Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 21:01   #4351
arnama
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV

Zazdroszczę Wam że możecie nie używać suszarki i prostownicy.
Ja suszarki nie używam, ale bez prostownicy nie mogę się obejść. Włosy od spodu mam kręcone jak baranek, a z wierzchu lekkie fale. Nawet fryzjerki się z tego śmieją
Jak wysuszę je bez czesania po myciu to wyglądają mega śmiesznie, ale jak je rozczesze... to prawdziwa tragedia- jedno wielkie siano się robi

Nawet moja teściowa jak zobaczyła ostatnio moje włosy po myciu to stwierdziła że rzeczywiście muszę prostować

Moim rozwiązaniem jest że prostuję tylko te z przodu i grzywkę, a resztę spinam w kucyka bez prostowania

Co do farbowania to ja okropnie wyglądam w naturalnym kolorze. Mam jednak pewien plan. Ostatnio fryzjerka zrobiła mi świetny balejaż, czy raczej jakieś takie refleksy- na prawdę ekstra to wygląda, tak że do ślubu utrzymam włosy przy takim farbowaniu, a potem mam zamiar tylko delikatnie "ocieplać" kolor jakimiś łagodnymi szamponami koloryzującymi czy czymś takim

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 21:12   #4352
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam że możecie nie używać suszarki i prostownicy.
Ja suszarki nie używam, ale bez prostownicy nie mogę się obejść. Włosy od spodu mam kręcone jak baranek, a z wierzchu lekkie fale. Nawet fryzjerki się z tego śmieją
Jak wysuszę je bez czesania po myciu to wyglądają mega śmiesznie, ale jak je rozczesze... to prawdziwa tragedia- jedno wielkie siano się robi
Włosy na wierzchu prawdopodobnie mniej się kręcą, bo są bardziej zniszczone prostowaniem- przy odpowiedniej pielęgnacji na pewno można by było zminimalizować różnicę w skręcie. A co do czesania suchych loków/fal... Nawet najzdrowsze włosy po takim zabiegu przypominają siano
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 22:13   #4353
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Włosy na wierzchu prawdopodobnie mniej się kręcą, bo są bardziej zniszczone prostowaniem- przy odpowiedniej pielęgnacji na pewno można by było zminimalizować różnicę w skręcie. A co do czesania suchych loków/fal... Nawet najzdrowsze włosy po takim zabiegu przypominają siano

Nie, Nie, moje włosy zaczęły się kręcić gdzieś w 4 lasie podstawówki i najpier były to dwa pasma na skroniach po jednej i dugiej stronie, takie pejsy
Nic z nimi wtedy nie robiłam bo chyba nie było u nas jeszcze czegoś takiego jak prostownica- przynajmniej nie ogólnodostępne.
Potem te pejsy się poszerzały, dookoła głowy, ale tylko pod spodem, z wierzchu były proste, potem kręciła mi się cała grzywka a na wierzchu były fale, wtedy jakoś je zaczęłam prostować. dodam że miałam wtedy włosy do pasa.
No ale niestety przez tyle lat nie zdążyły się całe skręcić tylko od kilku lat są w podobnym stanie.
Jak po myciu kładłam odżywkę 'skręcającą' i odpowiednio je mierzwiłam bez czesania to czasem ok się ułożyły ale zazwyczaj wyglądały śmiesznie, więc zaprzestałam

A teraz czeszę je jak są jeszcze mokre- grubym grzebieniem, potem siano wychodzi z nich, więc spinam w kucyk. A jak ich nie rozczeszę to są mniejszym sianem- już bardziej loki przypominają, ale i tak są mega śmieszne

Pół roku temu ścięłam moje prawie do pasa włosy, na takie do pół szyi i myślę że jak były długie i cięższe to może to sprawiało że te loki były bardziej zbite a nie taki "peż" sama już nie wiem

Ale mówię Wam jak już moja teściowa, która jest zagorzałą przeciwniczką niszczenia włosów przez suszarki, prostownice czy farby zaniemówiła na mój widok i pod nosem przyznała mi rację to na prawdę jest źle
Z resztą moja mama też ciągle mi mówiła "A po co niszczysz, prostujesz te włosy?" Jednak ostatnio też zmieniła zdanie i stwierdziła że gdyby nie prostownica to w ogóle w rozpuszczonych bym nie mogła chodzić

Może jak trochę się podregenerują i urosną, zapuszczę grzywkę i będę je próbowała okiełznać w inny sposób
Ale to już po ślubie, bo do tego czasu muszę jako tako wyglądać (farba, grzywka itp)

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Czy olej kokosowy może być taki?
http://allegro.pl/item977978935_olej..._olej_bio.html

Stary 2010-04-07, 22:54   #4354
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Czy olej kokosowy może być taki?
http://allegro.pl/item977978935_olej..._olej_bio.html
No co Ty, co za zdzierstwo
Taki olej, ale pachnący, kupisz za 10 zł Może być np. efavit albo np. z mazideł czy Biochemii Urody.
Stary 2010-04-07, 23:43   #4355
arnama
Zakorzenienie

Nie chodzi o cenę, lecz o rodzaj
Bo jest opisane tylko jego kuchenne zastosowanie

Stary 2010-04-08, 09:22   #4356
matte21
Raczkowanie

a ja kupilam ostatnio 2 opakowania Kompleksu odżywczego do skóry głowy stymulujący wzrost włosów Radical - ten w nowych słoiczkach.
Jeden kupiłam w pobliskiej aptece - słoiczki wypelnione po brzegi - kolor mocno słomkowy, a 2 opakowanie 3 dni pożniej w ☠☠☠☠☠☠☠ - 90% słoiczków wypełnione może ok 3/4 - kolor jasno, bardzo jasno słomkowy.... nie wiem co mam o tym myslec! Napisałam reklamacje do Farmony - zobaczymy co odpisza. Nikomu nie można ufac
matte21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 09:50   #4357
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi o cenę, lecz o rodzaj
Bo jest opisane tylko jego kuchenne zastosowanie
A, no ok, to może być zwykły olej spożywczy Zresztą, ja swoje oleje kokosowe dodawałam do jedzenia No, poza ziołową vatiką.
Stary 2010-04-08, 11:28   #4358
joasia1428
Raczkowanie

GG do joasia1428

Cytat:
Napisane przez fiska Pokaż wiadomość
to mowsiz ze uzywasz suszarki? zimny nawiew... mhmmm chyba musze sie rozglądnąc za jakas, oby była w przystepnej cenie.
Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Ja po użyciu pierwszego opakowania Wax'u zauważyłam dużą różnicę
ale spektakularne efekty po uzywaniu olejów, masek itp - po roku, w marcu własnie minął

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

joasia ja tez cały czas używam suszarki i szczerze powiem, że żadych szkód moim włosom nie wyrządza, bo wiem jak je pielęgnować, poza tym używam zawsze chłodnego nawiewu lub lekko ciepłego, mam bardzo gęste włosy, długie i lwią grzywę , która pozostawiona samej sobie czyni mi na głowie baranka uważam, że jak się dba, suszy zimnym nawiewem nie ma żadnych przeciwskazań - co innego prostownica - najgorsze z najgorszych.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Świetne te szczotki bardzo bym chciała miec taką, tylko sama miałabym problem z wyborem i ceny dość przystępne

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Ja też używam suszarki (ale jedynie od czasu do czasu, kiedy bardzo się spieszę) i też tylko chłodny nawiew i do tego jonizacja - włosy faktycznie nie są tak przesuszone i do tego ładnie błyszczą.

Kiedyś codziennie suszarka z ciepłym nawiewem + prostownica..
Cytat:
Napisane przez gajkin Pokaż wiadomość
Dziękuję, marzy mi się takie 60 cm

Miałam identycznie, jednak jak nawilżam je dobrze i spinam w luźny kok, są dużo ładniejsze niż po użyciu suszarki. Poza tym, odkąd pamiętam to suszyłam zimnym powietrzem z włączaną funkcją jonizacji... jednak moje końcówki są bardzo podatne na rozdwajanie i wykruszanie, więc odstawienie suszarki bardzo dobrze na nie wpływa
zimny nawiew?? kurcze moje wlosy nie chca schnąc na zimnym albo będzie to trwać 2 h, a ja mam dłuuugie włosy i ręcę mi odpadna jak tak długo będę suszyć
u mnie koczek się nie sprawdza... Twoje włosy aż lśnią.... a ja jestem oszukana blondyna i nie są gładkie po koczku (zawsze spię w koczku ,żeby włosy nie ocierały się o poduszkę i dodatkowo nie niszczyły)
Stary 2010-04-08, 13:30   #4359
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia1428 Pokaż wiadomość
zimny nawiew?? kurcze moje wlosy nie chca schnąc na zimnym albo będzie to trwać 2 h, a ja mam dłuuugie włosy i ręcę mi odpadna jak tak długo będę suszyć
)

Ja tez mam długie i do tego bardzo gęste, ale mam na to sposób, dzielę włosy na dwie części, te pod spodem zostawiam, a resztę spinam w kok na środku głowy i suszę te wypuszczone, jak wyschną rozpuszczam włosy te spięte w koczek i je suszę, jest mi łatwiej wtedy
ale ja też suszę ciepłym czasem - tzn takim lekko cieplym, ale ciągle naciskam guzik i ochładzam to powietrze, może spróbuj tak robić?

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 19:07   #4360
fiska
Zakorzenienie

a ja sprobuje z tymi kosmetykami uzywac suszarki z zimnym nawiewem. Niedlugo zakupie
dzis robie sobie olejek rycynowyna łeb, na cała noc
oby tylko mi sie czepek nie zsunal podczas spania

W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków
P
roszę zastanów się nad adopcją.
http://www.mielec.bezdomne.com/
fiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 19:32   #4361
Adzi07
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sprobuje z tymi kosmetykami uzywac suszarki z zimnym nawiewem. Niedlugo zakupie
dzis robie sobie olejek rycynowyna łeb, na cała noc
oby tylko mi sie czepek nie zsunal podczas spania
To nałóż na to jakoms stara czapkę zimowa to się nie sunie i da lepszy efekt. Ja osobiście śpię w samej czapce jest mi wygodniej jak nic nie szeleści mi w nocy.

Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej
Abs 9/30

Edytowane przez Adzi07
Czas edycji: 2010-04-08 o 19:37
Adzi07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 20:02   #4362
arnama
Zakorzenienie

Ja ostatnio spałam w mojej mieszance olejowej na głowie. W czapce właśnie i zrobiłam we śnie coś takiego że rano miałam samą czapkę na włosach, bez woreczka
Ale ja mam wrażenie że mi takie olejowanie nie służy
Jak trzymam tak do godzinki to mam o wiele ładniejsze włosy niż przez trzymanie całą noc.
A najładniej wyglądają kiedy na suche włosy nakładam WAX na skalp, a na końce oleje, potem pół godziny w ciepełku i myję szamponem.
Jak kupię w końcu sam olej kokosowy to spróbuję tylko z nim całą noc wytrzymać i zobaczymy jak kokos się sprawdzi

Stary 2010-04-08, 20:16   #4363
klada
Zakorzenienie

A czy ktoś używał tej maseczki?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-z-awokado.htm

skład ma raczej dobry..
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 20:25   #4364
Exquise
Zadomowienie

Ja właśnie podnad godzinę temu nałożyłam na skalp i włosy olejek kokosowy, będę z tym spać poraz drugi. Bez żadnego worka, samą czapkę tylko ubrałam

Exquise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 20:53   #4365
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość

skład ma raczej dobry..

No nie wiem. Aż 5 parabenów. To trochę dużo.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 20:59   #4366
fiska
Zakorzenienie

łał, dzieki dziewczyny za rade! ale jednak worek zostaiwe bo poplamei cała posciel. Tylko leb mi sie przegrzeje
arano umyje wloski
ja musze dopeiro wyprobowac co mi bardziej sluzy

co do maseczki, to nie wiem...

P
Stary 2010-04-08, 21:40   #4367
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Exquise Pokaż wiadomość
Ja właśnie podnad godzinę temu nałożyłam na skalp i włosy olejek kokosowy, będę z tym spać poraz drugi. Bez żadnego worka, samą czapkę tylko ubrałam
Hmm.. włąściwie, to kokos się tak szybko wchłania, że w ogóle nie powinien brudzić pościeli

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
skład ma raczej dobry..
Tak. Nawet istnieje wątek na jej temat.

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
No nie wiem. Aż 5 parabenów. To trochę dużo.
Konserwantów pewnie tak dużo nie ma, podejrzewam, że jest tutaj sporo różnych ale w mniejszej ilości. Inna rzecz, że niektórzy w ogóle unikają parabenów.
Stary 2010-04-08, 21:43   #4368
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Właśnie pozbyłam się dwóch cm końcówek Zaczęły się już plątać, musiałam obciąć. Ale mi szkoda, bo mam dość krótkie włosy...
Stary 2010-04-08, 22:38   #4369
arnama
Zakorzenienie

Wiecie co?
Moje włoski coś zaczynają wyglądać na obciążone, po myciu
Nie wiem czy to wina olejków, czy może szamponu?
Może ten Fitomed jest zbyt łagodny dla mnie?
Po tej nocy spędzonej w olejkach na łepetynie już drugi raz włosy po myciu wyglądają na lekko tłuste

Ale za to pięknie lśnią- tak na pocieszenie

Stary 2010-04-08, 23:34   #4370
fiska
Zakorzenienie

a prosze Cie nawet nie strasz! mowisz mi wtedy kiedy ja juz jestem w berecie na łebie?
zart oczywiscie, Moze za duzo olejku dalas? Raz mialam taki szampon ktory bardzo mi obciążał włosy, byl chyba za bardzo 'balsamiczny'.
Na moje wlosy najlepiej dzialaja szmpony lekkie, bardziej przezroczyste. Moze Ty tez tak masz?
Poza tym glowe sie myje 2 razy, jesli myje sie wlosy przynajmniej co dwa dni.
A ja chyba jutro bede myc wlosy z 10 razy, pol malej butelki rycyny nalozylam!
kompletnie nie wiedzialam co począc, krotkich wlosów nie mam, ale gęstych tez nie.
Dziewczyny jak Wy nakladacie swoje olejki?
Ja pewnie bym doszla do swojej metody (po probach i błędach) ale chciałabym widziec jak Wy to robicie

a jutro zdam relacje jaki stan moich wlosow po 1 razie mysle ze juz jakis blask powinien z nich bic ja to taka niecierpliwa jestem

P
Stary 2010-04-08, 23:44   #4371
Lavi92
Zakorzenienie

Ja nakładam przeważnie łyżeczkę półtora na kłaki
Stary 2010-04-09, 00:46   #4372
arnama
Zakorzenienie

Ja walę zawsze mało oszczędnie olejów i innych mazideł
Jednak wcześniej tego problemu nie było
A może to od ampułek Radicala tak mi się mega tłuszczą...
Ja myślę że fitomed to szampon który raczej nie jest 'balsamiczny' on nawet nie ma silikonów , przynajmniej z tego co widzę w składzie :d
To ten z tych co zostawiają włosy piszcząco czyste
A myję 2 lub 3 razy- zależy kiedy czuję że są czyste

Stary 2010-04-09, 07:58   #4373
rakkat
Raczkowanie

GG do rakkat

Ja też nakładałam różne oleje na włosy, aby je zregenerować, ale nic tak nie zadziałało jak Joico K-pak. Mam włosy mocno zniszczone po dekoloryzacjach i rozjasnianiu (tak a propos rezygnuje z tego), urywały się niemiłosiernie. Myślałam, że to koniec, że będę musiała się obciąć na zapałkę. Rezultaty działania Joico są dla mnie po prostu niezrozumiałe. Włosy są całkiem inne, gładkie, błyszczące, już się tak nie ciągną jak guma pod wpływem wilgoci. Ciekawa jestem jak wyglądałyby włosy zdrowe po zastosowaniu tych kosmetyków i ciekawe czy to tylko działanie silikonow? Jest tam keratyna, ktora ma niby wypelniac ubutki we wlosach, ale czy na trwale? Żadne inne kosmetyki profesjonalne, mowie tu o wszelkich odbudowujacych maskach i ampulkach Loreal Professionnel, Kerastase, Bonacure nie dawaly takiego efektu, a te wlasnie sa naladowane silikonami. Chyba juz z Joico nie zrezygnuje, choc sa masakrycznie drogie, a przynajmniej do momentu az mi odrosna moje wlosy niezniszczone. Moze ktoras z Was miala okazje stosowac, moze ktoras z Was wie o co chodzi w ich dzialaniu? Czy to tylko iluzja czy powaznie wlosy bede juz w takiej kondycji?

Edytowane przez rakkat
Czas edycji: 2010-04-09 o 08:00
rakkat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 09:31   #4374
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rakkat Pokaż wiadomość
Ja też nakładałam różne oleje na włosy, aby je zregenerować, ale nic tak nie zadziałało jak Joico K-pak. Mam włosy mocno zniszczone po dekoloryzacjach i rozjasnianiu (tak a propos rezygnuje z tego), urywały się niemiłosiernie. Myślałam, że to koniec, że będę musiała się obciąć na zapałkę. Rezultaty działania Joico są dla mnie po prostu niezrozumiałe. Włosy są całkiem inne, gładkie, błyszczące, już się tak nie ciągną jak guma pod wpływem wilgoci. Ciekawa jestem jak wyglądałyby włosy zdrowe po zastosowaniu tych kosmetyków i ciekawe czy to tylko działanie silikonow? Jest tam keratyna, ktora ma niby wypelniac ubutki we wlosach, ale czy na trwale? Żadne inne kosmetyki profesjonalne, mowie tu o wszelkich odbudowujacych maskach i ampulkach Loreal Professionnel, Kerastase, Bonacure nie dawaly takiego efektu, a te wlasnie sa naladowane silikonami. Chyba juz z Joico nie zrezygnuje, choc sa masakrycznie drogie, a przynajmniej do momentu az mi odrosna moje wlosy niezniszczone. Moze ktoras z Was miala okazje stosowac, moze ktoras z Was wie o co chodzi w ich dzialaniu? Czy to tylko iluzja czy powaznie wlosy bede juz w takiej kondycji?
Hmm... Twój post w wątku na temat tej serii nie był zbyt zachęcający
Zawuażyłam, że bardzo fajny skład ma ten produkt, bo sam rekonstruktor to jednak nie jest jakimś cudem, ale po całej serii włosy faktycznie mogą być zregenerowane.
Co do stosowania olejków, to bodajże w marcu pytałaś się dziewczyn, jak nakłądać olej rycynowy. Rozumiem, że jednak przygoda z olejami trwała już wcześniej? Bo jeśli jednak nie, to chyba ciężko się wypowiadać na temat ich działania
Stary 2010-04-09, 10:34   #4375
fiska
Zakorzenienie

włosy po olejku mam fajnie lekkie (a moze to po szamponie?) lśniące? mhmm lśniace to ja przewaznie mam, z blaskiem nei jest najgorzej.
ale nei to było najgorsze. Najgorsze było to... ze wloskow wypadło mi KUPE! nei wiem czy przez to ze spałam w lekkim koczku u pod czapą (jednak bez folii) i sie tak wymięly ze mi wyszly :/
Moze za duzo olejku? Jezu... tyle wlosow na raz to m ichyba nigdy nie wypadło ;/
za to koncowki są jakby bardziej wygladzone, chyba pozostane przy koncowkach z rycyną.

P
Stary 2010-04-09, 10:41   #4376
rakkat
Raczkowanie

GG do rakkat

Hmmm, właśnie to w tym wszystkim jest dziwne, ze po dwóch razach zastosowania serii K-pak nie wiedziałam co sądzić. Tak jak pisałam, włosy ładnie wyglądały, ale były przerażająco cienkie. Nadal tak jest, są cienkie i chyba tego już naprawić sie nie da - to wynik ciągłego rozjaśniania (swoje naturalne też mam cienkie), a po rozjasniaczu juz megacienkie. W każdym razie po ok. 7-8 zastosowaniach calej serii K-pak (dodatkowo Moisture Recovery - próbki) włosy są w duuuużo lepszej kondycji, w dotyku, sa nawilzone i przede wszystkim błyszczą, czego przy tak rozjasnionym blondzie nie moglam uzyskac zadnymi kosmetykami. Szczerze powiedziawszy nadal nie wiem co o tym sadzic. Czy jak odstawie te drogie kosmetyki to wlosy sie nadal beda urywac i powroca do stanu poprzedniego?
Piszesz, ze bardzo fajny sklad ma ten produkt (chodzi Ci zapewne o rekonstruktor). Probuje odszyfrowac poszczegolne skladniki przy pomocy sciagawki z forum. A tak w ogole to zastanawia mnie to czy wlosy, ktore maja naruszona strukture (np. sa pozbawione lusek, albo jeszcze gorzej) mozna trwale odbudowac, czy moze te zwiazki, ktore uzupełniają ubytki, po jakims czasie sie beda wyplukiwac. Jak to jest?
Co do rycyny, moze faktycznie zbyt szybko sie poddalam - przestalam nakladac olejek jak tylko przyszedl k-pak, bo chcialam, zeby wlasciwie zadzialal, a balam sie, ze jak wlosy beda mialy pozostalosci po rycynie to nie wchlona skladnikow z k-pak. A rycyne stosowalam moze dwa tygodnie mniej wiecej wtedy kiedy pisalam posta, nakladalam raz na suche wlosy, raz na mokre, a czasem dodawalam do szamponu czy odzywki. Wlosy byly lepsze, takie lekko natluszczone. Moze moge jednoczesnie stosowac rycyne, jak sadzicie? Oczywiscie wczesniej nie stosowalam rycyny i wcale nie wypowiadam sie na jej temat zle. Pewnie tak jest, ze potrzeba czasu. Doradzcie prosze jak ja stosowac w polaczeniu z joico k-pak i czy dolewac do odzywek czy moze smarowac? Czy rycyna tez odbudowuje ubytki w strukturze wlosow?
A jeszcze jedno pytanie, na mazidlach wyczytalam bardzo pozytywne opinie na temat serum regenerujacego z keratyna (hydrolat + keratyna + vitamina B5). Co o tym sadzicie? Ktos na forum przyrownywal to serum do dzialania wlasnie K-Pak.

Z gory dzieki za odpowiedz.

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Hmm... Twój post w wątku na temat tej serii nie był zbyt zachęcający
Zawuażyłam, że bardzo fajny skład ma ten produkt, bo sam rekonstruktor to jednak nie jest jakimś cudem, ale po całej serii włosy faktycznie mogą być zregenerowane.
Co do stosowania olejków, to bodajże w marcu pytałaś się dziewczyn, jak nakłądać olej rycynowy. Rozumiem, że jednak przygoda z olejami trwała już wcześniej? Bo jeśli jednak nie, to chyba ciężko się wypowiadać na temat ich działania

Edytowane przez rakkat
Czas edycji: 2010-04-09 o 10:46
rakkat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 10:50   #4377
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co?
Moje włoski coś zaczynają wyglądać na obciążone, po myciu
Nie wiem czy to wina olejków, czy może szamponu?
Może ten Fitomed jest zbyt łagodny dla mnie?
Po tej nocy spędzonej w olejkach na łepetynie już drugi raz włosy po myciu wyglądają na lekko tłuste

Ale za to pięknie lśnią- tak na pocieszenie
jakiej odżywki używasz? to na pewno nie jest wina szamponu... i jeśli olejujesz włosy to nie trzeba żadnych czapek, worków itp. nakładać, to tylko niepotrzebnie przegrzewa głowę
Stary 2010-04-09, 10:53   #4378
Sunday Rose
Zakorzenienie

A mnie w końcu udało się dorwać maseczkę Joanny Naturia miód i cytryna *_* zapach oczywiście wspaniały, ale to działanie jest super, nałozyłam ja na kilka minut po umyciu szamponem z tej serii, a potem w końcówki wtarłam odżywkę bez spłukiwania i efekt jest na;prawdę świetny
Stary 2010-04-09, 11:09   #4379
Śnieżka
Zakorzenienie

dziewczyny a ten szampon fitomed można dostać w aptece?
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 13:37   #4380
sloncenaniebie
Przyczajenie

Cytat:
włosy po olejku mam fajnie lekkie (a moze to po szamponie?) lśniące? mhmm lśniace to ja przewaznie mam, z blaskiem nei jest najgorzej.
ale nei to było najgorsze. Najgorsze było to... ze wloskow wypadło mi KUPE! nei wiem czy przez to ze spałam w lekkim koczku u pod czapą (jednak bez folii) i sie tak wymięly ze mi wyszly :/
Moze za duzo olejku? Jezu... tyle wlosow na raz to m ichyba nigdy nie wypadło ;/
za to koncowki są jakby bardziej wygladzone, chyba pozostane przy koncowkach z rycyną.
Mam ten sam problem,wlosy po olejkach sa lsniace i gladkie,ale podczas mycia wypada ich calkiem sporoNie chce przerwac olejowania,ale nie chce tez wylysiec
sloncenaniebie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości