Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie? - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-10, 15:40   #2431
parodia
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
no, na pewno, dziwne w ogóle, że nie jest to "zakazane" tak jak podróż jednym środkiem transportu prezydenta i marszałka nie jest dozwolona.
aczkolwiek wtedy to faktycznie tamta afera musiała mieć miejsce, bo jak można powiedzieć, że się nie chce z kimś lecieć

no, ale mniejsza o to.

nie mam siły już nawet gadać o tym, bo już się nic nie zmieni.
prawda jest jedna, a to czy się jej dowiemy to drugie.
i jakakolwiek by ona nie była, ważne co będzie dalej.
Ale z tego co kojarzę, to wtedy były też kalkulacje, jakie to koszty

Jest taka ustawa, ale z tego co kojarzę, dotyczy tylko prezydenta, premiera i marszałków, ale coś mówili w RMFie, ze jest, "ale jest często łamana", więc już sama nie wiem.

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:52   #2432
blue_apple
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Ale z tego co kojarzę, to wtedy były też kalkulacje, jakie to koszty

Jest taka ustawa, ale z tego co kojarzę, dotyczy tylko prezydenta, premiera i marszałków, ale coś mówili w RMFie, ze jest, "ale jest często łamana", więc już sama nie wiem.

no ja słyszałam coś zupełnie innego, ale nie ważne. [apropo tamtej sprawy]

tzn. chodzi Ci, że jest, która zabrania lecieć na raz prezydentowi i innym ważnym osobom? (tak jak dziś lecieli)
czy prezydentowi i premierowi?

Edytowane przez blue_apple
Czas edycji: 2010-04-10 o 15:56
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:59   #2433
czijo
Zadomowienie

No cóż dziewczyny... jakie by nie było prawo, nie da się ukryć - jesteśmy ubogim państwem. Nie stać nas na osobny samolot dla każdego VIP-a.
czijo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 16:11   #2434
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość

Patrzcie na to: http://www.samosia.pl/pokaz/503487/n...olery_uwierzy/

Lol. dziewczyna pisała w styczniu, że w kwietniu będzie żałoba narodowa, potem w lipcu znowu i we wrześniu umrze ktoś znany i ceniony.
A dzisiaj, że - żebyśmy mogli zweryfikować jej zdolności prorokowania - za 2 tyg. umrze jakiś znany muzyk polskiego pochodzenia (ale nie Polak).

Sama nie wiem, czy dać temu wiarę.
cholercia.

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
W tv mówili, że to jest najbardziej prawdopodobona wersja. Samolot był sprawdzany bardzo dokładnie przed lotem, nie miał żadnej usterki (ewentualnie mógł ją nabyć w czasie lotu, ale mało prawdopodobne)
samolot był sprawny, słyszałam wypowiedź tego kolesia co go naprawiał. i mówił jeszcze, że piloci byli zadowoleni przy odbiorze.

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Yyyy, nie wiem co myśleć o tej dziewczynie, ale ja zazwyczaj wierzę w takie głupoty.
Dla mnie UFO, duchy i cała reszta istnieją
ja tez

Cytat:
Już ja tam się później wszystkiego od Ciebie dowiem

Toż to prawda
okej

Jeszcze odnośnie tej katastrofy. Też mnie wkurzają te wszystkie znaczki[*], zdjęcia na nk. Przepraszam jeśli kogoś tym uraziłam. Dla mnie wstawianie takich zdjęć jest bezsensem. Już lepiej mogliby się pomodlić za nich. Zdaję sobie sprawę jaka to duża tragedia dla polskiego narodu .

a pomyśleć że prezydent tak naprawdę początkowo nie dostał zaproszenia na uroczystości prawda? bo albo coś mi się pomyliło
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 16:17   #2435
201604200942
Konto usunięte

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18487996]

a pomyśleć że prezydent tak naprawdę początkowo nie dostał zaproszenia na uroczystości prawda? bo albo coś mi się pomyliło [/QUOTE]
Prawda jest taka, że nie dostał. Zaproszony został tylko premier.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 16:24   #2436
effciaa16
Zakorzenienie

dobra dziewczyny chyba nie będziemy rozmawiały o tym przez cały dzień, każda z nas na pewno jest bieżąco [tv]?!. Po za tym najlepiej nie spekulować, niech specjaliści się tym zajmą, zobaczymy co się stało naprawdę.

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2010-04-10 o 16:30
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 16:26   #2437
czijo
Zadomowienie

Dziewczyny...
Jak słyszę gadanie o zamachu, o planach okupacyjnych Rosji względem Polski, licytacje czy gorzej w życiu mają Polacy czy Żydzi, i jak rodzona siostra mojej babci mówi, że "teraz to Tuski się pewnie cieszą", i jak czytam jakąś pseudoironię ludzi z mojej szkoły na fejsie, albo komentarze że "dobrze tak Kaczorowi", i...
Naprawdę bardzo, bardzo, bardzo się teraz cieszę, że miałam szczęście poznać takich cudownych ludzi jak Wy, którzy mają dojrzałe podejście do tego wszystkiego
.
Stary 2010-04-10, 16:29   #2438
effciaa16
Zakorzenienie

czijo niektórzy po prostu mają próżnię zamiast mózgu. .

Stary 2010-04-10, 16:35   #2439
Riddim
Zadomowienie

@katastrofy - ktoś tam w tv powiedział, że istnieją miejsca przeklęte. 70 lat później znów giną tam Polacy.

Przepraszam,że się nie odzywałam, ale kompletnie nie mam do tego głowy, eh...

Miłego weekendu.
Stary 2010-04-10, 16:40   #2440
UnbelievableGirl
Rozeznanie

GG do UnbelievableGirl

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ehhh...

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
Dziewczyny...
Jak słyszę gadanie o zamachu, o planach okupacyjnych Rosji względem Polski, licytacje czy gorzej w życiu mają Polacy czy Żydzi, i jak rodzona siostra mojej babci mówi, że "teraz to Tuski się pewnie cieszą", i jak czytam jakąś pseudoironię ludzi z mojej szkoły na fejsie, albo komentarze że "dobrze tak Kaczorowi", i...
Naprawdę bardzo, bardzo, bardzo się teraz cieszę, że miałam szczęście poznać takich cudownych ludzi jak Wy, którzy mają dojrzałe podejście do tego wszystkiego
.
Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
dokładnie.
UnbelievableGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 16:42   #2441
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
I to mnie boli. W takie dni jak dzisiaj szczególnie.
Nie mogę sobie znaleźć miejsca. Modlę się tylko, żeby nie było żadnego skandalu, żeby nikt nie wykorzystał tej tragedii do jakichś chorych teorii czy kampanii wyborczych...

I jest mi naprawdę bardzo, bardzo, bardzo smutno z powodu pary prezydenckiej. Pani Maria Kaczyńska zawsze wydawała mi się taką dobrą, ciepłą osobą. A jej mąż... już abstrahując od moich sympatii i antypatii politycznych, bo przecież nie o to tu chodzi... ale nie potrafię sobie nawet wyobrazić, co przeżywa jego mama i brat. Brat bliźniak przecież. Nie potrafię sobie wyobrazić tej pustki.
Stary 2010-04-10, 16:47   #2442
effciaa16
Zakorzenienie

w ogóle co rodziny zmarłych teraz przeżywają... t r a g e d i a

Stary 2010-04-10, 16:48   #2443
czijo
Zadomowienie

No i sam fakt, że potomkowie oficerów zamordowanych w Katyniu giną w Katyniu... wyjątkowo okrutna ironia losu...
Stary 2010-04-10, 17:53   #2444
rehab4181
Zadomowienie

współczuję córce prezydenta i wszystkim innym rodzinom.

byłam w kościele się pomodlić, strasznie dużo ludzi tam jest.

tak sobie rozmawiałam z mamą.. możecie się ze mną nie zgadzać czy coś, rozumiem.
strona rosyjska powiadomiła media, że przyczyną wypadku była mgła i ograniczona widoczność, a w TVN'ie był wywiad ze świadkiem, który był oddalony od miejsca tragedii ok. pół lub półtora kilometra(nie pamiętam szczerze, ile powiedział) i widział samolot ścinający drzewo. moim i mamy zdaniem we mgle byłoby to niemożliwe, żeby to zobaczył. więc?..
prawdy tak naprawdę nigdy się nie dowiemy. mama wspominała mi, że całej prawdy o zbrodni Katyńskiej nie wiadomo do dzisiejszego dnia.
na uroczystości poświęconej rocznicy zbrodni Katyńskiej, premier Rosji Putin miał oficjalnie powiedzieć "przepraszamy". i co? ..
bardzo to wszystko dziwne.

to są takie moje domysły, wiem, że głupie.. ale moim zdaniem niektórzy zbyt pochopnie obarczają winą pilota.

P.S. życie ludzkie jest kruche, wszyscy kiedyś odejdą, bez względu na to czy ktoś jest VIP'em czy nie.. szkoda, że dopiero po tak wielkiej tragedii Polacy jednoczą się.
podobnie było po śmierci Jana Pawła II. czemu tak jest?

bziii ♡.

Edytowane przez rehab4181
Czas edycji: 2010-04-10 o 17:58
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 17:55   #2445
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
nie chcę już się wypowiadać na temat tej sprawy bo aż mnie nerw nosi jak widzę te nk i inne pseudo przeżywanie tej tragedii.
Mnie tak samo.
Jak ludzie chcą naprawdę pomóc to niech się pomodlą, a nie wstawiają na śledziku wpis w stylu: 'wklej to do śledzika jeśli chcesz uczcić pamięć prezydenta'.

Cytat:
A pamiętacie, jaka była afera, że prezydent i premier gdzieś tam nie lecieli razem? to teraz już na pewno nie będą latać...
Spędziłam przed tv prawie cały dzień i oglądałam na bieżąco wszystko.
Wypowiadał się prawnik i mówił o tym przepisie odnośnie 'nie latania' ważnych osobistości w jednym samolocie. Ale nie było nic wspomniane, że prezydent i premier nie mogą razem latać. Prezydent i marszałek nie mogą, jeszcze było kilka przykładów, ale nie pamiętam dokładnie. W każdym razie nic o premierze nie było mówione. Nie wiem czy przeoczenie czy takiego przepisu faktycznie nie ma.

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Poważnie?

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 18:11   #2446
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cześć ja też jestem w szoku. Dziś ogólnie późno się obudziłam i miałam od razu włączyć u siebie w pokoju tv ale poszłam do kuchni coś zjeść i poszłam do salonu włączam tv a tu jakieś wiadomości specjalne na żywo sobie pomyślałam kur.wa co się dzieje?? Aż tu nagle wielki napis Lech Kaczyński Nie Żyje. Moim zdaniem nie powinno się pakować tylu ważnych ludzi do jednego samolotu, gdzieś kiedyś czytałam Książę Karol nie lata ze swoim synem bo przecież istnieje możliwość wypadku.
plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 18:30   #2447
mtynai
Zakorzenienie

weźcie pod uwagę fakt, że na pokładzie było ponad 100osób, to jest jakieś 10 ton obciążenia.
poza tym Rosjanie dali im możliwość lądowania w Mińsku lub Kijowie. Ale przecież nie chciałoby im się 200km jechać samochodami.
jeszcze jedno, samolot rozbił się przy czwartej próbie lądowania. Być może kiedy zszedł na dół , a potem chciał jeszcze wzbić, to się nie wyrobił z powodu tego obciążenia?

wiele domysłów i teorii może być.
moim zdaniem, głupota, że tylu ważnych ludzi leciało jednym samolotem, co zresztą już zostało przez was wspomniane.

poza tym, tylko w Polsce mogło się tak stać, w żadnym innym kraju na takie wydarzenia nie lata się samolotami (jeżdżą najczęściej pociągami, albo samochodami), a już na pewno nie ładują 130 osób do jednego.
Przecież jakie to jest zagrożenie dla zamachu ! 130 osób, większość pełniąca ważną rolę w państwie.. pomyślcie same.

i któraś z was, chyba Dorota, napisała, że szkoda, że dopiero w takich chwilach Polacy się jednoczą. gie prawda. nie jednoczą się. żałoba minie i będzie jak było.

poza tym, gdzie widać to zjednoczenie? w kościele? przed pałacem prezydenckim?
ile potrwa ta cała sztuczna otoczka? szybko wszyscy zapomną.

pokolenie JPII, identycznie było, wszyscy rozpaczali, bo Papież Polak umarł.
głupie łańcuszki, sztuczne udawanie.
a ciekawe czy jedna milionowa tych ludzi miała jakiekolwiek pojęcie o Jego życiu, o tym, czego dokonał. Chyba dopiero wtedy kiedy zostali zmuszeni przez szkołę do pójścia do kina na "Karol, człowiek który..".
taka jest smutna prawda, ludzie to pozerzy.

możecie mnie zjeść

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 18:42   #2448
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
i któraś z was, chyba Dorota, napisała, że szkoda, że dopiero w takich chwilach Polacy się jednoczą. gie prawda. nie jednoczą się. żałoba minie i będzie jak było.

a ciekawe czy jedna milionowa tych ludzi miała jakiekolwiek pojęcie o Jego życiu, o tym, czego dokonał. Chyba dopiero wtedy kiedy zostali zmuszeni przez szkołę do pójścia do kina na "Karol, człowiek który..".
sądzę podobnie jak Ty, ale źle odebrałaś moją wypowiedź.
właśnie chodzi mi o to, że Polacy jednoczą się tylko po śmierci znanych i ważnych Polaków. tak to ciągle kłótnie, narzekanie jednych na drugich.. eh.. brak słów.

bziii ♡.
Stary 2010-04-10, 18:46   #2449
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
tzn. chodzi Ci, że jest, która zabrania lecieć na raz prezydentowi i innym ważnym osobom? (tak jak dziś lecieli)
czy prezydentowi i premierowi?
i innym ważnym - premierowi i marszałkom.
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18487996]samolot był sprawny, słyszałam wypowiedź tego kolesia co go naprawiał. i mówił jeszcze, że piloci byli zadowoleni przy odbiorze.[/QUOTE]
Wiesz, maluch też może być sprawny... Kolega na swojego ma normalnie przegląd, OC, jedzie nim, a ten nagle staje na środku drogi
Nie miał tych niektórych nowoczesnych urządzeń do pomiarów, do ułatwiania lądowania we mgle, to na pewno nie jest bez znaczenia.
Cytat:
Dziewczyny...
.
Wiadomo

Cytat:
I jest mi naprawdę bardzo, bardzo, bardzo smutno z powodu pary prezydenckiej. Pani Maria Kaczyńska zawsze wydawała mi się taką dobrą, ciepłą osobą. A jej mąż... już abstrahując od moich sympatii i antypatii politycznych, bo przecież nie o to tu chodzi... ale nie potrafię sobie nawet wyobrazić, co przeżywa jego mama i brat. Brat bliźniak przecież. Nie potrafię sobie wyobrazić tej pustki.
Córka, wnuczki...
Zresztą z tego co wiem, jego matka jest teraz w bardzo złym stanie, przecież ostatnio odwołał jakąś wizytę ze względu na jej stan. Na pewno to jej go nie poprawi
Ale J.Kaczyńskiego szczególnie mi szkoda, to brat bliźniak, szczególna więź
Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Spędziłam przed tv prawie cały dzień i oglądałam na bieżąco wszystko.
Wypowiadał się prawnik i mówił o tym przepisie odnośnie 'nie latania' ważnych osobistości w jednym samolocie. Ale nie było nic wspomniane, że prezydent i premier nie mogą razem latać. Prezydent i marszałek nie mogą, jeszcze było kilka przykładów, ale nie pamiętam dokładnie. W każdym razie nic o premierze nie było mówione. Nie wiem czy przeoczenie czy takiego przepisu faktycznie nie ma.
Właśnie najlepsze, że radio swoje, tvp swoje, a tvn jeszcze swoje z prezydentem i marszałkiem to logiczne, bo ten drugi pierwsze zastępuje. Ale jestem prawie pewna, że o premierze też było.
Dziewczyny, które zdają wos, kojarzycie może coś na ten temat? Bo aż jestem ciekawa.

Stary 2010-04-10, 18:46   #2450
czijo
Zadomowienie

Cytat:
weźcie pod uwagę fakt, że na pokładzie było ponad 100osób, to jest jakieś 10 ton obciążenia.
poza tym Rosjanie dali im możliwość lądowania w Mińsku lub Kijowie. Ale przecież nie chciałoby im się 200km jechać samochodami.
jeszcze jedno, samolot rozbił się przy czwartej próbie lądowania. Być może kiedy zszedł na dół , a potem chciał jeszcze wzbić, to się nie wyrobił z powodu tego obciążenia?

wiele domysłów i teorii może być.
moim zdaniem, głupota, że tylu ważnych ludzi leciało jednym samolotem, co zresztą już zostało przez was wspomniane.

poza tym, tylko w Polsce mogło się tak stać, w żadnym innym kraju na takie wydarzenia nie lata się samolotami (jeżdżą najczęściej pociągami, albo samochodami), a już na pewno nie ładują 130 osób do jednego.
Przecież jakie to jest zagrożenie dla zamachu ! 130 osób, większość pełniąca ważną rolę w państwie.. pomyślcie same.

możecie mnie zjeść
Ja Cię na pewno nie zjem. Czuję dokładnie to samo, też mi się wydaje to sztuczne.
Z drugiej strony... nie chcę być dzisiaj sama. Potrzebuję wsparcia innych ludzi.
Ale spędów nie lubię :P wolę być tu z Wami i moją przyjaciółką Jagódką.

Wiecie co, byłam na zakupach i strasznie lało, a potem wyszła taka piękna tęcza. Chciałabym, żeby to było alegoryczne, żeby z tej tragedii wykiełkowało jednak coś dobrego...

A w Rosji będzie żałoba narodowa. I niech ktoś powie, że to ich wina... naprawdę jest im przykro, to było widać. Po Putinie nie, bo on ma tę swoją twarz kgb-owca ale Miedwiediew wcale nie wyglądał bardziej stabilnie niż Tusk.
Naprawdę ładnie się zachowują.
Jeśli nie wyskoczy z oskarżeniami jakiś kretyn, może stosunki polsko-rosyjskie trochę się ocieplą?
O niczym innym teraz nie marzę...

W ogóle mam wrażenie, jakby wczorajszy dzień był tysiąc lat temu i nie należał w dodatku do mojego życia.
Stary 2010-04-10, 18:49   #2451
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
sądzę podobnie jak Ty, ale źle odebrałaś moją wypowiedź.
właśnie chodzi mi o to, że Polacy jednoczą się tylko po śmierci znanych i ważnych Polaków. tak to ciągle kłótnie, narzekanie jednych na drugich.. eh.. brak słów.
Poczekajcie dwa miesiące, jak się będą wypowiadać o Tusku i Komorowskim, ile rzeczy źle zrobili, co mogli lepiej, bla bla bla. Ale to tak jak pisałyście, po takim czasie już koniec 'zjednoczenia". Zresztą mi to akurat powiewa

A moja sąsiadka ma dzisiaj wesele

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
A w Rosji będzie żałoba narodowa. I niech ktoś powie, że to ich wina... naprawdę jest im przykro, to było widać. Po Putinie nie, bo on ma tę swoją twarz kgb-owca ale Miedwiediew wcale nie wyglądał bardziej stabilnie niż Tusk.
Naprawdę ładnie się zachowują.
Jeśli nie wyskoczy z oskarżeniami jakiś kretyn, może stosunki polsko-rosyjskie trochę się ocieplą?
O niczym innym teraz nie marzę....
to samo pomyślałam.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Martyna, ale przecież my tu wszystkie piszemy podobnie

Stary 2010-04-10, 18:50   #2452
mtynai
Zakorzenienie

nie wszystkie

Warren Buffet
Stary 2010-04-10, 18:52   #2453
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Poczekajcie dwa miesiące, jak się będą wypowiadać o Tusku i Komorowskim, ile rzeczy źle zrobili, co mogli lepiej, bla bla bla. Ale to tak jak pisałyście, po takim czasie już koniec 'zjednoczenia". Zresztą mi to akurat powiewa

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

to samo pomyślałam.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Martyna, ale przecież my tu wszystkie piszemy podobnie
Nawet nie mów... jak oglądałam dziś przemówienie Tuska, byłam taka dumna, czułam, że to mój premier. I zastanawiałam się, jak się taki wychował w tym kraju i w tym sejmie

Biedna...

Bardzo bym się cieszyła. Więcej łączy niż dzieli nasze narody. Nie można wiecznie patrzeć wstecz.

Właśnie Martyna na szczęście
Stary 2010-04-10, 18:59   #2454
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, które zdają wos, kojarzycie może coś na ten temat? Bo aż jestem ciekawa.
w Konstytucji jest zapis, że w razie śmierci prezydenta tymczasowo funkcje tą obejmuje Marszałek Sejmu a NIE premier.
w ciągu 14 dni, od daty śmierci prezydenta musi ustalić termin nowych wyborów, a w ciągu 60 dni od śmierci prezydenta takie wybory muszą się odbyć.

Cytat:
nie zazdroszczę ..

bziii ♡.

Edytowane przez rehab4181
Czas edycji: 2010-04-10 o 19:00
Stary 2010-04-10, 19:00   #2455
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość

Poważnie?
Facet od historii poruszył temat Katynia parę dni temu. No i mówił, że tylko Tusk został zaproszony przez Putina. W zaproszeniu nie było Kaczyńskiego, ale nie wiem co z resztą, reszta pewnie była zaproszona.

całą lekcję poświęcił na temat debaty o obchodach rocznicy w Katyniu pod kątem politycznym.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 19:00   #2456
parodia
Zakorzenienie

Ale o tym, kto zastępuje prezydenta w takiej sytuacji to ja naprawdę bardzo dobrze wiem
Spytałam się o ustawę odnośnie tego, że nie mogą latać ważne osoby w państwie...

Stary 2010-04-10, 19:00   #2457
mtynai
Zakorzenienie

Dorota, dziewczynom nie chodzi o przejęcie władzy w państwie, ale o podróżowanie razem.

Warren Buffet
Stary 2010-04-10, 19:11   #2458
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
@katastrofy - ktoś tam w tv powiedział, że istnieją miejsca przeklęte. 70 lat później znów giną tam Polacy.

Przepraszam,że się nie odzywałam, ale kompletnie nie mam do tego głowy, eh...

Miłego weekendu.
miłego ;* nie zniknij nam stąd

Cytat:
Nawet nie mów... jak oglądałam dziś przemówienie Tuska, byłam taka dumna, czułam, że to mój premier. I zastanawiałam się, jak się taki wychował w tym kraju i w tym sejmie
ojej. bo on jest świetnym demagogiem
gadanie też ważna sprawa, ale nie najważniejsza.

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
w Konstytucji jest zapis, że w razie śmierci prezydenta tymczasowo funkcje tą obejmuje Marszałek Sejmu a NIE premier.
w ciągu 14 dni, od daty śmierci prezydenta musi ustalić termin nowych wyborów, a w ciągu 60 dni od śmierci prezydenta takie wybory muszą się odbyć.

nie zazdroszczę ..
Justynie nie o to chyba chodziło.

tylko o to, czy oprócz zapisu, że Prezydent i Marszałek nie podróżują razem, bo ten drugi zastępuje tego pierwszego, jest jakiś zapis o podróżowaniu Prezydenta i Premiera.
moim zdaniem nie ma, na wosie nic nie mowił nam o tym
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 19:12   #2459
mtynai
Zakorzenienie

a stare polaki... to Marta wie najlepiej jak to było.

Warren Buffet
Stary 2010-04-10, 19:13   #2460
parodia
Zakorzenienie

Ale że COŚ jest, to jestem pewna
Aż w Konstytucji poszukam...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości