|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
Dałąm zdjęcia na pocztę
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
słodziutki maluszek
mały pływak
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
choji w telewizji mama mi mówiła że coś gadali właśnie o tym.
ja sobie zrobiłam pożądek w notatkach nareszcie!
|
|
|
|
#964 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny
![]() Pogoda nie najlepsza dziś, nastroje też, do tego caly czas pokazują trumny w tv.. A ja znów mam problem. mój TŻ oststnio cały czas spedza przed kompem, mówiłam mu już wiele razy ze chciałabym z nim troch czasu spędzić(on twierdzi, że no przecież jesteśmy cały czas razem;/), a ja mu, że chciałabym żeby więcej uwagi mi poświęcił i dziś się obraził, żę ja mu wciąż gadam, jaki on niedobry jest.. Dziewczyny, ja już nie mam sił, jak odejdzie od kompa, to ja nie chce się do niego dopasowywać, bo "ma teraz czas'', i wychodzi na to, że się mijamy, wtedy ja idę do kompa i tam siedzę, bo wiem, że jak odejdę to on znów pójdzie..i tak w kółko.. Nie mam pojęcia jak ja mam się zachowywać ? Udawać, że wszystko jest oki i czekać aż łaskawie znajdzie dla mnie czas i być miła, czy szczelić focha?czy co mam robić.. Jezuu, z tymi moimi problemami czuję się jak niedorosła nastolatka..masakra |
|
|
|
#965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nadrobiłam narazie forum, 2 godziny mi zajęło ![]() Ja się dowiedziałam będąc w szatni po basenie, jakieś babki gadały o katastrofie lotniczej i że politycy zginęli. To szybko na górę poleciałam, czekałam na tżta pod pokojem, bo on miał klucz i jak tylko przyszedł, to ja "szybko otwieraj coś się stało" i od razu jak staliśmy to tvn24 włączyliśmy i masakra..... Nie powiem, żeby ta tragedia jakoś szczególnie nam ten wyjazd zepsuła, bo gdyby nie pogoda (dziś i wczoraj padało ) to byłoby idealnie, chyba to co się stało tak do nas całkiem nie dotarło, ale jak byliśmy w pokoju to cały czas tvn i oglądaliśmy, wczoraj do nocy tak samo, wracając autem radia słuchaliśmy i o 12. się zatrzymaliśmy na 2 minuty...Fotorelacja będzie później, póki co nadrabiałam, tż śpi, a na 18. idziemy na mszę. Zdjęc sama jeszcze nie widziałam ![]() Idę jeszcze zobaczyć na pocztę i klub. Justynko.. nie wiem co mam napisać konto na nk usunęłaś też widzę.... ale mam nadzieję, że o nas nie zapomnisz
|
||
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczę, zdołali rozpoznać tylko 24 ciała, resztę chcą przez DNA. I niby mówili że Jarosław zidentyfikował też małżonkę prezydenta, ale jednak nie i przez to jej teraz nie wiozą. W ogóle okropne było jak ruscy prawie upuścili przy katafalku trumnę |
|
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
nawiazujac do tematu zareczyn i tego czy kobieta sie czuje niegotowa to własnie wczoraj cos takiego spotkałam
byli u nas (czyli u tzta, ja byłam na weekend:P) nasi znajomi bliscy i gadalismy własnie o slubie. Gratulowali nam itd,. Oni są juz zareczeni od sierpnia, ale slubu na razie nie planują. A raczej- ten chlopak chce, a ona nie chce. Mieszkaja juz razem ( on wprowadził sie do niej do domu)od ok 10miesiecy. On stwierdził, ze sie od niej wyprowadzi i wezmie ja na przetrzymanie bo sie za bardzo do niego przyzwyczaiła i nie odczuwa takiej potrzeby slubu.dziwne, no nie? A ja myslałam, ze to kobiet bardziej chca. A tu sytuacja odwrotna
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz jak to nie mozna generalizowac
zdarza sie czasem ze to facet chce slubu a dziewczyna nie
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu ostatnio cisza...
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa nie wiem czy formalnie szwagier mógłby zidentyfikować M. Kaczyńską. Chyba tylko rodzice/rodzeństwo/dzieci/małżonek?
yzzi skąd to znam też nic nie pomagało, ba potem jeszcze pretensje że to ja nie mam czasu kiedy on ma :P Ale wystarczyła 10-dniowa rozłąka i jest zmiana o 180 stopni, sam kompa nie włączył tylko się tulił, jak szłam spać to sam też szybciutko zgasił i szedł ze mną... tylko ciekawe na jak długo ta zmiana. Ogólnie myślę że wydarzenia które teraz się rozegrały skłaniają do refleksji nad kruchością życia - każdy dzień może być naszym ostatnim, czy wtedy nie żałowalibyśmy tego czasu spędzonego przed komputerem? Zamiast jakkolwiek inaczej ![]() Trochę mnie zdziwiło że chcą wystawiać trumnę prezydenta na widok publiczny. Rozumiem papieża, Piłsudskiego.. ale to wg mnie już trochę nie na miejscu. Ehh a Putra osierocił 8 dzieci Masakra.. życie tylu ludzi, ich bliskich, tak się złamało w jednej chwili
|
|
|
|
#971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aniołku, gratuluję obrony dyplomu
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Hawwa no jednak Piłsudski (podałam go na przykład) zrobił naprawdę wiele dla Polski, jasne że i Kaczyński był człowiekiem honorowym, o niezachwianych ideałach, broniącym twardo swoich poglądów i pierwszym robiącym wiele dla rozliczenia przeszłości, ale mam wrażenie że na siłę chce się z niego zrobić nie wiadomo jakiego bohatera (personalnie).
Może źle że podałam Piłsudskiego, ale wg mnie trumnę na widok publiczny w taki sposób powinno się dawać bezapelacyjnie wielkich ludzi, a może nawet tylko tych świętych za życia (jak Papież - chociaż w wielu wypadkach ciężko to obiektywnie stwierdzić). Edytowane przez skimos Czas edycji: 2010-04-11 o 18:05 |
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku Mateuszek wygląda przeuroczo! Słodziak
![]() Zrobiliśmy z Tżtem wieeelką porcję lasagne. Będziemy to chyba 4 dni jeść :P A teraz strasznie boli mnie glowa. B. poszedl na stację benzynową po jakieś tabletki. Oby mi przeszło, tbo tylko leżę i śpię.... |
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
do tego mam wrażenie że gdyby nie śmierć, to długo by nie uznano jego zasług dla Polski, by go nie doceniono. Tyle osób teraz mówi jakim wielkim był człowiekiem, osoby, które wcześniej potrafiły tylko mu dogryzać.
Oby te wydarzenie zmieniło polską politykę, chociaż nie wiem czy jest to możliwe na dłuższą metę. EDIT: Carmi mnie też głowa boli, spać się na maksa chce i jeszcze łydki rwą mocno :/ Jutro mam test z ang, ale może go nie zrobią, nie mam głowy się uczyć :/ |
|
|
|
#975 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jest taka stara mądrość, że o zmarłych mówi się albo tylko dobrze, albo wcale. Pewnie stąd "robienie bohatera" z Prezydenta Kaczyńskiego. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Na zmiany - jakiekolwiek - nie liczyłabym. Mamy teraz powtórkę z kwietnia 2005. Coś się zmieniło od tego czasu? Zacytuję moją wypowiedź wcześniejszą z facebooka: "Sama nie wiem czy od całej tragedii jeszcze bardziej mnie nie dołuje to, że szykuje się powtórka z czasu po 2.04.05. Pojednania, wielkie słowa. A po paru dniach ci sami ludzie, którzy w kościele trzymali się za ręce i śpiewali, na ulicy obrzucali się tym samym błotem co zwykle..." I to tyle co sądzę na ten temat. Żeby była zgoda i zjednoczenie to musielibyśmy żyć w stanie permanentnej tragedii. |
||||
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Skimos - myślę, że wystawienie trumny nie ma tu charakteru robienia z niego bohatera, tylko będzie to z tego powodu, że to prezydent. Jak mówi Rain - z urzędu należą mu się wielkie honory. Sądzę, że byłoby tak niezależnie od nazwiska...
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Że też ja nie wstydziłam się przyznawać jeszcze niedawno, że głosowałam na Lecha Kaczyńskiego. Ponoć to był straszny obciach - przynajmniej wśród moich znajomych. Ale ja generalnie często bywam "obciachowa" i "nie trendi"
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mówienia tylko dobrze - niestety w ustach niektórych osób trąca mi to hipokryzją. Bo ciężko uwierzyć w zmianę opinii o 180 stopni. I dlatego mam nadzieję że coś w polskiej polityce się zmieni, w jej prowadzeniu, w nastawieniu jednych opcji do drugich. Ale szczerze wątpię żeby to nastąpiło, chociaż nadzieję wciąż mam. |
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Ale z drugiej strony taka tragedia może zmienić ludzkie myślenie, gdy nagle poglądy polityczne odsuwają się na drugi plan i w drugiej osobie dostrzega się normalnego człowieka. I ciężko w takiej sytuacji mówić o kimś źle...
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez skimos Czas edycji: 2010-04-11 o 18:29 |
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moim zdaniem to nie jest hipokrycja. Kultura osobista wymaga tego, by nie mówić źle o zmarłych.
|
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Zawsze można po prostu zamilknąć i nie mówić nic. Po cichu też można wyrazić współczucie. |
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: no właśnie. Edytowane przez skimos Czas edycji: 2010-04-11 o 18:32 |
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Hawwa, masz piękny podpis o tym cierpieniu......
|
#986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast uwazam jego i calej reszty ofiar smierc jako tragedie z czysto ludzkiego punktu widzenia - zaluje jego i reszty jako ludzi, nie politykow.... i razi mnie jednak taka zmiana opinii nagla .... Cytat:
ale nagle wszyscy mowia jak to go podziwiali jako polityka wlasnie a nie jako czlowieka - nie jest to szczere w wiekszosci przypadkow podejrzewam...
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Być może, ale to też nie nam oceniać...
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie myslac o tej tragedii, zastanawiam sie, jak musiały sie czuc dwie osoby:
corka kaczynskich- ktora wstała narno niczego nie podejrzewajac i nagle dowiedziała sie, ze nie ma obojga rodzicow i brat kaczyńskiego. Był jego bratem blizniakiem... Moj tz ma brata blizniaka i widze jak jest z nim zwiazany... Nie potrafie sobie wyobrazic jak on musiał sie czuc.. Przeciez kilkanascie minut przed ladowaniem Prezydent dzwonił do brata... Czy on mogł podejrzewac, ze za kilkanascie minut jego brat zginie, ze to jest ich pożegnanie??....... Pojechał identyfikować jego zwłoki... i wrocił tego samego dnia, zeby isc do mamy do szpitala... jak gdyby nigdy nic, bo jeszcze jej nie powiedzieli o tym..... Podziwiam Go, ze sie tak trzyma... a przynajmniej stara sie.... ktoras pisała, ze Putra osierocił 8 dzieci,... to jest dopiero tragdia... Szkoda, ze nie wiemy za duzo o bliskich reszty osob, ktora zmarła. a moz to i lepiej dla nich......... moga przezywać bardziej osobiscie ta tragedie, a nie na oczach fotoreporterow..
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żal mi rodziny Pana Prezydenta, że ich tragedia jest siłą rzeczy wystawiona na publiczny pokaz. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

) to byłoby idealnie, chyba to co się stało tak do nas całkiem nie dotarło, ale jak byliśmy w pokoju to cały czas tvn i oglądaliśmy, wczoraj do nocy tak samo, wracając autem radia słuchaliśmy i o 12. się zatrzymaliśmy na 2 minuty...

13.03.2008