Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-08, 11:14   #3451
ewurka
Wtajemniczenie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

gimiks dajesz czadu, głodnemu chleb na myśli, hormonki dają Ci w kość Wiesz nie chciałam tak o tym głośno mówić czy pisać, ale to chyba oczywiste

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 11:24   #3452
gimikis
Rozeznanie

Oj dają dają... Ale nie narzekam..

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 11:37   #3453
ewurka
Wtajemniczenie

gimiks właśnie oglądnęłam Wasz filmik pięknie wyglądaliście

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-04-08, 12:06   #3454
gimikis
Rozeznanie

Dziękuje

Stary 2010-04-08, 12:47   #3455
aldii
Zakorzenienie

Ewurka ale bym sobie pojechala w jakies cieple miejsce
Gimikis
Stary 2010-04-08, 13:11   #3456
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Ewurka ale bym sobie pojechala w jakies cieple miejsce
Gimikis
ja nie byłam nigdy w takim miejscu, nawet na słowacji nie byłam czy chorwacji więc tym bardziej się cieszę mieliśmy jechać do Barcelony, ale ja chciałam odpocząć, poleżakować, a w Barcy - ulubionym klubie piłkarskim mojego Tż nie można za bardzo. I została majorka. jedziemy do najbardziej imprezowej części, ale mam nadzieje, że przetrwamy, bo nie sprawdziliśmy tego wcześniej, dopiero po zabukowaniu wszystkiego
Oliwka, widzę że jesteś cudna sukieneczka kurcze, moja wisi nadal w szafie, musze ją sprzedać chyba.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-04-08, 13:18   #3457
Ollliwka
Zakorzenienie

ewurka jestem, jestem , ale czytałam co napisałyście od rana
sukienka skromna , ale jak dla mnie
A z tą Majorką to fajnie masz a którego maja podróż?

Ja chciałabym Hiszpanię odwiedzić w podróży poślubnej , ale TŻ uważa ,że jak już tam będziemy to poznam jakiegoś Hiszpana i tam zostanę dlatego nie chce jechać. Jego przypuszczenia są głupotą jak dla mnie , ale jak sie poznaliśmy to mu powiedziałam ,że chciałabym tam mieszkać i w ogóle , nakręcił się teraz tak czy siak chce tam jechać
Stary 2010-04-08, 13:24   #3458
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
ewurka jestem, jestem , ale czytałam co napisałyście od rana
sukienka skromna , ale jak dla mnie
A z tą Majorką to fajnie masz a którego maja podróż?

Ja chciałabym Hiszpanię odwiedzić w podróży poślubnej , ale TŻ uważa ,że jak już tam będziemy to poznam jakiegoś Hiszpana i tam zostanę dlatego nie chce jechać. Jego przypuszczenia są głupotą jak dla mnie , ale jak sie poznaliśmy to mu powiedziałam ,że chciałabym tam mieszkać i w ogóle , nakręcił się teraz tak czy siak chce tam jechać
majorka to część Hiszpani i ludzie chwalą sobie tamtejszy klimat bardzo, ludzie bardzo mili (hiszpanie ) jedzonko pyszne i jest co pozwiedzać. lecimy od 2-8 maja
Moja sukienka też była strasznie skromna, ale gościom się bardzo podobała i usłyszałam dużo komplementów. Myślę, że moda na wielkie suknie z wielkimi tiulami, koronkami przemija a jakie dodatki będziesz mieć, jak włoski uczeszesz, bukiecik i jaką biżuterie?

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-04-08, 13:37   #3459
lindsley
Zakorzenienie

Ech też bym do Hiszpanii sobie pojechała...
Mamy już zaproszenie od siostry Tz-a od dawna, w zasadzie mielibyśmy sobie tylko podróż opłacić ale jak dla nas to też duży koszt... No i teraz Niuniuś w drodze i potem z maluchem też ciężko gdzieś pojechać... Zostają nam Bieszczady i morze... Chociaż pewnie w tym roku to nawet nad jeziorko nie pojedziemy
Także zazdraszczam ogromnie tych podróży. Ja za granicą to tylko w UK byłam

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 13:44   #3460
ewurka
Wtajemniczenie

Lindslay na pewno pojedziecie marzenia się spełniają, a czasami lepiej jest nad naszym polskim morzem, bieszczady też Kocham, zresztą ja krakuska jestem, do centusiów nie należe, ale kocham góry!!! Niuniuś nie będzie miał nic przeciwko jak gdzieś z nim pojedziecie, zresztą sama zobaczysz, ze nie trzeba z dzidziom zostawać koniecznie w domku jak już troszke podrośnie
Ja dziś już zajadam trzeciego tosta z dżemem, ej nie wiem co jest, smaki przed @ obiadek się gotuje i ładnie słoneczko świeci, humor dzisiaj lepszy

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-04-08, 13:55   #3461
aldii
Zakorzenienie

U mnie tez pogoda piekna, a ja chora w domu siedze Do malej w masce podchodze zeby jej nie zarazic W poniedzialek kolejne szczepienia i musi byc zdrowa
Stary 2010-04-08, 13:56   #3462
Ollliwka
Zakorzenienie

a ja mam do Hiszpanii taki sentyment bo... byłam już , ale jak mama była w 8 miesiącu ciąży ze mną siedziała tam 3 tygodnie i w tym czasie nigdy tylu pomarańczy i czekolady nie zjadła co tam

ewurka w maju idę do mojej fryzjerki, rozmawiałam z nią już jakiś czas temu i coś się dobierze na miejscu już.. wolałabym rozpuszczone włosy nie lubię ładu na głowie czyli koki odpadają. Może lekkie fale. Zobaczy się
Kolczyki chcę kupić jakieś , ale to myśle też w maju się za to wezme.. naszyjnik nie jest mi potrzebny bo dekolt sukni będzie "naszyjnikiem" a bukiecik... coś delikatnego , białe róże lub frezje chce a Ty jaki miałaś ? i ile wcześniej trzeba sobie zamówić?
Cieszę się na ślub , ale wszystko robię na spokojnie , nie zamawiałam sali 2 lata wcześniej , czy sukni rok wcześniej , dla mnie to przesada dlatego nie "podniecam" się aż tak bardzo tymi dodatkami
Stary 2010-04-08, 14:04   #3463
ewurka
Wtajemniczenie

moja suknia była szyta w tempie ekspresowym jedna przymiarka w kwietniu, czyli ściągnięcie miary a druga w poniedziałek przed ślubem mieliśmy ślub w sierpniu więc upał, a mam dość grube i gęste włosy więc upiełam, kok był fajny ze świeżymy kwiatami i welonem. biżuterie robiła mi dziewczyna z anglii, a bukiecik miałam skromny, wkleje Ci zdjęcie Tż mój bukiet mi złamał, nie wiem co on z nim zrobił a zamawiałam w kwietniu tzn wybrałam wszystko i poszłam do pani kwaiaciarki, odezwałam się do niej kilka dni przed slubem i zrobiła wszystko na czas

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2010-04-08 o 14:35
Stary 2010-04-08, 14:07   #3464
aldii
Zakorzenienie

Ewurka
Stary 2010-04-08, 14:13   #3465
ewurka
Wtajemniczenie

aldii dziękuje

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-04-08, 14:25   #3466
Ollliwka
Zakorzenienie

ewurka pięknie wyglądałaś , ale to właśnie jak są gęste włosy to rozpuszczone ładnie wyglądają ja nie mam cienkich , nie mam też bardzo gęstych , po prostu mam takie normalne jak określiła fryzjerka
tylko obawiam się o stan swojej cery bo niestety nadmiar stresu źle wpływa na nią no , ale to już pisałam o tym dawniej
Stary 2010-04-08, 14:27   #3467
gimikis
Rozeznanie

Ewurka Suknia piękna Ślicznie wyglądałaś

Stary 2010-04-08, 14:31   #3468
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
ewurka pięknie wyglądałaś , ale to właśnie jak są gęste włosy to rozpuszczone ładnie wyglądają ja nie mam cienkich , nie mam też bardzo gęstych , po prostu mam takie normalne jak określiła fryzjerka
tylko obawiam się o stan swojej cery bo niestety nadmiar stresu źle wpływa na nią no , ale to już pisałam o tym dawniej
mnie też się podobały takie na wpół upiete włosy, miałam mnóstwo zdjęć a teraz już nie mam żeby Ci pokazać, ale wiem o co Ci chodzi. Pięknie to wygląda, ale ja postawiłam na wygode i kok trzymał się do drugiego dnia A pijesz więcej wody a mniej kawy, tak jak nam tutaj obiecałaś???
myślałaś o oleju z wiesiołka? ja mam po nim lepszą cere, jedna tabletka dziennie, a działa lepiej niż np. skrzyp itp.
gimikis, dziekuje
Virginia widzę Cie i co myślisz o pomyśle z wycieczką????

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2010-04-08 o 14:33
Stary 2010-04-08, 14:42   #3469
Ollliwka
Zakorzenienie

ewurka staram się pić więcej wody , a kawę zbożową pijam ostatnio więc nie jest źle mam wiesiołek oeparol , łykam , ale nie codziennie tylko widzisz ja mam cerę mieszaną/tłustą więc problemy będę miała tak czy siak. W ogóle ostatnio strasznie mnie "wysypało" i najgorsze ,że na plecach mam teraz takie przebarwienia jakby , ciekawe jak wyjdę w sukni stres na pewno nie przeminie mi tak szybko bo teraz najgorętszy okres mam.
Stary 2010-04-08, 14:49   #3470
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
ewurka staram się pić więcej wody , a kawę zbożową pijam ostatnio więc nie jest źle mam wiesiołek oeparol , łykam , ale nie codziennie tylko widzisz ja mam cerę mieszaną/tłustą więc problemy będę miała tak czy siak. W ogóle ostatnio strasznie mnie "wysypało" i najgorsze ,że na plecach mam teraz takie przebarwienia jakby , ciekawe jak wyjdę w sukni stres na pewno nie przeminie mi tak szybko bo teraz najgorętszy okres mam.
ja też miałam jakieś niespodzianki na twarzy, ale koleżanka która mnie malowała, użyła podkładu scenicznego, nie mam pojęcia co posiada ten podkład, ale działa cuda! Także jak ktoś Cię będzie malował, albo jeśli sama będziesz, to nie oszczędaj na dobrym podkładzie. Ja miałam przy sobie na ślubie puder prasowany i po częstym śpiewaniu "gorzko, gorzko" bardzo mi się przydał Tż mnie zdrapał na około ust a plecki masz odkryte w sukni? jeśli masz welon to się nie martw, poza tym do czerwca masz troszke czasu, pewnie po zimie ciałko jest bledziutkie, bez słońca, więc odsłonisz ciałko i słońce wysuszy Ci wszystkie niespodzianki, zobaczysz.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-04-08, 14:58   #3471
Ollliwka
Zakorzenienie

ewurka mam welon , ale do oczepin tylko jak wiadomo karnację mam bardzo bardzo jasną tak zastanawiam się czy do solarium nie iść , ale i tak mało mi to da zapewne bo ciężko się opalam a poza tym jakoś nie lubię.
Jeśli chodzi o makijaż to będzie mnie malowała kobitka, którą wyszukałam tutaj u nas na forum przez gg z nią gadałam do tej pory , po świętach miałam się umówić na próbny , ale najpierw tak myślę ,że do kosmetyczki iść powinnam i dopiero makijaż , sama nie wiem
Stary 2010-04-08, 15:04   #3472
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hej dziewczyny my bylismy w nocy na pogotowiu z malym pojechalismy o 7 i wrocilismy o 2 w nocy pposzlam w dzien do lekarza bo nie chcial wcale jesc plakal non stop i ti strasznie lekarz go zbadlam powiedzila ze ma goraczke i kazal jechac do szpitala zzbadali go pobrali krew z dloni maly tak strasznie palakal a ja razem z nim mocz mu sprawdzili i wyniki mial dobre i okazalo sie ze ma infekcjie przelyku dlatego placze jak je i nie chce jesc jestem padnieta bo w nocy patrzalam ciagle czy oddycha jakos nie moglam spac
Stary 2010-04-08, 15:44   #3473
Ollliwka
Zakorzenienie

elcia biedny Szymek , ale dostał pewnie jakieś lekarstwa ? i szybko wyzdrowieje ,no i Ty też miałaś ciężką nocke
Stary 2010-04-08, 15:53   #3474
Tity
Zakorzenienie

ewurka ślicznie wyglądałaś
elciu pozdrowienia dla Szymcia. Niech szybko dochodzi do siebie. I co teraz jakiś antybiotyk będzie brać, czy co się robi w takiej sytuacji?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 16:51   #3475
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

OLIWKA,TITY dostal w szpitalu kalpol taki syrop i mam mu podawac w razie jak bedzie plakal jak na razie jest dobrze temperatura mu spadla pilnuje i mierze mu co godzine
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 17:21   #3476
kretencja
Zakorzenienie

Elcia, zdrówka dla syneczka!
Ewurka, jesteś piękna! I bardzo ładna sukienka

A ja jakoś przeżyłam dzień Hospitacji niestety nie było, bo dziecko nie przyszło... Ale miałam sporo innej pracy. No i powiedziałam pani dyrektor o ciąży. Przyjęła to bardzo dobrze, pogratulowała mi i kazała się nie martwić, że z czymś tam nie zdążę. Jest całkowicie za moim pomysłem, żebym dopracowała jakieś minimum na staż, czyli do końca maja nie mogłabym wziąć zwolnienia dłuższego niż 30 dni bez przerwy (np. 2 tygodnie urlopu, tydzień pracy lub coś w tym rodzaju). Mam nadzieję, że lekarz na to pójdzie i że będę się czuła na tyle dobrze, żeby to zrealizować. Każdemu życzę takiego szefa, jak moja dyrekcja Powiedziałam też opiekunce stażu, ucałowała mnie i pogratulowała (a jest w takim wieku, że mogłaby być moją mamą )
Przed chwilą pozmywałam po obiedzie, zaraz jeszcze pomalutku poodkurzam podłogi i koniec na dziś - odpoczywam Na szczęście ogólnie dziś czuję się nieźle - kłucia w dole brzucha trochę mniej dokuczają, mdłości też znośne

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 17:51   #3477
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
ewurka kiecka taka http://isabel-wedding.pl/suknie_slubne.php?suknia=24

dzisiaj się zwlokłam 5 30 , byłam z psem i teraz siedzę przy kawie i czekam na 7 bo wychodzę na zajęcia

virginia to jak znajdziesz chwilkę i chęci to napisz o co chodzi z tym libido TŻ..
Piękna suknia

a tak jeszcze raz wyjść za mąż

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Witam
Abz, ja chętnie w sobotę następną bym się spotkała Nawet tak ustalaliśmy wstępnie z teściem, ze może wtedy przyjedziemy, więc byłoby akurat

Gimikis, takie plamienie może nic nie znaczyć, ale na twoim miejscu chyba bym jednak poszła do szpitala się upewnić.

Kretencjo, życzę ci, żeby ominęły cię mdłości wieczorne, a te ostatnie to był tylko przypadek Mimo radości z ciąży w 15tc, kiedy ciągle miała mega mdłości, normalnie płakałam już ze zmęczenia i rozżalenia, że nic nie mogę. Minęły dopiero w 17tc, czyli naprawdę późno. Oby tobie się jednak udało

Nie wiem, czy pisałam, ale P. stracił pracę (likwidacja oddziału) i szuka nowej. Ciężko z kredytem, perspektywą dziecka i jedną pensją, ale jesteśmy dobrej myśli W sobotę mamy jechać do ikei na dziecięce zakupy - już nie mogę się doczekać

Oby szybko znalazła się dla niego jakaś praca
Stary 2010-04-08, 18:05   #3478
Starlett
Wtajemniczenie

Kretencja - dobrze, że Ci się tak wszystko ułożyło
elcia - biedna byłaś tej nocy, mam nadzieję, że teraz synek szybko wróci do zdrowia!

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 18:15   #3479
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
OLIWIA sloczna suknia
KRETENCJA dobrze ze poki co nie masz strasznych mdlsci ja tez sie cieszylam ze nie mam a od 8 tyg jak zaczelam tak do 20 mnie meczylo i chudlam starsznie bo wymiortowalam do 6 razy dziennie a jak przeszlo to szybko mi waga wzrosla
VIRGINIA nie martw sie na pewno niedlugo sie wam uda a to ze nie uda wam sie w tym roku nie nie znaczy ze musisz zrezygnowac z watku ja juz urodzilam a nadal jak mam tylko chwile to wchodze tu popisac bo sie przyzwyczailam do lasek
u nas od 2 dni masakra maly placze jak chce mu dac piers i nie chce ciagnac wczesniej jadl co dwie godz chyba teraz juz rzadziej chce jesc bo jak go przetrzymam 3 gora 4 godz to ladnie je

Witaj

Uściskaj maluszka ode mnie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
pomidorka--> oby TŻ szybko znalazł pracę no i miłych zakupów....łeeeee ja też już chce robić dzieciowe zakupy

Ja dorobiłam pare stówek na tłumaczeniach więc pewnie jakieś ciuszkowe zakupy w weekend odbędę chciałabym czarne dzinsy rurki i jakąś fajną tuniczkę

zakupy

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Oliwko, przepraszam, źle Cię zrozumiałam.
W ostatnim poście się rozpisałam, więc już chyba wiadomo, co i jak.
Widzę, że TŻet przyjął teraz nową strategię - kładzie się do łóżka, jak ja już śpię.....
Czyli jest tak, jak pisałam, problem pozostaje dalej nierozwiązany, i udajemy, że nie ma żadnego problemu...
Nie mam już siły, dziewczyny, z 2ej strony mi go szkoda, bo wiem, że ostatnimi czasy mocno oberwał po d... (sytuacja w jego rodzinie) itd. I wczoraj, z 1ej strony go opieprzałam, z 2ej walczyłam ze sobą, żeby go przytulić bo wyglądał jak zbity pies (tyle, że u niego obroną najczęściej jest atak co ułatwia mi te 2 zadanie...).
I tak sobie pomyślałam - może zaplanować jakiś wyjazd na majowy weekend? Weekend niestety szykuje się krótki ale to mniej ważne. Ważne żebyśmy pobyli tylko we dwójkę, z dala od codzienności, komputerów, kłopotów. Myślałam o jakiejś chatce na Mazurach/leśniczówce, jak myślicie?
To jest bardzo dobra myśl

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
kretencja dobrze będzie. Może na następnej wizycie dostaniesz zwolnienie i już się nie będziesz stresować chodzeniem do pracy, najwyżej niechodzeniem
A ja wstałam z dołem, tyłek dalej boli jakby gorzej, a nie lepiej, nie wiem czy te zastrzyki od razu mają działać czy po jakimś czasie. Wizja ciąży odpływa w daleką przyszłość...Jeszcze mi po nich niedobrze jakoś. No nic idę się dzisiaj pięknić u kosmetyczki.
Daj szanse terapi może na początku musi się pogorszym by potem zdziałać cuda

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
ja mam to szczęście, że Tż się interesuje, pyta mnie o wiele rzeczy ostatnio przytulaliśmy się po mojej pracy i kładziemy się spać...a on mnie smyrka ja mówie, ZWARIOWAŁEŚ on mi na to, no to jak...chcesz się starać o to dziecko, czy nie rozśmiesza mnie z niektórymi tekstami i to na mnie dobrze działa
W podróż jedziemy na majorke, na 6 dni ale będę się byczyć i opalać

Ja też bym tak chciała

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Elcia, zdrówka dla syneczka!
Ewurka, jesteś piękna! I bardzo ładna sukienka

A ja jakoś przeżyłam dzień Hospitacji niestety nie było, bo dziecko nie przyszło... Ale miałam sporo innej pracy. No i powiedziałam pani dyrektor o ciąży. Przyjęła to bardzo dobrze, pogratulowała mi i kazała się nie martwić, że z czymś tam nie zdążę. Jest całkowicie za moim pomysłem, żebym dopracowała jakieś minimum na staż, czyli do końca maja nie mogłabym wziąć zwolnienia dłuższego niż 30 dni bez przerwy (np. 2 tygodnie urlopu, tydzień pracy lub coś w tym rodzaju). Mam nadzieję, że lekarz na to pójdzie i że będę się czuła na tyle dobrze, żeby to zrealizować. Każdemu życzę takiego szefa, jak moja dyrekcja Powiedziałam też opiekunce stażu, ucałowała mnie i pogratulowała (a jest w takim wieku, że mogłaby być moją mamą )
Przed chwilą pozmywałam po obiedzie, zaraz jeszcze pomalutku poodkurzam podłogi i koniec na dziś - odpoczywam Na szczęście ogólnie dziś czuję się nieźle - kłucia w dole brzucha trochę mniej dokuczają, mdłości też znośne

Pozazdrościc tylko takiego szefostwa
Stary 2010-04-08, 18:36   #3480
kretencja
Zakorzenienie

O tak, Weronia, moja szefowa jest świetna. Wymagająca, ale nie jakaś piła, przy tym bardzo wyrozumiała i życzliwa. Do tego jest piękną i bardzo zadbaną kobietą

A ja zrobiłam już dziś wszystko co miałam w planach, pojadam właśnie surówkę z czerwonej kapusty z ogórkiem kiszonym. Uwielbiam ja, mój Tata robił taką, jak jeszcze byłam dzieckiem Tylko troszkę przepieprzyłam, ale taki juz mam defekt Większość rzeczy przepieprzam

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości