sex po śłubie, leniwy facet - co się zmienia? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 11:19   #1
natura59
Przyczajenie

sex po śłubie, leniwy facet - co się zmienia?

Witam, mam do was takie pytanie szczególnie kierowan do mężatak a także osób z długoletnim stażem. Jak to jest u was z factem? Czy facet się bardzo zmienił, czy się rozleniwił, Jak jest z seksem, czy uprawiacie go tak często jak wcześniej, czy rzadziej? czy wtargła się w wasz związek monotonia? Pytam bo w moim związku zaszły zmiany o których nawet nie myślałam. Można powiedzieć że nic się nie dzieje, facet jest rozleniwiony co pociąga za sobą brak seksu a dalej moją frustrację. Nie wiem co robić żeby to zmienić. Można powiedzieć tak że ogolnie jest ok. ale totalnie przestał się starać, brak jakiejkolwiek namiętności, romatyzmu. Jeżeli już do czegoś dochodzi to z mojej inichatywy. Nie wiem czy to w każdego się tak dzieje? Nie wiem też czy moje oczekiwania co do jakichś namiętnych igraszk 2 raz na tydzień są wygórowane?
natura59 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 11:32   #2
evelineau
Zakorzenienie

Dot.: sex po śłubie, leniwy facet - co się zmienia?

Cytat:
Napisane przez natura59 Pokaż wiadomość
Witam, mam do was takie pytanie szczególnie kierowan do mężatak a także osób z długoletnim stażem. Jak to jest u was z factem? Czy facet się bardzo zmienił, czy się rozleniwił, Jak jest z seksem, czy uprawiacie go tak często jak wcześniej, czy rzadziej? czy wtargła się w wasz związek monotonia? Pytam bo w moim związku zaszły zmiany o których nawet nie myślałam. Można powiedzieć że nic się nie dzieje, facet jest rozleniwiony co pociąga za sobą brak seksu a dalej moją frustrację. Nie wiem co robić żeby to zmienić. Można powiedzieć tak że ogolnie jest ok. ale totalnie przestał się starać, brak jakiejkolwiek namiętności, romatyzmu. Jeżeli już do czegoś dochodzi to z mojej inichatywy. Nie wiem czy to w każdego się tak dzieje? Nie wiem też czy moje oczekiwania co do jakichś namiętnych igraszk 2 raz na tydzień są wygórowane?
hmm ja jestem mezatka od 2,5r i jeszcze nic sie nie zmienilo, kochamy sie bardzo czesto, nie wkradla sie monotonia, duzo rzeczy robimy razem, a maz potrafi wstac w niedziele wczesniej i zrobic mi jedzonko. Chyba musisz z nim porozmawiac, moze jakis wspolny wypad na weekend?
evelineau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 11:42   #3
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:

Powiem Ci, że mam tak samo. 7 lat z zwiazku. Obecnie uprawiamy seks z mej wyłznj inicjatywy (i chyba jego łaski) w porywach raz w tygodniu. facet zdaje sie sprawiac wraznie, by tylko czekal, z stosunek sie skonczy. rozmawialismy na ten temat, bo moze ja jestem kiepska w lozku. ale nie. wiem, ze jest przepracowany, zmeczony, cos tam... ale ma dopiero 25 lat i w zyciu sie tak nie zachowywal! szczerze mowiac, to mysle nad zakonczeniem tego zwiazku. seks, o nie powietrze i mozna be niego zyc, ale ja jestem mloda i nie wyobrazam sobie do konca zycia frustrowac si, prosic o seks i byc niezaspokojona. moj mezczyzna tez twierdzi, z mam jakies wybujala potrzeby. hmmm... faktycznie. raz w tygodniu lub raz na 2 tygodnie poinno mi wystarczyc. jak bylam inglem, to seksu mialam po dostatkiem, a teraz? wszystko trwa juz ladnyh pare miesiecy, byly rozmowy, gadki... wczoraj dowiedzialam sie, ze jemu tle wystarczy i niestety, musze sie z tym pogodzic. nie, nie musze i nie zamerzam. jesli sie rozstaniem, o wlasnie przez seks, a raczej jego brak. brzmi to dziwnie, ale jakbym chciala zyc w celibacie, poszlabym o zakonu. a nie widze powodu, by zadawac sobie takie katusze bez powodu. powiedzialam wczoraj facetowi, ze to juz nie jest zwiazek, tylko jakies kolko dyskusyjne. my tylko gadamy i ogladamy filmy. jak sie przytulam, to patrzy na mnie jak na wariatke. czasem na wstepie oznjmi, ze dzis nici z seksu. pieknie. chata woln, 2 tydzien bez lozka, a my ogladamyfilm (w tym mnie zlag trafia). chetnie pozytam tutejsze wypowiedzi. czekam ostatni tydzien na zmiany.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze poza lozkiem wszysko jst idalne. dogadujemy sie, pomagamy sobi, rozumiemy sie itd. tylko ten seks... dla mnie lozko jest 1 z glownych filarow zwiazku.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 11:54   #4
No1
Raczkowanie

8.5 roku w zwiazku, dwojka dzieci. Generalnie nic sie nie zmienilo, jest pododobnie jak na poczatku moze nawet lepiej i czesciej.
No1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 12:01   #5
natura59
Przyczajenie

No otóż to tak samo jak u limonki wszystko super cacy ale sfera łóżkowa to totalna klapa, kiedyś o tym gadaliśmy pytałam co jest czy się mu nie podoba czy chciał by czegość innego ale twierdzi że nie że wszytko jest super. On sobie już chyba zdaje sprawe że wg. mnie jest coś nie za bardzo bo ostatnio lecą z moich ust różne aluzje (niby w żartach) że chyba wibrator mi musi sprawić, albo pytam czy z jego jajkami wszystko w porządku bo nie pamiętam kiedy je widziałam. Facet woli siedzieć i gapić się bezmyślnie w telewizor niż coś pokombinować. Dawniej za każdym razem gdy się spotykaliśmy do czegoś dochodziło, wystarczyło że się zakręciłam obok, czy wsunłam ręckę za jego pasek i odrazu był gotowy, teraz... czasem na golasa wchodzę do łóżka, a on tylko mnie pocałue i idzie spać. Poprostu załamka, nie wiem o co chodzi. Wiem też że jestem zadbaną i atrakcyjną dziewczyną, więc dlaczego się tak dzieje. Wcześniej jeszcze kupywałam jakiąś bielizne sexi czy piżamki, ale jakoś przechodziło to nie zauważone, teraz już tracę na to ochotę, już mi się nie chce starać, chciała bym żeby też on się troche wysilił i dał coś od siebie.
Stary 2010-04-12, 12:03   #6
No1
Raczkowanie

Zamiast zartow porozmawiaj szczerze. Powiedz, ze czujesz sie
zaniedbana w tej kwestii opowiedz mu o Twoich uczuciach, odnies sie do
przeszlosci. Zycze powodzenia
Gdy sfera lozkowa bedzie ok, to calosc mimo, ze teraz jest cacy to bedzie jeszcze lepsza.

Edytowane przez No1
Czas edycji: 2010-04-12 o 12:05
Stary 2010-04-12, 12:06   #7
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
No otóż to tak samo jak u limonki wszystko super cacy ale sfera łóżkowa to totalna klapa, kiedyś o tym gadaliśmy pytałam co jest czy się mu nie podoba czy chciał by czegość innego ale twierdzi że nie że wszytko jest super. On sobie już chyba zdaje sprawe że wg. mnie jest coś nie za bardzo bo ostatnio lecą z moich ust różne aluzje (niby w żartach) że chyba wibrator mi musi sprawić, albo pytam czy z jego jajkami wszystko w porządku bo nie pamiętam kiedy je widziałam. Facet woli siedzieć i gapić się bezmyślnie w telewizor niż coś pokombinować. Dawniej za każdym razem gdy się spotykaliśmy do czegoś dochodziło, wystarczyło że się zakręciłam obok, czy wsunłam ręckę za jego pasek i odrazu był gotowy, teraz... czasem na golasa wchodzę do łóżka, a on tylko mnie pocałue i idzie spać. Poprostu załamka, nie wiem o co chodzi. Wiem też że jestem zadbaną i atrakcyjną dziewczyną, więc dlaczego się tak dzieje. Wcześniej jeszcze kupywałam jakiąś bielizne sexi czy piżamki, ale jakoś przechodziło to nie zauważone, teraz już tracę na to ochotę, już mi się nie chce starać, chciała bym żeby też on się troche wysilił i dał coś od siebie.

ita smietana, pizamki... Cuda wianki... Ja juz nawet nie obie aluzji. Zwyczajnie mowie mu to, co wczesniej napisalam. Rowniez zapowiedzialam, iz nie yobrazam sobie ciagnac czegos takiego, gdyz nie mam zamiaru rezygnowac z seksu. takie problemy powinny sie pojawic na emeryturze. u mnie spraw jest juz na otrzu noza i faktycznie czekam do przyszlego weekendu. mam dosc tej sytuacji. mi sam milos nie wstarczy. potrzebuje seksu, mam o nigo prao i bede niego korzystac.milo byloby, gyby sie dolaczyl, ale bez niego tz sobie poradz. single narzeaja na nieregularny seks, jasie wpadkowalam w zobowiazania i jestem na lasce pana. nabawie sie niedlugo kompleksow. juz teraz czuje sie jak kawalek drewna.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 12:12   #8
natura59
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez No1 Pokaż wiadomość
Gdy sfera lozkowa bedzie ok, to calosc mimo, ze teraz jest cacy to bedzie jeszcze lepsza.
Niestety ale rozmowy już były i nieby miało być lepiej niby się starał, ale poprawa była może na tydzień lub dwa i znowu jest to samo, dla mnie to jest nie zrozumiałe żeby jedna strona musiała robić takie podchody a druga to totalnie olewała.

A tak wogóle to czy myślicie że facet może tak bez seksu przez 2-3 tygodnie, bo ja zaczynam podejżewać że może on sam się zadowala i to mu wystarcza, a przytym nie musi się wysilać na uszczęśliwienie mnie. Sama nie wiem co tym myśleć.

Edytowane przez natura59
Czas edycji: 2010-04-12 o 12:14
Stary 2010-04-12, 12:31   #9
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Niestety ale rozmowy już były i nieby miało być lepiej niby się starał, ale poprawa była może na tydzień lub dwa i znowu jest to samo, dla mnie to jest nie zrozumiałe żeby jedna strona musiała robić takie podchody a druga to totalnie olewała.

Ja tez odnosze wrazenie, ze dla mojego faceta moje potrzeby seksualne sa tylko i wylacznie moim problemem. Zawsze dziwilam sie kobietom, ktore np. maja swietnego, wspanialego i dobrego meza, kory chodzi za nimi na rzesach, a jednak zdradzaja. Teraz zaczynam je rozumiec, bo pewni chodzi o zalosny poziom w lozku.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
A tak wogóle to czy myślicie że facet może tak bez seksu przez 2-3 tygodnie, bo ja zaczynam podejżewać że może on sam się zadowala i to mu wystarcza, a przytym nie musi się wysilać na uszczęśliwienie mnie. Sama nie wiem co tym myśleć.

Wiesz cos... ja moim bylm poklocona przez polora roku. wiem, ze przez pol roku, gdy w ogole nie rozmawialismy, nie uprawiaj seksu (jest wyjatkowy, jesli chodzi o seks bez uczucia. stanowcze nie). potem lazil za mna przez nastepny rok. widywalismy sie dzin w dzien na wiele godzin, wyjezzalismy, itd. nie bylo zadnego seksu (mial sie starac, by mni odzyskac). zrobil przez ten czas kilka prob zciagniecia mni o lozka, ale nie napieral za bardzo. tak wiec, jesli to swzystko poskladac, to zyl cale poltora roku bez seksu i funkcjonowal normalnie! to mni cos trafialo (sama postawilam na celibat, zeby zmotywoac faceta). tak wiec ta wiedza mnie strasznie dobija, bo wiem, ze przetrzymywnie go z lozkiem chyba byloby dla niego nagroda

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Chcialabym doczkac dnia, gdy on zacznie sie dobierac, a ja bede mogla powidziec NIE. serio... marze o tym. ja nawet ni mm takiej mozliwosci. mam mowic NIE, gdy nie robilismy nic przz 2 tygodnie? jak sluchm od kolezanek, ze czesto dostaja to, co chcs, mnipulujac czestotliwoscia seksu, o mi sie normalnie robi przykro.minely juz czasy, gy facet sie na mnie zucal i zdzieral ciuchy. juz nawet ole sie nie napalac, bo znou bede sie meczyc. tak na serio, to rozgladam sie za kims nowym. nie wiem, co z tym alej zrobie. facet jest swietny, dobry... ale seks jest dla mnie zbyt wzny, by z niego zrezynowac.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:

to jest wlasni o, ze faceci nielacza ze soba niektorych spraw. Np.moj nie potrai pojac, ze jak jestem sfrutowana przz lozko, to nie umiem sie usmiecha calymi niami i jestem zloslia (niby bez powodu). dla faceta lozko, to jedno, relacje na co dzien, to drugie. a dla mnie o calsc. skoro fact zaniebduj moje potzeby i zadne rozmowy nie pomagaja, to ja rozglaam sie za innym facetem. mam byc z nim, a uprawiac seks z innym? w koncu on to niby rozdziela, wiec chyba...
Stary 2010-04-12, 12:33   #10
natura59
Przyczajenie

[/COLOR]Chcialabym doczkac dnia, gdy on zacznie sie dobierac, a ja bede mogla powidziec NIE. serio... marze o tym. ja nawet ni mm takiej mozliwosci. mam mowic NIE, gdy nie robilismy nic przz 2 tygodnie? jak sluchm od kolezanek, ze czesto dostaja to, co chcs, mnipulujac czestotliwoscia seksu, o mi sie normalnie robi przykro.minely juz czasy, gy facet sie na mnie zucal i zdzieral ciuchy. juz nawet ole sie nie napalac, bo znou bede sie meczyc. tak na serio, to rozgladam sie za kims nowym. nie wiem, co z tym alej zrobie. facet jest swietny, dobry... ale seks jest dla mnie zbyt wzny, by z niego zrezynowac.[/QUOTE]

No właśnie a jak powisz nie to się nie doczekasz przez następne dwa tygodnie, u mnie to samo, też bym chciała powiedzieć nie niech się on postara, ale wtedy to już wogóle chyba żyła bym w clibacie.

Ale najgorsze to jest chyba to że nawet jak już dojdzi do zbliżenia to jakoś nie czuje satysfakcji, nie to żeby było źle fizycznie ale tak wewnętrznie mam jakieś poczucie niespełniena bo wiem że teraz znowu będę musiała wyczekiwać niewiadomo ile na następne zbliżenie i znowu będzie mnie to męczyć

Edytowane przez natura59
Czas edycji: 2010-04-12 o 12:39 Powód: dopisek
Stary 2010-04-12, 12:46   #11
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

[QUOTE=natura59;18520013No właśnie a jak powisz nie to się nie doczekasz przez następne dwa tygodnie, u mnie to samo, też bym chciała powiedzieć nie niech się on postara, ale wtedy to już wogóle chyba żyła bym w clibacie.[/QUOTE]

Przez pol roku uzywalam plastrow anty. mielismy dzielic sie kosztami po rowno. on chcial, bym uzywala plastrow (dla wiekszej pewnoci). i sie kurzylam. powiedzialam, ze nie mam zamiau placic lisko 25 z tylkopo to, by podziwia plasry na tylku. tak wiec jk ma zamia tyle razy sie kochac, co terz, to niech sam se placi. przez miesiac dzialalo mobilizujacoi seks byl nawt 3 razy w tygodniu, wow. ale potem znowu to samo. tak wiec przstalam ich uzywac. ni bede pakowala w siebie ormonow i ca czas byc na diecie (jak jadlam normalnie, to tylam po 4 kg tygonioo. ostatecznie na dieci mialam tylko 2 kg wiecej, niz przed plstrami), by upawiac seks moze 3 razy w miesiacu. uzywamy gumek. to bedzi wielki pech i smieh, jesli przy takiej czestotwliwosci kiedys wpadniemy... aaa... zapomnialam dodac. jak mam okres, o tez nici z seksu (ni lubie sie kochac podczas miesiaczki, ale juz "polubialm", by miec wiksze sznse).o raz probowal i jednak nie chce

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:

Ale najgorsze to jest chyba to że nawet jak już dojdzi do zbliżenia to jakoś nie czuje satysfakcji, nie to żeby było źle fizycznie ale tak wewnętrznie mam jakieś poczucie niespełniena bo wiem że teraz znowu będę musiała wyczekiwać niewiadomo ile na następne zbliżenie i znowu będzie mnie to męczyć

Mam dokladnie to samo. cos ala, ze muze korzystac na maksa z jego laski, bo nastepna moze sie dlugo nie zdarzyc.
sorry za brak liter. chyba musze zmienic klaiature.
Stary 2010-04-12, 12:59   #12
natura59
Przyczajenie

no mała szansa na wpadkę, my jesteśmy małżeństwem i coraz częściej się zastanawiam na poważnie nad bobasem, wcześniej to tak było że albo będzie albo nie, a teraz tak jak myślę na poważnie to się zastanawiam kto mi to dzidzio kiedyś zrobi, nie chce mieć dziecka z mechaniczngo seksu, dla mnie ważne jest uczucie i namiętność, a tu coraz o gorzej z tą sferą
Stary 2010-04-12, 13:23   #13
erina22
Raczkowanie

dziewczyny, przeczytałam waszą "rozmowę" i dochodzę do smutnego, acz prawdziwego wniosku, że w życiu chyba trzeba mieć dwóch facetów. Jednego do życia, a drugiego do łóżka.
erina22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 13:36   #14
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Witam, mam do was takie pytanie szczególnie kierowan do mężatak a także osób z długoletnim stażem. Jak to jest u was z factem? Czy facet się bardzo zmienił, czy się rozleniwił, Jak jest z seksem, czy uprawiacie go tak często jak wcześniej, czy rzadziej? czy wtargła się w wasz związek monotonia?
(...)
Jesteśmy razem przeszło 6 lat, od ponad roku po ślubie i nic się nie zmieniło na gorsze, najwyżej na lepsze. Bardzo dbamy o bliskość w związku (nie tylko o sam seks, bo wszystko jest ze sobą połączone) i jest świetnie, kochamy się bardzo często. Mój facet dba o siebie, aby się nie dorobić piwnego brzuszyska i nie mieć kłopotów z formą, ma czas na odpoczynek i relaks (niewiele, ale ma). Ale prawda jest taka, że po prostu dobrze się dobraliśmy (nie tylko w seksie, ale i w życiu), sporo rozmawiamy o seksie, nigdy nie zaniedbaliśmy tej sfery - dlatego jest tak dobrze.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 14:29   #15
No1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Np.moj nie potrai pojac, ze jak jestem sfrutowana przz lozko, to nie umiem sie usmiecha calymi niami i jestem zloslia (niby bez powodu). dla faceta lozko, to jedno, relacje na co dzien, to drugie.
To powiedz mu to wprost. Najlepiej gdy sie tego doswiadczy. Niech sie
poswieci i sprobuje, z czasem powinien dac sie przekonac.
Najwieksza przyjemnoscia dla faceta jest to jak widzi, czuje i slyszy , ze naprawde sprawia przyjemnosc swojej kobiecie. Naucz go jak to robic, a musi byc ok. Jezeli nie zadziala, to macie powazniejszy problem.
Stary 2010-04-12, 15:30   #16
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
To powiedz mu to wprost. Najlepiej gdy sie tego doswiadczy. Niech sie
poswieci i sprobuje, z czasem powinien dac sie przekonac.
Najwieksza przyjemnoscia dla faceta jest to jak widzi, czuje i slyszy , ze naprawde sprawia przyjemnosc swojej kobiecie. Naucz go jak to robic, a musi byc ok. Jezeli nie zadziala, to macie powazniejszy problem.
Ależ on to doskonale wie, co sie z czego bierze. Rozmawiamy ze soba bez aluzji, bez robienia podchodow, czy "czarowania". Rozmwaiam z nim tak samo, jak tu wszystko pisze. Rowniez pytam, co mam zrobic, skoro on ma problemy z lozkiem (no... ja tez mam, a ja nie mam zamiaru rezygnowac z tej przyjemnosci. Rozumiem jego zmeczenie, naprawde. Tylko boli mnie to, iz on nie mysli w tej sprawie o mnie. Jest padniety i fuinal. To powinno mi wystarczyc. W kazdej innej dziedzinie jest idealnie. Jesli sie klocimy, to tylko o ten seks. Dla mnie seks jest przyjemnoscia sama w sobie i jesli sie rozstaniemy, a do tego wszystko chyba zmierza, nie bede miala problemu z "nadrobieniem straceonego czasu w lozku". najlepsze jest to, ze moj facet jest zazxdrosny o innych facetow, robi mi jakies aluzje na ten temat, ale zeby sam o mnie zadbac, to nie. nie wiem, co zrobic z tym facetem. chyba faktycznie jest tak, jak pisala erina22... kobieta potrzebuje 2 facetow. mam go zdradzac, czy co?
Stary 2010-04-12, 16:56   #17
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
kobieta potrzebuje 2 facetow. mam go zdradzac, czy co?
A chcesz, aby tak wyglądało Twoje życie?
Stary 2010-04-12, 17:49   #18
lilka_vanilka
Zakorzenienie

subskrypcja.

Jesteście za młode na takie problemy... smutne to, co przezywacie... Ja też uważam, że seks i sfera intymna to filar związku. To, jakie mamy życie intymne przekuwa się na to codzienne...
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 20:01   #19
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też uważam, że seks i sfera intymna to filar związku. To, jakie mamy życie intymne przekuwa się na to codzienne...
a ja nie, seks nie jest dla mnie filarem związku, dla mnie co innego w związku jest najwazniejsze- przyjaźń, zaufanie, zrozumienie, dopełnienie intelektualne, a seks jest tego wszystkiego miłym dopełnieniem. W naszym związku z seksem bywało róznie, na początku idealnie, potem ja miałam większe potrzeby, nastepnie po urodzeniu dzieci kompletnie mi przeszło, a jemu na odwrót i to on wtedy miał wieksze, a obecnie mniej więcej mamy podobnie i jakby dla każdego z nas najwazniejszy był seks to juz dawno nie bylibyśmy razem u nas z seksem jest jak ze wszystkim, raz wspaniale, a raz zwyczajnie zazwyczaj jest tak, ze najwspanielej jest jak mamy dla siebie wolny wieczór bez dzieci i konieczności wstania następnego dnia rano i wtedy gadamy, gadamy, gadamy, oglądamy film, pijemy winko i potem seks jako dopełnienie tego porozumienia duchowo-intelektualnego jest fantastyczny

Ja jestem osoba, która odróznia seks od miłości i jak bym miała się z kims związać z kim ytylko byłoby mi dobrze w seksie, to dzieki bardzo, taka osoba to jest dobra na jeden raz lub jako seks friend, ale w związku jednak seks nie jest dla mnie najwazniejszy, aczkolwiek ważny.
a mam wrażenie, ze ludzie często spotykaja sie, jest super seks i interpretują to jako miłość, a potem okazuje sie, że nie maja o czym rozmawiac, że ta osoba jest inna niz mysleli, że jest pustka w związku...
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-04-12 o 20:08
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 20:04   #20
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
A chcesz, aby tak wyglądało Twoje życie?
Nie. chcę być z nim, ale nie na obecnym etapie. Nasz związek bardziej przypomina przyjaźń. Wiem, że przyjaźń też składa się na związek, ale na litość boską! My jesteśmy parą, a nie tylko przyjaciółmi.
Stary 2010-04-12, 20:08   #21
niutka1
Wtajemniczenie

Limonka, a ile to trwa? Bo jesli kilka mscy, to może warto przeczekac, to sie zmienia, naprawdę... ale jeśli kilka lat, no to szanse sa niewielkie...
Stary 2010-04-12, 20:11   #22
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Nie. chcę być z nim, ale nie na obecnym etapie. Nasz związek bardziej przypomina przyjaźń. Wiem, że przyjaźń też składa się na związek, ale na litość boską! My jesteśmy parą, a nie tylko przyjaciółmi.
Tylko, że od Twojego chcenia sytuacja się nie zmieni. Wcześniej, czy później będzie musiała pojąć jakąś decyzję. Masz wspaniałego przyjaciela, ale nie faceta w pełnym znaczeniu tego słowa. Czasami tak niestety bywa, że super przyjaźń nie staje się super związkiem. Z tego, co piszesz, nie ma większych szans na zmiany.
Stary 2010-04-12, 20:12   #23
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Limonka, a ile to trwa? Bo jesli kilka mscy, to może warto przeczekac, to sie zmienia, naprawdę... ale jeśli kilka lat, no to szanse sa niewielkie...
Kilka miesięcy. w pracy otwierają nową linię, do tego zapisał sie na jakiś kurs. Jest zmęczony. Tylko wkurza mnie to, ze on się mną pod tym względem nie interesuje. Mi brakuje seksu, a nie jemu, więc muszę sobie jakoś poradzić. Gdyby usłyszała, że on rozumie, że chciałby, ale nie ma siły... A tak, to przychodzi weekend (tylko w weekend mamy okazję poszaleć), to on mnie wyciąga z domu na jakieś imprezy, do znajomych... Doskonale wiem, że kryje się pod tym to, by nie być znowu "molestowanym"... O to samolubstwo mi chodzi.
Stary 2010-04-12, 20:17   #24
lilka_vanilka
Zakorzenienie

niutka1 - oczywiście masz rację, przyjaźń, zaufanie itd. jest kluczowe żeby ten związek zbudowac. Może zbyt uogólniłam. Ja miałam na myśli seks jako filar własnie biorąc pod uwagę historie tu opisane - jeśli po x latach partnerzy nadal pragną ze sobą bliskości - tak jak u Ciebie (seks czasem jest, czasem nie ma, ale nie ma chorych sytuacji, tż Ci tego seksu nie odmawia, a wręcz przeciwnie, cieszy się nim) to ten związek jest dopełniony, szczęśliwy, spokojny. A jeśli tego seksu brak, jeszcze z niewiadomych przyczyn, to idzie oszalec...tak jak tutaj wizażanki.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 20:19   #25
niutka1
Wtajemniczenie

wiesz co, mnie tez to kiedyś wkurzało, robiłam afery, więc cie rozumiem, ale potem to ja byłam ta strona, która była zmęczona i nie miała ochoty, a była nagabywana, więc wiem, że od tej strony tez nie jest fajnie...
to trudna sytuacja dla was obojga

Może daj mu czas, nie wiem, czy nie możesz się troche sama pozaspokajac i poczekac az on nabierze ochoty i zainicjuje seks?
Presja czasem powoduje, że człowiek nabiera awersji do tych rzeczy

wiesz, z perspektywy czasu, a jestem ze swoim Tż 10 lat, widze, ze czasem trzeba pewne rzeczy przeczekać, w związku sa rózne fazy, oczywiście trzeba rozmawiac na ten temat itd... ale może daj sobie i jemu jeszcze troche czasu, żebys potem nie żałowała, że pochopnie rzuciłas faceta

u nas rzeczywiście jest teraz tak, że po tylu latach seks jest fajny i się zgadzamy pod tym względem, a u wielu par po tylu latach juz wieje nudą, więc różnie to sie układa, musisz przemyslec wszystkie za i przeciw, tylko nie podejmuj decyzji w 1 dzień

wiesz, parom starającym sie o dziecko daje sie radę, by odpuścili troche, bo zbyt duża presja psychiczna powoduje stres, a to powoduje blokadę i ja mysle, że w sprawach seksu jest podobnie

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-04-12 o 20:25
Stary 2010-04-12, 20:25   #26
Jagoda1982
Rozeznanie

Cytat:
Kilka miesięcy. w pracy otwierają nową linię, do tego zapisał sie na jakiś kurs. Jest zmęczony. Tylko wkurza mnie to, ze on się mną pod tym względem nie interesuje. Mi brakuje seksu, a nie jemu, więc muszę sobie jakoś poradzić. Gdyby usłyszała, że on rozumie, że chciałby, ale nie ma siły... A tak, to przychodzi weekend (tylko w weekend mamy okazję poszaleć), to on mnie wyciąga z domu na jakieś imprezy, do znajomych... Doskonale wiem, że kryje się pod tym to, by nie być znowu "molestowanym"... O to samolubstwo mi chodzi.
a moze unika zblizen, poniewaz ma obawy ze nie podola, nie zadowoli Cie...
piszesz ze jest przepracowany, przemeczony...czesto wtedy meskosc nie domaga
Jagoda1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 20:30   #27
cava
Zakorzenienie

My juz po 14tej rocznicy ślubu. I nadal nie ma tak jak u Was. ciągle się chce obojgu.

I powtórzę za którąś z wyżej piszących kobiet - za młode jesteście na takie problemy.
Smutne to, ze tak się nie układa i to w niezłych na pierwszy rzut oka związkach.

Wiadomo, ze w związku z długim stażem, sa różne okresy i partnerzy w tych okresach mijają się w oczekiwaniach co do częstotliwości- ale to "mijanie się" nie powinno takiebyć az tak dramatyczne No i powinna mu jednak towarzyszyć rozmowa, dialog jakiś. I raczej powinno być sporadycznym okresem mającym konkretne powody : jakies dramaty, choroby, wyraźnie zaznaczone problemy a nie "bo ja jestem przepracowany, zestresowany, niechcemisię

Człowiek się dośc szybko przyzwyczaja do okreslonego rytmu pracy i nawet tyrając jak wół, znajdzie chwile na odpręzenie, bliskośc i seks- przeciez odpoczynek to zmiana rodzaju aktywności a nie "leże z piwskiem przed TV i hoduję lustrzycę" To zamula a nie odpręża.

No i piwko. Piwko ma na dłuższa metę działanie hamujące popęd. To dlatego właśnie mnisi je ważyli i tak chętnie popijali. Bo pomagało na "wolę bożą"
Moż etrezba panów odciąć od piwska i wygonić do sportu?

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 20:30   #28
niutka1
Wtajemniczenie

aha i jeszcze jedno, jesli tylko w łikend- jak napisałas- macie okazje poszalec, bo sie spotykacie, to ten seks zaczyna byc taki rutynowy, zbliża sie łikend i facet ma poczucie, że oto trzeba będzie... żadnej spontaniczności, ja mysle, że takie cos moze zabic seks, najlepiej jak jest to cos dla faceta nie spodziewanego, tak ja np widze po moim, jednak zostaje ten atawistyczny odruch polowania, gonienia i jak to jest tak z góry ustalone, że konkretnie w łikendy, to juz nudne, nawet ja bym nie chciała wiedziec, że tylko w łikendy i koniecznie wtedy trzeba... tez lubie jakis element niespodzianki, zaskoczenia
nie możecie gdzies w tygodniu wyskoczyć? może np. zaproponuj mu nie zapowiedzianie, jakiegos popołudnia, że przyjedziesz po niego i "porwij" go do hotelu

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-04-12 o 20:32
Stary 2010-04-12, 20:32   #29
Jagoda1982
Rozeznanie

dokladnie, do sportu...wydzielaja sie endorfiny, a jak czlowiek jest szczesliwy to i sexu mu sie chce
Jagoda1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 20:33   #30
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Jagoda1982 Pokaż wiadomość
a moze unika zblizen, poniewaz ma obawy ze nie podola, nie zadowoli Cie...
piszesz ze jest przepracowany, przemeczony...czesto wtedy meskosc nie domaga
Od strony "technicznej" wszystko działa sprawnie. Co ma stać, to stoi
Zauważyłam, że jak powiem, że z łóżkiem nie jest dobrze, to on to odbiera jako atak na siebie jako na całość. Za każdym razem podkreślam, że nie chodzi o niego, ale o to łóżko... Naprawdę, rozmowy o seksie przypominają rozmowy z przedszkolakiem. Dorosły facet, a w tych sytuacjach zachowuje się jak dziecko... A wcale nie chodzi o to, że jest kiepski w łózko lub czegoś nie potrafi. Mówię mu to, że doskonale wiem, że zwyczajnie mu się nie chce, bo jest w łóżku świetny. Przynajmniej jak dochodzi do seksu...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości