|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
elcia biedny Szymek, jak to przełyk to nie ma się co dziwić, że nie chciał jeść. Niech szybko zdrowieje
kretencja brawo za dobre przyjecie twojej ciąży w pracy
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie pisałam o tym rano, ale nikt poza Weronią
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia--> tez jestem za wycieczka! i tak sobie myśle, że może nam też by sie przydało bo oboje już mamy dość, ciągle praca i praca...a dzis dodatkowy dół bo @ się zbliża, już to czuję
jutro się pewnie rozkręci.Ewurka---> piękna sukienka i bukiecik - twoja Oliwko też bardzo mi się podoba, całkiem w moim stylu ja chce jeszcze raz!!!!Elcia--> biedny Maluszek...dobrze, że poszliście do lekarza zyczę zdrówka ![]() Kretencja--> super Dyrekcja...no i fajnie, że lepiej sie czujesz ![]() Gimiks--> a co z twoimi plamieniami? przeszło? (może nie doczytałam, jak było to sorry )---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- My byliśmy w podróży poślubnej bardzo ambitnie w Słowackim Raju...ale było i tak super zresztą uwielbiamy górki
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
danika i co tam jest w tym Słowackim Raju bo my w wakacje się chyba wybierzemy.
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ślicznie tam jest sa takie łatwe trasy dające namiastke wysokich gór bo wspinasz się po drabinkach, po łańcuchach, mostki są nad potokiem. Wieś najblizej parku narodowego nazywa się Hrabusice i wygląda jak polskie wiochy 20 lat temu takie komunistyczne sklepy itd ale jest duzo kwater i bylo tanio, nie wiem jak teraz z tym euro. Najfajniejsza trasa (najładniejsza) to dla mnie przełom Hornadu, prawie cały czas idziesz nad rzeką. Jak bedziecie od strony Hrabusic to polecam przejechac się do popradu na baseny termalne (ze 30 km). Po górkach fajnie sie pomoczyc a wieczorami maja dobre ceny. Z drugiej strony Slowackiego raju jest jakinia Lodowa (Ludowa sie nazywa) też ładna i fajne jezioro z lodowata wodą, ale jakies kajaki i rowerki tam widziałam. kawalek sie jedzie bo droge na skroty zamkneli (chyba ze cos sie zmienilo, 3 lata nie bylam) Dobra, rozpisalam sie, ale to jedno z 'moich' miejsc na ziemi
|
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
danika dzięki
Myślimy jeszcze nad Tatralandią, żeby się wypluskać porządnie. No i bardzo chcielibyśmy zwiedzić Pragę. To jak będziemy na Słowacji to skoczymy do Czech. A w weekend majowy ze szwagrem jedziemy na roztocze Mieliśmy iść na wesele, ale nie chce nam się.
|
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
virginia nikt nie zareagował , bo zamiast pytać powinnaś zamówić taką wycieczkę , żadna nie napisałaby chyba ,że to zły pomysł
tylko czy TŻ się zgodzi pojechać? wyjazdy dużo dają Ja z TŻ w sezonie wiosenno letnim co miesiąc na weekend gdzieś jedziemy , a to do lasu do domku nad stawem , a to jeszcze gdzieś indziej... więc próbuj z tą wycieczką ![]() tity Ty to chyba lubisz się kapać w takich basenach , prawda? pami etam ,że już byliście w tamtym roku bodajże na jeden dzień się moczyć wstałam dzisiaj poźno ( jak na mnie) 7 30 i pojadę do leclerca po 9
|
#3490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Elcia- Mam nadzieje że z Szymusiem wszystko ok. Kretencjo- tez bym chciała mieć taką szefową. Może mi się kiedy trafi... ehhh Dzień przygnębiający. Mglisto, zero słonka i coś zaczyna kropić. Wrrrr... Nic mi się nie chce. Cały dzień bym chętnie przeleżała w łóżku.
|
|
#3491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisałam o wycieszce w tym samym momencie co Ty myślałam że to zauważysz dziewczyny, dziękuje za komplementy elcia bidulko kretencjo fajną masz panią dyrektor, pewnie każda z nas by taką chciała
|
|
|
|
|
#3492 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
. Ja od siebie polecam jeszcze oprócz jaskiń lodowych zamki (jest ich całe mnóstwo) i Besenovę - kąpieliska termalne. Cytat:
A chcę, żebyśmy pojechali gdzieś tylko we dwoje. Może to pomoże nam otworzyć się na siebie i lepiej siebie zrozumieć... I zwyczajnie pozwoli nam trochę odetchnąć.... A TŻet już o moim pomyśle wie, i chyba też potrzebuje takiego wyjazdu. Mam mu dziś do pracy przesłać oferty noclegowe jakie znalazłam (na gg). A propo's - może znacie jakieś fajne, niedrogie noclegi na Mazurach? Cytat:
.Myślę, że do TŻeta jednak trafiło co nieco z tego, co mu ostatnio powiedziałam. Zrozumiał chyba, że musi się za siebie zabrać i popracować nad poprawieniem wyników badań, mam tu na myśli aktywność fizyczną, bo z tym u niego najgorzej, on w zasadzie cały dzień siedzi (informatyk). I nie chodzi już nawet tylko o starania, ale ogólnie o jego zdrowie. Wiadomo, że sport jest dobry na wszystko. Myślę, że pozwoli mu też trochę się rozładować. A wiem, że nosi w sobie cały czas stres związany z reperkusjami rodzinnymi. Wiem, że cały czas się martwi (...). I myślę, że on teraz bardziej potrzebuje przytulenia, pogłaskania. I w sumie go rozumie, i to przecież nic złego, i też jest bardzo potrzebne. Tyle, że to nie wystarczy jeśli chcemy mieć dzidzię. I dlatego jestem trochę w kropce. A z takich spraw przyziemnych - niedługo wpada do mnie mama, a potem od 13 do 20 czy 21 mam korki. Nie wiem czy Wam mówiłam, że od przyszłego tyg. prawdopodobnie zacznę jeszcze jedne kursy, które nie mam pojęcia gdzie wsadzę (czasowo po prostu nie wyrabiam...). Miłego dnia,
|
|
#3493 |
|
Wtajemniczenie
|
Virginio bardzo się ciesze czytając Twój post
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dziewczyny.
Ja dzisiaj mam leniwy dzień, choć powinnam w łazience posprzątać. Ale nie będę się zmuszać do niczego, zrobię to pomału jak poczuję ochotę Póki co zjadłam śniadanie, wstawiłam pranie i zaraz idę pozmywać. Mdłości się utrzymują, ale na szczęście nie wymiotuję. Zauważyłam też wczoraj, że chyba zaczęły rosnąć mi piersi Ale poszerzonych żył pod skórą wcale nie widzę. Ciekawe, czy się pojawią...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-04-09 o 10:08 |
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
nie znam, nie jeździmy w tamte okolice , ale nie ukrywam ,że bardzo bym chciała
a ja wróciłam ze sklepu i trochę się zdziwiłam ,że w kiosku już majowa m jak mama jest lektura mała przy kawie będzie ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- to chyba dobrze?
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Niby dobrze
Żeby jeszcze tylko nie bolały
|
#3497 |
|
Rozeznanie
|
Kretencjo- przy mocniejszym dotyku bolą jak nie wiem co. Przynajmniej u mnie. TŻ codziennie się zachwyca jakie one sie wielkie zrobiły. Normalnie jak dziecko
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie bolą jakoś bardzo mocno, ale mam dyskomfort. I nie powiększyły się na razie drastycznie, choć sądzę, że to mnie czeka
Gimikis, a jak Ty się czujesz w ogóle? Plamienie ustało?
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
Plamienie ustało. Tylko ten jeden incydent się przytrafił. Ogólnie czuje się dobrze. Tylko ta senność czasami daje w kość.
Wg moich obliczeń to jestem teraz w ok 4 tc. Ale czekam na wizytę u gina. A wizyta za 10 dni. A Ty jak się czujesz???
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś w 4 tc według OM?
Chyba dalej... Ja jestem w końcówce szóstego.Czuję się znośnie. Trochę senna jestem, słaba, łatwo się męczę, ale daje się przeżyć
|
#3501 |
|
Rozeznanie
|
Ostanią @ miałam 13.02. Robiąc test 13.03 nic nie wyszlo na teście. Nawet cienia nie bylo. I dopiero 25.03 test potwierdził że jestem w ciąży. Może ja cos źle liczę?
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Gimikis, jak ostatnią @ miałaś 13.02. to jesteś w ósmym tygodniu! Wiek ciąży liczy się najczęsciej od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, która wystąpiła.
|
#3503 |
|
Rozeznanie
|
Licząc też mi wyszło że to 8 ale od pojawienia się II kresek wychodzi 4
Odliczam już dni do wizyta u gina. A Ty chyba masz wizytę już w przyszłym tyg.
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
No ale lekarz na pewno będzie Ci liczył od OM, bo to jest najpewniejszy wyznacznik. Ja mam wizytę we wtorek, mam nadzieję, że nie odwołają tym razem
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
elcia - trzymam kciuki za Szymusia! Taki malusze i musi cierpiec... Oby szybko przeszlo!!
kretencja - gratuluje szefowej i bolacych cyckow Mnie tez bola ale niestety na miesiaczke... Chociaz... Jeszcze jej nie dostalam, wiec chwila na mrzonki sie przedluza![]() Gimkis - jesli ostatnia @ mialas w lutym a pozniej juz nic to porod gdzies na 20 listopada sie szykuje I ciesze sie, ze plamienia ustalyvirginia - pomysl bardzo dobry i nie tylko pomocny dla twojego TZ ale i dla ciebie Zero odnosnikow do tematu, po prostu odpocznijcie i cieszcie sie swoja bliskosciaOlliwka - zazdroszcze M jak Mamy... Ja bede musiala znow zaprenumerowac ale kurde licza sobie gnojki jak za zloto przy wysylce za granice A ja tak lubie te gazete![]() A ja od 4 rano slomiana wdowa do przyszlej srody TZ pojechal samochodem do Wloch po nasze rzeczy... Mam nadzieje, ze droge bedzie mial spokojna i bez przygod... Pierwszy raz jedzie i to tak daleko samochodem z kierownica po prawej stronie, ech... MUSI wszystko byc ok!U nas znow piekna, sloneczna pogoda i pewnie dzis troszke popracuje w ogrodku, zeby porzadek wzgledny zaprowadzic. Milego dnia dziewczeta!
|
#3506 |
|
Rozeznanie
|
Będę z niecierpliwością czekała na wiadomość co Ci powie.
Jakie duże jest no i usłyszeć to bicie serduszka. Ja nie mogę doczekać się swojej wizyty. Mój TŻ jest tak podniecony tą całą sytuacja że wybrał już imię jeśli będzie córka. powiedział że dla córki to on wybiera. ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Anessa- nim się obejrzysz a TŻ będzie już spowrotem.
Razem: 12.08.2003 Zaręczeni: 12.12.2007 Ślub: 12.09.2009 Edytowane przez gimikis Czas edycji: 2010-04-09 o 12:30 |
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia
![]() Kretencja mnie nie bolaly (tylko suty bolaly )Anessa slonce Gimikis to pochwal sie imieniem A ciaze liczy sie tak, jak Ci napisala Kretencja
|
|
|
|
#3508 |
|
Rozeznanie
|
TŻ wybrał: Gabriela.
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
anessa jakbym miała skaner to zeskanowałabym Ci artykuły z m jak mamy , ale niestety nie mam
i co Ty bedziesz robila sama do środy w domku? W Łodzi pochmurno jest ![]() a ja mierze temperature codziennie rano i czekam na owulke chce sprawdzić czy rzeczywiście ta metoda jest dobra i skok temperatury będzie pokrywał się z tym co wykaże test owulacyjny dzisiaj 17dc więc lada dzień mam nadzieje sie pojawi.gimikis Gabrysia ładne imię
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

,że tak nieźle poszło z dyrektorką

jutro się pewnie rozkręci.
)

Myślimy jeszcze nad Tatralandią, żeby się wypluskać porządnie. No i bardzo chcielibyśmy zwiedzić Pragę. To jak będziemy na Słowacji to skoczymy do Czech.

Żeby jeszcze tylko nie bolały 
Chyba dalej... Ja jestem w końcówce szóstego.
Chociaz... Jeszcze jej nie dostalam, wiec chwila na mrzonki sie przedluza
A ja tak lubie te gazete