Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 18:56   #511
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
aniaa sliczne zakupy i balerinki mi sie bardzo podobaja

itakasia wklejam zdjecie naroznika

jaszczka sliczny brzusio i wloskow wcale nie widac

Załącznik 3013346
bardzo fajny i jak super sie komponuje z ta tapeta

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
34 i duża fajna cena naprawde

jak zobaczylam cene na metce to nie wiedzialam czy dobrze widze. trzy razy palcem jechalam od pln do kwoty zeby sie upewnic a jest taka dziwnie luzna. a jak 36 mierzylam to wogole sie utopilam w niej. jakies takie dziwne te rozmiary mialy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:02   #512
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
Alguien-- czad marinero jak widać , że dzidzia sobie tam tak rośnie i rośnie....będziesz w usa rodzić aaa sami tam mieszkacie czy macie kogoś do pomocy jakby co??
Tak, rodze w USA, jestesmy sami z mezem tylko. Tzn jest tu jego rodzinka, ale to 4-5h od nas, wiec z dzidzia bedziemy sobie radzic zupelnie sami...

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
laaa teraz to widac jak sobie rosla kruszyna. a ty mama to nawet grama nie przytylas poza brzuszkiem
wbrew pozorom mam wiecej cm w udach

hd ale masz fajnie z ta praca i wozkiem
pilotka to raz jeszcze gratulacje coreczki
aniaa super zakupy!
anoxa co ja widze...Brooklyn Bridge, moje okolice gdzie kupowaliscie ten obraz? Ikea?
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:13   #513
anoxa
Zakorzenienie

alguien zgadlas zamawialismy go z internetu to jest fototapeta i akurat nam sie udalo bo miala wymiar 2,54metra na 3,66 metra i akurat na cala sciane byla
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:18   #514
Alguien
Zadomowienie

To ja sie pochwale moja dzisiejsza udana wizyta u ginka Glukoza wyszla bardzo dobrze, wszystkie parametry z krwi ok poza zelazem, wiec dostalam recepte na tabletki. Szyjka dluga i zamknieta, a dzidzia juz ulozona glowka w dol No i bede miala jeszcze jedno usg za 2 tyg hurraaa Juz nie moge sie doczekac, jak zobacze moja kruszynke po raz ostatni na monitorze, zanim pojawi sie na swiecie
Stary 2010-04-07, 19:25   #515
anoxa
Zakorzenienie

alguien to dobrze ze dzidzia zdrowa to najwazniejsze

a ja z ginka sie umawialam na usg 4d i w sumie umowilam sie z nia ze zadzwonie w piatek i sie dokladnie na przyszly tydzien umowimy a normalne usg dopiero za 5tyg ale juz sie 4d nie moge doczekac az zobacze mojego synka mam nadzieje ze pokaze buzke
Stary 2010-04-07, 19:40   #516
papeteria
Zakorzenienie

alguien super że wszystko ok
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:46   #517
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
To ja sie pochwale moja dzisiejsza udana wizyta u ginka Glukoza wyszla bardzo dobrze, wszystkie parametry z krwi ok poza zelazem, wiec dostalam recepte na tabletki. Szyjka dluga i zamknieta, a dzidzia juz ulozona glowka w dol No i bede miala jeszcze jedno usg za 2 tyg hurraaa Juz nie moge sie doczekac, jak zobacze moja kruszynke po raz ostatni na monitorze, zanim pojawi sie na swiecie
cacy bardzo fajnie z tą wizytą i z Twoim zdrowiem!!!!.......jeju już w 30tyg jesteś......jaaaaaaaaa... mi coś się dłuży ostatnio...
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:54   #518
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
super ze wszystko ok

Cytat:

a ja z ginka sie umawialam na usg 4d i w sumie umowilam sie z nia ze zadzwonie w piatek i sie dokladnie na przyszly tydzien umowimy a normalne usg dopiero za 5tyg ale juz sie 4d nie moge doczekac az zobacze mojego synka mam nadzieje ze pokaze buzke
ja tez wlasnie musze sie umowic na 4D. bylismy w 23 tc ale maly sie plecami odwrocil i nic nie pokazal
Stary 2010-04-07, 19:57   #519
Carmena_
Raczkowanie

pilotka gratuluję córci i zazdroszczę przy okazji

wiolek ja teraz też nie chcę depilowac bo boję się że mi tym bardziej zostaną po ciąży. dopiero jak urodzę to się za to wezmę. a jeśli chodzi o L4 to pewnie znając życie będę skazana na prywaciaka.

hd
wierz mi, nie przesadzam mam czarne i długie, te z boku jedynie są krótsze ale widoczne.

ania buty i bluzka w paski jak dla mnie najlepsze

anoxa jaki ty masz piękny ten pokój taki nowoczesny w moim stylu mogę się wprowadzić ?

Alguien
ja tu dopiero w połowie a ta mi tu o zobaczeniu dziecka na żywo, no ale sporo nasz dzieli bo 10/11 tyg. całe szczęście że badania ok

ja jak widać wróciłam. dzwoniła do mnie koleżanka i zdeklarowała się że jak będę miała chłopca to da mi wszystko za darmo, ale się ucieszyłam bo druga mi chce sprzedać zestaw ubranek z łóżeczkiem za 200 zeta i się tak zastanawiam czy nie poczekać bo może jakaś się znajdzie co będzie się chciała pozbyć ubranek dla dziewczynki jak by oczywiście była.

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 20:04   #520
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
no właśnie miałam się ciebie pytać czy robiłaś to rozmiarami czy przykładałaś bo niektóre 0-3 miesiące u mnie odpowiadają 56 a niektóre 74 to to przecież jakaś masakra

ja to samo kłaki jak nie wiem aż się zastanawiałam czy depilowac ale na kremy uczulenie maszynką odpada bo jeszcze gorzej zawsze wosku używałam na inne częsci ale teraz nie będe brzuszka męczyć jeśli zostaną po ciąży to dopiero wtedy
ja ukladalam rozmiarami ale przykladalam najpierw - choc nie wiem po co, bo jak bede prala to i tak sie pomieszaja i bede musiala raz jeszcze ukladac
choc w sumie wiem ile mam kazdego rozmiaru i czy kupowac dalej czy nie

co do wlosow to nie gol!!! pod zadnym pozorem - to horony dzialaja
jak urodzisz bedziesz miala swoj brzuszek znowu

Cytat:
ta truska wa byla za 6,90 byly jeszcze z ogromnym lodem albo kawalkiem arbuza. ale to rozmiar 34 i za duza wiec wzielam tak zeby na lato byla po domu

ja tez mam wlosy na brzuchu wstretne ciemne wlosiska
super ciuszki!!
a wlosiska znikna - moje kolezanki tez mialy i poznikaly im
u mnie narazie spokoj z wlosami ale ja ogolnie nie mam prawie na nogach wiec i na brzuchu bez zmian (odpukac )

[QUOTE=anoxa;18419392]aniaa sliczne zakupy i balerinki mi sie bardzo podobaja

itakasia wklejam zdjecie naroznika

sliczny naroznik
podoba mi sie - tez musimy kupic bo nasza kanapa sie rozlazi juz a naroznik bedzie nam idealnie pasowal

Cytat:
wow no to super!! jak znioslas picie glukozy?? ja wczoraj dostalam skierowanie
10 ml musze wypic to chyba malo ;>

Cytat:

trzymam kciuki zeby pokazal!! bo moja Mala schowala sie buzia do kregoslupa
moze ją pan doktor zawstydził hehehe

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
cacy bardzo fajnie z tą wizytą i z Twoim zdrowiem!!!!.......jeju już w 30tyg jesteś......jaaaaaaaaa... mi coś się dłuży ostatnio...

mi tez sie dluzy... moglabym juz miec Mloda w domkuw lozeczku

Cytat:
super ze wszystko ok

ja tez wlasnie musze sie umowic na 4D. bylismy w 23 tc ale maly sie plecami odwrocil i nic nie pokazal
no moja tez na 3D nic nie chciala pokazac, ale wczoraj na zwyklym sie naogladalam ;]

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
pilotka gratuluję córci i zazdroszczę przy okazji

wiolek ja teraz też nie chcę depilowac bo boję się że mi tym bardziej zostaną po ciąży. dopiero jak urodzę to się za to wezmę. a jeśli chodzi o L4 to pewnie znając życie będę skazana na prywaciaka.

hd wierz mi, nie przesadzam mam czarne i długie, te z boku jedynie są krótsze ale widoczne.

ania buty i bluzka w paski jak dla mnie najlepsze

anoxa jaki ty masz piękny ten pokój taki nowoczesny w moim stylu mogę się wprowadzić ?

Alguien ja tu dopiero w połowie a ta mi tu o zobaczeniu dziecka na żywo, no ale sporo nasz dzieli bo 10/11 tyg. całe szczęście że badania ok

ja jak widać wróciłam. dzwoniła do mnie koleżanka i zdeklarowała się że jak będę miała chłopca to da mi wszystko za darmo, ale się ucieszyłam bo druga mi chce sprzedać zestaw ubranek z łóżeczkiem za 200 zeta i się tak zastanawiam czy nie poczekać bo może jakaś się znajdzie co będzie się chciała pozbyć ubranek dla dziewczynki jak by oczywiście była.
dziekuje

moim zdaniem poczekaj troszke pewnie na dniach sie okaze jaka plec i wtedy bedziesz wiedziala
ale moim zdaniem za 200 zl wszystkie ciuszki i lozeczko to nie duzo
tym bardziej, ze dla chlopca wiele pewnie uniwersalnych ma
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 20:08   #521
aniaa22
Zakorzenienie

pilotka 10 ml to malo. ja mialam 50 i na poczatku bylo ok a po pol godz. prawie zwymiotowalam na szczescie udalo mi sie powstrzymac
Stary 2010-04-07, 20:08   #522
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

anoxa super, że wizyta udana i wszystko wporządku, mnie też hemoglobina leci w dół.
Lilka dziekuje
hd2005 bardzo ładne te kolczyki a co do wizyty w pracy to tak myślałam, ze Cię tam zagłaszczą
niezawsze bardzo fanjne te bluzeczki
jaszczka ale fanie wyglądałaś i jeszcze ta pogoda
papeteria
wiolek1 tak to jest york - suczka świeżo bo tydzień po wizycie u fryzjera.
aniaa22 bardzo fajne ciuszki
Alguien super, że wszystko wporządku ale ten czas pędzi tylko jeszcze jedno usg masz do rozwiązania niesamowite a zdjęcia brzusia rewelacyjne i jaki fajny okrąglutki.
niezawsze jaki duży już brzusi - super
jaszczka - no proszę jaki zgrabniutki brzucholek

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-04-07 o 20:11
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 20:09   #523
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
ps. wczoraj przyssałam sobie na chwilkę dojarkę, taką ręczną, i dziś cały dzień mi z tej piersi leci jakiś płyn... dupa... co chwilę mam plamę na koszulce... mam nadzieję, że przejdzie
Nie no nie wierzę...
Zwariowałaś? Nie pobudzaj laktacji przed czasem, bo jakiegoś zapalenia się nabawisz!!!

Ja pospałam w dzień, bo głowa bolała... (któraś miewa takie miesiączkowe migreny? Ja raz w miesiącu niemal wymiotuję z bólu)
Ł. przyniósł z pracy bony na prawie 500zł. Lubię jego firmę.
Poza tym zrobiłam deser Dr. Oetkera, Straciatella i bardzo mi smakował .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 20:13   #524
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
To super ze wszystko oki
My mamy 25 tc, jutro tez dowiem sie co i jak, jestem ciekawa jak wyniki wyjda??
Ja juz po drzemce i kapieli....teraz czekam na film
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 20:20   #525
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

moim zdaniem poczekaj troszke pewnie na dniach sie okaze jaka plec i wtedy bedziesz wiedziala
ale moim zdaniem za 200 zl wszystkie ciuszki i lozeczko to nie duzo
tym bardziej, ze dla chlopca wiele pewnie uniwersalnych ma
za 200 to od tej drugiej koleżanki dla dziewczynki. tyle że jak sprzedaje to mogłaby mi to chociaż wyprać (takie jest moje zdanie) a ciuszki są w większości po kilku dzieciakach i połowa bardzo sprane albo poplamione. Jak bym miała dostać za darmo to bym nie narzekała, bo wiadomo. dlatego na razie poczekam, póki nie znam płci

maleństwo
Stary 2010-04-07, 20:35   #526
SILVAS
Przyczajenie

GG do SILVAS

Witam wszystkie mamusie
Mój udział na forum był chyba jednorazowy i to raczej w I części,potem jakoś nie było czasu,ale często was odwiedzałam,czytałam,ale udziału nie brałam
I sprawa ma się tak,że jestem obecnie w 27 tygodniu ciąży,termin na 1o lipca i będzie SYNUSI
A zabieram głos w sprawie TWARDNIEJĄCEJ I STAWIAJĄCEJ SIĘ MACICY!!!
Może to grozić skracaniem szyjki i przedwczesnym porodem,czy może któraś z was boryka się z tym problemem,bo często zaczyna mi się stawiać macica ostatnio-kilka razy dziennie i to nie są skurcze braxtona hicksa (czy jak to się tam pisze) tylko twardnienie jak skała i stawianie się,czasami z lekkim pobolewaniem.
Wybieram się do lekarza jutro i mam nadzieję,że będzie ok. Czy któraś z was dziewczyny już to przechodziła?
Pozdrawiam Wszystkie Przyszłe Mamusie
SILVAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 20:44   #527
anoxa
Zakorzenienie

carmena zapraszam ja tez lubie taki nowoczesny styl i w sumie caly domek tak mamy zrobiony
fajnie jesli kolezanka chce ci dac za darmo wyprawke bo naprawde sporo pieniazkow na nia idzie

na swieta rozmawialam z siostra i w sumie powiedziala mi juz jako kolejna osoba zeby nie kupowac za wiele na 56 bo mowi ze nieraz dwa razy cos zalozyla i juz bylo za male wiec chyba w wiecej ubranek zaopatrze sie na 62

aa odnosnie usg 3d ginka mi mowila ze najlepiej w 28tc zrobic ale tu pewnie co lekarz to inna opinia

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

SILVAS niestety ci nie pomoge bo nie mam tego i trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte

mam pytanie do mamus juz z doswiadczeniem ile koszul nocnych zabrac do szpitala?
Stary 2010-04-07, 20:49   #528
Carmena_
Raczkowanie

SILVAS witaj nie miałam tego problemu więc nie pomogę.

anoxa z tym 56 to też tak słyszałam że lepiej nie szaleć. a co do koszul to doświadczona nie jestem, ale ktoś mi mówł że najlepiej od razu wziąć dwie a poza tym zawsze może ktoś donieść w razie 'w'.

maleństwo
Stary 2010-04-07, 20:57   #529
Alguien
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny, tez sie ciesze, ze wszystko dobrze, bo przez ostatnie dni czulam sie nieco gorzej niz zwykle. No i zlapaly mnie po raz pierwszy te skurcze B-H (tak podejrzewam, ze to to), co wcale przyjemne nie bylo...

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
wow no to super!! jak znioslas picie glukozy?? ja wczoraj dostalam skierowanie
10 ml musze wypic to chyba malo ;>
10ml tylko?? to jakos bardzo malo. Glukoze znioslam calkiem ok - wzielam pomaranczowy smak i jakos przezylam

Silvas
a skad wiesz, ze to nie B-H? bo przy tych skurczach macica wlasnie twardnieje na chwile, powtarza sie to, ale nieregularnie
Stary 2010-04-07, 21:04   #530
kociamborek
Raczkowanie

Dobry wieczór!

Nadrobiłam zaległości więc..
Daysy85 Witaj!
Xawmeli
śliczna córcia, bardzo fajne ujęcie!
Misiulka ale malusi brzuszek jak na ten tydzien
Alguien świetnie wyglądasz!
zuziunia
pomysłowy Twoj narzeczony!
hd r
zeczywiście świetne kolczyki dostałaś i super z tym wózkiem!
jaszczka
super brzusio i zazdroszczę wakacji!
agravka i bassienka
ale wy fajne ciuszki wyszukujecie w ciucholandach!

A my wczoraj byliśmy na wizycie. U maluszka wszystko dobrze, fikal cale badanie, lekarz sie mnie pytal czy czesto czuje ruchy a ja mowie ze wlasnie nie az tak czesto i ze to chyba maly leniuszek a lekarz na to ze maly jest teraz tak ulozony ze kopie sobie w strone kregoslupa a plecki ma od strony mojego brzucha. Wazy juz 570g Dostalismy pozwolenie na kolejny wyjazd do Holandii. Jutro ide sobie zrobic ten test po obciazeniu glukozą, dostalam skierowanie na 75g, mam nadzieje ze pojdzie gladko. Kolejna wizyta 11 maja. No i juz 6kg na plusie (23tydz)
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 21:06   #531
entertete
Rozeznanie

Cytat:
a co do koszul to doświadczona nie jestem, ale ktoś mi mówł że najlepiej od razu wziąć dwie a poza tym zawsze może ktoś donieść w razie 'w'.
mi też koleżanka radziła 2, w tym jedną bez wypasu
Któraś dziewczyna tu pisała jeszcze o okołoporodowych rzeczach dla nas,
więc ja dowiedziałam się, że oprócz dwóch koszul, kosmetyków itp. warto zabrać:
- apap
- majtki jednorazowe (lub jakieś siatkowe, jeszcze nie wiem jak to wygląda)
- podkłady poporodowe
- wodę mineralną, coś słodkiego małego
- tantum rosę lub coś w tym stylu

a przed kupić sobie czopki glicerynowe i zaaplikować w domu przed wyjazdem do szpitala
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 21:10   #532
Carmena_
Raczkowanie

kociamborek to dobrze i powodzenia na glukozie...bez rzygania mi tam

entertete eeee....a co to i na co, ta tantum rosa i te czopki

maleństwo
Stary 2010-04-07, 21:15   #533
entertete
Rozeznanie

Cytat:
entertete eeee....a co to i na co, ta tantum rosa i te czopki
tantum rosa to takie coś w proszku co się rozpuszcza w przgotowanej wodzie i to ma działanie łagodzące na krocze
(ja np to stosowałam kiedyś przy infekcji, przemywa się) dostępne w aptece

a czopki - po to, żeby się wypróżnić
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 21:18   #534
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Wrzucam wam kiedys obiecane foty, niestety bluzki pogniecione bo sa leiste, a ta szara bluzke dostalam od przyjaciolki z hm mama na urodzinki.
jaki masz brzusio śliczny! taki ciążowy
Cytat:
czesc!
fajnie się pływa, nie czuć wagi, tylko trzeba trochę uważać bo (przynajmniej mnie) brzuszysko ciągnie jak za długo pływałam...
a najlepiej wygląda na plecach jak tylko głowę i brzuch z wody widać

no i zdjęcie z brzuchem w stroju kąpielowym
Ale Ci zazdroszczę! też bym tak sobie popływała a w basenie to nie to samo
Cytat:
ej no ja też w życiu włosów na brzuchu nie miałam a teraz gąszcz normalnie, i to takie długie.. całe szczęście że jestem blondynka to aż tak nie widać...
a to wszystko przez testosteron produkowany przez małego w brzuchu... wszystko wróci do normy po porodzie

.
ja jestem blondynką a moje włosy są czarne
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ja to samo kłaki jak nie wiem aż się zastanawiałam czy depilowac ale na kremy uczulenie maszynką odpada bo jeszcze gorzej zawsze wosku używałam na inne częsci ale teraz nie będe brzuszka męczyć jeśli zostaną po ciąży to dopiero wtedy
oj nie! nie gol ich bo potem będą rosły coraz gęstrze i się ich już jie pozbędziesz.. a tak to po ciąży znikną...

Ja dziś byłam prawie cały dzień na dworze... wróciłam koło 18 i od razu poległam teraz dopiero wstałam i naszła mnie ochota na sałatkę grecką.. zaraz zabieram się za robienie

W ogóle byłam dziś z koleżanką z pracy na spacerze.. zaszłyśmy do parku do castelarii na lody.. siedziałyśmy na ogródku, patrzę a tu Bajka z naszego forum to się dołączyła do nas W ogóle taki dzień dziś miałam że co 5 min kogoś znajomego spotykałam... z 10 osób chyba naliczyłam i to takich z którymi kupę czasu się nie widziałam Dupsko mnie dziś boli po tym spacerze, ale po takim dniu na dworze tak się super czuję- niech już cały czas będzie taka piękna pogoda jak dziś...

W ogóle Szczecinianki, kiedy się spotykamy znowu w stałym gronie? przyszły tydzień?
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 21:20   #535
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
- apap
- podkłady poporodowe

a przed kupić sobie czopki glicerynowe i zaaplikować w domu przed wyjazdem do szpitala
Ja mam te majtki.
Kumpela mi oddała, bo już nie były potrzebne a są nówki nierdzewki.
Wygląda to w miarę- takie szorty elastyczne, tyle że z siatki.
I dała też wkłady do nich- niby to pieluchy a wygląda raczej jak wielkie podpaski bawełniane.

Co do czopków- nie każdy szpital wymaga lewatywy, więc to chyba nie jest konieczne. Najwyżej będzie niespodzianka podczas porodu- ale to nic wstydliwego przecież.

A tantum rosa to bardzo dobry pomysł- Carmena- to taki proszek, który rozrabiasz z wodą i przynosi ulgę przy podmywaniu. A poza tym odkaża nie szczypiąc.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-07, 21:20   #536
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SILVAS Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Mój udział na forum był chyba jednorazowy i to raczej w I części,potem jakoś nie było czasu,ale często was odwiedzałam,czytałam,ale udziału nie brałam
I sprawa ma się tak,że jestem obecnie w 27 tygodniu ciąży,termin na 1o lipca i będzie SYNUSI
A zabieram głos w sprawie TWARDNIEJĄCEJ I STAWIAJĄCEJ SIĘ MACICY!!!
Może to grozić skracaniem szyjki i przedwczesnym porodem,czy może któraś z was boryka się z tym problemem,bo często zaczyna mi się stawiać macica ostatnio-kilka razy dziennie i to nie są skurcze braxtona hicksa (czy jak to się tam pisze) tylko twardnienie jak skała i stawianie się,czasami z lekkim pobolewaniem.
Wybieram się do lekarza jutro i mam nadzieję,że będzie ok. Czy któraś z was dziewczyny już to przechodziła?
Pozdrawiam Wszystkie Przyszłe Mamusie
witaj ja od stycznia borykam sie z twrdniejacym i bolacym brzuchem i tak mi sie wydaje zo to macica bo wtedy ja tak jakby czuje dokladnie przez skore ale co to stawianie sie macicy to nie wiem w kazdym razie od stycznia biore nospe 3x2 tabletki i na kazdej wizycie gin sprawdza jak tam szyjka. na razie na szczescie jest ok ale jak tylko o nospie zapomne to zaraz brzuch mam twardy

Cytat:
aa odnosnie usg 3d ginka mi mowila ze najlepiej w 28tc zrobic ale tu pewnie co lekarz to inna opinia

mam pytanie do mamus juz z doswiadczeniem ile koszul nocnych zabrac do szpitala?
nam tez gin na 3D powiedzial ze najlepiej to kolo 27-28 tc

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
A my wczoraj byliśmy na wizycie. U maluszka wszystko dobrze, fikal cale badanie, lekarz sie mnie pytal czy czesto czuje ruchy a ja mowie ze wlasnie nie az tak czesto i ze to chyba maly leniuszek a lekarz na to ze maly jest teraz tak ulozony ze kopie sobie w strone kregoslupa a plecki ma od strony mojego brzucha. Wazy juz 570g Dostalismy pozwolenie na kolejny wyjazd do Holandii. Jutro ide sobie zrobic ten test po obciazeniu glukozą, dostalam skierowanie na 75g, mam nadzieje ze pojdzie gladko. Kolejna wizyta 11 maja. No i juz 6kg na plusie (23tydz)
ciesze sie ze wszystko ok i trzymam kciuki za glukoze

Cytat:
- apap
- podkłady poporodowe

moja kolezanka mowila zeby zabrac 2 koszule i jedna taka gorsza do porodu. te majtki siatkowe widzialam na allegro i chyba sie w nie zaopatrze
Stary 2010-04-07, 21:22   #537
SILVAS
Przyczajenie

GG do SILVAS

Alguien jeżeli chodzi o te skurcze B-H to rozmawiałam z koleżanką która miała takie spinanie się i twardnienie macicy i leżała tydzień w szpitalu,rozmawiałam także ze szwagierką która ma 2 dzieci i również kazała mi iść do lekarza,bo też tak miała,zarówno przy pierwszym jak i drugim dziecku brała leki prawie do samego porodu,wiec może lepiej się upewnić. I jeszcze to nieprzyjemne uczucie przy spinaniu-taki lekki ból,że aż się kładę i staram rozluźnić ile mogę. Może panikuję,ale lepiej sprawdzić

Dziewczyny super,że nie macie tego problemu i oby tak dalej
SILVAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 21:22   #538
anoxa
Zakorzenienie

no wlasnie sie zastanawialam nawet nad trzema koszulami nocnymi w razie "w"

kociamberek super ze dzidzia zdrowa moj tz tez juz w holandii a tej glukozy 75g to wspolczuje bo tez mialam 75 i pierwsza godzine jeszcze dalam rade ale ta druga godzine czekania... masakra byla ale musimy byc twarde

a ja przez 2 tyg przytylam 0,5kg wiec nie ma tragedii

i tak doszlam do wniosku ze czas zaczac co raz skrupulatniej wszystko kompletowac bo zaczynam miec co raz mniej sily a boje sie ze bedzie co raz gorzej
Stary 2010-04-07, 21:22   #539
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
.
W ogóle Szczecinianki, kiedy się spotykamy znowu w stałym gronie? przyszły tydzień?
Jasne. Mnie piątek- niedziela oczywiście nie ma, ale poza tym chętnie .

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-07, 21:23   #540
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
tantum rosa to takie coś w proszku co się rozpuszcza w przgotowanej wodzie i to ma działanie łagodzące na krocze
(ja np to stosowałam kiedyś przy infekcji, przemywa się) dostępne w aptece

a czopki - po to, żeby się wypróżnić
dobrze wiedzieć. ale co do czopków to nie robią czasem lewatywy przed porodem? i czemu ja mam się wypróżniać jak mogę to zrobić w szpitalu np. jak mam termin ale jeszcze nie rodzę a muszę iść do szpitala ?

maleństwo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości