Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 14:07   #421
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cześć mamusie ja dziś zakuwam do testu z angola już mam dosyć chodzenia na niego ale kasy mi nie zwrócą gdybym przestała więc chodzę a tak mi się nie chce
hd2005 śliczne ciuszki a buciki
agravka urocze te ubranka
bassienkaw widzę, że zakupy znowu się udały no i modeleczka śliczna
anuszka1401 bardzo ładna ta tunika chociaż ja nie lubię takich koszulowych ale na białą bym się skusiła.
Xawmeli córcia sama słodycz.

To ja wrzucam dwie fotki pierwsz 25tc i druga z dnia dzisiejszego czyli 27tc a w tle moja Tusia się załapała.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:15   #422
żabka19
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Zabka do Zwolinskiego idziesz?
Niestety nie Zaluje bo mial tyle swietnych opinii . Dzwonilam tam po tym jak mi go polecilas i pani z recepcji kazala mi przyjsc do 25 tc ,niesety pierwszy wolny termin byl jak ja zaczynam 27 :/

Jakie badania krwi wykonuje sie w II trymestrze ciazy? Chcialabym w piatek isc do laboratorium i wykonac serie najwazniejszych badan.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:15   #423
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie ja dziś zakuwam do testu z angola już mam dosyć chodzenia na niego ale kasy mi nie zwrócą gdybym przestała więc chodzę a tak mi się nie chce
anuszka1401 bardzo ładna ta tunika chociaż ja nie lubię takich koszulowych ale na białą bym się skusiła.

To ja wrzucam dwie fotki pierwsz 25tc i druga z dnia dzisiejszego czyli 27tc a w tle moja Tusia się załapała.
Bardzo zgrabny. Ile przytylas?
Stary 2010-04-07, 14:18   #424
papeteria
Zakorzenienie

żabka co do chrzcin nie mam pojecia my daliśmy kase bo tak najwygodniej a teraz drugie sie szykują 25 kwietnia.
Podobaja mi sie bukieciki z pieluch , ubranek albo skarpetek
fajny ten rowerek
carmena super, że wszystko ok
roztrzepaniec super, że wszystko ok
a co do ojca małej gówniarz niedojrzały i tyle
Też mam teraz chyba z 6 różnych badań...
caprica
agravka a co do żylaków to bolały zauważyłaś je sama ? mnie naczynka zaczynają strasznie pękać i też smaruje maścią z arniki.
hd, agravka, basienka urocze ciuszki i Łucja
anuszka jak najbardziej, bardzo fajna bluzeczka
zuziunia fajnie z tymi zareczynami
carmena ja dostałam pierścionek na gwiazdkę razem z setką chusteczek higienicznych tylko nie wiem czy te chusteczki były przeznaczone dla mnie czy dla niego w razie odmowy
basienka niewesoło z tymi skokami ciśnienia ja mam raczej wysokie ale stabilne
xawmeli jaka słodka
misiulka ślicznie malutki brzuś
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:23   #425
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

alutka78 licząc od wagi wyjściowej to 3kg ale na począku schudłam 2 kg więc licząc od wagi po schudnięciu wychodzi 5kg.
papeteria

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-04-07, 14:35   #426
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Mam prawie identyczny brzuch jak ty w 25tc

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

papeteria i nie zapytałaś na co te chusteczki ?ja ciekawska jestem i pierwsze to nie zareagowałabym na pierścionek tylko "a po co mi te chusteczki" pewnie myślał że się wzruszysz i będą Ci potrzebne symbolika tych chusteczek mnie teraz nieco zastanowiła osobiście to lubię wyszukiwac głębszych znaczeń np. jak przyjmę pierścionek to będę żałowała i płakała w te chusteczki pewnie

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

ej dziewczyny odczuwam takie mocne kłucie na samym dole brzucha. trwa to minutę i za 2minuty znowu się zaczyna...co to jest?

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:40   #427
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Carmena tez miałam takie kłucia tak jaby mnie jajnik kuł i gin powiedział, że to normalna sprawa i nie ma się czym martwić chociaż jak mu o tym powiedziałam to mnie zbadał ginekologicznie ale wszystko było wporządku.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-04-07, 14:42   #428
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Niestety nie Zaluje bo mial tyle swietnych opinii . Dzwonilam tam po tym jak mi go polecilas i pani z recepcji kazala mi przyjsc do 25 tc ,niesety pierwszy wolny termin byl jak ja zaczynam 27 :/
Gdzie idziesz i do kogo? Tam jeszcze Renata Jaczynska przyjmuje i tez jest super, moja kolezanka byla. Na Targowej dr Salti tez podobno swietny i z dzwiekiem usg robi. A co do badan ja narazie mam glukoze, mialam toksoplazmoze jeszcze raz i morfologie zwykla.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:44   #429
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość

ej dziewczyny odczuwam takie mocne kłucie na samym dole brzucha. trwa to minutę i za 2minuty znowu się zaczyna...co to jest?
Mnie też się zdarzają takie bóle. Tylko w różnych miejscach Wczoraj w drodze do Bydgoszczy miałam wrażenie, jakby mnie kłuło na samym wylocie pochwy. Samo przejdzie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:44   #430
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Carmena tez miałam takie kłucia tak jaby mnie jajnik kuł i gin powiedział, że to normalna sprawa i nie ma się czym martwić chociaż jak mu o tym powiedziałam to mnie zbadał ginekologicznie ale wszystko było wporządku.
Tez mam te klucia w boku cos ala kolka i to normalne gin powiedzial, ze sie rozciaga i juz.

Maciuś
Stary 2010-04-07, 14:46   #431
Carmena_
Raczkowanie

po 4 seriach przeszło ufff okropne uczucie! miałam to na samym środku na dole, niżej niż wysokość kości biodrowej więc się wystraszyłam

więc jak reszta dziewczyn z tymi oświadczynami ?ciekawska jestem nooo

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-04-07 o 14:48
Stary 2010-04-07, 14:53   #432
Xawmeli
Rozeznanie

dziękuję za opinie sama nie mogę się napatrzeć i nadziwić...nie było mnie chwilke bo u mnie piekne słońce i byłam na dworku a wy tak dużo napisałyście....nadrobiła m
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:54   #433
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
o matko a ja po tych świętach jeszcze bardziej zmęczona a od wczoraj pogoda jest tak straszna że mam taką zmułe że szok ;/ nie mam sił na nic nawet mi się pisac nie chciało no poprostu bym przeleżała cały dzień w łóżku a tu musze się uczyć bo w sobote poprawke mam ustną bardzo trudną a nawet jeszcze nie zaczełam i nie umiem się zmusić ;/

a od 3 dni mi brzuch na noc twardnieje brałam nospe ale nie bardzo pomaga ale nie marwie się bo to nie cały czas tylko zazwyczaj wieczorem ale wspomne o tym za tydzień ginowi

i tak piszecie jak to was maluchy kopią a ja dzisiaj zaczynam 23 tydzień i mój jakoś albo bardzo spokojny albo nie wiem ;/
czasem zdarza się ze w ciagu 3 dni czuje tylko z 5 puknięc i nie ma czegoś takiego że szaleje, puknie góra 10 razy i spokój a zazwyczaj to w ciągu dnia z 2 razy się zdarza ze puknie 3-4 razy i tyle
to normalne jest ?
Mój też mało jest ruchliwy, teraz czuję jakby bulgotanie w brzuchu ale codzień ok 3 w nocy jak leżę na boczku to daje mały popis i wiem, że wszystko jest ok. Za dnia raczej nie czuję dużych puknięć, bardziej takie fikołkowanie w środku
Cytat:
no właśnie mnie to nie rusza bo te które tam rodzą to rodzą naturalnie bez znieczulenia, a ja będę chciała Z. Dlatego też zapytałam czy któraś jest zainteresowana
Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
No wlasnie z tym paleniem. Przed ciaza palilam dosc sporo jak i przebywalam w zadymionych pomieszczeniach (taka mialam prace). Myslalam, ze jak bede w ciazy to mnie odrzuci, niestety tez popalam, ale bardzo malo. Jest to mozna powiedziec kropelka w morzu. Jesli chodzi o alkohol to w swieta wypilam pol lampki winka z sokiem pomaranczowym, jak tz pije piwko to lyczka wezme. Rozmawialam ze swoim lekarzem i on powiedzial mi, ze ciaza to nie choroba, ze z niektorych rzeczy powinno sie korzystac z umiarem. Jesli organizm nie odzrzucil samoistnie niektorych rzeczy to znaczy, ze sa one mu w jakims stopniu potrzebne. Nie chce zeby ktos mnie zle zrozumial, ze mozna pic i palic itd.

Super, ja tez chce juz znac plec. Robic zakupy sukieneczek albo niebieskich spodenek.

Pochwal sie ta posciela.

Mysle, ze bedzie ok. Ja ide w czerwcu na wesele, wlasnie na poprawiny chce kupic podobna bluzke.

Slodziutka!!!
Myślałam już że ja jestem "wyrodna". Mnie papierosy nie odrzuciły kompletnie, a nawet jeszcze bardziej mi się chciało palić. Nie potrafię tego wytłumaczyć ale mimo mdłości to musiałam zapalić.
Cytat:
alkoholu się nie tykam. jedynie raz ostatnio wzięłam małego łyczka piwa żeby spróbować czy mi smakuje w ciąży. a tak to nie widzę potrzeby. Gorzej z papierosami. Przebywam cały czas wśród palaczy więc tak czy siak jestem narażona na wdychanie, a jeśli chodzi o mnie to wypalam po pól papierosa po posiłku, bo wtedy najbardziej nie umiem przestać myśleć o nim. Najgorzej jest jeszcze jak gdzieś wychodzę do baru. Wszyscy palą, piją a ja przy tym soczku bez papierosa. Dlatego nie lubię teraz do nich chodzic, może się przyzwyczaję jak się ociepli, bo wtedy to często znajomi w barach (na tarasach) siedzą.
Ja popalam, a nawet można powiedzieć, że palę, czułam się z tym okropnie na początku i cały czas czekałam na moment aż mnie faktycznie odrzuci, niestety takowy nie nastąpił.
Mój lekarz ostatnio "oo kaszelek, przeziębiona?" a ja że nie że mam taki kaszel od zawsze (od fajek czasem się "odkaszluje" ) a on "papieroski...?" a ja znowu " od zawsze mam taki" i tu nastąpił mój nerwowy śmieszek bo myślałam, że mnie opierniczy ale nic nie powiedział.
Wiem, ze nie ma co się tym bronić i usprawiedliwiać ale niektórzy lekarze nie pozwalają rzucać palenia w czasie ciąży, każą ograniczyć ale nie rzucać.

Ja rzucić nie potrafię, nigdy nie umiałam, nawet jak byłam chora, ze oddychać nie mogłam bo piszczało i świszczało to zapalić musiałam.

już mi dziewczyny pisałyście o szkodliwości palenia, o konsekwencjach także ja to wszystko wiem, wiedziałam nawet wcześniej dlatego tym razem nie musicie.

Co do alkoholu to w ciąży spróbowałam łyka desperadosa - bo był w domu a nigdy nie piłam a tż chciał wyżłopać to chociaż spróbować chciałam, dwa łyki wina w święta BN, szampana trochę w sylwestra i lampka szampana w nasz ślub

No i mi trochę smutno, że jestem największy grubas wśród nas
Ja to się już boję na wagę wchodzić, tym bardziej, ze gdzie na wagę nie wejdę to jest całkiem inna, nie żeby się różniła 0,5 kilo ale nieraz jest to 3 kilo!
Aha i obwód brzucha w pępku nadal 105cm - tyle samo miałam miesiąc temu jak byłam mierzona do przymiarki sukni ślubnej.
Więc ja chyba się ubijam sama w sobie bo nawet mąż nie widzi bym tyła a waga rośnie No i już nie wiem czy to tłuszcz czy woda czy co.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:01   #434
farminka
Wtajemniczenie

No nareszcie mniej więcej nadrobiłam...
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Uwaga, wklejam moj brzuszek - 30t 2d
Ale fajnie-bębenek rośnie a nic poza nim.Dalej jesteś taka chudzinka jak przedtem
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

zmierzylam sie i w pepku mam juz 94
Też tyle mam A jak się najem i mała się wypnie to nawet do 96 dochodzę.A ostatnio ma skłonności do wypinania się w okolicy pępka.Chyba chce uparcie jednak wypchnąć mi go na zewnątrz

To teraz lecę zgrać zdjęcia ubranek i zaraz Wam pokażę
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:05   #435
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Gdzie idziesz i do kogo? Tam jeszcze Renata Jaczynska przyjmuje i tez jest super, moja kolezanka byla. Na Targowej dr Salti tez podobno swietny i z dzwiekiem usg robi. A co do badan ja narazie mam glukoze, mialam toksoplazmoze jeszcze raz i morfologie zwykla.
Ide do przychodni "Alfa lek" na Nowym Swiecie do dr Turowskiego. Bylam u niego na USG w 12 tc nie bylam zbytnio zadowolona ,wszystkie informacje musialam od niego wyciagac,zdjecia z USG kiepskie. Bo widzisz teraz nie jestem w dobrym okresie ani na polowkowe (bo juz za pozno) ,ani na badanie w III trymestrze bo te robi sie chyba od 30 tc. ,a ja w 29tc. juz wracam do No. U tego na Targowej tez chyba patrzylam i tez do 25 tc. zaraz jeszcze poszukam w necie namiarow i moze cos znajde bo chcialabym isc w na USG w piatek ,najpozniej poniedzialek. A w 29 tc. jeszcze raz pojde to juz moze wtedy do jakiegos dobrego lekarza

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:06   #436
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Poczytalam was troche, co do chrzcin...to najlepiej zapytac co potrzebuja
A jesli chodzi o konskwencje swoich decyzji, mam nadzieje ze bede konswkwetna bo widzie innych bledy i mam nadzieje ze nie bede ich popelniac...jestem padnieta...mam jakis zly tydzien....czekam na TZ i chyba sie poloze...mala szaleje, ale to dobrze
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:12   #437
Carmena_
Raczkowanie

Siala_Bala dobrze że został poruszony ten temat. Troszkę się obawiałam przyznać bo zostanę naskoczona Moja mam paliła ze mną w ciąży i żyję, nawet na podtrzymaniu no ale jak widać silna jestem też wiem że truję dziecko ale jak mam chęć po posiłku to nie myślę-mózg zaczyna mi przypominać o papierosie...zaczynam chodzić po pokoju, puszczam muzykę i dupa-ciągnie jak skur a kiedyś myślałam że to będzie łatwiejsze.
W ogóle to widziałam wczoraj ciężarną z wielkim brzuchem co szła z papierosem, nie chodzi mi o sam fakt palenia tylko że ma ona odwagę tak sie patoszyc w miejscach publicznym z tą fajką ja bym się w życiu nie pokazała żeby uniknąć komentarzy czy głupich spojrzeń.

maleństwo
Stary 2010-04-07, 15:20   #438
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ide do przychodni "Alfa lek" na Nowym Swiecie do dr Turowskiego. Bylam u niego na USG w 12 tc nie bylam zbytnio zadowolona ,wszystkie informacje musialam od niego wyciagac,zdjecia z USG kiepskie. Bo widzisz teraz nie jestem w dobrym okresie ani na polowkowe (bo juz za pozno) ,ani na badanie w III trymestrze bo te robi sie chyba od 30 tc. ,a ja w 29tc. juz wracam do No. U tego na Targowej tez chyba patrzylam i tez do 25 tc. zaraz jeszcze poszukam w necie namiarow i moze cos znajde bo chcialabym isc w na USG w piatek ,najpozniej poniedzialek. A w 29 tc. jeszcze raz pojde to juz moze wtedy do jakiegos dobrego lekarza
Ja mam namiary na dobrego lekarza w Wawie.
http://www.prolifemc.pl Lekarz nazywa się Rafał Zdun

Kilka znajomych chodziło i polecają.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:21   #439
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala_Bala dobrze że został poruszony ten temat. Troszkę się obawiałam przyznać bo zostanę naskoczona Moja mam paliła ze mną w ciąży i żyję, nawet na podtrzymaniu no ale jak widać silna jestem też wiem że truję dziecko ale jak mam chęć po posiłku to nie myślę-mózg zaczyna mi przypominać o papierosie...zaczynam chodzić po pokoju, puszczam muzykę i dupa-ciągnie jak skur a kiedyś myślałam że to będzie łatwiejsze.
W ogóle to widziałam wczoraj ciężarną z wielkim brzuchem co szła z papierosem, nie chodzi mi o sam fakt palenia tylko że ma ona odwagę tak sie patoszyc w miejscach publicznym z tą fajką ja bym się w życiu nie pokazała żeby uniknąć komentarzy czy głupich spojrzeń.
No ja nie palę "na widoku" - nie chciałoby mi się wysłuchiwać umoralniania przez przechodniów, których widzę pierwszy raz w życiu, albo tym bardziej jakichś głupich odzywek. Palę w domku, zaplę jak jadę autem, zapalę jak odwiedzam mamę.
Ale mój tż to przegiął kiedyś... byliśmy w markecie i on przy kasie pakował już zakupy a ja poszłam kawałek pasażem żeby chleb kupić a ten się drze "teee fajki se kup" Myślałam że go zabiję.. wiem, że miał na myśli, ze trzeba kupić bo w domu już nie ma ale mógł to zrobić dyskretniej xD

Moja mama też paliła w ciąży, chciała mnie okłamać, ze niby nie ale jej nie wyszło
Powiedziała, że ograniczyła do 5 na dzień ;] ale nie wiem czy w to wierzyć :P
Mama mojego kolegi też paliła w oby ciążach - kolega ma problem z sercem - niedomykalność zastawki mitralnej xD ale jego siostra to okaz zdrowia.
Co do tego serca to nic groźnego, jedynie jak wstaje z łóżka to nie może się zerwać hop siup bo mu się zakręci w głowie
Na szczęście wiem, że mój maluch ma zdrowiusieńkie serducho

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-04-07 o 15:24
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:22   #440
farminka
Wtajemniczenie

Stary 2010-04-07, 15:32   #441
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
urocze
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:35   #442
Carmena_
Raczkowanie

Siala_Bala moge sobie wyobrazić Twoją minę mnie by też zatkało mojemu się jeszcze nie zdarzyło na szczęście.Ale ja tam fajek sobie nie kupuję, pokradam rodzicom bo wiem że jakbym kupiła to bym wypaliła więcej

farminka jak dla mnie śliczne, a w szczególności czerwona sukieneczka ja też chcę córę

maleństwo
Stary 2010-04-07, 15:39   #443
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja juz wstalam bo ide dzis do gina na usg, jestem starsznie ciekawa jak tam moja dzidzia
Trzymam kciuki i czekamy na relacje

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki! Wpadłam powiedzieć dzień dobry. Jem śniadanko i do pracy. Nie mam teraz w ogóle czasu. Byłam wczoraj w szkole rodzenia na 1 zajęciach. Położna bardzo fajna. Myślę, że będzie dobrze.
Może Was nadrobię jutro.
Miłego dnia
To milego dnia i wracaj do nas jutro

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Cześć Tydzień tylko mnie nie było, a tu już kolejna część nie nadążam za Wami a nieobecność spowodowana oczywiście świętami, a po miałam tyle prania, że od wczoraj nic innego nie robie tylko piorę. Co do dzidziusia to nadal nie wiem czy to chłopczyk czy dziewczynka, bo na USG odwrócił się pleckami. Chyba pójdę na to USG 3D tylko muszę znaleźć ginekologa, który robi je w miarę tanio, bo ostatnio krucho z kasą, a po świętach tym bardziej.
wow, ja bym chyba nie wytrzymala z niepewnosci, bo czekalam tylko, zeby poznac plec i moc zaczac kupowac ubranka. A kiedy masz planowe nastepne zwykle usg?

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Nie mogę doczekać się jutra moje USG !!!!
Super Czekamy na wiesci wtedy

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
No to wrzucam rzeczy mojej małej strojnisi...
Sliczne Basiu! Naprawde mala strojnisia z niej

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
wklejam moją Nadinkę

Cytat:
wrzucam dwie fotki pierwsz 25tc i druga z dnia dzisiejszego czyli 27tc a w tle moja Tusia się załapała.
Wow, sliczny i zaokragla sie wreszcie

farminka wszystkie ciuszki cudowne!!

Zrobilam wczoraj kompozycje mojego brzuszka przez kilka tyg, to zaraz wkleje
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:43   #444
farminka
Wtajemniczenie

Mnie też najbardziej podoba się sukieneczka I jeszcze te spodenki różowe,bo mają taki fajny krój.
Zrobiłam dzisiaj porządek z ubrankami małej-poukładałam rozmiarami i typami i tyle tego jest,że przestaje mi się mieścić w komodzie A jeszcze trochę muszę dokupić,bo w tym najmniejszym rozmiarze brakuje mi paru rzeczy-jedne śpiochy jednak nie wystarczą
Stary 2010-04-07, 15:49   #445
Carmena_
Raczkowanie

Alguien dajeeeesz!

farminka no właśnie przypomniałaś mi jedną kwestie...układania ubranek. na jakimś wątku oglądałam sposoby dziewcząt na układanie i sortowanie ubranek w szafie. jedne układały według typów ubranek (body do body itd.), inne według rozmiarów,a jeszcze inne jeszcze inaczej jaki jest Waszym zdaniem najlepszy sposób?

maleństwo
Stary 2010-04-07, 15:53   #446
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Alguien dajeeeesz!

farminka no właśnie przypomniałaś mi jedną kwestie...układania ubranek. na jakimś wątku oglądałam sposoby dziewcząt na układanie i sortowanie ubranek w szafie. jedne układały według typów ubranek (body do body itd.), inne według rozmiarów,a jeszcze inne jeszcze inaczej jaki jest Waszym zdaniem najlepszy sposób?
Ja juz tez wszystko poukladalam i wlasnie tematycznie, tzn body do body, spodenki osobno, koszulki osobno, itd. I staralam sie w jednej kupce np najmniejszy rozmiar body, a w drugiej wiekszy

A wiec prosze - to moj rosnacy brzuszek
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:55   #447
agravka
Wtajemniczenie

farminka-zakupy rewelacja! ja tez wlasnie musze uporzadkowac rzeczy dla malej, bo narazie wszystko razem na jednej polce upchniete
carmena co do oswiadczyn to moje byly chyba najmniej romantyczne jakie moglam sobie wyobrazic, ale to przeze mnie. a wiec mieszkalismy juz razem i ktoregos razu przez przypadek znalazlam paragon za pierscionek-tzn zamowienie-zaliczka i kiedy ma byc, wiec kiedy nadeszla ta data spodziewalam sie czegos , ale nic i tak przez ok tydzien, wiec wzielam sie za szukanie pierscionka i na szczescie nie udalo sie znalezc chodzilismy do zoo, na kolacje, ja za kazdym razem myslalam TO DZISIAJ MI SIE OSWIADCZY, ale niestety nic sie nie dzialo wiec ktoregos razu zaczelam na niego krzyczec KIEDY W KONCU MI SIE OSWIADCZYSZ?! WIEM ZE MASZ JUZ TEN PIERSCIONEK!!! ILE MAM CZEKAC?! IDZIEMY DO RESTAURACJI! wiec poszlismy i sie oswiadczyl)) pierscionek jest najcudowniejszy jaki moglabym sobie wymarzyc!
nie myslcie, ze moj tz to jakis niesmialy typ, normalnie jest baaardzo pewny siebie, tylko wtedy trema go zjadala))
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:57   #448
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Slyszalam o Turowskim duzo dobrych opinii, ze dobry specjalista, ale fakt nie wszyscy lekarze sa wylewni :/

Cytat:
Sliczne, ale najladniejszy prosiaczek i zeberki

Maciuś
Stary 2010-04-07, 16:01   #449
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hej kochane!
ja juz w warszawie po swietach niestety nie dalam rady nadrobic wszystkiego, ale jestem w MIARE na biezaco
widze, ze z tymi samochodami to jakas plaga... masakra... jakos dwa tyg przed swietami kupilismy auto, wrocilam nim do rodzicow i wszystko bylo ok do momentu kiedy oddalismy go do przegladu i wymiany paska rozrządu... i sluchajcie stanal nam na srodku drogi i nie chcial zapalic... w wyniku tego wczoraj nowy samochod zostal u mechanika a my musielismy wrocic starym... zli jak nie wiem...ale to tylko rzecz...
poza tym bylam na glukozie i powiem Wam, ze nie bylo az tak strasznie-do przezycia jak dla mnie, ale ja luuuubie slodkie
poza tym zrobily mi sie zylaki ale nie tylko na nogach ale i na wardze sromowej... lykam jakies tabletki na zylaki i smaruje sie zelem lioton 1000. mam nadzieje, ze pomoze...
poza tym skraca mi sie szyjka... a i mierzyli mi miednice i wyszlo, ze najprawdopodobniej bede musiala miec ciecie, bo granica jest 19 (chyba cm) a ja mam 17,5 a podobno rozszerzy sie jeszcze tylko pare mm.
co jeszcze? porobilam male zakupki dla mojej Adusi, ktore zaraz Wam wkleje
pogoda slaba w wawie dzis mimo wszystko zycze milego dzionka!!!
jej ale sie nadzialo u ciebie... mam nadzieje ze uporasz sie z zylakami i oby ta szyjka przestala sie skracac. powiem ci ze ja caly czas sie boje ze bede musiala miec cc bo dziewczyny pisaly ze biodra je bolaly bo sie rozszerzaly itd a u mnie nic takiego nie bylo

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
poprosiliśmy siostrę M o kupienie kilku rzeczy dla maluszka w Londynie. Wybraliśmy w necie i na święta przywiozła. Wklejam zdjęcia z netu

Załącznik 3011887Załącznik 3011888Załącznik 3011889
sliczne

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wrzucam zdjecia zakupów
slodziaki normalnie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
No to wrzucam rzeczy mojej małej strojnisi...
Trenczyk czarny, tutaj trochę rozjaśniony by było widać co i jak...
Buciki, w których zakochało się dziecię, sama sobie wybrała i ona te chce i te... i rozmiar jej był, i pasował bardzo dobrze... i ona już ich nie ściągnęła...
Bluzeczka ze snoopym, sukienka w paseczki i pomarańczowa bluzeczka z ciuchlandu - każda sztuka 2zł
No i kolczyki na zmianę... a na koniec mój Pucek!
swietny ten plaszczyk a minki twojej corci mnie rozwalaja

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Carmena w pn wróciliśmy ze spotkania ze świadkiem, ja poszłam sie myć bo juz pozno... pzychodzę swieczka zapalona... ok mysle....
lezy kinder jajko na biurku, ale on mi czasami kupuje wiec nic nie zwykłego...
ze nie chciałam zjesc jajka to w koncu on stwierdzł ze on by zjadł no to i ja zjadłam, chciałam zobaczyc zabawke a tam pierscionek...
ukląkł i zapytał

taaaa a wczoraj mnie wkuuuuuuu zamiast zajac sie tym co trzeba umawia sie na piwo ze znajomymi... a tyle rzeczy do soboty trzeba załatwić.... szlag mnie trafia...
niezla niespodzianka a z tym piwkiem to sie nie wkurzaj. faceci juz tak maja

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
wklejam moją Nadinkę
slicznotka mala

Cytat:

sliczny maly brzus i kolejna zgrabna mamuska

Cytat:
swietne a sukienusia szczegolnie

Cytat:
Alguien dajeeeesz!

ja mam rozdzielone rozmiarami i bede konkretne rozmiary dzielic chyba wlasnie na typy: body, kaftaniki itd.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 16:09   #450
Carmena_
Raczkowanie

Alguien jak to się fajnie patrzy na takie porównanie

agravka ale to niecierpliwe no aż sobie wyobraziłam jak na niego naskoczyłaś ja tam nie wiem czy mój ma już pierścionek ale wiem że czeka na 'odpowiedni moment' i że 'ma plana' (rozmowa tż-ta z jego ojcem)

ja muszę rozpracować te układanie jeszcze. póki co nie mam mieszkania ani szafy więc na razie to jest takie filozofowanie

maleństwo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości