Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 20:44   #901
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Dziewczyny..chyba wpadam w anemię.
Odebrałam dziś wyniki i mam tylko10,6 g/dl hemoglobiny, a czerwonych krwinek 3,6.
Czytałam, że największe zapotrzebowanie na żelazo bedziemy mieć dopiero w 7 miesiącu..a mi już w 19 tygodniu tak wszystko poleciało.. Nie mam ochoty na czerwone mięso, ale czas znaleźć jakieś fajne przepisy.. może Wy polecicie jakieś danko Głównie jadałam żelazo pochodzenia roslinnego..
Jutro idę do lekarza i raczej pewne, że dostanę dodatkowe tabletki..

A jak Wasze wyniki?Dbacie jakoś specjalnie o żelazo w diecie?

Weronisia ta malinowa sukienka..piękna!

Edytowane przez aaannnnnnaaa
Czas edycji: 2010-04-12 o 20:45
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 20:49   #902
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość

Weronisia ta malinowa sukienka..piękna!
Cieszę się, że się podoba

A żelazo też zawsze ciąży mi spadało dość szybko. Po porodzie to nawet musiałam dostawać zastrzyki z żelazem. Widocznie niektóre z nas tak mają.
Teraz jeszcze nie wiem jak moje żelazo, ale czuję się dobrze, więc pewnie jest w normie.

A żelazo zjadam głównie w postaci zielonych roślinek Mięsko też nie wchodzi mi za bardzo, jedynie drobiowe, a żelaza ponoć najwięcej jest w ciemnym mięsie, którego nie lubię.

Jem dużo zielonych sałat i brokułów i jak na razie to mi starcza.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 21:16   #903
dash
Raczkowanie

[QUOTE=mszu;18510521]
Cytat:

dash, mi sie to tez nie podoba , ale kupilabym dla samej ciekawosci, jak to sie sprawdzi. Nie wiem jak jest u Ciebie, moje koty jesli maja ochote to spia nam w nogach i dostep do naszej sypialni maja non stop. gdy kiedys probowalam im tego zabronic to staly połnocy pod drzwami i miauczaly tak dlugo az ich nie wpuscilam...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------
mszu a może spróbuj przez kilka nocy nie wpuszczać kotów, bo ja też wpuszczałam, ale mój mąż jest stanowczy i mimo miauczenia nie wpuszcza kota i on już się przyzwyczaił, że jak nie wolno to nie wolno. Kupiliśmy mu też domek z kocykiem to jak nie może z nami to śpi w nim.

Ja byłam dzisiaj u lekarza, wszystko ok, dzidzia już taka duża, słyszałam bicie serduszka ahhhh

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

aaannnnnnaaa ja też mam taką hemoglobinę jak Ty i dzisiaj kupiłam Hemofer, więc mam nadzieję, że się polepszy. Oprócz tego jem feminatal i urinatin (żurawina na drogi moczowe).
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 21:17   #904
fem
Raczkowanie

witam wieczorkiem,

ja również po zakupomanii jestem... praktycznie w nic sprzed ciąży się nie mieszczę, więc postanowiłam co miesiąc sobie coś kupować
mieszkam w Łodzi i jest tu parę sklepów ciążowych, ale co do nich zajrzę to nic ciekawego nie znajduję, jakoś nie pasują mi te ciuszki... ostatnio z przyjaciółką pozaglądałyśmy do sklepów typu orsay, teranova, c&a itp i powiem szczerze w tej chwili jest taka moda, że to co kupię to będę miałą na teraz i jak brzuszek będzie większy i po porodzie... takie uniwersalne...

jeśli chodzi o badania to standardowo: morfologia, mocz co miesiąc,
na początku była: morfologia, mocz, żelazo, magnez, rh, hiv, wr, tokso, cukier, i chyba to tyle... jak narazie u mnie wszystko wporządku, tylko jakieś nieliczne bakterie się w moczu pojawiły ale zaraz była reakcja mojej gin i zniknęły...
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 06:17   #905
Ewcia811211
Raczkowanie

Hejcia
azdroszcze juz wam które czuja ruchy dziecka, ja 16t i nic, a w pracy mowia ze nawet brzucha nie widac.ah.....pierwsza wyczekiwana ciąża.....
czy warto odwiedzic innego pana G jak sie ma swojego w miare dobrego? bo mam tez mozliwosc pojscia np.do luxmedu.mysle....
Pozdróweczka
ps.chwilami nie nadazam nad czytaniem wszystkeigo tutaj,przepraszam
ale jestem w kazdej chwili z wami
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 06:31   #906
angelikaw
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
Dziś wstałam kilka min. po 6.. jakoś spać nie mogłam... wzięłam prysznic, piję kawkę i niedługo pójdę po jakieś zakupy... Troszkę się denerwuję, bo dziś idziemy do lekarza... Trzymajcie kciuki

Wyniki krwi póki co mam dobre, tylko troszkę za niską mam średnią objętość płytek krwi, cokolwiek to znaczy ;/ Reszta w normie. A bakterie w moczu liczne, ale od kiedy tylko pamiętam, zawsze tak miałam.

Wczoraj znalazłam jeden sklep, gdzie mogę kupić jeansy ciążowe, ale ceny okropne! od 95 do 120 zł, z czego poniżej 100zł były beznadziejne fasony i kolory oraz bardzo niski pas gumy ;/ Masakra! Przecież nie kupię spodni za 120zł, żeby za miesiąc-dwa kupować kolejne ;/ Zaryzykuję i kupię coś na Allegro.

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
czy warto odwiedzic innego pana G jak sie ma swojego w miare dobrego? bo mam tez mozliwosc pojscia np.do luxmedu.mysle....
oczywiście, że warto... Konsultacja z innym lekarzem nie zaszkodzi.. Moim zdaniem ważne jest, by mieć pełne zaufanie do swojego ginekologa.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 06:55   #907
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekajaca na fasolke26 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny1!!!:cmok : ja dzisiaj tylko na chwilkę bo piekę ciasto na jutro , no bo jutro stara dupa ze mnie się robi!!!! rok do przodu!!!heheheh
no nic Kochane miłego wieczorku życze!!!!:cmo k:
No to to juz dzis w takim razie

STO LAT KOCHANA
Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Co zajrzę na ten wątek, to Wy ciągle o kupowaniu

Ja też planuję chodzić w sukienkach.
Dziś poszalałam i zakupiłam chyba z 20 ciuchów Ale moje obecne ciuchy cisną mnie już w brzuch, więc postanowiłam sobie ulżyć w cierpieniu

Kupiłam kilka tunik i spodni, jedną sukienkę z krótkim rękawkiem, taką na codzień, a drugą elegancką z długim rękawem, ale też cienką.
Jak Wam się podobają?
fajoskie - sukieneczki mnie zachwycily ile za te cacka dalas
Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Dziś wstałam kilka min. po 6.. jakoś spać nie mogłam... wzięłam prysznic, piję kawkę i niedługo pójdę po jakieś zakupy... Troszkę się denerwuję, bo dziś idziemy do lekarza... Trzymajcie kciuki

Wyniki krwi póki co mam dobre, tylko troszkę za niską mam średnią objętość płytek krwi, cokolwiek to znaczy ;/ Reszta w normie. A bakterie w moczu liczne, ale od kiedy tylko pamiętam, zawsze tak miałam.

Wczoraj znalazłam jeden sklep, gdzie mogę kupić jeansy ciążowe, ale ceny okropne! od 95 do 120 zł, z czego poniżej 100zł były beznadziejne fasony i kolory oraz bardzo niski pas gumy ;/ Masakra! Przecież nie kupię spodni za 120zł, żeby za miesiąc-dwa kupować kolejne ;/ Zaryzykuję i kupię coś na Allegro.

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

oczywiście, że warto... Konsultacja z innym lekarzem nie zaszkodzi.. Moim zdaniem ważne jest, by mieć pełne zaufanie do swojego ginekologa.
a ja w koncu przespalam cala noc po tygodniu mordeg katarowo-kaszlowych zupelnie inaczej czlowiek funkcjonuje ufff
a tak na marginesie-brzuszek chyba troche urosl
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 07:05   #908
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
No to to juz dzis w takim razie

STO LAT KOCHANA

fajoskie - sukieneczki mnie zachwycily ile za te cacka dalas

a ja w koncu przespalam cala noc po tygodniu mordeg katarowo-kaszlowych zupelnie inaczej czlowiek funkcjonuje ufff
a tak na marginesie-brzuszek chyba troche urosl
napewno urosł a od 16 tyg rosnie najszybciej takze to chyba Twoj czas na rosniecie brzucholka

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 07:07   #909
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Odebrałam dziś wyniki i mam tylko10,6 g/dl hemoglobiny, a czerwonych krwinek 3,6.
Czytałam, że największe zapotrzebowanie na żelazo bedziemy mieć dopiero w 7 miesiącu..a mi już w 19 tygodniu tak wszystko poleciało.. Nie mam ochoty na czerwone mięso, ale czas znaleźć jakieś fajne przepisy.. może Wy polecicie jakieś danko Głównie jadałam żelazo pochodzenia roslinnego..
Jutro idę do lekarza i raczej pewne, że dostanę dodatkowe tabletki..

Hej mi już w 10tc spadły tak wyniki że lekarz był w szoku Dziś odebrałam kolejne i jest jeszcze gorzej a cały czas jestem na żelazie Oczywiście staram się jeść zielone roślinki i mięso które mogłoby dla mnie nie istnieć. Widocznie taki nasz urok. Dzidzia rozwija się ok więc myślę że nie ma o panikować. Ja dodatkowo mam bakterie w moczu i czerwone krwinki w końcu skierowali mnie na posiew bo nie wiedza skąd to się wzięło a posiew wyszedł ok wiec biorę tylko żurawinowe tabletki i tyle.

Ja dziś do lekarza idę swojego wynikami krwi i USG genetycznego i pewnie nie będę mieć robionego USG bo w zeszłym tygodniu miałam genetyczne No ale spoko jakoś przezyje pewnie teraz za miesiąc będę miała USG no nic zobaczymy
Miłego dnia życzę
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 07:18   #910
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

WItajcie dziewuszki
za oknem w końcu słonecznie i jakoś bardziej optymistycznie

U mnie dziś 18tc6d wczoraj wieczorem, w łożeczku, moja dzidzia strasznie się wierciła i w końcu mężuś to poczuł. Ucieszył się ogromnie i stwierdził, że to takie uczucie jakby coś w worku siedziało i się w nim ruszałoNie było kopniaków, ale takie przemieszczanie się w brzuszku- super

czekajaca na fasolke26 -
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN TEN ROK BĘDZIE DLA CIEBIE WYJĄTKOWY

weronisia - zakup świetny a sukienki śliczne
Stary 2010-04-13, 07:44   #911
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
napewno urosł a od 16 tyg rosnie najszybciej takze to chyba Twoj czas na rosniecie brzucholka
baloniku nasz malutki rosnij rosnij okraglutki .....
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Hej mi już w 10tc spadły tak wyniki że lekarz był w szoku Dziś odebrałam kolejne i jest jeszcze gorzej a cały czas jestem na żelazie Oczywiście staram się jeść zielone roślinki i mięso które mogłoby dla mnie nie istnieć. Widocznie taki nasz urok. Dzidzia rozwija się ok więc myślę że nie ma o panikować. Ja dodatkowo mam bakterie w moczu i czerwone krwinki w końcu skierowali mnie na posiew bo nie wiedza skąd to się wzięło a posiew wyszedł ok wiec biorę tylko żurawinowe tabletki i tyle.

Ja dziś do lekarza idę swojego wynikami krwi i USG genetycznego i pewnie nie będę mieć robionego USG bo w zeszłym tygodniu miałam genetyczne No ale spoko jakoś przezyje pewnie teraz za miesiąc będę miała USG no nic zobaczymy
Miłego dnia życzę
jak tak mowicie o tych zieleninkach to mi sie zachcialo salaty ze smietana
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
WItajcie dziewuszki
za oknem w końcu słonecznie i jakoś bardziej optymistycznie

U mnie dziś 18tc6d wczoraj wieczorem, w łożeczku, moja dzidzia strasznie się wierciła i w końcu mężuś to poczuł. Ucieszył się ogromnie i stwierdził, że to takie uczucie jakby coś w worku siedziało i się w nim ruszałoNie było kopniaków, ale takie przemieszczanie się w brzuszku- super

czekajaca na fasolke26 -
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN TEN ROK BĘDZIE DLA CIEBIE WYJĄTKOWY

weronisia - zakup świetny a sukienki śliczne
zazdraszczam ruchow
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 07:46   #912
angelikaw
Zakorzenienie

czekajaca na fasolke26 - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!

Stary 2010-04-13, 07:53   #913
Ray
Zakorzenienie

ja mam zelazo w normie tzn mialam bo teraz jak zrobie wyniki nie wiem, ale w ciazy pierwszej tez nie mialam problemu z zelazem.

ja w ogole zadnych witamin nie biore wciaz poza folikiem. lekarz uznal ze wyniki mam bardzo dobre a sama mowilam ze jem duzo warzyw i owoce min. 3 razy dziennie wiec do 20 tyg jade tylko na foliku.

wczoraj moja corka mnie rozwalila na calego mowi ze mama ma dzidzie w brzuszku poczym odslania swoja bluzke i mowi "Ala tez dzidzia" i pokazuje na swoj brzuch no na to to bym nie wpadla

ja czekam kiedy mala usnie i klade sie sama bo cala noc do niej chodzilam oczy na zapalkach powinnam miec... jak bedzie drugie to ja nie wiem chyba na jakis prochach bede jechac :ziew:

czekajaca na fasolke cos mozna zyczyc ? zdrowej dzidzi i bezproblemowego porodu !!!

a ja wczoraj jeszcze ogladalam przypadkiem na mtv "ciaze licealne" czy jakos tak.. i normalnie ryczalam jak glupia... bo dziewczyna z liceum oddala dziecko do adoptcji, pokazywali caly porod te dziecko i nowa rodzine. Normalnie wylam .. hormony szaleja.
Stary 2010-04-13, 08:02   #914
abz
Zakorzenienie

Weronisia, ale zakupy poczyniłaś, no no no

Cytat:
To sie zdarza w ciąży, lekarz cos poradzi

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
Grunt to trzymać sie jednego lekarza, takie jest moje zdanie.

Cytat:
Masakra! Przecież nie kupię spodni za 120zł, żeby za miesiąc-dwa kupować kolejne ;/ Zaryzykuję i kupię coś na Allegro.
A czemu ciążowe spodnie maja starczyc na tak krótko? Przecież jak nam "dupsko" nie urośnie to chyba po to jest ten pas zeby kazdy brzuch sie zmieścił nie?

czekająca na fasolkę wszystkiego najlepszego w dniu urodzin, spełnienia marzeń
(PS. byłaś na wątku planowania na 2010 albo na odległym planowaniu? Bo chyba kojarze twój nick....)

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 08:14   #915
enis84
Zakorzenienie

Ja kupiłam przed świętami spodnie ciążowe w happy mum, takie ze zwężanymi nogawkami bo ja tylko w takich chodze, dałam za nie 199 zł, mam nadzieje że tyłek mi nie urośnie i przechodze w nich całą ciąże
a we wszystkich sklepach ciążowych w jakich byłam nie było takich spodni, wszedzie szerokie albo dzwony

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-04-13 o 08:15
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 08:16   #916
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
A czemu ciążowe spodnie maja starczyc na tak krótko? Przecież jak nam "dupsko" nie urośnie to chyba po to jest ten pas zeby kazdy brzuch sie zmieścił nie?
Pod warunkiem, że nie urośnie... Poza tym pas o wysokości 10-15 cm moim zdaniem jest stanowczo za mały i z czasem zacznie uciskać brzuch ;/
Stary 2010-04-13, 08:20   #917
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
a we wszystkich sklepach ciążowych w jakich byłam nie było takich spodni, wszedzie szerokie albo dzwony
a ja bym właśnie chciała z rozszerzaną nogawkę, moje nogi najlepiej w takim kroju wygladają

Cytat:
Pod warunkiem, że nie urośnie... Poza tym pas o wysokości 10-15 cm moim zdaniem jest stanowczo za mały i z czasem zacznie uciskać brzuch ;/
Możliwe, na all często piszą, ze pas ma 18cm...Ja muszę kupić na all, bo tam niektórzy uszyją mi dłuższe nogawki a w sklepach to nie dostanę.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 08:21   #918
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
bez przesady.... ja mam ciazowe 2 pary i sa na mnie dobre ale wiem ze nawet jak urosne to nadal beda.. gumka sie rozciaga wiec spokojnie.....
Stary 2010-04-13, 08:29   #919
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
bez przesady.... ja mam ciazowe 2 pary i sa na mnie dobre ale wiem ze nawet jak urosne to nadal beda.. gumka sie rozciaga wiec spokojnie.....
ok ja narazie pożyczyłam spodnie od swojej koleżanki - ona musiała kupić 3 pary - każda w innym rozmiarze, bo w poprzednie się nie mieściła (jeans w biodrach się nie rozszerzy niestety).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 08:29   #920
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
też mi się tak wydaje te moje tez mają szeroką gumke dopasowują się do brzuszka i nie wydaję mi się że w poźniejszzej ciąży pas będzie za ciasny

ja sobie kupiłam jeszcze legginsy ciążowe i też są bardzo wygodne, zakrywają cały brzucholek

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-04-13 o 08:30
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 08:36   #921
angelikaw
Zakorzenienie

Pas przy spodniach będzie dobry, ale same spodnie (z typowego jeansu) niekoniecznie.Życzę Wam, by Wasze biodra pozostały takie, jakie są Niestety nie każda kobieta ma takie szczęście
Stary 2010-04-13, 08:39   #922
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
też mi się tak wydaje te moje tez mają szeroką gumke dopasowują się do brzuszka i nie wydaję mi się że w poźniejszzej ciąży pas będzie za ciasny

ja sobie kupiłam jeszcze legginsy ciążowe i też są bardzo wygodne, zakrywają cały brzucholek
moim zdaniem nie jest tak ze nagle ci cie brzuch robi wielki on rosnie i nosac spodnie gumka sie naciaga i ona jest rozciagnieta pozniej - ja widze po sobie mam jedne spodnie od kolezanki a jedne sama ku-pilam i w tych od kumpeli mimo ze sa takie same rozmiwrowo co nowe maja bardziej rozciagnnieta gumke i w nich jesczz zapinam guzik zeby niewisial pas a w tych nowych juz nie.. wiec sie z czasem pas sam sie nie wiem jakto nazwac rozciagnie sie samoistnie

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Pas przy spodniach będzie dobry, ale same spodnie (z typowego jeansu) niekoniecznie.Życzę Wam, by Wasze biodra pozostały takie, jakie są Niestety nie każda kobieta ma takie szczęście
jesli chodzi o biodra to nie wiem - napewno urosna ale niewyobrazam sobie sytuacji zeby rozmiar sie tak drastycznie zwiekszyl.. no wiszem zdaza sie... aczkolwiek u mnie nie ma takiej tendencji i trzymam kciuki zeby nie bylo

no i zawsze mozna kupic jensowo podobne czyli takie z dodatkiem streczu zeby sie naciagnely.. ja bede rodzic w sierpniu i mam nadzieje ze od maja czerwca bedzie juz na tyle cieplo zeby moc nosic leginsy -wiec bez problemu to samo z sukienkami

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-04-13 o 08:40
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 08:42   #923
angelikaw
Zakorzenienie

nie pisałam o pasie, bo tu macie rację - on się rozciąga

a co bioder... ja mam ogromną tendencję do tycia właśnie w tych okolicach i wiele par moich kochanych biodrówek musiałam sprzedać/oddać, bo się w nie już nie mieszczę I to wcale nie za sprawą ciąży.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 08:47   #924
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
niestety się nie zgodzę; wysunięcie dysku może się zdarzyć nawet przy zdrowym kręgosłupie u młodej osoby zazwyczaj na skutek złych nawyków ruchowych, np Doda, raz się przedźwignęła i bęc, choć zazwyczaj jest wynikiem sumowania się mikrourazów nabytych właśnie w ten sposób.
Wypadniećie dysku nie zdaża się przy zwykłych czynnościach i przy braku zmian zwyrodnieniowych w krążku, czyli przy zdrowym kręgosłupie i aparacie więzadłowo- torebkowym. Zresztą przy rwie kulszowej chodzi nie owypadnięcie dysku ,bo to już jest poważny stan i wymaga intrerwencji chirurgicznej, ale o zwyrodnienie dysku i wypuklinie do kanału kręgowego. Ja w swojej ( tylko kilkuletniej) praktyce nie spotkałam jeszcze osoby z dyskopatią w wieku poniżej 40 lat. Zresztą wystarczy otworzyć pierwszą lepszą książkę na ten temat Jak już pisałam zdaża się w młodym wieku ale nigdy nie występuję bez powodu Jeśli mogę spytać jaki zawód wykonujesz?
Nie chcę się tu kłócić ani upierać przy swojej racji, bo też masz rację. Chodzi mi tylko o to, że jak ktoś piszę,że boli go kość ogonowa, a ma koło 25 lat to nie pisać od razu że to rwa kulszowa, bo to jest naprawdę rzadkie w tym wieku.

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Co zajrzę na ten wątek, to Wy ciągle o kupowaniu

Ja też planuję chodzić w sukienkach.
Dziś poszalałam i zakupiłam chyba z 20 ciuchów Ale moje obecne ciuchy cisną mnie już w brzuch, więc postanowiłam sobie ulżyć w cierpieniu

Kupiłam kilka tunik i spodni, jedną sukienkę z krótkim rękawkiem, taką na codzień, a drugą elegancką z długim rękawem, ale też cienką.
Jak Wam się podobają?
śliczne te sukienki i tuniczki gratuluję udanych zakupków

Lenko dziękuję za komentarz

Coś jeszcze miałam pisać ale już zapmniałam kurcze muszę wreszcie listę uaktualnić, bo ciocia Pomi będzie bić

Pprzypomniało mi się co miałam napisać: Czekająca na fasolkę Wszystkiego Najlepszego

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-04-13 o 08:59
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 08:58   #925
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Lenko, ależ masz fajnie, że już tak czuć twoje maleństwo na zewnątrz Moje czuję już od jakiś 3 tyg., a nie chce się rozhasać i ciagle mój mąż nie może go poczuć
Nie martw się, ani się obejrzysz, a poczujesz maleństwo

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Lenko dziękuję za komentarz

Dzień dobry Czekająca na fasolkę - wszystkiego najlepszego!!!
Stary 2010-04-13, 09:00   #926
dash
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczyny!
czekajaca na fasolke wszystkiego najlepszego!!!!!
Piszecie o spodniach, ja byłam w sklepach ciążowych i spodnie były bardzo drogie a do tego brzydkie, szerokie, jakby znoszone. Poszłam do lumpka i znalazłam spodnie jeansowe, ciążowe za całe 6 zł do tego kupiłam na targu jeszcze takie czarne, bardziej sportowe spodnie ale za to super w pasie za 30 zł no i na razie mam spokój. Swoje stare, bardziej wyjściowe spodnie zapinam "na gumkę", jak się gdzieś idzie to nie cisną, a jak siadam to odpinam pętelkę i też jest ok a co tam będę się przejmować.
Wczoraj pani dr powiedziała, że moja fasola nie jest już fasolą hihi rośnie jak na drożdżach, to takie fajne
czekam (nie)cierpliwie na ruchy i już miałam jakieś takie łaskotania, ale sama nie wiem czy to już to...
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 09:07   #927
gabisun
Zakorzenienie

Tak podczytuję sobie mamusie marcowo-kwietniowe i aż się rozmażyłam fajnie już by było mieć maleństwo przy sobie, aż nie potrafię sobie wyobrazić jakie to cudowne uczucie kiedy maluszka widzi się p raz pierwszy
Dziewczyny już z dzieciątkami jak to jest? to pierwsze spojrzenie w oczka

Stary 2010-04-13, 09:11   #928
ycnan
Zadomowienie

Witam Kochane, po krótkiej przerwie. Nie miałam za bardzo czasu pisać, ale czytam na bieżąco

czekajacanafasolke, Witam i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!

Co do rozmiaru spodni ciążowych - ja kupiłam takie pod brzuszek, o rozmiar za duże (zawsze noszę obcisłe), nie tylko dlatego, żeby nie ściskały brzucha, ale głównie dlatego, że w ciąży KOŚCI BIODROWE SIĘ ROZCHODZĄ. Dziecko musi mieć miejsce, żeby się przecisnąć, a nie ma niestety tak, że na godzinę przed porodem nagle robi się "szpara" Tak to działa, że już w trakcie ciąży kości powoli się rozsuwają, a co za tym idzie - biodra się poszerzają. Nie twierdzę, że od razu o 4 rozmiary, ale jeden, czy dwa - tak. Dodatkowo, spora cześć kobiet zyskuje trochę cm w udach. Rozmiar spodni ciążowych to nie jest tylko kwestia pasa, a właściwie to pas nie ma znaczenia.

A tymczasem, u mnie względny spokój. Czekam cały czas na ruch dzidzi i znów się martwię, bo we wszystkich suwaczkach mam: "mamusia powinna już czuć moje ruchy", "Pewnie odczuwasz już ruchy maleństwa"... A ja nic nie czuję Nie wiem, czy aby na pewno jest ok, bo większość z Was na tym etapie (leci mi 18 tydzień), już czuła cokolwiek...
W dodatku coraz częściej czuję różnego rodzaju pobolewanie, ciągnięcie. Wiem, że macica, brzuch się rozciągają i mają prawo boleć, ale wcześniej nic takiego nie czułam. I jeszcze zaczynam się zastanawiać, czy brzuch mi jeszcze rośnie. Bo ja różnicy nie widzę...
Eh... A wizytę mam dopiero za dwa tygodnie...

Nie wiem, czy się nie umówić na usg, żeby tylko sprawdzić, czy wszystko w porządku... Tylko, że to kaska znowu... Argh... Coś nerwy mam...

Jeszcze się okazało, że mamy niezapłacony zaległy rachunek za prąd - prognozowany - 500zł!! Na podstawie tego, jakie było zużycie w zeszłym roku o tej porze (przełom zima/wiosna). Z tym, że rok temu mieszkał tu ktoś inny :/ I znowu na koncie pustka...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 09:15   #929
gabisun
Zakorzenienie

Ycan nie martw się na pewno jest wszystko w porządku mój brzuszke też mały, nikt by nie poznał że w ciąży jestem jeśli ktoś nie wie, a leci prawie 21 tydzień. Ja poczułam pierwsze przesunięcia ( choć nie byłam pewna że to na pewno to ) tak koło 18 tyg. więc czekaj cierpliwie

Stary 2010-04-13, 09:26   #930
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Co do rozmiaru spodni ciążowych - ja kupiłam takie pod brzuszek, o rozmiar za duże (zawsze noszę obcisłe), nie tylko dlatego, żeby nie ściskały brzucha, ale głównie dlatego, że w ciąży KOŚCI BIODROWE SIĘ ROZCHODZĄ.
ycnan

Ja też czekam na kopniaka i na wyraźniejsze ruchy, bo to, co czuję teraz to tylko domysły, czy to na pewno moje dzidzi?

Ja również od kilku dni czuję takie pobolewanie w podbrzuszu - nie martw się - to normalne.. bo macica wciąż rośnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości