|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
hej kobiety
nie zaskoczylyscie mnie, ledwo jedna strona Udal nam sie z przypadku dluuuugi sympatyczny i przyjemny spacer z przyjaciolka i jej synkiem po parku. Łaczeni ponad3h nas nie bylo, ale jeszcze na slowko do mamy weszlam. Dotarly do mnie termoloki.Są boskie.p4w, one nie kręcą drobnych pierscionków, zalezy jakie rozmiary sobie nalozysz.Mozna przeciez robic na raty i cala glowe najmniejszymi zakrecic ![]() Zrobilam na probe, i jestem/bylam wniebowzieta.Bardzo dobra inwestycja, juz nie bede miec gniazda he he he Barierke mam metalowa i dosc wysoka ze wzgl na koty.Jestem z niej bardzo zadowolona bo mam panowanie nad stworami i nie wchodzą jak mala spi itp Mikrofale mam jakas amice do zabudowy.Wlasciwe w niej nie griluje.Rozmrazam i podgrzewam A teraz uwaga uwaga Laurka raczkuje sama hops na kolanka i zasuwa...jeny normalnie idzie zwariowac.Fasolka z brzuszka, tyle co ze szpitala do domu przywieziona,pierwsze kolki,sloiki a nawet ząb ![]() Pierwsze "kroki" stawiala/ciągnela nozkami na raz a po chwili juz zakumala ze wygodniej i szybciej jest naprzemiennie. I do samego wieczora trenowala ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Marico, twoja córcia niedlugo caly garniturek ząbków bedzie miec. ![]() A ja jutro mam wielkie wyjscie he he he Swego czasu jak jeszcze bylysmy pannami czesto spotykalysmy sie na Starym Rynku.A to na kawce, a to na kolacji, do kina, a potem wyszlysmy za mąż i sie ukrócilo, a teraz dzieci to juz w ogole a szkoda... pozostaly nam kawy i spacery po parku Teraz to bedzie (chyba) nasze pierwsze wieczorne wyjscie od kąd mamy dzieci.Idziemy na kolacje.Ja wypije drinka co by uczcic sukcesy córki ![]() Wypalimy papierocha,poplotkujemy, ach jak bedzie milo
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-04-08 o 21:04 |
|
|
|
#3092 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
mam pytanie jak teraz ubieracie dzieciaczki na dwor?? bo dzisiaj bylo 20stopni , ja mialam krotki rekawe i nie bylo mi zimno, a Wercia sweter,wiatrowke,rajtuzki , spodnie,czape i buciki
wiec zdjelam jej potem kurtke i spodnie bo siedzialam w slonczeczku na hustawce eee po piwie mnie nigdy nie paliło Cytat:
![]() po pizzy Cytat:
dzisiaj Wercia nie spala od 13.30 i zasnela o 20.30 wiec tez mam nadzieje ze wymeczona przespi nocke ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja w wyborze sprzetu do kuchni nie mam za bardzo zdania bo malz do ekspert i wie najlepiej jaki sprzet jest najlepszy ![]() Aniu lece zobaczyc twoje wlosy
|
|
#3093 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Laurka
![]() ![]() klask i:
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idzie jak burza Aniu pasuje Tobie
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko gratuluje kolejnego sukcesu Laurki
![]() Antonio dzis rowniez zaczal raczkowac do przodu (bo do tylu to juz wczesniej umial ), jeszcze na szczescie szybko nie smiga po podlodze, ale i tak jak na mnie zasuwa jak maly motorek Dzis zaczal testowac mamusie , raczkuje szybko do kabelkow i mimo, ze mu mowie, ze nie wolno, to dalej dotyka, a jak powtorze jeszcze raz, ze mu nie wolno, to zaczyna rozpaczac i plakac rzewnymi lzami . Cyrk normalnie. Malzonek oczywiscie przezywa, ze Antonio placze , jak mu zwracam uwage, na nic moje tlumaczenia, ze to granie na uczuciach Ech... Jakos sie pozbieralam, nafaszerowalam No-spa i poszlismy na spacer, znowu zaliczylismy prawie 4 godziny. Poszlismy do pieknego, duzego parku (prawie godzina w jedna strone ), a tam bylo mnostwo dzieci jezdzacych na hulajnogach, rowerkach, moj Skarb napatrzec sie nie mogl ![]() Musze powiedziec, ze jestem zmeczona , ide wiec sie zrelaksowac do wanny, a potem poczytam co naskrobalyscie.
|
#3096 |
|
Ola-Unhola
|
Kasiu, wielkie
![]() ![]() klask i la mojej synowej. Ucałuj ją od nas za piekne osiągnięcia Fajny wieczorek się Wam szykuje, zazdraszczam ![]() Czeko, u nas zimno, więc nie pomogę w ubieraniu na 20 st.
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
a Wercia namietnie obraca sie na brzuszek-zostawiona na minutke hop i na brzuszku
nie moglam jej dzisiaj pidzamy zalozyc bo zaczyna sie wiercenie przy ubieraniu po kapieli i znowu sama usiadla podpierana jedna raczka![]() najgorzej jest w nocy bo obraca sie na brzuch a potem jeczy......dla dam smoka i tak spi na brzuszku a rano jak sie zbudzi to slodko mowi"mama", "tata" ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- ja jakas zeschizowana jestem bo ciagle sie boje ze jej zimno bedzie
|
#3098 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Skąd ja to znam Ten lament jest taki rozbrajający ![]() Brawa za raczki do przodu
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla przodujacego Antonia
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez sie ciesze szkoda ze my takie rozsiane, bo poszlabym tez z wami na kolacje
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3101 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
angy ta spacerowka jest podobna do tej co widzialam:
http://allegro.pl/item984186157_woze...ti_bonusy.html wrecz identyczna, rzeklabym nawet, ze to ta sama, nawet kolor....tylko kolka - tamta miala takie bardziej wyzlobione, bardziej jakby terenowe, hmmm takie jak podeszwa w traperach jesli wiesz o co mi chodzi
|
|
#3102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spotkałam przyjaciółkę z wózkiem i tak spacerowaliśmy 2 godziny, a potem wdepnęłam do niej na kawkę, a Bartosz na soczek ![]() wielkie brawa dla Laurki zdolniacha z Niej no i fajnie, ze szykuje Ci się spotkanie z kolezankami Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla kolejnego "raczka" już nie mogę się doczekac kidy my będziemy siedzieć w ogrodzie na kocyku
|
||||
|
|
|
#3103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem zdania że jeżeli mi jest gorąco to małej tez ciepło pewnie, sprawdzam karczek co chwila a jak zaśnie to opatulam kocykiem
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
odałam jeszcze zębolki mojego Bartka
![]() dziecko na spacerze zamiast spać to oglądało wszyastko dookoła i dopeiro jak wrócilismy do domu to zasnął o 18 spał do 19,30, ale na szczęście po kąpieli pięknie zasnął Wsynułam wczoraj taką teorie jak mój małż jest w domu, to Bartek częściej się budzi w nocy i po kąpieli nigdy od razu nie zasyspia ![]() Wczoraj mąż poejchał w delegację to Bartosz od razu inaczej śpi
|
|
|
|
#3105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wyglaada to tak, ze on placze, a ja sie smieje i go jeszcze bardziej denerwuje ![]() Czeko u nas na pewno nie bylo 20 stopni, ale ubralam Antosia w cienka bawelniana bluze, na to cienka wiatrowke, spodnie, skarpetki i buty. Czape mial okresowo, bo namietnie ja sciagal z glowy i rzucal na ziemie . Dwa razy ktos mi ja przynosil ![]() Cytat:
niedlugo i ty sie doczekasz Ja zauwazylam, ze jak wymecze Antosia na spacerze, przypilnuje z jedzeniem, nakarmie pelna butla kaszy przed snem, to spi do 6.30-7 bez pobudki. A chodzi spac teraz o 19.30-20.00. Z tatusiem , gdy jestem w pracy, siedzi do 21.30 i budzi sie w nocy![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Dodalam 2 zdjecia Malutka do albumu ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Swietne Gratulujemy ![]() Cytat:
Fajne ubranka Bardzo lubie rzeczy z Next Moj maz juz mi co chwile powtarza, ze nasz syn naprawde juz nie potrzebuje wiecej ubranek, ale co zrobic, jak ja tal lubie dla niego kupowac i polowac na okazje za bezcen
|
|
#3106 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, wpadam jak po ogien. Z tego co pamietam:
Sylko mam nadzieje, ze powtorne wyniki uspokoja Cie zupelnie ![]() Angy brawa za szybka reakcje Lekarke olej, widac minela sie z powolaniem.Czeko ja juz zrezygnowalam z kombinezonu i wkladam Ani tylko sweterek oraz spodnie bez rajstop pod spod- na to kocyk i juz. No i dziewczyny gratuluje takich postepow w raczkowaniu, jestem w szoku, moje dziecko nadal nic ![]() Maz nadal chory, chrapie w nocy koszmarnie, wiec od dwoch dni spie na krotkiej sofie w salonie- zwinieta jak krewetka. Cale szczescie nas na razie chorobsko omija i niech juz tak zostanie ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Sto lat dla Marcelka!
|
#3107 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziń dybry
![]() Rozbawiłaś mnie Na glonojada? ![]() Cytat:
i jak koszyczek trzyma ![]() ![]() Cytat:
![]() Śliczny ![]() Mój Małż też tak mówił, a teraz złapał bakcyla na ubranka dla Maciulka ![]() --- Mój Króliczek, jak zawsze chodzi spać między 18 a 19, tak wczoraj szalał do 22., płakał, aż się krztusił z płaczu. Nie wiem co Mu było
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu slicznie wygladasz i jak wloski tobie urosly
Pedze sie ogarnac poki mala spi, bede zagladac
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3109 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Marcelku sto lat
Czesc ![]() dzisiaj nocka w miare tzn. mala obudzila sie o 4.30 i znowu oczy jak 5zł i nie mogla spac wiec wzielam ja do nas do lozka i zasnela ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3111 | ||
|
Zakorzenienie
|
||
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
padłam jak to sobie wyobraziłam
![]() Dzień dobry. Dzisiaj nie śpimy od godz.2. Kindze się wczoraj przypałętał katar. Z nosa się leje, dzieć umęczony, zasnąć nie może. Od 2 w nocy do tej pory spała tylko 15 minut. Już się martwię tym co będzie dziś wieczorem i w nocy. |
|
|
|
#3113 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jejku to juz 9 miesiecy dopiero co chodzilam w ciazy i nie moglam sie doczekac az te 9 miesiecy minie a tu prosze - moje dziecie juz ma 9 ![]() nie wyspalam sie - odkad mam lapka to siedze z nim w salonie i wciagaja mnie filmy, ktore leca w tv wczesniej nie ogladalam w ogole bo siedzialam na kompie w drugim pokojuide niedlugo do ginekolog, ma mi przepisac normalne tabsy bo nie karmie juz, mam nadzieje, ze nie bede znowu tyc no i namawia mnie dalej na spirale ale ja sie jeszcze boje
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Wszyskiego najlepszego dla Marcelka
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna Kingusia musi sie tak meczyc nam na ostatnio katar bardzo pomogl pulmex, krople euphorbium i panadol na noc- 3 dni i po katarku bylo a smarowalam malej klatke tym pulmexem i stopki na to skarpetki i do lozka wygrzala sie i mysle ze to pomoglo lece jesc sniadanko
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nikt nawet nie zauważył, że mnie nie było ![]() Wpadam tylko przelotem. Zdrówka dla wszystkich chorowitków za nowe umiejętności naszych maluszków ![]() Najlepsze życzenia dla Marcelka Miłego dnia |
|
|
|
#3117 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------
|
|
#3118 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ten sweterek boski Cytat:
![]() Niestety nie da się nie myśleć ![]() Cytat:
dla Laurki.Kasia udanego wieczoru życzę i gorących plotów Cytat:
Cytat:
dla Antosia za raczki do przodu,ale do tyłu to też sztuka![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za zdrówko męża i żebyście Ty i Aneczka się nie zaraziłyCytat:
U nas niestety,też noc nie najlepsza Dzień dobry piątkowo!!! Bartosz wczoraj po kąpieli zjadł,zasnął i po pół godzinie obudził się z płaczem Chyba bolał go brzuszek,ale po czym nie mam pojęcia nie jadł nic nowego,czego by już nie próbował,ja też nic takiego nie zjadłam(pominąwszy fakt,że praktycznie wszystko już jem i nic mu do tej pory nie było).Prężył się, puszczał baki i płakał,zupełnie jak wtedy,kiedy miał kolki-skończyło się na czopku i Esputiconie.Zasnął koło 23.Górne dziąsłatak go bolą,ze nawet posmarować sobie nie da Pogoda dzisiaj piękna Miłego dzionka |
||||||||
|
|
|
#3119 |
|
Wtajemniczenie
|
A my mamy dziś spacerek, co prawda co lekarza
, ale to zawsze spacerek ![]()
|
|
#3120 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo zdrówka dla Kingusi ![]() Cytat:
Miramej,morska napiszcie chociaż,że u Was ok ![]() Martwimy się ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Pewnie kontrolna wizyta,wiec się przydadząStarościna też nas zaniedbuje ![]()
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a nie po piwku?
W oskrzelach i płucach czysto. To dlaczego tak płakała?? Ten katar jej tak przeszkadza? Wróciliśmy coś koło 23 (w trakcie całej "wycieczki" Zosia była bardzo spokojna i obserwowała WSZYSTKO

klask i:

dopiero co chodzilam w ciazy i nie moglam sie doczekac az te 9 miesiecy minie a tu prosze - moje dziecie juz ma 9