Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-10, 14:16   #1021
Basia84
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

czesc dziewczynki! maz mnie obudzil o 7 rano z wiadomoscia o katastrofie jak to sie moglo stac, same najwazniejsze osoby... [*]

kasandra ja mam baby trend. graco mnie wogole nie przekonal bo ja wepniesz fotelik do wozka to nie jest stabilny w zadnym wozku i juz nie pamietam jakbys jechala z gorki albo pod gorke ja bym sie bala ze sie przechyli i wyleci z dzieckiem. ale to tylko moje spostrzezenie. w baby trend jak fotelik sie wepnie to siedzi i gdziekolwiek nie bedziesz probowac go przechylac to i tak nie ruszy z miejsca.
zreszta jak pojechalismy kupowac wozek to testowalismy w sklepie jak sie jezdzi (pamietam jeden byl strasznie nadpobudliwy), jak sie sklada (u mnie wystarczy jedna reka i wozek zlozony) no i czy nie jest za ciezki. najlepiej wybrac w sklepie bo jednak trzeba zobaczyc na wlasne oczy a i tak jak sie sprawuje dowiemy sie za jakis czas
znalazlam link do mojego:
http://www.burlingtoncoatfactory.com...s_baby_depot=1

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-04-10 o 14:59
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 14:22   #1022
eleonoremio
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
masakra...

Nie przepadałam za Kaczyńskim ale jakie to teraz ma znaczenie...
96 osób... Wielu wybitnych i zasłużonych ludzi...
No właśnie jak to z tymi liczbami jest na stronie bbc podali 88 osób po angielsku pisze ale tyle to mogę jeszcze zrozumieć bo nigdy angielskiego nie miałam tylko rosyjski i niemiecki w podstawówce .

Na początku miałam mieszane uczucia bo za polityka i politykami nie za bardzo przepadam moim zdaniem nic nie robią dla Polski i Polaków tylko nas pogrążają i ładnie mówią
ale z dugiej strony to ludzie, dziadkowie, ojcowie, wujkowie bracia i siostry kogoś tragedia każdej rodziny....

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Widzę temat badań hiv poruszyłyście, mi gin nic nie wspomniał ale ona nawet o toxoplaźmie mi nie mówiła nic jak na razie to tylko na kiłe miałam no i standard moczi morfologia nic więcej,
ale jeśli chodzi o hiv jak myślicie jeżeli oddawałam krew to oni tam wszystkie badania chyba robią, bo tak słyszałam, i że jak coś nie tak to daja znac i skierowanie na badania dodatkowe dają jeżeli cos nie tak, mój mąz tak miał 2 razy bo coś z wątrobą mu wyszło i raz z cholesterolem. i dopiero jak miał zaświadczenie że poddał się badaniom mógł znowu oddać krew.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 14:33   #1023
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość

Widzę temat badań hiv poruszyłyście, mi gin nic nie wspomniał ale ona nawet o toxoplaźmie mi nie mówiła nic jak na razie to tylko na kiłe miałam no i standard moczi morfologia nic więcej,
ale jeśli chodzi o hiv jak myślicie jeżeli oddawałam krew to oni tam wszystkie badania chyba robią, bo tak słyszałam, i że jak coś nie tak to daja znac i skierowanie na badania dodatkowe dają jeżeli cos nie tak, mój mąz tak miał 2 razy o coś z wątrobą mu wyszło i raz z cholesterolem. i dopiero jak miał zaświadczenie że poddał się badaniom mógł znowu oddać krew.
oni robią takie badania jakie mają wypisane na skierowaniu, nic więcej. ja też o toxoplaźmie nic nie słyszałam i nie zdziwię się jak nie usłyszę i będę musiała sama powiedzieć bo mój gin ma mnie w d.upie. mój nawet mi cytologii nie zrobił!!! jak byłam potem u innego ginekologa to był w szoku że nie miałam w życiu robione a tym bardziej teraz-właśnie! muszę isc odebrac wyniki z tamtąd-zapomniałam
A jeśli chodzi o podwójne badania to ja tak miałam z HBSem. pierwsze wyszły że KONTROLA no i drugie że pozytywny wynik. C.huj wie gdzie się tego nabawiłam

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:50   #1024
Alguien
Zadomowienie

Ale tragedia...Brak slow...
[*]
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 16:09   #1025
kociamborek
Raczkowanie

Dzień dobry w ten smutny dzień, straszna tragedia..

Ola k11 Mateusz bardzo ładne imię
alutka gratuluję
lazurowa przykro mi bardzo, mam nadzieje ze sytuacja się poprawi!

Zuziunia Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 16:27   #1026
kasandra82
Wtajemniczenie

Rano wchodzę na onet a tam ta straszna informacja, razem z mężem sie popłakaliśmy

No nic, zabieram się za porządki, muszę z szaf powyciągać zimowe rzeczy i pochować wiosenno/letnie bo już w kurtkach chodzić nie będę, potem wielkie pranie i prasowanie.

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 17:06   #1027
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć.
WSZYSTKIE macie piękne brzuszki!!!!
Byłam dziś na wizycie i wiemy już kto mieszka w brzuszkowym domku
Będziemy mieć córcie... chociaż szczerze Wam powiem , że boję się tego pisać i głośno wypowiadać... żeby nic się nie stało. Teraz tak się cieszymy ale boję się żeby coś się nie skomplikowało ....
Gratuluję córeczki
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A co do jabłek- naukowo udowodnione, że spożywanie przez jeden rok po jednym jabłku dziennie spowoduje przybranie na wadze min. 5kg.
Ale to jest aż nie możliwe - zresztą chyba lepiej np. na drugie śniadanie zjeść jabłko niż drożdżówkę

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
mam do Was pytanko: ile ważyły Wasze dzidzie podczas usg połówkowego i który to był tydzień? Moja w 22tc i 1 dzień ważyła według usg 700 g!! To chyba jakoś dużo... Aż się martwię. Jak to jest u Was?
22tc i 6dni - 630 gram

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja nie robilam badan na hiv i nawet lekarz nic mi na ten temat nie gadal.
U mnie też nic nie wspominał (ani lekarz, ani położna, która wypisuje skierowania na standardowe badania)

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Bede miala DZIEWCZYNKE!!!
Gin powiedzial na 90%, jakby mial sie z kims zalozyc to stawialby na dziewczynke. Mowil, ze nie widzi pisiorka.
Bardzo sie ciesze. Choc i tak do konca zostaje te 10% niepewnosci.
Gratuluję córeczki

Ziuziunia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

Ja siedzę u rodziców w końcu Mama strasznie przeżywa "bezkrólewie" i jak ostatnio u niej byłam siedziała na pardonie i czytała komentarze...
Dzisiaj na 18 jedziemy z mamą do jej koleżanki, która ma roczną córeczkę, zobaczyć ciuszki z których mała już wyrosła Będę mogła sobie poprzebierać i wziąć, co mi się spodoba - a one się już ze sobą rozliczą
Postaram się nadrobić was wieczorkiem - męczy mnie kaszel i mimo no-spy napina mi się brzuch od niego, więc idę się położyć na godzinkę.
Stary 2010-04-10, 17:12   #1028
Daysy85
Zakorzenienie

Dziękuję za gratulację.
A ja z kolei gratuluję ALUTCE Masz juz imię?
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 17:22   #1029
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,
brak słów że w tych czasach takie rzeczy się dzieją, że nie dbaja o najważniejsze głowy państwa no masakra jakaś, dlaczego takim gratem lecieli?? Pieniędzy szkoda? to śmierdzi na odległość
ale nie ma co gdybać....
Pokój ich duszy i pocieszenie dla ich rodzin bo to co oni muszą przezywać w tym momencie jest niewyobrażalne .......

A tak po za tym to miłego weekendu
wiesz jak to jest z tymi pieniedzmi... gdy by zaczeli kupowac nowe samoloty to pewnie by ich prasa obsmarowala ze kryzys dziura budżetowa a oni mase pieniedzy na samoloty wydaja

Cytat:
Dowiedzialam sie o tej tragedii gdy lekarz robil mi usg. Jakis kolega do niego dzwonil, ale to nie bylo jeszcze potwierdzone. Straszne to bylo.

Gin powiedzial na 90%, jakby mial sie z kims zalozyc to stawialby na dziewczynke. Mowil, ze nie widzi pisiorka.

GRATULUJE !!!!!

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

a ja od rana nie jadlam tylko rano kromke chleba parowke (no i te slodycze o ktorych pisalam) a teraz az zgage mialam i zrobilam wkoncu ta salatke z tortellini i pycha jest oprucz tego zjadlam osobno troszke tortelini z maselkiem
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 17:28   #1030
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Dowiedzialam sie o tej tragedii gdy lekarz robil mi usg. Jakis kolega do niego dzwonil, ale to nie bylo jeszcze potwierdzone. Straszne to bylo.

Gratulacje
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 17:38   #1031
Basia84
Rozeznanie

alutka gratuluje!!!
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 18:46   #1032
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
A mi się śni co noc sex z moim exem. Pod tym względem nie miałam do niego żadnych zastrzeżeń. Ehhh...
A gdybyście wiedziały w jaki sposób zostało poczęte moje dziecko to byście się uśmiały, że hohoho.
dawaj

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
Alguien-ja też biorę żelazo.......miałam Ci napisać właśnie
Dobrze sie czujesz po nim? Mam nadzieje, ze nie bedzie najgorzej u mnie, bo dawke mam masakryczna...

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie... robilyscie badanie na hiv? bo nie wiem czy robic mam wystawiona recepte ale nie wiem ile kosztuje bo jest odplatne i w sumie nie wiem czy robic czy nie
u nas badania na hiv to standard, wiec robia wszystkim ciezarnym

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
a jeśli chodzi o seks to nawet mam ochotę wykorzystam to teraz bo w ostatnich miesiącach odłożę to na bok raczej, ale nie powiem czemu bo nie chce was straszyć
coś chciałam jeszcze powiedzieć ale mi się zapomniało
ale dlaczego? ja zaraz zaczynam 8 miesiac i bez zmian jesli chodzi o sex...

Cytat:
Super! GRATULACJE !!!
Stary 2010-04-10, 18:51   #1033
anoxa
Zakorzenienie

z tego co kojarze ktoras z dziewczyn pisala ze lekarz jej mowil zeby po 20tc kochac sie z gumka bo sperma moze wywolac przedwczesny porod
Stary 2010-04-10, 18:54   #1034
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
z tego co kojarze ktoras z dziewczyn pisala ze lekarz jej mowil zeby po 20tc kochac sie z gumka bo sperma moze wywolac przedwczesny porod
To taka teoria tylko jedna z wielu...W ksiazce W oczekiwaniu na dziecko jest wyraznie napisane, ze jesli nie ma przeciwskazan od lekarza, to smialo mozna uprawiac sex az do konca.
Stary 2010-04-10, 19:02   #1035
Limeta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Mój bobas też ważył mniej więcej 330g na połówkowym w 21 tygodniu.
Ja sobie też tłumaczę, ze woda mi się zatrzymuje, choć z moją tendencją do tycia to nie dziwne by było jakbym faktycznie utłuściła się tyle ile pokazuje waga. A pokazuje zdecydowanie więcej niż Twoja.
Tylko, że mi tak kostki puchły, że nie dałam rady stóp w kostkach zgiąć a nogi to wyglądały jak u staruszki... Dziś byłam u swojej doktórki i jej te objawy wogóle się nie podobają. Szczególnie, że przez ostatni miesiąc przytyłąm aż 5 kg, a nie objadam się wcale. Nawet na święta zjadłam mniej niż zwykle jadam. Niestety podejżewa u mnie gestozę, co wogóle jej się nie podoba, bo jeśli już to pojawia się w 3 trymestrze, a ja jestem w trakcie 2. I jeśli takie incydenty będą się powtarzać to pójdę do szpitala. Także na zwolnienie to chyba już pójdę do końca ciąży. A jeśli to nie gestoza to najprawdopodobniej cośz moim sercem (co jest wielce prawdopodobne bo mam stwierdzoną wadę a teraz non stop kołatania serca). Na szczęście do kardiologa idę we wtorek to może się coś wyjaśni.

Hmmm, jak tak dalej pójdzie to kolejny sen mi się sprawdzi... Pierwszo sprawdził mi się sen o płci dziecka. Ja na jawie byłam przekonana, że to córka a w snach widziałąm ciągle chłopca i będzie syn. A parę dni temu śniło mi się, że latam z rzuchem po lekarzach i jeden z lekarzy wymieniając moje dolegliwości powiedział, że urodzić mogę tylko przez cc. A mnie obecnie cc po prostu przeraża.

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
co do wagi do mój w pełnym 20 tygodniu ważył 350 gram
Mój dziś w 20t i 1d ważył 336 gramów. Buziaka też dziś było widać. Zajęcza warga wykluczona.
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 19:18   #1036
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Dziękuję za gratulację.
A ja z kolei gratuluję ALUTCE Masz juz imię?
Jeszcze nie mam.
Stary 2010-04-10, 19:19   #1037
anoxa
Zakorzenienie

alguien pisze tylko o tym co ktoras z dziewczyn kiedys pisala my tez kochamy sie normalnie i ginka nie mowila o zadnych przeciwskazaniach

limeta ja tez tak puchne nie ma co panikowac zaczelam robic badania tez sie wystraszylam bo az balerinek zalozyc nie moglam ale naszczescie jest wszystko ok wiele kobiet puchnie w czasie ciazy bez przyczyny i tez w 5tyg przytylam 5 kg moja siostra tak samo wygladala jak balon a nie bylo nic ani jej ani dziecku a cesarka nie masz co sie obawiac wiele kobiet w obecnych czasach placi spore pieniadze za cesarke tzn nie ze to pochwaam bo tez wolala bym urodzic sama ale czasem spotykaja nas w zyciu pewne koniecznosci i nic na to nie poradzimy
Stary 2010-04-10, 19:22   #1038
alutka78
Rozeznanie

Dziekuje wszystkim za gratulacje.
Stary 2010-04-10, 19:25   #1039
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Hej! Witam w ten smutny dzień. Dziś i jutro odwołali nam zajęcia na uczelni z powodu żałoby narodowej. To naprawdę straszne, że tyle osób zginęło

U mnie ok, chociaż dziś pół Gdańska złaziłam na szukaniu lekarstwa dla mamy na ranę po operacji, bo sączy jej się ropa Okazało się, że ten lek w ogóle nie jest zarejestrowany w Polsce w postaci żelu, a taki przepisał lekarz, dostałam tylko w postaci płynu, ale to i tak sukces, bo znalazłam go chyba w 20-tej aptece. W Malborku nie było w żadnej, w Tczewie też i dopiero w Gdańsku obok szpitala wojewódzkiego. A jeszcze żeby było śmieszniej, jedna buteleczka kosztuje 55 zł, a przepisali mamie 3 butelki! Masakra :/

Piszecie o wadze swoich dzidziusiów na usg połówkowym. Moja dzidzia w 21 tyg ważyła 422g, więc chyba więcej niż Wasze Zresztą sam lekarz powiedział, że "ładnie sobie waży"

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

lazurowa współczuję Ci tej sytuacji w domu, ale poniekąd wiem co czujesz... Też mam brata pasożyta... zresztą szkoda gadać, ile ja nerwów przez niego już straciłam Kiedyś chyba go zadźgam...

U mnie też wszyscy palą i szczerze mają w dupie czy ja jestem czy mnie nie ma. Moja mama też paliła w każdej ciąży więc być może uważa, że to nic złego. mimo wszystko jednak z mamą mam bardzo dobre relacje...

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2010-04-10 o 19:27
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 19:38   #1040
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
dawaj
Może nie dziś, ale kiedyś Wam na pewno opiszę

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

lazurowa współczuję Ci tej sytuacji w domu, ale poniekąd wiem co czujesz... Też mam brata pasożyta... zresztą szkoda gadać, ile ja nerwów przez niego już straciłam Kiedyś chyba go zadźgam...

U mnie też wszyscy palą i szczerze mają w dupie czy ja jestem czy mnie nie ma. Moja mama też paliła w każdej ciąży więc być może uważa, że to nic złego. mimo wszystko jednak z mamą mam bardzo dobre relacje...
Pasożyt to dobre określenie na mojego brata. Chociaż ostatnio od ojca usłyszałam "a Ty nie dostajesz od nas pieniędzy?". Owszem, dostaję. Ale ich nie przepijam, nie przepalam. Poza tym dopóki mam swoje pieniądze to ich kasa mnie nie interesuje, ale tego już nikt nie widzi.
Z mamą też miałam do tej pory dobre relacje w trakcie ciąży.
Dzisiaj mama się zachowuje jakby nic się nie stało, ale słowo "przepraszam" nie padło. Z resztą zawsze tak było jak się kłóciłyśmy.
Stary 2010-04-10, 19:43   #1041
vette
Zadomowienie

Hej
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Nie wiecie co sie dzieje z vette? Bo bardzo dawno jej nie było.
Bylam na moich naukowych wykladach poza tym znowu sie rozchorowalam...wiec leze plackiem i mam nadzieje, ze do poniedzialku ozdrowieje

Cytat:
dziewczyny mam pytanie... robilyscie badanie na hiv? bo nie wiem czy robic mam wystawiona recepte ale nie wiem ile kosztuje bo jest odplatne i w sumie nie wiem czy robic czy nie
Mnie gin skierowal i wytlumaczyl grzecznie, ze od grudnia jest taki wymog...

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
masakra...

Nie przepadałam za Kaczyńskim
Ja w ogole nie przepadam za polityka...ale w tym momencie to nie ma znaczenie i jest mi poprostu bardzo smutno.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 21:15   #1042
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Co do sexu ja wczesniej bardzo lubilam, lubie, choc teraz moze mniej mam na to ochote...ale TZ mogl by mnie zjesc...wczoraj go troszke porozpieszczalam to odplynol....bo byl wyposzczony
Ale wiadomo ze troszke sex sie rozni...ale milosc jest zawsze tak samo mocna
a jak u was sie sex rozni?
Jak moj byl tydzien w domu to myslalam ze sobie pouzywamy... a tu tylko w noc jego przyjazdu, bo wiadomo napaleni.. ale skonczylo sie na lizaczku a ja nie chcialam dla siebie nic...
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 21:29   #1043
bajka1807
Zakorzenienie

tak sobie teraz czytam na facebook'u o 15% znizce na porod u nich... ale jak przeczytalam calosc to parsknelam smiechem oczywiscie chodzi o ogolną cenę... matko, kogo na to stac?

http://www.medicover.com/PLPL/szpita...t-Porodowy.htm
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2010-04-10 o 21:31
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 22:05   #1044
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
a jak u was sie sex rozni?
Jak moj byl tydzien w domu to myslalam ze sobie pouzywamy... a tu tylko w noc jego przyjazdu, bo wiadomo napaleni.. ale skonczylo sie na lizaczku a ja nie chcialam dla siebie nic...
Ze juz nie moge takich ekstremalnych pozycji, ani miejsc...przez brzuszek mam ograniczone mozliwosci ale i tak jest fajnie

Stary 2010-04-11, 01:11   #1045
kasandra82
Wtajemniczenie

Znowu weekend i znowu cisza na wątku... Mi cos zaczęło kręcić się w głowie i tak jakoś mi słabo, chyba sie położę.

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 04:20   #1046
Alguien
Zadomowienie

Zuziunia wspolczuje, ze w wybrany przez Was dzien taka tragedia sie wydarzyla, ale chcialam zyczyc wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia
Stary 2010-04-11, 08:47   #1047
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
tak sobie teraz czytam na facebook'u o 15% znizce na porod u nich... ale jak przeczytalam calosc to parsknelam smiechem oczywiscie chodzi o ogolną cenę... matko, kogo na to stac?

Hej
No Co Ty nie masz 12 tys? No weź nie żartuj ja myślałam, że wszystkie tam będziemy rodzić !!!

A tak serio to jak dla mnie , fajny sposób na biznes... dziecko jak się rodzi naturalnie, rodzi się samo. Ważne żeby mu nie przeszkadzać a jak ktoś umie może mu pomóc. Tak mawiała pielęgniarka , z którą pracowała moja mama. Uważam , że jest w tym sporo prawdy.
Wiem, że ważna jest opieka lekarska ale tak naprawdę przy porodzie to jest tylko położna , no chyba , że pojawiają się komplikacje itd to musi wezwać lekarza. Myślę , że jak się wybierze szpital państwowy , można mieć równie dobrą opiekę. Fakt faktem nie rodzi się w sali , która wygląda jak pokój hotelowy o podwyższonym standardzie ale... nie płąci się 12 tys
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 09:27   #1048
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:

ale dlaczego? ja zaraz zaczynam 8 miesiac i bez zmian jesli chodzi o sex...
Cytat:
To taka teoria tylko jedna z wielu...W ksiazce W oczekiwaniu na dziecko jest wyraznie napisane, ze jesli nie ma przeciwskazan od lekarza, to smialo mozna uprawiac sex az do konca.
moja sąsiadka urodziła na początku 8miesiąca z powodu seksu. znaczy się, kochała się ze swoim mężem, oderwał się się czop, potem wody i tak dalej. Lekarz stwierdził że to przez ten stosunek. Nie wnikam jaki to był sex czy szybki, czy wolny i delikatny. Ja jak już będę się kochać to ostrożnie i jak już naprawdę nie będę umiała wytrzymać z podniecenia

Cytat:

nie dzięki za taką kasę to ja mam wyremontowane mieszkanie to ja już wolę pomordować się tymi wrednymi pielęgniarkami, po stresować i rodzic w zwykłych warunkach

Cześć mnie obudziły poranne suchoty i napięty brzuchol dzisiaj idę do teściów a poza tym już odliczam dni do połówkowego-jeszcze 12 dni

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 09:42   #1049
karolcia228
Zakorzenienie

Witam, wklejam zdjecia mojej wyprawki, to nie wszytsko jeszcze, mam jeszcze poscieli troszke do lozeczka i wozka...ale to pozniej

Stary 2010-04-11, 09:44   #1050
karolcia228
Zakorzenienie

i cd.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości