![]() |
#2131 | |
BAN stały
|
Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
Dziennikarstwo i komunikacja społeczna.
Instytut politologii, więc nic dziwnego ![]()
#2133 |
Zakorzenienie
|
Ja też miałam nauke o państwie a teraz mam konstytucyjny system organow panstwowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie,że mnie ktoś rozumie, a to ,że chce być najpierw żoną, to nie chodzi o ludzi, bo będą gadać bla bla. Ale o mnie, bo już jako mała dziewczynka miałam w głowie plan, oświadczyny, obrączka,ja z mężem -dziecko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, na 3 roku możesz pewnie wybrać specjalizację - dziennikarstwo. Przynajmniej u nas tak było do tej pory.
![]() |
#2137 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
To dziwne, bo znajomi z Bytomia i z Gliwic i Dąbrowy Górniczej raczej tam by poszli, a nie do odległego Opola
![]()
#2139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() plus/minus tydzień, bo wiem że to będzie w okolicach moich urodzin, za 36 tygodni mam urodziny ale jako że Tża nie mam przy sobie na codzień to biorę pod uwagę wcześniejszy weekend bo tylko wtedy jest okazja wybrac się do jubilera (w soboty Tż też pracuje ale nie we wszystkie, więc będzie zależało od jego grafika w pracy) a ponieważ mam urodziny tydzień przed Bożym Narodzeniem to w 2.dzień świąt chcemy zrobic oficjalne zaręczyny dla rodziny jak ja to dobrze znam ![]() no ale od kiedy się tak zmienił i jest "na tak" to ja to wykorzystałam i przeglądając kalendarz zaproponowałam datę ślubu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
mabi to ty już wszystko wiesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() dokładnie ma tak napisane: Wyższa Szkoła Umiejętności Społecznych - Katowice, kierunek Dziennikarstwo i Komunikacja Społeczna Edytowane przez daafnee Czas edycji: 2010-04-09 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
A jaką date ustalilaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
jest na pewno dziennikarstwo w ktw aa i np na uś masz polonistyke a potem wybierasz specjalizacje dziennikarstwo ale nie wiem o co wam dokladnie chodzi ;p
#2144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz to tak jak ciąża-niby wiesz że nosisz w sobie dziecko a jednak potem jak pierwszy raz je widzisz to emocje są nie do opanowania ![]() a wiem stąd bo w ostatnie urodziny Tż się wygadał i powiedział mi wprost że za rok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
Ja bym tak nie chciała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2148 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Chciałam wyrazić swoje zdanie na temat zaręczyn, mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko? ![]() Otóż uważam, że nie warto się śpieszyć z takimi decyzjami i zaręczać się bez sensu. Oczywiście to bardzo piękne kiedy Twój facet deklaruje się, że chce być do końca już tylko z Tobą, ale tak z drugiej strony uważam, że zaręczyny mają sens tylko wtedy gdy ma się już poważne plany (ślub, mieszkanie itd.). Ja sama zaręczyłam się tak naprawdę nie mając żadnych planów i teraz czuję, że powinnam jak najszybciej wziąć ślub. Czuję po prostu że czas ucieka mi przez palce... A prawda jest niestety taka, że zanim weźmiemy ślub czeka nas jeszcze cała masa wydatków o których wcześniej chyba nie do końca zdawaliśmy sobie sprawę. Nie żałuję tego, że się zaręczyłam, bardzo kocham mojego narzeczonego i na pewno nie cofnęłabym tej chwilii, ale tak bardzo żałuję, że jeszcze tyyyle czasu do naszego wymarzonego ślubu... Podsumowując, to nic, że nie jesteście zaręczone!!! Bo ważne jest uczucie pomiędzy Wami i waszymi facetami a nie pierścionek na palcu ![]() Pozdrawiam serdecznie!
http://s10.suwaczek.com/20120623570117.png http://s8.suwaczek.com/20130421695253.png "Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uważam że zaręczyny powinny odbyc się odpowiednio wcześniej jedynie dla potrzeby zorganizowania wesela (tak żeby zdążyc wszystko załatwic jeśli ktoś robi tradycyjne wesele) Moja siostra się zaręczyła na rok i 2mc-e przed ślubem i myślałam wtedy że nie zdąży się nacieszyc narzeczeństwem bo wydawało mi się że to "tak krótko" ![]() ![]() masz rację- nie pierścionek a czyny i uczucia tu spełniają główną rolę (pisałam tu już kiedyś że po tym jak mój Tż zmienił swoje postępowanie na lepsze to nawet pierścionek jest zbędny-nawet mu to powiedziałam) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
No tak zgadzam się bez sens jest się zaręczać i czekać 2 albo i dlużej lata całe szczęście, że moj tż też tak uważa, że zaręczyny i po krótkim czasie ślub, bo w takim razie po co te zaręczyny jak i tak by niczego nie zmieniły? ja bym chciała po roku albo i krócej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ale te oświadczyny to takie moje marzenie.. eh ![]() ![]() aha no i też uważa że zaraz po zaręczynach trzeba organizować ślub.. :P Edytowane przez daafnee Czas edycji: 2010-04-09 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
Daafnee i znowu się z tobą zgadzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zadomowienie
|
a ja wogole ni rozumiem tego calego narzeczenstwa, jestesmy na takim etapie ze w sumie poza pierscionkiem nic sie nie zmieni. Zyjemy jak malzenstwo wiec co niby miloby sie zmienic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
BAN stały
|
Ty tak może żyjesz, ale ja np nie.. i po zaręczynach moi rodzice np wydadzą zgode na to, żebym u niego spała albo on u mnie.. i napewno zaczniemy szukać mieszkania itd.. póki co nie ma o tym mowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Raczkowanie
|
Witajcie. Jestem fiu. Nie jestem zaręczona, a mój TŻ nie chce wziąć ślubu.
A tak na poważnie to się wczoraj popłakałam bo powiedział, że nam tak właściwie małżeństwo nie jest potrzebne... bo przecież mieszkamy już 3 lata razem... i jest nam tak dobrze... więc po co jakieś ceregiele... Trochę się sama z tego na początku śmiałam bo nie śpieszy mi się aż tak bardzo ale myślałam, że za jakieś 2-3 lata... A tu nieee... W ogóle... Boję się tylko, że w końcu nie wytrzymam i jak on już się skusi to powiem "nie". Wiem wredniak ze mnie... Przeprasza, że się tak doczepia ale nie ma z kim o tym porozmawiać ![]()
#2156 |
Zakorzenienie
|
Witaj! według naszej tradycji musisz podać swój i tż wiek i jak długo jesteście razem i napisać coś o waszym związku
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Madelaine u nas też zaręczyny niczego nie zmienią ani ślub ale jednak tego chce i psychicznie potrzebuje sama nie wiem dlaczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Raczkowanie
|
Ah przepraszam. Już się poprawiam
![]() Ja-22, On-24 ![]() Miłość od pierwszego wejrzenia ![]() Dogadaliśmy się. Były zgrzyty, jak w każdym związku. Ale naprawdę jest super. Gdybym miała drugi raz możliwość wybrać to wybrałabym jego i wspólne mieszkanie bez wachania. Można powiedzieć, że żyjemy jak małżeństwo. On studiuje zaocznie (właściwie to już kończy) i pracuje. Ja studiuję, zajmuję się domem (staram się, bo zajęć czasem natłok...) No i wszystko by było ładnie i pięknie tylko ta wczorajsza rozmowa mnie zdenerwowała. Ehhh... Nie chcę już teraz koniecznie brać ślubu... Mam szkołę... potem trzeba będzie znaleźć pracę itd... Ale kiedyś... A on uważa to za coś zbędnego nawet za kilka lat... Być może jeszcze mu się odmieni. Mam nadzieję. Ale musiałam się komuś wyżalić. Może ktoś był w podobnej sytuacji?
#2158 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
skoro jesteście zgraną para to powinien to uszanować i zrozumieć.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Zakorzenienie
|
Ja mam podobnie jak ty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Raczkowanie
|
No i teraz mnie dobiłaś...
Rozmawiałam z nim... Ale ja swoje argumenty "za" a on na to w odwecie swoje... ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.