|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Dzień dobry
![]() Cała drżę na dzisiejszy dzień... Ciekawe jak tam teściowa ![]() Wam kochane życzę żeby ten dzień był jak najbardziej fajny i żeby Wasze pociechy znowu zaskoczyły Was czymś fajnym i słonecznej pogody Wam życzę ![]() JA się zmywam powoli do domku. może później wpadnę do Was bo jadę dzisiaj z małym do mamy... Muszę odespać nockę bo spałam niewiele, a mama chętnie zajmie się wnuczusiem. papa
|
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
witam.
moja niunia szaleje. wstała dzisiaj po 6, a normalnie to zawsze do 7-8 spi. kupki nie mogła zrobic, meczyla sie strasznie, ale jakos poszło, dałam jej skrobane jabłko bo tarki brat nie ma
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Kto pije kawkę z pianką?
Kinga zasnęła przed 20, a już po 22 dokazywała na maksa. Usnęła dopiero przed godz. 2 . |
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
uuu to srednia noc
ze 2, 3 tez sie takie trafily, ale nie płakała tylko nieodpartą chęc na zabawe miala
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3425 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() dziecko po sniadanku wlaczyla produkcje kupsztala.......wiec musze ja umyc, a potem sniadanko i kawusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tobie rowniez milego dnia Weronika tez dzisiaj wczesniej wstala bo juz po 7 a zawsze po 8 wstaje
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Nocka przespana w miarę ok. Mała budzi się na mleko już raczej koło 6. W nocy czasem tylko smoka jej dam a czasem nawet nie. Małż trochę przeziębiony i ja cały czas śpię przy małej. Mam nadzieję, że nie zarazi Zuzi ![]() Frida ja poproszę taką kawkę ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja właśnie zaczęłam zagłębiać się w temat, czasami naprawdę świetne rzeczy można kupić Cytat:
Witajcie, odpoczęłam wczoraj troszkę od domowych obowiązków, a raczej do rutyny i wróciłam do małej ze zdwojoną energią ![]() Poplotkowałam trochę w miłym towarzystwie i przejrzałam wieszaki w sklepach...albo ja nie jestem w temacie albo ciuchy teraz są DZIWNE a może to starość Czeko, w sumie niewiele kupiłam, w orsayu spodenki i bluzeczkę z krótkim ( to już ostatnio) a wczoraj białą koszulową bluzkę z kr. rękawkiem i w c&A spodnie na letnie spacerki- cieniutkie, białe. Dawno nie byłam na zakupach z których nie przyniosłabym nic w rozmiarze 40, tym razem same 38
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Mała spi a ja sie ogarnelam a nawet pomalowalam, co ost rzadko mi sie zdarza
![]() zupka sie gotuje,ale dodałam kostki i soli i nie bawilam sie w odlewanie porcji dla Laury. Potem dorobie jej kluseczek i bedzie zajadała ze smakiem razem z nami.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3430 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale ze słonecznej pogody chyba nici![]() Cytat:
![]() No to nocka nieciekawa Svi współczuję przejść tacie i Tobie nerwów Witam, u mnie noc przespana. Ale ogólnie jestem przemęczona. W pracy zapierdziel, a jak się wraca do domu to nie ma teraz czasu na odpoczynek Mąż teraz uczy się na egzamin, wieczorami siedzi i rozwiązuje jakieś kosmiczne zadania i też zmęczony... Na szczęscie Zosia nie jest uciążliwa jakoś specjalnie ostatnio. Zęby chyba na razie przystopowały, tylko ten katar jeszcze ma, ale na szczęście już w nocy jej nie zatyka i śpi normalnie.A wracając do tematu spacerówek, to spodobała mi się ta: X-lander XA Ktoś coś o niej słyszał? W sensie ma jakiś znajomy, znajoma i mówili, że...
|
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Martynka taką śmiga Ja jestem bardzo zadowolona ale podkreślić trzeba że wózek jest duży i ciężki - dzięki temu jednak baaardzo wygodny w prowadzeniu i dla dziecka. Ma wkładkę na siedzisku dla maluchów, która potem się wymuje, więc miejsca sporo, rozkłada się do pozycji leżacej (rozkładanie na pasku i to chyba jedyny minus, cięzko podnosi się oparcie jeżeli dziecko jest w wózku - z drugiej strony jeżeli przysypia to bezszelestnie i płynnie je rozkładasz jak będziesz miała jakieś pytania to słucham
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
No i ten jeszcze, chyba Svi go kiedyś wstawiała. Wyposażenie ma bogate i się zastanawiam skąd u X-landera taka cena
Prawie dwa razy więcej...
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja mialabym do was takie pytanko
w zwiazku ze Laura nie chce jesc kaszki na II sniadanko to robie jej bulke z maselkiem, myslicie ze to jest taki zapychacz czy to dobra propozycja by zjadla choc cos i popila 30-60ml mlekiem? tej bulki to jest tyle co wyskubie ze srodka + minimalna ilosc maselka ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Kasiu a czy ten wózek nie ma żadnych wad? Możesz coś więcej napisać? Warto dać taką cenę?
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam wozeczkowi nic do zarzucenia
Naprawdę nie mam sie do czego doczepic Jestem mega zadowolona, i chcialabym drugi tak sam w niebieskim kolorze jesli mialabym miec drugiego synka, ale to chyba Tru musialabym dobić targu Gondola byla suuuper, nic nie musialam kompletowac bo w zestawie wszystko bylo, w spacerowce wkladka-jeszcze jej nie wyciagnelam. A z fotelika juz wyrosla, ale jeszcze w nim jezdzi.Nie bawem kupimy wiekszy fotel.
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Chciałam sie tylko przywitac, pocytuje pozniej bo teraz musze ululac małego
|
|
#3437 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kawę ja chcę Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- adaikaka trzymam kciuki za teściową a i zapomniałam ci napisac, nie jedziemy jednak na weekend do krakowa, chyba wybierzemy sie do nalęczowa, bo blisko mamy, ze znajomymi. chcemy na basen z dzieciaczkami pojsc do spa skoczymy na zabiegi jakies. no i znajomi namawiają nas na apartament szalenstwo jakies bedzie, wiecej wydamy pewnie niz w krakowie
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-04-14 o 10:11 |
||||
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego nie chce kaszki? Moze jest jeszcze syta po sniadanku? A jaką dajesz kaszke na 2 sniadanie? Taka sama co na pierwsze? Moze daj inna i mała zje. ![]() Ja staram sie Kubie urozmaicac posiłki. Jak na sniadanie zje ryzowa na Nan 3 to na 2 sn. daje np. ryzowo-kukurydzianą albo biszkoptową. I zjada chętnie.
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
torby pakowane, ja mialam 2 nie wiem czy w tych zestawach tez sa dwie
Koszyk jest pakowny jak siateczka za ktora mozna duzo nawsadzac. Mialam tez pompke,do kol ale pompowalam na stacji kompresorem-bo szybciej. Tak jak anula uwazam ze hitem jest tak buda tak daleko zachodzaca.Swietnie chroni przed wiatrem i sloncem, jak np mala spi to ja nie razi. Moja rączka jest skorzana, wiec nic mi nie popęka ani sie nie zetrze. Wózeczek zwrotny, ale niestety nie jest lekki.Ja go nie wnosze wiec nie mialo to znaczenia dla mnie.Do bagaznika miesci sie po wyciagnieciu 1 kółka. Skladajac spacerowke nic nie musisz wypinac, sklada sie z budka cala. Hmmm co by tu jeszcze a juz wiem, minusem jest to ze nie ma mozliwosci przelozenia raczki by moc widziec dziecko, ale wsrod tylu plusow wybaczam ten mankament ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- NAPISALAM sie jak glupia i nie wiem co nadusilam ze mi zniknelo Wiec teraz w skrocie bulke skubie na male kawaleczki i klade jej na blat i sama sobie je. Zazdrosze wypadu ![]() Cass kaszki nie chce zadnej.Probowalam roznych, i pies je zjadal, maz lub koty-zalezy kto pierwszy ten lepszy Mleko pije ok 6 a potem je 9-10 zalezy jak sie dopomni
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
rano pije mleko a potem jadla kaszke, wiec kaszka tylko 1x dziennie u nas byla.Na noc najczesciej robie 2R
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3443 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czytalam wlasnie na onecie historie dziewczyny ktora zginela w katastrofie- taka mloda byla
Cytat:
wazne ze ciuszki ci pasujaCytat:
a wlasnie czy po 9 mcu mozna zupke zabielic smietana?? bo kupilam ostatnio deserek i pisze ze ze smiatanka jest Cytat:
Cytat:
moja panna wogole nie je 2 sniadanka bo 1 sniadanko je o 9-tej a o 1 obiadek ........czasem zje jakis herbatnik ale pare razy dalam jej deserek to nie chciala obiadku potem
|
|
#3444 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny ale brzydka pogoda u nas dzisiaj ...przez to nic mi sie nie chce. Daniel strasznie marudny , chyba kolejne zeby ida . Jeszcze katarku dostal
.
|
#3445 |
|
Ola-Unhola
|
Hej, witam się po koszmarnej nocy. Antoś płakał, piszczał, marudził i spał przy tym wszystkim. Nie wiem o co chodzi. Zęby aż tak się nie pchają, żeby było to bardzo uciążliwe (a może pchają
).Jestem śpiąca i marudząca. Przynajmniej na pocieszenie przyszły mi 2 pary butów (przyszły 4, ale 2 są za małe - poszukuję nóżki 36, 36.5 do balerinek b. ładnych) Idę na kawkę z koglem moglem
|
#3446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a u nas jakas cisza w zabkowaniu........Wercia nie marudzi wiecej niz zwykle, spi w miare dobrze a dziasla juz nie sa opuchniete-nie wiem o co kaman.........jej te zeby chyba nigdy nie wyleza ![]() nawet sie smialam wczoraj z malzem ze synek kuznki skonczy 4 mce i niedlugo pewnie bedzie mial zab a nasza skonczy roczek i dalej bez zeba bedzie na przedzie
|
|
#3447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na taki duzy garnek dodałam jedna kostke, ziele, listek, troche pieprzu, soli i zagęsciłam odrobiną mąki ze smiataną. No i Kubie bardzo smakowała I mysle, ze juz nie bede mu gotowac oddzielnie zup. Za 2 miesiace skonczy roczek i chce zeby jadł normalne posiłki ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- U nas teraz pory posiłkow wyglądają tak (po zmianie czasu): ok 7.30-8 sniadanie 11.30-12 II sniadanie 15 - obiadek 17 - owoce lub budyn, kisiel + biszkopty, chrupki kukurydziane 20 - kolacja W międzyczasie podjada chrupki, biszkopty, pije soczek i herbatkę i czasami skubnie cos z naszych talerzy.
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze sprobuje dac jej kiedys pare lyzeczek"naszej zupy" i zobacze czy brzuszek ja nie bedzie bolal wszystko zalezy od tego o ktorej mala sie budzi, a potem w porze jakby miala zjesc 2 sniadanko to ona spi i wstaje juz jak obiadek ma jesc ![]() no nic pokombinuje troche jej to zmienic
|
|
#3449 |
|
Ola-Unhola
|
Ale to tylko balerinki, teraz juz wiem, ze nie wazne jaka firma, musze brac 38.
A obcasy dobre 37 tak jak kupiłam Dziewczyny zapraszam do klubu z butkami dla dzieci, ale nie tylko. Moze cos dla Was lub T-tów znajdziecie www.sportsdirect.com
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
9.00 sniadanko 13.00 obiadek czasem szybciej jak jest glodna juz 16.00 mleko 18.00 deserek jakis 20.30 kolacja widze ze miedzy sniadaniem a drugim sniadaniem u Kuby tez 4 godziny roznicy jak u nas miedzy sniadankiem a obiadem a reszta podobnie
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-04-14 o 11:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i wróciłam do małej ze zdwojoną energią
a może to starość 
mam przez 4 dni robić inhalacje, a jak nie przejdzie to przyjść po antybiotyk 

"ugryzie"za duzy kawałek i sie dławi i juz 2 razy ja musialam do góry nogami i zwymiotowała je ale miałam stresa i boje sie dawac, póki co tylko pietka z chleba zdała egzamin, no ale musi w końcu cos zaczac gryźc
nogi się pode mną ugięły 

Na taki duzy garnek dodałam jedna kostke, ziele, listek, troche pieprzu, soli i zagęsciłam odrobiną mąki ze smiataną. No i Kubie bardzo smakowała