Zaręczyny w "starym" stylu. Kto chciałby takich? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 20:26   #31
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Zaręczyny w "starym" stylu. Kto chciałby takich?

Beatrishka ale jednak skoro masz pokazać mu pierścionki,to jednak już będziesz wiedzieć na pewno,że to juz niedługo. Więc nie będzie to tak do końca niespodzianka.
Co innego kiedy ludzie wiedzą,że chcą być razem i kobieta w podświadomości czuje,że to nastąpi,ale nie ma pojęcia kiedy. I nie ma pojęcia jaki dostanie pierścionek. I w ogóle o niczym nie ma pojęcia I w ogóle to jest szok

I w ogóle to nie wiem...

Madzius nie wiem

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 23:09   #32
elena_100
Wtajemniczenie

W starym czy nowym byle nie w prima aprilis

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 05:39   #33
beatrishka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Beatrishka ale jednak skoro masz pokazać mu pierścionki,to jednak już będziesz wiedzieć na pewno,że to juz niedługo. Więc nie będzie to tak do końca niespodzianka.
Co innego kiedy ludzie wiedzą,że chcą być razem i kobieta w podświadomości czuje,że to nastąpi,ale nie ma pojęcia kiedy. I nie ma pojęcia jaki dostanie pierścionek. I w ogóle o niczym nie ma pojęcia I w ogóle to jest szok

I w ogóle to nie wiem...

Madzius nie wiem

No tak tak! zgadzam się dlatego napisałam w poście:
"W sumie jak by się nad tym zastanowić to w pewnym sensie niby jestem pozbawiona pewnej dozy zaskoczenia. bo przecież wiem że on chce i że to pewnie już niedługo.."

No cóż to zaskoczenie, ten totalny szok że nie wiadomo skąd nagle siup pierścionek zza pazuchy - to już nie będę czuć tego zaskoczenia. Takiego już mam TŻ że sobie grunt wybadał... w raczej mało subtelny sposób
Jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma
A serio to postanowił że reszta będzie tajemnicą. Nie znam dnia ani godziny.. chociaż ciągle łażę i myśle kiedy, kiedy, kiedy
A tak zupełnie pomijając moją sytuację to kiedys sobie marzyłam o takich zaręczynach jak z pierwszego postu. Nic się nie spodziewam a nagle mój TŻ wali na kolana i pierscionek i to pytanie Ah nie było mi dane Ale też nie jest źle

Jest 72

Będzie 60

moje
beatrishka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 08:54   #34
T'ai
Zakorzenienie

przyznaję się że kiedy spędzaliśmy rocznicę nad morzem w 2008, przemknęło mi przez myśl że może coś się zdarzy
ale nic takiego nie nastąpiło, nic nie wspomniałam o tym TŻ, wyrzuciłam te myśli z głowy, zajęłam się studiami
a w lipcu zrobił mi taką niespodziankę , niczego się nie spodziewałam, pierścionek również sam wybierał , cudne zaręczyny

Butterfly wrócisz?
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 09:25   #35
Telka10
Zakorzenienie

Takich zaręczyn w typowo starym stylu to bym nie chciała Pytać się powinno zainteresowanej a nie jej rodziców...zdecydowanie to dziewczyna o tym powinna zdecydować
U mnie było z zaskoczenia między nami (nic nie wybieram, o niczym nie wiedziałam) i nie wierciłam dziury w brzuchu a potem było spotkanie z rodzicami ale TŻ nie pytał się ich o moją rękę
Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 09:39   #36
chilanes
Zakorzenienie

hmm ja miałam zaręczyny z zaskoczenia, jak i wiele innych osób
Stary 2010-04-08, 11:51   #37
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

pierścionek noszę do DZIŚ!!

----

Miłości życzę każdej w Was
punktu widzenia w każdej chwili.

Edytowane przez Kasiulenkowo
Czas edycji: 2010-04-09 o 09:03
Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 12:48   #38
~Veronique
Zakorzenienie

jeżeli w "starym stylu" oznacza takie z zaskoczenia to właśnie takie chciałabym

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 12:54   #39
peach_passion
Zakorzenienie

hm.. z jednej strony nie powiem mu "masz się oświadczyć 25 lipca o godzinie 14 w kawiarni teresa" ale z drugiej wolę napomknąć że nie chcę żeby to się stało przy wielu osobach i pierścionki lubię skromne. jakby dał wielki pierścień i zrobił to przy innych też byłabym przeszczęsliwa ale myślę że takie rzeczy są cenną wskazówką dla faceta, który jakby nie patrzeć też nie zawsze wie jak się za to zabrać
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 12:58   #40
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
hm.. z jednej strony nie powiem mu "masz się oświadczyć 25 lipca o godzinie 14 w kawiarni teresa" ale z drugiej wolę napomknąć że nie chcę żeby to się stało przy wielu osobach i pierścionki lubię skromne. jakby dał wielki pierścień i zrobił to przy innych też byłabym przeszczęsliwa ale myślę że takie rzeczy są cenną wskazówką dla faceta, który jakby nie patrzeć też nie zawsze wie jak się za to zabrać
ale z drugiej strony jeśli facet cię zna to wie że lubisz skromne rzeczy i wolisz bez publiczności
Stary 2010-04-08, 13:12   #41
peach_passion
Zakorzenienie

w sumie tak ale bałabym się, że będzie chciał to zrobić tak dobrze że aż przedobrzy

edit: T'ai masz ślub dzień przed moimi urodzinami i powiem Ci że w tych dniach zawsze jest ciepło i słonecznie także pogodę macie zapewnioną

Edytowane przez peach_passion
Czas edycji: 2010-04-08 o 13:14
Stary 2010-04-08, 13:15   #42
butterfly20
Zakorzenienie

Czasem facet wie co lubi jego kobieta,a czasem nie Ja np. w ogóle nie lubię biżuterii i M. wiedział,że lubię tylko srebro lub białe złoto i nie lubię totalnych klasyków. Ale pewnego dnia będąc u koleżanki w Kruku wpadł mi w oko TEN pierścionek i zasugerowałam,że takie są w moim guście. Podobno potem chodził i szukał jakiegoś innego,ale zdecydował,że tylko ten do mnie pasuje

Są też faceci,którzy totalnie nie zwracają uwagi na takie szczegóły.Wtedy dobrze jest coś podpowiedzieć. Szczęściu trzeba pomagać

PS. Ja zawsze zostawiałam mój jedyny pierścionek na komodzie i wypatrywałam,czy kiedyś zniknie. Nie znikał i wiedziałam,że nie mam się czego spodziewać.
Byłam strasznie zaskoczona,kiedy luby się oświadczył,bo przecież skąd wiedział jaki rozmiar?
A on się przyznał,że będąc u mnie po prostu założył pierścionek na swój mały palec i zaznaczył sobie dokąd mu wszedł.
Będąc u tej koleżanki w Kruku po prostu zmierzyli na jego palcu rozmiar

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

T'ai nie wiem,czy wrócę i czy będę PM 2011. Mam nadzieję,że tak.Ale ostatnio mam trochę nieciekawie

Stary 2010-04-08, 13:28   #43
peach_passion
Zakorzenienie

o proszę jak sobie wykombionował w sumie to dla faceta jest problem z tymi rozmiarami więc trzeba sobie jakoś radzić. mojemu ten problem odpada bo moja łapa ma wielkość 10 letniego dziecka także weźmie najmniejszy i będzie dobrze
Stary 2010-04-08, 13:56   #44
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
w sumie tak ale bałabym się, że będzie chciał to zrobić tak dobrze że aż przedobrzy

edit: T'ai masz ślub dzień przed moimi urodzinami i powiem Ci że w tych dniach zawsze jest ciepło i słonecznie także pogodę macie zapewnioną
różnie może być z facetami to fakt
mój spisał się na medal
dzięki to mi poprawiłaś humor ale jeszcze rok czekania

Cytat:
T'ai nie wiem,czy wrócę i czy będę PM 2011. Mam nadzieję,że tak.Ale ostatnio mam trochę nieciekawie
to w każdym bądź razie trzymam i odezwij się czasem
Stary 2010-04-08, 14:08   #45
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

u mnie też były zaręczyny niespodziewane. Byłam totalnie zaskoczona.
Pierscionek cudny i o dziwo dobry rozmiar.

Myślę,że takie niespodzianki są najlepsze,chociaż ci co planują we dwoje zaręczyny to ich sprawa

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 14:33   #46
Nina Zyzio
Zadomowienie

JA też zostałam poproszona o rekę w sposób niespodziewany i nawet się nie domyslałam, co mój TŻ kombinuje W piękne kwietniowe popłudnie po pracy zabrał mnie na spacer do cudownego miejsac, wymęczył.. i w nieoczekiwanym momencie bach..stało się Płacz.. radość i słowo-TAK!
Zabrał mnie na niespodziewany weekend i w niedziele było proszenie o rękę moich rodziców Wielkie szczęśc ie Nie wyobrażam sobie innych oświadczyn. NIe miałam pojecia jaki pierścionek dostanę- a to i tak najmniej ważne
Dużo miłości życzę
Stary 2010-04-08, 14:34   #47
Kohnelia20
Zakorzenienie

Ja mam cichą nadzieję, że stanie się to w naszą 4 roczniice
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 15:54   #48
Vilqa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Zaręczyny zupełnie z zaskoczenia. I takie moje były. Coś pięknego, niezapomnianego... na kolanach, z drżącym z emocji głosem. I wielkie, szczęśliwe TAK!

Co do dziewczyn, które wiercą chłopakowi dziurę w brzuchu o zaręczyny... czyjaś sprawa, ale dla mnie takie zachowanie to poniżanie się...

Chłopak na kolanach prosić powinien... a nie dziewczyna mu marudzić. Dla mnie kompletnie nie do zrozumienia...

Ja się słowem nie zająknęłam, nie pytała,m nie pokazywałam pierścionków. Nie spieszyło mi się, nawet o tym nie myślałam. W ogóle raczej byłam przeciwna formalizowaniu naszego związku.

Wracam pewnego wieczora po treningu do domu, zmęczona, spocona, rozczochrana, a tam mój facet na kolanach i z pudełkiem z pierścionkiem w drżących łapkach Ależ to musiał być widok
Zgodziłam się, choć w szoku ciężkim byłam (może dlatego właśnie )

Pierścionek i rozmiar wybrał sam. Trafił w 100% w mój gust i palec. Nie wiem jak (bo ma raczej do kiczu skłonności), ale precjozum dostałam subtelne, eleganckie i bardzo wdzięczne. Z tego co mówił, nikt w salonie, ani z rodziny w zakupie nie pomagał.

Moja koleżanka, której potem świadkowałam, pół roku molestowała swojego faceta, żeby się z nią WRESZCIE ożenił, potem ze 3 miesiące grzebała u jubilerów w poszukiwaniu pierścionka. Jakies to takie strasznie pragmatyczne, zero romantyzmu. No i na dobra sprawę facet się z nią ożenił z miłości, czy dlatego, ze mu głowę non stop zawracała??

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Edytowane przez Vilqa
Czas edycji: 2010-04-08 o 15:58
Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 16:09   #49
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vilqa Pokaż wiadomość
Wracam pewnego wieczora po treningu do domu, zmęczona, spocona, rozczochrana, a tam mój facet na kolanach i z pudełkiem z pierścionkiem w drżących łapkach Ależ to musiał być widok
Zgodziłam się, choć w szoku ciężkim byłam (może dlatego właśnie )

Moja koleżanka, której potem świadkowałam, pół roku molestowała swojego faceta, żeby się z nią WRESZCIE ożenił, potem ze 3 miesiące grzebała u jubilerów w poszukiwaniu pierścionka. Jakies to takie strasznie pragmatyczne, zero romantyzmu. No i na dobra sprawę facet się z nią ożenił z miłości, czy dlatego, ze mu głowę non stop zawracała??
witam w klubie "pięknie" ubranych w ten dzień , ja miałam dres, kurtkę do kolan za dużą i kapelusz biały plażowy oraz chustę

zgadzam się, ostatnio kolega TŻ z dziewczyną jeździł i szukali pierścionka, gdzie tu romantyzm
zaręczyny też ustalą i to z rodzicami
Stary 2010-04-08, 16:25   #50
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
witam w klubie "pięknie" ubranych w ten dzień , ja miałam dres, kurtkę do kolan za dużą i kapelusz biały plażowy oraz chustę

zgadzam się, ostatnio kolega TŻ z dziewczyną jeździł i szukali pierścionka, gdzie tu romantyzm
zaręczyny też ustalą i to z rodzicami
Ja miałam dżinsy oraz golf i byłam cała wymemłana,bo głowa bolała mnie cały dzień.Nawet zastanawiałam się wtedy czy odwołać spotkanie

Stary 2010-04-08, 17:06   #51
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam dżinsy oraz golf i byłam cała wymemłana,bo głowa bolała mnie cały dzień.Nawet zastanawiałam się wtedy czy odwołać spotkanie
to by TŻ był niepocieszony zapewne
Stary 2010-04-09, 12:24   #52
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ja bym nie chciała wybierać pierścionka choćby z tej prostej przyczyny, że nie chciałabym narzucać ile facet ma wydać. Poza tym pierścionek nigdy nie miał dla mie znaczenia jako przedmiot. Konkretnej daty znać też bym nie chciała. Jednak nie wyobrażam sobie, żeby wcześniej nie rozmawiać na ten temat z parterem. Skoro jesteśmy dorośli, mieszkamy razem to chyba normalne że decyzje o braniu ślubu bądź nie musimy podejmować razem. I nie uważam, żeby rozmowa na temat planów na przyszłość i pytanie faceta czy chce ślubu było wymuszaniem. Każdy ma swoje podejście do tematu. I dobrze. Ważne tylko, żeby partnerzy mieli takie samo podejście do tematu.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 22:55   #53
MariuszOkici
Przyczajenie

szukam dziewczyny z lodzi lub okolice

Chłopak(26lat) szuka partnerki w celu zaręczyn ok 20lat do 26 łódź lub okolice,nie pisze tutaj o ideałach bo miłość to nie matematyka.
Jeśli jesteś z lodzi lub okolice dzwon lub wyślij SMS na 782-215-971
MariuszOkici jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 23:33   #54
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Dot.: szukam dziewczyny z lodzi lub okolice

Cytat:
Napisane przez MariuszOkici Pokaż wiadomość
Chłopak(26lat) szuka partnerki w celu zaręczyn ok 20lat do 26 łódź lub okolice,nie pisze tutaj o ideałach bo miłość to nie matematyka.

Sprawdzała któraś numer? Mnie nie wypada, bom już zaręczona
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 23:52   #55
zagubiona89r
Zakorzenienie

Zbieram moją szanowną szczękę dolną z podłogi....

Jako żyję, tego na wizażu jeszcze nie widziałam.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 23:59   #56
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

No moja reakcja była taka

mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 00:23   #57
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ekhm... Przyjmuję, że to "ogłoszenie" to żart
I się odniosę do tematu.

Każdy ma taki związek jak chce i każdy powinien mieć takie zaręczyny, jakie chce. Nie widzę tak naprawdę nic zdrożnego w tym, że para nie załatwia tego "romantycznie", może nie lubią, ich prawo i wybór. Uważam, że nie ma co krytykować, no chyba, że zaręczyny są faktycznie wymuszone
Osobiście takich całkiem niespodziewanych niespodzianek to chyba nie lubię, nigdy nie lubiłam być bardzo zaskakiwana... Więc moje zaręczyny całkowitą tajemnicą nie są Tzn pogadaliśmy z TŻtem na ten temat, pokazałam jakie lubię pierścionki, powiedziałam jak mniej więcej ja widzę te zaręczyny (np, że bez proszenia rodziców, że bez "publiczności"...) oraz osobiście sprawdziłam rozmiar pierścionka.

No i teraz jest cisza Poczekamy parę miesięcy jeszcze co najmniej. Czyli wiem, że się coś szykuje, ale szczegółów nie znam I jakoś nie odczuwam, żeby to było jakieś gorsze. Jak ktoś woli niespodziankę totalną - ależ proszę bardzo. Co kto lubi. Trochę mi się nie podoba stawianie w jednym rzędzie niemal zaręczyny "wygadane" przez kobietę i zaręczyny obgadane między partnerami.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 00:23   #58
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Radzę wkleić zdjęcie proponowanego pierścionka, może któraś się skusi

leżeeeee....:haha ha:

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 10:08   #59
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
he?

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 14:02   #60
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości