stary 2010-04-07, 14:07   #569
gabisun
Zakorzenienie

No Nikuś kolekcja już niezła
Pomi ja bym nie wytrzymała tak siedzieć z tym pudłem i do niego nie zajrzeć swój karton już dawno rozpakowałam i ciuszki lezą w szafce, muszę je tylko posegregować rozmiarami i spisać co mam a co jeszcze potrzebuję
Ninaad a ja mam ostatnio odwrotnie, muszę się zmuszać do jedzenia bo nic mi się nie chce jeść

Stary 2010-04-07, 14:11   #570
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny. Coz rodziny sie nie wybiera
Nika super ciuszki. Natchnelas mnie i chyba tez wrzuce nasza "kolekcje"
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości