|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Zgadza się... pocieszę Cię, mój mąż nie pasuje zupełnie do swojej rodziny Dawaj swoja kolekcję niech nie wyjdę na jedyna świruskę ;DMamcia mi właśnie ogrodniczki w rozmiarku 62 jeansowe przyniosła |
|
|
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Ja wrzuce tylko troche, bo wymieklam przy robieniu zdjec
Dokoncze moze jak TZ wroci ![]() Zaznaczam, ze to jest czesc naszych zbiorow. Dodalam jeszcze zdjecia ciuszkow w worku, ktorych juz nie mialam sily wyciagac inne ciuszki mamy jeszcze u mojej mamy w mieszkaniu.Rozmiary 56-68 Ogolnie mozna powiedziec, ze z ciuszkami jestesmy "ulozeni" zwlaszcza, ze od paru znajomych jeszcze cos dostane
Edytowane przez xxSHINeexx Czas edycji: 2010-04-07 o 14:37 |
|
|
|
#573 |
|
BAN stały
|
Shinee o matko
![]() haha nie jest ze mną tak źle ![]() Moje ciuszki rozmiarki od 50 (tych najmniej) do 86 ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Fajne i duuużo ?
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
to jest trochę?
![]() SHINee niezła kolekcja ciuszków
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam małą kolekcję, nie mam pojęcia co jeszcze potrzeba
![]() Z najmniejszych rozmiarów mam 11szt. kaftaników, 7 szt. body i 4 śpiochy, z większych ( 62-70) 7szt. kaftaników, 20szt. śpiochów, 3szt. spodenki, koszulki 6szt. 6szt. sweterki. Tak przeglądałam to i jak się dziecku zakłada body z krótkim rekawkiem to co do tego? spodenki? sweterek? kompletnie nie mam pojęcia jak takiego malca się ubiera ![]() Teraz muszę się dowiedzieć co jeszcze kupić, czego jest za mało, co najbardziej się przyda. Na razie nie mam jeszcze nic nowego, wszystko jest po mojej chrześnicy. |
|
|
|
#576 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale się zdenerwowałam tymi Waszymi opowieściami o teściach, bratach itd... U TŻ-ta w rodzinie też jest kilka takich osób, które tak reagują na "dziewczynkę" i ogólnie ze mną nie gadają na temat ciąży, jakby to było tabu, ale żeby być takim chamskim, żeby na głos takie bzdury wygadywać to już jest szczyt wszystkiego!
Shineexx Ty mu nic nie tłumacz i żyj swoim życiem a on niech siedzi w domu ze swoją głupią dziewczyną i niech się na sobie wyżywają a nie na Tobie!!! Tacy lidzie mi ciśnienie podnoszą, jak mają zamiar wyrażać swoje puste zdanie to lepiej aby się wcale nie odzywali i tyle. Zobaczyłam teraz te Wasze ciuszki są prześliczne!!!! Ja nie mam ani jednej rzeczy dla maluszka, ale jak poznam płeć to na pewno coś kupię
|
|
|
|
#577 |
|
Raczkowanie
|
U mnie jedynie teściowie popisują się swoją "inteligencją" ale po prostu termin im nie pasuje, bo zawsze o tej porze roku są na grzybach...a ja tu ośmielam się mieć termin porodu... Zresztą jak braliśmy ślub to też była obraza majestatu, bo przecież te grzyby... jakby to było najważniejsze. Mam to gdzieś i tyle. Reszta ludzi jest OK.
Teksty typu "wyśpij się, bo przez następne x-lat nie będziesz spać" albo "napatrz się na swoje cało bez rozstępów" albo "już nigdy nie będzie tak samo" przestały mnie wkurzać, chociaż na początku reagowałam na to strasznie i zastanawiałam się "po co mi to wszystko". A teraz? Wlatują jednym uchem, wylatują drugim. Przestałam się przejmować głupotą i tyle Cieszę się, że jestem w ciąży i cieszę się, ze jak na razie bezstresowo i niemal bezobjawowo to idzie (oprócz brzuszka, który już jest widczny, zmęczenia i trądziku, który doprowadza mnie do szewskiej pasji).I mam nadzieję, że mój maluszek okaże się dziewczynką chociaż mój mąz marzy cichutko o synku. Cudne te wasze ciuszki. Chyba zacznę się rozglądać za czymś dla "siebie".Na razie jestem daleko w tyle ze wszystkim. Czytam o wózkach i co już coś wybiorę to nagle znajduję negatywne opinie i znowu jestem głupia. Zakochałam się w bolderach, teraz czytam, że implast to generalnie be.... ech trudne to. Najtrudniejsze będzie przystosowanie mieszkania. Na razie sprzeczki z rodzicami, w której części domu powinniśmy zamieszkać. Mamy zupełnie inne pomysły na to i oczywiście każda strona twierdzi, że to najlepszy z możliwych pomysłów. Jakoś przejdę i przez to Za tydzień czeka mnie usg. Teraz leci 15 tydzień i 2 dzień Może uda się określić co tam we mnie rośnie? Zobaczymy ![]() A może któraś z Was ma jakąś dobrą metodę na trądzik? Przez wiele, wiele lat miałam święty spokój, a tu normalnie masakra... |
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik szczesliwa dajcie znac po wizycie jak tam i kciuk za wizyte
Ilona to super,ze wszytsko ok i sliczna dzidzia i jednak chłopak gratki kasienka bo zawsze tak w rodzinie jest,ze ktos musi byc gorszy i tez by mi sie przykro zrobilo,ale olej to ważne,ze wy jestescie szczesliwi,a inni niech se robia co chca u mnie rodzice to obojętnie pierwszy wnuk/wnuczka,ale tesciowa chce wnuczke na to ja ,ze od mojej strony to babka nie bedzie nigdy w zyciu i niech córke se prosi o wnuczke( jakby to powiedziec babka bedzie,ale ja i moje dziecko nie bedzie uznawane za babke,nie bede tu opisywac,ale nie toleruje rodzicow tż i mam to tez gdzies) Klarissa ano maluszek sie zawstydzil i nie pokazal co ma a ruchów sie doczekasz i nie smutac sie mi tu,ano jak sie lozysko tak ułożyloa,le jak cie kopnie to bedziesz miec za swoje ![]() ale dziewczyny ciuszkow ![]() ja mam w kartonach na strychu,ale jeszcze nie przegladalam co jest i jeszcze od kolezankem mam dostac oj za duzo tych ciuchow czuje bede miec ![]() aaa chyba dzis w nocy bąbelka poczułam takie pukanie i super to bylo,ale czy na pewno to ale chyba tak super uczucie,ale na kopa wiekszego jeszcze czas
|
#579 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
xxSHINeexx, to samo... Jak tak można Ja mam taką babcię, wokół której wszystko się kręci, a wnuki od syna ma gdzieś i jeszcze to podkreśla.. Więc w ogóle nie mam z nią kontaktu. Na szczęście mój maluszek będzie miał super babcie Obie![]() Dziewczyny, super ciuszki macie dla maluszków, ja na razie nic nie kupuję, jestem taka ciekawa co mama dla mnie odłożyła, a tu trzeba czekać do maja..
|
|
#580 |
|
Raczkowanie
|
SHIN - śliczne ciuszki
![]() potem podczytamteraz jadę po syna, zaraz mam autobus, a na petlę 20 minut drogi, z dwójka ślimnaków to nie wiem, czy zdązę, na razie! |
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
NIKaP-n, ciuszki super i straaasznie dużo ich już masz. Ale to faktycznie już połowa ciąży u Ciebie, więc pewnie też tyle uzbieram do tego czasu
![]() I naprawdę super, że Twój mąż sam zrobi łóżeczko ![]() Ja narazie mam tylko jedną reklamówkę ubranek, które dostałam od szwagierki. Część po jej synku, część nowych ze sklepu, a część używana (np z all). Ogólnie, to mam jakąś awersję do ubrań z lumpeksów, ale jak widzę takie z metkami (trafiają się) to jest ok. Jeszcze ubranka dla maleństwa to też troszkę inna bajka. Takie bobaski raczej nie mają grzybicy/świerzba itp, które mnie odstraszają. Wiem, że głupie podejście i się nie zarażę tak, ale jakoś nie mogę się przekonać... Klarissa, nie dziwię sie, że TŻ rozczarowany. Mój też jak już raz widział dzidzię, to nie pozwolił mi iść samej na następne usg I jak przypomnę sobie jego rozanielony wzrok to nie mam serca mu odmówić Niech się napatrzy, ja za to będę przez 5msc czuła maluszka Co do doradców i innych komentatorów, to szkoda się nawet wypowiadać. I tak, jak już zostało tu napisane - są to zazwyczaj ludzie, którzy nie mają pojęcia o czym mówią, bo nie mają dzieci, albo mają, ale nie byli na nie gotowi. xxSHINeexx, wcale nie takie "trochę" tych ciuszków Super, że już tyle macie. Co do brata - doznałam szoku, jak czytałam... Nie sądziłam, że ktoś tak się może zachować, a już na pewno nie reagować w taki sposób na argumenty... Choć z teściową też miałam podobne "rozmowy" na temat ślubu (podczas organizowania). Ale nie wnikam w szczegóły. Było minęło. teraz jest "super" teściową. Z dzidziusia się cieszy, więc nie narzekam. ![]() IlonaN2, gratuluję 90% synka ^^ Zdjęcie bardzo dobrej jakości i pindolka widać między nóżkami ![]() Dziś w miejscu pracy powiedziałam, że pracować będę max do końca miesiąca... Ludzie zaskoczeni i oczywiście informacja rozeszła się lotem błyskawicy (btw, za sprawą mężczyzny, nie kobiety Dostałam wykład, że ma nie być tak, ze z dnia na dzień zniknę, że powiem, że czegoś nie zrobię, bo jestem w ciąży (Do tej pory robiłam wszystko bez gadania, to czemu teraz bym miała nie chcieć?). No i "pretensje", że mogłam powiedzieć wcześniej, to by się kierowniczka mnie nie czepiała... A 15 min później przyszła kierowniczka sklepu i mnie zjechała, że nie przyszłam we wtorek (wtorki mam WOLNE - pracuję pon+śr+pt) i ona osobiście musiała zrobić to co "powinnam" była zrobić ja Może skomplikowane, ale: pracuję na umowę zlecenia, dla kilku różnych firm i sklep jest tylko moim miejscem pracy. Nie podlegam nikomu z kierownictwa i g**no mają oni do powiedzenia w sprawie mojej pensji, czy godzin pracy. Firmy płacą mi za pracę w wyznaczone przez nie 3 dni w tygodniu, za konkretną liczbę godzin. Śmiać mi się chciało i nawet się z nią nie kłóciłam, tylko poszłam robić swoje Niech mnie cmoknie
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-04-07 o 16:01 |
|
|
|
#582 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam Wam bardzo serdecznie podziękować za gratulacje i za pamięć
Oby te kolejne miesiące zleciały Wam miło i przyjemnie a poród obył sie szybko i dosyć bez boleśnie Pozdrowionka
|
|
#583 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i tez się ostatnio strasznie obzeram, bylismy u tesciów cały dzien a ja tylko yślałam o mojej sałatce z kurczakiem która czekała na mnie w lodówce u mnie w domciu. jak tylko wrócilismy rzuciłam sie na nią jak wygłodniały piesek ![]() Nika...wyprawka śliczna i duuuża....a rozmiar 86 to właśnie mój Domis nosi...a ma rok i 2 mc..tak więc troszke ciuszki poczekają ![]() shine..twoja tez jets pokaźna...mi tez sie tyle uzbierało Cytat:
![]() [QUOTE=NIKaP-n;18410600]Moja siostra się bała, nic nie kupowała, potem szwagier musiał po wszystko biegać, bo Ona leżała po cc... Inna sprawa, że Oni do końca nie wiedzieli- kto się urodzi ![]() QUOTE] Mi tez tz zakupy robił jak leżałąm po cc, nie pozwalał mi nic kupic wczesniej choc bardzo chciałam. Na szczescie miałąm dużo ciuszkow od siostry i bratowej wiec mogłam się wczesniej troszke przygotować. Ale kocyki, wanienki, mydełka itp wsio tz kupował... Cytat:
![]() Cytat:
dziś nawet powiedziałą że z dzieckiem w domu to nigdy nie będzie miała posprzątane, ładnie i czysto... ojj...będzie zła jak sie o drogim dowie.... ![]() Widze że jesteś dziń do przodu, bo ja jestem w 15ti 1dz ![]() A na trądzik ja sudocrem używam na noc na umyta buzię...tak miejscowo... Ja dziś zaszalałąm i przefarbowałam sie na jasny bląd, wczesniej miałam baleyage bląd-brąz... kolorek nie wyszedł tak jasny jak na opakowaniu, ale mi się podoba... niestety pasemka nadal znać....i moje włoski nadal na baleyage wyglądają , tylko teraz złoto, popielate z szczypta blądu ![]() tak na poprawe nastroju chciałam cos zmienić w sobie.... ciekawe co tż powie...po ostatniej wizycie u fryzjera nie był zadowolony
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-04-07 o 17:31 |
||||
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co myslicie o tym wózku?
http://www.allegro.pl/item981199283_...3w1_hilux.html |
|
|
|
#585 |
|
Raczkowanie
|
hejcia
nika PN- super masz te ciuszki, mania kupowania, hehe ![]() Pomidora-kupilismy wozek Jedo bartatina clasic za 350zł gondola+spacerowka i folia do tego, na pasach, jestesmy bardzo zadowoleni z wozeczka, lekki fajno sie buja na tych pasach;odpakowalismy sprawdzilismy i zapakowalismy spowrotem do kartonu by sie nie kurzył. a co z przesadami?hmm...zawsze mozna sprzedac.bo przeciez jesli cos by mialo byc to czy wozek lub lozeczko ma na to jakis wplyw? jednak poszlam popoludniu do klekarza -wirusówka i bez wogole gadania dal mi do konca tyg zwolnienie i mam lezec. przepisal mi homeopastyczne leki na katar, kaszel:stodal, potem do nosa krople i co mnie zdziwilo sól emska? mialyscie cos z tych preparatów? bo u mnie w domu nie sa co do homeopatycznych lekow przekonani, bo uwazaja ze to w polowie woda i oszukuja na tych lekach homeopat. niewiem sama co myslec. tez korci mnie nad kupnem ciuszkow-przyznam sie ze pierwsze zakupy tez juz mamy-z 2spioszki, i z 3 lub 4 body. i proszek do rpania hehe, bo to jednak tez kosztuje ![]() buziaki dla was i do uslyszonka |
|
|
|
#586 | |
|
BAN stały
|
miałam niektóre z tych leków, w starej części wątku wszystko opisane
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
Fajny, choć cięższy od mojego ![]() Czegos mi w nim brakuje, choć kolor malina i grafit ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Dzięki Dziewczyny, stopniowo kupujemy ![]() Ja wiem, że rozmiarek 80, 86 na później, ale to tak różnie wypada, moja siostrzenica jest wysoka i nosi już 80 a w czerwcu ma dop. roczek ![]() Także najmniej kupuję 50-56- bo czasem może tego w ogóle nie założyć
|
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Ja mam dzisiaj jakiś gorszy dzień, bo:
Co do rzeczy dla dzidziusia, to my nic nie mamy i wszystko będziemy musieli sami kupić, jedynie mebelki zrobi mój Tż, bo ma zakład stolarski, trochę ubranek pewnie przyśle mi ciocia ze Stanów. Na razie nic nie kupuję i pierwsze zakupy planuję najwcześniej na lipiec.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-04-07 o 18:39 |
|
|
|
#588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja mama to akurat w drugą stronę Raz, że nie może się doczekać (czasami mam wrażenie, że bardziej niż ja), dwa, że chciałaby "jak najlepiej". Zresztą zobaczymy jak będzie, na razie są jedynie pojedynki na argumenty Podejrzewam, że to ona będzie rozpieszczać dziecko bardziej niż ja i mąż razem wzięci... Tym bardziej, że zostałam jej tylko ja..mój brat zmarł nagle rok temu. A to on miał być pierwszym, który da jej wnuka/wnuczkę...Ech, dziwne to życie. Trzymam kciuki za reakcję TZ na Twoje włosy
|
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Majka ten wózek jest 3 w 1
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun - ooo, to fajnie
Ja dziś jestem jakaś wolno-myśląca
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
widzisz to taki kolejny objaw ciąży, ja też zakręcona i jakaś spowolniona jestem
|
|
|
|
#592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie - i kto powiedział, że z dzieckiem się nie da. Wystarczy tylko chcieć i mieć zdrowego dzieciaczka.
|
|
#593 |
|
Raczkowanie
|
a tak sobie teraz mysle, stosujecie juz jakies kremy na rozstepy tj. bedac na poczatku 2trymestru?a na piersi tez?bo slyszalam ze wartow ciazy juz o brodawki zadbac by potem nie bolaly przy karmieniu co o tym myslicie?
|
|
|
|
#594 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dziś pół dnia przeglądałam wózki i mam już mniej więcej obraz tego czego szukam.Teraz muszę tym wybranym przyjrzeć się bliżej,poczytać opinie i zobaczyć na żywo w sklepie(przetestować) ![]() Nika,shinex-śliczne wasze ciuszkowe zbiory.Pokazałabym swoje,ale nie chce mi się tego wszystkiego wyciągać
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wózek posiadający chyba wszystkie interesujące mnie funkcje, a do tego chyba raczej z tych lżejszych http://www.youtube.com/watch?v=7HmCIpkORF0
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-04-07 o 19:39 |
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, całkiem pokaźna ta twoja kolekcja ciuszków
I bardzo ładna!Astorianko, mnie też wyprowadzają z równowagi teksty o tym, jak to będę wyglądać po porodzie Dra, rewelacja z tym bąbelkiem, gratuluję ruchów Lenko, a dlaczego do maja czekacie z kupnem ciuszków? Ycnan, to rzeczywiście zachowali się z niebywałą klasą w pracy Aaneczko, ja normalnie nie mogę uwierzyć, ze twoja mama ciągle się nawet nie domyśla, że drugie nosisz - ale będzie miała minę Gabisun, ładny ten wózek, ale dla mnie nieodpowiednie coś, co większości się podoba - skrętne koła przednie. Tylko ja dziwak jestem I jeszcze jedno - ja musze koniecznie mieć wózek z amortyzacją na paskach, bo jest bardziej plastyczny. Ten tego nie ma. Ale wizualnie bardzo mi się podoba.Ewcia, bardzo fajny ten twój wózek, podobny trochę do roana, którego my chcemy mieć Majka, wyśpij się, może humor się poprawi My byliśmy na długim spacerze, a że mieszkamy na końcu miasta, to sobie po polach i nad Wisłą piękny spacer zrobiliśmy, po takich bezdrożach - rewelacja! Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-04-07 o 19:42 |
|
|
|
#597 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wózek fajny ale cena 2700 zł za 3 w 1 to dla nas za dużo. Niezła już kolekcja ![]() A ta kolekcja jeszcze większa. Super! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś byłam u lekarza. Z maleństwem wszystko dobrze. Ma już 8cm długości od główki do pupki. Machał rączkami i nóżkami. Zdjęcie troszkę kiepskiej jakości, bo robione usg przez brzuch a podobno 15 tydzień to jest troszkę wcześnie na usg przez brzuch. Następna wizyta za 4 tygodnie, ale kolejne usg dopiero za 7-8 tygodni czyli dopiero połówkowe. I dopiero wtedy poznamy płeć. Dostałam receptę na żelazo, bo wyniki nie za ciekawe. Ktoś bierze? I zdjęcie. Gdyby komuś zabrakło wyobraźni- leży do góry nogami, głowa w dole, nóżki w górze- chyba zgięte.
|
|
#598 | |
|
Zadomowienie
|
W maju będziemy u moich rodziców, a mama odłożyła dla mnie troszkę ciuszków po bracie, chcę je najpierw przejrzeć, a potem dokupić to co mi braknie. Chociaż takie większe rozmiary też planuję kupić, ale na razie zwyczajnie nie mamy czasu.
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Ja żelaza nie biorę, za to taki preparat gdzie jest cynk+ żelazo + jod. A co ci lekarz przepisał?
|
|
#599 |
|
BAN stały
|
Szczęśliwa śliczny maluch
ciocia NIKa czuje chłopca :PJa juz sobie obiecałam, że więcej nie kupuję... ciuszków. Chyba, że dowiem sie 14, że jednak dziewczynka, to wtedy muszę choć kilka różowych... Wózek tak z półtora m-ca przed porodem (gwarancja z reguły 12m-cy), łożeczko mężuś zrobi. Na dniach jedziemy do Ikei, tam kupię wanienkę bo jest śliczna i kosztuje 25zł Moja siorka mówi, że takie Jej najbardziej pasowały.I na tym chwilowo zakończę zakupki ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- kasienka, gabisun, Kasia dawajcie foty tego, co macie |
|
|
|
#600 |
|
BAN stały
|
hejka dziewczyny
![]() U nas bardzo dobrze super...jednym slowem...jestem wreszcie SZCZESLIWA!!!!!!!!! ![]() ![]() i wybralismy narazie imionka...Matylda i Seweryn(chodz jest jeszcze ide pod uwage Bartlomiej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

inne ciuszki mamy jeszcze u mojej mamy w mieszkaniu.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)