|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 11
witajcie w nowym watku
poiedzcie mi co sądzicie o serii planet spa sake i ryż? Czy dobrze widze, że nie ma jej w 7 a jest dopiero w 8 katalogu?
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jasny/ciemny - jak widać to pojęcie względne
|
|
#124 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda na to że te torby Maja to jeden wielki niewypał....
Ja co prawda nie zamawiałam ale widziałam u koleżanki i te resztki po bokach nie wyglądają zachęcająco |
|
|
|
#126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie w kat 06 zamówienie dopiero na 50zł .. moje 3 klientki wypytują mnie i proszą,że jeżeli by ktoś zamawiał jakiś kosmetyk ze stron takich i takich to one chcą perełki do twarzy.. Bo tam w tej promocji na perełki trzeba nabyć jakiś inny kosmetyk z wyznaczonych stron, niestety one nie chcą żadnego - olaboga. Mnie też oświeciłyście z tym zestawem z HT za 37zł, dla samych próbek to się brać nie opłaca ,a reszta produktów to faktycznie nie moje kolory, także lepiej zaoszczędzić na coś innego
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
chciała bym zacząć współprace z avon i mam do was kilka pytań mam nadzieje że mogę liczyć na waszą pomoc a wiec chodzi mi o koszty i zyski jakie ponosicie zamawiając , np. opłata ze przesyłkę itp. Oraz czy są jakieś limity na minimalne zamówienie? Czy zdarzają sie jakies braki w kosmetykach ( które np są notorycznie w ori ;/ ) jeżeli któraś z was miała okazje współpracować z ori to jakie są różnice na korzyść i niekorzyść BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA ZA ODPOWIEDŹ Z GÓRY WAM DZIĘKUJE ))
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszty jakie ponosimy to ceny katalogów, reklamówek, próbek. Nie ma kar za małe zamówienia ani za ich brak. Można zamawiać , nie trzeba. Z tego co piszą dziewczyny to czasami są braki, ale najczęściej z oferty netto. Choć torby maja brakuje notorycznie a jest w normalnym katalogu.... Ogólnie z brakami nie jest źle.
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
a co to jest ta oferta netto? A np jeżeli w katalogu jest cena 19zł to jeżeli się zamawia to płaci się te 19zł i dostaje się potem jakaś prowizje czy płaci się mniej ?
A kiedy składacie zamówienie? pierwszego dnia obowiązywania katalogu czy spokojnie czasami nawet pod sam koniec? Przepraszam że tak mecze pytaniami ale wolała bym poznać avon "od kuchni" zanim się zdecyduje żeby potem nie było takich niespodzianek jak w ori )
Edytowane przez paulinka009 Czas edycji: 2010-04-09 o 10:17 |
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli w normalnym katalogu jest cena 19 zł to Ty płacisz 19 zł minus tyle procent ile udało Ci się zdobyć opustu. Tzn jeśli zamawiasz łącznie na kwotę do 150 zł odejmujesz 15% (i to jest Twój zysk), jeśli zamawiasz 150-500 zł to masz 25%, jeśli zamawiasz 500-1000 zł to 30%, itd. ZAmówienie składa się głównie na trzy terminy, ale to jeśli chodzi o wysyłkę do domku darmowaą z tego co wiem. Bo można zamawiać w każdej chwili, zaznaczać odbiór osobisty i za 72 h masz zamówienie do odbioru w COKu. Edytowane przez malutka84 Czas edycji: 2010-04-09 o 10:24 |
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
malutka84 dziękuje bardzo już zapisuje się przez www
![]() z tego co sprawdziłam na www to w moim mieście nie ma COKu a najbliżej w szczecinie. Ale wiem że jakieś biuro jest avonu tam nie można odbierać kosmetyków?;> Edytowane przez paulinka009 Czas edycji: 2010-04-09 o 10:29 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę
![]() Ja niedawno też tak wypytywałam, wiem jak to jest jak się nic nie wie
|
|
|
|
#133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() maseczka jest peel off, doskonale wygładza cerę balsam ma srebrne drobinki, które na skórze delikatnie się mienią, szybko się wchłania serum do twarzy też zawiera drobinki, roświetla cerę, a nie świeci się tak jak balsam ![]() żel pod przysznic jest taki sobie, też ma jakieś drobinki, ale ich na skórze nie widać ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Witam, wczoraj wieczorem wypróbowałam próbkę tej kuracji do twarzy z kwasem glikolowym, przyznam że moje pierwsze wrażenia są pozytywne:
1) nie uczuliło mnie, policzki nie piekły ani się nie zaczerwieniły (czego się obawiałam), 2) wodnista konsystencja szybko się wchłania nie pozostaje na skórze można się śmiało kremować, 3) rano buzia gładziutka Podobno ten preparat posiada też właściwości złuszczające i oczyszczające pory jednak po 1 zastosowaniu nie zauważyłam oczyszczenia, ale popróbuję i napiszę A i jeszcze b.ważnie nie wolno stosować w dzień i wystawiać twarzy na słońce! Chyba grozi poparzeniem
|
|
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałas moze wcześniej serum z serii Ageless Results? Czy to podobny produkt? ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Ja ogórkową uwielbiam, zużyłam już chyba z 5 czy 6 tubek. Super oczyszcza, krostki szybko się goją.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak to jest z tym kuferkiem? Dostałyście go razem z zamówieniem kiedy przekraczałyście 250 zł? Bo ja przekroczyłam ale kuferka nie dostałam
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
bo trzeba było go sobie zamówić, był podawany kod i kuferek kosztował 6,90
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny w nowym wątku! Jeszcze wczoraj o tej porze pochłaniałam 10 część, a dzis zaglądam i wątek zamknięty
![]() Chwilka strachu, ale doczytałam do konca i jestem w nowej części Ledno Was nadrobiłam, tak produkujecie!
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam go na fakturze ale kosztuje 0,00 zł. Skończyły się czy co? Edytowane przez malutka84 Czas edycji: 2010-04-09 o 12:13 |
|
|
|
|
#140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jest tajemnicą, że dla firmy lepsza jest nowa KK niż "stara", która ma swoich klientów i na dodatek jest jeszcze klubowiczką. Dlatego tak wpływają na klubowiczów, by koniecznie zostali liderami, mówiąc, że nie muszą zmieniać swoich klientów w KK. Ale z czasem, często to nawet b.szybko muszą zacząć mianować swoje klientki i dochodzi do tego, że one albo zamawiają mniej, albo rezygnują z zawiści, jak zobaczą ile ktoś ma zarobku itd.(swoją drogą czy idąc do sklepu z ciuchami, butami czy nawet hipermarketu analizujemy ile ten sklep na nas zarabia ?) U mnie właśnie przed świetami DMS odbyła rozmowę z moją najlepszą klubowiczką (myślę, że jeszcze 1-2 katalogi i będzie na 3 poziomie) i usilnie namawiała ją, by została Liderem, bo - jej słowa - "zarobek Lidera to minimum 2-3 tysiąca na początek" (w duchu uśmiechnęłam się do siebie jak to słyszałam), "Konsultantki nowe to codziennie Pani bez problemu znajdzie jedną" (pomyślałam, że pewnie jak codziennie odwiedzi swoją jedną klientkę to tak będzie), "Konsultantki same będą zamawiać, Pani nie musi im pomagać" (aż we mnie zagotowało się, bo w końcu Lider ma pomagać). Już nie będę Wam dalej pisać przebiegu tej rozmowy, ale moja klubowiczka powiedziała mi po spotkaniu "więcej z tą kobietą mnie nie umawiaj, bo gdybym ja u siebie w salonie (prowadzi salon kosmetyczny) tak bym podchodziła do klientów to bym ich dawno nie miała i tym samym zbankrutowała". I wracając do wątku o braku spotkań dla AC - DMS nastawione są tylko i wyłącznie na powiększanie kadry, a to jak wiadomo nie idzie z wysokością obrotów Avonu i kółko się zamyka. Jak powiedziała mi jedna z dziewczyn z biura obsługi w Warszawie - koniecznie niech każdy klubowicz pisze do Warszawy w sprawie tych spotkań, bo według Avonu już każdy w swoim okręgu/dywizji powinien mieć 2 takie spotkania + 2 kolejne przed nami. A czy miałyście u siebie jakiekolwiek spotkanie ? Edytowane przez krystell Czas edycji: 2010-04-09 o 12:16 |
|
|
|
|
#141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo też ktoś pisał, że do tych 250 zł wliczają się tylko produkty z katalogu, a np. z netto już nie ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to ja podnisłam raban o te spotkania, bo owszem w tamtym roku zgodnie z harmonogramem, jako że ktora weszla do czerwonego do kampani bodajze 6 to jechala na wekend zosrganizowany przez DMS. BYŁAM, nawet zadowolona jestem, babke znam, lubie, nie namawia mnie na lidera bo zdaje sobie sprawe ze nigdy nie bede. ale teraz ani słychu ani dychu, A PRZECIEZ TO ICH OBOWIAZEK, ja chetnie bym sie zobaczyla z innymi babkami, bo je znam i lubie, zreszta takie wyjazdy do super rzecz, pytalam OMS, a ona oczywiscie ,nic nie wie. moze napisze do avon z pytaniem kiedy bedzie? |
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Yorki dziękuje za wstawienie internetowej oferty netto
|
|
|
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę dziewczyny z okręgów prognozujących o odpowiedź, jak są rozpisane na fakturze z kat.06 wody perfumowane TTA i przynależna im biżuteria. Pytam, bo mnie to ciekawi, co będzie jęsli biżuteria się po 3 miesiacach rozsypie, a wody będą na tyle zużyte,że nie będą się nadawaly do zwrotu? A przecież należy zwracać cały zestaw.
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich w 11 części
U mnie katalog 5 wielka lipa . Zamówień od klientek całe 50 zł więc musiałam więcej brać dla siebie. Dzisiaj mi wystawili f-rę , nie ma żadnych braków , nawet pędzelek z gąbeczką zafakturowany a z oferty netto jest też krem przeciw oznakom fotostarzenia Alternative i cień CT Gold Flash. ![]() Co do tego podróżnego kuferka za 6,90 strasznie byłam napalona i żałowałam ,że nie nazbierałam 250 zl , ale jak go zobaczyłam w biurze to już mi się odechciało posiadać go na własność. Sam kuferek jeszcze jako taki , chociaż jak dla mnie taki mało gustowny ale zawartość to porażka. Nożyczki do paznokci wyglądały jakby się miały za chwilę rozlecieć a reszta nie lepsza
Edytowane przez melisska Czas edycji: 2010-04-09 o 13:48 |
|
|
|
#147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#150 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

poiedzcie mi co sądzicie o serii planet spa sake i ryż? Czy dobrze widze, że nie ma jej w 7 a jest dopiero w 8 katalogu?

jasny/ciemny - jak widać to pojęcie względne 

..
)