|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
![]() Dobranoc ;**
<3 Edytowane przez malenstwo5 Czas edycji: 2010-04-13 o 00:32 |
|
|
|
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Zrobiłyśmy 1 arkusz.
Ja ciągle żyję. Dobrej nocy ;*** "A ja jestem, proszą pana, na zakręcie..."
|
#2583 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.no właśnie ostatnio czytałam o tym , ale nie można już było wysyłać ankiet, a z ciekawości chciałam ![]() Cytat:
![]() nie widziałam, ale zaraz zobaczęę ![]() Dzień dobryyy ;*** dzisiaj mam malutko lekcji , dlatego pojadę sobie kupić bialą bluzeczkę i spódnicę na maturę kiedyś trzeba.mnie troszkę irytuje fakt , że teraz wszyscy uwielbiają prezydenta, wiem, że należy się szacunek ale nie które wypowiedzi są takie sztuczne. miłego dnia;** |
||
|
|
|
#2584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzie są bez serca! kilka przykładów bezduszności (znajomi siostry koleżanki): "wyskoczę na zimnego lecha" "no to kaczka się upiekła" "wszyscy mówili, że kaczki nie umieją latać" chyba pozostawię to bez komentarza. Cytat:
Po dwa uważam, że wiele naszych poglądów wynika z informacji jakie przekazują media. Tak na prawdę mało kto miał szansę obiektywnie ocenić prezydenta, to co tak na prawdę dla nas zrobił. Wszyscy oceniali prezydenta przez pryzmat wpadek. Dlatego staram się być apolityczna, wiem, że media to nic dobrego, tam tylko chcą zrównać człowieka z błotem, a politycy to wykorzystują. Szkoda, że tak mało mówią o dobrych stronach człowieka (polityka). Ten zrobił to, ten tamto itp. ![]() ja też oczywiście nie chcę idealizować Kaczyńskiego, ani innych, aczkolwiek szkoda, że ich nie doceniałam w sensie tego co zrobili. Tak samo jak oceniali Marię Kaczyńską, porównywali ją do Kwaśniewskiej itd. A okazała się równą, mądrą kobietą. Tylko w tym wypadku stałam murem za p. Kaczyńską, i uważam, że porównania były chore. cześć, nie poszłam do szkoły.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-04-13 o 14:36 |
||
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila, twór Marty był na mojej farmie
w sobotę? niedzielę? ![]() wielki kut.ach, na całe pole. cześć, czołem. z włosu jakoś poszło, nie łuczyłam się w sumie bo 70str w książce to przegięcie. były jakieś proste pojęcia, pięć nazwisk ludzi, którzy zginęli w katastrofie - napisać kim byli, i teścik z całości prawa. Nawet, nawet. dzień w porządku. no to cześć.
|
#2587 |
|
Konto usunięte
|
Przeraża mnie ta sytuacja z kolegą... To wszystko wymknęło się spod kontroli...
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
To co się z nim teraz dzieje ?
|
|
|
|
#2589 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zadomowienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18537642]
dzisiaj mam malutko lekcji , dlatego pojadę sobie kupić bialą bluzeczkę i spódnicę na maturę kiedyś trzeba.[/QUOTE] oooooooooooo dobrze, że mi przypomniałaś. muszę kupić lupę ![]() Cytat:
idę uczyć się wosu(pewnie zasnę )jutro sprawdzian z prawa i organizacji międzynarodowych
|
|
#2591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie potrafię sobie nawet wyobrazić, co czuje pan Nowacki... Jak pewnie słyszałyście, Kaczyńscy mają zostać pochowani na Wawelu. Na facebooku krakowianie założyli już mnóstwo pełnych niesmacznych komentarzy grup przeciwko tej inicjatywie. Sama jestem przeciwko, ale dlatego, że dla zmarłej pary prezydenckiej to jest obce miasto. A nie dlatego, że oni nie zasługują na pochówek w stołecznym królewskim mieście Krakowie (tak, TAK się ono oficjalnie tytułuje). W ogóle co za zasługiwanie? I kto to ma oceniać? No tak, SUPERALTERNATYWNA ELITARNA KRAKOWSKA MŁODZIEŻ. Nie zdziwię się, jak rodzina będzie prosić o wycofanie tej propozycji. Szkoda ich nerwów na szarganie się z obrońcami czci tego zasranego zameczku. Naprawdę. Dziś nienawidzę Krakowa jak nigdy. I już wiecie, dlaczego odradzam sprowadzanie się tutaj. Chyba że tylko na czas studiów, i tylko do miasteczka studenckiego. |
|
|
|
|
#2592 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18537642]nie widziałam, ale zaraz zobaczęę
[/QUOTE]Właśnie juz go nie ma Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A jeszcze miałam wcześniej napisać, że kojarzę, że zginął też rektor UKSW. Martyna P, Twój Tż tam studiuje, prawda? Też pewnie mają jakieś uroczystości żałobne ![]() Miałam takie samo odczucie, że Kraków to przecież dla nich obce miasto Rozumiem Warszawa, prezydent tam się wychował, długo mieszkał, w końcu też był prezydentem miasta. Sama M.Kaczyńska powiedziała, że dla nich Sopot będzie zawsze najważniejszym miastem, miejscem na ziemi. Dlatego myślałam, że ze względu na to, rodzinę, tam ich pochowają. Ale tu też Kościół miał coś do powiedzenia ![]() --------- Jutro mamy mszę żałobną
|
||
|
|
|
#2593 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ;*
Na fejsbuku Was pozapraszałam(tego co kojarzyłam po nazwisku lub co mi wysłał PW ). Nic mi się nie chce..
|
#2594 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() słyszałam o tym Wawelu, bardzo się zdziwiłam, bo jeszcze w niedziele czy poniedziałek były rozważane miejsca tylko w Warszawie, a dzisiaj włączam tv i mówią o Wawelu. bardzo się zdziwiłam. ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Justyna, znasz Radka Ćwi.. ? zaprosił mnie do znajomych na fb. a Ty jesteś naszym wspólnym znajomym.
|
|
#2595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chętnie bym trochę dała, ale ja jestem za duża panikara, mam to po mamie Idę sobie, bo robie różne interpretacje na polski. ![]() A co do pogrzebu, to nie wiem, czy to jest dobry pomysł chować śp. Kaczyńskich na Wawelu, powinni chyba być pochowani w jakimś bliższym im mieście? Ale to nie moja sprawa, mi na tym jakoś bardzo nie zależy.
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do klasy ze mną chodzi... wiesz, "patrzy, fajna dupa" (by Marytna, musiałam ) to zaprosił
|
|
|
|
|
#2597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(Martyna tak o mnie powiedziała ? )
bziii ♡. Edytowane przez rehab4181 Czas edycji: 2010-04-13 o 19:57 |
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale idea pogrzebu na Wawelu nie wydaje mi się skandaliczna. I ponieważ wkur.wiają mnie znajome krakowiaczki, dołączyłam sobie do grupy na fb "Tak dla Kaczyńskiego na Wawelu". I ch.uj. To mój prywatny protest, bo nie będą gówniarze, którzy nie wiedzą co to PSL, decydować kto gdzie może zostać pochowany. |
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Tak myślę, on tam czasami gdzieś w Łodzi didżejuje, może przez Twojego Tżta, nie wiem obczaj na nk (ale przystojny to raczej nie jest )Cytat:
ale jak mam pisać jakieś rozprawki czy pożal się Boże opowiadania... ![]() Martyna jest niedobra i przez nią się nie uczę!!!
|
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Mnie też zdziwił pomysł pochówku w Krakowie. Kurczę, nie potrafię o niczym innym myśleć. Odrywam się na chwilę i znowu. Jakie dzisiaj ładne wspomnienia o p. Marii pokazywali. Cały czas mam milion kartkówek i sprawdzianów z jakichś pierdół. Zamiast się zająć czymś pożytecznym to wkuwam słówka z angielkiego. Bo oczywiście robimy pół książki w 3 tygodnie i na każdej godzinie po 2 zaliczenia. ![]() Wkurzam się tylko szkołą. Już i w klasie zaczyna wszystkim odbijać. Dziś koleżanka nie była w stanie odczytać zadania, bo histerycznie śmiała się z nie wiadomo czego. xD Stwierdziliśmy, że powinniśmy odpocząć przez te 2 tygodnie, bo zwariować można. W ogóle moja wychowawczyni od 2 miesięcy mówi, że już i tak niczego się nie nauczymy. Na jakim świecie ona żyje? Przecież wiadomo, że miesiąć przed wszystkich dopada gorączka nauki. xD Dobra, idę, bo mam milion spraw.
|
|
#2601 |
|
Wtajemniczenie
|
Ala jak się uda to Cię zaproszę, bo jak na razie coś się mi wiesza
|
#2602 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie, TŻ nie zna go. Cytat:
. nie chodzę na niemiecki i biologię, bo ciągle robi kartkówki, żeby "mieć z czego wystawić oceny" .
|
|
#2603 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
nie mam ochoty chodzic do szkoly. jutro msze mamy ![]() Cytat:
z ust moich wyjęte. Cytat:
![]() Cytat:
![]() choć nie wiadomo, czy kiedyś do tego nie nawiąże. swoją drogą lepiej żeby się nie wypowiadał, bo jedyną prawdę jaką mógłby pokazać, to radość, a to by było wysoce niestosowne i wtedy straciłby resztki jakiegokolwiek uznania ze strony ludzi. Cytat:
masakra.no, właśnie ![]() nie ważne było co Ci ludzie dobrego robili i jak wiele chcieli zrobić. podobał mi się w kondolencjach telewizyjnych na tvp komentarz kogoś, o tym, że Komorowski jechał Kaczyńskiego o tą Gruzję, mówił, że dobrze by było, jakby sam dostał tam kulką w łeb. ![]() cóż. pozostawię to bez komentarza także. a z Kaczyńską to się zgadzam. Cytat:
ojej, nie wiedziałam, że to aż tak wygląda.a co się dzieje? Cytat:
![]() nie wierzę, że tacy ludzie mają czelność odzywać się w takim momencie. kto dał im prawo, do decydowania kto zasługuje na pochówek w danym miejscu? i także sądzę, że to dziwny pomysł, no, ale rodzina decyduje. w końcu co racja to racja - to wielkie miejsce. jednak ja bym chciala miec rodzine blisko... jest ![]() Cytat:
![]() coś jej się poprzewracało. logiczne, że teraz to czas najintensywniejszych powtórek. powtórek - ja dzis uslyszalam w szkole od kolegi moze bym sie w koncu zaczal uczyc. dobry czas sobie na to wybrał ![]() a jakimiś pierdołami się nie przejmuj. |
|||||||
|
|
|
#2604 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. ;*
Cytat:
Smutne. Cytat:
![]() Cytat:
tego to nie wiedziałam.A tak btw, ta Szkoła Polsko-Japońska była u mnie na Giełdzie Pomysłów na Życie, w szkole. Cytat:
mam na 10:00, 2h jakiejś wystawy i potem niecałe 2 lekcje - niemiecki i wf, a one mi tak do szczęścia potrzebne, że hoh.Dziś mieliśmy 'mszę', tzn. żadna msza to nie była, apel na sali gimnastycznej, krótkie nabożeństwo, prowadził nasz sławny brat, który uczy mnie religii (pamięta ktoś, co o nim opowiadałam? jeśli tak,to wie, jak bardzo on się do bycia osobą religinją nadaje. ). Dlatego też cała uroczystość była dla mnie mało wyniosła, mało wiarygodna, dopiero jak zaczęliśmy śpiewać hymn Polski, coś się we mnie ruszyło..Uważam, że Wawel to nie jest dobry pomysł, zresztą oryginalna w tej swojej opinii nie jestem. Zdecydowanie lepszym miejscem byłyby Powązki, na których zresztą pochowano m.in. Geremka. Nie wiem, irytuje mnie to już, nie chce mi się nawet tv włączać. Każdy pod publikę przeżywa, wspomina (mówię o osobach znanych, sławnych, których zapraszają do studia), a nie wiadomo, jak jest tam w środku, naprawdę. Wolę sama się nad tym wszystkim zastanowić niż poddawać manipulacji ze strony mediów. Dziś na fakultetach z wosu sor puścił nam fragment serwisu informacyjnego z tvp info, z soboty rano. Nagrywał to akurat, bo chciał nagrać cały przebieg uroczystości o Katyniu, więc tym samym nagrał i reakcje ludzi, jak dowiedzieli się o tragedii.. reakcje ludzi w studiu, prezentera prowadzącego.. ech. Byłam u fryzjera - to z pozytywniejszych wieści.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-04-13 o 20:59 |
||||
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
miałam nie chodzić, ale nam układy taneczne na wfie przełożyła przez żałobę na przyszły poniedziałek
i mam jeszcze dwa spr z polaka, na których muszę być, od przyszłej środy dopiero mam wakacje ![]() i muszę iść po drugie zwolnienie, bo mam wystawione od jutra. a nie widać, że chora jestem .
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Szpoko.
U mnie z gegry dzisiaj pisali maturę próbną, było coś podobno o regresach czy czymś takim - nie wiem czy dobrze napisałam. umie Ty to?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#2607 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do pochowania Kaczyńskich w Krakowie... Jechałam samochodem i akurat były rozmowy ze słuchaczami i jeden z nich wypowiadał się, że tam nie jest miejsce dla takiego prezydenta, który dzieli społeczeństwo. Wszyscy tam zasługują na to miejsce tylko nie Kaczyński. Powiedział to w taki sposób, że do tej pory wściekła chodzę. Cytat:
Powiedzą, że tragedia, pomódlmy się i tyle.. Przynajmniej tak w niedziele było.. Cytat:
![]() Mogli na początku semestru nam dać w kość, a nie tuż przed maturą kiedy każdy chce poświęcić jak najwięcej czasu na przedmioty maturalne... Cytat:
A co do tej matury to załamałam sie Jest tyle szczegółów, trzeba mieć naprawdę pojecie... Ja się chyba do tego nie nadaję. DO matmy tak 100 razy ![]() Wcześniej robiłam te testowe z matmy podst praktycznie bezbłędnie, a teraz?;/ Otwarte z resztą też. Już mi lepiej z rozszerzonej idzie... Wszystko jest przytłaczające. |
||||
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie dzisiaj uderzył mnie ogrom tej tragedii. Oglądałam wywiad z Małgorzatą Szmajdzińską i jestem w szoku, że była wstanie tak spokojnie mówić. Ja do tej pory jak rozmawiam o tacie z kimś obcym, to łzy stają mi w oczach i ciężko mi cokolwiek powiedzieć. i przez ogrom własnej tragedii, tak żal mi tych ludzi! wpadłam na moment, bo oczywiście mam tyle do zrobienia, że wymiękam już.Otóż : jutro religia, chemia, I część matury z matmy i matura z WOSu; czwartek II cz. matury z matmy, piątek biologia, III cz. matury z matmy, angielski. Świetnie. Chyba też załatwię sobie lewe zwolnienie lekarskie. Myślałam, żeby wymyślić świnkę. ![]() paaa dziewczynyy;*
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alee Wam dowalają. Nam wystawili dzisiaj ołówkiem oceny z angla, mam 5.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#2610 |
|
Konto usunięte
|
nie wiem, wydaje mi się, że po prostu coś mu się stało... Nie wiem co miało wpływ na takie zmiany...
On uważa, że to jakieś chore wizje, plany odbudowy świata, które musi spełnić. Jezu jak ja się cieszę, że szkoła nie potraktowała go jak idiotę, nie zostawiła na pastwę losu, tylko zainteresowała się jego problemem. Nie wiem jak mu pomogą, bo w tej sytuacji nie da mu się pomóc w 100%, on sam musi dojść do tego, że jego myślenie jest chore. Idę. Muszę jeszcze przelać życzenia urodzinowe na kartkę. Damn it! Nie potrafię składać życzeń Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2010-04-13 o 22:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

z tego co wiem, to ostatnio w ogóle nie miał kontaktów z prezydentem po tym, jak nazwał Kaczyńską czarownicą 

Weszłam na mojego fejsbuka
Wyślecie mi Wasze imiona i nazwiska na PW ? 
.

Rozumiem Warszawa, prezydent tam się wychował, długo mieszkał, w końcu też był prezydentem miasta. Sama M.Kaczyńska powiedziała, że dla nich Sopot będzie zawsze najważniejszym miastem, miejscem na ziemi. Dlatego myślałam, że ze względu na to, rodzinę, tam ich pochowają. Ale tu też Kościół miał coś do powiedzenia
do klasy ze mną chodzi... wiesz, "patrzy, fajna dupa" (by Marytna, musiałam
)
)
ale jak mam pisać jakieś rozprawki czy pożal się Boże opowiadania... 
Bo oczywiście robimy pół książki w 3 tygodnie i na każdej godzinie po 2 zaliczenia.