|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
mam pytanie, czy wy do parowara wkladacie całą pierś z kurczaka, czy np. kroicie na cieńsze kawałki, a ziemniaczki to pokrojone w plastry czy jak?
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
ja dawałam w całości tzn. w takich kawałkach jakie chciałam potem podać na talerzu
|
|
#3063 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
![]() O mamciu marica5 jaką firankę kupiłaś? dla Martynki, zdolniacha z niej Cytat:
Bartuś marysia_258 co za lekarka tak olewa sprawę Biedna Majeczka ja już drżę na myśl o kolejnym szczepieniu ![]() Używałyście kiedyś tych plastrów znieczulających przed szczepieniem lub pobieraniem krwi? Tak się nad nimi zastanawiam, ale nie wiadomo przecież w którym dokładnie miejscu będzie ukłucie no i w przypadku Amelki, gdzie cudem jest pobrać krew to chyba odpada plaster Cytat:
![]() Ja już mam dosyć tej pogody Cytat:
za stronkę. Mojego fotelika tam nie ma A kupiłam ten szary ![]() Cytat:
![]() Nie martw się, jak ja wezwałam pogotowie to też się na mnie dziwnie patrzyli że panikuję Dziecko przez ręce mi leciało, prawie nieprzytomne a lekarz mi morały prawił Dużo zdrówka dla Zosieńki ![]() Mała w nocy spała troszkę spokojniej, po 6 ją wzięłam do łóżka i spała do 8
|
|
#3064 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
rano było jeszcze pochmurno a teraz piękne słońce mamy ![]() Wczoraj pieknie spał - obudził sie dopeiro o 5,15 a potem o 7,30 ![]() Cytat:
... ale mam nadzieję, ze Maja jest zdrowa jak rybka ... waga piórkowa poprostu ![]() Cytat:
zeby dzsiejsza noc była lepsza od poprzedniej!Zazdroszcze planów weekendowych kocham koniki Cytat:
|
|||
|
|
|
#3065 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wkleje fotke do albumu ![]() Cytat:
![]() dziękuję za kciuki gratuluję zakupów! i czekam na nowe fotki Maciulka ... a jakie meble zamówiłaś? Cytat:
Dobrze, ze Zosi nic poważnego nie dolega! no i Bartosz już nie śpi ... obudził się, strzelił piękny uśmiech i już szaleje
|
|||
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Z powodu pieknej pogody nie mam czasu ![]() Wczoraj spedzilismy ponad 4 godziny na spacerze, z czego na pewno 3 godziny chodzilam ![]() Dzis rano rowniez wszystko naszykowalam, ale nie wiem, czy gdzies wyjde, bo dostalam @ i fatalnie sie czuje. Tzn na jakis krotszy spacer na pewno, ale na dlugi chyba nie dam rady. Tabletki zazylam, obiad naszykowany, posprzatane, ide wiec troche sie ogarnac i moze mi przejdzie troche. Wojtusia, ziemniaki kroje tak jak chce podac (tzn polowki, cwiartki), a piersi nie kroje na kawalki.
|
#3067 |
|
Rozeznanie
|
Martynia dziekuje ciociom za komplementy
![]() Firanke o taka kupilam http://www.allegro.pl/item990706063_...szczescia.html gratis górne ząbki żabci
|
|
|
|
#3068 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
marica super ta firanka - tez bym kupila ale za waska na moj karnisz
![]() a z dlugosci mozna przycinac tak jak zwykle makarony? no i zabki wypasione ![]() nam dalej idzie gorna jedynka jeju dziewczyny jak tak czytam o Waszych nockach to zazdroszcze - my dalej budzimy sie na mleko w nocy, probowalam wczoraj podac wode, herbatke i nic, byl placz dopoki nie poszla butla mleka maly spi, ja ide myc glowe i sie szykowac zaraz, potem dam mu obiadek i lecimy
|
|
#3069 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam zawsze ciemne, bo w takich mi najlepiej ![]() Wkleję na 200% ![]() Meble takie, jak w załączniku w kolorze limba czekoladowa, bo w takim zrobiłam sobie szafę w zabudowie, no i miałam problem z meblami o takim wybarwieniu, ale znalazłam Załącznik 3015073 Załącznik 3015074 Załącznik 3015090 Maciejka zawsze budzi się z płaczem po drzemce. Właśnie drzemie ![]() Cytat:
A my w domu ![]() oby złe samopoczucie szybko minęło Cytat:
|
|
|
#3070 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
fajne meble
tylko te szuflady na gorze troche niepraktyczne - na drabinie bedziesz tam siegac? a i pewnie na drabinie nie da sie zajrzec zeby zobaczyc co sie dzieje w srodku
|
|
#3071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przecież ta komoda nie jest wysoka, ma 110cm, więc po co drabina? A szuflady praktyczne, będzie gdzie klucze trzymać, pasty do butów itp.
|
|
|
#3072 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Svi może przeoczyłam, w każym razie chodzi o ta spacerówę terenową-znalazłaś może jaka to była firma?
|
|
#3073 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ząbki pierwsza klasa ![]() Cytat:
zazdroszczę spacerku ![]() Dziś znów dzień marudy
|
|
#3074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wróciłysmy ze spacerku 1,5 h trwał, pogoda troche się poprawiła, ale słońce wyszło dopiero jak wróciłysmy do domu
|
|||
|
|
|
#3075 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja właściwie też nie znalazłam ta stronę przez jakieś forum i tam było wytłumaczone - najlepsza ocena to 1 - po prawej w żółtym kwadraciku ![]() Cytat:
Wróciłyśmy właśnie ze spaceru , wypoczęłam jak rzadko Poszłam do rodziców do ogrodu, mała miała akurat porę drzemki więc szybko zasnęła, ja wyłożyłam się na fotelu ogrodowym i drzemałam...tak nam zeszły 3 godziny
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wybieram się z mężem na weekend do krakowa. Macie jakies sprawdzone noclegi? gdzie polecacie tam nocować. bo nie wiem czy zdecydowac sie na zwykły hotel czy jakies pokoje gościnne. wolalabym cos poleconego
|
|
|
|
#3077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Na początku się pochwalę mamy drugą dolną jedyneczkę ![]() tę ząbki mu wychodza jak grzyby po deszczu... Wczoraj nie zauważyłam, żeby miał opuchnięte dziąsełko czy coś... Jedynie namiętnie wszystko gryzł więc mu powiedziałam : "chyba szykuje się drugi ząbek synusiu "obudził się o 3:30, wypił herbatkę i niby spał ale strasznie się wiercił w łóżeczku... zasnął chyba ok 4:30. A potem dzownię do meża z pracy a on mi że mamy drugiego ząbka ![]() Mam nadzieję, że przez pozostałe ząbki też tak spokojnie przejdziemy. Cytat:
Strasznie mnie tym wkurzył. Dziecko mi płakało niemiłosiernie, nie mogłam go uspokoić miał podwyższoną temp. więc się wystraszyłam... A on mi jeszcze głupie docinki palił... wrrrr Cytat:
tam gdzie ja pracuje szczegóły wyślę ci na PRIVJA się zmywam bo zaraz informatyk zabiera nam serwer z pracy i dostępu do neta mieć już dzisiaj nie bede. Buziaki dla Was i dzieciaków też
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-04-08 o 16:44 |
||
|
|
|
#3078 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u was tak ladnie?? u nas zimno jak cholera brrrrrr Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: dla zabka
|
|||
|
|
|
#3079 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aby szybko minęło i nic takiego z tego nie byłoCytat:
![]() Lekarką się wogóle nie przejmuj dużo zdrówka dla Zosieńki.Cytat:
Cytat:
Hehh,ale pięknie uzbrojona już Twoja córcia ![]() Kawał dziewuszki z niej Cytat:
kolejny ząbekWitam się popołudniowo Dzwoniłam do swojego pediatry z wynikami Bartosza i...powiedział,że nic się nie dzieje,bo te wartości tylko trochę są przekroczone,że czasem tak jest jak dziecko akurat mniej pije lub że taka może być jego uroda,że tej hemoglobiny może być więcej.Dla pewności kazał powtórzyć badanie jeszcze za tydzień ![]() Mało źle,za dużo też niedobrze Wypogodziło się i byliśmy na trzygodzinnym spacerku,Bartosz zasnął w wózku i chyba z godzinkę pospał Miłego wieczoru Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-04-08 o 17:26 |
|||||
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
adaikaka dzięki, zerknę na Waszą stronę
|
|
|
|
#3081 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja nigdy jakos nie mialam blond, tylko ciemne albo rude albo czerwone ![]() Cytat:
A poza tym dobra z ciebie mamusia ze sie martwisz i p rzebadac nie zaszkodzi. Ale ja mysle ze Maja po prostu laska bedzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() oj przepraszam i dziekuje w imieniu Zuzanny Cytat:
Cytat:
Svi, to ja tez sie musze wybrac do NY, bo cche sobie kurteczke kupic, a ty jaka kupials? a bardzo lubie ciuszki z NY
|
|
#3082 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my byłyśmy na spacerku uchodziłam się aż mnie nogi bolą. Zaszłam też na ciuszki i w Pepco Amelii rampersa kupiłam fajny za 8 zł i sobie korale
|
|
#3083 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Super,że zażyłyście świeżego powietrza na spacerkuMiramej,morska co u Was?Jak minęły święta? Idę kąpać Bartoszka Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-04-08 o 20:06 |
|
|
|
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Dziewczyny posiadające mikrofalówki - możecie mi z czystym sercem jakiś model poradzić? Tak szukam i patrze i sama nie wiem...nie chciałabym tylko jakiegoś mega drogiego i dobrze gdyby miała funkcję grill ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- no właśnie, dziewczyny gdzie jesteście ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Aniu, chyba ty pytałas o bramki na schody, prawda? Na razie mam na oku takie: (skłaniam się raczej ku drewnianej) http://allegro.pl/item977572363_bram..._do_120cm.html http://allegro.pl/item984491286_lind...a.html#gallery http://allegro.pl/item989256466_bram...0cm_112cm.html
|
#3085 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale byla dzis cudowna pogoda
![]() szkoda, ze jutro ma sie ochlodzic ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale fajne byly tez kurteczki dluzsze wrzuce fotki tylko musze zainstalowac program od aparatu na laptopie
|
|
|
#3086 |
|
Ola-Unhola
|
Aannuullaa, ja z mojej mikrofali jestem bardzo zadowolona, ale mamy ją już 7 lat i chyba nie produkują tego modelu
![]() Jest naprawdę super. Panasonic NN-K123 A u nas jutro ma się ocieplić, moze teraz my będziemy mieli w końcu fajna pogodę ![]() U nas z koopą znowu cisza, więc jestem zdezorientowana
|
#3087 |
|
Rozeznanie
|
No to się pochwale co upolowaam na aalegro dla żabci mojej kofanej
![]() Komplecik1 Koszulka w groszki Anioki Komplet2 sweterek ten sweterk to już dwano ale powiem wam że jest czaderki i nawet dugo go ponosi
|
|
|
|
#3088 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też dostałam wczoraj @ ![]() piękne ![]() Cytat:
![]() szafka - super! Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję za linki |
||||
|
|
|
#3089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas tez raz jest koopka a czase 2 dni nie ma a potem 4 w 1 dzień zrobi
|
|
|
|
|
#3090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

dla Martynki, zdolniacha z niej
... jak go trzymam pod paszki to robi śliczne kroczki
Biedna Majeczka
ja już drżę na myśl o kolejnym szczepieniu 
no i w przypadku Amelki, gdzie cudem jest pobrać krew to chyba odpada plaster
za stronkę. Mojego fotelika tam nie ma 

... ale mam nadzieję, ze Maja jest zdrowa jak rybka ... waga piórkowa poprostu
zeby dzsiejsza noc była lepsza od poprzedniej!
kocham koniki 
), oczywiście nie chciała potem zasnąć i w końcu zasnęła wtulona we mnie i spała z nami do rana. Czasami mam wrażenie, że nie ogarniam tego wszystkiego. Lekarka się z nas podśmiewywała, że pewnie pierwsze dziecko itd., bo nic małej nie jest tak naprawdę... Aj. A skąd ja miałam to wiedzieć??

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

zazdroszczę spacerku