Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-08, 11:33   #3061
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

mam pytanie, czy wy do parowara wkladacie całą pierś z kurczaka, czy np. kroicie na cieńsze kawałki, a ziemniaczki to pokrojone w plastry czy jak?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 11:55   #3062
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
mam pytanie, czy wy do parowara wkladacie całą pierś z kurczaka, czy np. kroicie na cieńsze kawałki, a ziemniaczki to pokrojone w plastry czy jak?
ja dawałam w całości tzn. w takich kawałkach jakie chciałam potem podać na talerzu

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 12:09   #3063
megi b
Wtajemniczenie

Cześć mamuśki
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
własnie takie zapalenie miewal siostrzenic
13x w roku
O mamciu

marica5 jaką firankę kupiłaś? dla Martynki, zdolniacha z niej
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Mój dzieć już bardzo dobrze radzi sobie z raczkowaniem, wszędzie wejdze /gdzie nie wolno/ i przy każdej rzeczy się wspina ... jak go trzymam pod paszki to robi śliczne kroczki ...
Bartuś

marysia_258 co za lekarka tak olewa sprawę Biedna Majeczka ja już drżę na myśl o kolejnym szczepieniu

Używałyście kiedyś tych plastrów znieczulających przed szczepieniem lub pobieraniem krwi?
Tak się nad nimi zastanawiam, ale nie wiadomo przecież w którym dokładnie miejscu będzie ukłucie no i w przypadku Amelki, gdzie cudem jest pobrać krew to chyba odpada plaster

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dziś zapowiadali u mnie 18 stopni i słonko, ale narazie obrzydliwa mgła za oknem i zimno strasznie.
Ja stawiam na ząbki bo co innego może tak budzić nasze maluszki
Ja już mam dosyć tej pogody

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
W każdym razie znalazłam stronę z najnowszymi wynikami testów ponoć, może komuś się przyda: proszę.
za stronkę. Mojego fotelika tam nie ma A kupiłam ten szary

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dzisiaj nocka bez pobudki a mala wstala o 9.00tazke jestem mega wyspana
Cały dzień marudziła, a tu taką niespodziankę mamusi zrobiła w nocy

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
A my wczoraj wylądowaliśmy na pogotowiu
Nie martw się, jak ja wezwałam pogotowie to też się na mnie dziwnie patrzyli że panikuję Dziecko przez ręce mi leciało, prawie nieprzytomne a lekarz mi morały prawił Dużo zdrówka dla Zosieńki

Mała w nocy spała troszkę spokojniej, po 6 ją wzięłam do łóżka i spała do 8 Już nie mam pomysłu jak ją zabawiać, wszystko jej się nudzi w 2 min A tu zimno i na spacerek nie pójdziemy

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 12:30   #3064
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

rano było jeszcze pochmurno a teraz piękne słońce mamy ... Bartosz jeszcze śpi /od 10/ ale zaraz jak wstanie to lecimy na spacer

Wczoraj pieknie spał - obudził sie dopeiro o 5,15 a potem o 7,30

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam z rana
Tak czytam czytam iiiii stwierdzam, że uzdolnione te Wasze dzieciaczki
Moja potrafi robić kosi kosi mówi mama i jak na razie nic poza tym. Raczkować też nie chce. Może to jeszcze za wcześnie.
My po szczepieniu- mała zdrowa rozwija się dobrze, tylko jak zwykle jest problem z jej wagą Ma skończone 7 miesięcy i waży 6800 Nie jest to za wiele. Lekarka chce nas wysłać do szpitala na specjalistyczne badania. Muszę jeszcze zaczerpnąć opinii innego lekarza bo ta baba jest strasznie niepociumana i na niczym się nie zna.Nie wiem po co jeszcze trzymają tą staruchę. Mówię jej, że Maja ma zaparcia na co ona żeby jej dawać dużo pić to ja jej mówię ze dużo pije na co ona że nic mi więcej nie poradzi
Chciałam zapytać o szczepienie przeciw kleszczom bo mam psa który często chodzi do lasu i przynosi na sierści to dziadostwo a ta na mnie że ja takie małe dziecko chce szczepić. A szkoda słów.
Poza tym podczas badania i szczepienia histeria była straszna
Maja nie chciała dać się zbadać , zważyć kurczowo trzymała się mojej szyi płakała tak mocno że aż łkała. Biedulka moja.
Dobra zabieram się za robotę. Miłego dnia
Na Twoim miejscu też bym skonsultowala to z innym lekarzem, skoro pani dr starej daty ... ale mam nadzieję, ze Maja jest zdrowa jak rybka ... waga piórkowa poprostu
Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Kinga budziła w nocy się trzy razy, dwa razy posmarowałam dziąsełka i usnęła, ale za trzecim razem się nie udało z żelem i bite dwie godziny nie było spania . Już sama nie wiem czy to wina zębów, czy coś jej się poprzestawiało. Przez sen płacze, ale jak się już wybudzi to grzecznie się bawi i uśmiecha na całego. Ciekawe jak będzie dzisiaj w nocy.
Dziś zapowiadali u mnie 18 stopni i słonko, ale narazie obrzydliwa mgła za oknem i zimno strasznie.
W weekend jedziemy na zawody konne - oby była fajna pogoda, bo ten ośrodek słynie już z tego, że gdy organizują zawody to zawsze leje jak z cebra.
zeby dzsiejsza noc była lepsza od poprzedniej!

Zazdroszcze planów weekendowych kocham koniki
Cytat:
A i nie pisałam, ze oliwka nauczyła się ładnie sama siadać i wstaje na nóżki już, jak wspina się na dużą poduszkę, albo opiera o coś. ale w łóżeczku jeszcze nie wstaje sama. no i raczkuje jak szalona

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 12:31   #3065
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
hej mamusie

dzisiaj nocka bez pobudki a mala wstala o 9.00tazke jestem mega wyspana

pokaz sie w nowej fryz
noooo to pięknie pospałyście

wkleje fotke do albumu
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Ujawnij się w wersji blond

Super, że Barti tak pięknie się rozwija Mój tak dajej ma lenia w dupce
Zaciskam już awansem za 16. kwietnia

Wczoraj wieczorem zamówiłam meble do przedpokoju , a Małż kupi dzisiaj aparat, bo nam się popsuł i nie mam jak Maciulka uwieczniać. Mieliśmy kupić w maju, ale Małż się napalił i kupuje teraz. I dobrze
aż taki blond to nie jest, ale są jasne

dziękuję za kciuki

gratuluję zakupów! i czekam na nowe fotki Maciulka ... a jakie meble zamówiłaś?
Cytat:
A my wczoraj wylądowaliśmy na pogotowiu Zosia wieczorem obudziła się po godzinie i tak strasznie płakała... Z nosa jej się lało, i tak jakby nie mogła złapać powietrza. Przestraszyliśmy się i zadzwoniliśmy po karetkę. Pojechałam z Zosią na pogotowie karetką, a mąż za nami. Po badaniu okazało się mała ma tylko lekko zaczerwienione gardełko i katar właśnie. Dostała lekki antybiotyk (coś na "H"...), cebion i wapno na katar W oskrzelach i płucach czysto. To dlaczego tak płakała?? Ten katar jej tak przeszkadza? Wróciliśmy coś koło 23 (w trakcie całej "wycieczki" Zosia była bardzo spokojna i obserwowała WSZYSTKO), oczywiście nie chciała potem zasnąć i w końcu zasnęła wtulona we mnie i spała z nami do rana. Czasami mam wrażenie, że nie ogarniam tego wszystkiego. Lekarka się z nas podśmiewywała, że pewnie pierwsze dziecko itd., bo nic małej nie jest tak naprawdę... Aj. A skąd ja miałam to wiedzieć??

To się rozpisałam. Ulżyło mi
nie przejmuj się lekarką!
Dobrze, ze Zosi nic poważnego nie dolega!

no i Bartosz już nie śpi ... obudził się, strzelił piękny uśmiech i już szaleje

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-04-08, 12:34   #3066
mariolasl
Zakorzenienie

Hej
Z powodu pieknej pogody nie mam czasu
Wczoraj spedzilismy ponad 4 godziny na spacerze, z czego na pewno 3 godziny chodzilam

Dzis rano rowniez wszystko naszykowalam, ale nie wiem, czy gdzies wyjde, bo dostalam @ i fatalnie sie czuje. Tzn na jakis krotszy spacer na pewno, ale na dlugi chyba nie dam rady. Tabletki zazylam, obiad naszykowany, posprzatane, ide wiec troche sie ogarnac i moze mi przejdzie troche.

Wojtusia, ziemniaki kroje tak jak chce podac (tzn polowki, cwiartki), a piersi nie kroje na kawalki.
Stary 2010-04-08, 12:45   #3067
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Martynia dziekuje ciociom za komplementy

Firanke o taka kupilam http://www.allegro.pl/item990706063_...szczescia.html

gratis górne ząbki żabci
Stary 2010-04-08, 12:50   #3068
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

marica super ta firanka - tez bym kupila ale za waska na moj karnisz
a z dlugosci mozna przycinac tak jak zwykle makarony?

no i zabki wypasione

nam dalej idzie gorna jedynka

jeju dziewczyny jak tak czytam o Waszych nockach to zazdroszcze - my dalej budzimy sie na mleko w nocy, probowalam wczoraj podac wode, herbatke i nic, byl placz dopoki nie poszla butla mleka

maly spi, ja ide myc glowe i sie szykowac zaraz, potem dam mu obiadek i lecimy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 13:02   #3069
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
noooo to pięknie pospałyście

wkleje fotke do albumu

aż taki blond to nie jest, ale są jasne

dziękuję za kciuki

gratuluję zakupów! i czekam na nowe fotki Maciulka ... a jakie meble zamówiłaś?

...no i Bartosz już nie śpi ... obudził się, strzelił piękny uśmiech i już szaleje
Z niecierpliwością czekam

Ja mam zawsze ciemne, bo w takich mi najlepiej

Wkleję na 200%
Meble takie, jak w załączniku w kolorze limba czekoladowa, bo w takim zrobiłam sobie szafę w zabudowie, no i miałam problem z meblami o takim wybarwieniu, ale znalazłam a i jeszcze muszę zamówić lustro.

Załącznik 3015073

Załącznik 3015074

Załącznik 3015090

Maciejka zawsze budzi się z płaczem po drzemce. Właśnie drzemie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj spedzilismy ponad 4 godziny na spacerze, z czego na pewno 3 godziny chodzilam

Dzis rano rowniez wszystko naszykowalam, ale nie wiem, czy gdzies wyjde, bo dostalam @ i fatalnie sie czuje. Tzn na jakis krotszy spacer na pewno, ale na dlugi chyba nie dam rady. Tabletki zazylam, obiad naszykowany, posprzatane, ide wiec troche sie ogarnac i moze mi przejdzie troche.

Wojtusia, ziemniaki kroje tak jak chce podac (tzn polowki, cwiartki), a piersi nie kroje na kawalki.
Fajnie tak spacerować. Dusza odpoczywa, wiem coś o tym A my w domu

oby złe samopoczucie szybko minęło

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
...

jeju dziewczyny jak tak czytam o Waszych nockach to zazdroszcze - my dalej budzimy sie na mleko w nocy, probowalam wczoraj podac wode, herbatke i nic, byl placz dopoki nie poszla butla mleka
...
Siostro

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 13:17   #3070
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

fajne meble tylko te szuflady na gorze troche niepraktyczne - na drabinie bedziesz tam siegac? a i pewnie na drabinie nie da sie zajrzec zeby zobaczyc co sie dzieje w srodku
Stary 2010-04-08, 13:32   #3071
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
fajne meble tylko te szuflady na gorze troche niepraktyczne - na drabinie bedziesz tam siegac? a i pewnie na drabinie nie da sie zajrzec zeby zobaczyc co sie dzieje w srodku
Dzięki

Przecież ta komoda nie jest wysoka, ma 110cm, więc po co drabina? A szuflady praktyczne, będzie gdzie klucze trzymać, pasty do butów itp.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 13:35   #3072
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

nie przejmuj się lekarką - dla niej to jesteście kolejnym przypadkiem ...
najważniejsze że wszystko dobrze i ze jesteś spokojna
Cytat:

Całe szczęście wszystko dobrze się skończyło A lekarką się nie przejmuj, tak jak napisała p4w.
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Nie martw się, jak ja wezwałam pogotowie to też się na mnie dziwnie patrzyli że panikuję Dziecko przez ręce mi leciało, prawie nieprzytomne a lekarz mi morały prawił Dużo zdrówka dla Zosieńki
Cytat:
nie przejmuj się lekarką!
Dobrze, ze Zosi nic poważnego nie dolega!

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Martynia dziekuje ciociom za komplementy

Firanke o taka kupilam http://www.allegro.pl/item990706063_...szczescia.html

gratis górne ząbki żabci
Jaka Martynia duża

Svi może przeoczyłam, w każym razie chodzi o ta spacerówę terenową-znalazłaś może jaka to była firma?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 13:47   #3073
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Mojej koleżanki córcia ma 4,5 roku i dalej w nocy mleko pije, a zęby ma masakra. Woda, herbatka, wszystko próbowała i mała się drze jak opętana
Cytat:
gratis górne ząbki żabci
Ząbki pierwsza klasa

Cytat:
zazdroszczę spacerku

Dziś znów dzień marudy

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-04-08, 14:49   #3074
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja dawałam w całości tzn. w takich kawałkach jakie chciałam potem podać na talerzu
aha, no i pewnie takie mniejsze szybciej się uparują

Cytat:

Używałyście kiedyś tych plastrów znieczulających przed szczepieniem lub pobieraniem krwi?
Tak się nad nimi zastanawiam, ale nie wiadomo przecież w którym dokładnie miejscu będzie ukłucie no i w przypadku Amelki, gdzie cudem jest pobrać krew to chyba odpada plaster
ja nie uzywałam, ale też myślałam o nich. Tylko chyba najpierw trzeba by się było udać do przychodni i zapytać gdzie dokładnie bedzie wkucie, bo inaczej się nie da.

Cytat:

jutro wiec zrobie parowane ziemniaczki i pierś.

Wróciłysmy ze spacerku 1,5 h trwał, pogoda troche się poprawiła, ale słońce wyszło dopiero jak wróciłysmy do domu
Stary 2010-04-08, 15:28   #3075
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
anula chciałam sobie poczytać testy tych fotelików, ale ja niestety nie "niemiecka"
.

ja właściwie też nie znalazłam ta stronę przez jakieś forum i tam było wytłumaczone - najlepsza ocena to 1 - po prawej w żółtym kwadraciku

Cytat:
Brawa dla dzieciaczków za umiejętności
Zosia nauczyła się wyciągać pięknie łapki jak chce do kogoś iść na ręce. Siedzi juz praktycznie sama i cały czas prostuje nogi Nie pozwalam jej za często, ale wiecie jak to jest. No i straszna gaduła zniej

Nie martw się Może rzeczywiście taki jej urok? Ale badania można zrobić dla spokoju sumienia.

A my wczoraj wylądowaliśmy na pogotowiu Zosia wieczorem obudziła się po godzinie i tak strasznie płakała... Z nosa jej się lało, i tak jakby nie mogła złapać powietrza. Przestraszyliśmy się i zadzwoniliśmy po karetkę. Pojechałam z Zosią na pogotowie karetką, a mąż za nami. Po badaniu okazało się mała ma tylko lekko zaczerwienione gardełko i katar właśnie. Dostała lekki antybiotyk (coś na "H"...), cebion i wapno na katar W oskrzelach i płucach czysto. To dlaczego tak płakała?? Ten katar jej tak przeszkadza? Wróciliśmy coś koło 23 (w trakcie całej "wycieczki" Zosia była bardzo spokojna i obserwowała WSZYSTKO), oczywiście nie chciała potem zasnąć i w końcu zasnęła wtulona we mnie i spała z nami do rana. Czasami mam wrażenie, że nie ogarniam tego wszystkiego. Lekarka się z nas podśmiewywała, że pewnie pierwsze dziecko itd., bo nic małej nie jest tak naprawdę... Aj. A skąd ja miałam to wiedzieć??

Wiesz co ja jestem zdania że jeżeli chodzi o dziecko to lepiej 100 razy spanikować, niepotrzebnie wezwać pomoc niż choćby raz przeoczyc coś istotnego, mała jej zdrowie są najważniejsze więc się nie przejmuj, to ty jesteś mamą i to Twój skarb więc o niego dbasz

Wróciłyśmy właśnie ze spaceru, wypoczęłam jak rzadko Poszłam do rodziców do ogrodu, mała miała akurat porę drzemki więc szybko zasnęła, ja wyłożyłam się na fotelu ogrodowym i drzemałam...tak nam zeszły 3 godziny

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 15:36   #3076
Wojtusia
Zakorzenienie

dziewczyny, wybieram się z mężem na weekend do krakowa. Macie jakies sprawdzone noclegi? gdzie polecacie tam nocować. bo nie wiem czy zdecydowac sie na zwykły hotel czy jakies pokoje gościnne. wolalabym cos poleconego
Stary 2010-04-08, 15:55   #3077
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej

Na początku się pochwalę mamy drugą dolną jedyneczkę
tę ząbki mu wychodza jak grzyby po deszczu... Wczoraj nie zauważyłam, żeby miał opuchnięte dziąsełko czy coś... Jedynie namiętnie wszystko gryzł więc mu powiedziałam : "chyba szykuje się drugi ząbek synusiu "
obudził się o 3:30, wypił herbatkę i niby spał ale strasznie się wiercił w łóżeczku... zasnął chyba ok 4:30.
A potem dzownię do meża z pracy a on mi że mamy drugiego ząbka

Mam nadzieję, że przez pozostałe ząbki też tak spokojnie przejdziemy.

Cytat:
też miałam taki epizod... Tyle że to był lekarz...
Strasznie mnie tym wkurzył. Dziecko mi płakało niemiłosiernie, nie mogłam go uspokoić miał podwyższoną temp. więc się wystraszyłam...
A on mi jeszcze głupie docinki palił... wrrrr

Cytat:
dziewczyny, wybieram się z mężem na weekend do krakowa. Macie jakies sprawdzone noclegi? gdzie polecacie tam nocować. bo nie wiem czy zdecydowac sie na zwykły hotel czy jakies pokoje gościnne. wolalabym cos poleconego
Zapraszam do nas tam gdzie ja pracuje szczegóły wyślę ci na PRIV

JA się zmywam bo zaraz informatyk zabiera nam serwer z pracy i dostępu do neta mieć już dzisiaj nie bede.

Buziaki dla Was i dzieciaków też

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2010-04-08 o 16:44
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 16:51   #3078
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
marica super ta firanka - tez bym kupila ale za waska na moj karnisz
a z dlugosci mozna przycinac tak jak zwykle makarony?

no i zabki wypasione

nam dalej idzie gorna jedynka

maly spi, ja ide myc glowe i sie szykowac zaraz, potem dam mu obiadek i lecimy
na moje też troszke za wąska ale tak sobie pomyślalam że po bokach powiesze brązowe makarony i bedzie oki, chyba mozna obcinać mam nadzieje bo troszkę za dlugie domojej kuchni

u was tak ladnie?? u nas zimno jak cholera brrrrrr

Cytat:

Wkleję na 200%
Meble takie, jak w załączniku w kolorze limba czekoladowa, bo w takim zrobiłam sobie szafę w zabudowie, no i miałam problem z meblami o takim wybarwieniu, ale znalazłam a i jeszcze muszę zamówić lustro.

Załącznik 3015073

Załącznik 3015074

Załącznik 3015090

Fajnie tak spacerować. Dusza odpoczywa, wiem coś o tym A my w domu

oby złe samopoczucie szybko minęło

Siostro
super mebelki, ja mam cos na podobe w kuchni i sobie je chwale,

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Hej

tę ząbki mu wychodza jak grzyby po deszczu... Wczoraj nie zauważyłam, żeby miał opuchnięte dziąsełko czy coś... Jedynie namiętnie wszystko gryzł więc mu powiedziałam : "chyba szykuje się drugi ząbek synusiu "
obudził się o 3:30, wypił herbatkę i niby spał ale strasznie się wiercił w łóżeczku... zasnął chyba ok 4:30.

też miałam taki epizod... Tyle że to był lekarz...
Strasznie mnie tym wkurzył. Dziecko mi płakało niemiłosiernie, nie mogłam go uspokoić miał podwyższoną temp. więc się wystraszyłam...
A on mi jeszcze głupie docinki palił... wrrrr

Zapraszam do nas tam gdzie ja pracuje szczegóły wyślę ci na PRIV

JA się zmywam bo zaraz informatyk zabiera nam serwer z pracy i dostępu do neta mieć już dzisiaj nie bede.

Buziaki dla Was i dzieciaków też
klask i: dla zabka
Stary 2010-04-08, 17:25   #3079
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No nie no, znowu żółta kupa z zawartością wczorajszej zupy hippa. Taka w kropki zielone (ta zupka miała dużo przypraw typu natka, lubczyk, majeranek). I to wszytsko w niej (koopie) jest widoczne jak na talerzu.
Dziwne, dziwne,ale cóż jak nic innego nie dolega, chyba nie ma co się martwić na zapas...
Kurcze,może coś Antosiowi zaszkodziło z tej zupy ?
aby szybko minęło i nic takiego z tego nie było

Cytat:

Współczuję nocnych przeżyć
Lekarką się wogóle nie przejmuj lepiej jechać z błahą sprawą niż przeoczyć coś ważnego
dużo zdrówka dla Zosieńki.

Cytat:

Ja nie używałam,więc raczej nie pomogę

Cytat:
Hej

.

Cytat:
gratis górne ząbki żabci
Hehh,ale pięknie uzbrojona już Twoja córcia
Kawał dziewuszki z niej

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Hej

kolejny ząbek

Witam się popołudniowo
Dzwoniłam do swojego pediatry z wynikami Bartosza i...powiedział,że nic się nie dzieje,bo te wartości tylko trochę są przekroczone,że czasem tak jest jak dziecko akurat mniej pije lub że taka może być jego uroda,że tej hemoglobiny może być więcej.Dla pewności kazał powtórzyć badanie jeszcze za tydzień ja oczywiście już drżę,bo jednak poczytałam,co jest jak tej hemoglobiny jest za dużo,no i się martwię
Mało źle,za dużo też niedobrze
Wypogodziło się i byliśmy na trzygodzinnym spacerku,Bartosz zasnął w wózku i chyba z godzinkę pospał

Miłego wieczoru

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-04-08 o 17:26
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 17:33   #3080
Wojtusia
Zakorzenienie

adaikaka dzięki, zerknę na Waszą stronę
Stary 2010-04-08, 17:46   #3081
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
imprezuje?

......................... ......
No właśnie - chciałam się pochwalić, ze jestem praaaawie blondynką ... i chyba lepiej się czuję w jasnych włosach /a odkąd pamiętam miałam ciemne / ... moja waga spaada mimo, ze nie trzymam jakiejśc specjalnej diety przed świętami zobaczyłam 59 na wadze
taaaaaa, imprezuje a malz sie obrazil ze powinnam mała uspic i na sexik przyjsc ale tak sobie dziecko nauczylam

a ja nigdy jakos nie mialam blond, tylko ciemne albo rude albo czerwone
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
My po szczepieniu- mała zdrowa rozwija się dobrze, tylko jak zwykle jest problem z jej wagą Ma skończone 7 miesięcy i waży 6800 Nie jest to za wiele. Lekarka chce nas wysłać do szpitala na specjalistyczne badania. Muszę jeszcze zaczerpnąć opinii innego lekarza bo ta baba jest strasznie niepociumana i na niczym się nie zna.Nie wiem po co jeszcze trzymają tą staruchę. Mówię jej, że Maja ma zaparcia na co ona żeby jej dawać dużo pić to ja jej mówię ze dużo pije na co ona że nic mi więcej nie poradzi
Faktycznie nie wazy duzo, ale na pocieszenie powiem ci ze corka zanomych jak ja widzialam jakis m-c temu i miala9 m-cy wazyla 7kg i moja kolezanka nic sobie z tego nie robila, zadnych badan ani nic
A poza tym dobra z ciebie mamusia ze sie martwisz i p rzebadac nie zaszkodzi. Ale ja mysle ze Maja po prostu laska bedzie

Cytat:
witam z rana

Co do fotelików my kupiliśmy jednak coneco o taki http://www.allegro.pl/item974716839_...kg_gratis.html

jest bardzo fajny
faktycznie fajny, ja nadal nie kupilam
Cytat:

kupilismy whirlpool side by side z kostarka dokladnie nie wiem jaki to model musialabym zerknac do instrukcji
o to musze zerknac, bo jeszcze nie zaczelam szukac ale o boschu myslalam
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

A Sylka to co?

oj przepraszam
i dziekuje w imieniu Zuzanny
Cytat:
A my wczoraj wylądowaliśmy na pogotowiu Zosia wieczorem obudziła się po godzinie i tak strasznie płakała... Z nosa jej się lało, i tak jakby nie mogła złapać powietrza. Przestraszyliśmy się i zadzwoniliśmy po karetkę. Pojechałam z Zosią na pogotowie karetką, a mąż za nami. Po badaniu okazało się mała ma tylko lekko zaczerwienione gardełko i katar właśnie. Dostała lekki antybiotyk (...)
Biedna Zosia, oby chorobsko szybko mineło

Cytat:
Wkleję na 200%
Baaaaardzo fajne

Svi, to ja tez sie musze wybrac do NY, bo cche sobie kurteczke kupic, a ty jaka kupials? a bardzo lubie ciuszki z NY
Stary 2010-04-08, 18:23   #3082
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie uzywałam, ale też myślałam o nich. Tylko chyba najpierw trzeba by się było udać do przychodni i zapytać gdzie dokładnie bedzie wkucie, bo inaczej się nie da.
Tak to dobry pomysł

Cytat:
Wróciłyśmy właśnie ze spaceru, wypoczęłam jak rzadko Poszłam do rodziców do ogrodu, mała miała akurat porę drzemki więc szybko zasnęła, ja wyłożyłam się na fotelu ogrodowym i drzemałam...tak nam zeszły 3 godziny
O ty śpiochu

Cytat:
ja oczywiście już drżę,bo jednak poczytałam,co jest jak tej hemoglobiny jest za dużo,no i się martwię
Będzie dobrze

A my byłyśmy na spacerku nagle wyszło słonko, zrobiło się tak cieplutko to szybko kaszkę zrobiłam małą nakarmiłam i wio na dwór uchodziłam się aż mnie nogi bolą. Zaszłam też na ciuszki i w Pepco Amelii rampersa kupiłam fajny za 8 zł i sobie korale

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-04-08, 18:59   #3083
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
oj przepraszam
i dziekuje w imieniu Zuzanny

Cytat:

Będzie dobrze

A my byłyśmy na spacerku nagle wyszło słonko, zrobiło się tak cieplutko to szybko kaszkę zrobiłam małą nakarmiłam i wio na dwór uchodziłam się aż mnie nogi bolą. Zaszłam też na ciuszki i w Pepco Amelii rampersa kupiłam fajny za 8 zł i sobie korale

Super,że zażyłyście świeżego powietrza na spacerku

Miramej,morska co u Was?Jak minęły święta?

Idę kąpać Bartoszka

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-04-08 o 20:06
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 19:25   #3084
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

O ty śpiochu

plus z tego taki że Martynka to po mamie odziedziczyła

Dziewczyny posiadające mikrofalówki - możecie mi z czystym sercem jakiś model poradzić? Tak szukam i patrze i sama nie wiem...nie chciałabym tylko jakiegoś mega drogiego i dobrze gdyby miała funkcję grill

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:

Miramej,morska co u Was?Jak minęły święta?
no właśnie, dziewczyny gdzie jesteście

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Aniu, chyba ty pytałas o bramki na schody, prawda? Na razie mam na oku takie: (skłaniam się raczej ku drewnianej)
http://allegro.pl/item977572363_bram..._do_120cm.html
http://allegro.pl/item984491286_lind...a.html#gallery
http://allegro.pl/item989256466_bram...0cm_112cm.html

Stary 2010-04-08, 19:51   #3085
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ale byla dzis cudowna pogoda
szkoda, ze jutro ma sie ochlodzic

Cytat:
Dzięki

Przecież ta komoda nie jest wysoka, ma 110cm, więc po co drabina? A szuflady praktyczne, będzie gdzie klucze trzymać, pasty do butów itp.
aaaaa nie zauwazylam - myslalam, ze to bardziej taka szafa wysoka, a jak tak to ok
Cytat:
Svi może przeoczyłam, w każym razie chodzi o ta spacerówę terenową-znalazłaś może jaka to była firma?
niestety na necie nie moge jej nigdzie znalezc, a w tej hurtowni nie bylam jeszcze
Cytat:
Mojej koleżanki córcia ma 4,5 roku i dalej w nocy mleko pije, a zęby ma masakra. Woda, herbatka, wszystko próbowała i mała się drze jak opętana
to mnie pocieszylas
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Svi, to ja tez sie musze wybrac do NY, bo cche sobie kurteczke kupic, a ty jaka kupials? a bardzo lubie ciuszki z NY
ja kupilam taka bezowa skorke

ale fajne byly tez kurteczki dluzsze

wrzuce fotki tylko musze zainstalowac program od aparatu na laptopie
Stary 2010-04-08, 20:02   #3086
UnholyOne
Ola-Unhola

Aannuullaa, ja z mojej mikrofali jestem bardzo zadowolona, ale mamy ją już 7 lat i chyba nie produkują tego modelu
Jest naprawdę super.
Panasonic NN-K123

A u nas jutro ma się ocieplić, moze teraz my będziemy mieli w końcu fajna pogodę

U nas z koopą znowu cisza, więc jestem zdezorientowana
Stary 2010-04-08, 20:40   #3087
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

No to się pochwale co upolowaam na aalegro dla żabci mojej kofanej

Komplecik1
Koszulka w groszki
Anioki
Komplet2
sweterek ten sweterk to już dwano ale powiem wam że jest czaderki i nawet dugo go ponosi
Stary 2010-04-08, 20:40   #3088
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

łącze się w bólu też dostałam wczoraj @
Cytat:
gratis górne ząbki żabci
piękne
Cytat:

Wkleję na 200%

Załącznik 3015073

Załącznik 3015074

Załącznik 3015090

fotka nowej Ani wklejona ... potem wrzuce jeszcze zębolki Bartoszka

szafka - super!
Cytat:
Witam się popołudniowo
Dzwoniłam do swojego pediatry z wynikami Bartosza i...powiedział,że nic się nie dzieje,bo te wartości tylko trochę są przekroczone,że czasem tak jest jak dziecko akurat mniej pije lub że taka może być jego uroda,że tej hemoglobiny może być więcej.Dla pewności kazał powtórzyć badanie jeszcze za tydzień ja oczywiście już drżę,bo jednak poczytałam,co jest jak tej hemoglobiny jest za dużo,no i się martwię
Mało źle,za dużo też niedobrze
Wypogodziło się i byliśmy na trzygodzinnym spacerku,Bartosz zasnął w wózku i chyba z godzinkę pospał

Miłego wieczoru
Nie martw sie, my już zaciskamy kcuki, żeby badania wyszły ok!
Cytat:

Dziewczyny posiadające mikrofalówki - możecie mi z czystym sercem jakiś model poradzić? Tak szukam i patrze i sama nie wiem...nie chciałabym tylko jakiegoś mega drogiego i dobrze gdyby miała funkcję grill

Aniu, chyba ty pytałas o bramki na schody, prawda? Na razie mam na oku takie: (skłaniam się raczej ku drewnianej)
http://allegro.pl/item977572363_bram..._do_120cm.html
http://allegro.pl/item984491286_lind...a.html#gallery
http://allegro.pl/item989256466_bram...0cm_112cm.html
yyyy mam mikrofalówke, ale musze sprawdzic jakiej firmy

dziękuję za linki ... tez mi odpowiada drewniana

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-04-08, 20:46   #3089
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Aannuullaa, ja z mojej mikrofali jestem bardzo zadowolona, ale mamy ją już 7 lat i chyba nie produkują tego modelu
Jest naprawdę super.
Panasonic NN-K123

A u nas jutro ma się ocieplić, moze teraz my będziemy mieli w końcu fajna pogodę

U nas z koopą znowu cisza, więc jestem zdezorientowana
o jak ja bym chciala żeby i u nas w końcu sloneczko zagościlo

u nas tez raz jest koopka a czase 2 dni nie ma a potem 4 w 1 dzień zrobi
Stary 2010-04-08, 20:51   #3090
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

u nas tez raz jest koopka a czase 2 dni nie ma a potem 4 w 1 dzień zrobi
kumulacja po porstu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości