Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 16:11   #451
Xawmeli
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Alguien-- czad marinero jak widać , że dzidzia sobie tam tak rośnie i rośnie....będziesz w usa rodzić aaa sami tam mieszkacie czy macie kogoś do pomocy jakby co??
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 16:14   #452
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Ja juz tez wszystko poukladalam i wlasnie tematycznie, tzn body do body, spodenki osobno, koszulki osobno, itd. I staralam sie w jednej kupce np najmniejszy rozmiar body, a w drugiej wiekszy

A wiec prosze - to moj rosnacy brzuszek
laaa teraz to widac jak sobie rosla kruszyna. a ty mama to nawet grama nie przytylas poza brzuszkiem
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 16:16   #453
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Boskie!!!
Stary 2010-04-07, 16:17   #454
aniaa22
Zakorzenienie

ja dzis caly dzien po sklepach latalam. kupilam sobie sporo rzeczy. w h&m leginsy 3/4 z koronka, 2 tuniki i bluzke na ramiaczkach za smieszne 6,90 zl a w outlecie reserved bluze i bluzke taka po domu. no i jeszcze balerinki w ccc i nowe poslanie dla psiaka bo stare zniszczyla. a teraz jedziemy do fryzjera maz na strzyzenie a ja wreszcie grzywke podciac bo jak debil juz wygladam
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 16:20   #455
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
poprosiliśmy siostrę M o kupienie kilku rzeczy dla maluszka w Londynie. Wybraliśmy w necie i na święta przywiozła. Wklejam zdjęcia z netu

Załącznik 3011887Załącznik 3011888Załącznik 3011889
te kapciuchy mnie rozbroily

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wrzucam zdjecia zakupów
ech zazdroszcze kupowania tych sukieneczek

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
No to wrzucam rzeczy mojej małej strojnisi...
Trenczyk czarny, tutaj trochę rozjaśniony by było widać co i jak...
Buciki, w których zakochało się dziecię, sama sobie wybrała i ona te chce i te... i rozmiar jej był, i pasował bardzo dobrze... i ona już ich nie ściągnęła...
Bluzeczka ze snoopym, sukienka w paseczki i pomarańczowa bluzeczka z ciuchlandu - każda sztuka 2zł
No i kolczyki na zmianę... a na koniec mój Pucek!
sliczny plaszczyk

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
Kochana.. wiem że łatwo mówić jak się samemu nie było w takiej sytuacji... ale masz naprawdę wielkie szczęście... mało który mężczyzna zdecydowałby się na takie poświęcenie jak Twój mąż.. jestem pełna podziwu dla niego, musi Cię naprawdę bardzo kochać.. A ojciec dziecka? Olej go.. on kiedyś napewno zmądrzeje i będzie żałował tego co stracił, bo Wasze dziecko będzie miało innego ojca... zobaczysz.. To straszne że jest jeszcze tylu mężczyzn którzy uważają że dziecko to problem kobiety a oni umywają ręce.. ale nie myśl o tym, tylko się ciesz bo jesteś w nprawdę świetnej sytuacji

Ja już po śniadanku i zaraz uciekam na spacerek z koleżanką z pracy która ma urlop W Szczecinie cieplutko i praży słoneczko- aż chce się żyć

W ogóle zachowuję się w ciąży jak furiatka.. co te hormony ze mną robią Wczoraj obraziłam się na męża i płakałam pół dnia (nie powiem Wam za co ta afera bo poprostu mi wstyd) a wieczorem jaks ię zastanowiłam to nie wiedziałam już sama o co mi chodziło hehe.. Biedny ten mój Wojtuś jest ze mną... ale podziwiam go.. jest tak wyrozumiały że szok... przemilczy wszystko, nie denerwuje się, a jak go później przepraszałam to powiedział że on się nie gniewa bo wie że to nie ja tylko moje hormony

Wczoraj zjadłam na obiadek 0,5 kg krewetek w ziołach... mniam mniam... i dziś znowu mam ochotę
calkiem podobnie zachowalam sie w swieta

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
wklejam moją Nadinkę

farminka sliczne zakupy

a bylam u lekarza generalnie wszystko ok tylko kazala mi brac zelazo bo mam anemie z opuchlizna to wyniki sa ok cisnienei tez wiec to typowa ciazowa opuchlizna wkurzylam sie bo wyszla polozna i powiedziala ze pani doktor przymuje tylko do godz 11 tyle pacjentek ile sie uda a reszty nie przyjmie wiec bylam pewna ze mnie nie przyjmie bo byla godz 10.00 a bylo 4 lub 5 kobiet przede mna ale po chwili wyszla i pyta sie ktorej z ciezarnych konczy sie l4 dzisiaj wiec udalo mi sie bo mi sie konczylo i mnie przyjela

no i najwazniejsze jest to ze mam juz samochodzik

a teraz ide siostrzenicy zrobic placki ziemniaczane bo sobie zazyczyla...
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 16:25   #456
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja dzis caly dzien po sklepach latalam. kupilam sobie sporo rzeczy. w h&m leginsy 3/4 z koronka, 2 tuniki i bluzke na ramiaczkach za smieszne 6,90 zl a w outlecie reserved bluze i bluzke taka po domu. no i jeszcze balerinki w ccc i nowe poslanie dla psiaka bo stare zniszczyla. a teraz jedziemy do fryzjera maz na strzyzenie a ja wreszcie grzywke podciac bo jak debil juz wygladam
szalona

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

te kapciuchy mnie rozbroily

ech zazdroszcze kupowania tych sukieneczek

sliczny plaszczyk

calkiem podobnie zachowalam sie w swieta

farminka sliczne zakupy

a bylam u lekarza generalnie wszystko ok tylko kazala mi brac zelazo bo mam anemie z opuchlizna to wyniki sa ok cisnienei tez wiec to typowa ciazowa opuchlizna wkurzylam sie bo wyszla polozna i powiedziala ze pani doktor przymuje tylko do godz 11 tyle pacjentek ile sie uda a reszty nie przyjmie wiec bylam pewna ze mnie nie przyjmie bo byla godz 10.00 a bylo 4 lub 5 kobiet przede mna ale po chwili wyszla i pyta sie ktorej z ciezarnych konczy sie l4 dzisiaj wiec udalo mi sie bo mi sie konczylo i mnie przyjela

no i najwazniejsze jest to ze mam juz samochodzik

a teraz ide siostrzenicy zrobic placki ziemniaczane bo sobie zazyczyla...
super, że wszystko dobrze.....mi żelazo spada też dostałam tabletki za 80 zł heheh...a z nóżkami to hop do góry i odpoczywać
Stary 2010-04-07, 16:34   #457
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

ja mam rozdzielone rozmiarami i bede konkretne rozmiary dzielic chyba wlasnie na typy: body, kaftaniki itd.
Tak właśnie zrobiłam. Podzieliłam szufladę na pół i w jednej części 56 a w drugiej 62.Każdy rozmiar rozdzieliłam na body,śpiochy,pajace itd. Do drugiej szuflady włożyłam rzeczy od 68 w górę i ich jeszcze nie porządkowałam,bo zdążę zanim do nich mała dorośnie Teraz tylko dokupić pozostałe ubranka,proszek i w maju planuję wielkie pranie i prasowanie
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 16:41   #458
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
co do oswiadczyn to moje byly chyba najmniej romantyczne jakie moglam sobie wyobrazic, ale to przeze mnie. a wiec mieszkalismy juz razem i ktoregos razu przez przypadek znalazlam paragon za pierscionek-tzn zamowienie-zaliczka i kiedy ma byc, wiec kiedy nadeszla ta data spodziewalam sie czegos , ale nic i tak przez ok tydzien, wiec wzielam sie za szukanie pierscionka i na szczescie nie udalo sie znalezc chodzilismy do zoo, na kolacje, ja za kazdym razem myslalam TO DZISIAJ MI SIE OSWIADCZY, ale niestety nic sie nie dzialo wiec ktoregos razu zaczelam na niego krzyczec KIEDY W KONCU MI SIE OSWIADCZYSZ?! WIEM ZE MASZ JUZ TEN PIERSCIONEK!!! ILE MAM CZEKAC?! IDZIEMY DO RESTAURACJI! wiec poszlismy i sie oswiadczyl)) pierscionek jest najcudowniejszy jaki moglabym sobie wymarzyc!
nie myslcie, ze moj tz to jakis niesmialy typ, normalnie jest baaardzo pewny siebie, tylko wtedy trema go zjadala))
ach ci faceci

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

niezawsze - masz rację, czas szybko płynie. Nie mogę uwierzyć, że to juz 24 tc ...

Byłam w firmie, wygłaskali mnie wycałowali
Zmęczyłam się strasznie, chyba się położę. Aaaaaaa... jeszcze spacer z psem.

Pisałam Wam wcześniej o prezencie z firmy - wózku Dzisiaj powiedzieli mi, że to będzie wielofunkcyjny więc dostanę gondolę, spacerówkę i fotelik Kocham tych ludzi!!!!! Super !!!! tak się cieszę

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 16:43   #459
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

misiulka w końcu widać, że jesteś w ciąży, fajnie zaczął rosnąć
agravka nieźle z tymi oświadczynami, pewnie dopiero stresa miał jak tak wyskoczyłaś hehe
Wszystkie wasze ciuszki ładniutkie.
Z mojego spania nic nie wyszło, chciałam się zdrzemnąć, ale nie potrafiłam zasnąć, więc wstałam i strzeliłam sobie kawę mrożoną i jakoś odżyłam.
I mam postanowienie, że biorę się za angielski po raz setny hehe. Człowiek tyle lat się uczył, a głupi jak się nie używa, przynajmniej ja zapominam.
hd tylko pozazdrościć firmy w której pracujesz.
ania ty zakupocholiczko hehe, pokazuj co kupiłąś

http://www.suwaczki.com/tickers/p19udqk3hvo2onfw.png

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-04-07 o 16:44
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 16:43   #460
Carmena_
Raczkowanie

anoxa jak to jest w końcu z tym L4? bo w końcu kiedyś już naprawdę nie będę miała siły męczyć się z tym krzyżem czy brzuchem, schylaniem, dźwiganiem itd. a mój ginekolog z tego co zauważyłam nie zareagował jak powiedziałam że mam straszne bóle pleców (nie pytałam o L4 tylko chciałam reakcje zobaczyc i zapytałam o fastum) i moje pytanie brzmi tak: czy L4 dostaję się na 2 tygodnie i potem już się tylko przychodzi na wizyty przedłużać, czy można dostać na dłuższy okres?

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 16:46   #461
hd2005
Zakorzenienie

Lilka - kawa mrożona ...mmmm ale mi smaka narobiłaś Chyba się skuszę

Stary 2010-04-07, 16:50   #462
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:

Pisałam Wam wcześniej o prezencie z firmy - wózku Dzisiaj powiedzieli mi, że to będzie wielofunkcyjny więc dostanę gondolę, spacerówkę i fotelik Kocham tych ludzi!!!!! Super !!!! tak się cieszę
Ale Ci dobrze
U mnie na nieużywanym łóżku leży teraz wózek,fotelik i przewijak i sprawiają wrażenie okropnego bałaganu.Przed chwilą była właścicielka mieszkania i rzuciła mi takie spojrzenie jak zobaczyła tą kupę rzeczy,że aż miałam ochotę jej coś powiedzieć,ale sama nie zaczęła,więc nie miałam okazji się bronić No bo gdzie ja mam to trzymać jak miejsca nie ma? Trzeba wynieść to łóżko,zrobić przemeblowanie i jakoś to będzie wyglądało,ale dopiero wczoraj wieczorem przyjechaliśmy,TŻ jeszcze w pracy,a i tak sam nie da rady wziąć łóżka pod pachę i wynieść,więc sobie takich spojrzeń nie życzę...
Stary 2010-04-07, 16:51   #463
hd2005
Zakorzenienie

Dziewczyny, muszę się pochwalić
Na wątku dla osób zajmujących sie hand made zorganizowaliśmy wymiankę. Każdy wylosował 1 osobę, dla której miał przygotować prezent. Dostałam śliczne nietuzinkowe kolczyki.
Kocham niepowtarzalne przedmioty !!!
Załącznik 3012995Załącznik 3012996

Stary 2010-04-07, 16:54   #464
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Na wątku dla osób zajmujących sie hand made zorganizowaliśmy wymiankę. Każdy wylosował 1 osobę, dla której miał przygotować prezent. Dostałam śliczne nietuzinkowe kolczyki.
kolczyki piękne,piękna Ty...tam z tyłu kuchnia??uwielbiam biel jej czystość...poprostu piękna jest i te pokrowce na krzesła ah...
Stary 2010-04-07, 16:57   #465
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

hd bardzo fajne te kolczyki, ja aż takich dużych nie noszę, ale te są bardzo ciekawe i pasują do ciebie
Stary 2010-04-07, 17:04   #466
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
kolczyki piękne,piękna Ty...tam z tyłu kuchnia??uwielbiam biel jej czystość...poprostu piękna jest i te pokrowce na krzesła ah...
dziękuję

w tle przedpokój (na ścianie zdjęcia z naszych wojaży) i pokój (biały z krzesłami)

Stary 2010-04-07, 17:04   #467
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Chciałam sobie dzisiaj kupić strój, kąpielowy ale jakieś same wyszczuplające są, że brzuch za bardzo spinają. Kurde a w sobotę jadę do aquaparku do Wrocławia, chyba na golasa będę jak nic nie kupię.
Miłego dnia mamuśki i dobranoc hehe
tez chce do aqua!!! ciekawe jak sie "pływa" z brzuchem... i jak sie wyglada z nim w stroju hihi
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 17:04   #468
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd bardzo fajne te kolczyki, ja aż takich dużych nie noszę, ale te są bardzo ciekawe i pasują do ciebie
kół nie nosiłam 100 lat ale te mnie powaliły

Stary 2010-04-07, 17:07   #469
Xawmeli
Rozeznanie

rozumiem...i tak pięknie
muszę się ruszyć po mopa do łazienki...
Stary 2010-04-07, 17:12   #470
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

idealne też się zastanawiam jak z brzuchem się pływa, ale pewnie fajnie bo odciąża kręgosłup, a co do stroju to dopiero poluję na jakiś, bo dzisiaj się namierzyłam, ale wszystkie cisną w brzuch.
Stary 2010-04-07, 17:12   #471
niezawsze
Zakorzenienie

Wrzucam wam kiedys obiecane foty, niestety bluzki pogniecione bo sa leiste, a ta szara bluzke dostalam od przyjaciolki z hm mama na urodzinki.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 17:15   #472
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Wrzucam wam kiedys obiecane foty, niestety bluzki pogniecione bo sa leiste, a ta szara bluzke dostalam od przyjaciolki z hm mama na urodzinki.
ale słodki brzusioooooooooo
super wyglądasz......
Stary 2010-04-07, 17:16   #473
Carmena_
Raczkowanie

niezawsze jaki ty masz ogromny ten brzuchol a bluzeczki jak dla mnie ładne, sama o takich myślałam bo fajnie w nich brzuch wygląda (chodzi mi o tą pierwszą i drugą) i przede wszystkim jest wygodna (na taką wygląda )

maleństwo
Stary 2010-04-07, 17:22   #474
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

niezawsze ale masz fajnego brzuchola, a te bluzki to te z orsay? Ja chce taki duży balkon!!!
Stary 2010-04-07, 17:25   #475
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Tak właśnie zrobiłam. Podzieliłam szufladę na pół i w jednej części 56 a w drugiej 62.Każdy rozmiar rozdzieliłam na body,śpiochy,pajace itd. Do drugiej szuflady włożyłam rzeczy od 68 w górę i ich jeszcze nie porządkowałam,bo zdążę zanim do nich mała dorośnie Teraz tylko dokupić pozostałe ubranka,proszek i w maju planuję wielkie pranie i prasowanie
Kurcze wiecie co ja tez zaczelam segregowac wszystko i musze wam powiedziec, ze niektore rzeczy 56 sa wieksze niz 62 i to nawet tej samej firmy!!! wiec mysle, ze poukladam je przykladajac do siebie bo dzidzia moze wyrosnac z niektorych nawet nie zakladajac ich ani razu :/

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
anoxa jak to jest w końcu z tym L4? bo w końcu kiedyś już naprawdę nie będę miała siły męczyć się z tym krzyżem czy brzuchem, schylaniem, dźwiganiem itd. a mój ginekolog z tego co zauważyłam nie zareagował jak powiedziałam że mam straszne bóle pleców (nie pytałam o L4 tylko chciałam reakcje zobaczyc i zapytałam o fastum) i moje pytanie brzmi tak: czy L4 dostaję się na 2 tygodnie i potem już się tylko przychodzi na wizyty przedłużać, czy można dostać na dłuższy okres?
L4 na 30 dni sie dostaje i sie przedluza, w szczegolnych okolicznosciach daja do konca ciazy, ale raczej tego nie praktykuje sie.
A Ty idz na zwolnienie i nie mecz sie tak!!! Znajdz kogos kto Ci je da to Twoje swiete prawo.

Cytat:
Fajowe te kolczyki, czasami zaluje ze nie mam uszu przebitych...

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
niezawsze ale masz fajnego brzuchola, a te bluzki to te z orsay? Ja chce taki duży balkon!!!
Orsay i leza super, mysle ze na cala ciaze starcza mi z brzucholem. No a balkonu moge Ci oddac kawalek ;P, ale sa wieksze ten ma tylko 12 m2 z hakiem Ania tez chyba ma duzy balkonik?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 17:29   #476
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

12m balkon, kurde dawaj kawałek, ja mam taki, że zrobię jeden krok w przód i 3 w bok i to takie malutkie hehe
Stary 2010-04-07, 17:29   #477
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
jak z orsaya to proszę o cenę, to się tam wybiorę

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

L4 na 30 dni sie dostaje i sie przedluza, w szczegolnych okolicznosciach daja do konca ciazy, ale raczej tego nie praktykuje sie.
A Ty idz na zwolnienie i nie mecz sie tak!!! Znajdz kogos kto Ci je da to Twoje swiete prawo.
no właśnie ten prywatny lekarz mi powiedział że jak te plecy dalej mi się będą dawac we znaki i w ogóle lub jak będzie mi już ciężko z brzuchem-to mi da, tyle że nie zapytałam na ile może je wystawic, a wiadomo-za wizytę muszę zaplacic każdorazowo, więc jakby tak zwolnienie 14dniowe to wtedy 160 złotych na miesiąc nie moje. dlatego pytam

maleństwo
Stary 2010-04-07, 17:30   #478
farminka
Wtajemniczenie

niezawsze z tymi rozmiarami to tak jest niestety... Dlatego mi sporo czasu z tym zeszło,bo też tak robiłam. Najgorzej z ubrankami z pepco-są fajne,ale te rozmiary to z palca wyssane.Na przykład pajace-jeden na 0-3 miesiące,a drugi na 6-9 miesięcy,a są dokładnie takie same i odpowiadają mniej więcej rozmiarowi 62 wg normalnej rozmiarówki.Przynajmniej tymczasowo je tak przyporządkowałam
Stary 2010-04-07, 17:32   #479
papeteria
Zakorzenienie

Pospałam sobie troszke
carmena
śmiałam się z niego i chyba mówiłam , że sobie kupił , ale to było 7 lat temu więc dokładnie nie pamiętam
co do kłucia to nie wiem ale czasem mnie tak w pochwie kłuje ...a wczoraj to czułam jak mi się mały główką wbija na dole na środku , miał czkawke.
farminka urocze ciuszki
hd ślicznie i powiedzże znowu masz bezbarwną pomadkę
alguien świetna galeria
agravka dobre też bym nie wytrzymała
anoxa jutro na obiad beda placki chyba
niezawsze ślicznie wyglądasz i fajne ciuszki
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 17:36   #480
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
idealne też się zastanawiam jak z brzuchem się pływa, ale pewnie fajnie bo odciąża kręgosłup, a co do stroju to dopiero poluję na jakiś, bo dzisiaj się namierzyłam, ale wszystkie cisną w brzuch.
czesc!
fajnie się pływa, nie czuć wagi, tylko trzeba trochę uważać bo (przynajmniej mnie) brzuszysko ciągnie jak za długo pływałam...
a najlepiej wygląda na plecach jak tylko głowę i brzuch z wody widać

niezawsze - fajny brzucholek prawie taki duży jak mój :P zaraz porobie zdjecia i wkleje
ps. wreszcie się dorwałam do kompa... tylko że muszę za godzinę iść do pracy :/ ale trochę was nadrobiłam

no i zdjęcie z brzuchem w stroju kąpielowym

Edytowane przez jaszczka
Czas edycji: 2010-04-07 o 17:40
jaszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości