![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Moje jutrzejsze R:
Śniadanie (6:30) - owsianka na mleku 0,5% (3ł. płatków, 2ł. gran. otrębów, jabłko, cynamon II śniadanie (9:20) - pasta z makreli (makrela, jajo, og. kiszony, cebula, jog.nat.) ; 2 kromki razowca z pomidorkiem Przekąska (12:00) - jabłko, kiwi 30 min biegania podczas wf III śniadanie (14:00) - 200g jog. nat. + omlet z 1 jaja posmarowany serkiem homo nat. wymieszanym z dżemem wiśniowym niskosłodzonym (wiem, że kiepski potreningowy, ale to w szkole, starałam się przynajmniej ten omlet..) 80min. ćwiczeń kształtujących ciało Obiad (~16:30) - rybka (bez panierki ofkors) z ryżem brązowym Kolacja (19:30) - wieśniak z pomidorkiem, ogórkiem Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
dzięki za ocenę
![]() Nie ma surówki, bo po treningu nie jem warzyw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Wtajemniczenie
|
R
Sniadanie; 3 lyzki owsianki z jablkiem i jogurtem morelowym II Sniadanie; 3 okrągle kromki kołodzieja z serkiem almette, polędwicą drobiową, pomidorem, szczypiorkiem + kawałek melona 30 min siłowy Obiad: zraz z wołowiny z brązowym ryżem, papryką i ogórkiem kiszonym Podwieczorek; garść migdałów Kolacja; połowa wędzonej makreli, 200ml soku z warzyw o smaku śródziemnomorskim |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U/P (zwalczanie wzdęcia brzucha po środowym kompulsywnym jedzeniu zjadłam ok 6000 kcal
![]() śn;teraz 2 kromki z margaryną lub masłem, 2 palsterki sera białego, 2 plasterki szynki, herbata z cukrem i cytryną, mandarynka? warzywa a może coś jeszcze 2śn;11 jogurt do picia owocowy 250 ml, może jabłko Idę z koleżanką na dzień otwarty liceum ob;ok 15 ryba po grecku, gałka ziemniaków, 2 chochelki pieczarkowej ze śmietaną i makaronem, surówka niestety kupna pod;? 18 owoc Próba do bierzmowania kol;20.30 serek wiejski, warzywka, 10 oliwek, herbata MOgę na tym schudnąć??? Chcę się pozbyć brzuszka, ale nie chcę mi się ćwiczyć. Czy jest to możliwe bez ćwiczeń? Wszystko poszło mi w brzuch, nigdzie indziej. ![]() Odp i ocencie. plis!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Rozeznanie
|
wczorajsze migrenowe U.
Śn. pół grahamki z masłem, sojowym pasztetem pomidorowym, pomidorem i cebulą, drugie pół z masłem, polędwicą z indyka, żółtym serem, ogórkiem zielonym i rzodkiewką, herbata z cytryną i 2x apap ;p II Śn. serek wiejski z miodem, 3 łychami płatków owsianych i orzechami włoskimi, jabłko Ob: talerz (duży!) gęstych lanych klusek na rosole, 4 spore ruskie pierogi z masłem i cebulką; herbata miętowa i 2x apap -.- Pod: duża kawa, kawał mazurka z bakaliami (ostatni juuż ![]() ![]() Kol: 2 duże kromki razowca z masłem, jedna z białym serem, rzodkiewką i solą, druga z polędwicą z indyka, ogórkiem zielonym i papryką + piętka chleba pszennego z masłem i miodem; herbata
#937 |
Raczkowanie
|
wiec moje U/P z naciskiem na U:
I: [7:30] owsianka [ łyżka owsianych, 2 łyżki orkiszowych, 2 łyżki otrąb żytnich i 2 otrąb pszennych prażonych, łyżka lnu mielonego, pół banana i jabłka podprażone w mikrofali, garsc orzechów i tam żurawiny, garsc jaśków czeko - mini, 3 łyżki bran flakes, kostka czeko gorzkiej] średnie jabłko, herbata zielona nauka/prace ogródkowe II ; [ 11:00] bułka razowa ze słonecznikiem: 1 połówka posmarowana serkiem białym i troche dżemu truskawkowego, 2 połówka posmarowana masłem, plaster polędwicy, plaster pomidora i rzodkiewka, 3 ciasteczka LU Go, średnia pomarańcza sprzątanie domku III; [ 15:00] dorsz na parze, pół woreczka ryżu brązowego, surówka hula-hop/ troche steppera IV : [ 17:30] jogurt truskawkowy probiotyczny ,, Magda" 300g, z wkrojonym kiwi, orzechami różnymi, troche Zdrowego Błonnika, jabłko, kawa z mlekiem skondens. V; [ 19:30] serek wiejski 150g, jajecznica z 2 jajek/ pomidorkiem i ziołami herbata zielona i jak????oceni ktosik??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jakims innym watku juz pisalam, ze taki brzuch utrzymuje sie ok 5 tygodni
![]() |
#939 |
Rozeznanie
|
Wczorajsze U
I śniadanie: owsianka (5 łyżek owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, łyżka rodzynek, łyżka migdałów, łyżka laskowych, szklanka mleka 2%); kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie: 2x kromka pszennego z masłem, plastrem szynki, ogórkiem, chrzanem i ćwikłą; jabłko, herbata owocowa Obiad: kalafior gotowany; pierś z kurczaka pieczona w rękawie w przyprawach, soku z cytryny, łyżeczce oliwy z oliwek; sałatka z pekińskiej z majonezem, ogórki konserwowe; 4 ziemniaki gotowane Deser: dwa jajeczka nadziewane; jedno większe puste w środku Podwieczorek: kawał sernika; kawał piernika; kawa z mlekiem i cukrem Kolacja: 2x kromka pszennego z masłem, szynką, pomidorem, ćwikłą; herbatka z cytryną i miodem I jak?? ![]()
#940 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Reszta j.w Pokuszę się o wrzucenie mojego U I Śniadanie stand.(7ł.górskich, 1ł.otrębów, trochę rodzynek) zalane szklanką mleka z łyżką budyniu, na wierzch posypane płatkami migdałowymi 1 'pasek' kinder bueno międzyczasie(w drodze do szkoły): jabłko II Śniadanie Grahamka(100g.) z masłem, pekinką, wędliną, ogórkiem i chrzanem; szklanka kefiru nat. III Śniadanie Wiejski z kilkoma śliwkami suszonymi, łyżką siemienia lnianego, łyżką kawy Obiad 1) zupa szparagowa 2) 6 pierogów (część z mięsem, część z pieczarkami) *przekąska(?) kromka chleba z masłem, pekinką, wędliną i papryką 1h basenu Kolacja jajecznica z 2 jaj z masą szpinaku (w zasadzie w proporcji 1:1); kromka chleba z masłem, sałatą, plastrem łososia, paskiem papryki * Ta przekąska to dlatego, że idę na basen i godziny posiłków się poprzestawiają. Obiad był 0 16., a kolacja będzie o ok. 21.(idę spać o północy), dlatego muszę jakoś zapełnić ten czas. Nie wiem czy taki plan jest dobry? Może spojrzeć i powiedzieć czy ten pomysł jest ok.?
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
R:
I - pół bułki razowej z ziarnami z łyżeczką masła z jajkiem i z ogórkiem, pomarańcza II - pół razowej bułki z dwoma plasterkami polędwicy sopockiej III - dwa ziemniaki ze szczypiorkiem, pół plasterka szynki w panierce, 3/4 szklanki mleka zsiadłego IV - 200g serka wiejskiego Przekroczyłam 1000 kcal Schudnę na tym ? Warzyw nie ma bo ich nie lubię. |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytaj to od początku do końca : http://www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81...y-t585708.html Może Ci to trochę wyjaśni JAK robi się prawdziwą redukcję TKANKI TŁUSZCZOWEJ, a nie jakieś głupie pół-głodówki, po których organizm będzie magazynował tłuszcz zamiast go spalać. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego nie scudnę trwale ? Nie mam zamiaru zmieniać tego jedzenia, nie zacznę jeść więcej. Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2010-04-09 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
A nie było ty żadnego mleka/jogurtu/homo do 'zalania' tej owsianki? No i bardziej otrębianka wyszła niż owsianka, ale nie jest źle! - były 2 łyżeczki homo naturalnego zapomniało mi sie
![]() Bez chlebka? Do jajecznicy przydałaby się choćby jedna kromka - od dzisiaj staram sie jesc tylko białkową kolacje ![]() ![]() baaardzo dziękuje za ocenke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź na siłownię i ćwicz z ciężarami 3 razy w tygodniu, 5 razy w tygodniu rób aeroby, do tego dobierz sobie jakieś suple (cla, termogenik) i do tego dieta. Wtedy schudniesz zdrowo i trwale. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Raczej bym tego tak nie nazwala. Po prostu musze sie przyzwyczaic, ze jedzenie akurat dla mnie nie ma stanowic jakakolwiek przyjemnosc.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ...jakże tragicznymi w skutkach efektami ![]() Mięśni brak, tłuszcz jak był tak jest, organizm odwodniony, brak witamin, włosy wypadają, pazury sie łamią, energii brak...a za jakiś czas waga spowrotem skoczy do góry ![]()
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Typowe myślenie osoby chorej na zaburzenia odżywiania ![]() Kilka dni takiego jedzenia i kolejny kompuls,tego chcesz? Zamiast wziaść sie za PORZĄDNĄ REDUKCJE to Ty sie bawisz w takie pseudo diety,które nic Ci nie dadzą, a tylko i WYŁĄCZNIE ZASZKODZĄ.
![]() |
#950 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=lisnov;18466846]Raczej bym tego tak nie nazwala. Po prostu musze sie przyzwyczaic, ze jedzenie akurat dla mnie nie ma stanowic jakakolwiek przyjemnosc.
[QUOTE] co Ty piszesz? przecez jedzenie to w ok 70% przyjemnosc, bo malo kto patrzy na to ze to energia itd. kazda zdrowa osoba jedzac patrzy na to zeby mu smakowalo a nie na to ile ma bialka czy weglowodanow. Przyklad? a moj tata. je tylko to na co ma ochote i nie powiem zeby byla tu kasza i zielone warzywa tylko mieso smalec i jakis chleb. nie jest grubya jest zdrowy i swietnie sie czuje. nie glodzi sie, a jakma ochote to zje jablko czy batona Ty sie lepiej przyzwyczajaj ze na takiej diecie dlugo nie pociagniesz bo zaraz stracisz okres i bedziesz coraz slabsza,az wyladujesz w szpitalu z powaznym niedozywieniem, wycienczeniem organizmu i bedzie placz,ale nie Twoj tylko rodziny i bliskich... Twoje jadlospisy to glodowa i to ostra jak pisze Orzeszek1 - wez sie za zdrowa, porzadna redukcje,schudnij ile tam sobie chcesz i wroc do normalnego odzywiania, przeciez wszystko jest dla ludzi, a kazdy wybiera to co mu smakuje najbardziej. a mam takie pytanie obojetne czy zjesz ryz czy kupe? (przepraszam Wizazanki, no ale nei moge) |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(8.00) Jogurt naturalny z wkrojoną pomaranczą, garścia musli amarantus. IIŚNIADANIE(12.00) Grahamka z plastrem szynki, sałatą, ogórkiem kiszonym. OBIAD(16.40) 6 pierogów z truskawkami. Jabłko KOLACJA(okolo 20.00) Chyba bedzie jogurt albo serek wiejski i 2 tosty(te wyskakujące). I jak dziś? PROSZE O OCENKE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
BAN stały
|
[QUOTE=Sherrie;18467557][QUOTE=lisnov;18466846]Raczej bym tego tak nie nazwala. Po prostu musze sie przyzwyczaic, ze jedzenie akurat dla mnie nie ma stanowic jakakolwiek przyjemnosc.
Cytat:
no własnie, ja tez sie nie głodze, nie chce schudnac (!!!!!), ale mam ochote tylko na warzywa, i co mam zrobic? Wciskac na siłe wszytkie zdrowe kasze, pełne ziarna, orzechy czy olac to i jesc to na co mam ochote i miec z tego przyjemnosc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Rozeznanie
|
Pozwolę sobie ocenić
![]() Cytat:
Dziewczyno ocknij się zanim będzie za późno ![]()
![]() |
#955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Twoje jadlospisy sa typowe jakna eRke uwierz mi ze jedzac same warzywka schudniesz i to migusiem. z reszta co ja bede pisac? warzywa to dodatek a nie osobne danie miej przyjemnosc z tego co jesz ale nie wierze ze nie potrafisz tego polaczyc z miesem czy kasza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
paniena, to jest g****o, a nie dieta przeciwmiazdzycowa warzywa/owoce/nnkt/pelne ziarna u ciebie nic z tego nie widze
![]() |
#958 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
twoja dieta antytralalacholesterolowa jeszcze bardziej Ci zaszkodzi, wszystko wpakuje w cienkie zyłki zeby je ratowac, otlusci narzady zeby nie padly... weś pomyśł troche. poczytaj popytaj.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
zeby ci ulatwic, usprawdnie twoj jadlospis:
Cytat:
![]() |
#960 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
lekarka ktora zalecila mi ta diete wie o ED a mimo to kazala mi sie do niej stosowac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.