Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 22:26   #571
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
a mówiła co w zamian? no bo jakoś te podkłady muszą sie trzymać na czymś. Czy jak to wygląda?
No ja piszę, co wiem od znajomej kt. rodziła.
No z tego co ja słyszałam to tą podpachę między nogi i szorujesz zaciskając by ci nie wypadła xD
U mojej koleżanki były zabronione wszelkie majtki.
Ja planuję kupić takie siatkowe (choć ponoć mogą się zaplątać w nie szwy czy inne cuda jakie zakładają po nacięciu krocza) i zakładać je jedynie do wyjścia na kąpiel czy gdziekolwiek będę się musiała poruszać pionowo. Jak będę leżeć to z gołą duszą

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 22:27   #572
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
wiem właśnie że duży i jak tak na wasze brzuszki patrzę to się czuję taka gruba
ale przeciez masz bardzo ladny brzuszek i nie ma co porownywac bo kazda z nas ma inny i rosnie szybciej lub wolniej

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-04-07 o 22:28
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 22:30   #573
itakasia
Zakorzenienie

jesli chodzi o majtki to rzeczywiscie w czesci szpitali sa one zabronione. ma to na celu przyspieszenie gojenia sie krocza. ja troche ich rozumiem. bo oni nie wiedza jak i czy kazda nalezycie dba o higiene, a my bedziemy rodzic latem i szczegolnie trzeba uwazac zeby czesto sie przemywac i wietrzyc, zeby rana miala dostep powietrza. w moim szpitalu majtki byly zabronione. ale ja zakladalam i zdejmowalam przed przyjsciem lekarza

anoxa
bardzo fajny naroznik
madziorek
super brzusio

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-04-07 o 22:31
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 22:41   #574
SILVAS
Przyczajenie

GG do SILVAS

Cytat:
a mówiła co w zamian? no bo jakoś te podkłady muszą sie trzymać na czymś. Czy jak to wygląda?
No ja piszę, co wiem od znajomej kt. rodziła.
ZAZWYCZAJ-MÓWIŁA- że one są odkładane jak leżysz żeby był przewiew. Miałam znajomą która chodziła po korytarzu za zacisniętymi nogami żeby utrzymać tą "podpachę"
SILVAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 22:45   #575
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SILVAS Pokaż wiadomość
Miałam znajomą która chodziła po korytarzu za zacisniętymi nogami żeby utrzymać tą "podpachę"
ech, coraz mniej mi się to podobano nic, jakoś trzeba to przeżyć
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 22:49   #576
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
nie tylko tobie

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 22:50   #577
aniaa22
Zakorzenienie

ide spac

dobranoc
Stary 2010-04-07, 23:00   #578
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
nie no wiecie...zawsze marzyła mi się lewatywa w końcu to takie podniecające
a co jeśli np. mam się zgłosic do szpitala bo mi termin mija (ale nie wiadomo kiedy będzie poród) to mam mimo wszystko wciskać te czopki?bo tak myśle przyszłościowo, bo jeśli miałabym rodzic za 3 dni to mi się tam z powrotem uzbiera i na co mi to
ja tam na lewatywę w szpitalu się nie zgodzę a i żadnych czopków w tyłek też nie będę sobie wsadzać

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

madziorek głupolku ja tam bym chciała żeby mój brzuszek był już taki duuuuuży... napoczątku wystrzelił i miałam największy prawie ze wszystkich tutaj a ostatnio stoi w miejscu.. jak dla mnie im większy tym lepszy
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 23:12   #579
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

A dzisiaj moje maleństwo w brzusku jakoś się dziwnie przekręciło i co się schylę to mam zgage i treść z żołądka podchodzi mi do gardła.

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 23:16   #580
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Właśnie mi małż przypomniał, że zdjęcie chciałam zrobić Trochę się przejadłam dzisiaj, ale co tam
Mój pełny 23 tydzień :
Stary 2010-04-07, 23:20   #581
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Właśnie mi małż przypomniał, że zdjęcie chciałam zrobić Trochę się przejadłam dzisiaj, ale co tam
Mój pełny 23 tydzień :
tak to ja nawet przed ciaza nie wygladalam jestesmy w tym samym tyg a ja jestem 3 razy wieksza

ide spac, dobrej nocki
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 23:20   #582
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też
silvas witaj ja mam termin dzień po tobie i też synuś a moja ona chyba się nie stawia
kociamborek super ze wszystko ok
pszczolka z tymi jelitami nie wiedziałam ale brzmi logicznie
daysy jabłka, kefir, siemie lniane , sok jabłkowy też mam ten problem
ja świeze śliwki w kauflandzie kupilam za 6,90 ale fakt że z rpa
madziorek ładny brzusiu ja mam większy ale u mnie to już 26tc
ja też dziś mam zgage
roztrzepaniec ty chudzinko
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 23:23   #583
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

Cytat:
Mój pełny 23 tydzień :
Jaki malutki masz brzuszek, ja też mam dzisiaj pełny 23 tydzień ale mój to olbrzym w porównaniu do twojego.No ale każda ma inaczej. Ja w pierwszej ciąży do 7 miesiąca chodziłam w normalnych dżinsach a teraz już dawno noszę ciążówki bo się nie dopinam.Jedyne co mnie pociesza to to że wszystko idzie mi w brzuch.

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 23:38   #584
pszczolka87
Zadomowienie

roztrzepaniec gdzie ta dzidzia się tam mieści?? jakie maleństwo! mój jest 5 razy większy a jestem kilka dni do tyłu

A tak w ogóle to mój mąż jakieś 15 min temu poczuł dzidzię!!! I to jeszcze była taka seria mocnych kopniaków więc poczuł z 5 pod rząd Tatuś jest baaardzo szczęśliwy że w końcu poczuł ruchy maleństwa
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 00:05   #585
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
pilotka 10 ml to malo. ja mialam 50 i na poczatku bylo ok a po pol godz. prawie zwymiotowalam na szczescie udalo mi sie powstrzymac
no wlasnie nie wiem dlaczego mam tak malo wypic.. ale ok

Cytat:
za 200 to od tej drugiej koleżanki dla dziewczynki. tyle że jak sprzedaje to mogłaby mi to chociaż wyprać (takie jest moje zdanie) a ciuszki są w większości po kilku dzieciakach i połowa bardzo sprane albo poplamione. Jak bym miała dostać za darmo to bym nie narzekała, bo wiadomo. dlatego na razie poczekam, póki nie znam płci
no tak zalezy w jakim stanie i ile tego wszystkiego
no nic musisz sobie przekalkulowac co Ci sie bardziej oplaci

Cytat:
Napisane przez SILVAS Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Mój udział na forum był chyba jednorazowy i to raczej w I części,potem jakoś nie było czasu,ale często was odwiedzałam,czytałam,ale udziału nie brałam
I sprawa ma się tak,że jestem obecnie w 27 tygodniu ciąży,termin na 1o lipca i będzie SYNUSI
A zabieram głos w sprawie TWARDNIEJĄCEJ I STAWIAJĄCEJ SIĘ MACICY!!!
Może to grozić skracaniem szyjki i przedwczesnym porodem,czy może któraś z was boryka się z tym problemem,bo często zaczyna mi się stawiać macica ostatnio-kilka razy dziennie i to nie są skurcze braxtona hicksa (czy jak to się tam pisze) tylko twardnienie jak skała i stawianie się,czasami z lekkim pobolewaniem.
Wybieram się do lekarza jutro i mam nadzieję,że będzie ok. Czy któraś z was dziewczyny już to przechodziła?
Pozdrawiam Wszystkie Przyszłe Mamusie
niestety ja nie pomoge bo odpukac nie mam podobnych problemow..

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
10ml tylko?? to jakos bardzo malo. Glukoze znioslam calkiem ok - wzielam pomaranczowy smak i jakos przezylam
no wlasnie malo bardzo ale ja mam dobre wyniki i moze dlatego?
to sa smakowe glukozy? qurde to bym cytrynowa wziela

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Oto rzeczy niezbędne na porodówce (wg mojej listy)

Koszule nocne (ok. 3 sztuki), wyłącznie z naturalnych materiałów, najlepiej głęboko rozpinane lub ze specjalnymi rozcięciami pod biustem, żeby nie trzeba ich było zadzierać do karmienia; Nie zabierajcie piżam, nawet jeśli wolicie je od koszul, bo i tak nie pozwolą wam ich nosić na porodówce;

Szlafrok – nie za gruby, bo na oddziałach położniczych jest zwykle dość ciepło;

Wygodne kapcie do chodzenia po szpitalu i gumowe klapki pod prysznic;

Skarpetki;

Ręczniki – co najmniej jeden kąpielowy i jeden do wycierania krocza; Krocze można osuszać także ręcznikiem papierowym;

Pieluchy jednorazowe dla dorosłych (ok. 2 paczki) – po porodzie krocze mocno krwawi, zwykłe podpaski nie wystarczą;

Majtki jednorazowe przepuszczające powietrze – warto mieć, choć nie we wszystkich szpitalach wolno ich używać, w związku z tym, że powietrze musi mieć ciągły bezpośredni dostęp do rany;

Ceratka pod pupę – niektóre mamy twierdzą, że była im bardzo przydatna w utrzymaniu higieny na łóżku po porodzie;

Przybory toaletowe, których używasz na co dzień, w tym płyn do higieny intymnej; Możesz zabrać również płyn wspomagający gojenie się rany, np. Tantum Rosa;

Kosmetyki do delikatnego makijażu – po porodzie może przydać wam się jakiś maskujący podkład (popękane naczynka) i trochę różu (bladość), będziecie wyglądać ładniej i czuć się lepiej; Ale używajcie ich z umiarem, pełny makijaż w szpitalu wyglądałby trochę niestosownie;

Biustonosze do karmienia (wystarczą dwa na zmianę);

Wkładki laktacyjne;

Krem na popękane brodawki – niestety, może się przydać już w szpitalu;

Jasieczek do podtrzymywania główki dziecka podczas karmienia;

Papier toaletowy, na wypadek, gdyby w szpitalnej toalecie akurat zabrakło;

Ładowarka do telefonu komórkowego, jeżeli zamierzacie używać go w szpitalu;Coś do czytania (książka, gazeta, poradnik młodej mamy), słuchania (CD player, IPod), notowania (zeszyt i długopis), żeby nie nudzić się, gdy malec będzie spał, a zdrowy noworodek śpi prawie cały czas;

Ubrania na wyjście ze szpitala – warto mieć tu na uwadze, że nie od razu po porodzie zmieścicie się w te sprzed ciąży, trzeba wziąć zapas na ciągle jeszcze pokaźny brzuch.
dziewczyno wklejaj czesciej takie listy!!!! bardzo dziekuje

Cytat:
Opowiem wam coś śmiesznego.Mój mąż ma chyba urojoną ciążę.Ja niemam zachcianek a on potrafi sobie wieczorem piec steki z karczku bo ma smak na pieczyste, w pracy ma ksywkę "ciężarna" bo mu brzuszek rośnie, a ostatnio to już całkiem.....przychodzi i pokazuje mi swoje uda ,a tam...........rozstępy mi się nie zrobiły (rzadne nowe,bo mam z poprzedniej ciąży)a on biedak. Teraz tylko się boi że jak ja będę rodzić to on też będzie miał bóle porodowe.
hehe spoko moj tez to sie nazywa WSPOLODCZUWANIE hahahaha

Cytat:
wiem właśnie że duży i jak tak na wasze brzuszki patrzę to się czuję taka gruba
spoko pociesze Ciebie, ze ja tez... a naprawde dbam o to co jem - moze mniej sie ruszam niz przed ciaza i dlatego
wiem ze aktywnoscia fizczna nie zaszkodze ale jakos tak sie boje i wole wiecej polezec... wiec tluszczyk sie odklada

Cytat:
albo miec cesarke

Cytat:
Mój pełny 23 tydzień :
wow!! kobieto co Ty robisz, ze taka szczuplutka jestes? ja tez tak chce

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
roztrzepaniec gdzie ta dzidzia się tam mieści?? jakie maleństwo! mój jest 5 razy większy a jestem kilka dni do tyłu

A tak w ogóle to mój mąż jakieś 15 min temu poczuł dzidzię!!! I to jeszcze była taka seria mocnych kopniaków więc poczuł z 5 pod rząd Tatuś jest baaardzo szczęśliwy że w końcu poczuł ruchy maleństwa
no to fajowo tatus przeszczesliwy

zmykam do spania - kolorowych snow dziewczyny
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 00:18   #586
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
jak z orsaya to proszę o cenę, to się tam wybiorę
po 39 zl chyba

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
czesc!
fajnie się pływa, nie czuć wagi, tylko trzeba trochę uważać bo (przynajmniej mnie) brzuszysko ciągnie jak za długo pływałam...
a najlepiej wygląda na plecach jak tylko głowę i brzuch z wody widać

niezawsze - fajny brzucholek prawie taki duży jak mój :P zaraz porobie zdjecia i wkleje
Barzo ladny brzusio i mniejszy niz moj!

Cytat:
jednak wrzucam teraz. nic specjalnego ale zawsze bedzie co zalozyc na siebie. pierwsze cztery to h&m. pisalam ze dwie kupilam w outlecie reserved ale to house. teraz dopiero zauwazylam
Truskawka i balerinki przesliczne!!!!! i ta bluzka z hausu tez fajna.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

itakasia wklejam zdjecie naroznika

Załącznik 3013346
Super wyglada ten naroznik z ta fototapeta naprawde!
Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Mam pytanie.... piszecie tu o czopkach glicerynowych ... bo ja mam taki problem , że załatwiam się raz na 3 może 4 dni ... chciałabym załatwiać się częściej z mniejszym problemem bo póki co to ja po prostu chyba rodzę tą kupkę.
Nie wiecie co mogę użyć żeby było mi "lżej"... bo ja się zastanawiałam nad tymi czopkami ale nie wiem czy wolno je tak sobie stosować...???
Majac na mysli rodzenie dwojki masz na mysli takie bole straszn, pozniej skurcz i wyproznienie? Ja tak mialam juz 3 razy to bylo najgorsze uczucie na swiecie, tz musial mi wode i nospe wrzucic do kibelka przez uchylone drzwi bo bym umarla chyba z wysilku :/ Tez tak mialyscie??

Cytat:
No i pokarze wam mój 23tyg. olbrzymek
Fajniutki brzusio
Cytat:
Mój pełny 23 tydzień :
Jakie malenstwo!!!

Ja jutro jade do apteki po rzeczy dla mnie do szpitala bo znalazlam apteke, w ktorej moge zamawiac artykuly jakie chce i oprocz tego maja wszystko -15% oraz mozna placic bonami sodexho. Kupie podklady porodowe, tantum rose, majtki jednorazowe, smoczki MAM.
Wiecie co naprawde sie moze przydacw szpitalu jeszcze? WODA TERMALNA do spyskiwania buziaka! Bedzie upal, bedziemy i tak pewnie cale spocone i wycienczone a taka mgielka idelna jest, naprawde przynosi ulge.

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Pilotka gratuluje dziewuszki

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 00:22   #587
papeteria
Zakorzenienie

niezawsze to daj znac jak po zakupach, ja odkryłam apteke internetowa a odbieram osobiście w aptece do której mam 3 minutki feminatal w tej aptece 36 a przez neta w tej samej po 28 zł termalka 300ml avene w aptece po 50 a przez neta 37 zł używam codziennie po kąpieli i spryskuje nią twarz po nałożeniu podkładu
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 00:30   #588
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
wow!! kobieto co Ty robisz, ze taka szczuplutka jestes? ja tez tak chce
Właśnie nie jestem za szczuplutka Po prostu zamiast w brzuszek to wszystko mi idzie na boki (talii już w zasadzie nie mam) a co się uchowa to lezie w uda Także u mnie ta ciąża typowo na dziewczynkę - brzuch rozlany na boki i syf na syfku (niestety )
Stary 2010-04-08, 01:05   #589
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
niezawsze to daj znac jak po zakupach, ja odkryłam apteke internetowa a odbieram osobiście w aptece do której mam 3 minutki feminatal w tej aptece 36 a przez neta w tej samej po 28 zł termalka 300ml avene w aptece po 50 a przez neta 37 zł używam codziennie po kąpieli i spryskuje nią twarz po nałożeniu podkładu
No to roznice sa spore rzeczywiscie! W Empiku tez tak jest, ze przez neta zamawiasz odbierasz normalnie i tez taniej taka strategia

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 08:02   #590
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Jestem padnięta! Noszę w sobie małego terrorystę. Mały tak mnie skopał w nocy, że miałam dość! Całą noc praktycznie nie spałam! A on teraz spi jak aniołek a ja muszę iść do pracy. Okropne były te kopniaki. Ciągle w coś trafiał. Najczęściej pęcherz.
Przynajmniej słonko świeci.
Stary 2010-04-08, 08:33   #591
Daysy85
Zakorzenienie

Pszczółko
Pisałaś że nie chcesz lewatywy ani czopków...
Hmm zastanów się... bo niestety anatomia kobiety jest taka że wzdłuż kanału rodnego z tyłu za nim jest jelito grube i odbytnica więc jeżeli wcześniej się nie wypróżnisz razem z Twoim maluszkiem bezwiednie wypadnie Ci stolec. Wydaje mi się , że to było by o wiele bardziej krępujące niż lewatywa. Wtedy położna szybko musi przykryć stolec chustą żeby główka dziecka nie otarła się o niego.
Uwierz mi , że tak jest miałam w szkole wykłady z położną , która opowiadała o takich sytuacjach , wcale nie wyssanych z palca.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 08:43   #592
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Mój pełny 23 tydzień :
jaaaji malutki ja taki to mialam chyba w 10 tc chudzinka jestes

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Jestem padnięta! Noszę w sobie małego terrorystę. Mały tak mnie skopał w nocy, że miałam dość! Całą noc praktycznie nie spałam! A on teraz spi jak aniołek a ja muszę iść do pracy. Okropne były te kopniaki. Ciągle w coś trafiał. Najczęściej pęcherz.
Przynajmniej słonko świeci.
witaj w klubie. widze ze nie jestem sama. moj synus na szczescie od wczoraj jest grzeczny i daje mamie spac ale tez bywaly nocki ze nie spalam prawie wcale

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
No to roznice sa spore rzeczywiscie! W Empiku tez tak jest, ze przez neta zamawiasz odbierasz normalnie i tez taniej taka strategia
ja tak robie w empiku poza tym ze taniej to czesto w salonach pozycje sa niedostepne a ja nie lubie na darmo sobie wycieczek robic
Stary 2010-04-08, 08:58   #593
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Hej mamuśki dzisiaj u mnie piękne słoneczko, aż inaczej człowiek funkcjonuje, już po śniadanku teraz obiad trzeba wstawić, może jakieś pranie, bo nie wiem jak będzie w sobote i jakięs zakupy trzeba zrobić
roztrzepaniec989 no nie gdzie ta dzidzia się tam mieści w tym małym brzusiu????

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 09:06   #594
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Pszczółko
Pisałaś że nie chcesz lewatywy ani czopków...
Hmm zastanów się... bo niestety anatomia kobiety jest taka że wzdłuż kanału rodnego z tyłu za nim jest jelito grube i odbytnica więc jeżeli wcześniej się nie wypróżnisz razem z Twoim maluszkiem bezwiednie wypadnie Ci stolec. Wydaje mi się , że to było by o wiele bardziej krępujące niż lewatywa. Wtedy położna szybko musi przykryć stolec chustą żeby główka dziecka nie otarła się o niego.
Uwierz mi , że tak jest miałam w szkole wykłady z położną , która opowiadała o takich sytuacjach , wcale nie wyssanych z palca.
Też o tym słyszałam od położnej. Mówiła, że potem bardzo trudno jest pozbyć sie tego zapachu ze skóry maluszka. No i dla kobiety jest to też krępujące. Ja bym chciała lewatywę. Szczególnie, że dla kobiet rodzących sa inne, łagodniejsze.

Cytat:
j

witaj w klubie. widze ze nie jestem sama. moj synus na szczescie od wczoraj jest grzeczny i daje mamie spac ale tez bywaly nocki ze nie spalam prawie wcale
Kurcze już miałam budzic męża i iść na spacer, bo jak chodzę to mały spi. Ale niech sie tylko położę to po prostu masakra! Gorzej jak mu tak zostanie

Miłego dnia dziewczynki, ja sie zbieram do pracy.
Stary 2010-04-08, 09:10   #595
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą miewałam tak raz na kilka cykli. Ale jak już przyszło, to wymiotowałam i umierałam cały dzień. Zawsze dzień przed miesiączką lub pierwszego dnia okresu.
Teraz w ciąży zaczęło się dopiero w dniu drugiej spodziewanej miesiączki i towarzyszy do teraz...
Na szczęście przeciwbólówki pomagają, ale chciałabym wiedzieć co za to odpowiada i jak to leczyć.

Na czym polega to nagrzewanie? U jakiegoś specjalisty?
Robia to osoby, ktore ukonczyly medycyne chinska - takie 2 letnie studium.Ja akurat korzystam z uslug siostry. Nazywa sie to Moksa.
Stary 2010-04-08, 09:32   #596
itakasia
Zakorzenienie

czesc sloneczka
roztrzepaniec
wygladasz fantastycznie, a to ze masz do siebie jakies "ale" to normalne, jak kazda z nas.

jesli chodzi o lewatywe itp to spokojnie. czesto jest tak ze organizm sam sie oczyszcza, jest to nawet jeden ze znakow zblizajacego sie porodu. te ktore sie nie oczyszcza moga juz w domu skorzystac z czopka lub leawatywy.
ja sie obawiam ze nie zdąże. ostatnio jak sie upewnilam ze to porod sie zaczyna to dalam rade tylko dojechac do szpitala (niestety mam ok 1h) i tam jak mnie przyjeli i zbadali to mala juz byla na swiecie. wiec zabiegi pielegnacyjne ne wchodzily w gre. mam nadzieje ze tym razem zdąże do szpitala
Stary 2010-04-08, 09:42   #597
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
czesc sloneczka
roztrzepaniec
wygladasz fantastycznie, a to ze masz do siebie jakies "ale" to normalne, jak kazda z nas.

jesli chodzi o lewatywe itp to spokojnie. czesto jest tak ze organizm sam sie oczyszcza, jest to nawet jeden ze znakow zblizajacego sie porodu. te ktore sie nie oczyszcza moga juz w domu skorzystac z czopka lub leawatywy.
ja sie obawiam ze nie zdąże. ostatnio jak sie upewnilam ze to porod sie zaczyna to dalam rade tylko dojechac do szpitala (niestety mam ok 1h) i tam jak mnie przyjeli i zbadali to mala juz byla na swiecie. wiec zabiegi pielegnacyjne ne wchodzily w gre. mam nadzieje ze tym razem zdąże do szpitala
o to ja bym chyba chciala tak szybko urodzic
Stary 2010-04-08, 09:46   #598
caprica6
Wtajemniczenie

Czesc Mamuski, chcialam sie pochwalic ze bede miec córeczke Ma 21 cm i wazy prawie poł kilo. Zdrowiutka

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 09:55   #599
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

caprica6 gratuluję zdrowej córci

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 09:55   #600
belunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski, chcialam sie pochwalic ze bede miec córeczke Ma 21 cm i wazy prawie poł kilo. Zdrowiutka

gratulacje!! najważniejsze ze zdrowiutka
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości