![]() |
#631 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
No przecież wiem
![]() Ale naprawdę obiektywnie sprawę ujmując, nie mam rzeczy za dużo. Po prostu 2/3 ubranek mam już na większego malucha, do roku czasu - toteż i miejsca mało ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chodze prywatnie i mam usg co wizyte ale wiem ze chodzac panstwowo sa 3 lub 4 usg na cała ciąże to chyba tez zależy od szpitala bo ja oprócz przyborów toaletowych i tych wkładów poporodowych nie bior nic bo szpital mi je gwarantuje jedynie koszule nocną lekki szlafrok kapcie majty i skarpetki bo mi non stop zimno w paluszki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18540398]Bydgoszczanka, ja cię strasznie przepraszam, ale dostałam ataku śmiechu
![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Wybaczam ![]() ...ale serducho mnie nawalało przez parę minut ![]() Muszę jeszcze papiery do ZUS-u zrobić, wszystko na ostatnią chwilę ![]() Dzisiaj przyszła kolejna kasa za chorobowe ![]()
#635 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kardashi;18535041]Własnie nie wiem gdzie żem je zgubiła
![]() Wydaje mi się że ktores dnia jak siusiałam.. bo siusiałam dużo i często.. Własnie też nie wiem ile można chodzić bez wód.. ![]() Miałam usg w czwartek.. i były w normie.. dziś robi mi usg i nagle mówi że ja nie mam wód.. ![]() Gdybym nie miałam usg dziś to bym nawet nie wiediała ze mi wody odeszły.. a miałam jutro iśc do domu.. No ale powiedzieli ze poczekaja do czwartku że mogą się wytworzyć.. Mam robione 2 razy dziennie ktg 4 razy słuchane tetno płodu.. A wogole.. od czwartku mała przybrała pół kilo ![]() jacie ale to dziwne ze masz a tu pyk nie ma ej a moze małej sie tak pic chciało i se je wypiła dlatego teraz 2700 wazy ![]() ![]() ![]() nie no to na rozweselenie było ale dobrze ze zostałas w szpitalu tylko to takie dziwne ze ona tak na sucho w tym brzuchu siedzi mam nadzieje ze zrobią bezpiecznie dla ciebie i nuni trzymam za was mocno kciuki ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18537881]Gumki się obawiam, spiralka odpada, bo nie zaleca się używania tamponów - a innej opcji nie biorę pod uwagę ![]() Ugryź się ![]() Toteż tylko 1 komplecik 62 spakowałam ![]() A propos dziwnych wrażeń - naczytałam się tu o tych wodach wczoraj, i nad ranem śniło mi się, że jestem na uczelni, a tu zaczyna lać się z całego sufitu, jak deszcz normalnie ![]() TORBA DO SZPITALA:
Cudo ![]() ![]() ![]() o ty to masz sny ![]() no ja jeszcze widze ze o paru zapomniałam masakra gorzej jak na wczasy ![]() o u mnie w miescie tez "7" ![]()
#636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja się pochwalę zakupiona karuzelką ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jacie no to znów portfel lżejszy , mi nic nikt nie mówił ze to wymagane jedynie co to ten paciorkowiec no i siusiki muszem zrobic ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18539130]A mnie nie swędzi ![]() ![]() hihi trzabyło zainwestowac w blizniaczy ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o antykoncepcję po ciaży, to ja się chyba zdecyduje na spiralę, tym bardziej, ze nie planujemy mieć więcej dzieci. Niestety w ciąży mogliśmy poprzytulać się bez zabezpieczenia tylko do 2o tygodnia . Później ginka zabroniła mi jakichkolwiek zabaw ze względu na zbyt "reaktywną" macicę, która niemal na wszystko reaguje skurczami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm ja taka sytuacje miałam pare dni temu tylko ze ja wziełam tabletki połozyłam sie i przezło spróbuj połowzyc sie w wannie pod ciepla ale nie gorącą wodą jesli nie przejdzie ja bym podjechała pod szpital niech zobacza co sie dzieje moze juz sie akcja zaczyna ![]()
![]() |
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#641 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=dafreen;18539808]u mnie w szpitalu też położna mówiła że najlepsze do mycia krocza po porodzie i rany po cc jest szare mydło, nawet sobie zakupiłam i zabiorę do szpitala
mam szare mydło ale w płynie chyba to to samo ![]() kurcze dziewczyny ale sie dzis zaczerwieniłam przyjechali ze społdzieni bo mi sie w kuchni zatkało coś w tym problem ze to sie zatkało w piwnicy do której klucz ma tylko społdzielnia przyjechał gostek zakrecony jak nie wiem chwycił mnie za reke i mówi serducho ja zapomniałem klucze na biurku z piwnicy odetkamy rure jutro moze byc nie pogniewa sie na nas hahaha a ja walnełam purpure i powiedziałam no nic sie przeciez nie stanie bo to woda w piwnicy u was leci nie u mnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
o widzisz nie da sie tego przeoczyc u mnie narazie przestało odchodzic tylko ze ja z krwia nie miałam a to u ciebie znaczy ze koniec bliski ![]() ![]()
![]() |
#642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
e superasta jest ![]() ![]()
![]() |
#644 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- dziękuję ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() My już po wizycie u lekarza.. Wyniki mam dobre, więc nie ma o co się martwić. Przeciwciał nie wykryto więc w porządku ![]() Za tydzień jadę do mojego ginka na usg więc w końcu się dowiem jak z małą ile waży i w ogóle jak się miewa ![]() bydgoszczanko nie stresuj się za szybko, bo odchodzący czop może się pojawić nawet na kilka tyg przed porodem ![]() Jednak mimo wszystko trzymam za Ciebie kciuki ![]() szaju co do listy to trochę tego masz, ja bym jeszcze chyba dorzuciła maszynkę do golenia ![]() Zapomniałam zapytać lekarza co należy wziąć ze sobą bo w sumie mam jeszcze czas na pakowanie, no ale mogłabym już chociaż zacząć coś kupować ![]()
#646 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18540398] Bratkab, na Łubinowej nie muszę mieć żadnych sztućców, mało tego - jeśli przychodzi np. wegetarianka to nawet specjalną dietę ma ![]() Dzięki ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18540850]No przecież wiem ![]() Ale naprawdę obiektywnie sprawę ujmując, nie mam rzeczy za dużo. Po prostu 2/3 ubranek mam już na większego malucha, do roku czasu - toteż i miejsca mało ![]() ![]() ![]() No właśnie ja dostałam od kuzynki męża ubranka od razu do końca 1 roku więc dlatego pewnie szafki już pękają w szwach ![]() Cytat:
![]() Już prawie spałam, to małż zadzwonił i mnie wybudził. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zadomowienie
|
Bydgoszczanko trzymam kciuki
![]() Yola mam taką samą karuzelę ![]() ![]() Dodzwoniłam się do lekarza. Powiedział, że to skurcze przepowiadające i bardzo dobrze że są. Dodał, że gdyby mnie coś niepokoiło to jest do 14:30 i żebym przyjechała no i pojadę. Lecę się szykować, bo po nieprzespanej nocy wyglądam jak zombie. |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Rozeznanie
|
yolando co do karuzelki której nie zauważyłam wcześniej- jest śliczna
![]() Chyba już ją gdzieś widziałam na forum- czy nie odbija ona na sufit świecących listków ![]()
#649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kosmetyki dla małej kupiłam taki koszyk http://www.jysk.pl/210/232/503/3801602/a/catalog Będzie stał przy łóżeczku, żebym miała wszystko pod ręką. ...a rodzić jeszcze nie mogę, bo czekamy na szafę i część rzeczy ze starej leży w łóżeczku ![]()
![]() |
#650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak tam twoje samopoczucie?? Leżysz dalej?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#653 | ||
Konto usunięte
|
ale pędzicie... w dodatku czytam i czytam, i się nadziwić nie mogę...
Cytat:
Cytat:
![]() powiem Wam, że mało co dzisiaj zawału nie dostałam. poszłam do toalety na siusiu. papier do dzieła, a on cały zakrwawiony (nie to że jedna kropelka...)... ja sama w domu, myślałam że zemdleję, rozbeczałam się... na koniec okazało się jednak że to tylko pękło mi jakieś naczynko tam bardziej z tyłu... nie wiem czy to te cholerne żylaki czy co? wyobrażacie sobie pewnie co ja przeżyłam... ludzie, nigdy więcej takich atrakcji... ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
Dien dobry,
Ja dziś zła jestem .Wstałam o 10.30 i przegapiłam aukcje na stół+krzesła ![]() No cóż zostało mi jeszcze jakieś 1,5 miesiąca na polowanie a jak nie to kupimy nowy. Dzis śnilo mi się,że urodziłam dziewczynkę.Powoli zaczynam się bac co tez ze mnie wyjdzie w czerwcu. Dziś ładna pogoda trzeba by duupke ruszyć na jakiś spacer. |
![]() ![]() |
![]() |
#655 | ||
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18529647]Skoro nie doczytałaś całości, to nie zarzucaj mi niczego, proszę
![]() [/QUOTE] oki szefowa, bez stresu, co tak nerwowo, ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no i z plodnoscia u nas bylo tak, ze w pierwszym cyklu sie udalo zajsc ![]() gringo, ja tez ostatnie usg mialam w 20 tyg a teraz bede miala za 2 tygodnie ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18539130]A mnie nie swędzi ![]() ![]() ja sie boje ze moj kotek bedzie sie do łóżeczka pchal, niestety, ale jakby co bede go gonic od razu zeby sie nie przyzwyczajal... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Maja gratulacje
![]() ![]() Yola ja kupiłam na all taką samą,też jestem baaardzo zadowolona- zobaczymy czy mała się również będzie z niej tak cieszyć jak mamusia ![]() Nie straszcie z tymi wodami, ja mam od jakiś dwóch tyg duużo śluzu i się zały czas zastanawiam czy czasem mi wody nie odchodzą? Wy tez macie teraz taką zwiększoną ilość? No i czop- jeszcze mi nie odszedł- chyba bo podobno nie zawsze widać jeśli odchodzi po trochę? Ale czy to prawda? Babeczki zastanawiam się nad kupnem laktatora używanego. Niby można wygotować i wysterylizować- ale jakoś do końca przekonana nie jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1854226 2]
powiem Wam, że mało co dzisiaj zawału nie dostałam. poszłam do toalety na siusiu. papier do dzieła, a on cały zakrwawiony (nie to że jedna kropelka...)... ja sama w domu, myślałam że zemdleję, rozbeczałam się... na koniec okazało się jednak że to tylko pękło mi jakieś naczynko tam bardziej z tyłu... nie wiem czy to te cholerne żylaki czy co? wyobrażacie sobie pewnie co ja przeżyłam... ludzie, nigdy więcej takich atrakcji... ![]() o mamuńciu.......... az mi sie slabo zrobilo, dobrze ze to z tylu.... |
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy mi się nie przyplątało jakieś zapalenie pęcherza, albo mała tak była ułożona że rano jak poszłam siusiu to bolało jak diabli. Ale już później przy kolejnej wizycie w WC nie ![]() Ja na razie wyposażyłam się w 2 opak jumbo pack Pampersów plus jedno też jumbo Pampers Sensitive do szpitala- ale biorę tylko pół paczki drugie pół mi mąż dowiezie, bo się w torbie nie mieści. Zresztą ma przygotowaną siatę z rzeczami do dowiezienia. Wkurza mnie ten mój chłop ![]() Babeczki zostało mi 27 dnie do TP ![]() ![]() ![]() Kropka narobiłaś mi smaka na zupkę kalafiorową- mam już wywar bo robiłam galaretki drobiowe i został mi rosołek teraz muszę czekać jak M skończy żeby jechać na zakupki do tego czasu się czymś muszę zatkać ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-04-13 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18524787] Przy okazji prośba do mamuś, które będą się po kolei rozpakowywać - nie opisujmy może na razie trudów porodu, co? Wiadomo, że przejść przez to trzeba, ale po co straszyć następne? [/QUOTE] Mnie nie przeszkadza, jak która woli ![]() Cytat:
ja nie wiem jeszcze, albo gumka albo tabsy. a sprawdziło się? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja po wczorajszej wizycie u ginka. Troszke sie uspokoiłam. Dał mi juz zwolnienie, nospę na rozluźnienie macicy bo sie spina czy coś, ale szyjka zamknięta i twarda na szczęście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#660 |
Rozeznanie
|
aha, w niedzielę była ta kuzynka męża prosic nas na ślub i okazalo sie że ślub jest 26 czerwca...... ja mam termin na 25 czerwca.....mówimy jej że raczej nas nie będzie no wiadomo, ale tu odezwala sie jej mama....ze musimy byc
bo przyjechali z nia niewiem czemu....ona wogole nie bierze tego pod uwage,ze ja bede wtedy rodzic, wstrzymasz sie, moze dziecko sie nie bedzie spieszyc.... a ja mowie jej ze nawet gdyby okazalo sie ze jesli urodze wczesniej, to nie przyjdziemy, a jesli minie mi termin to tez nie przyjdziemy bo bede sie bala przeicez... mąż coś tam zazartowal ze zobaczymy bla bla ale zastanowilo mnie jak ludzie nie zdaja sobie sprawy z pewnych faktow.... rozumiem ze dla niej slub córeczki jest teraz najwazniejszy, ale chyba porod to cos jakby mniej zaleznego od nas tylko od dziecka.... echhhhh a dzis robiac zakupy na bazarku poczulam zapach truskawek i wiedzac ze raczej nie beda zbyt smaczne musialam kupic chociaz troche!!! piekne byly, pachnialy zabojczo, co do smaku mialam racje, ale i tak zjadlam pol kilo naraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.