Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 13:40   #361
Emila3000
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
No masz rację ale z drugiej strony jak dziewczyna dostanie odpowiedź nie wolno, to będzie się pytać o każdą następną rzecz. A jeżeli powiemy "można, ale pod warunkiem, że sprawdzisz skład i nie będzie w nim ani żadnego tłuszczu, ani cukru, ani owoców, ani żadnych innych składników na które doktorek nie pozwala" - to od razu będą się wyrabiać dobre nawyki
Ale wiem, że Ty jesteś dobrą duszyczką tego forum i chcesz wszystkim jak najbardziej pomóc

A co do zagranicy - to nie raz zazdrościłam niektórych produktów piszącym tu dziewczynom ale za to one nie mają takich dobrych wieśniaków jak my
za granicą maja wszystko 0%, jakies galaretki owocowe, majonez(!), sery zolte i topione.....
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:43   #362
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Ja juz po obiadku jajko sadzone z mieszanka chinska hortexu mieszanka srednio mi podeszla:/ zastanawiam sie jaka sobie uczte zrobic, ale jakos narazie nie mam na nic szczegolnej ochoty na szczescie

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:44   #363
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez olcyk84 Pokaż wiadomość
witamdzis moj 1dzien na tej diecie skusilam sie na nia bo nie moge zrzucic nadprogramowych 10 kilo po2 ciazy.po 1 ciazy samo wsztystko spadlo,bedzie ciezko bo nigdy sie nieodchudzalam wrecz przeciwnie jadslam duzo i wszystko ale coz,teraz pora na wysilek,motywuje mnie szwagierka ktora juz schudla5 kilo zobaczymy.
Narazie zjadlam 1 jajko na twardo na sniadanie ,na obiad pers z kurczaka w curry na teflonowej patelni bez tluszczu i popijam wode
niewiewm jak wytrzymam bez chleba a na smazenie plackow owsianych brak czasu przy malym dziecku ale musze podolac.
trzymajcie kciuki
Kochanie, ale taki placuszek można przygotować w 2 minuty!!! Normalnie wrzucam wszystkie składniki do pojemniczka blendera, "brzrzrzrzrz..." i gotowe, ale raz miałam pojemniczek zapaćkany i wymerdałam wszystko w garnuszku i potem wywalam na rozgrzaną patelnie, rozprowadzam, na ile się da po patelni, przykrywam, moment, na drugą stronę hooop i gotowe
Polecam, smakuje wyśmienicie a jak pięknie pachnie nim w całym mieszkaniu

Chyba jednak brak mi witamin. Lecę 5/5, dzisiaj 3 dzień protein, to mi się zaczyna w głowie kręcić. Właśnie się wspomogłam dawką witamin w pigułce.. nie chcę stracić wraz z wagą włosów czy zębów :/

Edytowane przez LyraBea
Czas edycji: 2010-04-12 o 13:47
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:46   #364
lila2wizaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
ziemniaki trzeba wybierac - z mrozonek nadaje sie "czerwone warywa " z frosty - o ile dobrze pamietam

warzywa musisz jesc, organizm musi zregenerowac sily i troche odpoczac, pozniej dasz mu kopa na proteinkach

i wez sie w garsc dziewczyno, zadnych zelkow i ziemniakow, na diecie jestes czy na wakacjach?
BŁAGAM O WYBACZENIE!
już będę grzeczna- to chwilowa słabość! bo byłam na działce na weekend i nie miałam co jeść (nie przygotowałam się )
teraz już znam smak łakoci dukanowych - serniczków, nutelli! żelki mnie nie pociągają!
obiecuję poprawę!
lila2wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:48   #365
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
za granicą maja wszystko 0%, jakies galaretki owocowe, majonez(!), sery zolte i topione.....
a my możemy mieć własne domowe np galaretkę z coli, protomajonez itp i przynajmniej wiemy co w nich tak naprawdę siedzi
tak sobie wmawiam
Stary 2010-04-12, 13:52   #366
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lila2wizaz Pokaż wiadomość
BŁAGAM O WYBACZENIE!
już będę grzeczna- to chwilowa słabość! bo byłam na działce na weekend i nie miałam co jeść (nie przygotowałam się )
teraz już znam smak łakoci dukanowych - serniczków, nutelli! żelki mnie nie pociągają!
obiecuję poprawę!
jak obiecujesz poprawe i zal zagrzechy to udzielam Ci rozgrzeszenia, a jako pokute tydzien bez 3 listy, podążaj dalej dukanową drogą

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
a my możemy mieć własne domowe np galaretkę z coli, protomajonez itp i przynajmniej wiemy co w nich tak naprawdę siedzi
tak sobie wmawiam
to co siedzi w coli czy w swiecce w majonezie jakos za bardzo do mnie nie przamawia bo to nic dobrego nie jest hehe

w ogole musze zobaczyc czy kolo apteki mozna kupic agar, bo zelatyny nie jem i nie potrzebowalam nigdy jej zamiennika
Stary 2010-04-12, 13:55   #367
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani_zima82 Pokaż wiadomość
ale kupne to chyba nie (sprawdź węgle) chyba że jakoś sama sobie zrobisz
dzięki za odpowiedz
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 13:57   #368
betii5
Rozeznanie

Dziewczyny które lubią konserwy w pomidorach ,właśnie wpadłam na pomysł.Pomidory w puszce imbir,kurkuma,cury,sól,sł odzik ocet,miksujemy razem.Oczywiście te przyprawy po ociupince maleńkiej.Na chwilę podgrzewamy i potem mieszamy z konserwą w sosie własnym np. z łososiem,co wy na to?
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:02   #369
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które lubią konserwy w pomidorach ,właśnie wpadłam na pomysł.Pomidory w puszce imbir,kurkuma,cury,sól,sł odzik ocet,miksujemy razem.Oczywiście te przyprawy po ociupince maleńkiej.Na chwilę podgrzewamy i potem mieszamy z konserwą w sosie własnym np. z łososiem,co wy na to?
to ktos musi to przetwstowac
a jaqkby wedzone sardynki w taki sos i odstawic na jakis czas?

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

zjadlam 200 g ryby i dalej glodna jestem... musze ja zapic
Stary 2010-04-12, 14:05   #370
betii5
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Ja już ten sos wiele razy testowałam do warzyw,mięsa mi smakuje.Nawet robiłam mielone wołowe i w tym sosie były pyszne.Teraz muszę wymyślać bo mój syn od dzisiaj też na diecie.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:05   #371
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

NAjpierw odrobina prywaty
Ayu gdyby nie Ty nigdy bym nie odkryła Rockin body - dziś pierwszy dzień - są rewelacyjne

A teraz wracam do tematu.

Dziewczyny jutro zaczynam 2 fazę postanowiłam iść 1/1 a od poniedziałku zacząć 4/3.

Mam pytanie zaplanowałam na jutro zupkę pomidorową i mam problem z kostką rosołową? Przejrzałam dziś wszytskie, ale żadna nie jest bez tłuszczu i soli i co teraz - ominąć (wywar zrobię z kurczaka i warzyw), czy dodać np. pół?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 14:06   #372
pani_zima82
Raczkowanie

GG do pani_zima82

Ja też dziś jestem mega głodna, śniadanie standardwo 2 placuszki dzienna il. otrębów+ twarożek na słono, na obiadek w termosie zupka warzywna z kluseczkamia `ala lanymi i dopiero zjem cos o 18
Ja jadę systemem wymyślonym 4/4 mam nadzieję, że sobie nie zaszkodzę, ale widze że Wy 4 p/3pw pewnie większe spadki odnotowujecie-hm ciekawe czy moge sobie teraz zmienić ?
"dzień bez diety dniem straconym"
pani_zima82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:06   #373
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
NAjpierw odrobina prywaty
Ayu gdyby nie Ty nigdy bym nie odkryła Rockin body - dziś pierwszy dzień - są rewelacyjne

A teraz wracam do tematu.

Dziewczyny jutro zaczynam 2 fazę postanowiłam iść 1/1 a od poniedziałku zacząć 4/3.

Mam pytanie zaplanowałam na jutro zupkę pomidorową i mam problem z kostką rosołową? Przejrzałam dziś wszytskie, ale żadna nie jest bez tłuszczu i soli i co teraz - ominąć (wywar zrobię z kurczaka i warzyw), czy dodać np. pół?
ja kupuje winiary kostke do smaku, ale dobra bedzie tez bulionetka knora - tylko nie robią w wersji warzywnej
Stary 2010-04-12, 14:08   #374
OnlyMee
Raczkowanie

Dziewczyny jak jesteście na samych proteinach, to jecie mięsko gotowane w rosołku na warzywach? ja jem i zastanawiam się czy to dobrze.

Od początku diety (już 1,5 miesiąca) choruję, najpierw zwykłe przeziębienie, niestety niedoleczone, a teraz zapalenie zatok, męczę się jak nie wiem co. Mam ochotę rzucić dietę. Czasami mam wrażenie,że to przez nią jestem taka osłabiona i chora. Zaczęłam chorować w drugim dniu diety. Nie wiem co mam o tym myśleć. Szprycuję się lekami, syropy (pewnie mają cukier), tabletki do ssania, inhalacje itp.

Na domiar złego nie jestem głodna i mało jem przez co chudnę w żółwim tempie. I nie mam okresu miałam tylko kilkudniowe jakby plamienie... trudno to nawet plamieniem nazwać, brzuch mam wysadzony, opuchnięty.

Poradźcie mi co mam zrobić? Przejść na III fazę i spróbować utrwalić to co udało mi się schudnąć, czy dalej ciągnąć II tylko zacząć żreć...? Bo ja już sama nie wiem, opadam z sił.

— Paulo Coelho

Dukam od 25 luty 2010
waga początkowa 60,8 kg
- 04 maja 54,1 kg zaczynam III faze

i po wakacjach znowu 58 ;( załamka
OnlyMee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:15   #375
ktsw
Zakorzenienie

OnlyMee ja zalecałabym wizyte u lekarza, uwierzcie mi ta dieta daje efekty, ale jest dosc wyczerpująca dla organizmu niestety sama czuje po sobie ...
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:17   #376
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
j
to co siedzi w coli czy w swiecce w majonezie jakos za bardzo do mnie nie przamawia bo to nic dobrego nie jest hehe

w ogole musze zobaczyc czy kolo apteki mozna kupic agar, bo zelatyny nie jem i nie potrzebowalam nigdy jej zamiennika
fakt, w coli nie wiadomo co jest ale jak sobie sama zrobisz protomajonez to wiesz co w nim masz

agar kiedyś tam mieli, widziałam. Nawet jeśli nie mają to Ci zamówią, ja tak kiedyś zamawiałam skrobię kukurydzianą i ciecierzycę, ale niestety ceny są powalające czasem. Ja swój agar kupiłam w hurtowni ze zdrową żywnością w Brwinowie ogólnie polecam, można kupować wszystko na sztuki, a ceny są hurtowe, choć i tak wysokie, bo teraz jest boom na żywność "zdrową i ekologiczną", więc zarabiają na tym na potęgę... Czasem bardziej opłaca się w netu zamówić, serio, nawet z kosztami przesyłki, ale to jak się bierze kilka rzeczy
Stary 2010-04-12, 14:19   #377
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Emilia dzięki
Już się nie mogę doczekać tej zupki

Only przejć się do lekarza i zrób morfologię.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2010-04-12 o 14:22
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:20   #378
Tala17
Raczkowanie

GG do Tala17

melduję się i ja!
niestety musze sie przyznać,że znowu nagrzeszyłam przez dwa dni mam zbyt słabą wolę, ale obiecuję,że od jutra zaczynam 5 dni samych P i to takich uderzeniowych
najgorsze problemy mam po świetach.. w świeta zaszalałam, a teraz nie moge się zmobilizować do diety w sumie zrzuciłam te 1,5 kg , ktore doszło mi po swietach, ale zawsze.. a teraz znowu doszedl mi kilogram po dwudniowych szaleństwach w kebabie.. ;/ co ja mam zrobić.. tak bardzo lubię fastfoody eh..
09.04.2010r. - 71,9 kg.

cel - 60kg.
Tala17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:22   #379
1986rybka
Rozeznanie

wszystkie piszecie o tej zbawiennej nutelli.. chyba muszę ją zrobić
1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:23   #380
OnlyMee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
OnlyMee ja zalecałabym wizyte u lekarza, uwierzcie mi ta dieta daje efekty, ale jest dosc wyczerpująca dla organizmu niestety sama czuje po sobie ...

u lekarza byłam już 3 razy . niestety takich mamy lekarzy, że sami siebie nie potrafią wyleczyć, a co dopiero nas...

— Paulo Coelho

Dukam od 25 luty 2010
waga początkowa 60,8 kg

Stary 2010-04-12, 14:23   #381
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tala17 Pokaż wiadomość
melduję się i ja!
niestety musze sie przyznać,że znowu nagrzeszyłam przez dwa dni mam zbyt słabą wolę, ale obiecuję,że od jutra zaczynam 5 dni samych P i to takich uderzeniowych
najgorsze problemy mam po świetach.. w świeta zaszalałam, a teraz nie moge się zmobilizować do diety w sumie zrzuciłam te 1,5 kg , ktore doszło mi po swietach, ale zawsze.. a teraz znowu doszedl mi kilogram po dwudniowych szaleństwach w kebabie.. ;/ co ja mam zrobić.. tak bardzo lubię fastfoody eh..
kebab mozna kupic dietetyczny, drobiowy, grilowany
a po za tum czesto sama sobie rob go w domu, to nie bedzie ciągnelo do zakazanego
Stary 2010-04-12, 14:26   #382
adrijah
Zakorzenienie

miałam nie robić bałaganu w Przepisowni, tylko wrzucać zdjęcia tutaj, więc wrzucam pierwszą porcję

1. Pierś z kurczaka faszerowana twarożkiem

2. Koperta z niespodzianką

3. Deser zebra

4. mini placuszki otrębowe z serkiem homo 0% i wędzonym łososiem

jeszcze czekam aż mi się mięsko rozmrozi i będę robiła kuleczki z mięsa mielonego na obiad

Stary 2010-04-12, 14:29   #383
Ewik86
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny, mogę się przyłączyć?
Zaczynam dziś dietę, właśnie jestem po obiedzie.

Mam do Was pytanie- czy podczas I fazy mogę zjeść serek homo. waniliowy? A podczas II fazy? Czytałam zasady tej diety, ale jednak nie jestem pewna

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:30   #384
maciejb18
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8

Cytat:

Czołem dukaneczki , jestem na dukanie od 1 lutego 2010 ,start z wagą 115kg dziś jest 91kg i jeszcze 5kg do normalności . Moje jedzonko to udziec z indyka ,pierś z kurczaka ,jajka (dużo) i twaróg chudy . Żadnych słodzików i mało soli . Na PW warzywa dozwolone , przeważnie mrożone bo tak mi łatwiej . System 5/5 i dużo wody z kranu . Grzechy ; jedno piwko w święta . Pozdrawiam i życzę ciągłych spadków wagi i wzrostu nastroju . Nie eksperymentujcie zbyt dużo . Maciej .
maciejb18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:37   #385
pani_zima82
Raczkowanie

GG do pani_zima82

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, mogę się przyłączyć?
Zaczynam dziś dietę, właśnie jestem po obiedzie.

Mam do Was pytanie- czy podczas I fazy mogę zjeść serek homo. waniliowy? A podczas II fazy? Czytałam zasady tej diety, ale jednak nie jestem pewna
Witamy

Kupnego nieeee
Mozesz sobie zrobić z jogurtu, słodziku i aromatu waniliowego tylko nie jestem pewna czy na I fazie (wydaje mi się że od II dopiero można)
"dzień bez diety dniem straconym"
pani_zima82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:39   #386
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OnlyMee Pokaż wiadomość
u lekarza byłam już 3 razy . niestety takich mamy lekarzy, że sami siebie nie potrafią wyleczyć, a co dopiero nas...
no to ja na twoim miejscu: jesc wiecej, albo przejsc na III faze. Zdrowie najwazniejsze jak sie podkurujesz mozesz przeciez wricic na II

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
miałam nie robić bałaganu w Przepisowni, tylko wrzucać zdjęcia tutaj, więc wrzucam pierwszą porcję
o matko
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:39   #387
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejb18 Pokaż wiadomość
Czołem dukaneczki , jestem na dukanie od 1 lutego 2010 ,start z wagą 115kg dziś jest 91kg i jeszcze 5kg do normalności . Moje jedzonko to udziec z indyka ,pierś z kurczaka ,jajka (dużo) i twaróg chudy . Żadnych słodzików i mało soli . Na PW warzywa dozwolone , przeważnie mrożone bo tak mi łatwiej . System 5/5 i dużo wody z kranu . Grzechy ; jedno piwko w święta . Pozdrawiam i życzę ciągłych spadków wagi i wzrostu nastroju . Nie eksperymentujcie zbyt dużo . Maciej .
widze ze bardzo ladnie trzymasz diete
Stary 2010-04-12, 14:41   #388
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_zima82 Pokaż wiadomość
Witamy

Kupnego nieeee
Mozesz sobie zrobić z jogurtu, słodziku i aromatu waniliowego tylko nie jestem pewna czy na I fazie (wydaje mi się że od II dopiero można)
Ufff to dobrze, że się zapytałam
Dzięki wielkie za odpowiedź.
Z tego co pamiętam przez chwilę chyba spotkałyśmy się w jednym wątku

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:47   #389
OnlyMee
Raczkowanie

a myślicie, że jak wypiję dziennie 2 kieliszki nalewki z wina i czosnku, ona działa jak antybiotyk,więc byłaby dla mnie zbawienna, to popełnię duże przestępstwo? Wczoraj było tak źle, że pierwszy raz w życiu zjadłam czosnek w całości jak jabłko.

— Paulo Coelho

Dukam od 25 luty 2010
waga początkowa 60,8 kg

Stary 2010-04-12, 14:48   #390
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Lila: Emilka Cię rozgrzeszyła, ale ode mnie Takie grzeszenie robi kuku metabolizmowi, nie mówiąc już o zwyżkach czy zastojach (które mogą się ujawnić dużo później). Żeby mi to ostatni raz było

Scio: nie ma za co dziękować Rozgłaszaj dobrą nowinę o Shaunie gdzie tylko możesz

Lyra: linki z Twojego podpisu dodałam do pierwszego postu (na samym końcu, tam gdzie drzewiej były okładki ). Mam nadzieję, że to Ci nie przeszkadza?

A tak w ogóle to witam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości