Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-09, 22:01   #571
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez misiunia1986 Pokaż wiadomość
witam. jestem świeża na forum.

coś o sobie : mam 23 lata, wada dosyć poważna (tak myślę), 8 zębów do usunięcia,(4 już ma z głowy) za tydzień zakładają mi hyraxa na górę a potem ma sobie wybrać aparat stały na dół i tu jest problem pliss pomóżcie!!!!

Czy ma może ktoś założony aparat bezligaturowy kosmetyczny.?
Chodzi mi o komfort noszenia, czy szybko się przebarwia, i jaki jest koszt?
Hey! na stronie 7 tego wątku, wypowiedz #206- masz wzmianke o systemie samoligaturujacym + informacje jakich firm istnieja zamki

w tym roku, rowniez bede miec 23lat wiec rownolatki i posiadam wersję aparatu samoligturujacego - kosmetyczny

u mnie wersja metalowa 2500
kosmetyczny 2800
SmartClip

czy sie przebarwia? jem wszelkie od lutego i nie ma zadnych przebarwien, pyatlam sie nawet po zalozeniu czy mam czegos unikac, w obawie przed przebarwieniem, w odpowiedzi uzyskalam "absolutnie nie bac sie, nie przebarwi sie" ale dbac oczywiscie o higiene
pije czerwone wino, barszczyk, jem kolorowe rzeczy,przyprawy takie jak curry, czerwona papryka... - i naprawde wszytsko jest okay! juz sie nawet nie boje, kiedy zrobilam im mega test
komfort noszenia- wszytsko ok, wizyty masz co 3miesiace, nie zaklada sie gumek, wiadomo ze jak zabki przemieszczaja sie to boli, tego sie nie uniknie, raczej brakowaloby mi tego jak cos jem i poczuje, to tylko usmiech i "ooooo dziala"
najbardziej mialam kła wystajacego (to moj numer jeden do wyprostowania) i az jestem pelna podziwu, ze jest juz w luku

swoja dorga 8 zabkow wyrywasz? wow, ktore i co to za wada??

Edytowane przez Alice in Wonderland
Czas edycji: 2010-04-09 o 22:03
Alice in Wonderland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 22:04   #572
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

yourenglish masz juz super ząbki! i takie ladniuśkie różowe gumeczki
ogolnie to masz full wypas teraz w buzi
ej,czemu ja zawsze(w sensie juz 3 opakowanie) dostaje od orto obleśne, żóltawe wyciągi? a wWy macie takie ladne i estetyczne przezroczyste, jestem zazdrosna
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 22:05   #573
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość
ej,czemu ja zawsze(w sensie juz 3 opakowanie) dostaje od orto obleśne, żóltawe wyciągi? a wWy macie takie ladne i estetyczne przezroczyste, jestem zazdrosna
Nie wiem jak to jest, ale hmmm nie mozesz poprosic o inne?
Stary 2010-04-09, 22:08   #574
Mala_go
Przyczajenie

Cytat:
btw, do oglądaczek (i oglądaczy ) YCD, czemu Paulina ma taki ciemny aparat? jakby czarny... może ma czarne ligatury? mam mały telewizorek i sie wpatruje i wpatruje i nie wiem co tam ma... ogląda ktoś na 42calowym?
Też się nad tym zastanawiałam! ;P Na kastingach miała zielone. A teraz ma ,albo brązowe ,albo cieeekmno granatowe ,albo czarne właśnie.

Ja za osiem dni zakładam aparat i jestem cała w stresie!
Mala_go jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 22:12   #575
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

pytalam ostatnio czy moge dostac przezroczyste to orto i jej asysta mnie zignorowaly mam podejrzenie ze przezroczyste sa drozsze i ona ich nie uzywa, bo z rozmow wnioskuje ze nie jest rozrzutna jesli chodzi o uzywane materialy
Stary 2010-04-09, 22:16   #576
Madzia14102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mala_go Pokaż wiadomość
Też się nad tym zastanawiałam! ;P Na kastingach miała zielone. A teraz ma ,albo brązowe ,albo cieeekmno granatowe ,albo czarne właśnie.

Ja za osiem dni zakładam aparat i jestem cała w stresie!
witam koleżankę bardzo serdecznie!

Madzia14102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 22:16   #577
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Popieram wypowiedz kolezanki. Zapytac sie zawsze mozna. A ze nie zawsze sie dostaje to, co sie prosi to to juz inna sprawa.

Kocham swe wyciagi coraz bardziej! Za pomoca magicznego szydelka zakladam wyciagu w mgnieniu oka - cudo! A ze sa tak ukryte to mi tylko na reke.
Swoja droga, Alicjo W Krainie Czarow, pare stron wczesniej pytalas sie, czy nikt nie chcialby cos dodac do FAQ. A mysmy jakis czas temu stwierdzili, ze warto byloby dodac info o tym, jak samemu zalozyc gumki separacyjne w razie naglej awarii. Mam Ci to wyslac na priv czy znalezc post i podac do niego link tu?

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 22:20   #578
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
również pozdrawiam wszystkie aparatki z martwymi ząbkami jako, że i ja się zaliczam do nich, mam dwa zęby martwe, co więcej, jedynki, co gorsza- górne ja się zderzyłam z ... podłogą wyłożoną płytkami...
która mnie przebije?
za 10 dni wizyta, mam nadzieje ze nie bede miala znowu metalowych ligatur, tak nieladnie to wyglada u mnie, zadnych kolorków, poza tym asystentka orto zakladala mi je pol godziny bo jej nie wychodzilo wolę gumowe

btw, do oglądaczek (i oglądaczy ) YCD, czemu Paulina ma taki ciemny aparat? jakby czarny... może ma czarne ligatury? mam mały telewizorek i sie wpatruje i wpatruje i nie wiem co tam ma... ogląda ktoś na 42calowym?

chyba nosi czarne... pewnie żeby się nie rzucały w oczy...
a ja i tak bym brała kolorowe

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 22:31   #579
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

ja bardzo lubie kolorowe gumki, jak mialam rózowe jaskrawe to ciagle do lustra chodzilam i sie usmiechalam bo tak optymistycznie wygladaly, a teraz sam metal i tak smutno sie zrobilo i wcale nie zagladam, nawet nie zrobilam zdjecia do mojej dokumentacji
Stary 2010-04-09, 22:34   #580
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Popieram wypowiedz kolezanki. Zapytac sie zawsze mozna. A ze nie zawsze sie dostaje to, co sie prosi to to juz inna sprawa.

Kocham swe wyciagi coraz bardziej! Za pomoca magicznego szydelka zakladam wyciagu w mgnieniu oka - cudo! A ze sa tak ukryte to mi tylko na reke.
Swoja droga, Alicjo W Krainie Czarow, pare stron wczesniej pytalas sie, czy nikt nie chcialby cos dodac do FAQ. A mysmy jakis czas temu stwierdzili, ze warto byloby dodac info o tym, jak samemu zalozyc gumki separacyjne w razie naglej awarii. Mam Ci to wyslac na priv czy znalezc post i podac do niego link tu?
Ooo super, ze jest odezw, bo tak czekam i czekam

emmmm mozesz wrzucic tu (dla aktualnych bywalców) i na priv (abym szukac nie musiala) bede wdzieczna

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
pytalam ostatnio czy moge dostac przezroczyste to orto i jej asysta mnie zignorowaly mam podejrzenie ze przezroczyste sa drozsze i ona ich nie uzywa, bo z rozmow wnioskuje ze nie jest rozrzutna jesli chodzi o uzywane materialy
Ja bym powiedziala bezposrednio, nienatarczywie, ale twardo- czy moge prosic o bezbarwne? i zobzczysz co wtedy odp
Stary 2010-04-09, 23:17   #581
Mala_go
Przyczajenie

Surykatka- Ci powiem ,że chamstwo z tą Twoją orto. Płacisz to wymagasz! Jak gumasy inne to powinnaś je dostać.

Madzia14102- Jakiż ten świat mały!

Edytowane przez Mala_go
Czas edycji: 2010-04-09 o 23:18 Powód: Zjadłam literkę. ;D
Mala_go jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 10:14   #582
Madzia14102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mala_go Pokaż wiadomość
Surykatka- Ci powiem ,że chamstwo z tą Twoją orto. Płacisz to wymagasz! Jak gumasy inne to powinnaś je dostać.

Madzia14102- Jakiż ten świat mały!
Ano mały Śniło mi się, że była sobota i dzwonię do mojej orto zapytać się ile wziąć kasy na następną wizytę (co uczynie w poniedzialek lub wtorek, gdyz wizyte mam w srode). I orto mi mówi, że właśnie w tą sobotę mam mieć zakładany apart, pomimo, że w rzeczywistosci mam miec zakladany w srode. Ja taka spanikowana, ze nie zdarze do niej dotrzec na czas, a byla 18:49, a na 19 mowila, bo wlasnie w rzeczywistosci bede miec o tej godzinie zakladany Potem panika, ale juz sie obudzilam, hahahahah

Stary 2010-04-10, 10:22   #583
misiunia1986
Przyczajenie

Smile Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
Hey! na stronie 7 tego wątku, wypowiedz #206- masz wzmianke o systemie samoligaturujacym + informacje jakich firm istnieja zamki

w tym roku, rowniez bede miec 23lat wiec rownolatki i posiadam wersję aparatu samoligturujacego - kosmetyczny

u mnie wersja metalowa 2500
kosmetyczny 2800
SmartClip

czy sie przebarwia? jem wszelkie od lutego i nie ma zadnych przebarwien, pyatlam sie nawet po zalozeniu czy mam czegos unikac, w obawie przed przebarwieniem, w odpowiedzi uzyskalam "absolutnie nie bac sie, nie przebarwi sie" ale dbac oczywiscie o higiene
pije czerwone wino, barszczyk, jem kolorowe rzeczy,przyprawy takie jak curry, czerwona papryka... - i naprawde wszytsko jest okay! juz sie nawet nie boje, kiedy zrobilam im mega test
komfort noszenia- wszytsko ok, wizyty masz co 3miesiace, nie zaklada sie gumek, wiadomo ze jak zabki przemieszczaja sie to boli, tego sie nie uniknie, raczej brakowaloby mi tego jak cos jem i poczuje, to tylko usmiech i "ooooo dziala"
najbardziej mialam kła wystajacego (to moj numer jeden do wyprostowania) i az jestem pelna podziwu, ze jest juz w luku

swoja dorga 8 zabkow wyrywasz? wow, ktore i co to za wada??

Dzięki bardzo!!! jestem już zdecydowana na zamki bezligaturowe kosmetyczne!!
Wyrwane mam już dwie 5 dolne i dwie 8 dolne/ zostały do usunięcia górne dwie 5 i 8 które jeszcze nie wyszły.
Moja wada- mam za małą szczękę , dwie górne 2 cofnięte, na dole 5 były cofnięte, dolne zęby nachodzą na siebie.
pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje
misiunia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 12:08   #584
yourenglish
Raczkowanie

Fur Alice
Podaje link do mego postu o zakladaniu gumek i prosze o dolaczenie go do FAQ
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1855

DO NOSZACYCH WYCIAGI:
Blagam, niech mi ktos powie ze ten bol ustepuje po 2-3 dniach! Cwaniakowalam, ze mnie zeby po wizytach nie bola no i sie doigralam. Jak siedze tak sobie z buzia w bezruchu jest jeszcze OK. Gorzej jak zaczynam nia wykonywac jakies czynnosci. Ciagnie tak, jakby te zeby mi ktos ciagnal szczypcami. AAA, help!

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2010-04-10, 12:35   #585
eukaliptus39
Raczkowanie

może nie po 2-3 dniach ale mi stopniowo zmniejszał sie po tyg.
teraz juz w ogóle nie czuje ze je mam, właściwie zapominam o nich, jem w nich, tylko zębów nie potrafie myć razem z nimi

zęby sie muszą przyzwyczaić do nich.

znów nie lubie swoich zębów
eukaliptus39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:00   #586
dwi071
Doncia

DO WSZYSTKICH DBAJĄCYCH O ZĘBY

Za namową lekarza ortodonty i chirurga zakupiłam irygator Oral-B. Polecam wszystkim, nie zdawałam sobie sprawy ile różności pozostaje w szczelinach i w kraterze po usuniętej 8, dopóki nie użyłam irygatora. Działa świetnie, stan zapalny kieszeni zębowej po 8 zaczyna znikać, dziąsło już nie boli, nie chomikuję resztek pokarmu.

Jak dla mnie to były bardzo dobrze zainwestowane pieniądze.
Nawet mój MDH który na ogół mówi "jak potrzebujesz to kup " sam go używa i jest również zauroczony nowym nabytkiem (MDH nie jest zadrutowany i nie usuwał zębów)
Stary 2010-04-10, 15:10   #587
milutek
Wtajemniczenie

A czy możesz napisać jaka nazwa tego irygatora i w jakiej cenie?
Stary 2010-04-10, 15:20   #588
natewa
Rozeznanie

Przychodzę się pożalić, i zapytać co sądzicie o przebiegu mojego leczenia. Już kiedyś się skarżyłam, że po pół roku leczenia moja asymetria ani drgnęła, ale teraz martwi mnie jeszcze coś innego
Otóż aby pozbyć się asymetrii miałam wyrwanego jednego zęba - po to, aby zęby przesunąć na to miejsce i tym samym wyrównać linię pośrodkową. Do tego momentu wszystko jest dla mnie logiczne. Jednak po ponad pół roku noszenia aparatu po wyrwanym zębie nie ma śladu, ale w to miejsce nie przesunęły się przednie siekacze, tylko tylne trzonowce Moja orto na ostatniej wizycie powiedziała, że mam się tym nie przejmować i o nic nie martwić, ale ja się martwię i to coraz bardziej Orto założyła mi dodatkowy pierścień na siódemkę i chyba chce odciągać po kolei te zęby z powrotem do tyłu, ale efekt jest taki, że to one przciągają do siebie siódemkę, a nie odwrotnie
Wpadłam już w panikę, że tej mojej asymetrii nie uda się wyleczyć, albo, że okaże się, że będę musiała wyrwać jeszcze jednego zęba po tej samej stronie...
Dziewczyny, załączam zdjęcia, proszę powiedzcie obiektywnie co o tym sądzicie, czy moje leczenie przebiga tak, jak powinno i ja tylko zdziwiam, czy Waszym zdaniem też coś jest nie tak?

Zdjęcia u góry zaraz po założeniu aparatu, zdjęcia na dole po ostatniej wizycie, czyli ponad 6 miesiącach.

edit: jestem chyba jedyną znaną mi osobą, która zaczyna żałować, że założyła aparat...

Edytowane przez natewa
Czas edycji: 2010-04-10 o 15:22
natewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:26   #589
dzolerinka19872
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Przychodzę się pożalić, i zapytać co sądzicie o przebiegu mojego leczenia. Już kiedyś się skarżyłam, że po pół roku leczenia moja asymetria ani drgnęła, ale teraz martwi mnie jeszcze coś innego
Otóż aby pozbyć się asymetrii miałam wyrwanego jednego zęba - po to, aby zęby przesunąć na to miejsce i tym samym wyrównać linię pośrodkową. Do tego momentu wszystko jest dla mnie logiczne. Jednak po ponad pół roku noszenia aparatu po wyrwanym zębie nie ma śladu, ale w to miejsce nie przesunęły się przednie siekacze, tylko tylne trzonowce Moja orto na ostatniej wizycie powiedziała, że mam się tym nie przejmować i o nic nie martwić, ale ja się martwię i to coraz bardziej Orto założyła mi dodatkowy pierścień na siódemkę i chyba chce odciągać po kolei te zęby z powrotem do tyłu, ale efekt jest taki, że to one przciągają do siebie siódemkę, a nie odwrotnie
Wpadłam już w panikę, że tej mojej asymetrii nie uda się wyleczyć, albo, że okaże się, że będę musiała wyrwać jeszcze jednego zęba po tej samej stronie...
Dziewczyny, załączam zdjęcia, proszę powiedzcie obiektywnie co o tym sądzicie, czy moje leczenie przebiga tak, jak powinno i ja tylko zdziwiam, czy Waszym zdaniem też coś jest nie tak?

Zdjęcia u góry zaraz po założeniu aparatu, zdjęcia na dole po ostatniej wizycie, czyli ponad 6 miesiącach.

edit: jestem chyba jedyną znaną mi osobą, która zaczyna żałować, że założyła aparat...
mogę zapytać gdzie się leczysz?
Stary 2010-04-10, 15:29   #590
natewa
Rozeznanie

W Ortovenie, u ortodontki, która zrobiła cudowny uśmiech u znanej tu cotki Papryki.
Stary 2010-04-10, 15:35   #591
dzolerinka19872
Raczkowanie

Cytat:
W Ortovenie, u ortodontki, która zrobiła cudowny uśmiech u znanej tu cotki Papryki.
pytam bo ja też mam wątpliwości co do mojej orto, ale stwierdziłam że musze jej ufać, że gdyby nie była dobra to nie było by do niej takich kolejek.

każdy ma inne ząbki, inną wadę, ale ja wierzę że twoja orto sobie z tym poradzi nie łam się i odejdź od lusterka (to moja zmora )
Stary 2010-04-10, 15:41   #592
natewa
Rozeznanie

Ja też chce ufać swojej orto, ale czułabym się lepiej, gdyby mówiła mi co i dlaczego się dzieje, nawet, jeśli nie wszystko idzie z planem. Niestety ostatnio nerwowo reaguje ona na moje pytania, a ja pozostawiona bez odpowiedzi wyobrażam sobie najgorsze. Słabo mi się robi, jak pomyślę, że wydałam tyle kasy na darmo. A długo na to leczenie musiałam zbierać...

Dzolerinka, a Ty jestes z Krakowa? Jesli tak, to u kogo się prostujesz?

Edytowane przez natewa
Czas edycji: 2010-04-10 o 15:42
Stary 2010-04-10, 15:42   #593
Madzia14102
Raczkowanie

Trzymam kciuki za Twoje leczenie, musi się wreszcie wyprostować, nie ma bata! Może Twoje ząbki potrzebują więcej czasu.

Stary 2010-04-10, 15:55   #594
dzolerinka19872
Raczkowanie

Cytat:
Ja też chce ufać swojej orto, ale czułabym się lepiej, gdyby mówiła mi co i dlaczego się dzieje, nawet, jeśli nie wszystko idzie z planem. Niestety ostatnio nerwowo reaguje ona na moje pytania, a ja pozostawiona bez odpowiedzi wyobrażam sobie najgorsze. Słabo mi się robi, jak pomyślę, że wydałam tyle kasy na darmo. A długo na to leczenie musiałam zbierać...

Dzolerinka, a Ty jestes z Krakowa? Jesli tak, to u kogo się prostujesz?
nie ja okolice wadowic ;* ale jak piszesz o swojej orto że nic nie mówi itp to jakbym słyszała o swojej <mur> ja nie zadawałam pytań po prostu ufałam ale za 10 dni idę na wizytę z wydrukowanym zdj na którym widać że po załozeniu aparatu cała lewa str buzi mi się cofnęła i zapytam ładnie i grzecznie czy powinnam się martwić, czy to się skoryguje..

może kobita naprawdę się denerwuje bo jej nie wychodzi może idź na konsultacje do kogoś innego jeśli ta sprawa cie tak męczy.. ale ja dała bym jej szansę, może sama to wyprowadzi? ja mojej też daję szansę, na razie dont panik

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

aaa i przede wszystkim nie daj sobie już usunąć żadnego zęba po tej stronie.. jeśli orto wyjdzie z taką propozycją to wtedy na pewno skonsultuj to z innym orto... ktoś tu chwalił jakąś orto z krk ale nie pamiętam nazwiska
Stary 2010-04-10, 15:56   #595
Wenja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiunia1986 Pokaż wiadomość
witam. jestem świeża na forum.

coś o sobie : mam 23 lata, wada dosyć poważna (tak myślę), 8 zębów do usunięcia,(4 już ma z głowy) za tydzień zakładają mi hyraxa na górę a potem ma sobie wybrać aparat stały na dół i tu jest problem pliss pomóżcie!!!!

Czy ma może ktoś założony aparat bezligaturowy kosmetyczny.?
Chodzi mi o komfort noszenia, czy szybko się przebarwia, i jaki jest koszt?

zdjecie pokaz :P
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:56   #596
justyna10495
Przyczajenie

Witam Was Wizażanki
Jestem tu nowa i już od dawna czytam dużo o aparatach (m.in. to forum i Aparatowe FAQ)
Niedługo będę mieć wizytę u ortodontki i zastanawiam się nad aparatem bezligaturowym bo podobno nie trzeba wyrywać zębów (a ja mam wąską szczękę) i szybciej działa.

Jak myślicie ile czasu będę nosić aparat przy mojej wadzie??
To zdjęcia:
justyna10495 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 16:02   #597
dzolerinka19872
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna10495 Pokaż wiadomość
Witam Was Wizażanki
Jestem tu nowa i już od dawna czytam dużo o aparatach (m.in. to forum i Aparatowe FAQ)
Niedługo będę mieć wizytę u ortodontki i zastanawiam się nad aparatem bezligaturowym bo podobno nie trzeba wyrywać zębów (a ja mam wąską szczękę) i szybciej działa.

To zdjęcia:
aparat bezligaturowy nie poszerza szczęki.. od tego jest hyrax jedni orto zakładają hyrax by poszerzyć szczękę, inni robią miejsce na ząbki przez usuwanie zdrowych zębów (ja tak miałam).
Stary 2010-04-10, 16:13   #598
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

Cytat:
Napisane przez justyna10495 Pokaż wiadomość
Witam Was Wizażanki

To zdjęcia:
witamy witamy czas noszenia zalezy od wielu czynnikow,ale najczesciej jest to 1,5 -2 lata

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Fur Alice
Podaje link do mego postu o zakladaniu gumek i prosze o dolaczenie go do FAQ
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1855

DO NOSZACYCH WYCIAGI:
Blagam, niech mi ktos powie ze ten bol ustepuje po 2-3 dniach! Cwaniakowalam, ze mnie zeby po wizytach nie bola no i sie doigralam. Jak siedze tak sobie z buzia w bezruchu jest jeszcze OK. Gorzej jak zaczynam nia wykonywac jakies czynnosci. Ciagnie tak, jakby te zeby mi ktos ciagnal szczypcami. AAA, help!
mnie zeby bolaly 3 dni, bylo ciezko, ale dalo sie wytrzymac,bolaly mnie bardziej niz po zalozeniu aparatu,glowa mnie bardzo bolala, bralam apap i pomagalo, tylko nie zdejmuj ich, mimo ze boli, bo jak ja zdjelam sobie raz na pol godziny zeby troche odpoczac od bolu to potem bolalo jeszcze bardziej
Stary 2010-04-10, 16:51   #599
yourenglish
Raczkowanie

natewa, widze, ze jestes bardzo niepocieszona z powodu swoich zabkow. Rozumiem Twoja frustracje. Takze ta zwiazana z pytaniami, pozostawionymi bez odpowiedzi...

Uwaznie przejrzalam zdjecia i nie dalo sie nie zauwazyc, ze zabki sa duzo, duzo prostsze. Widze tez, ze maja ladny, regularny ksztalt. No i ten kolor!

Papryka opisywala swoja orto jako bardzo rzeczowa i wlasnie gadatliwa. Pamietam, jak mowila ze ona ja "wyedukowala". Wiem tez, ze duzo ludzi szukalo jej po zmianie miejsca pracy w Krakowie. To dziala na jej korzysc. Ale faktem jest to, ze Ty sie czujesz zle.

Ja osobiscie udalam sie na konsultacje do innego ortodonty. Uslyszalam kilka cennych uwag, ale w sumie tez pocieszono mnie, ze leczenie przebiega prawidlowo. Ten drugi orto jest akurat z Krakowa, moge podac namiary. Leczyl sie u niej MDH, ktory za pare mies zdejmuje aparat i z wyniku jest zadowolony. My tu wszyscy mozemy Ci tylko dodac otuchy, ale pomoc powinien specjalista.

surykata, dzieki za odpowiedz. A ja sie dziwie skad ten podly humor i bol glowy dzis... Wlasnie wyslalam MDH do apteki, moze mi ulzy. Kurka, czemu takie mocne od razu? Juz drugi mi pekl...

1000days, chcialas moje wyciagi? Milosierdnie i wspanialomyslnie Ci je odstapie.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2010-04-10, 17:40   #600
eukaliptus39
Raczkowanie

własnie, zdziwił mnie fakt ze dostałaś takie malutkie na sam poczatek.
ja od 4 miesięcy jako pierwsze wyciagi noszę z oznaczeniami 1/4" oraz 6,35mm
a i tak na samym poczatku bolało.
ale życze powodzenia i że przestanie boleć
eukaliptus39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości