Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-09, 22:46   #961
Daysy85
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ja zasnę, ale przy zapalonych światłach i ciągle sie budzę, patrząc na zegarek. Porażka. Taki przerywany sen. Mnie też czasem nachodzi, ale jakos szybko mija

Nie wiecie co sie dzieje z vette? Bo bardzo dawno jej nie było.
Chyba już sobie idę od Was , wyłącza laptopa i położę się na boczek bo mi po prostu kręgosłup wyskoczy zaraz. Tak się narobiłam dziś w pracy, że ledwo żyję. Tż będzie za 20 minut bo mu autobus uciekł. Nie doczekam się go chyba dziś :P
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 22:47   #962
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Ja używam kawy tylko jako peelingu. Powiem Ci szczerze, że nawet nie wiedziałam o jej właściwościach w walce z rozstępami czy cellulitem. Ale zawsze dolewałam oliwki wiec nawilżenie było.

miało nie byc takich opowieści!

Ja na buzie nie stosowałam bo mam cerę naczynkowa. Tylko używałam go na nogi i leciutko na dekolt. Na ręce też nie ze względu na liczne pieprzyki.
Jak sie pobudzisz to TŻ sie ucieszy
Tż ma ostatnio biedę bo mnie się nie chce, nigdy jakaś nadpobudliwa nie byłam a teraz to już wogóle.
I tylko mnie denerwuje jak sie przystawia xD
Poza tym nasze życie seksualne nie nalezy do najatrakcyjniejszych

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 22:49   #963
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Tż ma ostatnio biedę bo mnie się nie chce, nigdy jakaś nadpobudliwa nie byłam a teraz to już wogóle.
I tylko mnie denerwuje jak sie przystawia xD
Poza tym nasze życie seksualne nie nalezy do najatrakcyjniejszych
Ja też nie jestem fanka tego sportu Ale mąż ma do mnie bardzo dużo cierpliwości i wie, że nic na siłę. Jestem mu za to bardzo, bardzo wdzięczna.
Stary 2010-04-09, 22:54   #964
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie jestem fanka tego sportu Ale mąż ma do mnie bardzo dużo cierpliwości i wie, że nic na siłę. Jestem mu za to bardzo, bardzo wdzięczna.
to ja mialam wrecz odwrotnie... mega temperament przed ciaza, a moj mezus to spokojny i tez jakos nigdy nie bylo z nim mega szalenstw. ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma, miodu w dupie szukac nie bede najwazniejsze ze sie kochamy
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 22:58   #965
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
wiolek
szkoda ze pizza nie wypalila. na pocieszenie zjedz cos smacznego jeszczeu nas pizze robi tz, chyba ze wieczorkiem najdzie nas ochota a brak skladnikow to mamy jedna e-pizzerie sprawdzona, smacznie i szybko
ja też zazwyczaj sama robie bo jest najlepsza ale dzisiaj właśnie mi się nie chciało a byliśmy już głodni bardzo ;0

Cytat:
Mi bardzo pomaga peeling. Najlepszy jest dla mnie zrobiony z kawy mielonej i dodatkiem np żelu do mysia. Jak będziesz robić regularnie 1-2 razy w tygodniu to powinno pomóc na przyszłość. Wrastające włoski to była moja zmora bo golę sie depilatorem. A i bardzo ważne jest nawilżenie. Im grubsza skóra tym włoskom sie trudniej przebić.

Też byłam dzis w szkole rodzenia. Najpierw godzinka bardzo fajnych ćwiczeń. Ponaciągałam sie i poruszałam. Będziemy je powtarzać i pani zaleca godzinę ćwiczeń dziennie do końca porodu.
Potem był wykład na temat faz porodu i co zabrać do szpitala. Porodówke tez będziemy zwiedzać. Byłam sama ale wiekszość dziewczyn była bez partnerów więc spoko.
ja tez dzisiaj sama bo tż nie zdążył z pracy i szczerze to czulam się jak idiotka bo wszyscy we dwoje a u nas mało jest ogólnie ludzi zazwyczaj ok 6 par

co do wrastających włosków to ja mam problem hmmm na wzgórku łonowym ;/ przez rok goliłam się u kosmetyczki woskiem więc było w miare ok ale teraz w ciąży jak się gole maszynką to robią mi się wieeelkie ropniaki wiem że to obrzydliwe i nie wiem nawet czy to wrastające włoski czy co ale normalnie ropa mi się gromadzi i wielkie rany potem nawet gin mówi ze jakiś stan zapalny i to cholerstwo ciągle sie robi na nowo i tak juz mam od paru miesięcy bo jak jakiś stary się zagoi to zaraz nowy ;/ gole się rzadko bo cięzko znosze maszynke ale no trzeba wiecie co z takim czymś zrobić ?

lazurowa nie smuć się wiem jacy potrafią być rodzice dlatego ja w wieku 19 lat jak tylko znalazłam prace wyprowadziłam się bo miałam takie acje ze głowa mała ;/ jedyne co teraz możesz to skupić sie na maleństwie i olać to wszystko a życie sobie jeszcze ułożysz super zobaczysz
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 23:04   #966
idealnecialo
Zadomowienie

Dobranoc...

PS. Muminka tez nie widac!
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 23:04   #967
anoxa
Zakorzenienie

a moj tz bedzie dopiero za jakies 10dni do tego odwiozlam dzisiaj siostrzenice wiec bedzie to moja pierwsza samotna noc w nowym domku...

a my przed ciaza oboje mielismy spory temperament generalnie mamy go nadal ale w ciazy wszystko jest grzeczniej

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

tez uciekam spac dobranoc
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 23:09   #968
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
to ja mialam wrecz odwrotnie... mega temperament przed ciaza, a moj mezus to spokojny i tez jakos nigdy nie bylo z nim mega szalenstw. ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma, miodu w dupie szukac nie bede najwazniejsze ze sie kochamy
padłam

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

ja tez dzisiaj sama bo tż nie zdążył z pracy i szczerze to czulam się jak idiotka bo wszyscy we dwoje a u nas mało jest ogólnie ludzi zazwyczaj ok 6 par
U nas jest 7 par i 4 dziewczyny były same. Najważniejsze, że ćwiczenia sa tylko dla kobiet, inaczej bym nie chodziła, bo też bym sie głupio czuła.

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Dobranoc...

PS. Muminka tez nie widac!
A właśnie, właśnie.
Stary 2010-04-09, 23:10   #969
agravka
Wtajemniczenie

a co Wy już spać idziecie?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 23:18   #970
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Nie :P Byłam wczoraj
Sorki, to cos mi sie pomieszalo. Jakos wyraznie mi sie wydawalo, ze ktos mial isc w piatek na usg...ach ta ciaza

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Ja ide jutro rano.
To juz trzymam kciuki

lazurowa
nie masz latwej sytuacji, ale na pewno wszystko jakos sie ulozy. A takie gadanie i niemile slowa podczas klotni sie zdarzaja, wiec nie bierz ich sobie az tak do serca

marta vette byla u nas kilka dni temu z tego co pamietam, ale hexa znowu nas opuscila, w ogole jest sporo dziewczyn na liscie, ktore gdzies poznikaly

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-04-09 o 23:20
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 23:23   #971
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

marta vette byla u nas kilka dni temu z tego co pamietam, ale hexa znowu nas opuscila, w ogole jest sporo dziewczyn na liscie, ktore gdzies poznikaly
To ja vette musiałam przeoczyć, bo też bywałam rzadko. Hexa już dawno zniknęła. Mam nadzieje, że to z powodu jakiś zajęć a nie zdrowia.
Stary 2010-04-09, 23:25   #972
papeteria
Zakorzenienie

lazurowa :glasiu;
anoxa dzieki za rady
a z którego jesteś ? u mnie naokoło prawie same baranki
marta śpie tak jak ty jak TŻ ma nocke

i hexa dawno się nie odzywała

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

wszystkie o hexie pomyślały

i ja lece spać Dobranoc
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 23:32   #973
Basia84
Rozeznanie

czesc dziewczyny! dziekuje za mile komentarze na temat sukni bylam dzisiaj na zakupach bo mojemu mezusiowi zachcialo sie isc jutro na basen a na mnie stroj jest za maly, dol ok ale gora przynajmniej o 2 rozmiary za mala, no wiec musialam kupic nowy. zaryzykowalam i kupilam 2 czesciowy jeszcze nie mam przeogromnego brzuchola wiec moze jakos ujdzie hehe i do tego kupilam 3 bluzki, bluze na pozniej i komplecik dla synka zaraz porobie zdjecia i wkleje
co temperamentu my chyba oboje mamy taki sam, tylko teraz mniej wyglupow i sily mniej
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 23:36   #974
niezawsze
Zakorzenienie

Xmaweli Wsszystkiego najlepszego.
Tak zdecydowanie barany to dobry znak

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 23:51   #975
Alguien
Zadomowienie

basia to czekamy na fotki

Tez mam nadzieje, ze hexa jest zajeta i wszystko ok u niej

A u nas nawet w ciazy z sexem nic sie nie zmienilo. No wiadomo, ze przez brzuszek to teraz mniej mozna od przodu pofiglowac, ale dla mnie dzien bez sexu, to dzien stracony
Stary 2010-04-10, 00:36   #976
Basia84
Rozeznanie

juz wklejam ten komplecik spodnie, bluza i kurtka jest na 18 miesiecy ale bylo takie fajne i takie tanie ze grzechem bylo nie wziasc
Stary 2010-04-10, 00:44   #977
Basia84
Rozeznanie

alguien i kasandra82
tak sie kazda z nas zastanawia co my potrzebujemy do szpitala bo jak wiadomo u nas to inaczej wyglada. powiem wam co sie dowiedzialam. do szpitala potrzebujemy jedynie szczoteczke do zebow i paste bo tego o dziwo nie daja, jak sie chce mozna miec swoja koszule nocna itp ale i tak sie dostaje w szpitalu, nawet szlafroki na zmiane. musimy miec rzeczy na wyjscie ze szpitala to wiadomo i fotelik do samochodu. rzeczy do podmywania (jakies spraye, kremy itp) dostaje sie w szpitalu - zapas podobno starcza na 3 tygodnie a i tak czesc zostaje niezuzyta, podpaski i majtki jednorazowe tez. a oprocz tego wyprawka dla malucha typu pieluchy, mleko, chusteczki i takie tam. szampon, mydelko itp tez sa w szpitalu. i to by bylo chyba na tyle jakby co to dopisze pozniej nie wiem czy dla kasandry to bedzie pomocne ale my z alguien bylysmy zielone w tym temacie hehe

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-04-10 o 00:46
Stary 2010-04-10, 01:14   #978
Alguien
Zadomowienie

Oj tak, ja bylam kompletnie zielona w tym temacie, gdyz wiedzialam, ze tu u nas panuja nieco inne standardy. Ale wlasnie wczoraj w szkole rodzenia polozna poruszyla ten temat, wiec zgadza sie, ze dla dziecka potrzebujemy tylko: car seat i homecoming outfit (tez niekoniecznie, ale wiadomo, ze chcemy, zeby ladnie wygladalo). A dla siebie to tak: ubranie na przebranie(nadal ciazowe ciuszki), szlafrok, kapcie, skarpetki, szczoteczka do zebow obowiazkowo dla siebie i tz, wlasna poduszka (ja nie cierpie spac na innej), kamera/aparat, chapstick, moga byc lizaki do dodatkowego nawilzania ust, gumki czy spinki do spiecia wlosow. Tyle pamietam
Stary 2010-04-10, 01:19   #979
Basia84
Rozeznanie

alguien szlafrok, kapcie i skarpetki podobno daje ale jak ktos chce wlasne to oczywscie moze miec ooo wiedzialam ze o czyms zapomnialam!! najwazniejsza rzecz to tak jak piszesz chapstick! podobno bardzo potrzebna!!! hmm moze razem skompletujemy cala liste ja jeszcze bede potrzebowala ladowarke do telefonu i karte do dzwonienia do polski bo pewnie rodzac obdzwonie wszystkich po kolei
Stary 2010-04-10, 01:28   #980
kasandra82
Wtajemniczenie

Basia, Alguien dzięki dziewczyny Tak się właśnie zastanawiałam co wziąć ze sobą do szpitala i zrobiłam listę ale się na kartce nie zmieściła, powypisywałam rzeczy takie jak w Polsce trzeba mieć, a wiadomo że w usa jest trochę lepsza opieka i więcej dają, ale nie wiedziałam że prawie wszystko
A ja dzisiaj zaczęłam pomagać dorywczo sąsiadce amerykance co prowadzi własny sklep internetowy, babka jest naprawdę świetna i praca łatwa więc jestem bardzo zadowolona
Dostałam kupon z BabiesRUs na 20% zniżki w sklepie i w niedzielę jedziemy z mężem go wykorzystać, chcemy kupić wózek, chyba kupię taki jak ma Basia czyli Chicco Travel System bo wydaje mi się najlepszy i długo nam posłuży.
Dobranocka

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 02:07   #981
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Normalnie hasło roku z tym miodem xD
Cytat:
ja też zazwyczaj sama robie bo jest najlepsza ale dzisiaj właśnie mi się nie chciało a byliśmy już głodni bardzo ;0

co do wrastających włosków to ja mam problem hmmm na wzgórku łonowym ;/ przez rok goliłam się u kosmetyczki woskiem więc było w miare ok ale teraz w ciąży jak się gole maszynką to robią mi się wieeelkie ropniaki wiem że to obrzydliwe i nie wiem nawet czy to wrastające włoski czy co ale normalnie ropa mi się gromadzi i wielkie rany potem nawet gin mówi ze jakiś stan zapalny i to cholerstwo ciągle sie robi na nowo i tak juz mam od paru miesięcy bo jak jakiś stary się zagoi to zaraz nowy ;/ gole się rzadko bo cięzko znosze maszynke ale no trzeba wiecie co z takim czymś zrobić ?

lazurowa nie smuć się wiem jacy potrafią być rodzice dlatego ja w wieku 19 lat jak tylko znalazłam prace wyprowadziłam się bo miałam takie acje ze głowa mała ;/ jedyne co teraz możesz to skupić sie na maleństwie i olać to wszystko a życie sobie jeszcze ułożysz super zobaczysz
Ja też szybko chciałam uciekać z domu, nie żeby było mi tam bardzo źle ale czułam taką potrzebę i udało się. Teraz z rodzicami mam o wiele lepszy kontakt niż jak mieszkałam z nimi.

A co do Twojej sprawy włoskowej to mnie się zdarza ale baaaaardzo sporadycznie, może ze 4 razy takie coś mnie zaskoczyło w życiu. Fakt, niefajne bardzo ale ja wygniatam i się goi. Boli jak nie wiem co ale mnie wnerwia i muszę
Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
alguien i kasandra82
tak sie kazda z nas zastanawia co my potrzebujemy do szpitala bo jak wiadomo u nas to inaczej wyglada. powiem wam co sie dowiedzialam. do szpitala potrzebujemy jedynie szczoteczke do zebow i paste bo tego o dziwo nie daja, jak sie chce mozna miec swoja koszule nocna itp ale i tak sie dostaje w szpitalu, nawet szlafroki na zmiane. musimy miec rzeczy na wyjscie ze szpitala to wiadomo i fotelik do samochodu. rzeczy do podmywania (jakies spraye, kremy itp) dostaje sie w szpitalu - zapas podobno starcza na 3 tygodnie a i tak czesc zostaje niezuzyta, podpaski i majtki jednorazowe tez. a oprocz tego wyprawka dla malucha typu pieluchy, mleko, chusteczki i takie tam. szampon, mydelko itp tez sa w szpitalu. i to by bylo chyba na tyle jakby co to dopisze pozniej nie wiem czy dla kasandry to bedzie pomocne ale my z alguien bylysmy zielone w tym temacie hehe
Toż to raj na ziemi a nie szpital

Stary 2010-04-10, 05:01   #982
Alguien
Zadomowienie

kasandra zwroc uwage w sklepie na wage wozkow, bo jak bylam wlasnie teraz z mezem, to zauwazylismy duze roznice w wadze, a ceny i funkcje podobne lub te same. Ja wlasnie dostalam Chicco. Dokladnie ten: http://www.toysrus.com/product/index...ductId=3156651
Basia chyba ma Eddie Bauer, ale nie jestem pewna
Stary 2010-04-10, 07:05   #983
alutka78
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim!!!
Od 6 nie spie. Na 9:30 mam wizyte u gin. Trzymajcie mocno kciuki, bo dzis przy dobrym ulozeniu dzidzi dowiem sie cz bedzie chlopiec czy dziewczynka. Juz nie moge sie doczekac.
Pozniej sie odezwe.
Pa!!!
Stary 2010-04-10, 07:15   #984
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
To teraz ja Cie pociesze. Mój wróci o 2.30 w nocy Przytuli sie i zaśnie. Ale nie powiem ja mam bardzo małą ochotę na sex, więc nie narzekam. Brakuje mi tylko samej jego obecności. Nie znoszę być sama w nocy.
Co do sexu ja wczesniej bardzo lubilam, lubie, choc teraz moze mniej mam na to ochote...ale TZ mogl by mnie zjesc...wczoraj go troszke porozpieszczalam to odplynol....bo byl wyposzczony
Ale wiadomo ze troszke sex sie rozni...ale milosc jest zawsze tak samo mocna

Cytat:
Dzień dobry wszystkim!!!
Od 6 nie spie. Na 9:30 mam wizyte u gin. Trzymajcie mocno kciuki, bo dzis przy dobrym ulozeniu dzidzi dowiem sie cz bedzie chlopiec czy dziewczynka. Juz nie moge sie doczekac.
Pozniej sie odezwe.
Pa!!!
Trzymam mocno kciuki

Ja tez nie moge juz spac...pije wlasnie kawusie....pogoda nawet, nawet....moze pojdziemy na spacerek jakies
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 07:39   #985
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim!!!
Pozniej sie odezwe.
Pa!!!
Kciuki trzymam
Mojego kota to chyba zamorduję... ostatnio spac nie mogę, zasypiam ok 3, 4 nad ranem, wczoraj również.. a od 5:30 mój kotek urządzał takie harce że nie dało się pospać i koniec. No i wstałam, zjadłam śniadanie, tż poszedł do pracy a ja chyba wybiorę się na pocztę i do mamy bo co tu robić.
Dzień Dobry Wam w ogóle
świnia ze mnie, witam się na końcu :P

Stary 2010-04-10, 08:09   #986
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cześć Mamuśki
Alutka zaciśnięte
lazurowa bardzo Ci wspólczuję, ja jestem osobą bardzo uczuciową i nie wyobrażam sobie co bym zrobiła po usłyszeniu taki słów chyba bym cały czas ryczała jak bóbr, ale pamiętaj, że musisz być twarda ponieważ musisz dbać teraz o swoje maleństwo, po burzy zawsze wychodzi słońce i tak napewno będzię tylko trzeba czasu, aż oni wszyscy ochłoną. Ja kiedyś byłam ze znajomymi, w towarzystwie paliła tylko jedna osoba (chłopak) i jego żona zwróciła mu uwagę żeby nie palił przy mnie tylko odszedł na bok, mój M mówi mu że jak palił kiedyś fajki to zawsze wychodził z towarzystwa które nie paliło nie mówiąc już jak jakaś kobieta była w ciązy bo miał poprostu takie zasady, a ten znajomy wali hasłem no właśnie zasady a zasady są po to aby je łamać więc ja będę palił przy stoliku - i mnie się przykro zrobiło, że taka świnia z niego (chociaż go nigdy nie lubiałam) więc jak może być dopiero przykro jak takie rzeczy robią bliskie osoby, ale nie daj się i głowa do góry kochana - bądź silna
A ja dzisiaj trochę pracy mam taki konstrukcyjny dzień -prace z M domowe. Muszę wypatroszyć rybki bo wczoraj kupiłam świeżutkie pstrągi prosto ze stawów rybnych (naszczęście mi je zabili - ale wypatroszyć trzeba), w domu posprzątać, M jak wróci z pracy musi naprawić mi kran w kuchni bo cieknie górą i dołem i ma porządki w ogródku robić i pociąć trochę drzewa więc dziś taki konstrukcyjny dzionek jak jak to mówię.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-04-10 o 08:12
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 08:24   #987
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry

Chciałam się tylko przywitać bo zaraz uciekamy na śniadanie ze znajomymi

MIłego dnia dziewczyny

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 10:07   #988
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Matko taka wiadomość na dzień dobry niewyobrażalna katastrofa, jak jakiś kiepski film.
Stary 2010-04-10, 10:12   #989
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
wspolczuje Ci kochana kompletnie nie rozumim takiego podejscia ludzi takiej ignorancji dlatego jestem za zupelnym zakazem palenia w miejscach publicznych a co do tego co ci mama powiedziala to chyba mogla sie troszke powstrzymac
ja na swieta poklucilam sie z babcia bo poprostu mialam podlu humor ale u mnie w domu jest taka zasada ze nikt mi (czy innej ciezarnej) niczego zlego nie powie zeby jej nie zloscic i stresowac
Widzisz, a u mnie nie ma takiego podejścia do ciężarnej.
Mój ojciec się wstydzi tego, że jestem w ciąży.
Nikt ze strony jego rodziny jeszcze nie wie, że jestem w ciąży, bo mu te słowa nie potrafią przejść przez gardło. Nie potrafi powiedzieć "moja córka jest w ciąży" ani "będę dziadkiem".

Cytat:
Ja też od zawsze chciałam się wyprowadzić z domu. Nigdy mi się to nie udało. Jak byłam z moim exem to jeszcze było inaczej, bo on dużo przebywał u nas w domu i kłótnie były sporadyczne, a jak były to mnie bronił.

Cytat:

lazurowa
nie masz latwej sytuacji, ale na pewno wszystko jakos sie ulozy. A takie gadanie i niemile slowa podczas klotni sie zdarzaja, wiec nie bierz ich sobie az tak do serca
Takie słowa mojej mamie zdarzają się przy każdej kłótni.
A jeszcze bardziej mnie to wczoraj dobiło bo kilka godzin wcześniej rozmawiała z moim bratem, który lubi nadużywać alkoholu a czasem sobie nawet różne rzeczy zakazane podpala. Powiedziała mu, żeby znalazł sobie w końcu pracę, bo tak dłużej być nie może, że ona go z domu nigdy nie wyrzuci ale jest coraz trudniej i powinien iść do pracy.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Xmaweli Wsszystkiego najlepszego.
Tak zdecydowanie barany to dobry znak
Mój tata jest spod znaku barana i dla mnie się źle kojarzy ten znak. Uparty, zamknięty w sobie, skłonny do uzależnień- tyle mam do powiedzenia o moim tacie.

Cytat:
A u nas nawet w ciazy z sexem nic sie nie zmienilo. No wiadomo, ze przez brzuszek to teraz mniej mozna od przodu pofiglowac, ale dla mnie dzien bez sexu, to dzien stracony
A mi się śni co noc sex z moim exem. Pod tym względem nie miałam do niego żadnych zastrzeżeń. Ehhh...
A gdybyście wiedziały w jaki sposób zostało poczęte moje dziecko to byście się uśmiały, że hohoho.

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
lazurowa bardzo Ci wspólczuję, ja jestem osobą bardzo uczuciową i nie wyobrażam sobie co bym zrobiła po usłyszeniu taki słów chyba bym cały czas ryczała jak bóbr, ale pamiętaj, że musisz być twarda ponieważ musisz dbać teraz o swoje maleństwo, po burzy zawsze wychodzi słońce i tak napewno będzię tylko trzeba czasu, aż oni wszyscy ochłoną. Ja kiedyś byłam ze znajomymi, w towarzystwie paliła tylko jedna osoba (chłopak) i jego żona zwróciła mu uwagę żeby nie palił przy mnie tylko odszedł na bok, mój M mówi mu że jak palił kiedyś fajki to zawsze wychodził z towarzystwa które nie paliło nie mówiąc już jak jakaś kobieta była w ciązy bo miał poprostu takie zasady, a ten znajomy wali hasłem no właśnie zasady a zasady są po to aby je łamać więc ja będę palił przy stoliku - i mnie się przykro zrobiło, że taka świnia z niego (chociaż go nigdy nie lubiałam) więc jak może być dopiero przykro jak takie rzeczy robią bliskie osoby, ale nie daj się i głowa do góry kochana - bądź silna
A ja dzisiaj trochę pracy mam taki konstrukcyjny dzień -prace z M domowe. Muszę wypatroszyć rybki bo wczoraj kupiłam świeżutkie pstrągi prosto ze stawów rybnych (naszczęście mi je zabili - ale wypatroszyć trzeba), w domu posprzątać, M jak wróci z pracy musi naprawić mi kran w kuchni bo cieknie górą i dołem i ma porządki w ogródku robić i pociąć trochę drzewa więc dziś taki konstrukcyjny dzionek jak jak to mówię.
Misiulka ja też jestem uczuciowa i każde takie słowo bardzo mnie boli i zostaje w pamięci na bardzo długo. Niestety to są tacy ludzie i już.

Tak w ogóle to dzień dobry.
Słyszałyście o katastrofie samolotu prezydenckiego? Podobno wszyscy zginęli

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Matko taka wiadomość na dzień dobry niewyobrażalna katastrofa, jak jakiś kiepski film.
Marta- dokładnie. Jak mi tata powiedział to go wyśmiałam, że bajki pisze a potem uwierzyłam bo pokazał mi co leci na tvn 24.
Ja myślę, że to nie był przypadek. Rosja to Rosja. Pewnie nie dowiemy się wszystkich szczegółów wypadku.
Ciekawa jestem co w przypadku śmierci prezydenta mówi konstytucja.
Stary 2010-04-10, 10:27   #990
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

W przypadku śmierci prezydenta wybory muszą się odbyć w ciągu 60dni. A głową państwa jest teraz Komorowski-marszałek sejmu. Na pokładzie bylo 132 osoby. Nikt nie przeżył.
Wypadek był spowodowany tym,że lotnisko niedaleko Smoleńska jest lotniskiem wojskowym. Tam nie powinny lądować samoloty nie przystosowane do tego i nie w takich warunkach,jakie tam teraz panują-okropna mgła. A poza tym,nie oszukujmy się,Tupolew-to stary samolot,który już dawno powinien zostać wycofany z użytku.

Edytowane przez b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Czas edycji: 2010-04-10 o 10:28
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości