Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-09, 20:13   #931
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Właśnie ta świadomość, że ich nie zmienię jest strasznie dobijająca i to że oni się z nikim nie liczą.

Właśnie nie bardzo jak mam się wyrwać z domu, bo dodatkowo jestem chora.

Całe życie może nie ale najbliższych kilka lat pewnie tak.
Jak ja Wam zazdroszczę, że w większości jesteście "u siebie" i możecie sobie rządzić po swojemu.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Nie mam żadnych szans. Nie mam żadnego dochodu w tej chwili.
Wszystko się skończyło: staż, zasiłek.
Na koncie zostało 250 zł.
Dobrze, że mam chociaż osobny pokój, te moje 8 metrów kwadratowych.
Mówię Wam, jestem bliska załamania.
przykro mi ze tak ci sie ulozylo, kase zawsze jakos da sie zorganizowac, pytalas w MOPRe o jakis zasilek??
A masz jakies ubranka czy inne rzeczy??
Ja mam takie hmmm powiedzmy po kilku dzieciach, kaftaniki spioszki, moge ci je sprezentowac
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 20:14   #932
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
lazurowa
przykro ze nie masz wsparcia rowniez w rodzicach, a powiedz masz jakas szanse na osobne lokum?
wiolek
ja mam dzis parowki w ciescie dorzdzowym, pizza bedzie jutro, maja przyjsc znajomi
no to smacznego bo moja pizza jest bleeee ;/ tż zamawiał bez cebuli na grubym cieście a dostaliśmy na cienkim z cebulą oczywiście zadzwonil ochrzanić ich ale już nie chciało nam się czekać aż nową zrobią więc taką zjedliśmy

lazurowa nie załamuj się musisz myśleć o dzidzi i może jak już będzie na świecie to rodzice zmieną podejście bo wiadomo malucha nie utrzymasz w pokoju jak podrośnie a chyba nie będą mu w twarz dmuchać fajami ;/

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-04-09 o 20:16
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 20:27   #933
itakasia
Zakorzenienie

wiolek
szkoda ze pizza nie wypalila. na pocieszenie zjedz cos smacznego jeszczeu nas pizze robi tz, chyba ze wieczorkiem najdzie nas ochota a brak skladnikow to mamy jedna e-pizzerie sprawdzona, smacznie i szybko
Stary 2010-04-09, 20:33   #934
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
wiolek
szkoda ze pizza nie wypalila. na pocieszenie zjedz cos smacznego jeszczeu nas pizze robi tz, chyba ze wieczorkiem najdzie nas ochota a brak skladnikow to mamy jedna e-pizzerie sprawdzona, smacznie i szybko
Na mojej czesci wyspy jest tylko jedna na dowoz pizza i jeden kucharz robi super pizze, a jednemu nie wychodzi ale dzis KEBAB wygral wszystko, jutro robie saltke jazynowa bo dzis mi sie juz nie chce...

Stary 2010-04-09, 20:38   #935
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi jak sobie radzicie z wrastającymi włoskami?
Jakiś czas temu wrosły mi 3 włoski na łydce/piszczelu i nijak nie mogę tego zagoić.
Nieraz da się wydusić te włoski jak widać czarną kropkę ale teraz to już było zaczerwienione, podeszło ropką, ja to zdrapywałam i teraz mam 3 czerwone plamy
Wogóle zauważyłam, że wszelkie ranki mi się gorzej goją :/
Gdzie się nie zadrapię to długo się goi i strasznie długo jest zaczerwienione :/
Nie wiem dlaczego tak się dzieje, czy to ma związek z ciążą czy czegoś mi brak?
Aż się boję jak się będę goić po porodzie
Co mogę z moim fantem zrobić?
jakieś złote rady?
Mi bardzo pomaga peeling. Najlepszy jest dla mnie zrobiony z kawy mielonej i dodatkiem np żelu do mysia. Jak będziesz robić regularnie 1-2 razy w tygodniu to powinno pomóc na przyszłość. Wrastające włoski to była moja zmora bo golę sie depilatorem. A i bardzo ważne jest nawilżenie. Im grubsza skóra tym włoskom sie trudniej przebić.

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

ja wróciłam wlasnie ze szkoły rodzenia dzisiaj zwiedzalismy porodówke i fajnie wszystko sie dowiedziałąm
co do lewatywy u mnie w szpitalu trzeba podpisac zgode jak sie nie zgodzisz to ci nie robią
i tak samo jest z nacinaniem ;/ tyle że jeżeli się godzisz to równoznaczne z tym że cie natna bo nacinają wszystkie z 1 ciążą a jeżeli się nie zgodzisz to bierzesz na siebie pełną odpowiedzialność jeśli coś jest potem źle. i to jest kijowe bo nie natną cię tylko wtedy jak będzie taka koniecznośc tylko albo tak albo nie no masakra żadnego indywidualnego traktowania ;/
Też byłam dzis w szkole rodzenia. Najpierw godzinka bardzo fajnych ćwiczeń. Ponaciągałam sie i poruszałam. Będziemy je powtarzać i pani zaleca godzinę ćwiczeń dziennie do końca porodu.
Potem był wykład na temat faz porodu i co zabrać do szpitala. Porodówke tez będziemy zwiedzać. Byłam sama ale wiekszość dziewczyn była bez partnerów więc spoko.
Stary 2010-04-09, 20:41   #936
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
przykro mi ze tak ci sie ulozylo, kase zawsze jakos da sie zorganizowac, pytalas w MOPRe o jakis zasilek??
A masz jakies ubranka czy inne rzeczy??
Ja mam takie hmmm powiedzmy po kilku dzieciach, kaftaniki spioszki, moge ci je sprezentowac
Wiem, muszę się wybrać do MOPSu. Tylko teraz się rozchorowałam i nie chcę z domu wychodzić żeby się nie doprawić.
U mnie sytuacja jest o tyle dziwna, że moi rodzice mają kasę. Tata ma emeryturę górniczą i jeszcze pracuje, a mama ma pensję co miesiąc ok 1200. Tylko bardzo nierozważnie gospodarują tymi pieniędzmi. Bardzo dużo pieniędzy idzie właśnie na papierosy i to jest moim zdaniem porażka, bo ja jestem zupełnie inna, 10 razy zastanawiam się zanim coś kupię.
Dziękuję Ci Karolciu za chęć pomocy. Większość ubranek mam już skompletowanych, przynajmniej na start.
Rodzice mają podobno kupić wózek. A ja we własnym zakresie jeszcze łóżeczko, pościel, przybory do kąpania... 15go dostanę ostatni zasiłek i wtedy będę się zastanawiała.

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
lazurowa nie załamuj się musisz myśleć o dzidzi i może jak już będzie na świecie to rodzice zmieną podejście bo wiadomo malucha nie utrzymasz w pokoju jak podrośnie a chyba nie będą mu w twarz dmuchać fajami ;/
Wiolek, właśnie myślę o dzidzi, nie chcę żeby była truta już na samym początku. Ja sama siebie nie potrafię utrzymać w pokoju... ile można siedzieć w samotności. Mi i mojemu bratu potrafili dmuchać fajami od najmłodszych lat. Tylko nie widzą zbieżności z tym, że od tego mieliśmy zawsze problemy z górnymi drogami oddechowymi... Ehhh...
Stary 2010-04-09, 20:41   #937
Alguien
Zadomowienie

Dziewczyny kto dzis mial isc na usg? daysy??
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 20:46   #938
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze, że czujecie się świetnie i brzuszki rosną!!!

ja w poniedzialek mam wizytę u gina i porozmawiam o zwolnieniu, nie wiem co powie ale faktycznie mam coraz częściej bóle kręgosłupa - czasem leżąc na plecach nie mogę wstać i musze się przeturlać
poza tym mam jakiś ucisk w klatce piersiowej i cieżko mi oddychać jak siedze... no ale nie wiem czy mi da to zwolnienie. wtedy będę częściej pisała

zmieniłam koncepcję co do kupna wózka, bo popytałm w sklepach w legionowie i do 1500 to jest full wybór takich trzyfunkcyjnych a za 1300 mi się jedeen spodobał, więc stwierdziłam, że nie ma co kupować na allegro

na święta była moja siostra z siostrzenica z włoch i jestem w niej zakochana cały czas ja tuliłam i całowałam i wogole jest śliczna!! siostra przywiozła mi masę używanych i nowych ubranek.... więc tego już nie kupuję...

a wogóle macie jakąś listę rzeczy, które należy zabrać do szpitala???

aha i chyba wybraliśmy imię - MATEUSZEK
Ladne imie wybraliscie. A moge wiedziec jaki to wozek? Bo ja ciagle nie moge sie zdecydowac i tak zbieram opinie.
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Ja ide jutro rano.
Stary 2010-04-09, 21:02   #939
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja już mam dość tego wszystkiego.
Nikt się nie liczy z moim zdaniem.
Od początku ciąży proszę żeby nie palili w moim towarzystwie. Czyli to już będzie jakieś 5 miesięcy.
I co? I wszyscy mają mnie w głębokim poważaniu. Mieszkanie zadymione, że można siekierę powiesić.
Ja siedzę cały czas w moim pokoju- sama. Ani do kogo gęby otworzyć ani co. Telewizor zepsuty. Tylko laptop jeszcze działa ale ileż można?
Chciałabym posiedzieć z rodzicami, porozmawiać, pooglądać razem tv ale się nie da. Teraz tym bardziej jak mam kaszel i katar.
Przed chwilą nie wytrzymałam i coś pękło. Wykrzyczałam im, że nie szanują mnie ani dziecka, które mam w sobie i odpowiadam za jego życie i zdrowie.
Popłakałam się. Nie wiem co mam robić. Nie mam gdzie pójść, nie mam z kim porozmawiać...
Nie mart się mój mąż też pali a w pokoju z tym że przy otwartym oknie, a mnie to wsio na chałupę leci... ale ja mu zawsze robię awantury i gram na jego męskim ego i już zaczyna się trochę stopować. Nadal denerwuje mnie jak idę z nim po ulicy a on pali obok mnie, nawet jak mi nie zalatuje to mnie to wkurza i jak to wygląda ... dziewczyn a z brzuchem a facet z papierosem. Nie cierpię tych widoków. Albo laska z wózkiem głębokim i papieroch, 3 latek z mamą dymiącą jak smok!! Porażka!!! Walcz o swoje ale nie denerwuj się tak bardzo bo Twoje maleństwo denerwuje się razem z Tobą!
Cytat:
Nie :P Byłam wczoraj
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 21:19   #940
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Nie mart się mój mąż też pali a w pokoju z tym że przy otwartym oknie, a mnie to wsio na chałupę leci... ale ja mu zawsze robię awantury i gram na jego męskim ego i już zaczyna się trochę stopować. Nadal denerwuje mnie jak idę z nim po ulicy a on pali obok mnie, nawet jak mi nie zalatuje to mnie to wkurza i jak to wygląda ... dziewczyn a z brzuchem a facet z papierosem. Nie cierpię tych widoków. Albo laska z wózkiem głębokim i papieroch, 3 latek z mamą dymiącą jak smok!! Porażka!!! Walcz o swoje ale nie denerwuj się tak bardzo bo Twoje maleństwo denerwuje się razem z Tobą!

Właśnie pokłóciłam się z mamą tak, że wykrzyczała mi, że mam się spakować i wyp........ Ja nie zrobiłam nic przeciwko nim. Nie zrobiłam nic specjalnie.
Stary 2010-04-09, 21:20   #941
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Mi bardzo pomaga peeling. Najlepszy jest dla mnie zrobiony z kawy mielonej i dodatkiem np żelu do mysia. Jak będziesz robić regularnie 1-2 razy w tygodniu to powinno pomóc na przyszłość. Wrastające włoski to była moja zmora bo golę sie depilatorem. A i bardzo ważne jest nawilżenie. Im grubsza skóra tym włoskom sie trudniej przebić.

Też byłam dzis w szkole rodzenia. Najpierw godzinka bardzo fajnych ćwiczeń. Ponaciągałam sie i poruszałam. Będziemy je powtarzać i pani zaleca godzinę ćwiczeń dziennie do końca porodu.
Potem był wykład na temat faz porodu i co zabrać do szpitala. Porodówke tez będziemy zwiedzać. Byłam sama ale wiekszość dziewczyn była bez partnerów więc spoko.
Słyszałam właśnie o peelingu kawowy ale ponoć dużo kofeiny się przedostaje przez skórę do organizmu i się chodzi nieco nabuzowanym Nie wiem jak by się to miało do nóg i dzidzi.
A kawkę bierzesz taką prosto z wora czy już zaparzoną i wypitą w sensie fusy?
Może zacznę smarować się cała a nie tylko tyłek, boki, brzuch i piersi :/

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 21:22   #942
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:

Moj wychodzi na korytaz wlasnie zrobilam saltke jarzynowa

Stary 2010-04-09, 21:31   #943
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie pokłóciłam się z mamą tak, że wykrzyczała mi, że mam się spakować i wyp........ Ja nie zrobiłam nic przeciwko nim. Nie zrobiłam nic specjalnie.
Hmm przykro mi bardzo. Wiem jakie to dla Ciebie trudne i bolesne. Mój ojciec zachowuje się tak samo, bardzo mi jest żal mojej kochanej mamy bo ona się z nim męczy. Teraz na stare lata jest coraz gorszy. Można powiedzieć z dnia na dzień. Gdybym chciała przytoczyć jego słowa, które do nas mówi i co ja się wżyciu na słuchałam to by mnie moderator na wieki wieków usunął z wizażu i chyba jeszcze kare miałabym za to pieniężną płacić !!!
Cytat:
Słyszałam właśnie o peelingu kawowy ale ponoć dużo kofeiny się przedostaje przez skórę do organizmu i się chodzi nieco nabuzowanym Nie wiem jak by się to miało do nóg i dzidzi.
Ja robię czasem ten peeling. Teraz rzadziej wiadomo, po porodzie będzie niezbędny. Zwalcza w bardzo dużym stopniu rozstępy a w 100% cellulit.( według mojego Tż to taki grecki filozof)
Kofeina przyspiesza mikro krążenie i skutecznie oczyszcza i detoksykuje skórę.Usuwane są (brakło mi słowa) noo tee śmieci z procesów komórkowych, przemiany materii.
Fakt jest taki... gdybyś robiła go 3 razy dziennie mogło by Ci dziecko wariować ale jeżeli zrobisz go raz na tydzień lub rzadziej nic się nie stanie.
Ja robię go tak :
Do półlitrowego metalowego garnuszka wsypuję 2 lub 3 łyżki kawy mielonej rzecz jasna. Zalewam 5 łyżkami wody, gotuje i zabieram do łazienki. Najpierw się myję żelem a potem robię ten peeling , akurat jest ostudzony. Skóra czadowa, nie trza balsamu bo jest naoliwiona!
Można go stosować absolutnie na całe ciało nawet na biust omijając brodawki. Tam gdzie trzeba mocniej przytrzeć jak najbardziej wskazane np. uda , pośladki i brzuch ale nie ciężarny. Ten nasz brzuch tak delikatnie.
Omijamy jedynie twarz , jest zdecydowanie na gruby może wystapić podrażnienie.
Stary 2010-04-09, 21:36   #944
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
E chyba nie pobudza az tak Przed ciążą dodawałam do kawy oliwki na cellulit z Ziaji. Kawę sypie prosto z wora, najlepiej jakąś taniutką sobie kup, bo nie chodzi tu o smak Wypita jest chyba łagodniejsza, słabiej ściera.
Stary 2010-04-09, 21:45   #945
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
a co się tam będziesz przejmować następnym razem jak ci coś dosra to zrób odwet właśnie...piszesz że to Twoja szwagierka, czyli kto? bo jeśli dziewczyna brata to chyba bratowa nie czy ja źle myśle ?
Mi sie zawsze zdawalo ze tez i szwagierka. Ale owszem bratowa zona brata

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
idealane o ile dobrze pamiętam to mówili, o wszystkich włosach, które się nabyło w czasie ciąży, że znikną
u
ufff bo jeszcze bym musiala zaczac sie golic :/
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 21:46   #946
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
E chyba nie pobudza az tak Przed ciążą dodawałam do kawy oliwki na cellulit z Ziaji. Kawę sypie prosto z wora, najlepiej jakąś taniutką sobie kup, bo nie chodzi tu o smak Wypita jest chyba łagodniejsza, słabiej ściera.
No i tu się pojawia problem niby nie chodzi o smak ale... jeżeli chodzi o zwykłe ścieranie naskórka to może być jakaś najtańsza. Natomiast jeżeli chodzi o dostarczenie skórze substancji aktywnych czyli tych dzięki którym skóra jest oczyszczona nie tylko mechanicznie, nawilżona i natłuszczona polecam coś odrobinkę droższego. Nie zrozummy się źle nie kupujcie Davidoffa czy La Vazze
Po prostu te odrobinkę droższe kawy dlatego są lepsze w smaku bo ich ziarno jest lepszej jakości. Aromat jaki się wydobywa z kawy pochodzi właściwe z olejów eterycznych czyli z tego co nam podczas tego peelingu natłuszcza i odżywia skórę
Stary 2010-04-09, 21:49   #947
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Dzieki. Nie wiesz co mowisz niemajac takich nigdy, ja wolalabym miec male bo takie duze pogrubiaja i nie we wszystkich bluzakach dobrze wygladam
Nie martw sie z moimi tez nie wygladam we wszystkim dobrze..
No a moje male to wcale nie wyszczuplaja, bo juz przed ciaza mialam wiekszy brzuch niz cycki.. rzucalo sie to w oczyska:/
Stary 2010-04-09, 21:51   #948
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
hd tą twoją historię czyta się jak jakiś scenariusz do filmu, masakra, że takie rzeczy ludzi spotykają
bajka już kiedyś pokazywałaś nam twoją sukienkę i mam takie zdanie jak wtedy...śliczna, prosta sukienka
A ja właśnie wróciłam z zakupów i wreszcie kupiłam strój kąpielowy, mogę iść na basen, wklejam zdjęcia tylko się nie śmiać bo jest ogromniasty, hehe, wzięłam taki wielki i rozciągliwy żeby mi się brzuch pomieścił, bo inne stroje to jakieś wyszczuplające były. Poza tym kupiłam sobie bluzkę w house z przeceny za 19.90zł, super leży, podkoszulkę, która pod nią pasuję bo bluzka ma wielgachny dekolt, że cycki na wierzch wychodzą, a mama kupiła komplet dla młodego.
sliczna ta bluzka i komplet dla malego

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
lilka nie przesadzaj z tym grzechem mu mieszkalismy przed dwa lata.
itakasia to koniecznie się potem pochwal fryzurką.
xawmeli grill ale mam smaka.
a czyje urodziny
anoxa to wszechstronna jesteś mój wyuczony to krawcowa ale teraz robie technika kosmetycznego.
justynacz to że dużo to nie problem gorzej jakby dużo za mało ważyła
każda dzidzia ma swoje tempo
hd co za historia jak z filmu .Współczuje.
bajka ślicznie wyglądałaś suknia i bukiet bjuti i gdzie ten brzuszek
kociamborek
lilka świetne zakupy
basienka ja też mogę łączyć wszystko no może mentos z colą niewskazany
honolinka ja jeszcze nic nie mam

Mnie to sie nawet obiadu nie chciało dziś zrobić, ale Tż na kolacje kiełbaske mi usmaży.

Wogóle to dziś jestem w kiepskiej formie rycze o byle g.....
Wszystko mnie rusza i drażni.
TŻ skacze koło mnie ...naczynia pozmywał i wogóle milutki a mnie to jeszcze bardziej wkurza i rycze .

Od kuzynki co ma jutro slub dostaliśmy 2000 w prezencie slubnym, ale jak juz kiedys pisalam jest lekarzem na wyspach wiec stac ja bylo na ten gest, nawet z nia rozmawialam pozniej na ten temat.Z tż srednio miesiecznie mamy 4000 ale same rachunki koło 2000 miesiecznie wiec chcialam dac chociaż 1000 a TŻ zdziwiony ze az tyle (mimo ze trabilam o tym od kilku miesiecy) i ja znow nerwy ze mnie nie sluchal wczesniej.
Niby sie mowi ze kazdy daje tyle na ile go stac i dla nas ten 1000 to i tak duzo ale uwazam ze nie wypada nam dac mniej
Jak wy to widzicie?

I jeszcze zastanawiam się co dac znajomym do których idziemy tylko do kościoła ?
Wiem troche pozno o tym mysle bo to jutro ale co myslicie ?
kochana ja bym sie zastanowila czy stac was na ten 1000zl a kuzynka mysle ze zrozumie ze jestescie w takiej sytuacji jakiej jestescie ze dzidzia w drodze jesli chodzi o prezent do kosciola to moze jakis ladny album slubny ja takiego nie dostalam a pozniej musialam szukac a mysle ze to fajna pamiatka jesli chodzi o chrzest to pamietam jak moja siostrzenica od osob ktorzy nie byli chrzestnymi dostala np kocyk z nici lub tego typu *******y np mata edukacyjna tez fajny prezent nie drogi i praktyczny tylko warto spytac rodzicow czy maja juz cos takiego

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

itakasia
xawmeli WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU URODZINEK !!!! Ja też baranek jestem
ja tez jestem barankiem naszczescie juz po urodzinkach

xawameli 100 LAT 100 LAT

Cytat:
A jaka dawke i co dokladnie bierzesz?

takie samo pytanie mam - co dokladnie bierzesz i jaka dawke?

Bo mi przepisali Ferrous Sulf i to az 5gram! (co odpowiada podobno 325mg)
ja mam ascofer bo jeszcze zostal z poprzedniej ciazy i tam jest 23,2 jonów zelaza a cos innego mam jeszcze na recepcie ale nie wiem co a ksiazeczke mam w samochodzie a biore 2 razy po 1 tabletce

Cytat:
Dziewczyny ja już mam dość tego wszystkiego.
Nikt się nie liczy z moim zdaniem.
Od początku ciąży proszę żeby nie palili w moim towarzystwie. Czyli to już będzie jakieś 5 miesięcy.
I co? I wszyscy mają mnie w głębokim poważaniu. Mieszkanie zadymione, że można siekierę powiesić.
Ja siedzę cały czas w moim pokoju- sama. Ani do kogo gęby otworzyć ani co. Telewizor zepsuty. Tylko laptop jeszcze działa ale ileż można?
Chciałabym posiedzieć z rodzicami, porozmawiać, pooglądać razem tv ale się nie da. Teraz tym bardziej jak mam kaszel i katar.
Przed chwilą nie wytrzymałam i coś pękło. Wykrzyczałam im, że nie szanują mnie ani dziecka, które mam w sobie i odpowiadam za jego życie i zdrowie.
Popłakałam się. Nie wiem co mam robić. Nie mam gdzie pójść, nie mam z kim porozmawiać...

wspolczuje Ci kochana kompletnie nie rozumim takiego podejscia ludzi takiej ignorancji dlatego jestem za zupelnym zakazem palenia w miejscach publicznych a co do tego co ci mama powiedziala to chyba mogla sie troszke powstrzymac
ja na swieta poklucilam sie z babcia bo poprostu mialam podlu humor ale u mnie w domu jest taka zasada ze nikt mi (czy innej ciezarnej) niczego zlego nie powie zeby jej nie zloscic i stresowac

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-04-09 o 22:03
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 21:53   #949
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Mojej bratowej siostra była w ciąży prawidłowej o przebiegu książkowym , urodziła dziecko i zmarło jej po 15 minutach. Ja nie wiem co się tam stało, niby była sekcja itd. Ale wydaje mi się ,że chyba upuścili jej to dziecko w szpitalu...
Mojej tesciowej (siostre meza, rok starszą) umarla corcia po 13 dniach. Siniala a w szpitaly nie chcieli jej przyjac, jak jechali kolejny raz juz z lekarką, to w aucie cala zsiniala, z drog rodnych krew jej leciala.. . A napisali ze to byla posocznica (czytalam ze to chyba sepsa). Ale dupa. I tak wszyscy sadza ze przy kapieli w szpitalu ja upuscili.. A jeszcze zarazy nie chcieli przyjac, powiedzieli ze ma jej dac cycka bo jest glodna :/
Stary 2010-04-09, 21:54   #950
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Hmm przykro mi bardzo. Wiem jakie to dla Ciebie trudne i bolesne. Mój ojciec zachowuje się tak samo, bardzo mi jest żal mojej kochanej mamy bo ona się z nim męczy. Teraz na stare lata jest coraz gorszy. Można powiedzieć z dnia na dzień. Gdybym chciała przytoczyć jego słowa, które do nas mówi i co ja się wżyciu na słuchałam to by mnie moderator na wieki wieków usunął z wizażu i chyba jeszcze kare miałabym za to pieniężną płacić !!!

Ja robię czasem ten peeling. Teraz rzadziej wiadomo, po porodzie będzie niezbędny. Zwalcza w bardzo dużym stopniu rozstępy a w 100% cellulit.( według mojego Tż to taki grecki filozof)
Kofeina przyspiesza mikro krążenie i skutecznie oczyszcza i detoksykuje skórę.Usuwane są (brakło mi słowa) noo tee śmieci z procesów komórkowych, przemiany materii.
Fakt jest taki... gdybyś robiła go 3 razy dziennie mogło by Ci dziecko wariować ale jeżeli zrobisz go raz na tydzień lub rzadziej nic się nie stanie.
Ja robię go tak :
Do półlitrowego metalowego garnuszka wsypuję 2 lub 3 łyżki kawy mielonej rzecz jasna. Zalewam 5 łyżkami wody, gotuje i zabieram do łazienki. Najpierw się myję żelem a potem robię ten peeling , akurat jest ostudzony. Skóra czadowa, nie trza balsamu bo jest naoliwiona!
Można go stosować absolutnie na całe ciało nawet na biust omijając brodawki. Tam gdzie trzeba mocniej przytrzeć jak najbardziej wskazane np. uda , pośladki i brzuch ale nie ciężarny. Ten nasz brzuch tak delikatnie.
Omijamy jedynie twarz , jest zdecydowanie na gruby może wystapić podrażnienie.
W takim razie zabieram ze sobą do łazienki kawowy napar, oliwkę i idę się pucować Jak nie zasnę całą noc to już wiem kogo nawiedzę
A jak mam robić raz w tygodniu czy dwa to nie szkoda mi będzie takiej lepszej kawki.

A na twarz ponoć można ale jak ktoś ma pory takie jak wulkany to te ziarenka ponoć zostają w środku i wyglądają jak wągry, których mi nie brakuje xD Twarz sobie daruję :P
Ale poszoruję nogi i pupala
Dziękczynę Wam

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 22:03   #951
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie zabieram ze sobą do łazienki kawowy napar, oliwkę i idę się pucować Jak nie zasnę całą noc to już wiem kogo nawiedzę
A jak mam robić raz w tygodniu czy dwa to nie szkoda mi będzie takiej lepszej kawki.

A na twarz ponoć można ale jak ktoś ma pory takie jak wulkany to te ziarenka ponoć zostają w środku i wyglądają jak wągry, których mi nie brakuje xD Twarz sobie daruję :P
Dziękczynę Wam
No jeżeli masz ewidentnie wysokie ciśnienie to nie rób tego na noc.
Nie można stosować na wulkany bo one są najczęściej zakażone , mają bakterie. Robiąc silnie peelingi ziarniste roznosimy po całej buzi zakażenie , dodatkową rysując ją i podrażniając gruboziarnistym scrubem i wtedy infekcja na całej twarzy gotowa!

Acha a propos sytuacji z dziećmi to w służbie zdrowia nikt nigdy się sam nie przyzna że coś się stało. Będą zwalać wine na Tornado w Japonii ale nigdy na to, że upuścili lub uszkodzili dziecko!
Stary 2010-04-09, 22:08   #952
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
dziękuję
Rzeczywiście sesja poszła gładko biorąc pod uwagę co się wydarzyło...

W wielkim skrócie:
zapalił się samochód, którym jechaliśmy do ślubu. Przypalona suknia, na szczęście tylko tren... Nie odwiązałam go i nigdy nie ujrzał światła dziennego. Kilkanaście sekund po tym jak wyskoczyliśmy samochód stanął w płomieniach... Szybka akcja przełożenia dekoracji na samochód stojący za nami i do kościoła pojechaliśmy kombi Dobrze, że tylko tak się to skończyło...

Sam ślub, po takim przeżyciu był bezstresowy

Ślub i wesele były super chyba dlatego, że zupełnie ię wyluzowaliśmy i była to przede wszystkim dobra zabawa.

Po ślubie zepsuł nam się samochód i ledwie zdążyliśmy na samolot.
Ostatniej nocy naszej podróży poślubnej włamano sie do domu, który wynajmowaliśmy (Hiszpania, dobra dzielnica, sami angole). Przez klimatyzator na tarasie puszczono gaz usypiający, spaliśmy a oni przewertowali cały dom. Najgorsze, że chodzili koło nas... Ach, nawet nie wiecie jakie to uczucie obudzić się rano i zobaczyć to wszystko. Maksymalna bezsilność....
Zostaliśmy z paszportami, biletami i obrączkami...

Nie mamy nawet jednego zdjęcia z podróży a zwiedziliśmy samochodem pół Hiszpanii. Została nam jedna karta pamięci z kamery więc przynajmniej częśc filmu mamy

Po powrocie okazało się, że mamy rachunki za tel. na 14 tys. złotych... Tak sobie dzwonili

Potem problemy zdrowotne i kilka innych mniej przyjemnych historii o których nie chcę pisać...

To trwało dwa lata ...Masakra. Znajomi i rodzina nie mogli uwierzyć

To, że nie mogłam zajść w ciążę było kolejnym kopniakiem od życia...
szczena opada! jakby rodem z dobrego filmu
Stary 2010-04-09, 22:12   #953
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
No i tu się pojawia problem niby nie chodzi o smak ale... jeżeli chodzi o zwykłe ścieranie naskórka to może być jakaś najtańsza. Natomiast jeżeli chodzi o dostarczenie skórze substancji aktywnych czyli tych dzięki którym skóra jest oczyszczona nie tylko mechanicznie, nawilżona i natłuszczona polecam coś odrobinkę droższego. Nie zrozummy się źle nie kupujcie Davidoffa czy La Vazze
Po prostu te odrobinkę droższe kawy dlatego są lepsze w smaku bo ich ziarno jest lepszej jakości. Aromat jaki się wydobywa z kawy pochodzi właściwe z olejów eterycznych czyli z tego co nam podczas tego peelingu natłuszcza i odżywia skórę
Ja używam kawy tylko jako peelingu. Powiem Ci szczerze, że nawet nie wiedziałam o jej właściwościach w walce z rozstępami czy cellulitem. Ale zawsze dolewałam oliwki wiec nawilżenie było.

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Mojej tesciowej (siostre meza, rok starszą) umarla corcia po 13 dniach. Siniala a w szpitaly nie chcieli jej przyjac, jak jechali kolejny raz juz z lekarką, to w aucie cala zsiniala, z drog rodnych krew jej leciala.. . A napisali ze to byla posocznica (czytalam ze to chyba sepsa). Ale dupa. I tak wszyscy sadza ze przy kapieli w szpitalu ja upuscili.. A jeszcze zarazy nie chcieli przyjac, powiedzieli ze ma jej dac cycka bo jest glodna :/
miało nie byc takich opowieści!

Cytat:

Dziękczynę Wam
Ja na buzie nie stosowałam bo mam cerę naczynkowa. Tylko używałam go na nogi i leciutko na dekolt. Na ręce też nie ze względu na liczne pieprzyki.
Jak sie pobudzisz to TŻ sie ucieszy
Stary 2010-04-09, 22:18   #954
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
to nie ja to nie ja

xawameli najpiękniejszego!
Stary 2010-04-09, 22:20   #955
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używam kawy tylko jako peelingu. Powiem Ci szczerze, że nawet nie wiedziałam o jej właściwościach w walce z rozstępami czy cellulitem. Ale zawsze dolewałam oliwki wiec nawilżenie było.

Ja na buzie nie stosowałam bo mam cerę naczynkowa. Tylko używałam go na nogi i leciutko na dekolt. Na ręce też nie ze względu na liczne pieprzyki.
Jak sie pobudzisz to TŻ sie ucieszy
Zboczuchy !!!
Stary 2010-04-09, 22:22   #956
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Zboczuchy !!!
E tam
Stary 2010-04-09, 22:26   #957
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
E tam
Ja tam się znam na ludziach jak mówię zboczuchy to zboczuchy !

Jejku a tak teraz serio to ja Wam zazdraszczam bo Tż dopiero za pół godziny przyjdzie z pracy i pewnie nie będzie miał siły się nawet przytulić/ nie mówiąc o czymś więcej.

W ogóle ta ja jestem dziś tak padnięta że masakra
Stary 2010-04-09, 22:29   #958
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Ja tam się znam na ludziach jak mówię zboczuchy to zboczuchy !

Jejku a tak teraz serio to ja Wam zazdraszczam bo Tż dopiero za pół godziny przyjdzie z pracy i pewnie nie będzie miał siły się nawet przytulić/ nie mówiąc o czymś więcej.

W ogóle ta ja jestem dziś tak padnięta że masakra
To teraz ja Cie pociesze. Mój wróci o 2.30 w nocy Przytuli sie i zaśnie. Ale nie powiem ja mam bardzo małą ochotę na sex, więc nie narzekam. Brakuje mi tylko samej jego obecności. Nie znoszę być sama w nocy.
Stary 2010-04-09, 22:33   #959
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz ja Cie pociesze. Mój wróci o 2.30 w nocy Przytuli sie i zaśnie. Ale nie powiem ja mam bardzo małą ochotę na sex, więc nie narzekam. Brakuje mi tylko samej jego obecności. Nie znoszę być sama w nocy.
Tak szczerze to sobie troche zażartowałam ale fakt , faktem czasem mnie najdzie tak bardzooooo... teraz to jestem tak zmęczona i czekam tylko na niego bo nie usnę dotąd dopóki nie przyjdzie.
poza tym mój chodzi też na nocki... także kaszanka kompletna bo wtedy się w ogóle nie widujemy ja do pracy a on z pracy ... i tak jest np. przez cały tydzień.
Stary 2010-04-09, 22:41   #960
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Tak szczerze to sobie troche zażartowałam ale fakt , faktem czasem mnie najdzie tak bardzooooo... teraz to jestem tak zmęczona i czekam tylko na niego bo nie usnę dotąd dopóki nie przyjdzie.
poza tym mój chodzi też na nocki... także kaszanka kompletna bo wtedy się w ogóle nie widujemy ja do pracy a on z pracy ... i tak jest np. przez cały tydzień.
Ja zasnę, ale przy zapalonych światłach i ciągle sie budzę, patrząc na zegarek. Porażka. Taki przerywany sen. Mnie też czasem nachodzi, ale jakos szybko mija

Nie wiecie co sie dzieje z vette? Bo bardzo dawno jej nie było.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-04-09 o 22:43
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości