![]() |
#511 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() ![]() A u mnie urodziła ta dziwna dziewczyna, podobno wyzywała na porodówce od różnych z bólu. Najlepsze jest to, że miała wszystkie ciuszki różowe a urodził się chłopak. Ale tak to jest jak ktoś ostatnie USG miał w listopadzie ![]() ![]()
![]() |
#512 |
Rozeznanie
|
Cześć mamusie!!!! Widzę, że co niektóre szykują już się żwawo do porodu
![]() Edzia trzymam za Was kciuki ![]() My w piątek zaczęłyśmy 31 tydzień ![]() Dzisiaj byłam na badaniach, ale zapomniałam wziąć ze sobą grupę krwi i muszę się wracać ![]() aaa tam przy okazji skoczę do biblioteki po jakieś nowe książeczki ![]() A u nas wczoraj były chrzciny małego- mojego bratanka ![]() Tak się nażarłam, że mało mi brzuch nie pękł ![]() Jeszcze mam kawałek torta w lodówce to zaraz go opędzluję ![]() aaa no i rozglądałam się za wózkami i tak bardzo już bym chciała coś kupić ale małż tak chce żebym na niego poczekała to poczekam ![]() muszę się więc wstrzymać z zakupami do 1 czerwca ![]() bydgoszczanko mi bratowa po porodzie powiedziała, że lekarze strasznie narzekają na te co krzyczą przy porodzie, że tylko tracą siły. A że leżała ponad tydzień przed porodem już i się osłuchała to postanowiła nie krzyczeć i była bardzo za to pochwalona przez położne ![]() Sama więc już nie wiem czy nie zacisnę zębów przy porodzie, o ile dam radę ![]()
#513 |
Zakorzenienie
|
tak, teściowa wpadła w nałóg zakupowy
![]() ![]() Darianna - super foteczki ![]() małż zaczął mówić do brzuszka "Ewciu", ja się oswajam jeszcze, ale chyba już tak zostanie. przy okazji przestudiowaliśmy męskie imiona, tak na wszelki wypadek. i wyszło, że jest jeszcze trudniej. wypisaliśmy kilka, ale okazało się, że właściwie porozumienia nie ma. ![]() AnnLee - Ty czekasz na drugą córcię, prawda? macie już imię? bo na liście nie ma... też macie z tym taki problem? ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-04-12 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
mi też wizaż wczoraj mocno mulił
![]() dziewczyny tak czytam i tak sobie myślę że z rozpakowaniem to ja zostanę na szarym końcu - Wy majówki już kwiecień zahaczacie a ja dopiero termin mam na połowę czerwca - nie wiele nas tu chyba takich zostanie ![]() ja oczywiście spakowana nie jestem - mam jeszcze czas ale za to porządnie się wzięłam za pranie i prasowanie i muszę powiedzieć że prasowanie mnie wykańcza - podchodziłam ze trzy razy do jednej tury prania ![]() a dzisiaj już się pierze kolejna taka porcyjka - i też trzeba prasować, jak ja tego nie lubię ![]() margo - fajne ciuszki, i fajnie że ktoś się dołącza do szaleństwa - ja to tylko liczę na siebie ![]() ![]() edzia - trzymaj się dzielnie właśnie miałam Was pytać o monitor oddechu - czy kupujecie no i już poczytałam że każdy inaczej na to patrzy - jeszcze pomyślę ale chyba też kupię... o a jeszcze odnośnie tego siedziska - koleżanka ma, kupiła bardziej dla dziecka niż siebie - nie powiem wygodnie się w tym wyleguje ale karmić i podnosić się z tego z dzieckiem na ręku - ja osobiście sobie nie wyobrażam, ale to ja, no i jeszcze kwestia miejsca w domu - trochę jednak to zajmuje.....
#515 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczęście teraz już mnie nie uszczęśliwia zakupami ![]() Cytat:
![]() z Alicjami mam różne przeżycia-niekoniecznie dobre ![]() Cytat:
![]() problem mamy straszny,bo o ile dla chłopaków kilka mi się podoba to dla dziewczyny niewiele ![]() no a ze w naszych rodzinach i wśród znajomych jest mnóstwo dziewczynek-a ja chcę takie,którego jeszcze nie ma ![]() ![]() na dzień dzisiejszy zostaje nadal Antonia i Aleksandra,przy czym wszystkim łącznie z małżem bardziej się podoba Aleksandra a mnie Tosia ![]() więc pewnie znowu się na porodówce okaże ![]() Zuza też konkurowała z Tosią zapowiedziałam,że jak zostanie Aleksandra to trzecia będzie Tosią ![]() oczywiście nie planujemy,ale małż mało z krzesła nie spadł ,mina bezcenna ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Tygrysku -ja pewnie zostanę z Tobą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#516 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A propos teczki z badaniami - dobry pomysł nam położna dała - spisać to na 1 kartce: jakie leki brałyśmy w ciąży, czy jesteśmy uczulone, no taką ściągę machnąć. Porządek cielesny też muszę zrobić. A tak mi się nie chce ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18514540]no, spoko. ![]() ![]() Czyli jak: piszemy jednocześnie i tu i w klubie? czy wątek sobie odpuszczamy? ![]() [/QUOTE] Nie, czemu? Po prostu jeśli któraś będzie miała prywatniejszą sprawę, może nie chcieć pisać publicznie w wątku, a klub daje dyskrecję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Darianko, foty śliczne ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zadomowienie
|
śliczne zdjęcia
![]()
![]() |
#518 |
Rozeznanie
|
tygrysku nie martw się ja również jestem z Tobą
![]() Co do Twojej teściowej- ja również mam taką samą. Jak kupiłam kiedyś na początku ciąży śpiochy to stwierdziła że wystarczy- 2 pary ![]() A kiedy dostaliśmy od kuzyna cały wór ubranek to już w ogóle ucieszyła się że nie będzie musiała dokładać- w sumie mi to na rękę nie muszę chociaż być wdzięczna za małe gówno po 5zł przy którym obnosiła by się jakby nie wiadomo co dała ![]() Wolę sama kupować bez żadnej łaski ![]() A o jakim siedzisku i monitorze oddechu tu mowa bo chyba coś przeoczyłam? ![]()
![]() ![]() Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu ![]() Z zawodu kosmetyczka, masażystka. Doradca Forever Living Products, Bandi. Edytowane przez Gringoo Czas edycji: 2010-04-12 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zadomowienie
|
No to czekam na USG i będzie decyzja co robić, ponieważ lekarz prowadzący stwierdził że zbliża mi się poród
![]()
#520 |
Konto usunięte
|
Cate - kolejna szokująca wiadomość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daria - super fotki. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
Krzyczenie ze strachu, czy z bólu, bez efektu nie ma natomiast sensu, bo męczy i nie rozluźnia, przez co blokuje się krocze, pozostaje napięte i wszystko się przedłuża... Położne jednak mówią zwykle, że taki histeryczny krzyk jak w tv to słychać rzadko. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Konto usunięte
|
A bo to zależy, jak się siądzie
![]() ![]() Właśnie mnie koleżanka rozwaliła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18517538]
Właśnie mnie koleżanka rozwaliła ![]() ![]() ![]() Na taki problem to bym nie wpadła. ![]() Mnie tylko wszyscy mówią, żeby kanapki chłopu zrobić, albo żeby sobie przygotował jak kobita się kąpie tuż przed czy goli np... bo głodny bidok będzie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Monitor kupiłam na allegro-używany ale ma jeszcze 18 miesięcy gwarancji(poprzedni właściciel używał go pół roku). Z tymi objawami z początku ciązy to chyba coś jest na rzeczy. Mi też wróciły potworne mdłości, a myślałam że mam to już za sobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18515967] A propos teczki z badaniami - dobry pomysł nam położna dała - spisać to na 1 kartce: jakie leki brałyśmy w ciąży, czy jesteśmy uczulone, no taką ściągę machnąć. Porządek cielesny też muszę zrobić. A tak mi się nie chce ![]() [/QUOTE] Leki mam w karcie ciąży, niech sobie zobaczą tam ![]() Cytat:
![]() ![]() O czymś do jedzenia, to ja myślałam, żeby sobie coś wziąć ![]() Dzisiaj u mnie świeci piękne słoneczko, pranie powiesiłam już na balkonie i idę dalej leżeć.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-04-12 o 10:50 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Bydgoś, ale lekarze czasem piszą cholernie nieczytelnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#528 |
Konto usunięte
|
Kolejny raz rozwaliła mnie ludzka postawa
![]() Normalnie mam wrażenie, że to tak, jakby dorosłej osobie w prezencie dała podpaski ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tych imion, o których piszesz, miałabym problem wybierać. Tosia jakoś nigdy nie wzbudzała we mnie emocji na plus czy minus, natomiast wszystkie dorosłe Olki, które znam, są delikatnie mówiąc porąbane, mają problemy natury psychicznej. serio. powiedz małżowi, to może się zgodzi na Tosię ![]() i ja też tu na pewno zostanę do połowy czerwca, jeśli nie dłużej ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18515967] Myśmy też o Ewuni myśleli ![]() właśnie dlatego Ewa Alicja, a nie odwrotnie. poza tym Alicję ma moja przyjaciółka i nie chciałabym się powielać. zastanawiam się tylko, czy nie za krótkie do 2-sylabowego nazwiska. Cytat:
Cytat:
![]() oprócz Ewy i Alicji w pierwszej trójce była jeszcze Joanna, ale odrzuciliśmy ją po przeczytaniu charakterystyki imienia. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18518128]Kolejny raz rozwaliła mnie ludzka postawa ![]() Normalnie mam wrażenie, że to tak, jakby dorosłej osobie w prezencie dała podpaski ![]() ![]() taki "praktyczny" prezent ![]() gdyby mnie ktoś zapytał, z czym przyjść, a akurat byłabym w potrzebie, to ewentualnie mogłabym "zamówić" pieluchy czy chusteczki, bo to się zawsze wykorzysta. ale chyba faktycznie lepiej jakiś symboliczny drobiazg. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Dzięki za komplementy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18518128]Kolejny raz rozwaliła mnie ludzka postawa ![]() Normalnie mam wrażenie, że to tak, jakby dorosłej osobie w prezencie dała podpaski ![]() ![]() Nie zna sie dziewczyna .Moze jakaś młoda i bez dzieci. Ja jeszcze w piżamie i szlafroku siedzie. Zaraz na zakupy śmigam i do dentysty.Zęby się znowu odezwały. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18517538] a zamartwiać się, że on czegoś nie będzie mógł odnaleźć.... Nigdy w życiu
![]() to bym musiała cały czas chodzić zmartwiona ![]() ![]() a ja się wku*******rano pralka zrobiła mi pranie ubranek dla Zuźki, świeciło piękne słoneczko więc wywiesiłam na podwórku no i zaczęło się chmurzyć no więc idę patrzyć co się dzieje czy nie pada - ja wychodzę a na dworze siwo od dymu ![]() ![]() ![]()
#532 | |||||||||
Rozeznanie
|
Witam mamusie
![]() Przede wszystkim SPARKLY - GRATULACJE ![]() Mnie tez przez weekend wywalało z wizażu, całe szczęsie że czytac mozna nie będąc zalogowanym ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Margo - popieram koleżankę, ciuszki super, wszystkie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie tez była opcja Tosi, ale jak przeczytałam znaczenie imienia, że łatwo sie zakochuja i szanuja tradycyjny podział ról wrodzinie to mówie - onie, moja córcia ma byc niezalezna... a Tosia to Antonia a nie Antonina? Ja myślałam, że Antonina... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Aha i miałam ci odpowiedzieć, ale mnie wyrzucało, więc może lepiej pózno niz później - tak, ten Lactacyd to płyn ginekologiczny, nie wiem czy masz jeszcze te infekcje ale na pewno później, po porodzie sie też przyda. Ja dzis zaczynam 31 tydzień. I ide do lekarza, może wezme L4, najwyżej będe korzystac z niego częsciowo do końca kwietnia tzn. chodzic do pracy ale nie codziennie. I ide dzis do ginka, ma stresa, chociaż widze że wporównaiu do rozpakowującej sie Edzi to nic, ale boli mnie brzuch i jakby to powiedzieć...kłuje pochwa i pachwiny. Nie wiem co jest grane, nie miałam tak...chyba córca daje sygnały żeby mama wrzuciła na luz. I nie wiem czy malutka sie obróciła... ![]()
Zosia ![]() 26.06.2010 Edytowane przez kasiaaX Czas edycji: 2010-04-12 o 12:01 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Tak sobie zerknęłam na odchowalnię... i zastanawiam się - czy mamy rozpakowane w marcu i kwietniu uważają się za majowo - czerwcowe?
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() Muszę sobie znowu kupić Floragyn. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Konto usunięte
|
A co się stało?
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18520932]A co się stało?[/QUOTE]
A durna baba zrobiła sobie masaż wspomagający rozciągliwość... /o ile to do mnie pytanko/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Konto usunięte
|
O tym wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
Kobity, czy Wy też macie fazy jedzenia takiego do pełna, czy tylko ja tak mam?
Dziś mam fazę: żreć. ![]() Śniadanie zupa mleczna, potem 3 kromki z wędliną i pomidorem, potem dwa mini grześki (batony), potem jabłko duże, po nim 3 kromki i danio, potem lód śmietankowy z czekoladą, niedawno 2 kromki z pasztetem i pomidorem, a na deser 6 ciastek w czekoladzie i teraz jogurt... ![]() A wczoraj żyłam na 4 kanapkach, bananie i paru kęsach zapiekanki makaronowej oraz kubku mleka... ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18521538]O tym wiem ![]() ![]() Toć wątek tam już mamy. ![]() Z tytułem mamusiowym majowo - czerwcowym. A w nim mamy rozpakowane już i dawno temu. ![]() I się zastanawiam czy one się czują majowo - czerwcowe. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Konto usunięte
|
Aaaaaa
![]() ![]() Mam fazę na żarcie, ale... nie wiem, na co mam ochotę ;] Od rana zjadłam tylko płatki czekoladowe, kawę wypiłam, kilka pianek zjadłam takich słodkich, chyba sobie pomarańcze ze 2 obiorę. Mam ochotę na frytki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18521699]Aaaaaa
![]() ![]() Mam fazę na żarcie, ale... nie wiem, na co mam ochotę ;] Od rana zjadłam tylko płatki czekoladowe, kawę wypiłam, kilka pianek zjadłam takich słodkich, chyba sobie pomarańcze ze 2 obiorę. Mam ochotę na frytki ![]() To chyba lepiej... bo ja dziś mam ochotę na wszystko. ![]() A teraz marzy mi się zabielona zupa kalafiorowa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mąż też sobie poradzi. Umie gotować, teraz też obiadki robi. ![]() Cytat:
![]() Pewnie się czują, bo nas znają, ale to moje zdanie. Cytat:
![]() szaja, moja kuzynka dostała w prezencie dla córeczki Sudokrem duży ![]() ....ale z pieluch bym się cieszyła. Mnie wczoraj po kąpieli często stawiał się brzuch i kuło w pochwie. Bałam się, że naprawdę zacznie się akcja ![]() Przygotowałam sobie wózek - położyłam ceratkę pod materacyk, na niego flanelkę i na to kocyk, który sama zrobiłam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.