Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-09, 12:21   #691
Limeta
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
limeta z tego co opisujesz to faktycznie woda ci sie zatrzymuje, musisz duzo pic wody, nawet 2 litry dziennie bo wtedy woda nie powinna ci sie zatrzymywac. Najlepiej na wizycie powiedz o tym ginowi to on moze cos zaradzi innego. Bo tak ciagle puchnac to nie jest tez dobre. W ostanim trymestrze to norma( ja sama w 8 mc kostek na stopach nie widzialam) ale teraz to raczej nie powinno byc az tk nasilone. Tym bardziej ze masz kamice to lekarz cos zaradzi moze.

czarnaelzabeth no jak mus to mus co robic. domyslam sie jak ci ciezko, bo ja mam jedno dziecko i wiem ile jest roboty co dopiero przy trojce. Musisz sobie jakos to zorganizowac, moze jakas pomoc z rodziny na kilka h dziennie??? ale u ciebie tez chyba taki urok ciazy, bo pamietam pisalas ze z reszta ciaz tez musialas lezec.
No ja teraz na żurawinie jestem. Ale jutro mam wizytę u swojej lekarki i mam zamiar z nią o tym porozmawiać, jak również o plamieniu, które miałam w niedzielę wielkanocną. Na szczęście plamienie było niewielkie i tylko w niedzielę, ale to mnie zaniepokoiło. No i może coś przepisze na mój zatkany nos, bo nie mam czym oddychać (alergia wziewna na pyłki).
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 12:36   #692
enis84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Na imie mam Ania, mam 26 lat i jestem w 19 tc ciązy. 1 kwietnia bylam na usg i teraz od 2 dni mam jakies dziwne bole brzucha. Wydaje mi sie ze to pecherz moczowy. Umowilam sie znowu na wtorek zeby sprawdzil mi gin co to takiego tylko zastanawiam sie czy powinnam robic kolejne usg skoro od poprezdniego minie nie cale 2 tyg. Czy to nie zaszkodzi dla dzidziusia?? dodam ze nie mieszkam na stale w polsce a ciaze prowadze za granica, jestem tu tymczasowo. Pobede jeszcze troche bo czekam na paszport i nie chce odkladac tego az wroce do siebie tylko wole zebymnie tu lekarz zobaczyl. Miala moze ktoras z Was cos takiego? Nawet jak sie zasiedze i wstaje to czuje bół w podbrzuszu, koszmar poprostu
to zależy jeszcze jaki to jest ból
mnie bolało przy siadaniu najbardziej i jak naciskałam a tak normalnie to niezbyt czułam i u mnie to był pęcherz, dostałam tabletki i mi przeszło jak narazie nie boli musze teraz zrobić badania i sprawdzić czy wszystko ok,
tabletki wszystkie wyjadłam a teraz zakupiłam sobie jeszcze sok żurawinowy i pije 3 razy dziennie na bakterie

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-04-09 o 12:43
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 13:20   #693
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
s:
Wczoraj miałam usg połówkowe. Wszystko ok. Widziałam jak mały ziewał.
Super,że wszystko dobrze. A ile maluszek ma teraz długości?
Jeśli źle się czujesz to może idź na L-4, poleżysz troszkę to i opuchlizna będzie mniejsza. Nie przemęczaj się.

Cytat:
Cześć dziewczyny

Na imie mam Ania, mam 26 lat i jestem w 19 tc ciązy.
Witamy i zapraszamy na wątek. Myślę, że skoro klika dni temu było USG i lekarz nic nie wiedział to wszystko powinno być dobrze. O ile bóle nie są skurczowe, to mogą być normalnymi bólami rozciągającej się macicy. Ja też czuję brzuch przy wstawaniu i siadaniu.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 13:24   #694
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ja uzywam kremu Clotrimazolum. Pomaga. W dodatku jest bardzo tani i dostępny bez recepty, a w ciąży dozwolony
ten krem to tylko jest po to jak kogos swedzi albo piecze na zaawansowana grzybice to trzeba silniejsze leki...bo to wszystko jest tam w srodku...eh..

Ray ja mam wizyte 21.04 wiec sie zapytam...ale wczesniej tez sie pytalam i mowil ze to trzeba wymrozic..ale jak nie jestem w ciazy to on nie moze tylko po ciazy...a gdy teraz jestem musze sie faszerowac globulkami,ktore i tak calkowicie tego nie wyeliminuja...
Koszt tego wymazu jest smiesznie niski ...to dlaczego lekarz mnie na to nie skieruje...?

Abz chyba sie podejme tego wymazu...nie mam tak silnego ale warto by bylo to wyleczyc...

aaannnnnnaaa lepiej zwalczyc do dziadostwo bo mnie to juz dobija wciskanie sobie co jakis czas globulek...lekarz mowi ze jest bezpoieczny w ciazy i caly czas to przepisuje...beznadzieja. ..
Stary 2010-04-09, 13:28   #695
Limeta
Raczkowanie

Szczerze mówiąc to nie mam zielonego pojęcia. Lekarka zapomniała mi powiedzieć... Tak samo nie wiem ile mały waży.
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 13:34   #696
kotekk81
Zakorzenienie

czesc dziewczynki

ja doslownie na moment(a musze sie Wam pochwalic) bo za 5 minut bedzie Tz w domu i lecimy ma zakupy i nawet nie nadrobilam zaleglosci ale zrobie to jak wroce

dzis mialam robione badania prenatalne i....wszystko jest ok bobas duzy (dlugi na 12t4d ale brzyszek ma na 13t hihihi) i tak fikal slodko fikolki ze normalnie sie poplakalam no i co tu duzo mowic zakochana jestem i jeszcze do siebie nie doszlam hihi

aaa pan doktor nie chcial plci sugerowac bo niby za wczesnie jednak stwierdzil ze to co dzidzia ma miedzy nozkami to wyglada na dziewczynke ale potwierdzac bedziemy kolo 18-20 tygodnia

oka lece bo malz juz mnie wzywa

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 13:46   #697
gabisun
Zakorzenienie

cześć dziwczyny! melduję się tylko że żyję, wiecozrem postaram się wszystko nadrobić korzystam vteraz z internetu w galerii i jakoś cięzko mi się skupić jak tak ludzie cały czas łażą
łaziłam trochę po sklepach i jestem załamana, wszystkie rzeczy jakie mi się podobają to takie obcisłe ceny spodni np. w H&M masakra, dać tyle kasy za spodnie w których pochodzę raptem kilka mieisęcy..fajne znalazłam też w Housie na gumce niedrogie, ale chyba jakaś niewtymiarowa jestem, bo na tyłku za luźne
dobre lecę dalej na shopping może w koncu się uda coś znaleźc, do wieczorka!

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 14:05   #698
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
ja mam. kupilam tylko za duzy numer, bo wiekoszc ciuchow zawsze kupuje L i tu z rozpedu tez wybralam L i troche mi z tylka spadaja ;/ Wiec zmierz sie porzadnie zanim kupisz.
Jesli chodzi o ten jeans to raczej nie jest to taki typowy wragler'owski czy levis'owski, nawet nie jest to jeans tzw ze "streczem" (czyli ciągnący) to raczej taki material imitujacy odrobine jeans, i jest raczej cienki i przewiewny.

Tak, ja tez je mam. Mam długie i 3/4 i zanim coś skrócicie itd, to wypierzcie bo sie wstępują. Mi tez wypadł mój rozmiar za duży.
Material taki właśnie przewiewny, nie jest rewelacyjny. Trochę się zkulkował w udach, ale chodziłam w tych spodenkach non stop. Moja ulubiona to spódnica w kolorze granat jeans
Myślę, że za tą cenę warto- mam 3 rzeczy za cenę 1 jeansów z h&m

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:

ja mam taka pilke fajna sprawa. Poniewaz mialam infekcje bylam chora musialam zrezygnowac z basenu ( chodz pewnie wroce pozniej) narazie to jedynie dlugie spacery z corka, bo z pilki nie wiem jak zrobic uzytek odnosnie ciazy. Dzis wybieram sie na zakupy wiec wstapie do empiku moz sa jakies plyty dvd z cwiczeniami dla ciezarnych i bede w domku robic mam takie z tamilee i po ciazy sa swietne.. duzo mi daly wiec licze ze znajde i teraz cos fajnego

a jak nie to po prostu moze poszukam cos na areobiku jakas joge czy cos

Właśnie tą piłkę chcę kupić a masz jakiejś konkretnej firmy? bo nalazłam różne na alledrogo, np:http://www.allegro.pl/item980839209_...a_56cm_bb.html

ale sie boję, czy ta cena nie sugeruje, że to jakiś badziew i jak z moim dupskiem usiądę, czy nie pęknie...

Obadaj płyty z ćwiczeniami na allegro. Kupisz za pół ceny.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 14:12   #699
kasienka1701
Zadomowienie

A ja wpadłam na chwilkę.Pogoda u mnie boska,cieplutko,byłam na spacerku,teraz zajadam twarożek z pomidorkiem i szczypiorkiem.Taka mnie ochota zaszła,że musiałam zrobić
Piszą wszędzie,żeby w ciąży się nie objadać,tylko jeść częsciej małymi porcjami.Tak sobie uświadomiłam,że u mnie to się nawet chyba inaczej nie da.Niewiele mi trzeba,żeby poczuć się pełna a po godzinie już mi jakieś jedzonko chodzi po głowie.Ja dodatkowo staram się jeść o tych samych porach i różne składniki. Np na drugie śniadanie zjadam porcję owoców(bo tym to raczej sie nie najem),więc jakbym zjadła je na kolacje to bym się w nocy głodna obudziła...No i oczywiście muszę w ciągu dnia znaleść chwilę na cos slodkiego

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 14:26   #700
NIKaP-n
BAN stały

Mój mąż twierdzi, że jem mniej niz przed ciążą. Coś w tym jest. Ja się wagą w ogóle nie schizuję, nie ma sensu. A juz na pewno nie żadnymi kalkulatorami. To jest sprawa tak indywidualna, że nie ma sensu.
Kiedyś wklejałam- co ile waży i wychodziło (wg książki pisanej przez lekarza), że ok 10kg jest normą- wody, krew, łożysko- wszystko waży. Więc nie dajmy się zwariować.

teraz taka fajną jeszcze znalazłam i nie wiem, którą brać
http://www.allegro.pl/item986882813_...ji_100x50.html
Stary 2010-04-09, 15:21   #701
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ceny spodni np. w H&M masakra, dać tyle kasy za spodnie w których pochodzę raptem kilka mieisęcy..

ja mam pytanie czy w ogóle w H&M są jakieś spodnie godne uwagi? marzą mi się takie lekkie przewiewne ale długie i nie wiem czy gdzieś takie znajdę.
daj znać czy coś kupiłaś i się pochwal

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 15:27   #702
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
dzis mialam robione badania prenatalne i....wszystko jest ok bobas duzy (dlugi na 12t4d ale brzyszek ma na 13t hihihi) i tak fikal slodko fikolki ze normalnie sie poplakalam
Gratuluje dobrych wyników, i dużego maleństwa

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
A ja wpadłam na chwilkę.Pogoda u mnie boska,cieplutko,byłam na spacerku,teraz zajadam twarożek z pomidorkiem i szczypiorkiem.
A u Nas pada od samego rana i zimno:-(

NIKaP-n- a jakie ćwiczenia będziesz robić??? Ja przed ciążą chodziłam na siłownie 3 razy w tygodniu i teraz brakuje mi ruchu. Ale mój lekarz powiedział, że powinnam sobie odpuścić sport, i ograniczyć się do spacerów. I że dopiero w trzecim trymestrze da mi jakiś zestaw ćwiczeń oddechowych itp. Nie wiem właściwie czemu, bo podobno jeśli kobieta jest aktywna przed ciążą to sport w ciąży jest bezpieczny. Chyba, że to przez wcześniejsze poronienie?

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 15:31   #703
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:

czarnaelzabeth no jak mus to mus co robic. domyslam sie jak ci ciezko, bo ja mam jedno dziecko i wiem ile jest roboty co dopiero przy trojce. Musisz sobie jakos to zorganizowac, moze jakas pomoc z rodziny na kilka h dziennie??? ale u ciebie tez chyba taki urok ciazy, bo pamietam pisalas ze z reszta ciaz tez musialas lezec.
dpokładnie tak było z tym,że leżałam do 29 tc, keidy miałąm krwawienie, potem już normalnie musiałam funkcjonowac z tym, że oszczędniej, bo szyjki nie miałąm już w 15tc. teraz tak samo, Lekarka doskonale wie,że jestem sama z dziećmi, muszę kursowac między dwoma miastami do szkoły po syna, do przedszkola po średniego, nie ma nikogo, kto mógłby mi pomóc :/ Jesteśmy od 11 lat zadani tylko na siebie i zawsze jakoś dawaliśmy radę i tym razem też musimy nie ma innego wyjścia. Mąz mówi,zę postara się być w domu na 21, nie później, ale zobacvzymy, jak to wyjdzie w rzeczywistości.

Cytat:
Cześć dziewczyny

Na imie mam Ania, mam 26 lat i jestem w 19 tc ciązy. 1 kwietnia bylam na usg i teraz od 2 dni mam jakies dziwne bole brzucha. Wydaje mi sie ze to pecherz moczowy. Umowilam sie znowu na wtorek zeby sprawdzil mi gin co to takiego tylko zastanawiam sie czy powinnam robic kolejne usg skoro od poprezdniego minie nie cale 2 tyg. Czy to nie zaszkodzi dla dzidziusia?? dodam ze nie mieszkam na stale w polsce a ciaze prowadze za granica, jestem tu tymczasowo. Pobede jeszcze troche bo czekam na paszport i nie chce odkladac tego az wroce do siebie tylko wole zebymnie tu lekarz zobaczyl. Miala moze ktoras z Was cos takiego? Nawet jak sie zasiedze i wstaje to czuje bół w podbrzuszu, koszmar poprostu
to rozciąganie sie macicy, a usg możesz robić spokojnie, ja w 3 ciazy miałąm bardzo czesto, bo monitorowali rozwój dziecka i krwiaka nawet co 2 dni.
Stary 2010-04-09, 16:54   #704
Maggie1983
Zakorzenienie

A ja tylko pomarudze, ze juz leze w lozku plackiem drugi dzien z rzedu i chyba zero poprawy normalnie nie mam sily! Na katar Pani w aptece dala mezowi roztwor fizjologicznywody morskiej w sprayu Disne Mar i o ile wczoraj pomogl tak dzis znowu mi sie z nosa leje mam straszny kaszel i glowa mi peka buuuuuuuuuuuuuuuuu
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 17:48   #705
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
teraz taka fajną jeszcze znalazłam i nie wiem, którą brać
http://www.allegro.pl/item986882813_...ji_100x50.html
Ja mam taką różową,okrągłą,kupiłam w Tesco za 30zł,a właściwie to mężuś mi kupił Znajoma mi ją polecała do ćwiczeń,a poza tym jest ponoć świetna na masaż krocza,pomocny przed porodem.Znajomej chyba pomogło,bo poród miała ekspresowy i bez potrzeby znieczulania

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 19:00   #706
anilkadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ja uzywam kremu Clotrimazolum. Pomaga. W dodatku jest bardzo tani i dostępny bez recepty, a w ciąży dozwolony
Na ulotce z mojego Clotrimazolum jest napisane, że przeciwwskazaniem jest pierwszy trymestr ciąży.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
teraz zajadam twarożek z pomidorkiem i szczypiorkiem.Taka mnie ochota zaszła,że musiałam zrobić
Ja też miałam dziś twarożek do obiadu, tylko nie mogłam się zdecydować czy chcę ze szczypiorkiem, rzodkiewką czy może z rzeżuchą. No to dodałam wszystkiego po trochę

Co do wagi, to ja startuje z naprawdę wysoką. Jak na razie mam 1 kg do przodu (19t 4d). Lekarka powiedziała, że będzie mnie pilnować i dopingować do przytycia nie więcej niż 8kg.
A USG połówkowe mam dopiero za ponad 2 tyg, 22tydzień akurat będzie.

Życzę wam dziewczynki miłego weekendu
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 19:58   #707
Ray
Zakorzenienie

Lisica to masz nadzerke tez ja mialam w pierwszej ciazy i po ciazy wypalana, teraz podno znow mam. i stad czesto lapia sie infekcje nie wiem dokladnie jaki to ma zwiazek ale wiem ze jak jest nadzerka to zaraz pelno infekcji sie lapie. mimo to da sie je wyleczyc.. tylko wlasnie zrob sobie taki wymaz koszt niewielki a bedzie wiadomo czym to skutecznie zaleczyc.

z pilka to nie wiem ja nie wiem jakiej firmy mam bo mi tz z usa przywiolz bo byla za 5 $ hehe smiesznie tanio, ale spokojnie bierz ktora ci sie podoba one nie pekna maja gruba gume, moj mz 100 kg na to siadal i dala rade )))

a fajna jest na pewno sie wam przyda w ostatnich miesiacach ciazy bo np jak skurcze sa czesto w szpitalach daja zeby sobie poskakac podobno mniej boli, nie wiem bo nie praktykowalam ale i tak fajna sprawa z tej pilki u mnie nawet dziecko sie nia bawi i gimnastykuje

czarnaelizabeth ja cie rozumiem, moj maz tez cale dnie w pracy i mi ciezko nie raz z jednym :/ no ale jak mowisz trzeba dac jakos rade, ja rowniez nie mam nikogo bliskiego na miejscu.

dobra uciekam bo mala mi jeszcze szaleje
Stary 2010-04-09, 20:09   #708
NIKaP-n
BAN stały

Szczęśliwa ja nie ćwiczyłam jużod dawna i teraz nie mogę zaczynać Chcę tylko na takiej piłce, co Ray pisała ćwiczyć takie spokojne "przygotowania miednicy do porodu" bo takie piłeczki są w szpitalach też i ponoć bardzo pomagają

Ja tęsknię za basenem, ale nie będę teraz ryzykować... za szybko łapię infekcje...
Stary 2010-04-09, 21:20   #709
Ray
Zakorzenienie

z tym basenem to mi gin np mowil zeby sobie aplikowac tampon pierw pomyslalam w sumie dobry sposob na zakorkowanie siebie ;D ale potem tak pomyslalam ze mozw ten tempon ta woda nasiaknac??? chodz jak sobie mysle jak by go zaaplikowac troszkie wczesniej niz przed samym wejsciem na basen to nasiaknal by od sluzu ... a wy co sadzicie?

zalezy w jakich miastach mieszkacie i jakie sa baseny.. w wawie mam szanse znalesc z ozonowana woda nie chlorowana i pewnosc ze czysty ale tez koszty sa duze... sednio jak sie cala rodzina wybralismy tzn ja maz i dziecko to 50 zl :/

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-04-09 o 21:27
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 21:41   #710
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć kochane
Ja tak tylko na chwilę wpadłam, bo zalatana jestem ostatnio i pewnie będę mogła odezwać się dopiero w niedzielę. Chciałam się pochwalić, ze kupiliśmy wózek Sama w to nie wierzę, odbieramy go w sobotę za tydzień. Tak jak chcieliśmy Roana Maritę, strasznie się cieszę A jutro jedziemy do ikei na dzieciaczkowe zakupy

Wszystkim mamom po udanych usg gratuluję serdecznie
Limetko, wiedziałam, że maluch grzecznie będzie rósł, ale teraz pewnie jesteś dużo spokojniejsza

Wstawiłam do galerii zdjęcia ze świąt wielkanocnych jak ktoś ma ochotę obejrzeć.

Dziewczyny, mam pytanie: dziś w nocy strasznie przewiało mi kark, nie mogę szyją ruszać i trochę łopatka boli. Czuję się jak robocop. Chce się wysmarować maścią końską, bo jest ziołowa, ale w necie nic nie ma na temat jej używania w ciąży. Czy któraś z was wie, czy można? To maść rozgrzewająca, ale chcę ją nałożyć tylko na kark.

Mamusie wrześniowe - jest już 46

Martucha84 (Marta, 25l.)..................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... tp. 20.08.2010 Paweł jr Lech
Carmena_ (Roksana, 21l.).................tp. 27.08.2010
Limeta (?,?).................... .................tp. 30.08.2010 chłopiec
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 dziewczynka
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.).......tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ....tp. 1.09.2010
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 dziewczynka
Anilkadro (Alina,28l.)............. .......tp. 3.09.2010
Madzia_g (Magda,23l.)............. ......tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.).tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ...tp. 4.09.2010
Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................tp . 4.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... ..tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... .....tp. 10.09.2010
Kasika84 (Kasia,25l.)............. .......tp. 11.09.2010
Blvex (Ania, 28l.).................... ......tp. 11.09.2010
Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010
Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... tp. 14.09.2010
Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Doroteczka75 (Dorota, 28l.)............tp. 16.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010
Dash (Alicja, 24l.).................... .....tp. 18.09.2010

Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010
Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................tp. 22.09.2010
Matylda+Seweryn
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010
Zuzia01 (Agata, 28l.).................... tp. 26.09.2010
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Karo08 (Karolina, 25l.)................tp. 30.09.2010
Sławka2 (Kasia, 29l.).................... tp. ?

Naked21 (Ewa, 25l.).................... .tp. ?

Mamusie październikowe - jest już 34

Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Butterfly83 (Ewelina, 27l.)...............tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
malenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010
Majka232 (Maja, 28l.).................... ..tp. 9.10.2010
Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010
Ray...................... ......................... tp. 11.10.2010
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... .tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
BeataMi (Beata, 34l.).................... ..tp. 14.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... ....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)...............tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.)....tp. 17.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Franciszek
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.)................tp. 21.10.2010
Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010
Manana27 (Monika, 28l.)...............tp. 27.10.2010
Beata_Batumi (Beata, 25l.)............tp. 28.10.2010
JOANNA 16( Joanna, 25l.)..............tp. 28.10.2010
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-04-09 o 21:46
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 07:02   #711
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry Mamuśki

Psiak zbudził mnie dziś o 6.30, właściwie budził mojego Tż, bo piszczał tylko po jego stronie łóżka , ale mnie oczywiście też nie dał pospać, więc od rana działam w kuchni. Zrobiłam już sałatkę, a teraz robię blok czekoladowy.
Dziś jedziemy ze znajomymi za miasto (mamy domek nad rzeką), zrobimy ognisko i trochę poleniuchujemy.

Od kiedy zrobiło się ciepło i mamusie powychodziły z domów na spacery z dzieciaczkami jest więcej okazji do przyjrzenia sie wózkom. Ja tak zaczęłam zwracać na nie uwagę, że mimowolnie sie oglądam, a mamy dziwnie patrzą co ja się tak przyglądam Ja sie zastanawiam czy wózek jest potrzebny na samym początku po porodzie, bo jak się rodzi w październiku to raczej ciężko ze spacerami, jak myślicie?

Mam do Was pytanie - od którego t.c. wybieracie się (lub już jesteście) na zwolnieniu takim non-stop aż do porodu?

MisQa - hop, hop, co sie z Tobą dzieje? Odezwij się
Stary 2010-04-10, 09:06   #712
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie - od którego t.c. wybieracie się (lub już jesteście) na zwolnieniu takim non-stop aż do porodu?
o ile zdrowie pozwoli, mam zamiar pracować prawie do końca ciąży
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 09:19   #713
martucha84
Zakorzenienie

slyszalyscie... ale tragedia...
Stary 2010-04-10, 09:20   #714
Astorianka
Raczkowanie

Ja na razie ze względu na wcześniejsze poronienie i dość kiepskie wyniki krwi jestem na zwolnieniu. Na szczęście nie muszę leżeć, więc jak to na pracoholika przystało i tak pojawiam się w pracy, ale tylko na godzinę - dwie co dwa dni... Zobaczymy jak będzie dalej. Lekarka kazała mi odpoczywać, spać długo, relaksować się itd. Z jednej strony wcale mi to nie przeszkadza, przez tyle lat ZUS zabierał tak dużo z mojej pensji, z drugiej - lubię swoją pracę - jestem od pozyskiwania środków UE. Fakt, jest przy tym sporo stresu czasami..ale z drugiej strony - teraz to dziecko jest ważniejsze niż jakakolwiek praca. Dlatego cokolwiek się stanie - zwolnienie czy nie, będzie OK.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 09:27   #715
martynka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
slyszalyscie... ale tragedia...
Jestem w szoku dziewczyny......... tragedia.....

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2010-04-10 o 09:28
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 09:30   #716
Astorianka
Raczkowanie

Aż trudno uwierzyć...
Zal mi Prezydenta, mimo, że nie byłam jego zwolenniczką... [']
żal mi też strasznie jego rodziny, jego córka straciła oboje rodziców...
zresztą wszystkich mi żal.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 09:34   #717
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Dziewczyny ja włączyłam Tv i się rozpłakałam Nie jestem zwolennikiem PIS ale TYLE ludzi normalnie nie mogę uwierzyć
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 09:35   #718
martucha84
Zakorzenienie

dokladnie tak za kim bysmy sie nieopowiadaly to sa tragedie wielu osob ich rodzin... to nie tylko prezydent ale mnostwo politykow... TRAGEDIA porostu patrze i nie wierze...
Stary 2010-04-10, 09:49   #719
Ray
Zakorzenienie

nie moge uwierzyc caly czas mysle ze to jakis zart!!!!

moj maz poniewaz pracuje w branzy lotniczej mowi sam ze sie nie dziwi... bo te samoloty to byly zlomy jakich malo. Caly swiat sie z nas smial ze latamy ruskimi starymi samolotami .. w szoku jestem ze panstwa nie stac na porzadny samolot dla glow panstwa...
Stary 2010-04-10, 09:50   #720
NIKaP-n
BAN stały

mama mi przyszła powiedzieć, spałam. Tragedia, niezalezna od preferencji. Zrobiło mi sie słabo i cała się trzęsę. szok
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości