Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg ZAPRASZAM! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-11, 17:53   #931
Rozzz
Zakorzenienie

Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg ZAPRASZAM!

A ja chodze roznie spac, raz o 21 mi sie przypadkiem uśnie, czasem o 12, czasem tez o 2 w nocy... wiec roznie w tymi posiłkami jest, nie mam nigdy tak samo, ale jezeli cwicze, a to jest zawsze kolo 19 to wiadomo, ze ostatni posilek zjadam ok 20.. po cwiczeniach czesto jestem pobudzona potem i nie spię czasem dlugo. ale cześyo za to śpię popołudniu po szkole trudnio mi jest sie tego wyzbyc

Rozzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-11, 18:23   #932
winyl
Zakorzenienie

Hmm jak dotąd (śniadanie, obiad) zjadłam 500kcal. To chyba mało, prawda? Niestety, ja zawsze na kolację jem dużo (jajecznica z 2 jajek minimum albo ze 2-3 kromki chleba z szynką/pasztetem/serkiem wiejskim + z jakimś warzywkiem). Ale to chyba i tak kalorycznie nie wyjdzie ok.1200 :/. I to jest właśnie mój problem - jak nie jem słodyczy to jem strasznie mało kcal.
Zaraz sobie zjem mój dietetyczny deserek - ptasie mleczko pomarańczowe (zero cukru - robi się je z mleka skondensowanego niesłodzonego i galaretki; jest oczywiście bez żadnej czekolady ) zjem pewnie ze dwie porcje, ale to będzie i tak mniej niż 200kcal, może sobie do tego zjem jakieś owoce, żeby nadrobić.
Jednak zdrowe odchudzanie to ciężka sprawa :|.

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-11, 21:51   #933
olcik_07
Zadomowienie

GG do olcik_07

nikt nie mówił, ze będzie łatwo ale w kupie damy rade!

ja tymczasem lecę spać bo jutro rano zajęcia, także dobranoc
Stary 2010-04-11, 22:21   #934
winyl
Zakorzenienie

1020,5kcal jest ok? Aczkolwiek za dużo jadłam wieczorem, a za mało rano. Dopiero po podliczeniu kalorii to widzę. A wydawało mi się, że liczenie kcal to bezsens, strata czasu itd. :P.

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 11:33   #935
su$ka
Zakorzenienie

Ja też chcę zgubić jakieś 4-5kg
Ważę 49 kg ,chciałabym zejść do 44-45 kg I nie krzyczcie na mnie Jestem naprawdę baaardzo niska i każdy jeden kilogram widać na moich boczkach
Diety konkretnej nie mam, po prostu chleb razowy zamiast białego, herbata zielona zamiast czarnej, woda zamiast soków, i mniejsze porcje jedzenia. Staram się nie podjadać tylko jeść 3-4 posiłki dziennie + nie jeść po 18 Postaram się też wpleść w to wszystko trochę ruchu, ale zobaczymy co z tego wyjdzie :P Mam nadzieję, że się uda

su$ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 12:24   #936
justi699
Zakorzenienie

hej a ja od wczoraj porzuciłam dietę bo mam @ i ciągłą ochotę na słodkie

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 13:06   #937
su$ka
Zakorzenienie

mnie też ciągnie do słodyczy...tragedia po prostu ;/ chyba będę musiała znaleźć jakichś ich niskokaloryczny substytut...jakieś pomysły ?

Stary 2010-04-12, 16:35   #938
milusia1991
Rozeznanie

hej dziewczyny melduje sie po grzesznym jak dla mnie weekendzie ale juz od dzis znowu biore sie do roboty przeciez w czwartek mamy ważenie A ja obiecałam ze tym razem sie zważe
Stary 2010-04-12, 18:05   #939
olcik_07
Zadomowienie

GG do olcik_07

heeej a ja sobie radze póki co, nic kalorycznego nie zjadłam, w sobote mnie naszło na słodkie to zjadłam biszkopty zwykłe. su$ka polecam jako substytut!
Stary 2010-04-12, 21:43   #940
MadameButterfly6
BAN stały

Hej kochane... u mnie kiepsko... Wczoraj sie skusilam na 6 Mc nuggetsow i Mc Flurry w Mc Donaldzie...

Dzisiaj juz dietowo. Rano sałatka z tuńczyka, na obiad ryż z piersią z kurczaka i z sosem fix knorra. Pozniej dwie marchewki i teraz bułka pełnoziarnista z polędwicą pomidorem i ogórkiem.

Cieżko mi coś to idzie...

Zastanawiam się nad dietą Dukana, ale nie wiem czy w niej wytrwam.
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 08:07   #941
gossia089
Raczkowanie

GG do gossia089

Witam dziewczyny, moge sie dołączyć? Waga 56kg wzrost 161, cel 52 kg
gossia089 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 09:49   #942
diana92
Przyczajenie

GG do diana92

Witam Was serdecznie
Również chciałabym się dołączyć Mam 17 lat, 170cm i ważę 59kg, cel: 55 Zamierzam zrezygnować ze słodyczy, nie jadać kolacji i wypijać dziennie 3-4 szklanki herbaty Pu-erh. Trzymajcie kciuki .

Edytowane przez diana92
Czas edycji: 2010-04-13 o 09:52
diana92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 10:52   #943
DobraDusza88
Zakorzenienie

Dawno mnie nie było
Wczoraj dzień był baardzo dietkowy- rano musli z mlekiem, później serek, a na obiad zupa kalafiorowa. I tyle, bo na więcej nie miałam czasu... Wieczorem jeszcze na aerobiku byłam Stwierdziłam jednak, że takie menu jak wczoraj to chyba troszkę za mało....

Dziś na śniadanie bułka pełnoziarnista z Almette, serem żółym i szynką na obiad planuję pierś z kurczaka z ryżem. no i muszę skoczyć do sklepu po coś na kolację i podwieczorek

diana92, gosiao89- witamy !!
Stary 2010-04-13, 13:20   #944
milusia1991
Rozeznanie

witam witam U mnie dzisiaj jak najbardziej dietkowo Trzymam sie mojego 1000 kalorii i za nic nie przekraczam Wczoraj też Tylko muszę sobie jakoś to wszystko rozłożyc zeby wiecej kalorii zjadac w ciagu dnia a mniej pod wieczór
Dziś zjadłam puki co 400 kalorii A wcale nie jestem głodna Za oknem cieplutko i tak miło Może dzis na rowerek i do solarium hmm ale sie zobaczy Puki co jestem padnięta właśnie wróciłam z praktyk i troszkę kalori mi sie tam spaliło - Architekt zieleni
Stary 2010-04-13, 14:46   #945
olcik_07
Zadomowienie

GG do olcik_07

witam nowe dietowiczki

milusia, TY tak dokładnie sobie obliczasz te kcal, ja jakoś nie lubie tego robić... wole poprostu moją najlepiej działającą dietę - niejedzenie słodyczy i 4h przed snem + ruch. Żadna inna dieta nie podziała na mnie szybciej niż ta
Stary 2010-04-13, 15:00   #946
DobraDusza88
Zakorzenienie

Ooo Milusiu ja chodziłam do Technikum Architektury Krajobrazu

ja jeszcze nie zabrałam się za obiad... tak o 16 pewnie zacznę a ok 18 zjem kromkę chleba pełnoziarnistego z szyneczką i serkiem Almette A na obiad kurczaczek z ryżem
Stary 2010-04-13, 15:50   #947
milusia1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Ooo Milusiu ja chodziłam do Technikum Architektury Krajobrazu

ja jeszcze nie zabrałam się za obiad... tak o 16 pewnie zacznę a ok 18 zjem kromkę chleba pełnoziarnistego z szyneczką i serkiem Almette A na obiad kurczaczek z ryżem

I co teraz robisz jeśli można wiedziec? Ja nie jestem zadowolona ze swojego wyboru 3 klasa technikum arch. kr. dobrze ze za rok juz kończe. Nie wiem ale chyba nie widzę swojej przyszłości dalej w tym zawodzie tym bardziej ze zdawalnosc egzaminu zawodowego na tym kierunku wynosi w naszej szkole 2/33 osoby a wiec szkoda ze nie wiedzialam o tym wczesniej ogólnie skoro tak malo osób zdaje to chyba wina slabego przygotowania przez nauczycieli

A dla mnie Olcik to jakoś dieta z liczeniem kalorii jest najodpowiedniejsza I najbardziej mi pasuje

Edytowane przez milusia1991
Czas edycji: 2010-04-13 o 16:27
milusia1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 15:51   #948
su$ka
Zakorzenienie

no i zgrzeszyłam :P kawałek czekolady POSZEDŁ w brzuch :P eh... jakoś nie potrafię sobie odmówić, gdy mam na coś ochotę... chyba tylko intensywne ćwiczenia są w stanie na mnie poskutkować...

Stary 2010-04-13, 16:25   #949
milusia1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez su$ka Pokaż wiadomość
no i zgrzeszyłam :P kawałek czekolady POSZEDŁ w brzuch :P eh... jakoś nie potrafię sobie odmówić, gdy mam na coś ochotę... chyba tylko intensywne ćwiczenia są w stanie na mnie poskutkować...

A ja im cieplej na dworze tym zawsze mam więcej siły by powiedziec złym rzeczą stanowcze NIE! SMAK SŁODYCZY ZNAM DOBRZE, SMAK TRACONYCH KILOGRAMÓW TEŻ i zgadnijcie co lepiej smakuje? No jasne że spodnie które lecą ci z tyłka Zazdrosne miny koleżanek Idziesz na plaże i rozbierasz sie nie wstydząc się tłuszczyku mmmm :roll eyes: 50 kilogramów dąże dąże I mam coraz wiecej siły i wiem że jestem już na dobrej drodze

Edytowane przez milusia1991
Czas edycji: 2010-04-13 o 16:27
milusia1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 16:34   #950
DobraDusza88
Zakorzenienie

Milusiu-studiuję na Politechnice też się nie widziałam w tym zawodzie u nas tak samo było ze zdawalnością... mi zabrakło 6 % żeby zdać, później nie chcialo mi się poprawiac

ja teraz zjadłam obiadek- tak jak pisałam wcześniej ryż z kurczakiem. Przygotowane może w mało dietetyczny sposób, ale nie przekroczę dziś raczej 1200 kcal, więc nie jest źle
Stary 2010-04-13, 17:43   #951
gossia089
Raczkowanie

GG do gossia089

U mnie jak narazie :
na śniadanko bułeczka wieloziarnista z twarożkiem+jogurt light+jabłko
na obiadek - musli z mleczkiem
kolacyjka - buleczka z dynia z szyneczka +jogurt light
a i jeszcze podjadłam w między czasie 2 wafle ryżowe i jednego malutkiego pieguska (ciężko mi sie oprzeć słodyczą ) i kawka ze słodzikiem
o 19 pędze na pilates
mam zamiar już nic dzisiaj nie jesc, ewentualnie jaką herbatke ziołową wypić. I co sadzicie dziewczyny o moim pierwszym dniu??

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

A dziewczyny, dzisiaj bedąc na praktykach uslyszałam ze jedna znajoma stosuje diete proteinową, czy ktoras z was stosowała? bo podobno przynosi szybkie efekty..
Stary 2010-04-13, 18:13   #952
DobraDusza88
Zakorzenienie

Gosiu pamiętaj też o warzywach i nie wiem czy nie za mało kalorii... Co do diety proteinowej to jest ona dość restrykcyjna i trzeba mieć naprawdę dużo solnej woli... Gdyż trzeba się trzymać zasad tej diety w 100% żeby ona zadziałała

Ja stwierdziłam, że nie będę już nic dzisiaj jadła nie jestem jeszcze głodna, a pewnie spotkam się wieczorem z koleżankami na piwku... (wiem, że przy diecie się nie powinno noo ale w akademiku mieszkam ).

Byłam dziś po zajęciach na spacerku
A jutro troszkę zabiegana będę na rano planuję kanapkę z pieczywka pełnoziarnistego z serkiem i wędlinką, tak koło 11-12 jogurt do picia, a koło 16 obiad i może jakiś owoc do tego- jabłko albo kiwi
Stary 2010-04-13, 20:18   #953
olcik_07
Zadomowienie

GG do olcik_07

oOo a ja się wepchne i powiem ze studiuje Ogrodnictwo. I polecam! super sprawa, mnóstwoooooooo nauki bo to jest i projektowanie i tzw."ogrodniczenie" ale naprawdę super kierunek. Jak któraś nie wie co wybrać a lubi biologie (w ogole rośliny) to polecam!!!!

a ja już zjadłam kolacje o 17:00, o 19:00 wciągnęłam jogurt a teraz jabłko trzymam sie póki co!
Stary 2010-04-13, 21:24   #954
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

olcik ale ja przeważnie zasypiam ok 22. Co do nie jedzenia po 18
u mnie było źle.. jadłam i jadłam.,.. bo przed @. Ale już się opamiętałam i jest git
zjadłam 5 bułek z pomidorem i sałatą, activia, obiad- kotlet schabowy, surówka, ziemniaki

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 22:10   #955
gossia089
Raczkowanie

GG do gossia089

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Gosiu pamiętaj też o warzywach i nie wiem czy nie za mało kalorii... Co do diety proteinowej to jest ona dość restrykcyjna i trzeba mieć naprawdę dużo solnej woli... Gdyż trzeba się trzymać zasad tej diety w 100% żeby ona zadziałała

Ja stwierdziłam, że nie będę już nic dzisiaj jadła nie jestem jeszcze głodna, a pewnie spotkam się wieczorem z koleżankami na piwku... (wiem, że przy diecie się nie powinno noo ale w akademiku mieszkam ).

Byłam dziś po zajęciach na spacerku
A jutro troszkę zabiegana będę na rano planuję kanapkę z pieczywka pełnoziarnistego z serkiem i wędlinką, tak koło 11-12 jogurt do picia, a koło 16 obiad i może jakiś owoc do tego- jabłko albo kiwi
Postaram sie pamiętać o warzywach dziękuje za uwagę. A co do kalorii to myśle że spokojnie 1500kcal dziennie spożywam. Ehh.. rozumie Cię doskonale, bo też mieszkam w akademiku na szczęście na codzien piwka potrafie sobie odmowić, gorzej mam w weekendy
Stary 2010-04-14, 00:57   #956
DobraDusza88
Zakorzenienie

hehe no ja też codziennie to nie piję ale dziś np 2... przy plotach z koleżankami :/ wiem, że to nie dobre jest dla diety no ale... następne pewnie w weekend- jak się spotkam ze znajomymi. Ale wolę sobie odmówić jedzenia niż siedzieć ze znajomymi przy wodzie mineralnej co też nie jest dobre dla organizmu...

olcik- ja myślałam, że właśnie moje technikum to będzie głównie biologia... a tu się okazało inaczej
Stary 2010-04-14, 07:46   #957
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

witam ja mieszkałam na stancji, na przeciwko akademika, bywałam tam codziennie. Więc wiem jak to jest. Na szczęście już tam nie mieszkam i nie piję już tyle alkoholu. Proszę o baty, bo ostatnio nagrzeszyłam z jedzeniem. Wczoraj udało mi się nie zjeść żadnych słodyczy, fast-foodów i bez alkoholu. Gdzieś ten mój zapał się zgubił... pomocy!
Muszę wytrzymać bez niezdrowych rzeczy a później wyeliminować kolacje, a efekty na pewno się pojawią. Za dużo jem!
Pozdro

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 12:54   #958
diana92
Przyczajenie

GG do diana92

U mnie jak narazie super.
Wczoraj zjadłam na śniadanie płatki z mlekiem, później dwie małe kanapki z serem żółtym i wędliną, zupę pomidorową, pomarańcze i pierogi na obiad (to bardzo mało jak dla mnie, bo zwykle jem przynajmniej dwa razy tyle.. cud że nie przytyłam tak bardzo... chyba mam dobrą przemianę materii ). Dodam że kanapki były bez masła, a pierogi bez cebulki i boczku chociaż strasznie mnie na niego namawiali... Mama chciała mnie też skusić ptasim mleczkiem, ale byłam dzielna i się nie dałam . Od 18 do 24 (kiedy poszłam spać) nic już nie jadłam, a przez cały dzień wypiłam 4 szklanki czerwonej herbaty i 1 szklankę wody mineralnej na noc (oprócz kilogramów walczę również z brzydką cerą) .

Natomiast dzisiaj dwie kanapki na śniadanie z serem, szynką, pomidorem i sałatą oraz szklanka herbaty.
diana92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 13:29   #959
MadameButterfly6
BAN stały

O ja tez mieszkam w akademiku

Ja mam @ i wczoraj dieta nie wyszla. Zjadlam princesse kokosowa. I tak nieszczesna herbata slodzona 3 lyzeczkami cukru. To moje przeklenstwo. A pije jej naprawde duzo. Musze kupic wreszcie ten slodzik.

Dzisiaj u mnie na sniadanie pol bulki ciemnej z poledwica i ogorkiem. Niedawno mieszanka salat z biedronki z ogorkiem, dwoma jajkami na twardo, sosem czosnkowym i pol bulki ciemnej.

Mialam wczoraj zaczac biegac, dzisiaj isc na basen, a przez ten przeklęty okres nic nie wyszlo
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 13:32   #960
gossia089
Raczkowanie

GG do gossia089

U mnie tez narzie niezle do poludnia zjadłam bułeczke z ziarnami z szyneczką i jogurt light,na II sniadanie jabłko i jogurcik, a na obiadek zaraz zaczne sobie szykować ryż z warzywami ...a noi po południu chce sie wybrać na basenik
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości