|
|
#2611 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Uwaga, Uwaga! Potrzebna pilna pomoc. Wybieramy z Tż-em zaproszenia i potrzebuję Waszej opinii... wahamy się pomiędzy http://allegro.pl/item975500486_supe...e_robione.html
tym wzorem całym białym(biała kokardka+ biały papier, nr 1) lub http://allegro.pl/item979161115_styl...ia_slubne.html wzór H. ja chcę całe białe, Tż-owi podobają się jescze kremowe, ale ten kolor do niczego mi nie pasuje, jak już coś to wolałabym z tych pierwszych biel+bordo(no ale ja chciałabym mieć w kolorystyce bukietu i dekoracji-walnięta jestem?). Z góry dziękuję za odpowiedź aaa..zapomniałabym Tż zaraz napisze do tego kogoś od pierwszej aukcji bo tam nie ma podanych rozmiarów zaproszenia i jak znam życie to pewnie A5 złożone na 3. Czyli trochę beznadzieja, a te drugie to A5 złożone na 2,
Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-04-07 o 19:21 |
|
|
|
#2612 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Raczkowanie
|
Też proszę o namiary na poradnię. Dziękuję z góry
|
|
|
|
#2614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A nie brałaś pod uwagę tych jedno wyżej z kokardką w kolorze kremowym Albo te obok w złotym kolorze Ale jeśli chodzi o fason to pierwsze
|
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ta poradnia jest w Krakowie niestety
![]() A szkoda bo jest bardzo fajna i jeśli ktoś by chciał ją tu zaliczyć, to szczerze polecam
|
|
|
|
#2616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardziej chyba skłaniam się ku tym pierwszym. No i tak jak mówisz to jest format A5 złożony na 3. Ja zamawiałam próbki tych zaproszeń tylko u innego użytkownika. Jeśli chodzi o kolor to ja bym je trochę ożywiła innym kolorem kokardki lub wzięła kokardkę ecru. Ta biała jakoś mi tam nie pasuje, ale to moje zdanie
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie złoto nam się nie podoba. Ewentualnie jeśli zrezygnuję z moich szczytnych pomysłów, żeby nawiązać do koloru dekoracji( lub sukni) to mogę ustąpic Tż-owi i zdecydować się na http://allegro.pl/item990356075_love..._promocja.html na te z bordową wstążką jak na pierwszym zdjęciu(papier kremowy+ borodowa wstążka-bez zdobień tych na dole). Jestem zła
bo czas zamawiac zaproszenia a my nie możemy się dogadać
|
|
#2618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ze swoim niezdecydowaniem pewnie też bym miała kłopot z wybraniem któregoś z tych zaproszeń tym bardziej że są do siebie podobne. Dla mnie osobiście za bardzo mdłe są, chyba lepiej by było gdybyś wybrała z bordo tak jak pisałaś no ale to tylko moje skromne zdanie.![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
jak dla mnie te są ładniejsze.
|
||
|
|
|
#2619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Srubka a mnie się wszystkie podobają
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybraliśmy papier ecru skóra i złote kokardki. Są przepiękne! Dużo ładniejsze niż się spodziewałam. Wszystkim się bardzo podobały
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Widzę, że list gończy za mną wysłalyście, choc do mnie na priv nie doszedł. Aż strach się tu pojawiac, bo nie wiadomo co mnie czeka. Narazie Was nadrabiam, bo musiałam znaleźc nową pracę i teraz nie mam czasu na wizaż tyle co poprzednio. Zaglądałam co jakiś czas, żeby porządek z kalendarzem zrobic Nad wszystkim czuwam.A ze ślubnych spraw to załatwiliśmy kucharkę - pani Durlik z Ciekot - świetna kobieta Jeszcze raz przepraszam za to, że nie pisałam, ale niestety siła wyższa. Obecnie jestem na 75 stronie i nadrabiam dalej
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lanie musisz dostać za zaniedbywanie nas
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Zadomowienie
|
Iwona-jak mamę kocham
no nieładnie kochaniutka.... tak nas zaniedbywać![]() Moje drogie niniejszym oświadczam,że zaproszenia zostały wybrane Wybraliśmy te ostatnie krem/bordo Teraz zastanawiamy się czy na pierwszej stronie tylko imiona+ data ślubu czy też nazwiska ale chyba stanie na imionach i nazwiskach+data ślubu-tak, tak większych problemów nie mamy I oczywiście dla znajomych zamawiamy wezwania.Jesteście niezastąpione ![]()
Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-04-07 o 20:50 |
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Litości
![]() Muszę tylko nadrobic co pisałyście i będę na bieżąco - na dziś wystarczy, bo muszę jeszcze pocwiczyc, bo idę na wesele 24.04 i jakoś wyglądac trzeba A po świętach jest co zrzucic |
|
|
|
#2626 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jutro idziemy z TŻ na spotkanie z babka z poradni
Na szczescie udalo sie uzgodnic ze to bedzie tylko 1 spotkanie. Ma trwac prawie 2 h (chyba tam walne ). Jeszcze tż odbierze w pt skrocony odpis aktu urodzenia i mozemy zalatwiac reszte. Zastanawia mnie jedno tylko. Ktores z nas musi wziac licencje od nas z parafii. Czy to ma znaczenie ktore z nas to bedzie? Poza tym przeczytalam gdzies ze licencje daje kosciol gdzie sie zalatwia formalnosci, wiec moglabym tam tez spisac protokol? Pokrecone to wszystko jest.
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00 Nasz ślub 22.05.2010 |
|
|
|
#2627 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale razem z dziewczynami bardzo się cieszę, że do nas wróćiłaś No i chciałam Ci za coś bardzo podziękować, bo nawet nie wiesz, ale nieświadomie bardzo mi pomogłaś ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
My dzisiaj robiliśmy rozeznanie cenowe wódek w tesco i realu i są niezłe różnice. Jutro Tż ma rozmawiać z przedstawicielem handlowym z Gomexu, zobaczymy jakie ceny zaproponuje i będziemy się decydować i kupować. Spodobała Nam się nowa butelka Luksosowej
Dziewczyny jakie napoje kupujecie?? My chcemy kupić 3 litry/ osobę tylko zastanawiam się ile czego
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2629 |
|
Raczkowanie
|
My już mieliśmy jedno spotkanie w poradni (1h) i czekają nas jeszcze dwa spotkania (też po 1h
) Jakoś wytrzymamy. Na początku było ciężko pohamować śmiech, ale jakoś się skupiliśmy. Szczególnie nazywanie tej całej metody naprotechnologią było zabawne
|
#2630 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Te panie z poradni tak polecaja te metode kalendarzyka, szkoda tylko ze kazda z nich ma minimum 2ke dzieci Tak skuteczna jest ta metoda.
|
|
#2631 |
|
Zadomowienie
|
My też kupujemy 3 litry na osobę: 1 litr wody niegazowanej(będzie w dzbankach z cytrynką), 1 litr napoju gazowanego typu Coca-Cola, Sprite i jeden litr soku/napoju owocowego
Ps. Macie pozdrowienia od Tż-a
|
|
#2632 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie mylcie metody kalendarzykowej polecanej Naszym mamom 20 lat temu z metodą objawowo - termiczną o której mówią panie w poradni. Dawniej metodę kalendarzykową traktowano jak jedną z metod antykoncepcji a teraz nazywają to wprost rosyjską ruletką. Metoda objawowo - termiczna nie polega na zapisywaniu od kiedy ma się okres i liczeniu dni do następnego. To o wiele bardziej skomplikowane i wymaga na prawdę solidnej obserwacji swojego organizmu. I na prawdę na jej podstawie można określić kiedy są dni bezpieczne a kiedy można zostać mamusią.
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() A i dziewczyny gdyby któraś była zainteresowana teraz w Lewiatanie jest promocja na soki "Costa" - 2,29/2l
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam sami wybieraliśmy tematy rozmów (pani o tym wyraźnie w pierwszej minucie powiedziała!) i to my poprosiliśmy, aby nam o tych metodach opowiedziała (nawet nie wiecie jaka była zdziwiona! - powiedziała, że jedna na tysiąc par o to pyta ). Nie mamy zamiaru ich stosować, ale mamy wiedzę o nich i to mnie cieszy Pewnie tylko dlatego tak do tego podchodzimy, że to MY poprosiliśmy o ten temat, a nie został nam narzucony pod groźbą nie dania pieczątek
|
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
. Ja tam wole inne zabezpieczenia przed ciaza.
|
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie, dlatego trzeba obserwować i być regularnym. Na takim wykresie wyjdzie Ci każda choroba, każda nie przespana noc. Ja znam kilka par, które zabezpieczają się w ten sposób od kilku lat i nie mają dzieci. Znam też parę, która postanowiła że chcą mieć dzidziusia i udało im się za pierwszym razem.
|
|
|
|
#2636 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
www.npr.pl
To co ludzie tam piszą woła o pomstę do nieba i nikt mi nie wmówi, że stosowanie tych metod to coś dobrego... |
|
|
|
#2637 |
|
Konto usunięte
|
margaret82 ale nie kupujcie przypadkiem alkoholu w Gomexie,bo tam jest on oszukany
|
|
|
|
#2638 |
|
Zakręcony Chochlik
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18426095]margaret82 ale nie kupujcie przypadkiem alkoholu w Gomexie,bo tam jest on oszukany[/QUOTE]Jak to?
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18426095]margaret82 ale nie kupujcie przypadkiem alkoholu w Gomexie,bo tam jest on oszukany[/QUOTE]
O kurcze a My właśnie chcieliśmy tam kupić
|
|
|
|
#2640 |
|
Konto usunięte
|
Z tego co wiem,a źródło mam bardzo dobre,często zdarzają się tam takie sytuacje,że alkohol który do nich trafia jest podmieniony. Nie jest to ich wina,a dostawców,co nie zmienia faktu,że oni go sprzedaja. Dlatego,lepiej uważac.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

jak dla mnie te są ładniejsze.

no nieładnie kochaniutka....
tak nas zaniedbywać
I oczywiście dla znajomych zamawiamy wezwania.

Te panie z poradni tak polecaja te metode kalendarzyka, szkoda tylko ze kazda z nich ma minimum 2ke dzieci