|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() siala normalnie oberwiesz zamiast nas tu na bierzaco informowac to ty o nas zapominasz masz szczescie ze w ciazy jestes bo bys oberwala :Pa ja sie nudze i chyba dokoncze ksiazke czytac bo przez cala przeprowadzke nie dokonczylam
|
|
#1472 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Dzięki dziewczyny! Sukienka z h&m jest - mój TŻ mi na święta ją wybral bo marudziłam, że nie mam się w co ubrać
![]() Cytat:
![]() mały ale zgrabny jak mówi moja przyjaciółka
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
misiulka sliczna fryzurka!
aniaaa trzymam kciuki jutro za meza!!!! ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- mnie sie wczoraj kolezanka pytala czy sie boje porodu bo oni dopiero zaczynaja sie starac a ona juz sie panicznie boi a ja nie wiem czemu ale kompletnie sie nie boje samego porodu jedynie to boje sie zeby dzidzi nic nie bylo wczesniej sie balam naciecia ale slyszalam ze nic nie boli bo w czasie skurczu jest robione wiec jestem spokojna
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Hd sprawdziłam mentosy- nie mają aspartanu
, są słodzone cukrem i syropem glukozowym .
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
jusdan pewnie, ze mysle o porodzie i nadal jestem nieco przerazona, ale Tobie na pewno bedzie latwiej przy drugim dziecku. Drugi i kazdy kolejny porod trwaja krocej, wiec glowa do gory
![]() Misiulka super fryzurka ![]() xawmeli czekamy na zdjecia ![]() marta tak myslalam, co u Ciebie Dobrze, ze sie pojawilas. Kazdy przezywa na swoj sposob te tragedie, jedni bardziej, inni mniej, niektorzy wcale. Ale my akurat powinnysmy jak najbardziej pozytywnie myslec ze wzgledu na nasze maluszki, wiec Dziewczyny czytajac inne watki zauwazylam (Wy pewnie tez), ze dziewczyny wymienily sie numerami tel, zeby potem jak przychodzi pora na porody, to mozna bylo wyslac smsa do jednej osoby np i wszystkie by juz wiedzialy Trzebaby u nas wyznaczyc jakas taka, ktora bylaby centrum informacji i w razie czego do niej bysmy wysylaly info Co Wy na to? Moze najlepiej ktoras z dziewczyn sierpniowych, to najwieksze szanse, ze pojdzie rodzic pozniej
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie czego zazdroszczę Państwu Kaczyńskim? Tego, że odeszli razem... |
|
|
|
|
#1477 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie wertuje oferty na all. Cytat:
|
||
|
|
|
#1478 |
|
Zadomowienie
|
a to zdjęcia mojego brzuszka zrobione przed chwilą
|
|
|
|
#1479 |
|
Konto usunięte
|
Ale macie ładne te brzuszki
. Ja to mam taki rozlany
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczny i jaki malutki jeszcze
|
|
#1481 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1482 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko proszę wybrać której podac nr tel ![]() Ostatnio na porodówce pisałam do moich najlepszych kumpeli, że "akcja w trakcie" i na bieżąco byłam z nimi w kontakcie Fajnie było by też do którejś z Was napisać żeby przekazała wieści na forum dla dziewczyn ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1483 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Siala_Bala tez miałam kiedyś podobne doświadczenia z pobieraniem krwi jak mi przez 10 minut igłą dłubałą pod skórą żeby znaleźć zyłę bleeeh ;/ trzymam kciuki za badania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jeżeli chodzi o nacinanie to nie boje się samego nacinania bo też słyszłałam że nie boli i się o tym wtedy nie myśli tylko większy problem potem jak źle zaszyją czy coś. znajoma rodziła w grudniu i dopiero w lutym zaczeła mieć jakies problemy, okazało się że coś sie jej zle zrasta i teraz dalej leczenie jeżeli nie pomoże to będzie miała znowu cięte od nowa i robione coś z tym ;/ poza tym czytałam na necie że dużo dziewczyn pisze że nawet rok po porodzie dalej miały problemy przy wydalaniu że je bolały blizny i takie tam rzeczy więc to się boje ;/Alguien tez jestem jak najbardziej za tylko niech się dziewczyny wypowiedzą która się tego podejmie i spisze sobie te nasze numery
Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-04-13 o 21:09 |
||||
|
|
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
....jakbym na swój patrzyła Mam podobny brzuszek
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiś czas temu mój M sprawdzał (tylko nie pamiętam jaki rodzaj) i miały
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Zadomowienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18555247]Ale macie ładne te brzuszki
. Ja to mam taki rozlany [/QUOTE]ja mam wrażenie, że mam pełno tłuszczu :/ brzusio malutki ale wiem, że wszystko jest w porządku, że dzidzia rośnie więc się nie martwię
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze wystarczy ze dziewczyna ktora sie tego podejmie poda swoj nr na watku i reszta go sobie zapisze a pozniej jak sie zacznie poprostu napisze smsa i sie podpisze
myslalam tez o dwuch takich osobach jedna zeby awaryjna byla jak ta pierwsza zacznie rodzic
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jakieś fioletowe albo jabłkowe mają. Ale te na 100% były ok .Ja się porodu nie boję. Tzn. boję się operacji (CC), bo nigdy czegoś takiego nie przechodziłam. I tego, że nie będę tak sprawna, jak bym chciała, gdy Nasze maleństwo będzie mnie najbardziej potrzebować.
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia ale kazda kobieta jest sprawna inaczej po cc moja kolezanka mowi ze ona sie czua normalnie jak by jej nic nie bylo siostra tz ok wiec wszystko zalezy tak samo jak kazda inaczej sie czuje po naturalnym porodzie
|
#1490 |
|
Zadomowienie
|
Alguien, anoxa, vette dziękuję
ola_k11 jaki śliczny brzusio ![]() alutka78 właśnie są gęste i martwię się co by mi po ciąży nie zaczęły bardzo wypadać bo słyszałam, że tak się dzieje. jusdan77 dziękuję
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam kupowac nowke, ale wpadl mi w rece uzywany za 1500 zl. czyli zaoszczedzilam prawie 1000 zl. a zestaw byl bardzo bogaty, gondola wyglada jak nowa, niesamowicie zadbana. spacerowka byla calkiem nowa ze wszystkimi metkami. no i fotelik do tego. plus nowa folia przeciwdeszczowa na gondole i spacerowke, moskitiera tez nowa, nowy spiworek quinny i torba quinny tez nowa. wiec powiem szczerze ze chyba mi sie udalo ![]() a to zdjecia: |
|
|
|
|
#1492 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak mnie misia kopie i bryka lecę od razu do Mojego a ona się chyba wtedy peszy i zaprzestaje szaleństw ![]() Teraz też żadko czuję Małą. Wcozraj wieczorem i dziś jak przyszłam do domu z miasta też szalała ... ale znowu się speszyła jak podeszłam do jej tatusia żeby ją poczuł pod ręką... ![]() A propos wydzieliny , to też czasem mam sporo. Potem wkładam wkładkę a ona jak na złość wstedy się nie wydobywa :P Cytat:
Cytat:
Dziś kupiłam sobie gazetkę M jak Mama na Maj. i jest tu sporo fajnych arykułów np. poród : co cię może zaskoczyć. czy lekarz może ustalić płeć dziecka w 100 %. najlepsze kosmetyki na czas ciąży. I coś co Cię zainteresuje :Sprawdź czy grozi Ci cukrzuca ciążowa. Bardzo fajny obszerny artykół. wielkie korzyści z pływania w basenie. sposoby na toaletowe kłopoty w połogu( bardzo fajny artykół ) , o karmieniu piersią i wiele innych. Naprawdę polecam każda z nas znajdzie coś dla siebie. Boooże jestem padnięta po pracy. Zostałam 45 min dłużej wyszłam o 20:45 masakra!!!! |
||||
|
|
|
#1493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Zadomowienie
|
Już niedługo i nas tak czeka:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=LMh24...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=6wboZ...eature=related Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-04-13 o 21:47 |
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
daysy moj ginek mowil ze chyba miedzy 24 a 28tc sie robi glukoze ale dziewczyny niektore mialy szybciej
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
A macie rację. Teraz ide do Niego 25 kwietnia i będę po morfologii i po moczu. Pogadam z nim o tym , żeby może mi toksoplazmozę powtórzył bo mam kota i niby pierwsza wyszła ok , a kot nie wychodzi na dwór w ogóle więc mam bardzo małe szanse na zarażenie się. No ale wolę to sprawdzić.
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
misiulka ładna fryzurka
![]() anoxa ja panicznie bałam się ciąży i porodu od zawsze ale jak tylko zobaczyłam dwie krechy to jak ręką odjął od tej pory myślałam tylko żeby z maleństwem było dobrze nic innego się nie liczyło.Zobaczymy jak to bedzie..... ![]() ola ładny brzuś zaskoczyłaś mnie ale ja na lipiec termin mam też pomyślałam o hd bo ona to taka organizatorka i z sierpnia(pomimo obaw ze wczesniej urodzi). Cytat:
jednak jakby nie było chętnej to mogę być tą rezerwową ![]() bajka świetny ten wózek Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-13 o 22:19 |
|
|
|
|
#1499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- bylismy dzis na zakupkach i kupilam sobie balerinki sliczne i jeansy ciazowe w h&m tez bardzo ladne. Kupilam 36 rozmiar i sa dobre, fajnie przylegaja, mam nadzieje ze nie przytyje za mocno i bede sie w nie miescic
|
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam kotkę od małego, od października wczoraj jej się zaczęła pierwsza rujka i oszalec można xD szoruje brzuchem po podłodze, skrada się jak komandos, dupę wypina do góry miauczy jakby ją ze skóry obdzierali, spac się nie da... i dziś jak jej dałam nową myszę - zabawkę - to złapała ją w zęby i warczała jakby była psem xDDo tego łasi się o wszystko, włazi głową do kapci tżta i jeździ nimi po podłodze... leżąc na boku pazurami wczepia się w boki pufki i wędruje dookoła niej w takiej pozycji xD Kupiłam dziś tabletki anty dla kotki dałam pierwszą do mokrej karmy ale przy mnie zjadła kilka kęsków, nie wiem czy łyknęła tabletkę.. jak wyszłam z domu to resztę zeżarł pies xD w dodatku samiec xD i chyba mu zaszkodziło bo własnie posprzątałam jego wymiotki :/Moja kicia na dworzy była jedynie na spacerze na smyczce w parku.. i raz na plaży biegając za piłką równo z psem ![]() Chyba nie mogła wtedy łapnąc toxo bo to ponoć przez zjedzenie upolowanych ptaków głównie choć nie wiem.. Test zrobiłam dla spokojności bo czasem musiałam ja sprzątać jej kuwetkę.. co prawda zawsze łopatką do woreczka i mycie rączek obowiązkowe po tym ale strach troszku ![]() Wynik jutro tylko nie umiem go zinterpretować na pewno.. jak każdych badań
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

jestem tu nowa, czy mnie przygarniecie do swego grona?
jestem już mamusią od 4,5 roku, i w drodze mam już drugą upragnioną dzidzię, nieraz mam wiele pytań i wątpliwości i myślę że z wami było by mi łatwiej dotrwać do końca. jestem w 26 tc. termin mam na 25 lipca. piszecie teraz o ruchach dziecka, ja się niepokoję bo mimo że mój mężulek czuje je już ostro, to są one sporadyczne, czasem nawet półtora dnia nic nie czuję a wydaje mi się że powinny być odczuwane każdego dnia. z pierwszym były częstsze, no chyba że moja córcia będzie spokojniejsza niż synuś.....

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
....jakbym na swój patrzyła
zaskoczyłaś mnie ale ja na lipiec termin mam