Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-09, 08:40   #661
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Szokoladko to ja może też tam sobie pojadezwłaszcza, że wizyty są codziennie wiec i w sobote moge jechać;-)
Czas oczekiwania na wizyte wychodzi jakies dwa tyg
widze, ze ty 18tc6d ja 18tc2d
Stary 2010-04-09, 08:45   #662
szokoladka74
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Szokoladko to ja może też tam sobie pojadezwłaszcza, że wizyty są codziennie wiec i w sobote moge jechać;-)
Czas oczekiwania na wizyte wychodzi jakies dwa tyg
widze, ze ty 18tc6d ja 18tc2d
Jedź do dr.Michalika Pani by mnie wcześniej zarejestrowała, ale koło 21 tyg. przekonywała,że będzie lepiej dla jakości zdjęć.
Fajnie ,że tak równo w ciąży jesteśmy. Ciekawe czy równo urodzimy
Planujesz może Szpital Czterdziestolecia na Kamieńskiego, czy to za daleko?

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png

Edytowane przez szokoladka74
Czas edycji: 2010-04-09 o 08:48
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 08:51   #663
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Dziewczyny od kilku dni mam zamieszanie w głowie, bo myślę nad spodniami ciążowymi. Teraz jeszcze chłodno to przydałyby sie długie, znowu na upały to pewnie spódniczka czy jakieś krótsze spodnie. Bynajmniej moje pytanie: czy ma któraś jeansy z allegro od sprzedawcy gregorkax?? Chodzi mi o to czy ten materiał jest bardzo gruby? Czy na chłodniejsze wieczory na lato będzie ok??? Stwierdziłam, ze bede potrzebowała jeansy lub jakieś podobne spodnie (może jaśniejszy kolor), jedne białe spodnie (upatrzyłam te, bo pani moze uszyć dłuzsze dla mnie: http://www.allegro.pl/item978265329_...psze_ceny.html ), spódnica i najlepiej jeszcze jakbym dostała jakieś luźne moze dresowe, ale takie 3/4 bo w domu trzeba też w czyms chodzić. Jak sobie wyobrażę upalne lato to nie mam pojęcia w co sie ubierać, spódnica chyba najbardziej przewiewna...
ja mam. kupilam tylko za duzy numer, bo wiekoszc ciuchow zawsze kupuje L i tu z rozpedu tez wybralam L i troche mi z tylka spadaja ;/ Wiec zmierz sie porzadnie zanim kupisz.
Jesli chodzi o ten jeans to raczej nie jest to taki typowy wragler'owski czy levis'owski, nawet nie jest to jeans tzw ze "streczem" (czyli ciągnący) to raczej taki material imitujacy odrobine jeans, i jest raczej cienki i przewiewny.
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 08:51   #664
martucha84
Zakorzenienie

uwaga wiadomosc dla wsyztkich ktore malo przytyly chudly i wogole dla wsyztkich schizoli takich jak ja

wlansie w ddtvn byla rozmowa z lekarzem - ile powinno sie przytyc w ciazy.. i ze KIEDYS mowilo sie ze 15 kg.. i lekarz powiedzial ze to nieprawda bo 15 kg u osoby ktora wazy startujac z waga 80 a 15 kg u osoby wazacej 50 to jest zupelnie inny rozklad procentowy.. i dla chudszej kobiety to wieksze obciazenie... i uwaga wyliczyl ze wody plodowe dziekco piersi itd.. wszytko wazy 7 kg i to jest niezbedne a cala reszta to jest wszytko co zbedne moze byc ale nie musi i im wiecej tego tym gorzej to zrzucic.... (im masz wiecej wód itd tych kg moze byc wiecej) ale niezbednych jest 7-8 kg...
i wbrew temu co sie kiedy sadzilo kobiety ktore tyja mniej rodza zdrosze dzieci bo kg ida w miesnie itd dziecka a nie w tkanke tluszczowa.... (i kobiety i dziecka..) chociaz teraz panie ktore duzoo przytyly rodza male dzieci.

wiec nie arto patrzec na te kallkulatory i kolezanki itd.. a na siebie sama.. ja przytylam 1kg... i z tego co bylo mi mowione na usg tyle jest ok (dziedko 20dg a reszta to wody plodowe piersi itd) wiec wsyztko jest ok...

nie pisze bron boze ze ktos przytyl wiecje jest zle...
lekarz ewidentnie powiedziec ze 7 jest ok a reszta moze ale nie musi.. wiec pisze to tylko do tych co sie stresowaly ze troche malo... (7 jest ok treszta MOZE ale NIE MUSI )
Stary 2010-04-09, 08:51   #665
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Jedź do dr.Michalika Pani by mnie wcześniej zarejestrowała, ale koło 21 tyg. przekonywała,że będzie lepiej dla jakości zdjęć.
Fajnie ,że tak równo w ciąży jesteśmy. Ciekawe czy równo urodzimy
Planujesz może Szpital Czterdziestolecia na Kamieńskiego?
Ja jestem ze Świdnicy i raczej bede rodzic albo u siebie, albo w wałbrzychu
ostatnio jak byłam na usg to termin mi się przesunął na 6.09 a ty na kiedy masz?
ja pojade ale nie wiem kiedy sie zapisac bo moj maz 28kiwetnia wyjezdza i wraca kolo 10 maja a chcialabym aby był przy mnieale dziekuje za namiary, napewno pojade, odrazu bedzie wycieczka do wro

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-04-09 o 08:54
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 08:58   #666
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
ostatnio jak byłam na usg to termin mi się przesunął na 6.09 a ty na kiedy masz?
ja pojade ale nie wiem kiedy sie zapisac bo moj maz 28kiwetnia wyjezdza i wraca kolo 10 maja a chcialabym aby był przy mnieale dziekuje za namiary, napewno pojade, odrazu bedzie wycieczka do wro
Umów się przed 28 kwietnia ! Potem dziecko podrośnie i może już nie pokazywać wszystkiego jak byście chcieli. A poza tym to dobry termin na pomiary połówkowe jak wiesz. Zarejestrowała mnie na 17.00 więc cieszę się,że mąż z pracy zdąży.

Ja mam termin na 08.09, ale na usg wychodziło,że z tydzień wcześniej, więc obstawiam 02.09. Ale lekarz nie był chętny to korygować, bo to wszystko jest orientacyjnie przecież.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 08:58   #667
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
uwaga wiadomosc dla wsyztkich ktore malo przytyly chudly i wogole dla wsyztkich schizoli takich jak ja

wlansie w ddtvn byla rozmowa z lekarzem - ile powinno sie przytyc w ciazy.. i ze KIEDYS mowilo sie ze 15 kg.. i lekarz powiedzial ze to nieprawda bo 15 kg u osoby ktora wazy startujac z waga 80 a 15 kg u osoby wazacej 50 to jest zupelnie inny rozklad procentowy.. i dla chudszej kobiety to wieksze obciazenie... i uwaga wyliczyl ze wody plodowe dziekco piersi itd.. wszytko wazy 7 kg i to jest niezbedne a cala reszta to jest wszytko co zbedne moze byc ale nie musi i im wiecej tego tym gorzej to zrzucic.... (im masz wiecej wód itd tych kg moze byc wiecej) ale niezbednych jest 7-8 kg...
i wbrew temu co sie kiedy sadzilo kobiety ktore tyja mniej rodza zdrosze dzieci bo kg ida w miesnie itd dziecka a nie w tkanke tluszczowa.... (i kobiety i dziecka..) chociaz teraz panie ktore duzoo przytyly rodza male dzieci.

wiec nie arto patrzec na te kallkulatory i kolezanki itd.. a na siebie sama.. ja przytylam 1kg... i z tego co bylo mi mowione na usg tyle jest ok (dziedko 20dg a reszta to wody plodowe piersi itd) wiec wsyztko jest ok...

lekarz ewidentnie powiedziec ze 7 jest ok a reszta moze ale nie musi.. wiec pisze to tylko do tych co sie stresowaly ze troche malo... (7 jest ok treszta MOZE ale NIE MUSI )
no wiadomo, że te kalkulatory podają tylko jakieś uśrednione, orientacyjne wielkości- u każdej z nas pewnie przyrost wagi w ciąży będzie wyglądać nieco inaczej, bo zależy to od wielu czynników.
Dla mnie te kalkulatory służą właśnie zorientowaniu jak mniej więcej z reguły zmienia się waga. I nie chciałabym raczej wyjść poza te zakresy (ale chodzi mi o wartości górne)
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 09:00   #668
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Jak od początku ciąży przytyłam 1,5 kg,a jestem 17tc i 1dc,więc nie wiem czy to rewelacja,bo ty już jesteś po połowie,a tylko 1kg przybrałaś na wadze.Teraz ważę 56kg,przed ciążą ważyłam 54,5, przy wzroście 170 cm to chyba nie aż tak dużo,chociaż kaloryfera na brzuchu to ja nigdy nie miałam,raczej oponkę

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 09:01   #669
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:

Też o tym słyszałam. Ja raczej nie będę miała takiego szczęścia żeby przytyć tylko 7 kilo bo jeśli jest to genetycznie uwarunkowane to pewnie będzie 2 albo 3 razy tyle. Już w tym momencie jestem 3 kilo do przodu. Po prostu będę dłużej to zrzucać
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 09:04   #670
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
No tak, zapomnialam napisac, ze ja juz dostalam od lekarza zelazo z 3-4 tyg temu. tardyferon czy jakos tak. 80mg zelaza
Ostatnie badania mialam w lutym i tez hemoglobina byla niska - 11.
Ja biorę to samo żelazo również od początku ciąży. I co miesiąc robię morfologie a wyniki dalej lecą wiec sama nie wiem. We wtoek mam wizyte u mojej pani Dr to zobaczymy

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość

Ilona-cudne maleństwo napisałam Ci priva z prośba o namiary
Namiary wysłane na prv

Cytat:
wlansie w ddtvn byla rozmowa z lekarzem - ile powinno sie przytyc w ciazy.. i ze KIEDYS mowilo sie ze 15 kg.. i lekarz powiedzial ze to nieprawda bo 15 kg u osoby ktora wazy startujac z waga 80 a 15 kg u osoby wazacej 50 to jest zupelnie inny rozklad procentowy.. i dla chudszej kobiety to wieksze obciazenie... i uwaga wyliczyl ze wody plodowe dziekco piersi itd.. wszytko wazy 7 kg i to jest niezbedne a cala reszta to jest wszytko co zbedne moze byc ale nie musi i im wiecej tego tym gorzej to zrzucic....
Też to oglądałam

U mnie z kilogramammi było tak Na początku przytyłam 1 kg w pierwszym miesiącu potem doszło jeszce 0.5 teraz jestem dwa na minusie czyli bilans wychodzi na -0,5 kg na minusie. Moja Pan dr mówi żeby się nie martwić i że napewno przytyje w kolejnym trymestrze
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 09:04   #671
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny czy ktoras z was zmaga sie z grzybica pochwy? bo ja sie mecze od poczatku ciazy i nie moge jej wyleczyc...mam globulki i mascie ale pewnie do konca sie nie wylecze....
Lisico właśnie skończyłam kurację globulkami Gynofemidazol i maścią Clotrimazolum..ale bez posiewu, więc raczej nie doleczyłam się do końca. Maść rzeczywiście pomogła na świąd i pieczenie, co z tego, gdy od kilku dni nie stosuję nic i widzę, że wszystko wraca
We wtorek idę do swojej gin niech robi posiew, bo nie dam się już leczyć na ślepo!
Dziewczyny czy gdy wizyta wypada w 19tyg+5dni czeka mnie już usg połówkowe?
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 09:15   #672
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
no wiadomo, że te kalkulatory podają tylko jakieś uśrednione, orientacyjne wielkości- u każdej z nas pewnie przyrost wagi w ciąży będzie wyglądać nieco inaczej, bo zależy to od wielu czynników.
Dla mnie te kalkulatory służą właśnie zorientowaniu jak mniej więcej z reguły zmienia się waga. I nie chciałabym raczej wyjść poza te zakresy (ale chodzi mi o wartości górne)
dokladnie tak fajnie brac je jako cos co nam mowi wiecej raczej nie...
a nie jako cos co mowi tyle musze... (niestety moja tesciowa ma takie zdanie - ze mimo wsyztko powinnam 20kg bo ona tyle przytyla i inaczej jej wnuk bedzie chory...) wiec na rozsadnie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Jak od początku ciąży przytyłam 1,5 kg,a jestem 17tc i 1dc,więc nie wiem czy to rewelacja,bo ty już jesteś po połowie,a tylko 1kg przybrałaś na wadze.Teraz ważę 56kg,przed ciążą ważyłam 54,5, przy wzroście 170 cm to chyba nie aż tak dużo,chociaż kaloryfera na brzuchu to ja nigdy nie miałam,raczej oponkę
ja przed ciaza wazylam 54 terz mam 55 (z tym ze schudlam na poczatku 3 kg) wiec teoretycznie przytulam 4 ale od wagi startujacej 1 kg (tez wzrost mam 170)i tez mysle ze na spokojnie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Też o tym słyszałam. Ja raczej nie będę miała takiego szczęścia żeby przytyć tylko 7 kilo bo jeśli jest to genetycznie uwarunkowane to pewnie będzie 2 albo 3 razy tyle. Już w tym momencie jestem 3 kilo do przodu. Po prostu będę dłużej to zrzucać
dokladnie tak... popatrzmy na nasze mamuski bardziej niz na kalkulatory... moja przytyla 8 i 12 kg (8 z siostra 12 ze mna) i lekarz mowil mi ze niepowinnam przytc wiecej bo nie mam takich genetycznych tendencji...
dlatego czasem dolujace jest jak z kazdej strony slysze malo nic nie jesz odchudasz sie pewnie zle chodzko bedzie chore itd...
napisalam to zeby poprostu poakazac ze wcale nie trzeba przytc 30 kg i miec zdrowsze dziecko niz przy 8 kg przytyciu..

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
U mnie z kilogramammi było tak Na początku przytyłam 1 kg w pierwszym miesiącu potem doszło jeszce 0.5 teraz jestem dwa na minusie czyli bilans wychodzi na -0,5 kg na minusie. Moja Pan dr mówi żeby się nie martwić i że napewno przytyje w kolejnym trymestrze
moj lekarz mowi to samo... i dodaje.. na spokojnie ajwiekszy bum i tak jest w 7 8 i 9 miesiacu

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
mysle ze tak chyba ze ci da kolejna wizyte za 1.5 - 2 tyg

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

aaaa i jeszcze jedno....
jak startujac z waga 54 kg przytylabym 18-20 kg jak pisza w tych kalkulatorach i sluchajac tesciowej przytylabym ponad 30% (1/3 swojej wagi) a 1/3 to duzoooo to tak jakby pani wazaca 90 kg przytyla jesczsze 30...
Stary 2010-04-09, 09:26   #673
czarnaelizabeth
Raczkowanie

w ciazy przytyłam najwiecej 6,5 kg, najmniej 5 kg, teraz mam 3800g na minusie, wydaje mi się, zę taka moja "uroda", ze więcej nie tyję.

też mam niskie wyniki, ale na razie przez 4 tygodnie mam dobrze jesc i dużo zieleniny i warzyw, owoców, kaszy, zeby wyniki poprawić, bo nie za bardzo przyswajam tabletki :/
Stary 2010-04-09, 09:32   #674
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u ginki.Zbadała mnie wszystko w porzadku.

Ale i tak mam dobry humor z rana,bo włączam komputer,internet,a tu mężuś ustawił jako stronę startową naszego suwaczka ciążowego Miło z jego strony
Dobrze, ze wszystko w porzadku, a jak więcej poodpoczywasz to też ci nic nie będzie
Mój mąż by nie wpadł na taki pomysł, ja w sumie nawet nie mam suwaczka ciążowego a poza tym używamy strony pustej za startową

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
ja mam. kupilam tylko za duzy numer, bo wiekoszc ciuchow zawsze kupuje L i tu z rozpedu tez wybralam L i troche mi z tylka spadaja ;/ Wiec zmierz sie porzadnie zanim kupisz.
Jesli chodzi o ten jeans to raczej nie jest to taki typowy wragler'owski czy levis'owski, nawet nie jest to jeans tzw ze "streczem" (czyli ciągnący) to raczej taki material imitujacy odrobine jeans, i jest raczej cienki i przewiewny.
wczoraj się mierzyłam i porównywałam z ich tabelą: udo wychodzi rozm S a biodra M, a przecież ja w L chodzę, ale chyba M wybiorę ostatecznie i oczywiscie dłuzsze nogawki

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Myślę, że tak

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 09:36   #675
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Super, że wszystko jest ok. A jakiej długości był cały maluszek tzn. od tyłka po czubek głowy? Pytam bo my idziemy tak łeb w łeb z terminem, a mój wczoraj miał 8 cm

Fajniutki i spory brzuszek. Niedługo wszystkie będziemy miały kuleczki.

Ja przez 3 tygodnie próbowałam podnieść wyniki samym jedzeniem ale nie wyszło i wczoraj dostałam receptę na żelazo :-( miałam poniżej normy hemoglobinę i hematokryt i spadają mi płytki krwi chociaż jeszcze są w normie. Podobno trzeba jeść mięsko głównie wołowinę , wątróbka, żółtko jaja, rośliny strączkowe, suszone morele i rodzynki.

Nie wiem o jakim bólu piszesz, ja mam takie kłucia w dolnym brzuchu, czasami czuję jakby to była szyjka właśnie tak w środku kłuje, ciągnie itp. też się martwiłam, ale z szyjką wszystko ok. wczoraj byłam u lekarza.

3D to zdjęcia (ujęcia) , 4D to filmik (ruch) w czasie teraźniejszym.

Witamy i zapraszamy
wlasnie nie zmierzyl wzrostu chyba zapomnial, a ja bylam tak zapatrzona, ze tez zapomnialam zapytac zmierzyl glowke, brzuszek, kosc udowa itp
Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
We Wrocławiu 3D/4D za 140 i za 150zł, mogę polecić
Ja idę za tydzień

Ślicznie wyglądacie

Gratuluję dobrych wyników wszystkim mamom

Dzisiaj się troszkę przeforsowałam ze spacerkiem ( ale tak ślicznie świeciło słońce, 20 stopni... ) i leżałam potem u koleżanki (w połowie drogi do domu) na ławce przed domem, żeby skurcze minęły.
Ona panika na całego, ale nic poza leżeniem nie mogłam zrobić, bo nospę już brałam . Minęło po 2 godzinkach

Nika, Shine- fajne ciuszki, ja mam tylko po swoich dzieciach, ale jeśli rzeczywiście będzie dziewczynka, to czekają mnie wielkie zakupy. Uwielbiam to

.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Hurra, nareszcie ktoś z moich okolic ja mieszkam w Katowicach obok scc i taka się tu samotna ślazaczka czułam

Shinee z tego co wiem to niestety Hb w ciąży może lecieć w dół też mam ten problem,ale od 10tc biorę prenatal i wyniki się poprawiają więc myślę,ze witaminki spokojnie możesz brać.

Maggie brzusio uroczy, ja wczoraj skończyłam 14tc mój brzucholek dopiero zaczyna się zarysowywać,ale mam nadzieję,że jak już zacznie rosnąć to was wszystkie przegonię

miszu smutne jest to co piszesz,ale może twój TŻ musi się jakoś jeszcze psychicznie przygotować na to,że będzie ojcem?

Lisiczko ja niestety też słyszałam,że jak jakieś grzybki w ciąży się przyplątają to ciężka sprawa. A clotrimazolum używasz w kremie? Ja też czasem stosuję od razu jak jakieś pieczenie poczuję. Na przykład dzisiaj rano znów mi coś dkuczało no i niestety bez konsultacji z ginem sobie zapodałam bo obawiałam się,zeby coś poważniejszego się z tego nie rozkręciło no ale skoro piszesz,ze też używasz to ok

Widzę,ze już szykujecie wyprawki dla maluszków? Ja jeszcze do połowy maja poczekam w sumie u mnie to dopiero 15tc leci. Teście obiecali,że zasponsorują nam wózek dla dzidziolka, moi rodzice przewijak i wanienkę, a szwagierka fotelik samochodowy. Więc jestem przeszczęśliwa bo z tych "dużych" rzeczy zostaje nam do kupienia tylko łóżeczko i pościel do niego. To naprawdę super odciążenie finansowe. No i część ciuszków mam po mojej siostrzyczce duuużo młodszej, zresztą co chwilę ktoś coś mi podrzuca w ramach wiosennych porządków w szafach swoich maleństw więc jak już to wszystko zgromadzę to potem posprawdzam co mam i kupię to co potrzebne.

No a z takich codziennych spraw...u mnie dzisiaj była boska pogoda. Siedziałam sobie pół dnia na balkonie, czytałam książke, jadłam winogronka a w ramach rozpusty kupiłam sobie krem na rozstępy z Vichy, a co przeceniony o 35zł był . Raz zaszaleć można a co... a tak przy okazji...używałyście go? Jakie opinie?
no ja kruszybnka nie jest to i brzusio wiekszy
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Szczęśliwa buraczki, barszczyk polecam też.

Kurcze, dlaczego w Poznaniu cena 3d/4d taka masakra???? Chyba podskoczę do Wrocławia Szokoladko, w końcu się tam urodzilam i mieszkałam przy Oławskiej
Maggie śliczny brzuszek

Cytat:

tez ogladalam moj lekarz tylko powiedzial, ze wazne, zeby nie przytyc wiecej niz 2 kilo z wizyty na wizyte-ja tyje tak 1 kg, jakby tak juz zostalo do konca to razem by bylo 9 kg, wiec idealnie
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 09:36   #676
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:

Też to widziąłm i zdziwiłam sie ze ktos tak mało w ciąży może przytyć..
Ja niby si enie obzerałam i nie jadłam dużo wiecej niz przed ciążą i przytyłam 12 kg..a po 5 dniach od urodzenia Dominisia byłam 1 kg na plusie, wiec nie było źle....
Bratowa przytyła 20 kg i po miesiącu od urodzenia była z niej laska że hoho....
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 09:42   #677
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ja niby si enie obzerałam i nie jadłam dużo wiecej niz przed ciążą i przytyłam 12 kg..a po 5 dniach od urodzenia Dominisia byłam 1 kg na plusie, wiec nie było źle....

Też to widziałam i prawdę mówiąc bardzo się cieszę bo do tej pory miałam wyrzuty sumienia, że waga idzie do góry bardzo, ale to bardzo powoli Jedna z moich koleżanek przytyła ponad 20 kg i do tej pory z tym walczy a minęły już 3 lata...
A jak u Was z ćwiczeniami? Ja się zastanawiam nad taką piłką jak ta kobieta pokazywała ale najpierw spytam lekarza...
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 09:52   #678
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Też to widziałam i prawdę mówiąc bardzo się cieszę bo do tej pory miałam wyrzuty sumienia, że waga idzie do góry bardzo, ale to bardzo powoli Jedna z moich koleżanek przytyła ponad 20 kg i do tej pory z tym walczy a minęły już 3 lata...
A jak u Was z ćwiczeniami? Ja się zastanawiam nad taką piłką jak ta kobieta pokazywała ale najpierw spytam lekarza...
Wiesz ja do 5mc też prawie nic nie przytyłam ...praktycznie 10 kg przybyło w ostatnich 4 miesiącach...

Co do ćwiczeń, to ja najzwyczajniej czasu nie mam na to..jak mały spi to obiadki gotuję, albo cos posprzątać trzeba..a jak się obudzi to biegamy razem po podwórku i ot cały mój aerobik hihi...
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 09:53   #679
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
w ciazy przytyłam najwiecej 6,5 kg, najmniej 5 kg, teraz mam 3800g na minusie, wydaje mi się, zę taka moja "uroda", ze więcej nie tyję.
czyli nie jest ze mna tak zle :

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
tez ogladalam moj lekarz tylko powiedzial, ze wazne, zeby nie przytyc wiecej niz 2 kilo z wizyty na wizyte-ja tyje tak 1 kg, jakby tak juz zostalo do konca to razem by bylo 9 kg, wiec idealnie
dokaldnie D

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
wszytko zalezy od predyspozycji i tak jak on mowil od tego ile wazy wody piersi macica dzidziolek...
najwazniejsze jest zeby nie przesadzac.... (jak ktos to ladnie powiedzial jest DLA dwojga a nie ZA dwoje )

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
dokladnie mialam to samo.. szczegolnie patrzac na kalkulatory w ktorych jestem dalekoooo do tylu i sluchajac tesciowej ktora twierdzi ze dziecku krzywde robie...
teraz jestem spokojna i tymbardzije bede odpierac jej ataki...
a cwiczenia sa super.. ja chce sobie tak na 3 trymestr sprawic taka pilke.. bo ona sie przyda tez po porodzie no i pozniej dla dziecko.. majac zajecia w szpitalu swietnie sie na takich pilkach pracowalo z dzieciakami cwczac ich miesnie ale i jak mialy chore oskrzela itd...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 09:54   #680
enis84
Zakorzenienie

jeśli chodzi o wage to ja stoje w miejscu narazie nic nie przytyłam, jestem w 14 tygodniu i od początku ciąży przez nudności w pierwszym trymestrze kilo schudłam i tak już zostało, mam nadzieję że chociaż kilo mi przybędzie do następnej wizyty, zaczynam sie tym martwić, bo widzę że u Was dziewczyny waga się choć troche ruszyła
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 09:56   #681
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:

Zgadzam sie. Za to pelno osob mysli inaczej. Zona mojego kuzyna przytyla prawie 30kg w ciazy, ostatnio jak z kuzynem rozmawialam, to mi mowil ze chyba za malo jem, bo nie wolno tak malo w ciazy przytyc. (Zaznaczam, ze pozniej jak juz sie roztyla, lekarz dawal jej diety itd. No ale oni dalej wiedza lepiej )

I jeszcze cos co mialam napisac, ale zapomnialam:
Ostatnio jak jeszcze bylo cieplutko szlam przez miasto w rozpietej bluzie, a i tak mi bylo gorace. Widze mamuske z blizniakami w wozku. Ona - krotki rekawek, okulary przeciwsloneczne itd. Dzieci - kaftany zimowe, polarowe czapki i jeszcze z 2 koce obok nich. Na twarzach czerwone/fioletowe, siedzialy i przechylaly sie tak jakby mialy z wozka wypasc zaraz.
Naprawde zaczynam sie bac tego co widze ze dzieciom zawsze zimno, ze ZAWSZE musza miec czapke zaslaniajaca uszy... Ludzie
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 09:57   #682
Ray
Zakorzenienie

z ta waga o roznie bywa czesto to nie jest kwestia obzarstwa, wiadomo ze lepiej nie jesc tychpaskudztw wszystkich , chodz wiem jak ciezko to opanowac. Nie mniej jednak czasem kg to po prostu zatrzymana woda w organizmie szczegolnie widac to w ostatnich dwoch mc. jak kobieta wyglaa jak napuchniety balon potem wszystko schodzi stopniowo. Ja poki co sie ciesze no jutro zaczynam 15 tydz i mam jedynie 0,5 kg na plusie. To jest dobrze bo w pierwszej ciazy do 15 tyg mialam 5 kg wiecej.

ja mam taka pilke fajna sprawa. Poniewaz mialam infekcje bylam chora musialam zrezygnowac z basenu ( chodz pewnie wroce pozniej) narazie to jedynie dlugie spacery z corka, bo z pilki nie wiem jak zrobic uzytek odnosnie ciazy. Dzis wybieram sie na zakupy wiec wstapie do empiku moz sa jakies plyty dvd z cwiczeniami dla ciezarnych i bede w domku robic mam takie z tamilee i po ciazy sa swietne.. duzo mi daly wiec licze ze znajde i teraz cos fajnego

a jak nie to po prostu moze poszukam cos na areobiku jakas joge czy cos
Stary 2010-04-09, 10:13   #683
czarnaelizabeth
Raczkowanie

ja mam niestety zakaz basenu i w ogóle ruchu większego, bo mam ujscie wewn otwarte oszczedny tryb zycia, nie podnoszenie niczego, dużo leżenia i wsyztsko robione powoli, staram się, ale nie powiem, jest ciezko przy trójce dzieci i dojadach z tego zadupia do Krakowa do samego autobusu jest 25 minut :/

co do takiego ubierania dzieci, to moja przyjaciółka zawsse głośno zwaraca takim mamusiom uwagę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 10:27   #684
Limeta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
z ta waga o roznie bywa czesto to nie jest kwestia obzarstwa, wiadomo ze lepiej nie jesc tychpaskudztw wszystkich , chodz wiem jak ciezko to opanowac. Nie mniej jednak czasem kg to po prostu zatrzymana woda w organizmie szczegolnie widac to w ostatnich dwoch mc. jak kobieta wyglaa jak napuchniety balon potem wszystko schodzi stopniowo. Ja poki co sie ciesze no jutro zaczynam 15 tydz i mam jedynie 0,5 kg na plusie. To jest dobrze bo w pierwszej ciazy do 15 tyg mialam 5 kg wiecej.
No to ja chyba należę do tych napompowanych wodą. Dziś skończyłam równo 20 tygodni a już mam 9 kg na plusie. Nie obżeram się. Staram się jeść regularnie małe porcje, mało węglowodanów prostych typu białe pieczywo (ale w pracy ciężko coś innego jeść), stawiam na białko i warzywa oraz owoce. Czasem pozwolę sobie na zjedzenie czegoś słodkiego. Niestety problem ze stawami nóg, kamica nerkowa i słabe krążenie w kończynach, siedząca praca powoduje, że już teraz strasznie puchnę a przesilać się też zbytnio nie mogę, do tego szybko się męczę, przez alergię mam zatkany nos i się duszę, więc o ćwiczeniach mogę zapomnieć. Wczoraj i przedwczoraj to kostki miałam jak u starszej, otyłej kobiety. Nie dałam rady stopami poruszać, tak spuchły. Przez to, że mój organizm zatrzymuje wodę w 3 tygodnie przybyło mi aż 5 kg. Masakra. A to dopiero połowa ciąży. Boję się myśleć, co będzie później...

Wczoraj miałam usg połówkowe. Wszystko ok. Widziałam jak mały ziewał. Niestety na tyle źle się ułożył, że nie do końca było widać jego buziaka i serduszko, dlatego będziemy mieć powtórkę z rozrywki. Reszta parametrów w normie.
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 11:38   #685
Ray
Zakorzenienie

limeta z tego co opisujesz to faktycznie woda ci sie zatrzymuje, musisz duzo pic wody, nawet 2 litry dziennie bo wtedy woda nie powinna ci sie zatrzymywac. Najlepiej na wizycie powiedz o tym ginowi to on moze cos zaradzi innego. Bo tak ciagle puchnac to nie jest tez dobre. W ostanim trymestrze to norma( ja sama w 8 mc kostek na stopach nie widzialam) ale teraz to raczej nie powinno byc az tk nasilone. Tym bardziej ze masz kamice to lekarz cos zaradzi moze.

czarnaelzabeth no jak mus to mus co robic. domyslam sie jak ci ciezko, bo ja mam jedno dziecko i wiem ile jest roboty co dopiero przy trojce. Musisz sobie jakos to zorganizowac, moze jakas pomoc z rodziny na kilka h dziennie??? ale u ciebie tez chyba taki urok ciazy, bo pamietam pisalas ze z reszta ciaz tez musialas lezec.
Stary 2010-04-09, 11:43   #686
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

Cześć dziewczyny

Na imie mam Ania, mam 26 lat i jestem w 19 tc ciązy. 1 kwietnia bylam na usg i teraz od 2 dni mam jakies dziwne bole brzucha. Wydaje mi sie ze to pecherz moczowy. Umowilam sie znowu na wtorek zeby sprawdzil mi gin co to takiego tylko zastanawiam sie czy powinnam robic kolejne usg skoro od poprezdniego minie nie cale 2 tyg. Czy to nie zaszkodzi dla dzidziusia?? dodam ze nie mieszkam na stale w polsce a ciaze prowadze za granica, jestem tu tymczasowo. Pobede jeszcze troche bo czekam na paszport i nie chce odkladac tego az wroce do siebie tylko wole zebymnie tu lekarz zobaczyl. Miala moze ktoras z Was cos takiego? Nawet jak sie zasiedze i wstaje to czuje bół w podbrzuszu, koszmar poprostu
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 11:48   #687
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Na imie mam Ania, mam 26 lat i jestem w 19 tc ciązy. 1 kwietnia bylam na usg i teraz od 2 dni mam jakies dziwne bole brzucha. Wydaje mi sie ze to pecherz moczowy. Umowilam sie znowu na wtorek zeby sprawdzil mi gin co to takiego tylko zastanawiam sie czy powinnam robic kolejne usg skoro od poprezdniego minie nie cale 2 tyg. Czy to nie zaszkodzi dla dzidziusia?? dodam ze nie mieszkam na stale w polsce a ciaze prowadze za granica, jestem tu tymczasowo. Pobede jeszcze troche bo czekam na paszport i nie chce odkladac tego az wroce do siebie tylko wole zebymnie tu lekarz zobaczyl. Miala moze ktoras z Was cos takiego? Nawet jak sie zasiedze i wstaje to czuje bół w podbrzuszu, koszmar poprostu
USG nie powinno zaszkodzic.
Mnie lekarz badal baaardzo czesto na poczatku. Wiec nic sie nie martw.
Co do boli to zdarzaja sie. Moze to nie pecherz tylko macica sie powieksza?
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 12:08   #688
ninaad
Wtajemniczenie

limeta może zapytaj swojego lekarza o to puchnięcie Ja ze swojej strony mogę tylko potwierdzić to co pisała Ray- pij dużo wody, min. 2 litry dziennie

dzidzia częste usg raczej nie powinno szkodzić, ale najlepiej słuchać lekarza A co do tych bóli- prawdopodobnie są to "normalne" bóle, związane m.in. z powiększaniem macicy. Ale dla swojego spokoju też zapytaj lekarza
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 12:17   #689
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

Dzięki dziewczyny, troszke sie uspokoiłam. Wizyte mam we wtorek wiec pojde i zobaczymy. Termin porodu mam na 4 wrzesnia lub 8 wrzesnia, jesli moge bede czesto do Was zagladac bo tu wszystkie jestescie w podobnych terminach wiec razem zawsze razniej
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 12:19   #690
Ray
Zakorzenienie

dzidzia skoro na ug bylo wszystko ok to nie sadze by to bylo cos powaznego, moze masz zapalenie pecherza albo wlasnie macica sie powieksza. Idz do gina i powiedz, jak uzna ze usg potrzebne to ci zobi. Chodz ja mysle ze jesli nie sa to skuczowe bole to jest ok, wez sobie nospe

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości