|
|
#31 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynam Swoją Walkę - Chce się pozbyć 35kg! 7.04.2010r.
Cytat:
Cytat:
Nie mowiac o tym, ze w jadlospisie 0 warzyw. 10PZ czytac marsz. ------- Co do watku ogolnie - zycze powodzenia wszystkim, mam nadzieje, ze sie uda... ... ale watpie, bo wyglada na kolejne - na ura, chce schudnac, ale bez ladu, skladu i jakiegokolwiek planu.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#32 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie dostalam po uszach, wiec do mnie zastrzezen jakis mega nie masz? ^^
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Zaraz bedzie, ze sie czepiam i po co ja w ogole w tym watku pisze, gwarantuje
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#34 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jaaa... ja sie pominieta nie czuje. Ale jak koniecznie chcesz mi dawac po uszach, to daj mi chociaz wszystkie kolczyki zalozyc
![]() Cytat:
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
UWAGA! Moje kochane no to na początek zaczynamy od mało przyjemnej rzeczy od cm, szczerze i bez oszukiwania.Po to tu jesteśmy aby nam się udało więc nie odejmować sobie cm ![]() Zacznę pierwsza,odważna ![]() Chce schudnąć i wiem, że mi się uda! Będziemy tu pisać swoje cm co tydzień, i zobaczymy jak ubywamy ![]() Zaczynam pierwsza: Biust - 118cm. Pod biustem - 100cm. Talia - 105. Brzuch - 121cm. Biodra - 118cm. Uda - 112cm. Łydka - 44cm. Ten wątek jest dla osób, które mają do zrzucenia więcej niż 20 kg! ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- I piszemy datę przy cm abyśmy zauważały w jakim czasie chudniemy ![]() 8.04.2010r. ![]() Aguś
|
|
#36 | ||
|
Zakorzenienie
|
E, ja sie wstydze podac centymetrow!:P
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny włączcie na TVN!!!
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Jestem przerażona tym co jest w tym programie... czy ja też będę mieć taką skórę jak schudnę 35kg? ![]() Boże...
|
|
#38 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dla osob ktore schudly z bmi pow. 40 NFZ refunduje zabieg)
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale moje bmi wynosi 32 ![]() Jestem załamana tym co widze w TV.. Od czego one tak mają?
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
A ja zapomniałam oglądac ;(
musze to skądś wytrzasnąc Myślę ze az takiej skóry nie bedziemy mialy ale jednak nie spodziewam sie super gładkiej. I tak przewiduje dla siebie operację kiedyś ... |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Nie chce tak wyglądać
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja nie chce mieć takiej skóry... To wygląda okropnie...
A wyjdziesz w takiej skórze na plaże?
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chudne dla zdrowia i lepszego samopoczucia a nie dla pieknej sylwetki, ktorej będa mi zazdroscili ![]() Zastanow sie czego Ty naprawde chcesz
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Czego? chce mieć ładne zgrabne ciało, jakiego nigdy nie miałam...
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam się kochani do was.163cm i 83kg.
Marze o zgubieniu co najmniej 20 kg.Przed 1 ciążą ważyłam 60kg ,przytyłam 25kg.Po ciąży stosowałam różne diety a szczególnie diete kopenhaską.Schudłam ale nie na długo,bo był efekt jojo.Zaszłam w 2 ciążą,przytyłam 18 kg,w ciązy ważyłam 95 kg.Od dwóch miesięcy zmieniłam nawyki żywieniowe,i schudłam 6 kg nie jadam słodyczy,chleba,ziemniakó w i jjem o stałych porach.W święta sobie pofolgowałam i pojadłam moje ukochane placuszki,od dzisiaj koniec ze słodyczami.Chciała bym przeprowadził diete proteinowa ale karmię 5 miesięczną córeczkę i boję się że starce pokarm a tego bardzo bym nie chciała,może wy kobietki macie jakieś diety dla mam karmiących.29 maja mam wesele i chciała bym jeszcze schudnąc chociaż z 7 kg...achh
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny uważajcie na diete proteinową. Z tego co wiem to zbyt duża ilość białka spożywana w dłuższym czasie bardzo źle działa na organizm. A przecież wczle nie chodzi nam o to żeby się rozchorowac tylko żeby być i czuć się pięknie a zarazem zdrowo. Nadmiar białka działa bardzo zakwaszająco na organizm co w konsekwencji może powodować uszkodzenie nerek i wątroby (wstydzę się przyznac ale kończyłam szkołę gastronomiczna i mam kwalifikacje do bycia dietetykiem , szkodaże znam dokładnie zasady żywienia a sama mam problem z nadwaga). W zasadzie każda dieta jednorodna – białkowa, tłuszczowa, warzywna.... wcale nie jest dobra bo nie dostarczamy do organizmu wszystkich potrzebnych substancji odżywczych. Jasne że taka dieta działa bo musi się chudnąć jak odcina się tłuszcze, węglowodany itp. Ale jak długo tak można?? W końcu dochodzimy do upragnionej wagi i myślimy: sukces osiągnięty więc można zacząć jeść. No i efekt jojo murowany!!!
Moim skronym zdaniem jedynym słusznym rozwiazaniem dajacym efekt długotrwały jest po prostu zmiana nawyków żywieniowych: mniej tłuszczu zwierzęcego, mniej smażonych, mniej słodyczy i chleba białego a za to więcej warzyw, oliwy z oliwek i wody. Ja dzisiaj ważę 82,5 czyli od środy -0,5 kg. Dla mnie taki spadek jest super. Cieszę się. Tak trzymać!!! |
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
UWAGA! Moje kochane no to na początek zaczynamy od mało przyjemnej rzeczy od cm, szczerze i bez oszukiwania.Po to tu jesteśmy aby nam się udało więc nie odejmować sobie cm ![]() Zacznę pierwsza,odważna ![]() Chce schudnąć i wiem, że mi się uda! Będziemy tu pisać swoje cm co tydzień, i zobaczymy jak ubywamy ![]() Zaczynam pierwsza: Biust - 118cm. Pod biustem - 100cm. Talia - 105. Brzuch - 121cm. Biodra - 118cm. Uda - 112cm. Łydka - 44cm. Ten wątek jest dla osób, które mają do zrzucenia więcej niż 20 kg! ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- I piszemy datę przy cm abyśmy zauważały w jakim czasie chudniemy ![]() 8.04.2010r. ![]() Aguś
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Hej ja również poproszę o tą dietę
![]() upadlyaniol87@interia.pl
NIGDY NIE ZAPOMNĘ ~~ O tych, którzy bez względu na wszystko są zawsze obok mnie STARAM SIĘ~~Walczyć z przeciwnościami losu... CHCIAŁABYM ~~ Czasem cofnąć czas...Aby nigdy nie popełnić tak fatalnego błędu.... MUSZĘ~~żyć mimo wszystko |
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Od 7.04.2010r się odchudzam jak wiecie ![]() Startowałam z wagą 99,7kg. A dziś rano się zważyłam i ważę 97,7...
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Witam, przyłączam sie do was dziewczyny
mam 17 lat, 174 cm wzrostu i 90 kg (tyle było 7.o4.10r - dzis 88,3 ) a co do diety proteinowej to również jej nie polecam, schudłam 13 kg lecz 3 miesiące od zakończenia diety przytyłam 17 ;(pozdrawiam i życzę dużej motywacji
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Ja również się przyłańczam. Mam zamiar schudną 7 kg. Wiem ,że to mniej niż wy ale czytając te forum i porównując wyniki daje mi dużą motywacje ![]() waga : 67 kg. ![]() wzrost : 163 cm. talia : 83 cm. ![]() biodra : 100 cm. ![]() udo : 56 cm. ![]() Biust : 97 cm. łydka : 41 cm.
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Możesz, jeśli masz do zrzucenia więcej niż 20 kg
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Po pierwsze nie "Przyłańczam" tylko przyłączam. A po drugie następnym razem radze przejrzeć wątki zanim napiszesz bo jest wyraźnie napisane "Dla osób które mają do zrzucenia więcej niż 20 kg"
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak jak założycielka wątku też mam urodziny 7.04 (tylko,że juz 34 )
jutro się pomierzę dokładnie i oficjalnie przyłączę.Może to mnie w końcu zmobilizuje.Cel ponad 30 kg. Teraz mam coś ponad 90kg i 160cm wzrostu aha poczyniłam już pierwszy krok w dobrym kieunku a mianowicie kupiłam parowar żeby przyrządzać sobie dietetyczne obiady.no i mnóstwo czytałam na temat zdrowego żywienia.Szkoda tylko ,że jedzenie jest dla mnie nałogiem i teoria teorią a wbijam sobie to do głowy z żarciem w łapie.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Rozowaagus - tak mam do zrzucenia ok 35 kg
wiem, ze do tego potrzeba czasu i nie ma co liczyc na zadne diety cud ![]() Wiec jaki jest plan naszego nowego watku? Moze jakas lista z wszystkimi 'uczestniczkami'?
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja zaczęłam się odchudzać 7.04.2010r
![]() z wagi 99,7 dziś jest 97,6 ![]() i co wy na to? ![]() A tylko zmniejszyłam posiłki i godzinka spaceru dziennie ![]() ---------------------------------------------------------------- Najpierw dokładnie przeczytaj a potem się odchudzaj ![]() ABC odchudzania Czytajcie i stosujcie z powodzeniem.
Czyli jeśli:
A jeśli kobieta ważąca 100 kg chce schudnąć? Musi wytworzyć STAŁY UJEMNY BILANS KALORYCZNY. I tu dochodzimy do diety 1000-1200-1500 kcal. To są diety, które gwarantują stały ujemny bilans kaloryczny (jeśli są rygorystycznie stosowane). Weźmy dietę 1200 kcal dla kobiety 100 kg. Jej zapotrzebowanie kaloryczne to 2300 kcal, będzie jeść 1200 kcal, to dziennie wytworzy bilans -1100 kcal. To oznacza, że 7 000 kcal , konieczne do schudnięcia o 1 kg osiągnie (mniej więcej) w tydzień. Oczywiście, jeśli będzie to 1000 kcal, to te 7 000 osiągnie w 5 (mniej więcej) dni. Warunki
Po pewnym czasie następuje wyhamowanie chudnięcia. To przede wszystkim dlatego, że wraz ze zmniejszona wagą zmniejszą się ilość kcal koniecznych do utrzymania wagi ciała. Kobieta 80-kg potrzebuje ich już tylko 1800, więc dieta 1200 kcal będzie jej dawać dziennie 600 kcal niedoboru, czyli żeby schudnąć 1 kg będzie potrzebowała 12 dni (mniej więcej). To nadal jest bardzo dobre i zdrowe tempo chudnięcia. Dieta jednak w pewnym momencie przestaje wystarczać. Można zejść do 1000 kcal, ale jeśli komuś zależy nie tylko na schudnięciu, ale i na utrzymaniu dobrego ogólnego stanu zdrowia, na silnych błyszczących włosach, niełamliwych paznokciach, nie powinien dietować na 1000 kcal dłużej niż kilka tygodni - trudno zbilansować te dietę pod względem wartości odżywczych. Trzeba więc zwiększyć dzienne zapotrzebowanie na energie, włączając systematyczne ćwiczenia - najlepiej aerobowe, w czasie których organizm po prostu spala tłuszcz. Godzina dziennie daje od 350 do 600 (mniej więcej) spalonych kcal. To, plus dieta 1200 kcal daje już całkiem dobry wynik (w zasadzie gwarantuje chudniecie kilograma w tydzień). W czasie długodystansowego odchudzania następują takie momenty, kiedy waga - bez względu na przestrzeganie diety, a nawet ćwiczenia - staje w miejscu. Przestajemy chudnąc. (Mnie w ciągu tych 20 miesięcy odchudzania pierwszy taki przestój zdarzył się po 7 miesiącach, od tego czasu waga stawała co 3 miesiące mniej więcej, ostatnio szarpie się z każdym kilogramem, bo nie uprawiam sportu, trzymam tylko dietę.) Waga potrafi stać 3-4 tygodnie. To efekt tego, że organizm broni się przed spalaniem - dochodzi do poziomu, w którym obniża poziom metabolizmu (przestawia się na tryb głodowy) i odmawia spalania tkanki tłuszczowej. Tu czyha jojo - odstępstwa od diety (jedzenie pizzy na pocieszenie, że się nie chudnie) powodują ze wszystko co możliwe, organizm zamienia w tłuszcz, łatwo wtedy złapać kilogram albo dwa, a potem to już z górki... Jedynym wyjściem jest trzymać dietę i robić wszystko, żeby metabolizm przyspieszył - uprawiać sport, pic dużo wody, jeść produkty przyśpieszające przemianę materii. Wystrzegaj się pułapki... No, jeśli chudniecie polega na ujemnym bilansie kalorycznym, to czemu jeść 1000 kcal minimum, a nie np. 500? Wtedy można byłoby dopiero szybko schudnąć! To fałsz.
Wzór na indywidualne zapotrzebowanie kaloryczne 1. Masa ciała w kg 2. Wzrost w cm 3. Pomnóż masę ciała w kg przez 9,6 4. Pomnóż wzrost w cm przez 1,8 5. Pomnóż swój wiek w latach przez 4,7 6. Do 655 dodaj wynik z punktu 3 7. Do wyniku z punktu 6 dodaj wynik z punktu 4 8. Od wyniku z punktu 7 odejmij wynik z punktu 5 Wychodzi dzienne zapotrzebowanie organizmu na kalorie w stanie spoczynku. 9. Pomnóż dzienne zapotrzebowanie na kalorie przez: 1,2 – przy siedzącym trybie życia 1,375 - przy ćwiczeniach 1-3 razy w tygodniu, ale mało intensywnych 1,55 - przy ćwiczeniach 3-5 razy w tygodniu o średniej intensywności 1,725 - przy bardzo aktywnym trybie życia, ćwiczenia codzienne o dużej intensywności Wychodzi dzienne zapotrzebowanie na kalorie pozwalające utrzymać obecną wagę. Zalecenie dietetyków. Od wyniku odejmujemy 500 kcal, co gwarantuje zdrowe, ale dość szybkie tempo chudnięcia. Od siebie mogę dodać jeszcze to czego sama nauczyłam się na własnym przykładzie, dowiedziałam od dietetyków i z literatury fachowej.
Tyle
![]()
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze napiszesz jaki jest twoj jadlospis a doswiadczone wizazanki na pewno cos podpowiedza Cwiczysz? Kremujesz sie? ( ) Czy tylko ta godzinka spaceru? ![]() EDIT: Moze w pierwszym zdaniu zle sie wyrazilam - bo w sumie wiadomo, ze na samym poczatku to waga spada szybko poniewaz organizm pozbawia sie wody (Poprawcie mnie jak cos zle napisalam!) No i skoro nie napisalas co dokladnie jesz itp to trudno ocenic czy to zdrowo czy nie - bo wiadomo, ze najlepiej to ok 1 / 1,5 kg tygodniowo, prawda?
Ti vorrei... condividere con il mondo e tenerti solo per me... Studentka! BLOG - zapraszam Edytowane przez NoLQa Czas edycji: 2010-04-11 o 20:24 |
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Heh... troche się uśmiałam ;p Słuchaj ja nie stosuje ŻADNEJ diety ![]() Ja jem wszystko prócz słodyczy i godzinka spaceru dziennie ![]() wiec co zle niby robie? Nie rezygnuje z niczego co lubie bo jem to co lubie tylko w mniejszych ilościach ![]() Więc ?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

) a co do diety proteinowej to również jej nie polecam, schudłam 13 kg lecz 3 miesiące od zakończenia diety przytyłam 17 ;(

aha poczyniłam już pierwszy krok w dobrym kieunku a mianowicie kupiłam parowar żeby przyrządzać sobie dietetyczne obiady.no i mnóstwo czytałam na temat zdrowego żywienia.Szkoda tylko ,że jedzenie jest dla mnie nałogiem i teoria teorią a wbijam sobie to do głowy z żarciem w łapie.
wiem, ze do tego potrzeba czasu i nie ma co liczyc na zadne diety cud