|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
A ja jak pytałam Marka co tam u niego w domu na obiad to mówił "Nie mówmy o tym" Zresztą miałam okazję być na komunii jego siostry. Masakra
Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-04-12 o 15:48 |
|
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
![]() Ja już wysiedzieć nie mogę a gdzie tam do 18:45.. no i będę miała normalne usg a nie 4D ale zawsze to coś ![]() A nie układa się... może nie tyle co się nie układa ale czasem czuję, że mam pierwsze duże dziecko do wychowania. Wiem, ze jest z patologicznej rodziny, babcia jak go wzięła miała już 60lat i wychowała jak potrafiła jednak to nie jest to samo co wychowanie w pełnej, ciepłej rodzinie. Nie ma takich odruchów i zachowań jakich by każda kobieta oczekiwała, ja jestem wybuchowa i czasem potrafimy się pokłócić mocno o zwykłe rzeczy. Cały czas mam nadzieję, ze szybko dojrzeje i dorośnie, nauczy się jak być dobrym mężem i ojcem. Chciałabym żeby był po mojej stronie a nie kolegów/brata i miliona innych osób, chciałabym zawsze móc liczyć na niego. Żeby sam z siebie postępował jak należy a nie tylko wtedy jak ja mu powiem. Stara się pokazać jak mnie kocha ale ogranicza się zawsze do tego samego w kółko co już nie jest miłe... kocham cię, przepraszam, zapomniałem, dobranoc, słodkich snów. To słyszę codziennie w tej samej formie i nie ukrywam, jest to już nudne i takie mechaniczne, bez uczucia jakby. A może ja mam za duże wymagania.. choć czytając o waszych mężach mam wrażenie że zyję zupełnie w jakimś innym świecie.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też bym chciała, żeby był bardziej romantyczny, czasem może jakieś kwiatki, wspólne wyjście bez okazji czy jakiś inny spontaniczny gest, ale nic z tego. No, ale wszystkiego mieć nie można. Twój tż też na pewno ma takie cechy, które u niego kochasz, przecież w końcu zdecydowaliście się na bycie razem
|
|
|
|
|
#1204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a mieszkam obok jeziora miedwie....jeździcie tam czasem? ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- http://www.mamazone.pl/tv/film,3889,...FYWUzAodzFBlvQ coś o kąpieli noworodka........ |
|
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie w jednym ze szpitali szkoła rodzenia jest bezpłatna, warunkiem jest tylko zadeklarowanie chęci rodzenia w tym że szpitalu, a z tego co słucham jest tam jedna z lepszych opiek medycznych... niestety nie jest to szpital o którym ja myślałam...
tam gdzie chcę rodzić podjadę jutro i zapytam jak to u nich wygląda... na bezpłatne zajęcia mogłabym iść, ale na płatne nie koniecznie... a po za tym raczej będę chodziła sama...
|
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
wogóle bardzo ciekawe informacje są na tym portalu......
|
|
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
witam! bylismy dzisiaj z mezem na basenie bo oboje mamy wolne, wyszlam sie przebrac patrze a tu pojawila mi sie kreska
![]() na razie jest delikatna ale ja myslalam ze mnie to ominie![]() linka slicznego macie synka super zdjecie
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie zdrzemnalam
wlasnie wstalam TZ wrocil zglodnialam zjadlam jogurcik i chalke
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-12 o 16:25 |
|
|
|
#1209 | |||||
|
Zadomowienie
|
Widac nie wie jak dobrze umieją udawac
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
, ale sadze ze to pewnie dlatego ze czasem nawet jak nie mam a on ma to tak mi "dobrze" mimo ze nie mam O! ze jak on mowi "wyrywam sie", albo mam fajna mine.. ![]() To mu akurat wybaczam ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
. Ale tak nie zartując, tylko na powaznie- potem sie balam czy przypadkiem nie byl czyms zakazony :/ grrryyy.. No ale to juz dosc pare lat temu bylo eee z 7, wiec pewnie juz bym wiedziala.. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
No to zycze zeby szybko zrozumial . Najwazniejsze ze macie ze soba tak dobry kontakt i sie spotykacie.. No i te male ale czule gesty.. Eeee tam opamięta sie chlopak na bank!---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
CHoć moj czasem mi szczerze mowi ze jest "ciekaw" jak by bylo z inna, tzn czy byloby inaczej. Mowi ze ja mam porownanie, a on nigdy nie mial. Ale za chiny nie chce probowac, tylko szczerze mi mowi ze zastanawial sie co moze byc inaczej. Ja mu znow mowie odwrotnie. Ze za takie porownanie to ja dziekuje. DO konca zycia bede to sobie wyrzucac, bedzie mi zal, ze on nie byl pierwszym, i ogolnie jest mi bardzo ciezko.. ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1210 |
|
Rozeznanie
|
Augulein--co do tego żelaza...dobrze mi po nim-Sorbifer Durules 100mg jonów żelaza....takie coś mam
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po drugie historia boooooomba.. ajjjjjj chyba sie rozmarzylam.. Normalnie jak z love story jakiejs.. Takie faceta znalezc..Na mojego tez nie narzekam i tez milosc az po wieczonosc, jest naj naj i nikt wiecej!
|
|
|
|
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale przyznam się szczerze że nad Miedwiem byłam 2 razy tylko choć tak blisko mieszkam
|
|
#1213 | |
|
Zadomowienie
|
Moooooooooj! jak mozesz sie tak mylic?
:P---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- NIe chce zdradzic, czy ty nie chcesz wiedziec? |
|
|
|
|
#1214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a wogóle byłaś może w tym sklepie na cukrowej dla dziedziaczków co tam maja wszystko?? |
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Mój M w tym grzebał a ja nie zapisywałam ich.
Chyba nie chce już do tego wracać... |
|
|
|
#1216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
linka śliczny synuś
niezawsze skoro tamta już była w ciazy to widocznie już kombinował a wine za rozpad zwiazku zwalał na ciebie co za typ az mi ciarki przeszly czytajac te historieI świetna historia z obecnym ![]() dzidzia za dziśmisiulka no wytrzymały i ja też i sama w to nie wierze ale wcześniej znaliśmy każdy milimetr naszego ciała ![]() vette ja moge sobie wybrac spotkania i chce isc na dwa tematy poród cz 1 i cz 2 i trzeci kapiel noworodka.Zastanawiam się jeszcze nad dialog z dzieckiem i jezyk niemowlat. Jedno spotkanie 25 zł także nie majątek. zgadzam sie |
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
My wlasnie wrocilismy z krotkiego spacerku...ale zimno...masakra...kupilam sobie kamyczki i jem
![]() Spotkalismy tate TZ masakraw piatek mial wyplate dzis juz pusty, dobrze ze w sobote przyszedl podpity to dal nam do skarbonki 200zl juz 2 raz to bedzie dla malej, bo my zbieramy...ale zostawil takie bony co dostaja na zywienie 22 dni robcze razy 6,50zl...dobrze ze zostawil to przynajmniej zostalo mu na jakies wydatki...ja nie wiem jak tak mozna...dobrze ze za pokoj zaplacil...a zarabia z 2500zl szkoda...bo jak sie upije to wiecie koledzy itd. ale dobrze ze przynosi dla wnusi
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-12 o 17:19 |
|
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ile lat ma Twój luby? tamci byli starsi dużo wsumie nie dużo.... a ten? |
|
|
|
|
#1224 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzien dobry Panu!!! Witamy Cie !!! JAki slodziutki!!! Cytat:
|
|
#1225 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od tego my tu jestesmy, zeby sie wyzalic. A takich burakow to juz zreformormowac sie nie da! lepszej koncowki dnia zycze ![]() Cytat:
za dzisiajCytat:
no wlasnie macie jakies inne te zelaza w pl, inne dawki i oznaczenia w ogole, wiec nie mam porownania. Biore od czwartku to moje i narazie wszystko jest ok, oby tak dalej... Linka sliczna fotka ![]() Basia to my z mezem mamy takie same spostrzezenia patrzac czasem na inne pary, malzenstwa. Dlaczego tych dwoje ludzi nadal jest ze soba, skoro tak zle sie traktuja albo widac z daleka, ze cos tam sie nie uklada? To wielkie szczescie spotkac swoja druga polowke i jest dokladnie tak jak to sie mowi, ze pasuje sie wtedy do siebie idealnie jak dwie polowki jablka. Mam znajoma, ktora wkrotce wychodzi za maz, a caly czas nie jest pewna, czy to ten facet, mimo ze sa ze soba chyba jakies 5 lat. Ja nie mialam cienia watpliwosci ani razu, a teraz wszystko doslownie razem robimy. Nie wyobrazam sobie innej sytuacji niz miedzy mna a mezem - czulosc na kazdym kroku (teraz kilka razy dziennie jeszcze moj brzuszek zostaje zasypywany miloscia), troska o siebie, wzajemna pomoc i zgoda we wszystkim. Nasza historia jest w ogole jak z hollywodzkiego filmu, bo ja mieszkalam w Polsce, a moj maz w Stanach, a taka milosc nam sie trafila |
|||
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Wróciłam z pracy po 16 i ugotowałam zupkę kalafiorową... jakoś tam mi się zachciało, już strasznie dawno jej nie jadłam... Super historie tu opisałyście... Ja jestem trochę zmęczona, i nie chce mi się pisać mojej historii tak ze szczegółami... Napiszę tylko tyle ja miałam 15 lat a Tż 16. jak Tż miał 17 lat zmarł jego tata i za jakiś czas zaczęły się problemy , bo Tż znalazł sobie "kolegę- tatę" sporo starszego od niego. Zaczęły się imprezy picie itd a ja siedziałam w domu. Pomimo tego jak zaczął mnie traktować i tak bardzo go kochałam. Jednak sytuacja się skomplikowała , postanowiłam odejśc od niego bo najważniejsi byli koledzy. potem się zeszliśmy i za jakiś czas znów" kolega-tata" zaczął nakręcać Tż itd. Znowyu się rozstaliśmy, z tym , że teraz on to bardzo przeżył. Załamany siedział w domu. Płakał itd. W końcu zgodziłam się na spotkanie , żeby z nim pogadać. A to było w lipcu 2008 a zaręczyliśmy się w sylwestra 2007/2008. W lipcu wiedziałam że to będzie na pewno koniec, że nie chce go znać że ja już dłużej nie wytrzymam życia w trójkącie z "kolegą-tatą" Ale on powiedział mi kilka ważnych rzeczy zaczął przepraszać, powiedział dokładnie za co żałuje zdał sobie sprawę z tych rzeczy , które mnie raniły itd. powiedzial że muszę zostać jego żoną bo nie może życ beze mnie ... I zgodziłam się. Slub nasz był 22,08,2009. Zamieszkaliśmy razem od 1 sierpnia . Widzę jak bardzio się zmianił, a raczej , że nie jest już pod wpływem tego kolegi. Ja od sierpnia nie wiem co to znaczy sprzątać , czy odkurzać w domu. Jak jestem zmęczona Tż myje naczynia, nastawia pranie, teraz jak się upierze to nawet nie pozwala mi wieszać tego prania. Dopiero po ślubie zobaczyłam jak naprawdę mocno mnie kocha. Ja go bardzo kocham od samego początku, wiele łez wylałam i bardzo się nacierpiałam... ale teraz widzę, że było warto walczyć o tę miłośc. Ciucholandy mam pytanie, czy Wy chodzice do jakiś specjalnych ciuchaczów dla dzieci, czy kupujecie w ciuchaczach dla dorosłych, w których są ubranka dziecięce. U mnie nie ma takich specjalnych dla dzieci. |
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja już chyba wcześniej też tak do Ciebie napisałam......no analfabetka i już ![]() oj bo sobie taki nick wymyśliłaś jakiś ![]()
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

a co do teściowych to moja w szafce z przyprawami ma tylko sól, pieprz i vegetę
hehe a głównym zestawem obiadowym u nich jest rosół a na drugie danie odsmażane mięso z rosołu które jest zawsze takie gumiaste że się pogryźć tego nie da

na razie jest delikatna ale ja myslalam ze mnie to ominie

chyba sie rozmarzylam.. Normalnie jak z love story jakiejs.. Takie faceta znalezc..

za dziś
lepszej koncowki dnia zycze