"Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz XVI:) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-11, 21:32   #1051
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Wizaż się wiesza, ciagle błąd wyskakuje i mnie wylogowywuje
Stary 2010-04-11, 21:32   #1052
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Długo się tu nie mogłam wbić-jednak 80 tys. ludu...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 21:37   #1053
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Motylku, łapaj lasagne
Ilsa chodziło mi o to, co napisała Olka czy naj. Szczerze mówiąc nie słyszałam, żeby którykolwiek z jego przeciwników polit. nagle stał się fanem polityki Kaczyńskiego i zaczął popierać PIS. Mówili o nim jako o człowieku, patriocie, mężu i ojcu. Gdzie tu hipokryzja? No i nie porównuj Kaczyńskiego do Fidela Castro, który jest mordercą. Ale skoro pytasz, to po jego śmierci bym się chyba tylko uśmiechnęła.
w sumie racja, nie mówią o jego działalności politycznej

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 21:41   #1054
pagka
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki

Boże co za tragiczny dzień był wczoraj - na pogrzebie byłam, a na dodatek ta straszna katastrofa...

I w dodatku brat mojej znajomej z judaistyki zginął w tym samolocie....
Stary 2010-04-11, 21:44   #1055
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yzzi3 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny
Pogoda nie najlepsza dziś, nastroje też, do tego caly czas pokazują trumny w tv..
A ja znów mam problem. mój TŻ oststnio cały czas spedza przed kompem, mówiłam mu już wiele razy ze chciałabym z nim troch czasu spędzić(on twierdzi, że no przecież jesteśmy cały czas razem;/), a ja mu, że chciałabym żeby więcej uwagi mi poświęcił i dziś się obraził, żę ja mu wciąż gadam, jaki on niedobry jest..
Dziewczyny, ja już nie mam sił, jak odejdzie od kompa, to ja nie chce się do niego dopasowywać, bo "ma teraz czas'', i wychodzi na to, że się mijamy, wtedy ja idę do kompa i tam siedzę, bo wiem, że jak odejdę to on znów pójdzie..i tak w kółko..
Nie mam pojęcia jak ja mam się zachowywać ? Udawać, że wszystko jest oki i czekać aż łaskawie znajdzie dla mnie czas i być miła, czy szczelić focha?czy co mam robić.. Jezuu, z tymi moimi problemami czuję się jak niedorosła nastolatka..masakra
to zrób tak,że jak on będzie przy komputerze to po prostu wyjdź na spacer z dzieckiem,lub do sklepu żeby zobaczył,że skoro on jest zajęty to Ty bez niego też potrafisz sobie zorganizować czas, może go to ruszyć..

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
kochane jesteście, że o mnie pamiętałyście

Nadrobiłam narazie forum, 2 godziny mi zajęło
Ja się dowiedziałam będąc w szatni po basenie, jakieś babki gadały o katastrofie lotniczej i że politycy zginęli. To szybko na górę poleciałam, czekałam na tżta pod pokojem, bo on miał klucz i jak tylko przyszedł, to ja "szybko otwieraj coś się stało" i od razu jak staliśmy to tvn24 włączyliśmy i masakra.....
Nie powiem, żeby ta tragedia jakoś szczególnie nam ten wyjazd zepsuła, bo gdyby nie pogoda (dziś i wczoraj padało ) to byłoby idealnie, chyba to co się stało tak do nas całkiem nie dotarło, ale jak byliśmy w pokoju to cały czas tvn i oglądaliśmy, wczoraj do nocy tak samo, wracając autem radia słuchaliśmy i o 12. się zatrzymaliśmy na 2 minuty...
Fotorelacja będzie później, póki co nadrabiałam, tż śpi, a na 18. idziemy na mszę. Zdjęc sama jeszcze nie widziałam
Idę jeszcze zobaczyć na pocztę i klub.
to cieszę się,że udał Ci się weekend

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
do tego mam wrażenie że gdyby nie śmierć, to długo by nie uznano jego zasług dla Polski, by go nie doceniono. Tyle osób teraz mówi jakim wielkim był człowiekiem, osoby, które wcześniej potrafiły tylko mu dogryzać.
Oby te wydarzenie zmieniło polską politykę, chociaż nie wiem czy jest to możliwe na dłuższą metę.
to prawda, też mnie to zdenerwowało..ja mimo wszystko,lubiłam Kaczyńskiego,nic do niego nie miałam,starał się....bardzo...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Bardzo mi szkoda Pani Prezydentowej.Wiem,że jej "uroda" była często tematem do śmiechu. Mimo wszystko zawsze ją uważałam za osobę bardzo mądrą,stała twardo przy mężu ale nie udzielała się aż tak w polityce. Nie wywyższała się i była "swojską babą",że tak powiem. No i jednak-widać było uczucia między nimi.
mnie bardzo wzrusza jak pokazują ICH razem..normalnie zaczynam wyć i aż taki ucisk czuje na gardle..że też musieli tak zginąć..przynajmniej są razem

Również Prezydentową lubiłam,oglądałam nie jeden wywiad z Nią i była wartościową osobą,pomagała innym...

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Nie znałam Pani Prezydentowej, ale z wywiadów, wypowiedzi publicznych i choćby samych zdjęć odniosłam wrażenie, że to była bardzo ciepła osoba i myślę, że gdybym miała okazję ją poznać, to polubiłabym ją jeszcze bardziej.
W ogóle zawsze bardzo mi się podobało jak Para Prezydencka okazywała sobie uczucie - jak żona mężowi niosła kanapki do samolotu, poprawiała krawat, on jej kradł całusa na przyjęciu. Tak jakoś ciepło się robiło na sercu jak się na to patrzyło. W każdym razie chciałabym, żeby między mną a moim -mam nadzieję przyszłym - mężem było coś podobnego po tych trzydziestu wspólnych latach.

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
to ja może nie na temat i z grubej rury, ale... NIECH ON MI SIĘ OŚWIADCZY!!!

w ogóle to muszę Wam napisać, że nocna zmiana lubego ma jeden plus - ułatwia mi milczenie
doczekasz się już niedługo

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

pagka to straszne
Stary 2010-04-11, 21:45   #1056
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Kurde ja to chyba jakaś nieczuła jestem, bo przykro mi jasne, ale nie chciało mi się wcale beczeć...

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że ja też nie płakałam. Smutno mi ale nie mogę powiedzieć, że to był najgorszy dzień mojego życia. Nie mogę też powiedzieć żeby mi się zmieniło nastawienie do życia.
ja tez nie plakalam, pooruszylo mnie to oczywiscie, smutne to wszystko.... ale zeby plakac? plakac to ja za bliskimi moge....

Cytat:
Chcecie jakieś fotki z Naszego weekendu?
jasne
Stary 2010-04-11, 21:49   #1057
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Nadrabiam.
Aniołku gratuluję obrony. Wiedziałam, że dasz radę
Naj gratuluję awansu TŻ-ta. Mam nadzieję, że mądrze wykorzysta podwyżkę. Znaczy się wyda na pierścionek

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 21:53   #1058
Choji
Zakorzenienie

Claris, poka fotki

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 22:05   #1059
Claris
Zakorzenienie

fotki na mailu
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 22:07   #1060
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

ok dziewczynki - uciekam spac - dobranoc wszystkim
Stary 2010-04-11, 22:09   #1061
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Claris, mieliście wspaniały weekend to ten wygrany za Twoje oświadczyny, tak ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 22:11   #1062
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Witam po internetowym niebycie
hej A jak życie? Chcesz już wyjść za mąż???
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
O, a tak mi się przypomniało w trakcie nadrabiania.
Dzisiaj w kościele świętowało pewne małżeństwo 65 rocznicę ślubu (obydwoje ok 80 lat). Mieli odnowienie przysięgi, w ogóle b. wzruszająco Jak to miło było popatrzeć, że tacy ludzie, po tylu latach razem nadal mogą się kochać. Dzieci (no, już dorosłe i w zmarszczkach) filmowały, pstrykały fotki i cały czas się cieszyli. Ech, szkoda, że my już nie doczekamy tak długich rocznic, wychodząc za mąż bliżej 30 niż 20.
To się hajtnęlimając ok. 15 To ja chyba jednak wolę tak jak teraz. Jak miałam 15 lat, to jednak bardziej mnie interesowały rowery i harcerstwo niż śluby
Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
No nie wiem których
To Chavez jest lubiany przez Boliwijczyków, ale z tego co wiem to Kubańczycy za lekko nie mają z Castro.
Wiesz, znamy taką Kubę, o jakiej nam mówią. Moi znajomi byli w zeszłym roku na Kubie i nam opowiadali, że właśnie Kubańczycy wbrew pozorom nie żyją w jakimś wielkim ucisku i są raczej z życia zadowoleni. No chyba, że dobrze udają, albo, że ci znajomi odnieśli mylne wrażenie. Podobną opinię o Kubie wygłasza jedna z nauczycielek w mojej szkole hiszpańskiego. A Fidelu mówi z nieukrywanym uczuciem Wódz.
Ale jak jest naprawdę, to

Frezyjko, jeśli Cię to jakoś pocieszy, to ja się wczoraj też całkiem nieźle bawiłam na weselu I trzymam kciuki za jutro
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 22:12   #1063
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Claris, jaki fajny weekend Ładniutko tam

Gwizdak, kobieta miala na pewno 19 wychodząc za mąż, on był ciutkę starszy. Ale dokładnie nie pamiętam ich wieku

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-04-11 o 22:15
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 22:15   #1064
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Claris fajne zdjątka widać, ze zadowoleni pomimo pogody

Ja też uciekam do spania, dobranoc
Stary 2010-04-11, 22:18   #1065
madziamacius8786
Zakorzenienie

Arrakis, Basiu Dobranoc

Claris zdjęcia super ! Ładne widoki,pokój,pałac Wy na zdjęciu i widać,że fajnie spędzaliście czas

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-04-11 o 22:20
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 22:20   #1066
Gwizdak
Zakorzenienie

Madeline, Mając 19 lat poznawałam właśnie uroki studenckiego życia i warszawskie kluby Nadal wolę tak jak teraz
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-04-11, 22:22   #1067
skimos
Zakorzenienie

Gwizdak no ja słyszałam relację Jose Torresa. Tak naprawdę dobrze mają tam tylko ludzie "pracujący" dla władzy i turyści. Mnóstwo ludzi lata tam się leczyć, nawet z USA, bo mają świetnych specjalistów i szpitale - ale jest to wszystko zamknięte dla zwykłych ludzi. Dopiero od niedawna mają paszporty dostępne dla ludzi (chociaż to nie wiem czy dobrze zrozumiałam - albo wcześniej, albo nadal jest tak że paszporty są "płatne" - niby dostępne dla wszystkich, ale ich cena to kilkuroczna pensja przeciętnego Kubańczyka). Wcześniej wszystkiego im brakowało, jedzenia, środków do życia, książek. Torres mówił że z Polski zeszyty wysyłał rodzinie, co by dzieci miały się jak uczyć. I że ludzie tam absolutnie nie są zadowoleni, ale są takie represje że nie mają wyjścia jak grać

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 22:22   #1068
raingirl
Zakorzenienie

Claris fajne focie
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 22:26   #1069
Gwizdak
Zakorzenienie

Skimos,a tak jego opinię też znam, bo miałam okazję uczestniczyć w festiwalach salsy przez niego organizowanych. Ale na festiwale salsowe też właśnie przyjeżdżają instrutktorzy z Kuby. Raczej zadowoleni z życia Nie wiem - najlepiej byłoby samemu pojechać i ocenić Ja chętnie (tylko tam trzeba lecieć, a ja nie latam )
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-04-11, 22:31   #1070
Claris
Zakorzenienie

Ilsa tak, to ja wygrałam ten weekend Dzięki dziewczynki Szkoda, że nam pogoda nie dopisała, bo mieliśmy w planach taką fajną trasę rowerową;/ A takto pojeździliśmy tylko jednego dnia, bo potem już padało. No ale trudno i tak było ekstra taki pokój jak nasz kosztuje 370zł, a my byliśmy na dwie noce, piechotą nie chodzi a jaki seksik przyjemny był w tym łożu
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 22:35   #1071
madziamacius8786
Zakorzenienie

domyślam się
Stary 2010-04-11, 22:36   #1072
Gwizdak
Zakorzenienie

spadam odsypiać wesele

Dobranoc wszystkim
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-04-11, 22:44   #1073
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Naj gratuluję awansu TŻ-ta. Mam nadzieję, że mądrze wykorzysta podwyżkę. Znaczy się wyda na pierścionek
ja wiem, że nie ale to wiara czyni cuda

zaraz lecę na pocztę nadrobić, ale najpierw powiem Wam, że...
szef kilka dni temu zwolnił jedną dziewczynę. i dziś mi mówi, że ma dla mnie etat na umowę o pracę i kiedy bym mogła zacząć tak szczerze. to ja do niego, że od połowy czerwca (sesja), a on, że wtedy wakacje mam w plecy. ja: "no właśnie..."
potem coś tam jeszcze powiedział, że nie wie, jak to zrobić. ja mu mówię, że pogadam z moją ekipą wyjazdową i dam mu znać we wtorek, co i jak.
on, że nie ma pośpiechu, że on musi powiedzieć rządzącym firmą najpóźniej 30 kwietnia, że spokojnie.
mówi mi tak: "a może pojedź w czerwcu? szybko egzaminy zdasz i z głowy..." no to ja, że nie wiem, czy to się uda, że właśnie pogadam z ludźmi.
a potem do mnie, czy Ola (moja przyjacióła) też by chciała umowy o pracę na pełny etat, toby dla niej czegoś szukał. ja że na pewno, ale mnie na tym zależy ciut bardziej z pewnych względów, po prostu mam nieco inną sytuację.
no i potem on, że ok, że mam przemyśleć i dać znać, że się nie pali...

i kurde... myślę sobie tak:
1. Ola wie, że mnie zależy bardzo na umowie o pracę, jej to raczej zwisa, tzn. fajnie by było, ale teraz ma lepszą kasę. natomiast nie wiem, jak moje słowa odebrał szef, nie chciałam, żeby wyszło, że ją wkopałam...
2. planowaliśmy w sierpniu wyjazd w 4 osoby - ja, luby, jego siostra i jej facet. oni nie mogą ani w lipcu, ani w czerwcu, ani we wrześniu... no i teraz wyjdzie tak, że albo nigdzie z P. nie wyjedziemy (bo że bez nich, to na pewno ze względów finansowych), albo tylko do niego na wieś (z tego samego powodu). No i jeden egzamin musiałabym przenieść na wrzesień...
Teraz, jak to przetrawiłam, myślę sobie, że to żaden problem. Że mogłam od razu sięzgodzić, bo teraz wychodzę na taką, co mimo że studiuje, dostaje propozycję etatu i jeszcze kręci nosem, bo chce urlopu.

Jutro Ola jest w pracy. Mam wrażenie, że szef jej zaproponuje ten etat (on jest nieprzewidywalny...). No i nie wiem, czy jej powiedzieć, że tak i tak powiedziałam szefowi na jej temat... nie chciałam źle... buuuu...

Aha, frezyjko, będę trzymać kciuki

A Wy trzymcie za mnie, bo jutro zaczynam (i kończę ) pisać pierwszy rozdział!
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 22:45   #1074
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Z historii groteskowych to wczoraj o mało co nie wylądowaliśmy z TŻ-tem w salonie sukien ślubnych. Byliśmy wymienić opony na letnie. Trzeba było czekać w kolejce a traf chciał, że z tyłu budynku jest warsztat a z przodu suknie ślubne. Ogólnie zadupie no to przeszłam pooglądać wystawę. Tż przyszedł do mnie. Mówię mu, że lipa bo wszystkie kiecki tyłem ustawione i mało widać. A ten spojrzał, że otwarte i mnie do środka ciągnie. Wyśmiałam go po prostu. Bo jakoś po tym jak tydzień temu powiedzieliśmy sobie dlaczego ślubu nie będzie to idiotycznym było by łażenie do salonu sukien ślubnych.

Stary 2010-04-11, 22:51   #1075
najfajniejsza
Zakorzenienie

Claris, Ty zboczuchu! tylko seks Ci w głowie
fajny rower a na zdjęciu, na którym piszesz SMS do Bisi, wyglądasz prześlicznie a Twój facet to megaciacho

Motyl, dopiero obejrzałam fotki na poczcie - słodki maluch aż chce się dzidziusia
Stary 2010-04-11, 22:54   #1076
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
spadam odsypiać wesele

Dobranoc wszystkim
Dobranoc

Naj powiedz koleżance co i jak powiedziałaś szefowi i fajnie,że Ci tak zaproponował

Aleks i co jednak nie weszliście ??
Stary 2010-04-11, 22:58   #1077
najfajniejsza
Zakorzenienie

hehe, nie cytuje mi. po co tu tyle Wizażanek siedzi!
w każdym razie... Aleks, miałam napisać,że podziwiam Cię za wyśmianie, ale wyobrażając sobie siebie w takiej sytuacji, stwierdzam, że zareagowałabym tak samo!
a co on na Twój wybuch śmiechu?
no i fakt, tragikomedia

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

kurde, mam wizję, że zwaliłam na całej linii... nie dość, że niechcąco powiedziałam niefajnie o Oli (czym też wystawiłam sobie wizytówkę...), to jeszcze jak mi zaczął szef mówić, że może bym w czerwcu się urlopnęła, to zaczęłam marudzić, ze nie wiem, czy innym spasuje, że się zastanowię...
jestem taka do dupy
Stary 2010-04-11, 23:03   #1078
aleksandrettaa
Zakorzenienie

TŻ zdziwił się, że nie chcę wejść bo jak stwierdził, to przecież zwykły sklep z ciuchami i można iść pooglądać. Wyjaśniłam, że nie zwykły bo kiecki na tylko jedną okazję a skoro nie potrzebuję to nie będę po takich miejscach łazić. I zmieniłam temat. Poza tym mnie się już biała suknia nie marzy więc nawet nie chciałam. A ponieważ wiem, jak się zachowują sprzedawczynie w takich salonach to nie miałam ochoty tłumaczyć obcej babie, że my to opony wymieniamy a nie ślub bierzemy.

Stary 2010-04-11, 23:04   #1079
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Naj, przynajmniej nie pokazałaś się jako totalny pracoholik

Aleks, no i dobrze zrobiłaś. Troche śmieszne zachowanie, może on jednak w głębi duszy myśli inaczej... czasami.

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 23:14   #1080
madziamacius8786
Zakorzenienie

Naj przecież masz prawo się zastanowić

Aleks

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości