|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Szokoladko
![]() ![]() Czas oczekiwania na wizyte wychodzi jakies dwa tyg ![]() widze, ze ty 18tc6d ja 18tc2d
![]() |
#662 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() Fajnie ,że tak równo w ciąży jesteśmy. Ciekawe czy równo urodzimy ![]() Planujesz może Szpital Czterdziestolecia na Kamieńskiego, czy to za daleko?
. Szymonek, Dawidek, i Oleńka http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png Edytowane przez szokoladka74 Czas edycji: 2010-04-09 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o ten jeans to raczej nie jest to taki typowy wragler'owski czy levis'owski, nawet nie jest to jeans tzw ze "streczem" (czyli ciągnący) to raczej taki material imitujacy odrobine jeans, i jest raczej cienki i przewiewny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
uwaga wiadomosc dla wsyztkich ktore malo przytyly chudly i wogole dla wsyztkich schizoli takich jak ja
wlansie w ddtvn byla rozmowa z lekarzem - ile powinno sie przytyc w ciazy.. i ze KIEDYS mowilo sie ze 15 kg.. i lekarz powiedzial ze to nieprawda bo 15 kg u osoby ktora wazy startujac z waga 80 a 15 kg u osoby wazacej 50 to jest zupelnie inny rozklad procentowy.. i dla chudszej kobiety to wieksze obciazenie... i uwaga wyliczyl ze wody plodowe dziekco piersi itd.. wszytko wazy 7 kg i to jest niezbedne a cala reszta to jest wszytko co zbedne moze byc ale nie musi i im wiecej tego tym gorzej to zrzucic.... (im masz wiecej wód itd tych kg moze byc wiecej) ale niezbednych jest 7-8 kg... i wbrew temu co sie kiedy sadzilo kobiety ktore tyja mniej rodza zdrosze dzieci bo kg ida w miesnie itd dziecka a nie w tkanke tluszczowa.... (i kobiety i dziecka..) chociaz teraz panie ktore duzoo przytyly rodza male dzieci. wiec nie arto patrzec na te kallkulatory i kolezanki itd.. a na siebie sama.. ja przytylam 1kg... i z tego co bylo mi mowione na usg tyle jest ok (dziedko 20dg a reszta to wody plodowe piersi itd) wiec wsyztko jest ok... nie pisze bron boze ze ktos przytyl wiecje jest zle... lekarz ewidentnie powiedziec ze 7 jest ok a reszta moze ale nie musi.. wiec pisze to tylko do tych co sie stresowaly ze troche malo... (7 jest ok treszta MOZE ale NIE MUSI ![]()
![]() |
#665 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ostatnio jak byłam na usg to termin mi się przesunął na 6.09 a ty na kiedy masz? ja pojade ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-04-09 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam termin na 08.09, ale na usg wychodziło,że z tydzień wcześniej, więc obstawiam 02.09. Ale lekarz nie był chętny to korygować, bo to wszystko jest orientacyjnie przecież.
![]() |
#667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie te kalkulatory służą właśnie zorientowaniu jak mniej więcej z reguły zmienia się waga. I nie chciałabym raczej wyjść poza te zakresy (ale chodzi mi o wartości górne) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też o tym słyszałam. Ja raczej nie będę miała takiego szczęścia żeby przytyć tylko 7 kilo bo jeśli jest to genetycznie uwarunkowane to pewnie będzie 2 albo 3 razy tyle. Już w tym momencie jestem 3 kilo do przodu. Po prostu będę dłużej to zrzucać ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Namiary wysłane na prv ![]() Cytat:
![]() U mnie z kilogramammi było tak Na początku przytyłam 1 kg w pierwszym miesiącu potem doszło jeszce 0.5 teraz jestem dwa na minusie czyli bilans wychodzi na -0,5 kg na minusie. Moja Pan dr mówi żeby się nie martwić i że napewno przytyje w kolejnym trymestrze |
||
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() We wtorek idę do swojej gin niech robi posiew, bo nie dam się już leczyć na ślepo! Dziewczyny czy gdy wizyta wypada w 19tyg+5dni czeka mnie już usg połówkowe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie jako cos co mowi tyle musze... (niestety moja tesciowa ma takie zdanie - ze mimo wsyztko powinnam 20kg bo ona tyle przytyla i inaczej jej wnuk bedzie chory...) wiec na rozsadnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dlatego czasem dolujace jest jak z kazdej strony slysze malo nic nie jesz odchudasz sie pewnie zle chodzko bedzie chore itd... napisalam to zeby poprostu poakazac ze wcale nie trzeba przytc 30 kg i miec zdrowsze dziecko niz przy 8 kg przytyciu.. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- aaaa i jeszcze jedno.... jak startujac z waga 54 kg przytylabym 18-20 kg jak pisza w tych kalkulatorach i sluchajac tesciowej przytylabym ponad 30% (1/3 swojej wagi) a 1/3 to duzoooo to tak jakby pani wazaca 90 kg przytyla jesczsze 30...
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Raczkowanie
|
w ciazy przytyłam najwiecej 6,5 kg, najmniej 5 kg, teraz mam 3800g na minusie, wydaje mi się, zę taka moja "uroda", ze więcej nie tyję.
też mam niskie wyniki, ale na razie przez 4 tygodnie mam dobrze jesc i dużo zieleniny i warzyw, owoców, kaszy, zeby wyniki poprawić, bo nie za bardzo przyswajam tabletki :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż by nie wpadł na taki pomysł, ja w sumie nawet nie mam suwaczka ciążowego a poza tym używamy strony pustej za startową ![]() Cytat:
![]() Myślę, że tak
![]() |
#675 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja niby si enie obzerałam i nie jadłam dużo wiecej niz przed ciążą i przytyłam 12 kg..a po 5 dniach od urodzenia Dominisia byłam 1 kg na plusie, wiec nie było źle.... Bratowa przytyła 20 kg i po miesiącu od urodzenia była z niej laska że hoho....
![]() |
#677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też to widziałam i prawdę mówiąc bardzo się cieszę ![]() ![]() A jak u Was z ćwiczeniami? Ja się zastanawiam nad taką piłką jak ta kobieta pokazywała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ćwiczeń, to ja najzwyczajniej czasu nie mam na to..jak mały spi to obiadki gotuję, albo cos posprzątać trzeba..a jak się obudzi to biegamy razem po podwórku i ot cały mój aerobik hihi... ![]()
![]() |
#679 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
najwazniejsze jest zeby nie przesadzac.... (jak ktos to ladnie powiedzial jest DLA dwojga a nie ZA dwoje ![]() Cytat:
teraz jestem spokojna i tymbardzije bede odpierac jej ataki... a cwiczenia sa super.. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o wage to ja stoje w miejscu narazie nic nie przytyłam, jestem w 14 tygodniu i od początku ciąży przez nudności w pierwszym trymestrze kilo schudłam i tak już zostało, mam nadzieję że chociaż kilo mi przybędzie do następnej wizyty, zaczynam sie tym martwić, bo widzę że u Was dziewczyny waga się choć troche ruszyła
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I jeszcze cos co mialam napisac, ale zapomnialam: Ostatnio jak jeszcze bylo cieplutko szlam przez miasto w rozpietej bluzie, a i tak mi bylo gorace. Widze mamuske z blizniakami w wozku. Ona - krotki rekawek, okulary przeciwsloneczne itd. Dzieci - kaftany zimowe, polarowe czapki i jeszcze z 2 koce obok nich. Na twarzach czerwone/fioletowe, siedzialy i przechylaly sie tak jakby mialy z wozka wypasc zaraz. Naprawde zaczynam sie bac tego co widze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
z ta waga o roznie bywa
![]() ![]() ja mam taka pilke ![]() ![]() ![]() a jak nie to po prostu moze poszukam cos na areobiku jakas joge czy cos ![]()
#683 |
Raczkowanie
|
ja mam niestety zakaz basenu
![]() ![]() ![]() co do takiego ubierania dzieci, to moja przyjaciółka zawsse głośno zwaraca takim mamusiom uwagę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj miałam usg połówkowe. Wszystko ok. Widziałam jak mały ziewał. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
limeta z tego co opisujesz to faktycznie woda ci sie zatrzymuje, musisz duzo pic wody, nawet 2 litry dziennie bo wtedy woda nie powinna ci sie zatrzymywac. Najlepiej na wizycie powiedz o tym ginowi to on moze cos zaradzi innego. Bo tak ciagle puchnac to nie jest tez dobre. W ostanim trymestrze to norma( ja sama w 8 mc kostek na stopach nie widzialam) ale teraz to raczej nie powinno byc az tk nasilone. Tym bardziej ze masz kamice to lekarz cos zaradzi moze.
czarnaelzabeth no jak mus to mus co robic. domyslam sie jak ci ciezko, bo ja mam jedno dziecko i wiem ile jest roboty co dopiero przy trojce. Musisz sobie jakos to zorganizowac, moze jakas pomoc z rodziny na kilka h dziennie??? ale u ciebie tez chyba taki urok ciazy, bo pamietam pisalas ze z reszta ciaz tez musialas lezec.
#686 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Na imie mam Ania, mam 26 lat i jestem w 19 tc ciązy. 1 kwietnia bylam na usg i teraz od 2 dni mam jakies dziwne bole brzucha. Wydaje mi sie ze to pecherz moczowy. Umowilam sie znowu na wtorek zeby sprawdzil mi gin co to takiego tylko zastanawiam sie czy powinnam robic kolejne usg skoro od poprezdniego minie nie cale 2 tyg. Czy to nie zaszkodzi dla dzidziusia?? dodam ze nie mieszkam na stale w polsce a ciaze prowadze za granica, jestem tu tymczasowo. Pobede jeszcze troche bo czekam na paszport i nie chce odkladac tego az wroce do siebie tylko wole zebymnie tu lekarz zobaczyl. Miala moze ktoras z Was cos takiego? Nawet jak sie zasiedze i wstaje to czuje bół w podbrzuszu, koszmar poprostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie lekarz badal baaardzo czesto na poczatku. Wiec nic sie nie martw. Co do boli to zdarzaja sie. Moze to nie pecherz tylko macica sie powieksza? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Wtajemniczenie
|
limeta może zapytaj swojego lekarza o to puchnięcie
![]() ![]() dzidzia częste usg raczej nie powinno szkodzić, ale najlepiej słuchać lekarza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny, troszke sie uspokoiłam. Wizyte mam we wtorek wiec pojde i zobaczymy. Termin porodu mam na 4 wrzesnia lub 8 wrzesnia, jesli moge bede czesto do Was zagladac bo tu wszystkie jestescie w podobnych terminach wiec razem zawsze razniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
dzidzia skoro na ug bylo wszystko ok to nie sadze by to bylo cos powaznego, moze masz zapalenie pecherza albo wlasnie macica sie powieksza. Idz do gina i powiedz, jak uzna ze usg potrzebne to ci zobi. Chodz ja mysle ze jesli nie sa to skuczowe bole to jest ok, wez sobie nospe
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.