|
|
#721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: etorebka.pl - część VIII - torebkomaniaczki znów w natarciu!
Cytat:
gdyby ktoś miał uraz i tam był wcześniej to ok, ale jak nie był i mówi, że nie chce bo nie .. to tak jak dziecko mówiące nie zjem, bo nie lubię .. a skąd wiesz, że nie lubisz skoro nigdy tego nie próbowałeś? ...
|
|
#722 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Podobny mechanizm działa i w innych, poważniejszych przypadkach. Mogę sobie lubić czytać np. Dostojewskiego, ale Rosji zwiedzać nie mam ochoty. Co nie znaczy, że uważam, że nie ma tam czego oglądać. Po prostu mnie w tamte strony nie ciągnie. Poza tym akurat Rosja i moje do niej sympatie lub antypatie są mało istotne dzisiaj, stało się coś ważniejszego. Edytowane przez Dominiique Czas edycji: 2010-04-10 o 17:45 |
|
|
|
|
#723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Część mojej rodziny zginęła lub przebywała i szczęśliwie ocalała w obozach (różnych), większość działała politycznie (w różnych organizacjach, mój wujek był wysoko postawionym oficerem AK), moi pradziadkowie mieli majątek, który stracili w wyniku tzw. społecznego wyrównania. I mimo wszystko, nie mam ochoty ciągnąć niechęci do wszystkich i wszystkiego. Z resztą, tak samo jak byli źli Niemcy, Rosjanie, Polacy czy inni, tak samo byli i ci dobrzy. Historia jest historią, należy o niej pamiętać i wyciągać z niej wnioski, a nie nią żyć. Cytat:
A ja, dość egoistycznie, nie mogę przestać o tych fantastycznych kobietach, które tam zginęły. Marii Kaczyńskiej, Izabeli Jarudze-Nowackiej, Jolancie Szymanek-Deresz. Egoistycznie dlatego, że to kobiety, które w zaściankowej pod wieloma względami Polsce, walczyły o dobro kobiet. I były takimi promykami nadziei, że może coś się zmieni. Były. Straszna strata.
Edytowane przez martini. Czas edycji: 2010-04-10 o 17:52 |
||
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
tez tak myślałam i dziękuję że chociaż ty się odezwałaś bo nikt inny chyba nie chciał
wiem że dzisiaj jest taki nie zbyt ciekawy dzień ja to nadal nie mogę w to wszystko uwierzyć Ja jak ja pierwszy raz zobaczyłam to myślałam że akurat ja zamówię ale flavia wygrała a teraz to chyba będę zbierać na mabel tylko niech ktoś użyje mojego kodu bo jeszcze jest świeżutki _________________ www.etorebka.pl mój kod - d6039113 skorzystaj a zapłacisz za torebkę -5% mniej |
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi niestety nie, a i wyhaczyć jakąś od dziewczyny, której nie do końca przypadła do gustu też nie wyhaczyłam. Jest jeszcze turkusowa... ale skłaniam się bardziej do Mabel - bo lżejsza, elegancka, tańsza, a mój kod też niestety cierpi zapomnienie. Zrobiłam właśnie sałatkę kebabową.Jutro mój Tż jedzie na szkolenie do Bytomia, to 600km od nas;/ wraca w środę. Nie ukrywam, że te dzisiejsze wydarzenia wzbudzają we mnie jakiś wewnętrzny lęk.. Chciałabym by nie jechał.. jakoś nie lubię jak go nie ma, zwłaszcza wieczorem, w nocy...
|
|
|
#726 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Może ta tragedia coś zmieni i może wreszcie przestanie sie u nas dzielić wszystko na czarno-biało. Są pewne sperawy, które stają się ważniejsze, stawia się je ponad podziałami. Może wreszcie obudzi się rozsądek przestanie sie u nas zyć teczkami, hakami na wszystko i wszystkich , a zacznie się pracować nad teraźniejszością i przyszłością. |
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak niektorych podejscie to mnie przeraza. Moja znajoma z innego forum powiedziała ze ja to w ogole nie obeszło, bo co ona ma sie politykami przejmować. Troche sie z nią pożarłam, bo mozna kogoś nie darzyć sympatią, ale wobec takiej tragedii i tak strasznej smierci powiedziec, ze "co mam sie tym przejmowac jak to nic nie zmieni".
|
|
|
|
#728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co ja też dzisiaj zrobiłam sałatkę kebab no to ładnie Nie dziwię się że masz takie obawy ja jak też mam jechać w dłuższa trase to tez się boję że coś się stanie ale w obliczu dzisiejszej tragedii to na prawdę współczuję ci. Na pewno bedzie wszystko w porządku zobaczysz. Ja ja też nie lubię zostawać sama i bardzo nie lubię jak go nie ma w nocy bo myśli lubią płatać figle. Ale twój TŻ w srodę wraca to jakoś przetrwasz tą kilkudniowa rozłąkę Proszę o użycie kodu zbieram na mabel za skorzystanie bardzo pięknie dziękuje ___________________ www.etorebka.pl mój kod - d6039113 skorzystaj a zapłacisz za torebkę -5% mniej ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- ja tez się zgadzam z tobą martini |
|
|
|
|
#730 | |
|
Ania
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że ogromnie współczuję rodzinom ofiar, ogromnie. |
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jestem dodatkowo tak cholernie wrażliwa i rozmyślająca, że może być ciężko.
|
|
|
#732 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie tak ale zobaczysz będzie dobrze trzymaj sie bo ja uciekam na spacerek muszę swoja flavie wyprowadzic na spacerek żeby trochę pooddychała świeżym powietrzem
|
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie, ja mam tak, że jak tylko pomyślę, że mogłabym go nie mieć to od razu mi łzy lecą. Z samego wyobrażenia. Albo w nocy, jeśli podczas snu mnie nie obejmie ręką, to mam koszmary. Sprawdzone. Wierzę, że będzie dobrze, musi być. Tylko pewnie kręćka dostanę siedząc sama
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki co to ma za znaczenie GDZIE ta tragedia się stała?
Moim zdaniem, to nie wina Rosji, że akurat tam zginęli. Jeżeli miałabym kogoś oskarżać, to zastanowiłabym się nad pilotem, który cztery razy podchodził do lądowania. Takich rzeczy się nie robi... Chyba, że silnik im się zepsuł... w innym przypadku nie widzę wytłumaczenia... Myślałam, że dzisiaj przyjdzie Simon, ale niestety nie ma je wciąż... Więc muszę się uzbroić w cierpliwość do poniedziałku...
|
#736 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W soboty DHL nie rozwozi przesyłek. |
|
|
|
|
#737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Napisałam, że nie ma znaczenia, gdzie się stała, bo dziewczynki zaczynały jechać na Rosję. Więc napisałam, że nie ma znaczenia, gdzie, w sensie, że nie jest to winą Rosji, że stało się, co się stało... A znaczenie w sensie, o którym ty piszesz, oczywiście, że jest. To jakieś przeklęte miejsce...
|
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest niczyja wina, tak było pisane [*]
|
#739 |
|
BAN stały
|
Strasznie przygnębiający dzień.
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
ze znalezionych - real photo Pelayi
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, czas go zakończyć.. choc dla mnie osobiscie jutro będzie gorsze niz dzis
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie było pisane?
Przepraszam, no ale nie moge się powstrzymać ![]() Niedawno ksiądz na kazaniu powiedział, że "tak było pisane" czy "Bóg tak chciał" to największe bzdury jakie słyszał. Bóg nie chce niczyjego cierpienia, więc takie tłumaczenie jest bardzo nie na miejscu. Na swoje własne uszy to słyszałam. (dało mi to bardzo do myślenia i stwierdzam, że te określenia mają tylko spowodowac łatwiejsze pogodzenie się z jakąś sytuacją, może nawet "zrzucenie winy" na przeznaczenie czy Boga) Tylko tyle chciałam napisać. ---- Ta Pelaya coraz bardziej mi się podoba ![]() Ale napaliłam się w pierwszej kolejności na fioletową Saphire
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-04-10 o 21:37 |
|
|
|
#743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
... nie mogę czytać niektórych komentarzy na forach w serwisach internetowych. Po prostu straszne jak niektórych taka tragedia w ogóle nie rusza .
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam sie w 100% z Hosenka - nie cierpie takiego zrzucania winy na Boga a ci co zgineli juz są w lepszym świecie od naszego juto bedzie lepszy dzień dla wszystkich
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest mi osobiście bardzo przykro, łączę się w żalu z rodzinami ofiar
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2010-04-10 o 22:30 |
|
|
|
|
#746 | ||
|
Zakorzenienie
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim rodzicom np od razu się skojarzył ten przypadek z samolotem prezydenckim lądującym w Gruzji - pilot nie chciał wylądować w Tbilisi, Prezydent nalegał, pilot się sprzeciwił ze względu na niebezpieczne warunki i po wszystkim został zwolniony. Kto wie, może teraz też wywierano na pilota presję. By lądował za wszelką cenę itp Co do "takich rzeczy się nie robi", to robi się. Pracowałam jako stewardessa i tak zwany "go-around" zdarza się często w przypadku mgły, wichury, słabej widoczności itp. Zdarzało się kilkukrotne podejście do lądowania. No nic dowiemy się. Nie ma co spekulować. Tak poza tym to jestem w szoku i od momentu gdy mama rano mnie obudziła tą nowiną - nadal nie do końca dochodzi do mnie co się stało. Po ludzku - po polsku - mi przykro. Jak pomyślę o tragedii rodzin i o tym ileż to ważnych osobistości Polski zginęło...
|
|
#748 |
|
Rozeznanie
|
Kończy nam się na szczęście ten weekend
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Najprawdopodobniej kupię Felicity w tym tygodniu, jednak chyba odsubkrybuję ten wątek ze względu na Off top. Rozumiem, tragedia tragedią, ale nie po to wchodzę na wątek o torebkach by czytać każdego zdanie na ten temat. Znając wizaż to na plotkowym powstało już 100 wątków na ten temat, więc moze się tam przeniesiecie z tym?
Sorry, ale po prostu jest to męczące...
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się zastanawiam nad Felicity, o jakim kolorze myślisz? Co do drugiej części wypowiedzi też się zgadzam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

).
piękna

Sorry, ale po prostu jest to męczące...