![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
i jak??? jestem załamana...ja na takim U tyję...gubi mnie podjadanie ok.16-18... poradźcie coś... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Raczkowanie
|
Moje R/U"
1. 2 ciężkie kromki razowca posmarowane masłem, 2 plastry grubej szynki pieczonej, pół jajka, 3 łyżki sałatki jarzynowej z majonezem, kilka pieczarek ze słoika, plasterki ogórka i pomidorka, kawka z mlekiem i cukrem 2. gorący kubek borowikowy salaterka galaretki z kurczaka co babcia robiła ![]() z dużą ilośćia mięska ![]() kromka razowca z masłem do tego i talerzyk surówki greckiej kilka pietruszek i marchewek z rosołku 3. jogobella musli winogronowo- figowa z kromką razowca z masłem 4. pół kromki z masłem i 2 plasterkami kiełbasy wiejskiej z musztardą, 2 jabłka proszę o ocenkę ![]() ![]()
#874 |
Raczkowanie
|
U/P:
I ; [ 7;15] nareszcie owsianka: ![]() wyjscie na miasto/ załatwianie różnych spraw II : [11;00] paczka paluszków otrębowych, wrap z indykiem w coffee heaven ![]() rajd po galerii z psiapsiółką/ powrót do domku III ; [ 15:00] 3 gołąbki z mięsem, ryżem, kasza z ketchupem pikantnym 9 uff nareszcie sie skończyły ![]() troche hula-hop IV: [ 17:30] jogurt grecki 330 g z wkrojnym poł bananem, garsc orzechów i tam troche żurawiny suszonej,kilkanascie poduszkowców z galaretką, wkruszone ciastko lu go, troche granoli orzechowej, kawa z mlekiem skondens, jabłko V ; [ 19:30] wiejski z probiotykiem, 3 kromki chleba razowego z zmasłem, sałata, plastrem szynki drobiowej, pomidorkiem, rzodkiewką, herbata zielona w ciągu dnia ok 2 l wody...uff...jakas ocenka???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W aktualnym przypadku to normalne zachowanie organizmu, który DOMAGA SIĘ większej dawki odpowiedniego jedzenia! ![]() zabrałam się za pisanie tu, to wrzucę moje : U I Śniadanie stand.(7ł.górskich, rodzynki, łyżka otrębów, 3 świeże ś l i w k i) zalane szklanką mleka; kawałek sernika (jeszcze ze świątecznych zasobów) w międzyczasie; Jabłko i ostania śliwka j.w Spacer na poplotkowanie (ok.1h po parku) II Śniadanie 2 kromki chleba z masłem i wędliną z wędzonego kurczaka (swojskiego wyrobu- ze swojskiej wędzarni), pomidorem i kiełkami rzodkiewki + szklanka kefiru III Śniadanie Omlet (2 jajka, odrobina mleka, odrobina wody gaz.) na wierzch coś a'la sałatka - świeża pekinka, papryka i kiełki wymieszane z łyżką jogo nat. i pieprzem Obiad Polędwica drobiowa(?) zapiekana z camembertem, 3ł. kaszy gryczanej, surówka ze startej marchewki i jabłka skropiona sokiem z cytryny i oliwą Szybkim krokiem 25min. po zakupy Kolacja 1)Szynka faszerowana szparagami i jajkiem + na zagrychę kromka chleba z masłem 2) kromka chleba z masłem, wędliną, kiełkami rzodkiewki i chrzanem + pomidor pokrojony w plasterki i fuuurą cebuli Spojrzycie no to? ![]()
![]() |
#876 |
Raczkowanie
|
eRka:
1) owsiana: 6 łyżek płatków, 2 średnie jabłka prażone z cynamonem i przyprawą piernikową, 5 suszonych śliwek, 3 suszone morele, szklanka mleka 1.5%, 2 plastry twarogu tłustego:P herbata zielona z dużą ilością cytryny, kawa ze sporą ilością mleka 2) duża kroma razowca, wieśniak 200g, 2 pomidory znowu kawaa z mlekiem:/ 3) omlet jaglany: 2 jajka + 2 białka, 4 łyżki kaszy jaglanej (na sucho), przyprawy, pomidory, papryka czerwona 4) puszka tuńczyka, kilka orzechów włoskich, łyżka pestek słonecznika 5) wieśniak 200 g (znowu,wiem:/) |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Rozeznanie
|
U
a obiecałam sobie od kwietnia R.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P (?):
śniadanie: dwie kromki ciemnego chleba: jedna posmarowana dżemem brzoskwiniowym, druga z szynką wędzoną i chrzanem+pokrojony pomidor; herbata z cytryną. wypad na zakupy spożywcze (w tym czasie duże jabłko) obiad: woreczek brązowego ryżu, 5 średnich i smażonych kuleczek z mięsa mielonego, fura kapusty czerwonej; herbata z cytryną deser: 3 kostki czekolady mlecznej z truskawkowym nadzieniem podwieczorek: duże jabłko, bułka ziarnista: pół z dżemem brzoskwiniowym, drugie pół z dżemem truskawkowym; herbata owocowa kolacja: będzie bułka ziarnista z resztą szynki wędzonej, chrzanem, groszkiem z puszki i pokrojonymi pomidorami; herbata i jak? chyba trochę kiepsko, ale jestem przejedzona po świętach ![]()
Nie ma nic bardziej nieznośnego, niż głupiec, któremu się powodzi. Edytowane przez KoloroweSlonce Czas edycji: 2010-04-06 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zadomowienie
|
Moje R:
Śniadanie: Owsianka z 5 łyżek płatków owsianych, 2 łyżek otrąb pszennych, 1 łyżeczki miodu, 1 łyżeczki rodzynek, szczypty imbiru i cynamonu i zalane połową szklanki mleka 1,5%. II śniadanie: Kanapka z chlebka pełnoziarnistego(bez masła), na to plaster polędwicy taki duuuży, 5 plasterków ogórka i troszeczkę ketchupu do smaku. Obiad: Pierś z kurczaka bez panierki(z panierką nie lubię), 3 kluski śląskie i pomidor(niestety nie miałam żadnej surówki). Podwieczorek: pół opakowania serka homo czekoladowego TSM(czyli 90g), czerwona herbata. Kolacja: Pół opakowania chudego twarogu(czyli 100g) i do tego łyżka orzechów włoskich i łyżeczka słonecznika. W międzyczasie butelka wody niegazowanej 1,5l(oczywiście niecała naraz a łykami co jakiś czas). I jak? Starałam się jeść do 1200kcal ![]() Jeszcze będę ćwiczyć na steperze dziś. |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#881 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#882 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(10.00) Grahamka z pestkami dyni, obie polowki z plastrem szynki gotowanej, pomidorkiem, papryka i rzodkiewka. Pomaranczka. IIŚNIADANIE(14.00) Jabłko. Czerwona herbata. OBIAD(16.00) Bitka wołowa, 3(?) ziemniaczki z pietruszka, łyzka groszku z marchewką na ciepło, 2 łyzki kapusty kiszonej. KOLACJA(20.00) Mała(taka cieniutka) biała kiełbaska z chrzanem, kawałek galaretki z kurczakiem, kromka razowca z szynka, pomidorkiem, papryką. I jak? PROSZE O OCENE |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Wtajemniczenie
|
I śniadanie : kawałek podpłomyka z serem(słodkim) z powidłem, kawa
II obiad: makaron z pesto III sałatka z brokuł z sosem jogurtowo-majonezowym IV podjadanie podpłomyka :P V kostka gorzkiej czekolady VI bułka z serem, pomidorem i papryką VII fitella truskawkowa z jogurtem, 2 kostkii gorzkiej czekolady |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
Moje P (pt."kłótnia-smutno ;/"):
jazda na rowerze do sklepu po jakieś owoce, mleko itp. bo w domu czystki śniadanie: owsianka- 5 łych owsianych+wkrojone pół giga gruchy+ łyżka żurawiny+ szklanka mleka 2%. Kubas kawy. II śniadanie: talerzyk sałatki jarzynowej- 3 kopiaste łychy(nie żałowałam sobie), jogurt pitny tiramisu(250ml). obiad: kotlet z piersi z kurczaka+ 2 ziemniaki+gotowane brokuły i fasolka szparagowa. podwieczorek: jogo naturalny(150g)+ 1/4 giga gruchy+łyżka rodzynek, duuuuże jabłko. kolacja: wieśniak z połową pomidora i kawałkiem papryki (miałam już dosyc tego wszystkiego,ale już z rozsądku wcisnęłam ;/). |
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- [QUOTE=Kaori_91;18404202]Moje P (pt."kłótnia-smutno ;/"): jazda na rowerze do sklepu po jakieś owoce, mleko itp. bo w domu czystki śniadanie: owsianka- 5 łych owsianych+wkrojone pół giga gruchy+ łyżka żurawiny+ szklanka mleka 2%. Kubas kawy. - mogłas dodać jeszcze jakąs kanapeczke ![]() II śniadanie: talerzyk sałatki jarzynowej- 3 kopiaste łychy(nie żałowałam sobie), jogurt pitny tiramisu(250ml).- tu mogły wpasc jeszcze jakies ze 2 kromeczki chlebka ![]() obiad: kotlet z piersi z kurczaka+ 2 ziemniaki+gotowane brokuły i fasolka szparagowa.- jesli porcja duza to ok podwieczorek: jogo naturalny(150g)+ 1/4 giga gruchy+łyżka rodzynek, duuuuże jabłko.- mogłas dodadać jakies orzeszki/ wiecej rodzynek/ i mam nadzieje że jogurt duży był kolacja: wieśniak z połową pomidora i kawałkiem papryki (miałam już dosyc tego wszystkiego,ale już z rozsądku wcisnęłam ;/)- mało. jakas bułka/ chlebek?????/ masło?????jakas szyneczka??? [/COLOR][/SIZE] jw Edytowane przez ar22 Czas edycji: 2010-04-07 o 06:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
moj dzisiejszy. Prosze o merytoryczna konkretna opinie, pozbawiona emocjonalnych epitetow.
![]() I sniadanie - kefir 200g II sniadanie - kromka (duza, wlasciwie przekrojona na pol) chleba fitness z carefoura (ciemny i duzo zboz) z szynka, brak masla i margaryny. Obiad - pieczone ziemniaczki (beztluszczowo) i pieczona karkowka podwieczorek - planuje serek twarozek bez dodatkow kolacja - kromka (taka jak wyzej) z tunczykiem (oczywiscie w sosie wlasnym), sok pomidorowy. Teraz juz sama widze, ze stanowczo za malo mam tu warzyw - musze cos z tym zrobic. |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=Kaori_91;18404202]Moje P (pt."kłótnia-smutno ;/nie martw sie bedzie ok ![]() jazda na rowerze do sklepu po jakieś owoce, mleko itp. bo w domu czystki śniadanie: owsianka- 5 łych owsianych+wkrojone pół giga gruchy+ łyżka żurawiny+ szklanka mleka 2%. Kubas kawy. nie sadzisz ze za malo?tutaj dodac kokos, orzechy, twarog, jakis jogurt II śniadanie: talerzyk sałatki jarzynowej- 3 kopiaste łychy(nie żałowałam sobie), jogurt pitny tiramisu(250ml). ok ale do salatki moglas dac chlebusia z maselkiem i jakas szyneczka obiad: kotlet z piersi z kurczaka+ 2 ziemniaki+gotowane brokuły i fasolka szparagowa. dodaj ziemniaczkow i deser podwieczorek: jogo naturalny(150g)+ 1/4 giga gruchy+łyżka rodzynek, duuuuże jabłko. malo, dodaj jakies platki chociaz kolacja: wieśniak z połową pomidora i kawałkiem papryki (miałam już dosyc tego wszystkiego,ale już z rozsądku wcisnęłam ;/).szkoda bomoglas dodac jakas bule z maslem i szynka [/QUOTE] Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Postanowiłam się zredukować na wiosnę - bardzo proszę o rady, wskazówki i krytykę
![]() Wstałam o 5:00 a idę spać ok. 23:00 więc 6 posiłków : R 1. Owsianka na mleku 30 min marszu 2. Pieczona pierś z kurczaka + warzywa + sos z jogurtu i przypraw zawinięte w pełnoziarnistą tortillę Jabłko 3. Jogurt naturalny 400g (bieda, wiem) 4. Pieczony filet z mintaja, worek (100g) kaszy gryczanej, góra surówki z białej kapusty, cebuli i marchwi (polana sosem : trochę oleju, trochę wody i przyprawy) dalej będzie : ćwiczenia : orbitrek, 8min abs, 8 min buns 5. warzywa + tuńczyk wsw + 2 kromki żytniego razowca 6. twaróg, kapka jogurtu, szczypiorek, przyprawy |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
typowy, szkolny dzień - typowe
U I Śniadanie stand.(7ł.górskich, rodzynki, 1ł.otrębów, znów 3 świeże śliwki) zalane jogo nat.; małe jajko wielkanocne takie czekoladowe ![]() szybkim marszem 10min. do szkoły II Śniadanie Grahamka(100g.) z masłem, pekinką, polędwicą sopocką, kiełkami i rzodkiewki i ogórkiem świeżym; szklanka kefiru przegryzka; jabłko III Śniadanie Wieśniak z łyżką siemienia, pestkami dyni i kilkoma suszonym gruszkami szybkim marszem 10min. ze szkoły Obiad 3 łyżki kaszy gryczanej, spory plaster schabu ze śliwką, sałatka grecka (typowy skład: sałata, feta, papryka, ogórek) Kolacja -Kawałek pstrąga (gotowanego) w galarecie + na zagryzkę kromka chleba z masłem i szczypiorkiem -Kromka chleba z masłem, pekinką, wędliną, ogórkiem - posmarowane dużą ilością chrzanu + tak na deser kilka ogórków kiszonych wysmarowanych chrzanem...mhm nowe kombinacje ![]() Ładnie uśmiecham się o ocenę ![]() ![]()
#891 |
Raczkowanie
|
ar22, Sherrie- dziękuję za ocenę
![]() ![]() ![]() Moje P: śniadanie ![]() II śniadanie: grahamka z masłem, wędliną z indyka, pomidorem+ Big Corny. obiad: roladka z indyka z farszem z pieczarek w sosie(smażona a później gotowana)+ prawie pół woreczka ryżu+gotowane mini marchewki i kalafior. podwieczorek: jogo nat(150g)+łyżeczka inki+pół giga banana+łycha nerkowców, jabłko. kolacja(będzie): kromka chleba z masłem,twarogiem i łyżeczką dżemu+wieśniak z pomidorem i papryką. a jak uda mi się przełamac to coś wpadnie jeszcze po kolacji ![]() w ciągu dnia- sporo wody i zielonej herbaty Tak średnio jestem przekonana do tych batoników, bo nie lubię tego typu rzeczy, ale jak trzeba to trzeba ![]() ![]() Proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1. 3 łyżki płatków owsianych, 2 śliwki, ok 5 wiśni, 200ml maślanki; 2 małe kromki razowca z polędwicą drobiową, pomidorem, cebulą i szczypiorkiem 2. kanapka z dwóch kromek razowca ze słonecznikiem złożonych na pół z polędwicą drobiową, ogórek kiszony, pół butelki soku marchewkowego (czyli jakieś 125ml) 3. grahamka z ziarnami 85g, jogurt naturalny 130g, drugie pół butelki soku marchewkowego 4. serek wiejski z migdałami 5. cielęcina z curry i mieszanką chińską Wiem, że ten mój jadłospis jest dość monotonny, ale wyjątkowo nie miałam czasu na przygotowanie porządnego jedzenia. Edytowane przez jelonk Czas edycji: 2010-04-07 o 16:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
R:
I - 9.30. - kromka chleba razowego z ziarnami z plasterkiem szynki w panierce i z ogórkiem, pomarańcza II - 13.30. - kromka chleba razowego z ziarnami z dwoma plasterkami polędwicy sopockiej III - 17.30. - 100g kaszy gryczanej, gotowane chude części z kurczaka IV - 21.00. - 200g serka wiejskiego Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2010-04-07 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Raczkowanie
|
Utrzymanie
Śniadanie : Kromka białego chleba (nie było innego ![]() Obiad : tutaj była sałatka. Mama robiła dla 3 osób z takich składników : 250 g jogurtu naturalnego, 3 duże łyżki majonezu, 2 woreczki ryżu białego i pierś z kurczaka i pekinka. Nie wiem ile wychodzi na jedną porcję, ale rozdzielała po równo + herbata bez cukru Kolacja : Activia serek truskawkowy + herbata bez cukru Czy ktoś mi mógłby powiedzieć ile mniej więcej w tym kalorii? Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Rozeznanie
|
jelkonk "shrek" to ciasto, które strasznie lubię a wygląda tak: http://atinabc.blox.pl/resource/shrek6.jpg
No to moje P ![]() I śniadanie: owsianka (5 łych owsianych, 2 łychy otrębów pszennych, garść laskowych, kilka suszonych bananów, kilka migdałów, kandyzowane ananasy ![]() II śniadanie: serek wiejski 200g z jabłkami (takimi z ciasta-właściwie to mus jabłkowy z galaretką agrestową) i pokruszonym kruchym ciastem ![]() Obiad: micha flaków wołowych, 2 kromki grahama; spora porcja bigosu, kromka grahama (pozostałości ze świąt) Deser: kawałek strucli, kawałek piernika Podwieczorek: kromka grahama z masłem, pieczonym schabem i chrzanem, kawałek sernika, kawałek ciasta "niebo",kawa z mlekiem i cukrem ![]() Kolacja: dwie kromki grahama z masłem, pieczoną karkówką, chrzanem, sałatka jarzynowa z majonezem po: garść nerkowców Ach te święta na szczęście zapasy ciast już się kończą ![]() Proszę o ocenkę ![]()
#897 |
Raczkowanie
|
moje r/u :
1. 2 grubaśne kromki razowca z masłem - jedna z szynką, plastrem sera i połówką jajka, plasterki ogórka - druga z 3 plasterkami wiejskiej kiełbasy, musztardą i keczupem - kawa z mlekiem i cukrem, troche surówki :P 2. galaretka babcinej roboty z dużą ilośćią mięska, zalana rosołkiem ![]() - pomidorowa z ryżem - jabłko duże 3. kromka razowca z masłem serek homogenizowany czekoladowy z orzechami 180g garść słonecznika jabłuuucho, kawka ocenka?? ![]()
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
WIem, ze ziemniaki nie powinny byc na redukcji, ale taki akurat mialam obiad przygotowany wczesniej przed przejsciem na diete. Jutro bedzie pieczona ryba z warzywami na obiad, a na sniadanie omlet - tylko jaki jest przepis najlepszy na redukcje, bo ja dotychczas zawsze robilam z odrobina maki, a maka chyba srednio na R. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
BAN stały
|
WIELKI OFFTOP:
Moje Drogie Wizażanki, Od dłuższego czasu, wchodzenie na NCJ, pisanie szczegółowych jadłospisów, zwracanie uwagi na to, aby każdy posiłek był w 100% poprawnie skomponowany, zbilansowany itp itd- irytuje mnie. ![]() (i ten fakt uważam za zdrowy objaw) Teraz skupiam się na innych aspektach życia niż- j e d z e n i e. Przede wszystkim - realizuję, odkrywam siebie- na nowo. Pozdrawiam Was gorąco- WSZYSTKIE! Jednocześnie z całego serca dziękuję za pomoc jaką od WAS ![]() ![]() ![]() Zawdzięczam Wam(min.iza wiosenna, air, sheriie, tapetka, dekas i INNE ![]() przede wszystkim to, że TERAZ w pełni świadomie mogę podpisać się pod stwierdzeniem: je się, żeby żyć, a nie- żyje się, aby jeść ![]() A wiecie co jest najcudowniejsze? że gdy zasypiam myślę o tym, co w danym dniu zrobiłam (lub o czym zapomniałam ![]() a nie o tym co zjadłam i czy przypadkiem nie było tego za dużo ![]() I tak na koniec ode mnie jeszcze.. Niezależnie od tego, czy jesteś na R, U czy P życzę Ci przede wszystkim: zdrowia &odnalezienia w sobie niespożytych pokładów energii , a dzięki nim- realizowania siebie na wielu płaszczyznach życia. (Życia, nie jedzenia) ![]() Pozdrawiam gorąco, Black Cat ![]() mrrauu! ![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-04-07 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Moje jutrzejsze R
![]() 0,5 biegania Śniadanie (7:30) - mini owsianka na mleku 1,5% (2ł. płatków, 1ł. otr. gran. czarna porzeczka, jabłko) ; kromka razowca z polędwicą, jajo II śniadanie (10:15) - 2 kromki razowca, każda z plastrem polędwicy i ogórkiem zielonym, serek wiejski 200g ; małe kiwi III śniadanie (13:00) - jogurt truskawkowy ze zbożami dietetyczny (0,1%) z Lidla 250g, omlet z 1 jaja (pokrojony na 4 części na "zakąskę" ![]() po powrocie do domu 1h ćwiczeń na różne części ciała Obiad (16:00) - ryż brązowy - pół woreczka ; schab w sosie serowym 2xpół godziny rower (na zajęcia i z powrotem) Kolacja (19:30) - pasta z makreli (makrela, jajo, og. kiszony, cebula, jog. nat.) I jak ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.