|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
hmmm to tylko u mnie tyle termometr pokazal?? naprawde bylo cieplo bo wyszlam w sweterku i musiaialm go zdjac bo czulam ze mi goraco ciekawe z czego Bartus mial kolke?a kupke robil wczoraj? u nas tez swieci slonceee
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Svi, a Marcelek nie ma dziś też imienin
![]() u nas pogoda się popsuła
|
|
#3123 |
|
Ola-Unhola
|
Sto lat dla Marcelka
W końcu i u nas słoneczko, więc witam słonecznie Jutro mój Małż ma urodziny, a nie ma dla niego prezentu... ![]() Chyba sama się zapakuję w karton i obwiąże kokardą ![]() Nie, no jutro będę u rodziców jak On w szkole to coś wymyslę Zbieram się za przedweekendowe porządki, będę zaglądała jak zwykle ![]() Miłego dnia
|
#3124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koopę robi codziennie
|
|
|
|
|
#3125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Unholly, a Twój mąż przypadkiem sobie czegoś ostatnio nie kupił
![]() mój jako etatowy zakupoholik zawsze coś sobie właśnie kupił, wię jak nie mam czasu i pomysłu to mówie, że to coś ostatnie to był prezent ![]() a poza tym jak ja mogę mu odbierać przyjemność z kupowania ![]() więc może w tą stronę uderzysz w sytuacji podbramkowej ... ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- szkoda, bo już było tak ładnie ale mam nadzieję, że to chwilowe
|
|
#3128 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Bartosz spał do 4,15, a potem jeszcze do 7,30 ... ciekawe co będzie dzisaij jak mąż wróci ![]() Teraz ucina sobie drzemke a ja się muszę ogarnąć, pranie powiesić i kolejne zapakować do pralki ... no i na spacer jestesmy umówieni ![]() Cytat:
coś długo ten Twój małż choruje ![]() Cytat:
taaaak - jak się przyczepił do koszyczka to nie mógł go zostawic w spokoju ![]() biedny Maciulek Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla Kingusi a gdzie Ty byłaś, jak CIę nie było? ![]() Cytat:
kolejny biedaczek Cytat:
za dobre wiesci!Marcelku wszystkiego naj naj naj!
|
||||||
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
A dzisiaj juz mój babel polowe raczkuje a polowe pelza.
Gdzie szybciej chce dotrzec tam pełza Zjadla kaszke sprzed godziny, choc i tak sporo zostawila. Obiad gotowy wiec ja zaczne sie szykowac na raty na wieczorne wyjscie, bo potem nie zdążę. A jak jeszcze nie bedzie chciala spac to juz w ogole z niczym nie dam rady
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3130 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny !
U nas nocka ok , cala przespana az do osmej .Frida zycze zdrowka Kindze , biedna malutka tak sie meczy. Mariolu Antos przeslodki Sylka nie martw sie napewno kolejne wyniki beda ok .Czeko ja Daniela ubieram w body z krotkim rekawem , bluze cieniutka kurtke , spodnie ale bez rajstopek. Kasiu brawa dla Laury za pierwsze raczki .Wszystkiego najlepszego dla Marcelka . Rosnij zdrowo !!!
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę wpaśc jeszcze do klubu - do kącika kulinarnego
![]() Jutro robie małą imprezkę urodzinową dla przyjaciół i nie wiem co mam zaserwować na stół Po swiętach to chyba się wszystkim juz znudziły jajka, sałatki itp
|
|
|
|
#3132 |
|
Rozeznanie
|
Aniu sliczna fryzurka
i masz racje chyba naprawde lepiej Ci w jasniejszych
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baw się dobrze z koleżankami
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja. zła dzisiaj jak osa.
bylismy z oliwka na kontroli po tej chorobie, kolejka była i głupie baby nie chciały nas przepuscic, czekalismy godzine. az sie popłakalam z nerwów. szkoda słów. ide kawe zrobić sobie, moze mi sie poprawi humor. aha, Oliwka na szczescie już zdrowa. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Marci sto lat misiaczku ! |
|
|
|
#3135 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
W starym popsuł się laser do BD i sprzedał (chociaż tyle )Cytat:
![]() http://wiadomosci.onet.pl/2152643,12...czke,item.html Do kącika kuli. wkleiłam przepis na placuszki krabowe. A chcecie na ciasto bananowe?
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-04-09 o 11:15 |
||
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
placuszki krabowe
![]() pędzę do klubu
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malz zabiera mi lapka ale zamierzam aktywnie spedzic dzien na spacerku
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wolę więcej cienkich warstw nałożyć niż jedną grubą
|
|
|
#3139 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowia dla meza i zycze sobie, abys wpadala czesciej i na dluzej ![]() Cytat:
) spal do 6, wypil mleczko, a potem wzielam go do siebie i spalismy do 9 Cytat:
![]() Zdrowka dla niej, a dla ciebie duzo sil Cytat:
![]() Cytat:
A tos sie rozpisala... ![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze dzis Bartus miewa sie juz lepiej
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Moc całusów dla Marcelka
|
#3141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos zakupow i meza... Moj maz ostatnio swietnie sie bawil ogladajac film "Wyznania zakupoholiczki" ![]() Cytat:
Do kupienia w Boots ![]() Cytat:
I mam nadzieje, ze humor wroci. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Wczoraj bylo u nas 14-15 stopni. Widzialam dzieci w wozkach w szortach i z golymi stopkami
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-04-09 o 12:03 |
|||
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
jakies czarne chmury nadciagaja wiec chyba bedzie padac
![]() Cytat:
ale na te zimie napewno kupie spiwor bo na sanki i do spacerowki tez, mam zamiar wiecej na spacery wychodzic
|
|
#3143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mariolu, mój też ogląda programy o zakupoholikach i tak komentuje to co tak widzi jakby jego to nie dotyczyło bo to co on kupuje to jest mu przecież potrzebne ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#3144 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekujemy
![]() byl juz temat - Marci ma wczesniej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
powiem Ci, ze teraz mnie zabilas :mdeleje: czyli w taka pogode jak wczoraj, czyli slonczeko i ponad 20st w sloncu Twoje dziecko siedzi w spiworze? ![]() sory ale dla mnie to juz gruba przesada, Ty tez w taka pogode nosisz kilka warstw i gruba puchowa kurte? ja rozumiem powoli przyzwyczajac dziecko po zimie, ale przegrzewanie jest gorsze niz wyziebianie. ja wczoraj mialam na sobie bluzke i skore i mi bylo goraco, Marcel mial body, bluzke i cienka kurteczke - mial tez apaszke ale mu zdjelam bo bylo mu za goraco - nie wyobrazam sobie zeby byl wczoraj w spiworze, nawet bezkocyka siedzial w wozku - przykrylam go tylko jak spal dziekujemy ahaaa - u gin mega kolejka i kilkugodzinne opoznienie, nawet mnie nie badala tylko wypisala recepte i powiedziala, ze jak bede tyc po tychtabsach to sie zglosic - a pod koniec trzeciego opakowania przyjsc na badania i cytologie
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj była wyjątkowa pogoda, a ogólnie raczej nie jest tak ciepło przecież poza tym wiejewydawalo mi się, ze rozmawiamy ogólnie... a nie konkretnie o temperaturze wczorajszego dnia... z resztą nawet wczoraj moje dziecko nie mialo spodni na gołe nóżki założonych ja tez nie byłam tak rozebrana jak Ty i nie było mi gorąco, więc chyba w innym mieście mieszkamy, albo inną termoregulację mamy ![]() ja sprawdzam cały czas czy nie jest mu gorąco i ubieram albo rozbieram, bo jak mówiłam ubieram kilka cienkich warstw - na pewno nie jest przegrzany
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-04-09 o 13:39 |
|
|
|
|
#3146 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyniki Bartoszka na pewno będą dobre Cytat:
Cytat:
dla Laurki!!Zazdroszcze wyjścia Bawcie się dobrze![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja Zosia też na razie nic, ale się nie martwię. Ma jeszcze czas ![]() Życzę zdrówka mężusiowi Cytat:
Cytat:
MARCELKU Sto lat!! Cześc kobity, ja dzisiaj ledwo widze na oczy. Trzecia nocka z rzędu do du.., Zosia cały czas popłakuje, budzi sie i wierci. W zasadzie wcale nie śpimy. W dzień też marudna. Tak sobie myślę, że może wszystko razem się złożyło-choroba (katarek już mniejszy) i zęby, bo tak się ślinić zaczęła, że normalnie ciurkiem jej ślina leci. Poza tym mąż dzisiaj na firmową przymusową imprezę musi jechać i zostaje na całe popołudnie i wieczór sama Nie wiem, jak dam radę. Mama ma przyjść to może mnie uratuje![]() Apropos spacerów-Zosia nie należy raczej do tych, co tak lubią po prostu siedzieć i obserwować. Pręży się, wierci, a spać nie chce Zawsze mam stresa jak z nią wychodzę. Zresztą ostatnio rzadko mam okazję, a w weekend z reguły pogody nie ma.
|
|
#3147 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
cienkie rajstopki Marcel tez jeszcze nosi, tak samo Eryk ale spiwora juz dawno nie uzywam, jak jest tak jak dzisiaj to gruby kocyk i okrycie na nozki - staram sie dziecko ubierac tak jak siebie - ale jestem juz madrzejsza o doswiadczenie z Erykiem lepiej hartowac dziecko (z rozsadkiem) bo potem bedzie ciagle chorowalo tak jak moj Eryk - od malego go ubieralam na cebulke, opatulalam, pilnowalam zeby czasem uszko sie nie odslonilo, w taka pogode jak wczoraj nawet nosil cienka czapke - teraz juz tak nie robie, wczoraj Eryk biegal w podkoszulce i cienkiej bluzce i bez czapki a i tak byl zgrzany, bo w koncu caly czas w ruchu i widze, ze odkad go lzej ubieram to mniej choruje powinnas tez troche hartowac Tomusia bo potem byle wiaterek i bedzie chory - tak jak wczesniej Eryk Cytat:
![]() dziekujemy ![]() wspolczuje nocki - pewnie to te zeby Marcel tez marudny - gorne dziaslo ma tak spuchniete, ze szok i widac juz bialego zabka przy dolnych az tak mu nie spuchlomoje dziecko o dziwo na spacerze jest grzeczne, mimo ze w domu non stop maruda i nie usiedzi na miejscu i wrzask jak sie chce go przytrzymac to na spacerze siedzi ladnie caly czas w wozku, ani razu nie musialam go wyciagac, raz tylko kumpela go wyciagnela bo chciala go potarmosic, a tak to siedzi, a przeciez spedzamy na dworze po pare godzin mama dala mi na spacerowke
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem matką - wariatką, które nie dopuszcza, żeby dziecko się nie ubrudziło, nie polizalo podlogi czy uszko sie nie odłoniło - wrecz przeciwnie ale jak moje dziecko sie czołga po podłodze, a juz od dawna nie włączam ogrzewania i przebieram go i widzę, ze ma chlodne nóżki to nie puszczam go w samych rajstopkach tylko zakładam tez spodenki (nie mam dywanów) nie staram sie jakos sztywno trzymać swojej decyzji tylko na spacerze i w domu sprawdzam czy nie jest mu za zimno /za gorąco i przebieram nawet w ciągu dnia czy na spacerze i od urodzenia Tomuś jeszcze ani razu nie był chory (raz mial katar, ale to ode mnie się zaraził), więc chyba na razie jest ok teraz będzie mi trudniej, bo wahania temp są duże jak słońce świeci i jak się schowa, ale siebie ubieram na cebulkę i jego tez zamierzam tylko mi nie mów, ze w upał go naubieram bo mam na myśli obecne zdradliwe temperatury ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Svi, ja nie twierdze, że jestem nieomylna i zdarzylo mi się, ze wyszłam ok 10.30, a jak wracałam juz ok 12 to zrobiło się gorąco i Tomuś mi się zgrzał zanim się zorientowałam - mam nadzieję, ze to jakoś ogarnę i nie będę przesadzać w żadną stronę
|
|
|
#3149 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie te temperatury teraz sa najgorsze - raz 20 stopni, raz 10 - nie wiadomo jak dzieci ubierac zeby bylo dobrze
najgorzej mam z Erykiem do przedszkola, bo rano zimno a pozniej nigdy nie wiadomo jak bedzie dlatego zawsze daje mu pod kurtke bluze rano, ktora potem na dworze ubiera badz nie dziewczyny zamowionka na sigmie: Załącznik 3018250Załącznik 3018251Załącznik 3018252 nie skusicie sie?
|
|
#3150 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny kupiłam sobie taka kieckę.
W czerwcu mamy wesele ostatniej siostry Tż-ta i muszę oś na tyłek włożyć. Myślałam o dodatkach typu czerwona szarfa w pasie, czerwona torebka, czarne butki z czerwoną podeszwą lub normalne. hmmm, co myslicie?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Chyba bolał go brzuszek,ale po czym nie mam pojęcia
nie jadł nic nowego,czego by już nie próbował,ja też nic takiego nie zjadłam(pominąwszy fakt,że praktycznie wszystko już jem i nic mu do tej pory nie było).Prężył się, puszczał baki i płakał,zupełnie jak wtedy,kiedy miał kolki-skończyło się na czopku i Esputiconie.Zasnął koło 23.

coś długo ten Twój małż choruje
, ale to zawsze spacerek ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
.