Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :( - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-09, 11:16   #2131
daafnee
BAN stały

Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Nie wyjaśniłaś o co chodziło

Ja mam współczesne systemy polityczne, miałam naukę o państwie i prawie i wiele innych tego typu "ciekawych rzeczy

Oki, rozumiem, jesteś "rozgrzeszona" co nie zmienia faktu, że trzeba się nieźle nagłówkować przy rozszyfrowywaniu

Na ten weekend już nie mam żadnych planów, bo pogoda mi je pokrzyżowała i napisałam do TŻ żeby on coś wymyślił. Napisał, że pomyśli...
rodzynka a co ty studiujesz?
daafnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 11:25   #2132
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Dziennikarstwo i komunikacja społeczna.
Instytut politologii, więc nic dziwnego
Stary 2010-04-09, 11:26   #2133
Kohnelia20
Zakorzenienie

Ja też miałam nauke o państwie a teraz mam konstytucyjny system organow panstwowych jak zanudzają
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 11:31   #2134
daafnee
BAN stały

Cytat:
Dziennikarstwo i komunikacja społeczna.
Instytut politologii, więc nic dziwnego
ja chcialam iśc do Katowic na ten kierunek, ale w końcu poszłam za moim tż za uczelnie
i studiuje politologie, ale bede miec na 3 roku czy semetrze ? dziennikartswo, media itd
Stary 2010-04-09, 11:32   #2135
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
--

Oj widzę ten sam problem co mnie ciągle trapi.
Dziecko to moje marzenie! Kwas foliowy to na porządku dziennym i tak już się zastanawialiśmy żeby może 'wpaść'. Ale co to za wpadka jak my ją zaplanujemy?? Ale tak jak Ty chce być zoną zanim urodzi się nam dziecko.
No właśnie ,co to za wpadka?
Fajnie,że mnie ktoś rozumie, a to ,że chce być najpierw żoną, to nie chodzi o ludzi, bo będą gadać bla bla. Ale o mnie, bo już jako mała dziewczynka miałam w głowie plan, oświadczyny, obrączka,ja z mężem -dziecko

Cytat:
Napisane przez daafnee Pokaż wiadomość
Nasza historia poznania jest boska, bije wszelkie romanse i filmy romantyczne
po 4 latach mój facet oficjalnie zostawił mne dla innej, później dowiedziałam się, że zdradzał się z kążda od samego początku. Bardzo cierpiałam,tygodnie płaczu, nie jadła, nie piłam, nic..
I kiedyś byłam na kompie i miałam potrzebe pogadania z kimś kogo nie znam, ani nie zna byłego.. nie chciałam laski, bo są wredne (nie Wy ) i siadłam na n-k i zaczęłam przeglądać znajomych mojego brata, bo miał ich ponad 500 (2 lata temu).. i bardzo spodobało mi się zdjęcie i pewne buzia.. patrze chodził do tych szkół co ja, nawet nie wiedziałam.. napisałam czy spotkamy się na 15 minut, bo chciałabym pogadać.. i poszłam spać.. rano w szkole weszłam na nk i odpisał, że bardzo chętnie, ale nie w tym tyg bo ma mature i chce sie pouczyć.. to ja pofrunęłam po doładowanie bo podał mi numer i tak napisałam, pisaliśmy cały dzień i umówiliśmy sie na nastepny dzien (piatek 9 maja o 17).. odżyłam.. nie umiałam wysiedzieć w szkole.. poszłam kupić bluzke mama mnie nie chciała puścic na spotkanie, bo mdłałam, byłam blada itd.. ale i tak poszłam.. czekam.. czekam.. chciałam już iść, bo go nie było, 17.05 patrze, ktoś idzie.. to był on.. jak podszedł to mnie sie nogi ugieły jeszcze przystojniejszy niż na zdjęciu, a ten głos..
no i poszlimy na spacer, gadaliśmy, śmialiśmy, czułam jakbyśmy sie znali lata..
w końcu nie powiedziałam nic o tym o czym chciałam gadać, spotkanie nie trwało 15 min, a 4 godziny i bylismy umowieni na nastepny dzien..
no a razem bylismy po tygodniu.. kazal mi byc tak samo ubranej w tym samym miejscu o 17.05, bylam.. podszedl, zaczal mowic, ze zmienilam jego zycie, że jest szczesliwy.. i... wyciagnal pudelko z apartu,. myslalam ze sie oswiadczy ale tam byl lancuszek z P i zapytal czy z nim bede.. zgodzilam sie

No i tak sobie jestesmy.. rozne mielismy chwile.. poczatek by ciezki, bo moj byly odwalal sceny, i laska ktora sie w nim kochala odwala te sceny do dzis.. trudno..

A najlepsze jest to, ze jak to wspominam to mowie ze w zyciu bym juz nie napisala do obcego, ze to takie wiesniackie. itd.. a on mowi ze nigdy nie poszedlby na takie spotkanie przeznaczenie
Romantiko

Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
A macie jakieś plany na weekend? ja w sobote sobie szkole odpuszczam ale w ndz już koniecznie musze jechać do Bydg

Ja teraz gotuje obiad, tż na siłowni, potem jedziemy do urzędu muszę wymienic dokumenty wszystkie;/ pozniej na zakupy, do znajomych, a potem w domku drinkowanie i jakas knajpka wieczorem

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 11:34   #2136
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
ja chcialam iśc do Katowic na ten kierunek, ale w końcu poszłam za moim tż za uczelnie
i studiuje politologie, ale bede miec na 3 roku czy semetrze ? dziennikartswo, media itd
W Katowicach nie ma dziennikarstwa
Tak, na 3 roku możesz pewnie wybrać specjalizację - dziennikarstwo. Przynajmniej u nas tak było do tej pory.
Stary 2010-04-09, 11:38   #2137
daafnee
BAN stały

Cytat:
W Katowicach nie ma dziennikarstwa
Tak, na 3 roku możesz pewnie wybrać specjalizację - dziennikarstwo. Przynajmniej u nas tak było do tej pory.
Jest, bo kumpela z LO studiuje, jakaś prywatna, ale jest bankowo
Stary 2010-04-09, 11:43   #2138
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

To dziwne, bo znajomi z Bytomia i z Gliwic i Dąbrowy Górniczej raczej tam by poszli, a nie do odległego Opola
Stary 2010-04-09, 11:43   #2139
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez arletka13 Pokaż wiadomość
pytałam kiedy by chciałby się żenić, a on na to że "mniej więcej koło nowego roku się zaręczymy i poszukamy sali, wtedy będziemy wiedzieli kiedy ślub", czyli już jedna data mi odpada, pewnie to nastąpi w walentynki.
mniej więcej koło nowego roku to tak jak u mnie bo 35 tyg.to prawie do końca roku muszę czekac
Cytat:
A skąd wiesz że za 35 tygodni?
plus/minus tydzień, bo wiem że to będzie w okolicach moich urodzin, za 36 tygodni mam urodziny ale jako że Tża nie mam przy sobie na codzień to biorę pod uwagę wcześniejszy weekend bo tylko wtedy jest okazja wybrac się do jubilera (w soboty Tż też pracuje ale nie we wszystkie, więc będzie zależało od jego grafika w pracy)
a ponieważ mam urodziny tydzień przed Bożym Narodzeniem to w 2.dzień świąt chcemy zrobic oficjalne zaręczyny dla rodziny
Cytat:
TŻ mi odpisał "ślub będzie kiedy ma być "
jak ja to dobrze znam mój też tak kiedyś gadał i to przez długi czas, doprowadzał mnie tym do szału!
no ale od kiedy się tak zmienił i jest "na tak" to ja to wykorzystałam i przeglądając kalendarz zaproponowałam datę ślubu wcześniej gadaliśmy o tym trochę, pytałam jakie miesiące mu pasują itd. tak że właściwie to nie tylko moja decyzja. Pewnego dnia (kiedy do daty ślubu było dokładnie 2,5roku) zapytałam go "czy 2,5roku to dużo czy mało?" i tak od słowa do słowa zaproponowałam dokładną datę...jego reakcja była na początku bym powiedziała średnia-bo powiedział że zobaczymy jak będzie z mieszkaniem ale jednak ucieszył się bardzo i od tamtego czasu jak coś mówi na temat ślubu to data którą zaproponowałam jest dla niego granicą i wiem że traktuje ją poważnie, wiadomo że data nabierze pewności jak zaczną się przygotowania do ślubu ale póki co Tż robi wszystko żeby tak było
Stary 2010-04-09, 11:47   #2140
Kohnelia20
Zakorzenienie

mabi to ty już wszystko wiesz eee to nie dla mnie ja nie chce nic wiedzić
Stary 2010-04-09, 11:48   #2141
daafnee
BAN stały

Cytat:
To dziwne, bo znajomi z Bytomia i z Gliwic i Dąbrowy Górniczej raczej tam by poszli, a nie do odległego Opola
może nie szukali dokładnie, ale on chodzi dokładnie na ten kierunek do Katowic poza tym nawet na nk ma wpisane ta szkole i ten kierunek wiec widać istnieje

dokładnie ma tak napisane: Wyższa Szkoła Umiejętności Społecznych - Katowice, kierunek Dziennikarstwo i Komunikacja Społeczna

Edytowane przez daafnee
Czas edycji: 2010-04-09 o 11:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 11:49   #2142
Kohnelia20
Zakorzenienie

A jaką date ustalilaś?
Stary 2010-04-09, 11:50   #2143
Montii
Zakorzenienie

jest na pewno dziennikarstwo w ktw aa i np na uś masz polonistyke a potem wybierasz specjalizacje dziennikarstwo ale nie wiem o co wam dokladnie chodzi ;p

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 11:53   #2144
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
mabi to ty już wszystko wiesz eee to nie dla mnie ja nie chce nic wiedzić
no niby wiem ale mi to nie przeszkadza, bo wiem że i tak będą chwile wzruszenia i szczęścia
wiesz to tak jak ciąża-niby wiesz że nosisz w sobie dziecko a jednak potem jak pierwszy raz je widzisz to emocje są nie do opanowania

a wiem stąd bo w ostatnie urodziny Tż się wygadał i powiedział mi wprost że za rok i nie mam mu tego za złe
Stary 2010-04-09, 11:56   #2145
Kohnelia20
Zakorzenienie

Ja bym tak nie chciała no ale każdy woli inaczej no a jaką date ślubu zaproponowałaś?
Stary 2010-04-09, 11:56   #2146
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989
Wink Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(

Cytat:
może nie szukali dokładnie, ale on chodzi dokładnie na ten kierunek do Katowic poza tym nawet na nk ma wpisane ta szkole i ten kierunek wiec widać istnieje
Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
jest na pewno dziennikarstwo w ktw aa i np na uś masz polonistyke a potem wybierasz specjalizacje dziennikarstwo ale nie wiem o co wam dokladnie chodzi ;p
Oki, no to Wam wierzę Tylko zastanawia mnie czemu oni tak się zapierają, że tam nie ma tego kierunku
Stary 2010-04-09, 11:57   #2147
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

data 15.09.2012
w przeddzień naszej 6.rocznicy
poza tym tak się złożyło że i moi rodzice brali ślub 15.09
Stary 2010-04-09, 11:57   #2148
martunia_88
Raczkowanie

Witam

Chciałam wyrazić swoje zdanie na temat zaręczyn, mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko?

Otóż uważam, że nie warto się śpieszyć z takimi decyzjami i zaręczać się bez sensu. Oczywiście to bardzo piękne kiedy Twój facet deklaruje się, że chce być do końca już tylko z Tobą, ale tak z drugiej strony uważam, że zaręczyny mają sens tylko wtedy gdy ma się już poważne plany (ślub, mieszkanie itd.). Ja sama zaręczyłam się tak naprawdę nie mając żadnych planów i teraz czuję, że powinnam jak najszybciej wziąć ślub. Czuję po prostu że czas ucieka mi przez palce... A prawda jest niestety taka, że zanim weźmiemy ślub czeka nas jeszcze cała masa wydatków o których wcześniej chyba nie do końca zdawaliśmy sobie sprawę. Nie żałuję tego, że się zaręczyłam, bardzo kocham mojego narzeczonego i na pewno nie cofnęłabym tej chwilii, ale tak bardzo żałuję, że jeszcze tyyyle czasu do naszego wymarzonego ślubu...

Podsumowując, to nic, że nie jesteście zaręczone!!! Bo ważne jest uczucie pomiędzy Wami i waszymi facetami a nie pierścionek na palcu

Pozdrawiam serdecznie!

http://s8.suwaczek.com/20130421695253.png

"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."
martunia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 12:13   #2149
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez martunia_88 Pokaż wiadomość
Witam

Chciałam wyrazić swoje zdanie na temat zaręczyn, mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko?

Otóż uważam, że nie warto się śpieszyć z takimi decyzjami i zaręczać się bez sensu. Oczywiście to bardzo piękne kiedy Twój facet deklaruje się, że chce być do końca już tylko z Tobą, ale tak z drugiej strony uważam, że zaręczyny mają sens tylko wtedy gdy ma się już poważne plany (ślub, mieszkanie itd.). Ja sama zaręczyłam się tak naprawdę nie mając żadnych planów i teraz czuję, że powinnam jak najszybciej wziąć ślub. Czuję po prostu że czas ucieka mi przez palce... A prawda jest niestety taka, że zanim weźmiemy ślub czeka nas jeszcze cała masa wydatków o których wcześniej chyba nie do końca zdawaliśmy sobie sprawę. Nie żałuję tego, że się zaręczyłam, bardzo kocham mojego narzeczonego i na pewno nie cofnęłabym tej chwilii, ale tak bardzo żałuję, że jeszcze tyyyle czasu do naszego wymarzonego ślubu...

Podsumowując, to nic, że nie jesteście zaręczone!!! Bo ważne jest uczucie pomiędzy Wami i waszymi facetami a nie pierścionek na palcu

Pozdrawiam serdecznie!
nic dodac nic ujac tak właśnie myślał mój Tż i teraz go rozumiem
uważam że zaręczyny powinny odbyc się odpowiednio wcześniej jedynie dla potrzeby zorganizowania wesela (tak żeby zdążyc wszystko załatwic jeśli ktoś robi tradycyjne wesele)
Moja siostra się zaręczyła na rok i 2mc-e przed ślubem i myślałam wtedy że nie zdąży się nacieszyc narzeczeństwem bo wydawało mi się że to "tak krótko" teraz wiem że to był wystarczający czas i sama się czasem zastanawiam że moje narzeczeństwo będzie "za długie" rok i 9 mc-y
masz rację- nie pierścionek a czyny i uczucia tu spełniają główną rolę (pisałam tu już kiedyś że po tym jak mój Tż zmienił swoje postępowanie na lepsze to nawet pierścionek jest zbędny-nawet mu to powiedziałam) kawałek złota niczego nie zmienia /chociaż może tyle że nie jest tylko ozdobą lecz zobowiązuje/
Stary 2010-04-09, 12:17   #2150
Kohnelia20
Zakorzenienie

No tak zgadzam się bez sens jest się zaręczać i czekać 2 albo i dlużej lata całe szczęście, że moj tż też tak uważa, że zaręczyny i po krótkim czasie ślub, bo w takim razie po co te zaręczyny jak i tak by niczego nie zmieniły? ja bym chciała po roku albo i krócej
Stary 2010-04-09, 12:17   #2151
daafnee
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martunia_88 Pokaż wiadomość
Bo ważne jest uczucie pomiędzy Wami i waszymi facetami a nie pierścionek na palcu
mój tż mówi mi to prawie codziennie.. może nie słowo w słowo, ale sens ten sam.. że dla niego ślub, zaręczyny mieszkanie, to wszystko jest mało ważne, naważniejsze jest to byśmy zawsze się kochali, najważniejsza jest Nasza miłość.. a nie otoczka na pokaz dla ludzi.. i że mam myśleć tak samo..
ale te oświadczyny to takie moje marzenie.. eh i akurat nie uważam, że to otoczka dla ludzi...

aha no i też uważa że zaraz po zaręczynach trzeba organizować ślub.. :P

Edytowane przez daafnee
Czas edycji: 2010-04-09 o 12:18
Stary 2010-04-09, 12:21   #2152
Kohnelia20
Zakorzenienie

Daafnee i znowu się z tobą zgadzam zaręczyny i ślub dla siebie a nie dla znajomych, bo już wiecie co strasznie mnie zaczęło wkurzać takie zaręczyny na naszej-klasie np. co one oznaczają?
Stary 2010-04-09, 12:39   #2153
Madelaine87
Zadomowienie

a ja wogole ni rozumiem tego calego narzeczenstwa, jestesmy na takim etapie ze w sumie poza pierscionkiem nic sie nie zmieni. Zyjemy jak malzenstwo wiec co niby miloby sie zmienic?
Madelaine87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 12:40   #2154
daafnee
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Madelaine87 Pokaż wiadomość
a ja wogole ni rozumiem tego calego narzeczenstwa, jestesmy na takim etapie ze w sumie poza pierscionkiem nic sie nie zmieni. Zyjemy jak malzenstwo wiec co niby miloby sie zmienic?
Ty tak może żyjesz, ale ja np nie.. i po zaręczynach moi rodzice np wydadzą zgode na to, żebym u niego spała albo on u mnie.. i napewno zaczniemy szukać mieszkania itd.. póki co nie ma o tym mowy.
Stary 2010-04-09, 12:40   #2155
fiufiufiuuu
Raczkowanie

Witajcie. Jestem fiu. Nie jestem zaręczona, a mój TŻ nie chce wziąć ślubu.

A tak na poważnie to się wczoraj popłakałam bo powiedział, że nam tak właściwie małżeństwo nie jest potrzebne... bo przecież mieszkamy już 3 lata razem... i jest nam tak dobrze... więc po co jakieś ceregiele...

Trochę się sama z tego na początku śmiałam bo nie śpieszy mi się aż tak bardzo ale myślałam, że za jakieś 2-3 lata... A tu nieee... W ogóle...

Boję się tylko, że w końcu nie wytrzymam i jak on już się skusi to powiem "nie". Wiem wredniak ze mnie...

Przeprasza, że się tak doczepia ale nie ma z kim o tym porozmawiać

31.05.2011 - czas start!

"Don't try! Do, or do not. There is no try"
fiufiufiuuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 12:50   #2156
Kohnelia20
Zakorzenienie

Witaj! według naszej tradycji musisz podać swój i tż wiek i jak długo jesteście razem i napisać coś o waszym związku

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Madelaine u nas też zaręczyny niczego nie zmienią ani ślub ale jednak tego chce i psychicznie potrzebuje sama nie wiem dlaczego
Stary 2010-04-09, 13:02   #2157
fiufiufiuuu
Raczkowanie

Ah przepraszam. Już się poprawiam

Ja-22, On-24 jesteśmy ze sobą prawie 4 lata z czego prawie 3 mieszkamy razem.
Miłość od pierwszego wejrzenia dlatego chciałam tak szybko z nim zamieszkać. Bałam się, że może się okazać, że się nie dogadujemy przebywając ze sobą cały czas. On też tego chciał no i w końcu w tym samym mieście studiujemy...

Dogadaliśmy się. Były zgrzyty, jak w każdym związku. Ale naprawdę jest super. Gdybym miała drugi raz możliwość wybrać to wybrałabym jego i wspólne mieszkanie bez wachania. Można powiedzieć, że żyjemy jak małżeństwo. On studiuje zaocznie (właściwie to już kończy) i pracuje. Ja studiuję, zajmuję się domem (staram się, bo zajęć czasem natłok...)

No i wszystko by było ładnie i pięknie tylko ta wczorajsza rozmowa mnie zdenerwowała. Ehhh...
Nie chcę już teraz koniecznie brać ślubu... Mam szkołę... potem trzeba będzie znaleźć pracę itd... Ale kiedyś... A on uważa to za coś zbędnego nawet za kilka lat...
Być może jeszcze mu się odmieni. Mam nadzieję. Ale musiałam się komuś wyżalić. Może ktoś był w podobnej sytuacji?

31.05.2011 - czas start!

Stary 2010-04-09, 13:07   #2158
daafnee
BAN stały

Red face Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(

Cytat:
Napisane przez fiufiufiuuu Pokaż wiadomość
Ah przepraszam. Już się poprawiam

Ja-22, On-24 jesteśmy ze sobą prawie 4 lata z czego prawie 3 mieszkamy razem.
Miłość od pierwszego wejrzenia dlatego chciałam tak szybko z nim zamieszkać. Bałam się, że może się okazać, że się nie dogadujemy przebywając ze sobą cały czas. On też tego chciał no i w końcu w tym samym mieście studiujemy...

Dogadaliśmy się. Były zgrzyty, jak w każdym związku. Ale naprawdę jest super. Gdybym miała drugi raz możliwość wybrać to wybrałabym jego i wspólne mieszkanie bez wachania. Można powiedzieć, że żyjemy jak małżeństwo. On studiuje zaocznie (właściwie to już kończy) i pracuje. Ja studiuję, zajmuję się domem (staram się, bo zajęć czasem natłok...)

No i wszystko by było ładnie i pięknie tylko ta wczorajsza rozmowa mnie zdenerwowała. Ehhh...
Nie chcę już teraz koniecznie brać ślubu... Mam szkołę... potem trzeba będzie znaleźć pracę itd... Ale kiedyś... A on uważa to za coś zbędnego nawet za kilka lat...
Być może jeszcze mu się odmieni. Mam nadzieję. Ale musiałam się komuś wyżalić. Może ktoś był w podobnej sytuacji?
osobiście uważam, że powinnaś z Nim szczerze pogadać, powiedzieć mu, co myślisz, czego pragniesz, że chcesz ślubu itd.
skoro jesteście zgraną para to powinien to uszanować i zrozumieć..
Stary 2010-04-09, 13:09   #2159
Kohnelia20
Zakorzenienie

Ja mam podobnie jak ty też jesteśmy razem prawie 4 lata i 2 mieszkamy razem on pracuje ja studiuję i mój tż też mówił, że ślub nam nie jest potrzebny bo żyjemy jak małżeństwo ale co ci radze to nie wierć dziury w brzuchu bo to tylko pogorszy sytuacje, powiedz mu otwarcie, że mimo to że mieszkacie razem to ślub jest dla ciebie ważny i że nie chciałabyś być panną z dzieckiem ja tak zrobiłam i o dziwo mój tż zastanowił się i zmienił zdanie co do ślubu
Stary 2010-04-09, 13:14   #2160
fiufiufiuuu
Raczkowanie

No i teraz mnie dobiłaś...
Rozmawiałam z nim... Ale ja swoje argumenty "za" a on na to w odwecie swoje... więc nie wiem jak to będzie

31.05.2011 - czas start!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości