Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-09, 20:12   #1351
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Kareninko dziękuję Zaraz jutro lecę po Primavere.
Do uslug

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
No właśnie u Was
U nas niestety taka woda z kranu to rzadkość

Czesto jak odwiedzaja mnie znajomi z Pl to robia taaaakie oczy jak sie ich pytam czy chca sie napic wody gazowanej czy z kranu...

Mam pytanie - czy butelka treningowa to to samo co kubek-niakapek?? :?

Ja dzisiaj kupilam takie pojemniczki do mleczka w proszku...bardzo fajne na wyjscie na przyklad - wsypujesz tyle lyzeczek ile chcesz, zakrecasz i jest taki dziubek, ze sypie sie bezposrednio do butelki wiec sie nie rozsypie...sa 4 i mozna je laczyc jakby w butelke albo osobno

Załącznik 3019485

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-04-09 o 20:17
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 20:22   #1352
katekatee
Zadomowienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Też na niego zwróciłam uwagę
I jeszcze był taki interaktywny miś, podobny do uczniaczka, też fajny

Mój TŻ ogląda Transformers w TV
Bardzo śmieszne. Ja też oglądam

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilke, niunia spi w koncu ja jestem dzis padnieta wiec zaraz spadam do łóżka, wkleje tylko foteczke jak moje dziecie noge zajada. pierwszy raz dzis sobie wlozyla nozke do buzki

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Brombi nie strasz mnie, ja od początku daję tylko Żywca. A co tam dokładnie było z tą wodą? Kurde chyba przejdę na inną.

Super, że Andre pobędzie z babcią.

Kate nie martw się, nie wszystkie dzieci są duże, nie wszystkie ważą tyle samo w tym wieku. A na siatce centylowej mieści się w normie? Jeśli tak, to się nie przejmuj, zwłaszcza, ze piszesz, że zarówno Ty jak i Twój TŻ-et jesteście drobniejsi.
Wiki jest jakoś w 25 centylu no a jak się urodził to w 3 był więc i tak postęp. Ale wiecie ja to tak bardzo do siebie biorę. Że on jest taki chudziutki bo ja mu za mało jeść daję..... Głupia jestem wiem

Nawet lekarka stwierdziła że ja za bardzo perfekcjonistką jestem bo bym chciała żeby mały był idealny, ja bym chciała być idealną mamą i wogóle żeby wszystko było super.I że mi te włosy też od przejmowania się tak wychodzą. I że mam się przestać przejmować (ja i przestać sie przejmować:hahaha

O reklama to idę posprzątać zanim tżt maruda wróći

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 20:28   #1353
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Mam pytanie - czy butelka treningowa to to samo co kubek-niakapek??
Wydaje mi się, że tak.

My mamy taki niekapek z Aventa
https://ssl.allegro.pl/item994616872..._4_kolory.html

Młody już załapał o co chodzi i nawet udaje mu się trochę wypić, tylko że szybko się zniechęca
Musiałabym się odciągnąć i mleka tam dać, bo na herbatki to on generalnie średnio chętny obojętnie czy z butli czy z kubka.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Kate za takie myślenie
Przecież nie nad wszystkim możesz mieć kontrolę i im dziecko będzie starsze to tak będzie częściej, także przyzwyczajaj się

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 20:35   #1354
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Nawet lekarka stwierdziła że ja za bardzo perfekcjonistką jestem bo bym chciała żeby mały był idealny, ja bym chciała być idealną mamą i wogóle żeby wszystko było super.I że mi te włosy też od przejmowania się tak wychodzą. I że mam się przestać przejmować (ja i przestać sie przejmować:hahaha
Eeee tam....dla kazdej mamy jej dziecko jest idealne, a dla kazdego dziecka jego mama jest najlepsza na swiecie...

Cytat:
Wydaje mi się, że tak.

My mamy taki niekapek z Aventa
https://ssl.allegro.pl/item994616872..._4_kolory.html

Młody już załapał o co chodzi i nawet udaje mu się trochę wypić, tylko że szybko się zniechęca
Musiałabym się odciągnąć i mleka tam dać, bo na herbatki to on generalnie średnio chętny obojętnie czy z butli czy z kubka.
Podoba mi sie

Moj dzisiaj dostal takie cos

https://ssl.allegro.pl/item967792886...niebieska.html

Załącznik 3019573

maly jeszcze nie mial okazji, ale juz wkrotce...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 20:48   #1355
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze dziewczyny przyszłam się pożalić. A wy mnie jeszcze dobiłyście Wiktor waży 7200 i mam strasznego doła bo miałam nadzieje że będzie waży z 7500. Czyli przez ostatni 6 tygodni zgrubł tylko 730g lekarka mówi że jak na jego wagę urodzeniową to i tak dużo bo minimalna waga przy jego wadze urodzeniowej to 6500 no ale mnie martwi że przytył tylko tyle. Kurde wy piszecie że Wasze dzieciaczki waża po 8-9 kilo. Muszę się za to wziąść. Niby wszyscy gadają że ja byłam chuda jak byłam mała no a tżt to do 25 roku życia chudzielec też była ale kurcze martwie się jak czytam ile wasze dzieci ważą.

Mati i Andre

Katee nie martw sie! a moja Pola wazy pewnie z 5,5 kg, to tez nie duzo kazala Ci pediatra dokarmiac butla?Poza tym to wcale nie jest tak malutko
Co do tego L'oreala to tak czy siak na efekty bedziesz musiala poczekac. Skup sie narazie na tych kapsulkach Radical, kuracji z Joanny, moze Waxie lub kallosie, staraj sie delikatnie traktowac wlosy, nie szarpac podczas mycia, nie pocierac, od razu po umyciu nie rozczesywac i efekty za jakis czas sie pojawia! Sama musze kupic te kapsulki, bo mi wlosy coraz bardziej zaczely wypadac. Od kilku dni wciram kuracje z Joanny

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
a tak w ogole dlaczemu mamy zmienione Tagi;> tamte byly ladniejsze..
to byly moje tagi i ja je zmieniam bo ktos sobie w google wpisze sexi mamuski i sie pojawi nasz watek i bedzie dopiero
ale jak chcesz to Ty je dopisz tam jest :edytuj tagi i kazdy moze dwa wstawic

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
wychodzimy chyba z Blanka do włoskiej... moja dieta proteinowa - pa pa!!!!

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dziękuje Asiulka

Nie wiem jak dam Sobie rade ale musze !

Moja mała co chwile sie zawiesza patrzy w jedno miejsce i cisza,i ma takie drgawki tzn. tak nagle prostuje nóżki odgina sie tak jakby ,nie wiem ,działamy od jutra jak Tż wróci z nocki szukamy dzwonimy.

Lece kapac małą papa do później

Cytat:
Ja tylko na chwilke, niunia spi w koncu ja jestem dzis padnieta wiec zaraz spadam do łóżka, wkleje tylko foteczke jak moje dziecie noge zajada. pierwszy raz dzis sobie wlozyla nozke do buzki
o prosze! super

Cytat:
No, podoba mi sie....mysle, ze w przyszlym tyg maly go dostanie...

I jeszcze ta ksiazeczka jest fajna

Załącznik 3019339

A tak w ogole to zaczelam juz czytac jakies 2 tyg temu malemu bajki i powiem wam, ze teraz jak widzi, ze siadam obok i otwieram ksiazke to uspokaja sie, patrzy na mnie uwaznie i czeka az zaczne czytac....

Bardzo chcialabym, zeby polubil czytanie, bo ja uwielbiam...

Jaka sloooodka!
super ta ksiazeczka

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
ale super! ja się już takich akrobacji nie mogę doczekać!

O matko, a ja od początku piję Żywca- bo niegazowana
mam kupione jeszcze 3 butelki i teraz nie wiem czy mi przez gardło przejdzie
Ja tez pije Zywca myslalam, ze ta woda jest najlepsza..

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 20:51   #1356
katekatee
Zadomowienie

Marcelina ja nawet nie chce myśleć co będzie jak Wiki będzie starszy. Jak zacznie chorować, tżt mówi że jak tak dalej będzie to przed 40 będzie wdowcem albo oszaleje z tego i wyląduje w psychiatryku. Najgorsze jest że ja wiem że to jest nienormalne ale kurde nie umię się zmienić. Chyba będę musiała do jakiegoś psychologa iść albo co

A Filip to sam sobie ten kubek trzyma?? I jak go karmisz tak na półleżąco?

I wiecie co dziś zrobiłam. Żeby nie zjeść nic kalorycznego a nie miałam nic zdrowego to zjadłam Wikiemu gerberka jabłko z jagodą Teraz już nie będzie wymówek że zjadłam coś niezdrowego bo mam pełno zdrowego jedzenia

Stary 2010-04-09, 20:52   #1357
elalank
Zadomowienie

heloł

nadrobiłam, ale nie mam juz siły pisać.
Jestem padnięta, o tak cały weekend mamy gości, bo niestety ale jutro będę starsza

Wasze dzieci już pija same z butelek???

ech tyle ciekawych rzeczy wyczytałam od Was, mam nadzieję, że nie zapomnę się do nich odnieść jutro (jak mi się uda)

dobranoc Mamusie

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 21:01   #1358
katekatee
Zadomowienie

Domi pediatra mi nie kazała dokarmiać, bo stwierdziła że jak na wagę urodzeniową on i tak więcej waży niż minimum. No ale ja i tak postanowiłam że będę dawać Wikiemu dwa razy kaszkę na bebilonie dodatkowo. A co do włosów to staram się być cierpliwa ale wiesz jak myje włosy i potem je rozczesuje to mam ochotę

Cytat:
Eeee tam....dla kazdej mamy jej dziecko jest idealne, a dla kazdego dziecka jego mama jest najlepsza na swiecie...
Wiesz Kamila tu chodzi raczej o to że ja po prostu wszystko bardzo biorę do siebie. Np to przybieranie na wadzę uważam że to moja wina no i teraz mu będę dawać więcej jeść żeby zgrubł

Stary 2010-04-09, 21:04   #1359
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Tyż fajny
Jak Filuś będzie starszy to potem myślę, że kupię taki
https://ssl.allegro.pl/item980419757..._szklanki.html

Cytat:
A Filip to sam sobie ten kubek trzyma?? I jak go karmisz tak na półleżąco?
Wiesz, na początku dałam mu pusty, żeby się nim pobawił, a że pakuje wszystko do buzi to nawet trafił tym ustnikiem tam gdzie miał
Potem nalałam tam herbatki i karmiłam go tak jak z butelki, najpierw go gryzł, ale ten ustnik jest mięciutki, troszkę jak smoczek, więc załapał w końcu i pociągnął, a jak już pociągnął to wypił
Ale sam nie trzyma i nie pije, ja mu przytrzymuje a on sobie rączki na uchwytach trzyma

Stary 2010-04-09, 21:09   #1360
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi pediatra mi nie kazała dokarmiać, bo stwierdziła że jak na wagę urodzeniową on i tak więcej waży niż minimum. No ale ja i tak postanowiłam że będę dawać Wikiemu dwa razy kaszkę na bebilonie dodatkowo. A co do włosów to staram się być cierpliwa ale wiesz jak myje włosy i potem je rozczesuje to mam ochotę

Wiesz Kamila tu chodzi raczej o to że ja po prostu wszystko bardzo biorę do siebie. Np to przybieranie na wadzę uważam że to moja wina no i teraz mu będę dawać więcej jeść żeby zgrubł
a co ile myjesz wlosy? jesli nigdzie nie wychodzisz w danym dniu to nie myj...przeczekaj ten okres az przestana Ci wypadac

Laski moze z dnia na dzien zaniknac pokarm?bo jedna dziewczyna na innym watku napisala, ze odciagala po 400 ml mleka, a teraz tylko 60 (400 ml szok, nie?)

Stary 2010-04-09, 21:10   #1361
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Laski moze z dnia na dzien zaniknac pokarm?bo jedna dziewczyna na innym watku napisala, ze odciagala po 400 ml mleka, a teraz tylko 60 (400 ml szok, nie?)
Raczej tak z dnia na dzień nie bardzo, dopóki dziecko ssie to mleko jest.
Może ma kryzys laktacyjny.
Ale 400 ml
To na bliźniaki by wystarczyło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 21:22   #1362
kamilla123
Rozeznanie

Dobry wieczór!

Kate nie schizuj się tą wagą Teraz dzieci będą wolniej przybierały niż na samym początku. Ja się chętnie z Tobą zamienię, bo mój młody jest na 97 centylu i czasami już wysiadam od noszenia go. Gdzieś czytałam, że dzieci do pół roku powinny podwoić swoją wagę, a do roku potroić.

Pietrusia super fotka

Cytat:
Napisane przez karolina84 Pokaż wiadomość
Program leci w środy o 10.30 na tvp1. Dam znać
No to będę oglądać

Cytat:
O matko, a ja od początku piję Żywca- bo niegazowana
mam kupione jeszcze 3 butelki i teraz nie wiem czy mi przez gardło przejdzie
Ja tak samo

Idę jeszcze do klubu zajrzeć
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 21:43   #1363
katekatee
Zadomowienie

No i już jestem zła. Dzwonie do tżta bo on o 22 kończy prace kiedy będzie. A ten mi tekstem że mieli wypadek (tzn nie tżt tylko w pracy musiał do wypadku jechać) i że się musi przebrać i że będzie za godzinę Ja coś czuje że z tym wypadkiem to ściema i sobie na niego poczekam
Wiecie co to jest takie trochę chamskie, że on mi np powie że jest na wypadku i wróci i 1-2 w nocy no i co ja mam mu nie wierzyć:confuse d: A w tym czasie to on tak naprawde wszędzie może być.... Kurde nie fajnie jest być żoną policjanta....

Stary 2010-04-09, 21:46   #1364
domi7ks
Zakorzenienie

Katee to niech zrobi fotke i Ci udowodni

acha moja Pola tez jest na 25 centylu

Stary 2010-04-09, 21:50   #1365
brombusia
Zakorzenienie

Zobaczcie jakie słodkie bodziaki
http://www.allegro.pl/item976843850_...y_74_80cm.html

Nie wiem dlaczego, ale najbardziej lubię bodziaki kupować

Stary 2010-04-09, 22:02   #1366
domi7ks
Zakorzenienie

A ja jestem ciekawa baaardzo co to, ze gratisy wrzuca ten Sprzedawca u ktorego zamowilam wczoraj zawieszke bo komentarze ma takie, ze jakies zarombiaszcze

Stary 2010-04-09, 22:15   #1367
katekatee
Zadomowienie

Marcelina te bodziaki rzeczywiście słodkie i wcale nie drogie

Domi no co ty muszę mu wierzyć na słowo. Bo jak bym go tam miała sprawdzać to bym chyba oszalała. Niestety w policji to on często miał nadgodziny, pamiętam jak jeszcze robił w prewencji to często bywało tak że ja się budze po 7.00 a go jeszcze nie było chociaż pracował do 6.00 rano. KUrcze jak teraz sobie myślę jak byłam w ciąży to ta 6.00 o której zazwyczaj tż wracał to był środek nocy a teraz 6.30 i syn jest gotowy do zabawy no i mamusia musi też

Dobra laski idę nakarmić Wikiego i się zbieram spać. Dobrej nocki życzę

Stary 2010-04-09, 22:19   #1368
brombusia
Zakorzenienie

No niedrogie, z przesyłką to wychodzi jakieś 12 zł za szt. a firma dobra

Ja też idę spać, dobrej nocki

Stary 2010-04-10, 07:33   #1369
elalank
Zadomowienie

Bry

Pierwsza!!!!

gdzie naprawia sie dzieci???? bo moje kompletnie mi sie popsuło, dziś wstawała o 12 w nocy, potem o 2:30 i o 6 30 gotowa była do zabawy i pewnie na basenie mi uśnie

Kate- nie stresuj sie ta wagą!!! wszystko jest ok

Bromi-super te bodziaki i naprawdę niedrogie

A jak się czyta te centyle, bo ja nie umiem

Nasze krzesełko jest strasznie fajne, nawet lepsze i ładniejsze niż myśleliśmy, więc jesteśmy mega zadowoleni i do tego ładnie nam się wkomponowało w otoczenie załączam fotkę, Olka trochę zdziwiona była bo pierwsza próba

A no i stawiam dziś drinka Dziś stuknęło mi 27 wiosen. Proszę, od wyboru do koloru:

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-10, 07:47   #1370
konspiracja
Zakorzenienie

Bry!
U nas jak w zegarku - 6 rano pobudkaAle cała nocka pieknie zaliczona.
Cytat:
Konspi ja też myślałąm żeby kupić kurację z Aminexilem. Za 6 tygodni kuracji z Loral profesionel zapłąciłąbym 200zł. Zastanawiam się ciągle bo boje się że te włosy i tak muszą wypaść a kurcze 2oo to troche kasy tym bardziej że już pewnie tyle wydałam na różne specjalistyczne szampony, maski itp. Przetestuj ten spray i daj znać jak działą bo nie jest aż taki drogi i może się skuszę.

Co do kursu to byłam kilka razy ale powiem szczerze żę się zawiodłam, nie ma to jak kurs tańca dla par. Zwłaszcza jak sie tańczyło z taki dobrym tancerzem jakim jest brat mojego tżta. Chodziliśmy na kurs jakieś 4 miesiące i bardzo miło go wspominam. Szkoda że brat tżta ma narzeczoną i już ze mną na kurs napewno nie pójdzie A tżt by się dał prędzej pokroić niż ze mną iść. Jakie to jest dziwne niby bracia a tacy różni
To szkoda, bo myślalam ze moze dalej tańcujesz. Moze jak Wiki podrośnie to z mamusią pójdzie Ja uwielbiam tanczyć i kiedyś chodzilam na kurs, raz w podstawowce a raz jeszcze nie z Tż-tem
My razem mieliśmy iść, ale jakoś rozne rzeczy wazniejsze były, no a teraz wiadomo, ciężko bo jest ta NAJWAŻNIEJSZA

Co doAminexilu to raczej sceptyczna jestem do takich specyfikow, ale spróbuje, tym bardziej że ogolnie ma wzmocnic wlosy, nie tylko chronić przed wypadaniem (tez uwazam że po ciązy co ma wypaśc to i tak wypadnie) Nie ma to jak regularna pielegnacja, ale to taki gratis sobie zafundowałam na okres "po ciąży"
Cytat:
Ale slodka: love:
Nie mogę się doczekac tego zjadania nozek bo na razie to tylko ja synkowi zjadam
Cytat:
No, podoba mi sie....mysle, ze w przyszlym tyg maly go dostanie...

I jeszcze ta ksiazeczka jest fajna

Załącznik 3019339

A tak w ogole to zaczelam juz czytac jakies 2 tyg temu malemu bajki i powiem wam, ze teraz jak widzi, ze siadam obok i otwieram ksiazke to uspokaja sie, patrzy na mnie uwaznie i czeka az zaczne czytac....

Bardzo chcialabym, zeby polubil czytanie, bo ja uwielbiam...

Super ta ksiżeczka cie kawe czy jest po polsku?
Ja też mam taka nadzieję ze moj będzie dużo czytał...

Cytat:
Ja nie Brombi, ale czytalam o tym...:

"Gdyby woda Żywiec Zdrój po jednym dniu od otwarcia butelki płynęła z kranu, Sanepid odciąłby jej dopływ. Tymczasem jest ona sprzedawana w butelkach. W dodatku z przeznaczeniem do spożycia specjalnie przez niemowlęta. Jak to się dzieje, że polskie prawo dopuszcza do tak kuriozalnej sytuacji?
Maskara z tym Żywcem, mam nadzieje ze juz to porawili... My pijemy cisowianke (malemu jeszcze nic nie daje) ale zywiec to moja ulubiona była, taki smak wspanialy...

Cytat:
Co do tego L'oreala to tak czy siak na efekty bedziesz musiala poczekac. Skup sie narazie na tych kapsulkach Radical, kuracji z Joanny, moze Waxie lub kallosie, staraj sie delikatnie traktowac wlosy, nie szarpac podczas mycia, nie pocierac, od razu po umyciu nie rozczesywac i efekty za jakis czas sie pojawia! Sama musze kupic te kapsulki, bo mi wlosy coraz bardziej zaczely wypadac. Od kilku dni wciram kuracje z Joanny
Domi masz racje, regularna pielęgnacja naważniejsza. Mi się własnei Kallos skończyl...

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

nadrobiłam, ale nie mam juz siły pisać.
Jestem padnięta, o tak cały weekend mamy gości, bo niestety ale jutro będę starsza

ech tyle ciekawych rzeczy wyczytałam od Was, mam nadzieję, że nie zapomnę się do nich odnieść jutro (jak mi się uda)

dobranoc Mamusie
Ela WSZYSTKIEGO NAJ
I zdaj relację z wczoraj jak zdązysz

Cytat:
a co ile myjesz wlosy? jesli nigdzie nie wychodzisz w danym dniu to nie myj...przeczekaj ten okres az przestana Ci wypadac
A ja wlasnie słyszalam, zeby nie dopuszczać do przetłuszczania wlosów jak wypdaja, bo jak jest więcej sebum, to cos tam w cebulce sie rozluźnia i wlaśnie daltego potem przy myciu tyle wlosów się traci...

Cytat:
Zobaczcie jakie słodkie bodziaki
http://www.allegro.pl/item976843850_...y_74_80cm.html

Nie wiem dlaczego, ale najbardziej lubię bodziaki kupować
Słodkie i cena

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Bry

Pierwsza!!!!

gdzie naprawia sie dzieci???? bo moje kompletnie mi sie popsuło, dziś wstawała o 12 w nocy, potem o 2:30 i o 6 30 gotowa była do zabawy i pewnie na basenie mi uśnie
Ale niunia
JAk w pracy było? Z małą byłaś?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 07:49   #1371
konspiracja
Zakorzenienie

A tu mój Niuniuś po chrzcinach:

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 07:53   #1372
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Dobru Dobry Mamcie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
A pewnie Ola ze zaprosze!!Nagotowalam caly garnek bo juz wieki pomidorowki nie jadlam tz uwielbia wiec pewnie jutro wieczorem juz jej nie bedzie wiec sie spiesz

alee bym zjadla a jestem na diecie kurczak.. wczoraj robilam tztowi wieczorem chleb w jajku opiekany na patelni i tak pachnialo ze mialam ochote zrezygnowac z mojej diety ale przetrzymalam to i zjadlam troszke serka bialego chudego jestem z siebie dumna

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
moja dieta... jak zwykle poszla sie... wietrzyc.... to przez to, ze mam tylko max 5kg, a do wagi sprzed ciazy 2 do zrzucenia to mam mala motywajcje... i penne ze szpinakiem przyjechalo jednak do mnie
penne nie kus bo ja tez zem na diecie ale ja mam wiecej do zrzucenia i zsub za pol roku wiec mam motywacje

Cytat:

Ja w ogole nie bardzo wiem o co chodzi z tymi tagami...??

tam na samym dole kazdej strony naszego wątku po lewej stronie sa nasze tagi ostatnio bylo: sexi mamusie i dzidziusie(ale nie poamietam jakie):P a teraz jest:" mamusie listopadowo-grudniowe i dzidziusie 2009 chyba..;p nie pamietam dokladnie;p

Cytat:

Mój TŻ ogląda Transformers w TV
moj tez wczoraj ogladal a ja sie do niego przylaczylam i nie bylo wcaler takie zle

Cytat:
pieknie moj lapie sie za stopy ale ma chyba za duzy brzych zeby sam emunogi do buzi wlozyc..

Cytat:

a nie może być zwykła przegotowana woda?
Ja daje Biedronkowa naturalna wode zrudlana ma 5mg sodu top duuzo czy malo w mojej kranowce jest strasznie duzo kamienia wiec wole dac mineralna

Cytat:

to byly moje tagi i ja je zmieniam bo ktos sobie w google wpisze sexi mamuski i sie pojawi nasz watek i bedzie dopiero
ale jak chcesz to Ty je dopisz tam jest :edytuj tagi i kazdy moze dwa wstawic
masz racje lepiej niech tak zostanie
Cytat:

niee filipowi musze rece trzymac bo tak wali w ta butle ze ciagle sobie ja z buzi przzypadkowo wyciaga

Cytat:

400ml?!

Cytat:
Kurde nie fajnie jest być żoną policjanta....
prosze Cie nie strasz mnie moj wychodzi ze szkolki pod koniec czerwca i pozniej idzie do prewencji na kilka miesiecy a potem do drogówki.. juz sie zaczynam bac..

Tz pojechal pomoc cos tam tacie w sadzie , mlody spi a ja leze i siedze na wizazu zamiast cos zrobic pozytecznego.. dzisiaj robie 3 babki bo jedna dla kolegi tescia bo dal nam za darmo jajka swojskie wiec musze mu sie odwdzieczyc, druga dla tesciow i trzecia do nas do domu.. ale bym wciagnela cala gdybym nie byla na diecie?

Kurcze ja jeszce nie myslalam o kubeczkach niekapkach ale widze ze niedlugo trzeba bedzie sie za czyms rozejzec.. a te body brombi swietne chyba zamowie po kryjomu przed tztem bo mnie wystawi na balkon i tam zamknie za to ze ciagle na mlodego kasy tyle trace

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 07:56   #1373
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Bry

A no i stawiam dziś drinka Dziś stuknęło mi 27 wiosen. Proszę, od wyboru do koloru:

Sto Lat Sto lat!!!!!!!

ta bede zachlanna i wypije wszytskie

aaaaaa.. Karnenko! snilas mi sie ze prowadzalas Andre za raczki a on dreptal.. potem go puscilas a on sam zaczal chodzic

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2010-04-10, 08:09   #1374
brombusia
Zakorzenienie

Heloł
Ledwo wczoraj zasnęłam to jakiś pijany dobijał się domofonem, obudził mnie, TŻ, Rufusa i na koniec jeszcze Filuś się obudził

Cytat:

Wszystkiego najlepszego
STO LAT!!

Zdrowia, szczęścia, miłości, pieniążków pod dostatkiem i spełnienia w życiu zawodowym i osobistym

To ja poproszę Sex on the Beach
I widzę że masz ładna kuchnię, zdjęcia wstaw, jak nie tutaj to w klubie ładnie plosiem

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A tu mój Niuniuś po chrzcinach:
Coraz przystojniejszy ten Twój król Staś

Cytat:

alee bym zjadla a jestem na diecie kurczak.. wczoraj robilam tztowi wieczorem chleb w jajku opiekany na patelni i tak pachnialo ze mialam ochote zrezygnowac z mojej diety ale przetrzymalam to i zjadlam troszke serka bialego chudego jestem z siebie dumna

Ja daje Biedronkowa naturalna wode zrudlana ma 5mg sodu top duuzo czy malo w mojej kranowce jest strasznie duzo kamienia wiec wole dac mineralna

Jestem z Ciebie dumna

5 mg sodu to niedużo

Stary 2010-04-10, 08:16   #1375
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Karmimy sie na spacerku

Załącznik 3020209
A tutaj kilka zdjec w nowym krzeselku Filipcia
Załącznik 3020210

Załącznik 3020211

Załącznik 3020212

Załącznik 3020213

Brombi nawet nie wiesz jak takie slowa trzymaja mnie na duchu i motywuja przy okazji:)(moze dlatego ze nigdy rodzice nie mowili mi ze sa ze mnie dumni..) moj tz tylko ciagle" no zjedz ze mna nic ci sie nie stanie.. a tutaj chociaz na was moge liczyc Dziekuje

Fifi

Edytowane przez Agusia_a9
Czas edycji: 2010-04-10 o 08:19
Stary 2010-04-10, 08:21   #1376
brombusia
Zakorzenienie

Aga ale Ty świetnie wyglądasz Rozumiem, że czujesz się źle z nieco większą wagą niż zwykle, ale naprawdę wyglądasz super, ja bym się cieszyła jakbym miała taką figurę

A Filip jest śliczny, te oczka ma słodkie, a rączki - kiełbaski
I krzesełko też fajne, ja na swoje dalej czekam

Stary 2010-04-10, 08:24   #1377
katekatee
Zadomowienie

Witam U mnie szaro, buro o ponuro. Tżt pojechał do szkoły potem idzie do pracy na 14 Będę mieć troche spokoju

Agusia, Konspi i Ela dzieciaczki śliczne

Konspi ja też uwielbiam tańczyć Zawsze tańcowałam tylko na dyskotekach ale jak poszliśmy z bratem tżta na ten kurs to po prostu oszalałam na punkcie mamba, rumby, rock'n rolla Najgorsze że musieliśmy przestać chodzić jak zaczeliśy się uczyć jive-a a to jest dla najlepszy taniec na świecie. Nawet nauczyłam tżta odróżniać jive od innych ale to by było na tyle z jego edukacją taneczną. Tż ma problem z wyczuciem rytmu. Jak chodziłam na kurs to byli tam faceci którzy też mieli z tym problemy no ale tżt to w życiu się nie skompromituje że jest od kogoś gorszy Boje się że Wiki i to po nim odziedziczy oby nie

Zastanawiam się czy się nie zapisać na taniec nowoczesny, ale wiesz tańca nowoczesnego są też różne formy. Ja wolałabym się uczyć jakiś takich żywych choreografii. Tylko jak narazie to muszę się na tej mojej nieszczęsnej szkole skupić. I jak sobie pomyślę że za miesiąc znowu sesja to mam ochotę

Cytat:

prosze Cie nie strasz mnie moj wychodzi ze szkolki pod koniec czerwca i pozniej idzie do prewencji na kilka miesiecy a potem do drogówki.. juz sie zaczynam bac..

Tz pojechal pomoc cos tam tacie w sadzie , mlody spi a ja leze i siedze na wizazu zamiast cos zrobic pozytecznego.. dzisiaj robie 3 babki bo jedna dla kolegi tescia bo dal nam za darmo jajka swojskie wiec musze mu sie odwdzieczyc, druga dla tesciow i trzecia do nas do domu.. ale bym wciagnela cala gdybym nie byla na diecie?

Kurcze ja jeszce nie myslalam o kubeczkach niekapkach ale widze ze niedlugo trzeba bedzie sie za czyms rozejzec.. a te body brombi swietne chyba zamowie po kryjomu przed tztem bo mnie wystawi na balkon i tam zamknie za to ze ciagle na mlodego kasy tyle trace
Aguś ja Cię oczywiście nie chce straszyć ale ja osobiście jestem realistką i zawsze wole wiedzieć jak pewne rzeczy naprawdę wyglądają niż mieć zamydlane oczy. Mogłabym Ci opowiedzieć dużo rzeczy o policjantach i pracy w policji. Ale to jest temat na klub a nie na forum. Ja mojego tżta starałam się uczyć() żeby mi mówił wszystko, no więc mi mówi różne "ciekawe" historie związane z pracą w policji. Nie koniecznie dla mnie miłe, ale ja sobie to tak tłumacze że jeśli on by miała zamiar tak robić to chyba by mi tego nie mówił A może się mylę....

Cytat:

Sto Lat Sto lat!!!!!!!

I odemnie również STO LAT ELU

Stary 2010-04-10, 08:36   #1378
brombusia
Zakorzenienie

Dobra, czas się wziąć za porządki póki Filemon - "pierwszy marudnik w królestwie" śpi

Na dzisiaj zapowiedział się chrzestny Filusia bo ma jakiś zajączkowy prezent dla Małego
Strasznie przejmuje się rolą i ja to doceniam, ale te ciągłe prezenty mnie krępują, bo na chrzciny dał naprawdę dużo pieniążków i jeszcze dodatkowo taką wypaśną srebrną grzechotkę na pamiątkę
Już mu mówiłam, żeby się pohamował, ale jakoś nie bardzo mu wychodzi

Stary 2010-04-10, 08:37   #1379
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Aga ale Ty świetnie wyglądasz
Cytat:
Rozumiem, że czujesz się źle z nieco większą wagą niż zwykle, ale naprawdę wyglądasz super, ja bym się cieszyła jakbym miała taką figurę

A Filip jest śliczny, te oczka ma słodkie, a rączki - kiełbaski
I krzesełko też fajne, ja na swoje dalej czekam

Kurd zaraz zaczne skakac z radosci przez Ciebie ty to potrafisz czlowiekna na duchu podniesc ide robic brzuszki :P i wciagnac troche makrelki

Cytat:

Agusia, Konspi i Ela dzieciaczki śliczne

Konspi ja też uwielbiam tańczyć Zawsze tańcowałam tylko na dyskotekach ale jak poszliśmy z bratem tżta na ten kurs to po prostu oszalałam na punkcie mamba, rumby, rock'n rolla Najgorsze że musieliśmy przestać chodzić jak zaczeliśy się uczyć jive-a a to jest dla najlepszy taniec na świecie. Nawet nauczyłam tżta odróżniać jive od innych ale to by było na tyle z jego edukacją taneczną. Tż ma problem z wyczuciem rytmu. Jak chodziłam na kurs to byli tam faceci którzy też mieli z tym problemy no ale tżt to w życiu się nie skompromituje że jest od kogoś gorszy Boje się że Wiki i to po nim odziedziczy oby nie

Zastanawiam się czy się nie zapisać na taniec nowoczesny, ale wiesz tańca nowoczesnego są też różne formy. Ja wolałabym się uczyć jakiś takich żywych choreografii. Tylko jak narazie to muszę się na tej mojej nieszczęsnej szkole skupić. I jak sobie pomyślę że za miesiąc znowu sesja to mam ochotę

Aguś ja Cię oczywiście nie chce straszyć ale ja osobiście jestem realistką i zawsze wole wiedzieć jak pewne rzeczy naprawdę wyglądają niż mieć zamydlane oczy. Mogłabym Ci opowiedzieć dużo rzeczy o policjantach i pracy w policji. Ale to jest temat na klub a nie na forum. Ja mojego tżta starałam się uczyć() żeby mi mówił wszystko, no więc mi mówi różne "ciekawe" historie związane z pracą w policji. Nie koniecznie dla mnie miłe, ale ja sobie to tak tłumacze że jeśli on by miała zamiar tak robić to chyba by mi tego nie mówił A może się mylę....

Ja tez uwielbiam tanczyc jak tz wroci juz z tej swojej szkolki to zapisze sie na jakis taniec sama niestety bo moj tz jest antytalentem do tanca spiewu itp itd;p a co do wiadomosci na temat pracy policjanta to pisz w klubie chetnie poczytam co mnie czeka i przygotuje sie jak szkolic tzta

Fifi

Stary 2010-04-10, 08:42   #1380
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien dobry

Moja Domi codziennie jak w zegarku 6.30 pobudka ,wstaje jak dzwony biją w kościele .

Miałam jeszcze cos napisac i zapomniałam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości