"Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz XVI:) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-11, 14:42   #961
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Dałąm zdjęcia na pocztę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 14:48   #962
madziamacius8786
Zakorzenienie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

słodziutki maluszek mały pływak
Stary 2010-04-11, 15:11   #963
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

choji w telewizji mama mi mówiła że coś gadali właśnie o tym.

ja sobie zrobiłam pożądek w notatkach nareszcie!
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 15:58   #964
yzzi3
Raczkowanie

Witam Was dziewczyny
Pogoda nie najlepsza dziś, nastroje też, do tego caly czas pokazują trumny w tv..
A ja znów mam problem. mój TŻ oststnio cały czas spedza przed kompem, mówiłam mu już wiele razy ze chciałabym z nim troch czasu spędzić(on twierdzi, że no przecież jesteśmy cały czas razem;/), a ja mu, że chciałabym żeby więcej uwagi mi poświęcił i dziś się obraził, żę ja mu wciąż gadam, jaki on niedobry jest..
Dziewczyny, ja już nie mam sił, jak odejdzie od kompa, to ja nie chce się do niego dopasowywać, bo "ma teraz czas'', i wychodzi na to, że się mijamy, wtedy ja idę do kompa i tam siedzę, bo wiem, że jak odejdę to on znów pójdzie..i tak w kółko..
Nie mam pojęcia jak ja mam się zachowywać ? Udawać, że wszystko jest oki i czekać aż łaskawie znajdzie dla mnie czas i być miła, czy szczelić focha?czy co mam robić.. Jezuu, z tymi moimi problemami czuję się jak niedorosła nastolatka..masakra
yzzi3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 16:20   #965
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość

ciekawe jak tam Claris..napewno już wie co się stało a tak cieszyła się na ten weekend..
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Claris na pewno ma fajny weekend-z dala od TV,internetu. Zresztą nie widzę powodu,żeby to miało im zepsuć ten wspólnie spędzony czas
Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość

PS Też się zastanawiałam wczoraj, jak tam Maja...
kochane jesteście, że o mnie pamiętałyście

Nadrobiłam narazie forum, 2 godziny mi zajęło
Ja się dowiedziałam będąc w szatni po basenie, jakieś babki gadały o katastrofie lotniczej i że politycy zginęli. To szybko na górę poleciałam, czekałam na tżta pod pokojem, bo on miał klucz i jak tylko przyszedł, to ja "szybko otwieraj coś się stało" i od razu jak staliśmy to tvn24 włączyliśmy i masakra.....
Nie powiem, żeby ta tragedia jakoś szczególnie nam ten wyjazd zepsuła, bo gdyby nie pogoda (dziś i wczoraj padało ) to byłoby idealnie, chyba to co się stało tak do nas całkiem nie dotarło, ale jak byliśmy w pokoju to cały czas tvn i oglądaliśmy, wczoraj do nocy tak samo, wracając autem radia słuchaliśmy i o 12. się zatrzymaliśmy na 2 minuty...
Fotorelacja będzie później, póki co nadrabiałam, tż śpi, a na 18. idziemy na mszę. Zdjęc sama jeszcze nie widziałam
Idę jeszcze zobaczyć na pocztę i klub.

Justynko.. nie wiem co mam napisać konto na nk usunęłaś też widzę.... ale mam nadzieję, że o nas nie zapomnisz
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 16:22   #966
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Ja tylko chciałam zameldować, że ten dzień do mojej historii przechodzi jako żałobny podwójnie.
Rozstaliśmy się.
To tak tylko dla wiadomości, bo w sumie nie ma się co rozpisywać
Trzymajcie się laski
na pewno nie da się nic naprawić ? Trzymaj się, ostatnio są okropne czasy dla związków zazdrośnic

kurczę, zdołali rozpoznać tylko 24 ciała, resztę chcą przez DNA. I niby mówili że Jarosław zidentyfikował też małżonkę prezydenta, ale jednak nie i przez to jej teraz nie wiozą. W ogóle okropne było jak ruscy prawie upuścili przy katafalku trumnę

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 17:16   #967
crozee
Zakorzenienie

nawiazujac do tematu zareczyn i tego czy kobieta sie czuje niegotowa to własnie wczoraj cos takiego spotkałam byli u nas (czyli u tzta, ja byłam na weekend:P) nasi znajomi bliscy i gadalismy własnie o slubie. Gratulowali nam itd,. Oni są juz zareczeni od sierpnia, ale slubu na razie nie planują. A raczej- ten chlopak chce, a ona nie chce. Mieszkaja juz razem ( on wprowadził sie do niej do domu)od ok 10miesiecy. On stwierdził, ze sie od niej wyprowadzi i wezmie ja na przetrzymanie bo sie za bardzo do niego przyzwyczaiła i nie odczuwa takiej potrzeby slubu.
dziwne, no nie? A ja myslałam, ze to kobiet bardziej chca. A tu sytuacja odwrotna
Stary 2010-04-11, 17:18   #968
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

no widzisz jak to nie mozna generalizowac zdarza sie czasem ze to facet chce slubu a dziewczyna nie
Stary 2010-04-11, 17:28   #969
Choji
Zakorzenienie

Ale tu ostatnio cisza...

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 17:32   #970
skimos
Zakorzenienie

Ilsa nie wiem czy formalnie szwagier mógłby zidentyfikować M. Kaczyńską. Chyba tylko rodzice/rodzeństwo/dzieci/małżonek?
yzzi skąd to znam też nic nie pomagało, ba potem jeszcze pretensje że to ja nie mam czasu kiedy on ma :P Ale wystarczyła 10-dniowa rozłąka i jest zmiana o 180 stopni, sam kompa nie włączył tylko się tulił, jak szłam spać to sam też szybciutko zgasił i szedł ze mną... tylko ciekawe na jak długo ta zmiana. Ogólnie myślę że wydarzenia które teraz się rozegrały skłaniają do refleksji nad kruchością życia - każdy dzień może być naszym ostatnim, czy wtedy nie żałowalibyśmy tego czasu spędzonego przed komputerem? Zamiast jakkolwiek inaczej

Trochę mnie zdziwiło że chcą wystawiać trumnę prezydenta na widok publiczny. Rozumiem papieża, Piłsudskiego.. ale to wg mnie już trochę nie na miejscu.
Ehh a Putra osierocił 8 dzieci
Masakra.. życie tylu ludzi, ich bliskich, tak się złamało w jednej chwili

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 17:54   #971
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
sa rózne rodzaje fanatyzmu... jest fanatyzm 'katolicki', ale tez i ateistyczny...
Zejdzcie dziewczyny z wiary innych osob, bo nie wiem, co wam daje takie krytykowanie??
Moze jesli madzia tłumaczy sobie ze "bog tak chciał" to łatwiej jest jej zniesc tą tragedię????
co do cierpienia i czynienia oziebłym to uwazam, ze to wszystko zalezy jak kto przyjmie to cierpienie. nie uważam, zeby nasz Papiez stał sie oziębły przez cierpienie... Cierpienie umacnia.. ale tylko tych, ktorzy tego chcą...

Przykre jest to, ze głosimy uniwersalną prawdę "Bądz dobrym człowiekiem", a będąc "dobrym człowiekiem" nie szanujemy wiary innych................... .......

Gwizdak tez jest niewierząca i NIGDY nie padło z jej ust słowo krytyki w naszym kierunku.

i taka mała refleksja- Polska jest uważana za kraj katoli, ktorzy najezdzaja ze wszystkich stron, a wiekszosc ludzi dookoła mnie to ci po chrzcie i komunii, ale juz nie wierzący. My, katolicy , szanujemy to, ze nie wszyscy wierzą w Naszego Boga. Nie wszyscy ateisci szanują niestety naszą wiarę.

ehhh patrze na strone onetu i nie moge uwierzyc, ze to stało sie naprawde.....
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Ja tylko chciałam zameldować, że ten dzień do mojej historii przechodzi jako żałobny podwójnie.
Rozstaliśmy się.
To tak tylko dla wiadomości, bo w sumie nie ma się co rozpisywać
Trzymajcie się laski
Oby wszystko się ułożyło po Twojej myśli

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość

Trochę mnie zdziwiło że chcą wystawiać trumnę prezydenta na widok publiczny. Rozumiem papieża, Piłsudskiego.. ale to wg mnie już trochę nie na miejscu.
Ehh a Putra osierocił 8 dzieci
Masakra.. życie tylu ludzi, ich bliskich, tak się złamało w jednej chwili
A czym w tym wypadku różni się Piłsudski od Kaczyńskiego?

Aniołku, gratuluję obrony dyplomu

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 18:04   #972
skimos
Zakorzenienie

Hawwa no jednak Piłsudski (podałam go na przykład) zrobił naprawdę wiele dla Polski, jasne że i Kaczyński był człowiekiem honorowym, o niezachwianych ideałach, broniącym twardo swoich poglądów i pierwszym robiącym wiele dla rozliczenia przeszłości, ale mam wrażenie że na siłę chce się z niego zrobić nie wiadomo jakiego bohatera (personalnie).
Może źle że podałam Piłsudskiego, ale wg mnie trumnę na widok publiczny w taki sposób powinno się dawać bezapelacyjnie wielkich ludzi, a może nawet tylko tych świętych za życia (jak Papież - chociaż w wielu wypadkach ciężko to obiektywnie stwierdzić).

Edytowane przez skimos
Czas edycji: 2010-04-11 o 18:05
Stary 2010-04-11, 18:10   #973
carmelova
Zakorzenienie

Motylku Mateuszek wygląda przeuroczo! Słodziak

Zrobiliśmy z Tżtem wieeelką porcję lasagne. Będziemy to chyba 4 dni jeść :P
A teraz strasznie boli mnie glowa. B. poszedl na stację benzynową po jakieś tabletki. Oby mi przeszło, tbo tylko leżę i śpię....
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 18:12   #974
skimos
Zakorzenienie

do tego mam wrażenie że gdyby nie śmierć, to długo by nie uznano jego zasług dla Polski, by go nie doceniono. Tyle osób teraz mówi jakim wielkim był człowiekiem, osoby, które wcześniej potrafiły tylko mu dogryzać.
Oby te wydarzenie zmieniło polską politykę, chociaż nie wiem czy jest to możliwe na dłuższą metę.

EDIT: Carmi mnie też głowa boli, spać się na maksa chce i jeszcze łydki rwą mocno :/ Jutro mam test z ang, ale może go nie zrobią, nie mam głowy się uczyć :/

Stary 2010-04-11, 18:19   #975
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Justyna, może to głupie że powiem teraz nie przejmuj się takimi SMSami. Ale myślę, że ex gra teraz na Twoich uczuciach. Coś poszło nie po jego mysli i chyba nie może się z tym do końca pogodzić. Wydaje mi się, że chce pokazać "patrz jaka jesteś głupia, straciłaś pierścionek zaręczynowy". Chce wywołać o Ciebie uczucie żalu i chyba też doła, bo będziesz się zastanawiała, czy nie lepiej wrócić.
Zgodzę się - miałam wczoraj wieczorem podobne odczucia, jak przeczytałam posta Justyny.
Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
rowniez uwazam, ze jest to jednak przesada - panstwo mlodzi szykowali sie na ten dzien bardzo dlugo, zdarzyla sie tragedia - no nic na to nie poradza, moim zdaniem przesada jest zakazywanie zabawy przy takiej okazji jednak.... wiadomo tragedia, zaloba narodowa itp..... ale jednak nie zginal nikt z najblizszej rodziny - a mysle ze tylko zaloba po najblizszej rodzinie jest powodem do odwolania wesela.....
Mozna jak dziewczyny wspomnialy, uczcic to jakos, powiedziec pare slow - nawet z zespolem to uzgodnic - ale nie w porzadku jest psucie najwazniejszego dnia pary mlodej, na ktory sie cieszyli, ktory mial byc najpiekniejszym i najwazniejszym dniem w ich zyciu....
To nie powinien być przymus - każdy sam powinien zdecydować jak się do tego odnieść. Ja osobiście nie wiem czy umiałabym "być" na własnym weselu w tym momencie. Wczoraj to może jeszcze tak - bo byłam w szoku, ale dziś jest mi autentycznie strasznie ciężko - aż sama tego nie rozumiem... Ale absolutnie nie krytykowałabym czyjejś postawy. Gdybym miała zaproszenie na wesele - poszłabym na nie, żeby być z Parą Młodą - ostatecznie nikt nie kazałby mi tańczyć i nie wiadomo jak się bawić.

Cytat:
Hawwa no jednak Piłsudski (podałam go na przykład) zrobił naprawdę wiele dla Polski, jasne że i Kaczyński był człowiekiem honorowym, o niezachwianych ideałach, broniącym twardo swoich poglądów i pierwszym robiącym wiele dla rozliczenia przeszłości, ale mam wrażenie że na siłę chce się z niego zrobić nie wiadomo jakiego bohatera (personalnie).
No wiesz, to jednak był prezydent - głowa państwa. Jemu należą się z samego urzędu wszelkie honory.
Jest taka stara mądrość, że o zmarłych mówi się albo tylko dobrze, albo wcale. Pewnie stąd "robienie bohatera" z Prezydenta Kaczyńskiego.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
do tego mam wrażenie że gdyby nie śmierć, to długo by nie uznano jego zasług dla Polski, by go nie doceniono. Tyle osób teraz mówi jakim wielkim był człowiekiem, osoby, które wcześniej potrafiły tylko mu dogryzać.
Oby te wydarzenie zmieniło polską politykę, chociaż nie wiem czy jest to możliwe na dłuższą metę.
To żadna nowość, że śmierć - zwłaszcza tragiczna - powoduje automatyczne przyznanie zasług i same superlatywy.
Na zmiany - jakiekolwiek - nie liczyłabym. Mamy teraz powtórkę z kwietnia 2005. Coś się zmieniło od tego czasu?
Zacytuję moją wypowiedź wcześniejszą z facebooka:
"Sama nie wiem czy od całej tragedii jeszcze bardziej mnie nie dołuje to, że szykuje się powtórka z czasu po 2.04.05. Pojednania, wielkie słowa. A po paru dniach ci sami ludzie, którzy w kościele trzymali się za ręce i śpiewali, na ulicy obrzucali się tym samym błotem co zwykle..."
I to tyle co sądzę na ten temat. Żeby była zgoda i zjednoczenie to musielibyśmy żyć w stanie permanentnej tragedii.
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 18:21   #976
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
no wlasnie tez mnie to tak razi troche jednak -ze teraz wszyscy mowia jak to go kochali, szanowali, popierali - tak nagle zmienili swoje zdanie o nim jako o polityku....
Stary 2010-04-11, 18:24   #977
Hawwa87
Zakorzenienie

Skimos - myślę, że wystawienie trumny nie ma tu charakteru robienia z niego bohatera, tylko będzie to z tego powodu, że to prezydent. Jak mówi Rain - z urzędu należą mu się wielkie honory. Sądzę, że byłoby tak niezależnie od nazwiska...

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2010-04-11, 18:25   #978
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie tez mnie to tak razi troche jednak -ze teraz wszyscy mowia jak to go kochali, szanowali, popierali - tak nagle zmienili swoje zdanie o nim jako o polityku....
Nie wiecie, że spora liczba osób to hipokryci?
Że też ja nie wstydziłam się przyznawać jeszcze niedawno, że głosowałam na Lecha Kaczyńskiego. Ponoć to był straszny obciach - przynajmniej wśród moich znajomych.
Ale ja generalnie często bywam "obciachowa" i "nie trendi"
Stary 2010-04-11, 18:26   #979
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
No wiesz, to jednak był prezydent - głowa państwa. Jemu należą się z samego urzędu wszelkie honory.
Jest taka stara mądrość, że o zmarłych mówi się albo tylko dobrze, albo wcale. Pewnie stąd "robienie bohatera" z Prezydenta Kaczyńskiego.
Ależ oczywiście. Dlatego uważam też że powinni wszyscy mieć wolne podczas pogrzebu, żeby móc w tym w jakikolwiek sposób uczestniczyć, choćby przez tv. I oddać hołd. Ale mam wrażenie że niedługo media zaczną o nim mówić jako o męczenniku.
Co do mówienia tylko dobrze - niestety w ustach niektórych osób trąca mi to hipokryzją. Bo ciężko uwierzyć w zmianę opinii o 180 stopni. I dlatego mam nadzieję że coś w polskiej polityce się zmieni, w jej prowadzeniu, w nastawieniu jednych opcji do drugich. Ale szczerze wątpię żeby to nastąpiło, chociaż nadzieję wciąż mam.

Stary 2010-04-11, 18:27   #980
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. Ale z drugiej strony taka tragedia może zmienić ludzkie myślenie, gdy nagle poglądy polityczne odsuwają się na drugi plan i w drugiej osobie dostrzega się normalnego człowieka. I ciężko w takiej sytuacji mówić o kimś źle...

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2010-04-11, 18:28   #981
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
"Sama nie wiem czy od całej tragedii jeszcze bardziej mnie nie dołuje to, że szykuje się powtórka z czasu po 2.04.05. Pojednania, wielkie słowa. A po paru dniach ci sami ludzie, którzy w kościele trzymali się za ręce i śpiewali, na ulicy obrzucali się tym samym błotem co zwykle..."
I to tyle co sądzę na ten temat. Żeby była zgoda i zjednoczenie to musielibyśmy żyć w stanie permanentnej tragedii.
Dokładnie - niestety.

Edytowane przez skimos
Czas edycji: 2010-04-11 o 18:29
Stary 2010-04-11, 18:28   #982
carmelova
Zakorzenienie

Dziewczyny moim zdaniem to nie jest hipokrycja. Kultura osobista wymaga tego, by nie mówić źle o zmarłych.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 18:31   #983
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ oczywiście. Dlatego uważam też że powinni wszyscy mieć wolne podczas pogrzebu, żeby móc w tym w jakikolwiek sposób uczestniczyć, choćby przez tv. I oddać hołd.
Jestem prawie pewna, że będzie dzień wolny. Ostatecznie stolica i tak będzie sparaliżowana.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Dziewczyny moim zdaniem to nie jest hipokrycja. Kultura osobista wymaga tego, by nie mówić źle o zmarłych.
Zawsze można po prostu zamilknąć i nie mówić nic. Po cichu też można wyrazić współczucie.
Stary 2010-04-11, 18:31   #984
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Tak, ale chodzi o to że niektórzy mówią jak oni to prezydenta nie kochali i podziwiali, podczas gdy tak naprawdę jechali wcześniej po nim jak po łysej kobyle (za przeproszeniem).

EDIT:
Cytat:
Zawsze można po prostu zamilknąć i nie mówić nic. Po cichu też można wyrazić współczucie.
no właśnie.

Edytowane przez skimos
Czas edycji: 2010-04-11 o 18:32
Stary 2010-04-11, 18:35   #985
crozee
Zakorzenienie

Hawwa, masz piękny podpis o tym cierpieniu......
Stary 2010-04-11, 18:36   #986
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Nie wiecie, że spora liczba osób to hipokryci?
Że też ja nie wstydziłam się przyznawać jeszcze niedawno, że głosowałam na Lecha Kaczyńskiego. Ponoć to był straszny obciach - przynajmniej wśród moich znajomych.
Ale ja generalnie często bywam "obciachowa" i "nie trendi"
no wlasnie, ja na niego nie glosowalam, nie popieralam go jako polityka, i dalej mam na ten temat takie samo zdanie....
Natomiast uwazam jego i calej reszty ofiar smierc jako tragedie z czysto ludzkiego punktu widzenia - zaluje jego i reszty jako ludzi, nie politykow....
i razi mnie jednak taka zmiana opinii nagla ....

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Ale z drugiej strony taka tragedia może zmienić ludzkie myślenie, gdy nagle poglądy polityczne odsuwają się na drugi plan i w drugiej osobie dostrzega się normalnego człowieka. I ciężko w takiej sytuacji mówić o kimś źle...
no wlasnie - wiec oczywiscie jako o czlowieku zlego slowa nie powiem (zreszta jakim prawem - nie znalam osobiscie), zal kazdej z tych ofiar - kazdy mial bliskich, rodzine itp..... im przede wszystkim wspolczuje tej sytuacji

ale nagle wszyscy mowia jak to go podziwiali jako polityka wlasnie a nie jako czlowieka - nie jest to szczere w wiekszosci przypadkow podejrzewam...
Stary 2010-04-11, 18:40   #987
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Hawwa, masz piękny podpis o tym cierpieniu......
Dziękuję

Cytat:

ale nagle wszyscy mowia jak to go podziwiali jako polityka wlasnie a nie jako czlowieka - nie jest to szczere w wiekszosci przypadkow podejrzewam...
Być może, ale to też nie nam oceniać...

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2010-04-11, 18:41   #988
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie, ja na niego nie glosowalam, nie popieralam go jako polityka, i dalej mam na ten temat takie samo zdanie....
Natomiast uwazam jego i calej reszty ofiar smierc jako tragedie z czysto ludzkiego punktu widzenia - zaluje jego i reszty jako ludzi, nie politykow....
i razi mnie jednak taka zmiana opinii nagla ....
Jesteś uczciwa i to jest szczere.
Stary 2010-04-11, 18:41   #989
crozee
Zakorzenienie

ogolnie myslac o tej tragedii, zastanawiam sie, jak musiały sie czuc dwie osoby:
corka kaczynskich- ktora wstała narno niczego nie podejrzewajac i nagle dowiedziała sie, ze nie ma obojga rodzicow
i
brat kaczyńskiego. Był jego bratem blizniakiem... Moj tz ma brata blizniaka i widze jak jest z nim zwiazany... Nie potrafie sobie wyobrazic jak on musiał sie czuc.. Przeciez kilkanascie minut przed ladowaniem Prezydent dzwonił do brata... Czy on mogł podejrzewac, ze za kilkanascie minut jego brat zginie, ze to jest ich pożegnanie??....... Pojechał identyfikować jego zwłoki... i wrocił tego samego dnia, zeby isc do mamy do szpitala... jak gdyby nigdy nic, bo jeszcze jej nie powiedzieli o tym..... Podziwiam Go, ze sie tak trzyma... a przynajmniej stara sie....

ktoras pisała, ze Putra osierocił 8 dzieci,... to jest dopiero tragdia... Szkoda, ze nie wiemy za duzo o bliskich reszty osob, ktora zmarła. a moz to i lepiej dla nich.........
moga przezywać bardziej osobiscie ta tragedie, a nie na oczach fotoreporterow..
Stary 2010-04-11, 18:45   #990
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
ogolnie myslac o tej tragedii, zastanawiam sie, jak musiały sie czuc dwie osoby:
corka kaczynskich- ktora wstała narno niczego nie podejrzewajac i nagle dowiedziała sie, ze nie ma obojga rodzicow
i
brat kaczyńskiego. Był jego bratem blizniakiem... Moj tz ma brata blizniaka i widze jak jest z nim zwiazany... Nie potrafie sobie wyobrazic jak on musiał sie czuc.. Przeciez kilkanascie minut przed ladowaniem Prezydent dzwonił do brata... Czy on mogł podejrzewac, ze za kilkanascie minut jego brat zginie, ze to jest ich pożegnanie??....... Pojechał identyfikować jego zwłoki... i wrocił tego samego dnia, zeby isc do mamy do szpitala... jak gdyby nigdy nic, bo jeszcze jej nie powiedzieli o tym..... Podziwiam Go, ze sie tak trzyma... a przynajmniej stara sie....
Wczoraj widziałam relację z miejsca tragedii z Jarosławem Kaczyńskim. Boże, co on miał w oczach, słów brak... aż mi się zrobiło jakoś dziwnie, że to oglądam... bo to nie są momenty, które powinny być upubliczniane.
Żal mi rodziny Pana Prezydenta, że ich tragedia jest siłą rzeczy wystawiona na publiczny pokaz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości