|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Ewlina ... hmmm Twój ślub już niedługo... jak nastrój ?
|
|
|
|
#2852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A te rozmiary, ktore akurat byly w Skorpionie, to wlasnie te obraczki, ktore my bysmy dostali. Tych rozmiarow bylo skoro, bo to populrny model Pani mowila, ze te z salonu sa troszke tansze niz zamawiane, bo zloto ciagle idzie w gore. Po prostu jak model jest "chodliwy" to trzymaja kilka rozmiarow na stanie, bo nie kazdy jest zapobiegliwy i szuka obraczek wczesniej
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
A propos dziewczyn , które nie chcą aby ich sukienka była mierzona tylko muszą mieć spod igły... hmmm dla mnie to trochę dziwne i dla mnie było bez znaczenia.
Tak jak pisałam wcześniej , że kupujemy rzeczy codziennego użytku które ktoś może już mierzył 20 razy i je kupujemy, nosimy je itd. Wiem, suknia ślubna to nie bluzka i nie odzież codziennego użytku... Ja bym nie kupiła używanej bielizny... ahaaa a w triumfie np. można biustonosze mierzyć... i to jest bielizna a tam ją kupujemy i też nie wiemy czy już ten biustonosz nie był mierzony z 10 razy. Dużo jest sklepów w których można mierzyć biustonosze :P |
|
|
|
#2854 |
|
Raczkowanie
|
No tak, ale bluzek czy spodni w swoim zyciu kupujemy wieeele a suknie slubna, o ktorych marzymy, chcemy miec tylko jedna
![]() Mi chyba tez nie przeszkadzaloby, gdyby jakas dziewczyna zmierzyla moja suknie, bo p. ten model sie jej podobal, a na sklepie bylby inny kolor a ona chcialaby zobaczyc, jak bedzie wygladala w bieli zanim by ja zamowila. Ale troszke inaczej byloby, gdyby moja wymarzona suknia, za ktora place 2500zl wisialaby normalnie w salonie i bylaby mierzona przez dziesiatki panien mlodych. No chyba za cos jednak place
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
nooo może masz rację coś w tym musi być...
|
|
|
|
#2856 |
|
Raczkowanie
|
mogę namiary na poradnie?
|
|
#2857 |
|
Przyczajenie
|
Ja też poproszę namiary na poradnie
Edytowane przez Paulina Patryk Czas edycji: 2010-04-12 o 23:13 |
|
|
|
#2858 |
|
Raczkowanie
|
Mój ślub już niedługo, ale jakoś nie odczuwam większego stresu. Chyba najbardziej stresuję się tą sytuacją z księdzem- podpisze tą kartkę od zapowiedzi czy nie.
A tak w ogóle to wiele rzeczy mamy jeszcze nie załatwionych, ale to nic strasznie pilnego (tak mi się wydaje). Mam sporo obowiązków związanych z pracą i nie mam czasami czasu o tym myśleć. A właśnie teraz zaczęłam robić winietki na stoły. A wracając do tego mierzenia, to moim zdaniem jednak jest różnica między mierzeniem sukni ślubnej a obrączek. Sukni ślubnej nie upierzesz przed ślubem (raczej) i nie chciałabyś na pewno na niej śladów czyiś kosmetyków czy potu. A z obrączkami nie ma problemu myjesz i czyścisz kiedy zechcesz.
W poszukiwaniu ciekawych miejsc: www.podroze-ep.blogspot.com Edytowane przez ewelinap5 Czas edycji: 2010-04-12 o 23:27 |
|
|
|
#2859 |
|
Przyczajenie
|
Co do sukienki to do cywilnego kupilam sukienke jak do koscielnego - bo w sklepach nie bylo rozmiarow sukienek wieczorowych na mnie
a bylam wtedy na bardzo krotko w Polsce chyba 2 dni na kupienie sukienki . Jedyne co w tym salonie zrobili to zamowili najmniejszy rozmiar i zwezili na mnie (rozmiar 34-32 wzrost 170 ) . i zaplacilam chyba 1150 z przerobkami, a w innym salonie za sukienke zawolali ponad 3000 i przrobki na wlasny koszt.a nie chcialam placic za sukienke do cywilnego niewiadomo ile. takze chyba ceny sa strasznie rozne. i chyba do tego tanszego pojde kupujac suknie do koscielnego. bo przyjezdzam tylko na 5 dni teraz i nie wiem czy uda mi sie wszystko zalatwic nie ma to jak organizacja wesela przez telefon ![]() Co do obraczek to my kupowalismy w tesco tylko nie w aparcie ale w tym drugim sklepie. moja miala wstawiane brylanty i nie wiem czy byla to nowa obraczka czy nie ale napewno nie miali takiej przygotowanej, bo byla na bazie takiej co mieli w sklepie, tylko rozmieszczenie i wielkosc brylantow byla zmieniona
![]() Edytowane przez olga 23 Czas edycji: 2010-04-13 o 00:20 |
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dzewczynki dawno nie pisałam ale wreszcie mogę się pochwalić suknią którą zamówiłam. Załączam zdjęcie, chodż jest stare bo z grudnia i wtedy byłam grubsza o 7 kg
no ale teraz jest lepiej i będzie jeszcze lepiej hihi. Suknia jest w kolorze kości słoniowej połączonej z masą perłową, możliwe że jeszcze dodam do niej troche kryształów. Wprowadzam troche zmian do gorsetu będzie lekko wyprofilowany jak fala a nie taki prosty jak na zdjęciu. Tył też będzie lekko zcięty w szpic a nie prosty. Co do suknie to umówiłam się tak że po weselu przerobią mi ją na suknię balową (dodadzą inny kolorek itd) abym ją jeszcze wykorzystała na jakiś wystrzałowy sylwester itp. Ciesze się że ten wieeelki problem mam już za sobą ![]() Załączam zdjęcie też moich zaproszeń, zamówionych od dziewczyny z wizażu Zostaniemy przy kolorze, tylko w środku czcionka będzie ciut inna i te szlaczki. Co do cen: Na tą chwilę płacę od osoby 175 zł (ze wszystkim oprócz alkoholu) Koszt sukienki 3100 Kamerzysta 2200 Zdjęcia 500 zł ( po znajomości i bardziej jako wymiana barterowa) Makijaż moja świadkowa bo miałam zrobić sama ale .. czuję że mnie nerwy zjedzą. Fryzjer coś koło 100 - 120 zł DJ 800 z poprawinami 1400 zł Na razie tylko tyle mamy załatwione Ale pocieszam się że jest jeszcze duuużo czasu, chodź on tak szybko biegnie.Co do załączenia stałej listy z fotografami, kamerzystami, salami itd jestem za ale na tą chwilę nie pomogę w przeszukiwaniu forum. Prosiłabym też zamieścić na pierwszej stronie porady kosmetyczne (te które sama napisałam), bo często ktoś się do mnie zwraca o poradę i zamiast każdemu odpisywać chętnie odesłałabym do tego posta. A sama musze go gdzieś szukać i nie pamiętam na której stornie i w którym wątku jest
|
#2861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Mam Piotra Gładkowskiego, ale sprawdzę Ci jeszcze dokładnie tą ceną jak wrócę do domu na umowie, ale raczej się nie pomyliłam
Ogólnie DJ jest o wieeele tańszy od orkiestry, ale my nie dlatego zamawialiśmy, po prostu nie znamy orkiestry która by nam się podobała. I od razu wiedzieliśmy że chcemy Dj
|
#2863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Raczkowanie
|
Ja płacę za salę 3000
Kucharki+kelnerki 3000 (przy weselu na 100 os) sukienka 1800 Zdjęcia 2600 Zespół 3600 (za dwa dni, za jeden 2600) Lowczyni świetna suknia, zaproszenia też bardzo ładne. Edytowane przez marciadela Czas edycji: 2010-04-13 o 09:19 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobry wybór z tą sukienką. Zaproszenia też śliczneCytat:
A ja wczoraj zamówiłam już zaproszenia tak jak wcześniej ustalaliśmy z TŻ wezwania dla znajomych i osób młodych z rodziny a delikatne zaproszenia dla reszty rodziny. Dzisiaj miałam znów sen z tych ślubnych tym razem śniło mi się że na nasz ślub i wesele przyszło bardzo mało ludzi i byłam tym bardzo zasmucona mam nadzieję że sen się nie spełni![]() miłego dnia |
||
|
|
|
#2867 |
|
Raczkowanie
|
17072010 nie jestem z tej samej miejsowości, ale pamiętam go jeszcze z czasów jak jeździliśmy do Kielc do średniej szkoły. Poznałam go na tym zdjęciu z Twojego zaproszenia
Wesele mamy w Bukowie w Pelikanie, zapraszam na wieczorowego a Wy gdzie macie wesele? Też tam?
|
|
|
|
#2868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po 2 moi rodzice nie chcieli się męczyć z przygotowaniami (oboje pracują i jeszcze prowadzą gospodarstwo, a widząc u mojego kuzyna ile w to trzeba włożyć sił to woleli płacić od osoby). Zważywszy że teraz w domu jesteśmy raz na miesiąc i nasza pomoc byłaby znikoma, to był dobry wybór.ps. Jak będę w domku to podpytam Tż z kim jeździł do szkoły
|
|
#2869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Możliwe, ze t0 800 co było przy dj to nie 800zł, tylko cyfry po prostu jakieś. Lowczyni, powiedz mi - 1400 zł z poprawinami czy za samo wesele?? Edytowane przez aaaneczkaaa Czas edycji: 2010-04-13 o 09:45 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czyli wszystko już jasne. ![]() w takim razie musimy sie spotkać z tym Panem i zobaczyć co gra, jak gra. Mam nadzieję, że nie techno tylko itp, bo ja jednak jestem za starymi przebojami na weselu, nie w stylu techno
|
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
aaaneczkaaa to młody człowiek otwarty na wszelki wasze propozycje. Od nas na pewno dostanie listę z utworami i zespołami (lata od 50 do 90 ale głównie 99% zagraniczne)które chcielibyśmy aby puszczał. I już został poinformowany jakiej muzyki sobie kategorycznie nie życzymy.
A jak ktoś z gości będzie sobie taką życzył ma odsyłać z marudzeniami do nas a ja już danemu delikwentowi wytłumaczą![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-04-13 o 10:14 |
|
|
|
#2873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aneczko z dj masz ten komfort że zagra Ci wszystko co chcesz a nie będzie grał Ci tego czego sobie na weselu nie życzycie, dlatego my z TŻ tez zdecydowaliśmy się na dj |
|
|
|
|
#2874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to trzeba się z nim spotkać i porozmawiać jak co i kiedy![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Magolina, no i cenowo też jest korzystniej...a Wy kogo macie?? słyszałam coś jeszcze o dj Marcinie Wilku, ale za wiele o nim nie znalazłam, a o dj Piotrze Gładkowskim wiele z Was się tu wypowiadało. |
|
|
|
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
Lowczyni- suknia jest śliiiiczna
![]() Magolina- ja tez miałam sen, że ze 120 osób które potwierdziły przybycie przyszło 20 . Zespół tez nie zagra tego czego sobie nie życzysz, również można dać listę utworów, które mają być grane, ale my tego nie robimy bo chcemy żeby to zespół decydował w zależności od nastroju gości.Kochane Tż poszedł na rozmowę o pracę-trzymajcie kciuki
|
|
#2876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo dziękuje za słowa potwierdzenie że dobrze mi w tej sukni, bo na prawdę miałam niezły orzech do zgryzienia, mnóstwo dylematów. Więc tym bardziej dziękuje serdecznie za miłe słowa
jak zawsze można na Was liczyć. Ja też bardzo się ciesze z tego że to nie będzie jednorazowa sukienka, tylko jeszcze mi "posłuży" malgos_87 ten dół taki asymetryczny bardzo wysmukla(chodź nie mogę narzekać na moje 170 cm).Jeśli chodzi o dodatki to jeszcze nie wybrałam, a to co mam na sobie można kupić w tym salonie co zamawiam suknie czyli fular żywczyk w Krakowie
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-04-13 o 11:02 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A cenowo to fakt że dj wypada korzystniej przy zespole ![]() Srubko zgadzam się z Tobą że zespół też nie będzie grał tego czego nie chcemy ale już nie zagra nam wszystkiego co byśmy chcieli bo po prostu niektórych utworów nie mają w swoim repertuarze a nie wszystkich są w stanie się nauczyć. My chcemy na weselu dużo utworów lat 70, 80 i 90 zarówno tych polskich jak i zagranicznych a nie wszystkie zespoły takie cos grają. Trzymam kciuki za Twojego TŻ
|
|
|
|
|
#2879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

Pani mowila, ze te z salonu sa troszke tansze niz zamawiane, bo zloto ciagle idzie w gore. Po prostu jak model jest "chodliwy" to trzymaja kilka rozmiarow na stanie, bo nie kazdy jest zapobiegliwy i szuka obraczek wczesniej
i to nie w Sobkowie

a bylam wtedy na bardzo krotko w Polsce chyba 2 dni na kupienie sukienki 

dobry wybór z tą sukienką. Zaproszenia też śliczne
mam nadzieję że sen się nie spełni